Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Απίστευτη εφαρμογή: Γράψε το επίθετό σου και βρες από που κρατά η σκούφια σου!!!

Τη δυνατότητα να εντοπίσουμε από που…
κρατά η σκούφια μας βάσει του που εμφανίζονται να μένουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί μας, προσφέρει μια νέα εφαρμογή.

Το μόνο που έχει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να μάθει από που κρατά η σκούφια του είναι να πληκτρολογήσει το επώνυμο του στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής που προσφέρει το blog.vrisko.gr.

Βρείτε που κρατά η σκούφια σας πατώντας  ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό μέρισμα: 1.000 ευρώ οι πολύτεκνοι, 500 οι χαμηλόμισθοι



Τετραμελείς οικογένειες με εισοδήματα έως και 16.500 ευρώ θα καλύψει τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

Τελικά, το επίδομα αποφασίστηκε να δοθεί με κριτήριο το «ισοδυναμο» οικογενειακό εισόδημα, όπως εξαρχής είχε σχεδιαστεί, γεγονός που ωφελεί περισσότερους, γιατί καλύπτει και μεγαλύτερα εισοδήματα από τα πολύ χαμηλά που εξετάζονταν.

Η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη σήμερα και το εφάπαξ επίδομα των 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν 600.000 οικογένειες ή σχεδόν 1.000.000 πολίτες, με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

- Ως «βασικό» όριο εισοδήματος ορίζεται το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τον άγαμο, με βάση το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα 2012) για τον δικαιούχο και τα προστατευόμενα τέκνα ή τα πρόσωπα που φιλοξενεί.

- Το βασικό όριο εισοδήματος προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, υπολογιζόμενο ως το γινόμενο του βασικού ορίου επί την οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας. Πρόκειται για μια μάλλον δύσκολη για τους περισσότερους διαδικασία υπολογισμού, που όμως ωφελεί περισσότερο τους δικαιούχους, σε σχέση με τα ποσά που εμφανίζει η βασική κλίμακα υπολογισμού.

Πρακτικά, το επίδομα θα διαμορφωθεί έτσι ως εξής:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ




Αντιπροσωπεία του κινήματος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Συζητήσαμε για την ιστορία, την πορεία, τα προβλήματα, τα αιτήματα καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της Βιβλιοθήκης και του προσωπικού της.
Παρόλες τις αξιέπαινες προσπάθειες του προσωπικού η βιβλιοθήκη αντιμετωπίζει, δυστυχώς, πολλά προβλήματα. Η βιβλιοθήκη χρηματοδοτήθηκε για τελευταία φορά, για αγορά βιβλίων, το 2004. Έκτοτε γίνονται μόνο δωρεές βιβλίων (Δώσαμε και εμείς σήμερα μερικά βιβλία) από απλούς πολίτες ή από επιχειρήσεις.
Απαιτείται η πρόσληψη και άλλων υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών κ.λ.π.) προκειμένου να λειτουργεί και τα απογεύματα για τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους μαθητές. Αντί αυτού οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης δεν έχουν αποκλειστική απασχόληση στο αντικείμενό τους αλλά απασχολούνται και σε άλλες δραστηριότητες του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας λες και περισσεύουν.
Πρέπει να υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη τη διάρκεια του έτους και όχι περιστασιακά όταν κάποιος ιδιωτικός φορέας στηρίζει τη βιβλιοθήκη. 
Δυστυχώς, η βιβλιοθήκη δεν είναι σε θέση να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του πολίτη, του φοιτητή και του μαθητή μιας και δεν ανανεώνεται η συλλογή των βιβλίων. Επίσης, λόγω Καλλικράτη, έχει υποχρέωση να καλύπτει και τις ανάγκες  όλου του καλλικρατικού Δήμου. Τέλος, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των βιβλίων. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο τα 7.000 από τα 25.000 βιβλία λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και software.
Πρέπει να τονίσουμε πως διάθεση από το προσωπικό υπάρχει. Χρειάζεται, όμως, την βοήθεια και του Δήμου αλλά και όλων των απλών πολιτών. Για να γίνει μια βιβλιοθήκη, όχι μόνο χώρος για δανεισμό βιβλίων αλλά χώρος δουλειάς, χώρος ελκυστικός για μικρούς και μεγάλους, χώρος δημιουργίας.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η  «μετακόμιση» της βιβλιοθήκης από το χώρο που στεγάζεται τώρα στο φυσικό της χώρο (Παλιό Δημαρχείο- Δράκειος Βιβλιοθήκη) έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και θα πιέσουμε να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε σύντομο χρόνο και να μη μείνει στις καλένδες και τις υποσχέσεις.
Θεωρούμε τη βιβλιοθήκη εστία πολιτισμού κυρίως για τους πολίτες που δε μπορούν- και λόγω κρίσης- να αγοράσουν και να επιλέξουν βιβλία από τα βιβλιοπωλεία. Με αυτή τη φιλοσοφία δεσμευόμαστε ότι η καλή λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα είναι στις προτεραιότητες μας όταν εκλεγούμε νέα δημοτική αρχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 55 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους πριν το Πάσχα




Πληρωμές για Ενιαία Ενίσχυση, άρθρο 68 και ελαιώνες μικρών νησιών του Αιγαίου
Πριν το Πάσχα θα καταβληθούν οι πληρωμές του έτους 2013 για τα υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης, το Άρθρο 68, τους Ελαιώνες Μικρών Νησιών Αιγαίου κ.ά, ύψους πάνω από 55 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι ενισχύσεις αφορούν τους παραγωγούς όλης της χώρας.

Αναλυτικότερα θα δοθούν:

- 2,8 εκ. € σε 1.849 παραγωγούς όσον αφορά την Ενιαία Ενίσχυση
- 5,1 εκ. € σε 2.500 παραγωγούς βάμβακος για την ειδική ενίσχυση βάμβακος
- 9 εκ. € σε 42.921 παραγωγούς για τους Ελαιώνες Μικρών Νησιών Αιγαίου
- 350 χιλ € σε 1.124 παραγωγούς για το Κριθάρι της Λήμνου
- 4,5 χιλ € σε 16 παραγωγούς για την Αγκινάρα της Τήνου

Όσον αφορά το Άρθρο 68 θα δοθούν:

- 9 εκ. € σε 25.444 παραγωγούς για τη βελτίωση της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων της οποίας με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το ποσό ενίσχυσης σε 11,5 € ανά στρέμμα,
- 19 εκ. € σε 37.345 παραγωγούς για ενίσχυση του Σκληρού Σίτου της οποίας με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το ποσό ενίσχυσης σε 9,5 € ανά στρέμμα,
- 14 εκ. € σε 4.187 κτηνοτρόφους για ενίσχυση του τομέα του βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος της οποίας με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το ποσό ενίσχυσης όσον αφορά την πρόσθετη και συμπληρωματική ενίσχυση:
- o ανά επιλέξιμη μοσχίδα αναπαραγωγικής κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης σε 19,5 € πρόσθετης ενίσχυσης και 90 € συμπληρωματικής ενίσχυσης
- o ανά επιλέξιμη θηλάζουσα αγελάδα σε 62 € πρόσθετης ενίσχυσης και 39 € συμπληρωματικής ενίσχυσης.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Συνεπείς με την πολιτική μας για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, κατόπιν της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προχωρούμε πριν το Πάσχα σε πληρωμές που θα ξεπεράσουν τα 55 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες αφορούν την Ενιαία Ενίσχυση, τις ενισχύσεις του Άρθρου 68, των ελαιώνων των μικρών νησιών του Αιγαίου κ.ά», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

DEBATE ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 24/4/2014 και ώρα 8 μ.μ. διοργανώνεται στον ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΓΡΙΛΕΖΑΣ συζήτηση ( DEBATE ) μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων για τον ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ .

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκει σε ομάδα κατοίκων του Δηλεσίου  και στο blog Πριγκιπάτο Του Δήλεσι .

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι οι κ.κ. Βασίλης Σαμολαδόπουλος και Γεράσιμος Μαρκέτος .

Στην πρόσκληση που απευθύναμε σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα οι κ.κ. Β.Γεωργίου , Δ.Θεοδώρου ,  Λ.Μαυράκης ,  και Γ.Στέρπης .

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με τη μορφή ερωτήσεων που θα υποβληθούν σε κάθε ένα υποψήφιο χωριστά και σε χρόνο αυστηρά καθορισμένο .

Ο κύκλος των ερωτήσεων θα είναι χωρισμένος σε ενότητες .

Τις ερωτήσεις που θέλετε να υποβάλουμε στους υποψηφίους μπορείτε να τις στέλνετε μέχρι  23/4     

στην ηλεκτρονική διεύθυνση     prigipato.dilesi@gmail.com

 και με γραπτό μήνυμα στον αριθμό     6934 824069

Οι ερωτήσεις που θα συγκεντρωθούν θα αξιολογηθούν θα χωριστούν σε θεματικές ενότητες και θα υποβληθούν κατά τη συζήτηση στους υποψηφίους .

Προσκαλούμε τους κατοίκους του Δήλεσι όπως συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια συλλογικά ώστε να ακούσουμε τις απόψεις των υποψηφίων επί των θεμάτων που θα τους τεθούν .

Ώρα προσέλευσης 8:00 μμ και ώρα έναρξης διαλόγου 8:30 μμ 
 στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΓΡΙΛΕΖΑΣ

 
Ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να βρει μιμητές στο μέλλον για να μπορέσουμε έτσι να περάσουμε σε μια άλλη μορφή γόνιμου διαλόγου .



Οι διοργανωτές
Γεράσιμος Μαρκέτος
Βασίλης Σαμολαδόπουλος


Ευχαριστούμε τον κ. Εμμανουήλ Αλβέρτη για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Αγριλέζας
prigipato-dilesi.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για την αντιπυρική περίοδο



Στις 15-4-2014, συνεδρίασε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, το Συντονιστικό ΄Οργανο της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη.

Στην συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Γ. Ζιώγας, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Ελλ. Αστυνομίας, Πολ. Αεροπορίας, οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς και Θήβας Ν. Παπαγγελής και Σπ. Νικολάου, εκπρόσωπος του Δήμου Ορχομενού, η Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών κ. Αικ. Λιακοπουλου, εκπρόσωποι των Δασαρχείων Λιβαδειάς και Θήβας, στελέχη των υπηρεσιών Πολίτικης Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Εθελοντικές Ομάδες,

Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός της Χειμερινής Περιόδου και ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας, για την πρόληψη και ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών, ιδιαίτερα των δασικών, εν όψει της θερινής περιόδου 2014.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα έγκαιρης εκτέλεσης από όλους τους φορείς, των προληπτικών εργασιών που προβλέπονται και έχουν την αποκλειστική ευθύνη, ως και η σπουδαιότητα της εκ των προτέρων οργάνωσής τους (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης.

Επίσης ζητήθηκε η στελέχωση και η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων από τη Νομοθεσία Γραφείων Πολιτικής Προστασίας και Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων και με ευθύνη τους να ενημερώσουν τις Τοπικές Κοινότητες και να καθορίσουν υπευθύνους για κάθε τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνεδρίαση, δόθηκε στα μέτρα πρόληψης (αποψίλωση οικοπέδων, αρχαιολογικών χώρων, στρατιωτικών μονάδων και γενικότερα δημόσιων χώρων, διάνοιξη δασικών δρόμων) αλλά και ενημέρωσης των πολιτών μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, που θα διανεμηθούν άμεσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε:

«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις. Η άμεση και πρωταρχική υποχρέωση των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών φαινομένων, όπως είναι οι δασικές πυρκαγιές, είναι η ετοιμότητα σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο καθώς και ο συντονισμός τους σε δράσεις, συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην συμμετοχή οργανωμένων εθελοντικών οργανώσεων και στην συμβολή των Δήμων στην πρόληψη, σε τοπικό επίπεδο.

Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων δασικών πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο 2014. Για τον λόγο αυτό, ζητούμε εγρήγορση και συνεργασία από τους συμπολίτες μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Δάσκαλος έκαψε το σχολείο Κύμης γιατί δεν του έδιναν σύνταξη!


Ξεπερνούν κάθε λογική οι αποκαλύψεις για την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κύμης, την Παρασκευή 4 Απριλίου. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 49χρονου δάσκαλου, ακολούθησε η ομολογία…



του ότι ο ίδιος είχε βάλει φωτιά επειδή δεν του έδιναν σύνταξη!

Ο 49χρονος εκπαιδευτικός που δίδασκε στο ίδιο σχολείο, βρέθηκε αιμόφυρτος σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην κοιλιά του.

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός είχε προκαλέσει την καταστροφή του σχολείου πετώντας στο εσωτερικό του ένα αναμμένο στουπί εμποτισμένο με βενζίνη!

Στην ερώτηση γιατί στέρησε από τα παιδιά της περιοχής το σχολείο τους, ο 49χρονος εκπαιδευτικός δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να εκδικηθεί το… υπουργείο Παιδείας επειδή απέρριψε προ μηνών το αίτημά του για πρόωρη συνταξιοδότηση!

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εξ αιτίας των τύψεων για τον εμπρησμό! Ο δάσκαλος- εμπρηστής κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το Τουρνουά Μπάσκετ στη Θήβα

 
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας, το Σαββατοκύριακο 12 & 13  Απριλίου 2014, το Τουρνουά Μπάσκετ 3χ3, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (ΕΣΚΑΣΕ). 

Το μπάσκετ είχε την τιμητική του και έδωσε χαρά στα παιδιά ενώ παράλληλα τους πρόσφερε στιγμές παιχνιδιού και άθλησης. Στους νικητές δόθηκαν μετάλλια, μπάλες, μπλουζάκια και σε όλους τους συμμετέχοντες διπλώματα.

Συνολικά συμμετείχαν  696  παιδιά  (504 αγόρια και 192  κορίτσια).  Νικητές του διαγωνισμού Ελευθέρων Βολών Champion αναδείχθηκαν ο Μανώλης Πανουσάκης (Δημοτικό) και ο Δημήτρης Κολιμπίρης (Γυμνάσιο-Λύκειο). Νικητές του διαγωνισμού τριών πόντων αναδείχθηκαν ο Στέλιος Μπατσούλης (Δημοτικό) και ο Νίκος Σινογιώργος (Γυμνάσιο-Λύκειο).

Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου,  ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ κ. Χάρης Μελετίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του Δ.Ο.Θ.
*Φωτογραφίες από το τουρνουά στη Θήβα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.458006494329409.1073741909.216930155103712&type=1  
Διαβάστε Περισσότερα »

Skiescafe-Live τη Δευτέρα στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς



Έκθεση Φωτογραφίας
18-21 Απριλίου 2014
Ισόγειο Νερόμυλου -  Πηγές Κρύας Λιβαδειάς

Θέμα: « Καθημερινές εικόνες»

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς για ένατη χρονιά, πραγματοποιεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «Πάσχα 2014» έκθεση φωτογραφίας των μελών της.

Η έκθεση θα αναρτηθεί στο ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 18 μέχρι τις 21 Απριλίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Μ. Παρασκευή  και ώρα 8.00μ.μ
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 6.30μ.μ. - 9.30μ.μ
Μ. Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα 10.00π.μ - 9.00μ.μ.

Συμμετέχουν:

Αθανασοπούλου Μαρία Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Βήττα Δήμητρα, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Ζήνδρος Κώστας, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Χαράλαμπος, Λίλιος Βασίλης, Λίλιος Λουκάς, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Νικολάου Βιολέττα, Πασβαντίδης Χαράλαμπος, Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολυτάρχου Σπύρος, Ρέββας Θανάσης, Στάμου Μαρία


Επιμέλεια έκθεσης:  Λιάκος Χαράλαμπος, Νικολάου Βιολέττα, Χατζηδήμου Απόστολος

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ


Ιωάννης Λεμονής            Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Παπαγγελή για το Πάσχα

Εύχομαι σε όλες και όλους, το βαθύτερο νόημα που φανερώνει το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, ελπίδα και πίστη.
Η απεριόριστη αγάπη του Θεανθρώπου για τον συνάνθρωπο, η στάση Του απέναντι στην αδικία και η βαθιά Του πίστη για την τελείωση του ανθρώπου αποτελούν ιδανική ευκαιρία για αυτοκριτική και περισυλλογή, ώστε όλοι μας να υιοθετήσουμε μια καινούργια στάση ζωής.  Μια στάση που θα εμπνέεται από πραγματική αγάπη για το κοινό καλό, να είναι αλληλέγγυα και γεμάτη από προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Πιστεύω ότι το θαύμα της Ανάστασης αποτελεί φάρο ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους για όλους μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του σήμερα, να διατηρήσουμε την ελπίδα και με ενότητα και συνεργασία να οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!
                            Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
                             Νικόλαος Παπαγγελής

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας λόγω Πάσχα



Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (16.04.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «Eπιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 15.04.2014.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

• οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• μη καταβολή τέλους διοδίων
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σήμερα, Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων, ειδών ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών προς τις 150 οικογένειες, οι οποίες είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου.
Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και να εξασφαλίζει στις οικογένειες αυτές, τα αναγκαία και βασικά είδη για τις γιορτές.
Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την πολύτιμη στήριξή τους:
•    ΑΒ Βασιλόπουλος (franchise Παλαιολόγος)
•    κ. Σκαντζή Αργύρης για τη διοργάνωση του αγώνα καλαθοσφαίρισης και συλλογής τροφίμων
•    1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς
•    Συνδυασμό «Δυναμική Συνεργασία» της υποψηφίας Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου
Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να γνωστοποιηθεί το όνομα τους, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Χιόνια και χαλάζι στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στο Πάσχα-βίντεο

Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η ανοιξιάτικη επέλαση του χιονιά. Από το πρωί χιονίζει ακόμη και μέσα στις πόλεις της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας.

Η Φλώρινα έχει ήδη ντυθεί στα λευκά, με το θερμόμετρο να δείχνει 0-1 βαθμούς Κελσίου. Στο Νομό είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων, ενώ η αστυνομία εφιστά την προσοχή όσων οδηγών δεν έχουν χιονολάστιχα.

Στο ψυγείο έχουν μπει επίσης η Καστοριά, με θερμοκρασία 5 βαθμούς Κελσίου, και η Κοζάνη με 2 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία, κατά τον μήνα Απρίλιο, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

φωτογραφίες και βίντεο από τη χιονόπτωση στην Πτολεμαϊδα:


Πηγή φωτογραφιών και βίντεο:kozan.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Να σταματήσει η συρρίκνωση του αμπελουργικού δυναμικού της χώρας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Διατήρηση του αμπελουργικού δυναμικού της χώρας.

Σε εφαρμογή του Καν. (ΕΚ) 337/79, το καθεστώς απαγόρευσης νέων φυτεύσεων αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες ισχύει στην Ελλάδα από το 1984. Ωστόσο, κατά παράβαση της εν λόγω απαγόρευσης, οι φυτεύσεις νέων αμπελώνων μέχρι την 31η Αυγούστου 1998 χαρακτηρίστηκαν ως «παράτυπες», ενώ, μετά την εν λόγω ημερομηνία χαρακτηρίζονται ως «παράνομες», λόγω της ουσιαστικής διαφοροποίησης στην μεταχείρισή τους βάσει του Καν. (ΕΚ) 1493/99, η οποία έγκειται στο ότι οι μεν «παράτυπες» τακτοποιούνταν, οι δε «παράνομες» εκριζώνονται υποχρεωτικά.

Στην Ελλάδα, σε εφαρμογή του Καν. (ΕΚ) 1493/99 (άρθρο 3), επελέγη η τακτοποίηση των «παράτυπα» φυτεμένων εκτάσεων έναντι πληρωμής παραβόλου εκ μέρους των παραγωγών. Η διαδικασία τακτοποίησης, που ξεκίνησε το 2003, ολοκληρώθηκε στις 31/7/2008 και οι συνολικές εκτάσεις που τακτοποιήθηκαν κοινοποιήθηκαν στην ΕΕ  που πραγματοποίησε κοινοτικό έλεγχο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ωστόσο κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 65 εκ. ευρώ διότι δεν προέβη σε ορθή διαδικασία τακτοποίησης. Μετά από διαπραγματεύσεις, το πρόστιμο «έπεσε» στα 21,3 εκ. ευρώ.

Εν συνεχεία, με τον Καν. (ΕΚ) 1234/2007 και τον εφαρμοστικό του Καν. (ΕΚ) 555/08, απαγορεύθηκε η φύτευση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ενώ με τον Καν. 1308/2013 για την νέα ΚΑΠ, η ισχύς της απαγόρευσης παρατείνεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2030. Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 71 του Καν. 1308/2013, οι παραγωγοί υποχρεώνονται να εκριζώσουν με δικά τους έξοδα τις αμπελουργικές εκτάσεις που έχουν φυτευτεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Σε περίπτωση που οι παραγωγοί δεν προχωρήσουν σε εκριζώσεις εντός τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία που τους γνωστοποιήθηκε η παρατυπία, τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να εξασφαλίσουν την εκρίζωσή των φυτεύσεων. Ο δε παραγωγός ο οποίος δεν έχει συμμορφωθεί  υφίσταται τις κυρώσεις που ορίζονται στο άρθρο 64 του Καν. 1306/2013.

Επισημαίνεται ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Ηράκλειο Κρήτης, Εύβοια, Μεσσηνία, κλπ) οι αµπελουργοί έχουν εγκαταλείψει τους αµπελώνες χωρίς να µμεταβιβάσουν τα δικαιώματα στο Εθνικό Αποθεµατικό. Από την 1η  Ιανουαρίου 2016 τα δικαιώματα φύτευσης που θα είναι στα χέρια των αµπελουργών µμετατρέπονται σε άδειες φύτευσης οι οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Με βάση τα προαναφερθέντα, το μείζον θέμα που γεννάται στην µμεταβολή αυτή, είναι το μικρό μέγεθος του ελληνικού αμπελώνα έως την 31/12/2015, εάν δεν ενεργοποιηθούν δικαιώματα για εγκαταλελειμμένους αμπελώνες, ή αμπελώνες µε ελάχιστα πρέµνα.

Τα δικαιώματα αυτά παραμένουν αδρανή δεδομένου ότι για να «ενεργοποιηθούν» απαιτείται από τους παραγωγούς να υποβάλουν δηλώσεις συγκομιδής. Ακόμη και η διαδικασία για την υπαγωγή των αµπελώνων στην αναδιάρθρωση προβλέπει την υποβολή για δυο χρονιές δηλώσεων συγκομιδής ώστε να είναι επιλέξιμοι στο Μέτρο. ∆εδομένου ότι οι αµπελώνες αυτοί είναι εγκαταλελειμμένοι δεν µπορούν να εκπληρώσουν αυτήν την παραπάνω προϋπόθεση, µε αποτέλεσμα να αδρανούν δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων στερεμάτων τα οποία εάν δεν ενεργοποιηθούν, μέχρι τη λήξη του ισχύοντος συστήματος (31.12.2015) θα απολεσθούν, µε συνέπεια να µην προσμετρηθούν στην έκταση  του ελληνικού αμπελώνα (ως δικαιώματα στα χέρια των αμπελουργών), έκταση βάσει της οποίας θα υπολογίζεται το ποσοστό 1% των αδειών φύτευσης από 1/1/2016.

Πρέπει στο σημείο αυτό να υπογραμμισθεί, ότι,  ο αμπελοοινικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική αγροτική οικονομία, καθώς η Ελλάδα εξάγει εξαιρετικής ποιότητας επώνυμα κρασιά, Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης. Η καλλιέργεια δε περί των 650  χιλιάδων στρεμμάτων αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες δίνει εισόδημα σε 165.000 νοικοκυριά, ενώ, περί τα 100.000 στέμματα αμπελιών έχουν αναδιαρθρωθεί τα τελευταία χρόνια με νέες, ποιοτικότερες ποικιλίες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν φυτεύσει αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες μετά το 1998 δεν είναι στην πλειοψηφία τους, κατά κύριο λόγο, αγρότες. Πρόκειται, δηλαδή, για ετεροεπαγγελματίες οι οποίοι παράγουν κρασιά. Εκτός αυτού, την περίοδο της κρίσης, ιδιαίτερα από το 2010 και έπειτα, η ύπαρξη αμπελώνων αναντίρρητα βοηθά στην ενίσχυση της οικονομίας, όταν  μάλιστα δεν υφίσταται η οικονομική δυνατότητα για την εκρίζωση των αμπελώνων.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να σταματήσει η συρρίκνωση του αμπελουργικού δυναμικού της χώρας και ο ελληνικός αμπελώνας να αποτελέσει ελπιδοφόρα διέξοδο για τους Έλληνες αμπελουργούς;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μη χαθούν τα δικαιώματα φύτευσης αμπελώνων από το αμπελουργικό δυναμικό της χώρας από τη μετάβαση από το καθεστώς των δικαιωμάτων σε αυτό των αδειών φύτευσης;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ανακτηθούν τα δικαιώματα των αμπελώνων με λίγα πρέμνα και να αξιοποιηθούν στο αμπελουργικό δυναμικό της χώρας;



Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης

Κοδέλας Δημήτρης

Στρατούλης Δημήτρης


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Μουλκιώτη για το Πάσχα



    Ευχόμαστε Υγεία  και Δύναμη σε όλους.
    Την εβδομάδα των παθών, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης. Ένα μήνυμα διαχρονικό αλλά και πλέον επίκαιρο.
    Το μαρτύριο του θεανθρώπου, κατ΄εξοχήν παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγάπης, είναι το σύμβολο της Πίστης και της Ελπίδας, σε αυτούς που καθημερινά βιώνουν την προσωπική σταύρωση, από την κοινωνική και οικονομική κρίση, την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.
     Με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται να υπερβούμε τις προκλήσεις, για την ανατροπή των δυσκολιών και να συνεχίσουμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία, να αγωνιζόμαστε και να ελπίζουμε, συνδιαμορφώνοντας το αύριο, με κοινά βήματα, με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια.
 «Καλή  Ανάσταση και Καλό Πάσχα»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Τετάρτη: Το Μέγα Ευχέλαιο και η μετάνοια

Απόψε αρχίζουν τα Άγια Πάθη ... Νωρίτερα ο Κύριος θα συμφάγει με τους μαθητές του αφού πρώτα τους πλύνει τα πόδια και στη συνέχεια θα προσευχηθεί μόνος του στο όρος των Ελαιών. Εκεί θα τον βρει ο Ιούδας και με το φιλί της προδοσίας θα τον παραδώσει στους σταυρωτές του. Όλα τούτα γίνονται ήχος, εικόνα, μυρωδιές, μέσα στους ναούς με τους πιστούς να σκύβουν το κεφάλι στο Θείο Πάθος που μόλις ξεκινά! Έτσι η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.
Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού. Οι ... ώρες της εκκλησίας μας πάνε στη Μεγάλη Πέμπτη...
Ο Χριστός και η πόρνη
Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.
Ο Ιερός Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.

Το Μέγα Ευχέλαιο

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά τη διάρκεια της τέλεσής του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Διαβάστε Περισσότερα »

1 πρόσληψη στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων





Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ανακοινώνει την πρόσληψη ενός ατόμου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου

1 ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣ (8 ΜΗΝΕΣ)

Επικοινωνία: 22610-26454/22610-95572

Δείτε περισσότερα

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικό «σαφάρι» για κροτίδες και βεγγαλικά στη Στερεά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι στοχευμένοι έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνικών ειδών, εν όψει των εορτών του Πάσχα
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατασχέθηκαν (4) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων, (110) κροτίδες, (40) φωτοβολίδες, (13) βεγγαλικά, (957) παιδικά αθύρματα, λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.
Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος μίνι μάρκετ στη Χαλκίδα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν κατασχεθεί πάνω από -220.000- τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων
Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Συνελήφθη, χθες (14-04-2014) το πρωί στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 67χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος μίνι μάρκετ, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνικών ειδών, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Μετά από διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο ανωτέρω κατάστημα και στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερα (4) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • (110) κροτίδες,
  • (40) φωτοβολίδες,
  • (13) βεγγαλικά,
  • (957) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, διαφόρων τύπων και μεγεθών,
  • (2) καπνογόνα,
  • (55) καψύλλια πυροδότησης πιστολιού φωτοβολίδων,
  • (87) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και δύο πακέτα που περιείχαν (100) γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας , προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο .
Από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί ο 38χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν συλληφθεί δεκαοκτώ (18) άτομα, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί συνολικά (220.486) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Οι έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να κάνετε αν δεν πήρατε δώρο Πάσχα

Μέχρι την Μ. Τετάρτη, υποχρεούται ο εργοδότης να καταβάλλει στον εργαζόμενο το Δώρο Πάσχα. Ως γνωστόν προϋπόθεση καταβολής του Δώρου είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως. Το Δώρο δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήματα.

Η καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή (όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου) επισύρει οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ 690/1945, όπως ισχύει. Με βάση την προαναφερόμενη διάταξη, κάθε εργοδότης που δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Πάσχα, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή της Επιθεώρησης Εργασίας ή της Αστυνομικής Αρχής ή της επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων.

Οι κυρώσεις προβλέπουν φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Να επισημανθεί δε, ότι ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφορικά με την υποχρέωση των εργοδοτών για την καταβολή του Δώρου Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη χρονική περίοδο και η πληρωμή του εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το οικογενειακό επίδομα σε 670.000 δικαιούχους

Για την πληρωμή του πρώτου τριμήνου δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21 -Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν 136,8 εκατ. ευρώ
Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθεί η προκαταβολή των οικογε­νειακών επιδομάτων, που θα αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2014 για τους δικαι­ούχους που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.

Ο αριθμός των δικαιούχων είναι 669.702 και θα καταβληθεί το ποσό των 136.817.889 ευρώ.

Για την απόδοση του πρώτου τριμήνου δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύ­που Α21, με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υφυπουργό Οικο­νομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη

Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 της σχετικής κοινής υπουργικής απόφα­σης, η δοθείσα προκαταβολή του πρώτου τριμήνου θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21 από τον δυνητικά δικαιούχο. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 εντός της νόμιμης προθεσμίας τα ποσά που προκα­ταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σύμφωνα με τις κεί­μενες διατάξεις, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ, που ορίστηκε ως φορέας απόδοσης με βάση την προβλεπόμενη δια­δικασία.

Επίσης ταυτόχρονα με την έναρξη της υποβολής του Ε1 ήδη από τις 20 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικο­γενειακά Επιδόματα του έτους 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περι­βάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δή­λωση (Ε1).Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χο­ρήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικα­σία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους. Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπο­ρούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαι­ολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://www.oga.gr).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό προχωρήσαμε σε μια ακόμη σημαντική απόφαση για το οικογενειακό επίδομα ώστε να δοθεί νωρίτερα στους δικαιούχους. Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θέσπισε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, με το οποίο αναμορφώθηκε το καθεστώς των προϋφιστάμενων, πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων, με σκοπό τον εξορθολογισμό και την αντικατάστασή τους από ένα ενιαίο επίδομα που κα-ταβάλλεται από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κυρία Εφη Μπέκου τόνισε τα εξής:
«Η αναθεώρηση του συστήματος των οικογενειακών επιδομάτων από το 2013 ανταποκρίνεται στην ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης των κοινωνικών παροχών με στοχευμένο τρόπο και σε όσους αποδεδειγμένα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη συνδρομής από την πολιτεία.

Για το λόγο αυτό ο νέος θεσμός των οικογενειακών επιδομάτων που θεσμοθε-τήθηκε από το υπουργείο έχει καθολικά χαρακτηριστικά, απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές οικογένειες ανεξάρτητα από εργασιακή ή άλλη κατάσταση με δύο βασικά κριτήρια, την εισοδηματική κατάσταση και τα εξαρτώμενα τέκνα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τρεις φάσεις θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 940.000 οικογένειες


Το εφάπαξ βοήθημα θα ξεκινά από τα 500 ευρώ και θα φθάνει υπό προϋποθέσεις μέχρι και τα 1.083,3 ευρώ για τους πολύτεκνους (οικογένειες με πέντε παιδιά)
Την τελική υπογραφή πριν ανοίξει το σύστημα υποβολής των αιτήσεων από εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, αναμένεται να λάβει σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους όρους και τα κριτήρια χορήγησης του εφάπαξ επιδόματος των 500-1000 ευρώ για τους οικονομικά ασθενείς.

Η ηλεκτρονική πύλη στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (www. gsis.gr) θα έχει ανοίξει εως την Μεγάλη Παρασκευή το αργότερο, λένε στο υπουργείο Οικονομικών, για να μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι. Ανάλογα με το πότε θα την καταθέσουν όμως, το επίδομα θα δοθεί σε τρεις φάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται:

-για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τέλος Απριλίου, το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Μαΐου.

-για τις αιτήσεις που θα σταλούν μέσα στον Μάιο, το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Ιουνίου.

-για τις αιτήσεις που θα εξεταστούν έως το τέλος Ιουνίου, το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Ιουλίου.

Το εφάπαξ βοήθημα θα ξεκινά από τα 500 ευρώ και θα φθάνει υπό προϋποθέσεις μέχρι και τα 1.083,3 ευρώ για τους πολύτεκνους (οικογένειες με πέντε παιδιά).

Το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο καθορίστηκε στις 6.000 ευρώ (πραγματικό ή τεκμαρτό) με βάση τις δηλώσεις Ε1 του 2013 (εισοδήματα του 2012). Θα αυξάνεται όμως, όπως  και το ίδιο το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τη σύνθεση της κάθε οικογενείας.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες θα ισχύσει το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο που ισχύει για τους έγγαμους, δηλαδή έως 8.000 ευρώ φορολογητέο εισόδημα ή 9.000 ευρώ εφόσον υπάρχει ένα παιδί, ενώ για τους άνεργους του 2014, δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει το 2012.

Με βάση όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά:

-το εισοδηματικό όριο (φορολογητέο ποσό 6.000 ευρώ για τον άγαμο) θα αυξάνεται κατά 2.000 (στις 8.000 ευρώ) για έγγαμους αλλά θα ισχύει το ίδιο και για οικογένειες χωρίς σύζυγο. Από κει και πέρα το όριο θα προσαυξάνεται  κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

-για τη χορήγηση του βοηθήματος θα λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά κριτήρια. Οι δικαιούχοι θα χάνουν το επίδομα αν κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης από 125.000 ευρώ (άγαμοι χωρίς παιδιά) ή 250.000 ευρώ, άν είναι έγγαμοι. Για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα Ι.Χ αυτοκίνητο, θα λαμβάνονται υπόψη στο τεκμαρτό εισόδημα.

-το βασικό ποσό του βοηθήματος ορίζεται στα 500 ευρώ για τον άγαμο. Θα προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

-για τους άνεργους του 2014, δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει για το 2012.

-για οικογένειες με άτομα με αναπηρία, το εισοδηματικό όριο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ επιπλέον.

Έτσι, για ένα ζευγάρι το «μέρισμα» φθάνει τα 666,7, για ζευγάρι με ένα παιδί τα 750  ευρώ, για τετραμελή οικογένεια τα 833,3  ευρώ,  για ζευγάρι με τρία παιδιά τα 916,6 ευρώ, για οικογένεια με τέσσερα παιδιά τα 1.000 ευρώ και με πέντε τα 1.083 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμώνας ξανά και επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση τη Μεγάλη Τετάρτη από τα βορειοδυτικά. Ενδεικτικό είναι πως το τοπίο γίνεται και πάλι χειμωνιάτικο, αφού στη Φλώρινα χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες. Για την Αττική οι μετεωρολόγοι περιμένουν βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι, προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιονιά θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής στερεάς πάνω από 1200 μετρά. Νότιοι άνεμοι 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για σήμερα Μεγάλη Τέταρτη 16-04-2014

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονιά θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής και πάνω από 1200 μετρά).

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής στερεάς (πάνω από 1200 μετρά).

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις δυτικές Κυκλάδες 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλλονιά

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2

Πρόγνωση καιρού για αύριο Μεγάλη Πέμπτη 17-04-2014

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1100 μετρά).

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση από τα δυτικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό Πάσχα απο τον DIAYLO-9.BLOGSPOT.GR

O  DIAYLOS-9.BLOGSPOT.GR

            ΣΑΣ   ΕΥΧΕΤΑΙ 

ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ    


ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλος Φωτογραφικός Διαγωνισμός στο Λεοντάρι-kaskavelaki my love…



…kaskavelaki my love…

Βάλτε στο κάδρο των φωτογραφιών σας το χωριό μας, Λεοντάρι Αλίαρτου-Θεσπιών.

Πάρτε μέρος στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: …kaskavelaki my love…

Στείλτε τις φωτογραφίες σας στο: kaskaveli1@yahoo.gr

Έπαθλο για την καλύτερη φωτογραφία μια: SONY DSC W730


Εφ.  «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Με αφορμή «ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ», τον ερχομό της Άνοιξης, την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της φύσης, όλοι μας, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο θα επισκεφθούμε το όμορφο χωριό μας. Η Εφ. «ΤΟ ΠΟΛΥΝΑΔΡΙΟΝ» θέλοντας να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την διαμονή μας στο χωριό μας, διοργανώνει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με θέμα:…kaskavelaki my love…
Φωτογραφίστε το χωριό μας, από όπου μπορείτε, όσο πιο ωραία μπορείτε, και στείλτε την φωτογραφία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας μας: kaskaveli1@yahoo.gr
Όλες οι φωτογραφίες θα δημοσιευτούν σε ειδική σελίδα του μπλοκ -http://leontari-thivon.blogspot.gr/, που θα γίνει μετά το Πάσχα, καθώς και στo προφίλ της εφημερίδας μας στο facebook. Οι φωτογραφίες θα δημοσιεύονται και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός θα θεωρηθεί επιτυχής αν σταλούν πάνω από 50 φωτογραφίες, από τουλάχιστον 30 άτομα. Μπορεί ο καθένας μας να συμμετέχει με όσες φωτογραφίες θέλει, αρκεί να μην έχουν δημοσιευτεί πουθενά αλλού, ας έχουν τραβηχτεί σε χρόνο προγενέστερο. Οι  φωτογραφίες μπορεί να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, τραβηγμένες από φωτογραφική μηχανή ή κινητό, αλλά ευκρινείς και να έχουν όλο το χωριό στο κάδρο.
Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας ( η οποία μπορεί να στείλει φωτογραφίες αλλά εκτός διαγωνισμού) θα βραβεύσει την καλύτερη φωτογραφία με μία ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: SONY DSC W730

Στην κριτική επιτροπή του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ μας έκανε την τιμή να συμμετέχει και ο διαχειριστής του http://permisospress.blogspot.gr/ , κ. Δημήτριος Παπαθεοδοσίου.

To Permissospress συμμετέχει στον διαγωνισμό φωτογραφίας,  που διοργανώνει η εφημερίδα του Λεονταρίου "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ" και το http://leontari-thivon.blogspot.gr  τους ευχαριστούμε για την πρόταση που μας έκαναν να μοιραστούν μαζί μας τις όμορφες γωνιές του Λεονταρίου,ευχόμαστε να γίνει θεσμός, θα είμαστε εκεί για να καλύψουμε αυτή τη Μοναδική Εκδήλωση!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ