Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πρεμιέρα της κωμωδίας του Αντρέ Ρουσσέν «La Mamma» στο Συνεδριακό Αλιάρτου

Η θεατρική ομάδα Αλιάρτου “ΣΧΗΜΑ” το Σάββατο 26 Απριλίου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα  της κωμωδίας του Αντρέ Ρουσσέν  «La Mamma» που σκηνοθέτησε  Θανάσης Αντωνίου. Η παράσταση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του  Συνεδριακού Κέντρου Αλιάρτου στις 20:30.


Μετα τιμής
Θεατρική Ομάδα «ΣΧΗΜΑ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Κώστα Μπακογιάννη στη Χαλκίδα

Σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στη Χαλκίδα, όπου και εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας».
Μπροστά ενός ενθουσιώδους κοινού, στο κέντρο της Χαλκίδας παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Εύβοιας και απευθύνθηκε στους φίλους και συνεργάτες που δήλωσαν παρόντες σε αυτή την κοινή προσπάθεια:
«Μπορούμε να αλλάξουμε τη Στερεά. Μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για άλλη μία φορά έκανε λόγο για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Εύβοια στην Περιφέρεια και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες.
«Είμαστε εδώ για να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά και καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν μία ομάδα πέρα και πάνω από κόμματα, με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά την επομένη των εκλογών, παρουσίασε τους περιφερειακούς συμβούλους της Εύβοιας.
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Σπανός από την πλευρά του μίλησε για τις δικές του αρχές, με τις οποίες κατεβαίνει στις εκλογές και δεν είναι άλλες από τη σκληρή δουλειά και τη συμμετοχικότητα. «Θέλουμε να δουλέψουμε με την όρεξη του πιο ενθουσιώδους ερασιτέχνη και με τη σοβαρότητα του πιο συνεπούς επαγγελματία» ανέφερε, ενώ συνέχισε εμμένοντας στις ανοιχτές πόρτες τις ομάδας του πριν και μετά τις εκλογές. 
Διαβάστε Περισσότερα »

"Επιστράτευση" για τον τελικό

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. εν όψει του τελικού κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας που έχει γίνει ποτέ για ποδοσφαιρικό αγώνα, υπό τον φόβο να υπάρξουν κρούσματα βίας και χουλιγκανισμού. Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να αποτρέψει επεισόδια, σαν κι αυτά που έλαβαν χώρα στην Τούμπα, έχει καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο κατά τη διάρκεια δύο απανωτών συσκέψεων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του Σαββάτου, προκειμένου να περιφρουρηθεί η κάθοδος 22.000 οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με περίπου 400 πούλμαν.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξουν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που έχουν επιφορτιστεί με τους ελέγχους πρόληψης επεισοδίων εκτός γηπέδου και δη στους δρόμους της Αθήνας.

Έλεγχοι σε όλη την Αθήνα

Κατά πληροφορίες, φίλαθλοι και οπαδοί των δύο ομάδων θα καταφτάσουν στο ΟΑΚΑ μέσω διαφορετικών διαύλων. Έξω από το γήπεδο θα στηθούν τρεις ζώνες ελέγχου για τυχόν προσπάθεια εισαγωγής αντικειμένων, κροτίδων, φωτοβολίδων, ενώ αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και πέριξ του γηπέδου.

Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι να απαγορευθεί προσυγκέντρωση των Παοκτζήδων στην οδό Πειραιώς (σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ) και να επιτραπεί στα διόδια των Αφιδνών.

Οι βορειοελλαδίτες κάτοχοι των «μαγικών» εισιτηρίων θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ μέσω της Εθνικής Οδού, της Αττικής Οδού και της Λεωφόρου Κηφισίας.

Οι πράσινοι οπαδοί, από την περιφέρεια, θα συγκεντρωθούν στην Ελευσίνα και εν συνεχεία μέσω του ΗΣΑΠ θα φτάσουν στο σταθμό «Ειρήνη» και από κει, συνοδεία της αστυνομίας, θα προσεγγίσουν το γήπεδο.

Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και των προέδρων των δύο ομάδων, Γιάννη Αλαφούζου και Ζήση Βρύζα η σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της έγινε δεκτό το αίτημα των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για να πάρουν έξτρα εισιτήρια για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε οι δύο φιναλίστ θα πάρουν από 500 επιπλέον εισιτήρια, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει από τους οπαδούς τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό θέλουν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει το Σάββατο (26/04, 20:00) στο ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
 zougla.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

"Μήνας Φωτογραφίας 2014" από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, πραγματοποιεί μία σειρά εκθέσεων για τη Φωτογραφία τον Μάιο 2014 στον χώρο του Νερόμυλου, στη Λιβαδειά.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

1.      Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Σχοινά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 10/05/14 και ώρα 19.00μμ στο ισόγειο του Νερόμυλου. Διάρκεια έκθεσης: 09/05/14 έως 15/05/14.

            Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Σχοινά:
Γεννήθηκε στην Νίκαια το 1950. Σπούδασε σχεδιαστής αρχιτεκτονικού σχεδίου. Με την φωτογραφία ασχολείται από το 1987. Είναι ιδρυτικό μέλος τού «Φωτογραφικού Κύκλου» από το 1988. Εργάζεται ως υπεύθυνος του σκοτεινού θαλάμου τού «Κύκλου» και ως ανεξάρτητος φωτογράφος. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε επτά ατομικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος» έχει κυκλοφορήσει το 1992 το βιβλίο «Γειτονιά» και το 1998 το βιβλίο «Ημέρα Γάμου».

2.      Ατομική Έκθεση φωτογραφίας του Άγγελου Μίχα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 17/05/14 και ώρα 19.00μμ στο ισόγειο του Νερόμυλου. Διάρκεια έκθεσης: 16/05/14 έως 22/05/14.

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Μίχα:
Ο Άγγελος Μίχας είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Σούδασε φωτογραφία στην σχολή Focus και στο Φωτογραφικό Κύκλο με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Στη δεκαετή και πλέον επαγγελματική του πορεία, φωτογράφιζε για το περιοδικό "Γυναίκα" και άλλα έντυπα. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αφοσιωθεί στο προσωπικό του καλλιτεχνικό έργο. Φωτογραφίες του εχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το εργο αυτό κυκλοφορει ολοκληρωμένο στο πρόσφατο φωτογραφικό του λεύκωμα με τον τίτλο Closer.

3.      Φιλοξενία της έκθεσης των βραβευμένων φωτογραφιών του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας, με θέμα «Ειρήνη είναι… Τα Δικαιώματα των Παιδιών», που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού.  Διάρκεια έκθεσης: 23/05/14 έως 29/05/14.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρες επισκέψεως εκθέσεων:  6:30μ.μ.  – 9.30μ.μ.

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Ιωάννης Λεμονής            Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός στην Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη της, ξεκινά την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα σημεία μαζικής χρήσης αυτής της κατηγορίας ανακυκλώσιμων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), παρελήφθησαν 15 μεγάλοι κάδοι συγκέντρωσης γυάλινων συσκευασιών (τύπου καμπάνας) των 2300 Lt και 15 μικρότεροι κάδοι των 1300 Lt.

Οι προαναφερόμενοι κάδοι θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία στο κέντρο των πόλεων καθώς και στις παραλίες, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Την αποκομιδή των κάδων θα έχει η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και την επίβλεψη των κάδων (ενημέρωση πλήρωσης κ.α) ο κάθε Δήμος.

Η συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών θα γίνεται σε ειδικό container, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να οδηγείται στο εγκεκριμένο σύστημα προς ανακύκλωση.

Το κόστος αποκομιδής θα καλύπτεται από την ΕΕΑΑ, μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης.

Σημειώνουμε ότι για τις γυάλινες συσκευασίες οικιακής χρήσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο μπλε κάδος των υλικών συσκευασίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα σημεία τοποθέτησης των κάδων και θα ακολουθήσει ενημέρωση των καταστημάτων και η διανομή του ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ.










Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στη Λιβαδειά στελεχών ΔΗΜΑΡ για ευρωεκλογές

Διευρυμένη σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜΑΡ από τη Στερεά, πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Απριλίου  στη Λιβαδειά, με στόχο να επιλυθούν οργανωτικά ζητήματα, ενόψει  των ευρωεκλογών, ώστε να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι θέσεις του κόμματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τη Στερεά, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Γραφείου, οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Οργανώσεων , οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έλκουν καταγωγή από τη Στερεά κι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στόχος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης, είναι να συμβάλλει στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και από την Ευρώπη της λιτότητας να οδηγηθούμε στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης.
Χαρακτηριστικά ο βουλευτής και υπεύθυνος του κόμματος για τη Στερεά δήλωσε τα εξής:
"Αποφασίζουμε για την Ελλάδα, αποφασίζουμε για την Ευρώπη. Η ψήφος μας έχει επιρροή, δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, είναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον μας. Διεκδικούμε αλλαγή πολιτικών, με ανάπτυξη, πλήρη απασχόληση και οικολογική ευαισθησία. Με ισχυρό κράτος πρόνοιας και κράτος δικαίου. Με μείωση των ανισοτήτων και σύγκλιση των κρατών. Με ισότιμες σχέσεις μεταξύ των κρατών και πολιτική ενοποίηση.
Εντασσόμαστε στην ευρωπαϊκή ομάδα “Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών’’ και αγωνιζόμαστε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, για την αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη.
Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Υπερβαίνουμε τα αδιέξοδα της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης. Ενισχύουμε τον αυτόνομο προοδευτικό πόλο, για να οδηγηθούμε από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της ανασυγκρότησης.
Ζητάμε από τους πολίτες της Στερεάς και της χώρας, τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής Συνεργασίας, για να επιβάλουμε προοδευτικές λύσεις, με ευθύνη απέναντι στη χώρα και την κοινωνία. Για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα μειώσει ουσιαστικά το χρέος και θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη, με έμφαση στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή".



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι στρατιωτικοί δικαιούνται το επίδομα των 500 ευρώ

Με τα νέα και αναθεωρημένα στοιχεία, το περίφημο επίδομα θα πάρουν μόνο 33.000 στρατιωτικοί και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, το επίδομα των 500 ευρώ το δικαιούνται μόνο οι άγαμοι ΕΠΟΠ και οι υπαξιωματικοί των πολύ χαμηλών βαθμών, μέχρι τον βαθμό του λοχία που προέρχονται από ΣΜΥ, ο οποίος έχει μικτές αποδοχές 1.110 ευρώ.

Το 500αρικο θα δοθεί και στους έγγαμους υπολοχαγούς χωρίς παιδιά, οι οποίοι έχουν μισθό 1.472 ευρώ, και στους άγαμους Λοχαγούς που λαμβάνουν 1.517 ευρώ μισθό. Οι ανθυπολοχαγοί έγγαμοι και άγαμοι, προβλέπεται να πάρουν στο ακέραιο το επίδομα, αφού οι αποδοχές τους δεν είναι μεγαλύτερες από 1.250 ευρώ.

Επίσης, το επίδομα των 500 ευρώ θα πρέπει να περιμένουν και οι άγαμοι και οι έγγαμοι υπαξιωματικοί (επιλοχίας, ανθυπασπιστές), που προέρχονται από την ΣΜΥ, εφόσον όμως οι αποδοχές τους, δεν υπερβαίνουν τα 1.541 ευρώ.

Διευκρινίζουμε ότι οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί δεν δικαιούνται και δεν θα πάρουν το επίδομα.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

«Βάσει των αναγραφομένων στην υποπαράγραφο Α4 του ν.4254/2014, αλλά και στην υπ΄ αρ. πρωτ. οικ.2/29184/022/8-4-2014 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών η Εφάπαξ Χρηματική Ενίσχυση χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία ήταν σε ενέργεια την 31-1-2014 και δικαιούνταν τακτικές αποδοχές (μικτές), οι οποίες κατά την εν λόγω ημερομηνία δεν υπερέβαιναν τα 1.541 €.

Στον υπολογισμό του ανωτέρω ορίου δε λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας που δίδεται μόνο σε όσους υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και σε όσους υπηρετούν σε μονάδες προκάλυψης ή μονάδες που από τη φύση της αποστολής τους, διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω όριο συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, ναρκοπεδίων, κλπ) των οποίων οι συνολικές καταβολές κατά το έτος 2013 διαιρούνται με το 12 και αθροίζονται στις μικτές μηνιαίες αποδοχές.

Η ανωτέρω ενίσχυση (500 €), καταβάλλεται ολόκληρη εφόσον οι συνολικές μικτές αποδοχές μηνός Ιανουαρίου 2014, δεν υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Για αποδοχές από 1.501 και μέχρι 1.541 ευρώ, η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά δώδεκα (12) ευρώ για κάθε ένα (1) επιπλέον ευρώ αποδοχών».

Πιο συγκεκριμένα και με παραδείγματα, ποιοι και πόσοι στρατιωτικοί θα πάρουν τελικά το επίδομα των 500 ευρώ, από τη μοιρασιά του πρωτογενούς πλεονάσματος.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά απο το Ε.Κ.Λιβαδειάς


         Το     Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Επαρχίας  Λιβαδειάς σας  προσκαλεί   να  παρευρεθείτε  στην  Απεργιακή  Συγκέντρωση  την Πέμπτη   1η  ΜΑΗ  2014  ώρα  10.00΄ π.μ.  στο   Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί  την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Η  παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

   
                                      
                                                                   Το  Δ.Σ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Θρήνος- Την τελευταία του πνοή άφησε 23χρονος συνεπιβάτης μηχανής



Έδωσε μάχη στην εντατική για μια εβδομάδα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε...

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε το βράδυ της 15ης Απριλίου στο δρόμο Χαλκίδας - Ψαχνών, στο ύψος της "Καστέλας", όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν δυο 23χρονοι φίλοι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονη.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός της μηχανής και σοβαρά ο φίλος του. ο άτυχος 23χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε και δυστυχώς χθες άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα που νοσηλευόταν, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και τους φίλους του.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάλε τον τίτλο μόνος σου - Ξεκίνα πρώτα από αυτό....

.

Σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα 27 Απριλίου θα πρέπει να καταθέσουν στο πρωτοδικείο τους συνδυασμούς τους, οι υποψήφιοι για τους Δήμους όλης της Χώρας, και φυσικά και για τον Δήμο Θηβαίων.
Στη Θήβα, όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών για την ώρα δηλώνουν την αυτόνομη κάθοδο τους στις εκλογές του Μαΐου, και οι περισσότεροι έχουν ανοίξει και τα εκλογικά τους κέντρα.

Υπολογίζουν όλοι ότι θα έχουν την τύχη να βρεθούν στον δεύτερο γύρο, έστω με ελλείψεις στην συγκρότηση των συνδυασμών, αφού είναι δύσκολο να βρεθούν υποψήφιοι να συμμετάσχουν. Ποιος φταίει για αυτό, ας αναλογιστεί ο καθένας σας ξεχωριστά.
Πάντα κατά τη γνώμη μου, θεωρώ ότι υπάρχουν αξιόλογοι Άνθρωποι που ίσως θα άξιζε να βρεθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, γιατί πράγματι έχουν Όραμα και Στόχο, και θέλουν να προσφέρουν στον καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων τα αυτονόητα. Μπορούν όμως να κάνουν πράξη το όνειρό τους? Από ποιον εξαρτάται - και ποια είναι τα εμπόδια? Μήπως από συγχωνεύσεις της τελευταίας στιγμής με το αζημίωτο φυσικά - συμφέροντα που δεν τα βάζει ο νους σας, συντεχνίες, εκλογομάγειρες, κομματικά συμφέροντα, και το κυριότερο τη χαλαρή ψήφο μας?

Εσείς που διαβάζετε τώρα αυτό το κείμενο, και που τελικά εσείς θα ψηφίσετε, το ξέρετε ότι έχετε την μεγαλύτερη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα? Το ξέρετε ότι έχετε την υποχρέωση εσείς πρώτα από όλους να προστατέψετε τον τόπο σας, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερον Ανθρώπους που στερούν από τα παιδιά σας να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε μια Ανθρώπινη πόλη? Το ξέρετε ότι η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει πλέον για τα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να είναι η ταφόπλακα της πόλης, και γενικότερα του όλου Δήμου Θηβαίων που εσείς επιλέξατε?
Λίγο πιο πάνω γράφω ότι δεν συμμετέχει ο κόσμος στα ψηφοδέλτια: Κουράστηκε ο κόσμος από τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις των αρουραίων της αυτοδιοίκησης. Ξέρει ο απλός ο Άνθρωπος και ανιδιοτελής υποψήφιος, ότι δεν έχει καμιά τύχη ανάμεσα στα "μεγαθήρια", που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και το βόλεμα τους. Καρφάκι δεν τους καίγεται για την πόλη. Και πάντα πίσω από αυτούς βρίσκονται οι εκλογομάγειρες, με την βαριά ιστορία στην αυτοδιοίκηση, και σπάνε τα τηλέφωνα όλη τη μέρα να σε πείσουν ότι για το καλό σου πρέπει να ψηφίσεις τον τάδε η τον δείνα. Και "εσύ" σκύβεις το κεφάλι ακολουθώντας τις οδηγίες των ανθρώπων που έβαλαν την ταφόπλακα στην πόλη σου - και γίνεσαι άβουλο ον φοβούμενος μην καεί καμιά λάμπα στον δρόμο σου και δεν έρθουν να στην αλλάξουν.

Φίλες και φίλοι, η αξία αυτού του κειμένου θα είναι μετά τις εκλογές. Τότε όμως θα είναι αργά.

Εύχομαι να διακρίνετε τους χρήσιμους, και να γυρίσετε την πλάτη σε όποιον στάθηκε τροχοπέδη στα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών του.

Νίκος Χατζηδούρος


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονική καταγραφή φυτοφαρμάκων: Ξαφνικός «θάνατος» για τους παραβάτες



Απροειδοποίητα και σε κάθε περίπτωση χωρίς καμιά ενημέρωση του ελεγχόμενου θα γίνεται ο έλεγχος της ηλεκτρονικής καταγραφής λιανικής πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Όπως καθορίζει εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μόσχου Κορασίδη: "Ο έλεγχος της ηλεκτρονικής καταγραφής λιανικής πώλησης των  φυτοπροστατευτικών προϊόντων γίνεται":

ƒ Σύμφωνα με το τακτικό ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου στην αγορά των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Μετά από εντολή της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων,  ως  Συντονιστικής  Εθνικής  Αρχής  (Σ.Ε.Α.)  στα  γεωργικά  φάρμακα,  ως  αποτέλεσμα επεξεργασίας  των  στοιχείων  που  καταχωρούνται  στην  ψηφιακή  υπηρεσία  της  ηλεκτρονικής καταγραφής καθώς επίσης και για την τήρηση των απαιτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Σε  κάθε  περίπτωση  διαπίστωσης  παράνομων  υπολειμμάτων  γεωργικών  φαρμάκων  πάνω  και  μέσα  σε πρωτογενή  τρόφιμα  φυτικής  προέλευσης  μετά  από  εργαστηριακές  αναλύσεις,  είτε  αυτές  καταδεικνύουν υπέρβαση των ανώτατων επιτρεπτών ορίων υπολειμμάτων (MRLs), είτε αυτές καταδεικνύουν πιθανή χρήση φυτοπροστατευτικών  προϊόντων  σε  καλλιέργειες  που  δεν  περιλαμβάνονται  στην  άδεια  διάθεσης  στην αγορά που τους έχει χορηγηθεί.

ƒ Εκτάκτως για τη διερεύνηση καταγγελιών ή υποψιών της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής.

Τρόπος ελέγχου

Ο  έλεγχος  της  ηλεκτρονικής  καταγραφής  λιανικής  πώλησης  των    φυτοπροστατευτικών  προϊόντων  γίνεται  ως εξής:

Το  ελεγκτικό  κλιμάκιο  επιλέγει  συγκεκριμένα  τιμολόγια  πώλησης  γεωργικών  φαρμάκων  του  καταστήματος λιανικής πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η επιλογή γίνεται :

Αν  υφίσταται  διαπίστωση  παράνομων  υπολειμμάτων  γεωργικών  φαρμάκων  πάνω  και  μέσα  σε  πρωτογενή τρόφιμα  φυτικής  προέλευσης  μετά  από  εργαστηριακές  αναλύσεις,  στα  τιμολόγια  πώλησης  γεωργικών φαρμάκων που προσκόμισε ο ελεγχόμενος παραγωγός.

Σε  κάθε  άλλη  περίπτωση  επιλέγονται  πέντε  (5)  τιμολόγια  πώλησης  γεωργικών  φαρμάκων  ή  αποδείξεις λιανικής  πώλησης  γεωργικών  φαρμάκων.  Η  επιλογή  γίνεται  μόνο  από  το  ελεγκτικό  κλιμάκιο  με  βάση:

α) συγκεκριμένη χρονική περίοδο που καθορίζεται από την αρμόδια αρχή, β) καταγγελίες που έχουν υποβληθεί ή εντολή της Σ.Ε.Α.

Το  ελεγκτικό  κλιμάκιο  καλεί  τον  υπεύθυνο  επιστήμονα  του  καταστήματος  λιανικής  πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων να εισέλθει με  τους κωδικούς  του  στην ψηφιακή  υπηρεσία  της  ηλεκτρονικής καταγραφής  λιανικής  πώλησης  των    φυτοπροστατευτικών  προϊόντων  και  να  εκτυπώσει  τα  αντίστοιχα  Ειδικά Έντυπα Πώλησης.

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9904%CE%92-%CE%A1%CE%92%CE%96
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα -Πανηγυράκι 2014 (Βίντεο)


Μ ε πλήθος κόσμου ξεκίνησε και εφέτος το ξακουστό πανηγυράκι  στην Αράχωβα.
Χιλιάδες κόσμος , άλλοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και άλλοι σαν απλοί επισκέπτες, παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμή του προστάτη της Αράχωβας, Αγ. Γεωργίου.



Παρακολουθείστε  ένα σχετικό απόσπασμα από την πρώτη ημέρα του πανηγυριού καθώς και την συμμετοχή των οργανοπαιχτών σε μία ειδικού σκοπού περίσταση αλλά και την παρουσία τους στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του Roland Moore που ξεκινά αυτές τις ημέρες    :distomo218.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΠΕΔΥ


Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η υπηρεσία τηλεφωνικών ραντεβού για 73 μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας . Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ στους πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς 14554, 14784, 14884 και 14900.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, εξυπηρετώντας τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους πολίτες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες της τελευταίας στιγμής για το έκτακτο βοήθημα σε 600.000 οικογένειες

Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν - Ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγετε - Αναλυτικά παραδείγματα

Με καταιγιστικούς ρυθμούς υποβάλλονται πλέον οι αιτήσεις από χιλιάδες ενδιαφερόμενους προκειμένου να διεκδικήσουν το έκτακτο βοήθημα που θεσπίστηκε πρόσφατα και αφορά περίπου 600.000 νοικοκυριά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων απορρίπτονται κυρίως λόγω των εισοδηματικών ορίων και του γεγονότος ότι πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι φιλοξενούνται.

Μέχρι την Τρίτη του Πάσχα είχαν υποβληθεί περίπου 225.000 αιτήσεις από τις οποίες οι 42.000 έγιναν δεκτές, 71.000 απορρίφθηκαν, ενώ

112.000 είναι σε αναμονή καθώς οι πολίτες δεν της έχουν ακόμη οριστικοποιήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 30η Ιουνίου 2014. Ωστόσο, όσοι υποβάλλουν αίτηση έως 30 Απριλίου θα πληρωθούν (εφόσον φυσικά εγκριθεί η αίτηση) έως τις 10 Μαΐου. Όσοι υποβάλουν αιτήσεις μέσα στο Μάιο θα πληρωθούν έως 10 Ιουνίου και όσοι υποβάλουν αιτήσεις μέσα στον Ιούνιο θα πληρωθούν έως 10 Ιουλίου. Το βοήθημα πληρώνεται εφάπαξ στο σύνολο του νοικοκυριού και όχι σε κάποια μέλη χωριστά

Ποιοι δεν θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, προστατευόμενα μέλη και φιλοξενούμενοι (θα συνυπολογιστούν ως μέλη του νοικοκυριού), όσοι διαθέτουν Ι.Χ. άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών καθώς και οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού

Στις τελικές αποφάσεις για το έκτακτο βοήθημα σε μακροχρόνια άνεργους περιλαμβάνονται τα εξής: Πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ έως 1/3/2014, ενώ εξετάζεται η φορολογική δήλωση 2013 χωρίς να υπολογιστεί ούτε 1 € από μισθούς που εισπράχθηκαν το 2012. Όσες αιτήσεις απορριφθούν λόγω εισοδήματος 2012 θα επανεξεταστούν μετά από τις 30 Ιουνίου με τα εισοδήματα 2013



Τα 4 «βήματα» SOS υποβολής αίτησης έκτακτου βοηθήματος

1ο Βήμα

-       Εισαγωγή στην εφαρμογή «αίτηση χορήγησης επιδόματος Κοινωνικού Μερίσματος» στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. : Χρειάζονται προσωπικοί κωδικοί Taxisnet

-       Αναγραφή προσωπικών στοιχείων: Οικογενειακή κατάσταση (Άγαμος-έγγαμος), ΑΜΚΑ, Έτος γέννησης, Αριθμός Παροχής Ρεύματος ή διεύθυνση κατοικίας, ένδειξη για ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, τηλέφωνο & e-mail, τραπεζικός λογαριασμός ΙΒΑΝ

2ο Βήμα

- Αναγραφή στοιχείων συζύγου, προστατευόμενων τέκνων, προσώπων που φιλοξενούνται: ΑΦΜ ενηλίκων (άνω των 18), Ονοματεπώνυμο όταν δεν υπάρχει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Έτος γέννησης, Ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

3ο Βήμα

-       Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής στοιχείων σε μέλος, αυτό μπορεί να διορθωθεί ή να διαγραφεί και να γίνει καταχώρηση από την αρχή

4ο Βήμα

-       Η αίτηση μπορεί να αποθηκευθεί προσωρινά και όταν συμπληρωθούν και ελεγχθούν όλα τα στοιχεία ο αιτών την οριστικοποιεί

-       Μετά την οριστικοποίηση, ο αιτών εκτυπώνει την αίτηση



Παραδείγματα αδικιών για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που δηλώνουν ότι φιλοξενούνται

Τι ισχύει για όσους δηλώνουν ότι φιλοξενούνται:

-   Οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται ξεχωριστό επίδομα

-   Επίδομα δικαιούται το νοικοκυριό που τους φιλοξενεί

-  Προϋπόθεση:  Τα συνολικά εισοδήματα (πραγματικά ή τεκμαρτά) όλων των μελών να είναι κάτω από τα εισοδηματικά όρια

-   Για κάθε φιλοξενούμενο ενήλικο το εισοδηματικό όριο του νοικοκυριού αυξάνεται 2.000 € και για κάθε ανήλικο 1.000 €

1ο Παράδειγμα:

Ζευγάρι με 2 ανήλικα τέκνα φιλοξενεί παππού και γιαγιά που εισπράττουν χαμηλή σύνταξη

- Εισόδημα ζευγαριού: 10.000 €

- Άθροισμα συντάξεων παππού + γιαγιάς: 5.000 €

- Εισοδηματικό κριτήριο για ζευγάρι με 2 ανήλικα, παππού και γιαγιά: 10.000 € (ζευγάρι) + 2.000 € (παππούς) + 2.000 €  (γιαγιά) = 14.000 €

- Επειδή το εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού είναι 15.000 €: Χάνουν επίδομα 1.167 €

2ο Παράδειγμα

 Άνεργος νέος ή χαμηλόμισθος μένει με τους δύο γονείς του και δηλώνει στη φορολογική δήλωση φιλοξενούμενος

- Εισοδηματικό κριτήριο για τα 3 μέλη του νοικοκυριού: 8.000 € (γονείς) + 2.000 € (φιλοξενούμενο τέκνο) = 10.000 €

- Πραγματικό εισόδημα οικογένειας: 8.000 €

- Τεκμαρτό εισόδημα οικογένειας: 11.000 €

- Επειδή το τεκμαρτό εισόδημα οικογένειας είναι πάνω από το όριο των 10.000 € θα χάσουν συνολικό επίδομα: 834 €


Διαβάστε Περισσότερα »

«Πράσινο φως» για προσλήψεις 6.462 εποχικών υπαλλήλων σε δήμους (πίνακες)

Το «πράσινο φως» άναψε η τριμελής επιτροπή υπουργών σχετικά με την πρόσληψη 6.462 εποχικών υπαλλήλων στους δήμους. Οι θέσεις αφορούν προσωπικό που προσλαμβάνεται έναντι αντιτίμου από τους ωφελουμένους καθώς και προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως ύδρευση, ηλεκτροφωτισμοί, καθαρισμοί κ.α

Σημειώνεται ότι οι νέες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν το φθινόπωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων αιρετών οργάνων λόγω αναστολής των προσλήψεων σε δήμους.

Συγκεκριμένα,  εγκρίθηκαν συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ Α” βαθμού και συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α” βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους για χρονικό διάστημα έως οκτώ έως έντεκα μήνες.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οδηγοί, εργάτες, χειριστές μηχανημάτων, καθαριστές, γυμναστές, τεχνίτες, οικοδόμοι, οδηγοί λεωφορείων, καθηγητές χορού κ.α.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 10ήμερη και οι προσλήψεις θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων ανά δήμο:




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος καύσωνας και λασποβροχές

Βροχές και  σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σήμερα στα βορειοδυτικά, οι οποίες σε συνδυασμό με σκόνη από την Αφρική θα αποτελέσουν και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.  Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα στα γύρω ορεινά.. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά το μεσημέρι- απόγευμα. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, το μεσημέρι -απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο ιόνιο και την ήπειρο και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα υπόλοιπα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο ιόνιο 7 μποφόρ που τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων βροχών στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία 2 με 3 χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. στην βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς υψηλότερη.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Λεβαδειακού στον Δήμο Λεβαδέων για το Δημοτικό Στάδιο

ΠΡΟΣ:

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε σήμερα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 166/10-4-2014 επιστολή σας, με την οποία μας προσάπτετε τις βαρύτατες και ψευδείς μομφές ότι παραβιάζουμε δήθεν το Νόμο και σας απαξιώνουμε ως Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την χρήση εκ μέρους μας του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, μας καλείτε δε να απέχουμε από την χρήση του Δημοτικού Σταδίου και να σας καταβάλουμε τα όσα δήθεν σας οφείλουμε !!.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις βαθύτερες αιτίες, που σας οδήγησαν να προβάλετε αυτές τις εν γνώσει σας ψευδείς αιτιάσεις και ισχυρισμούς σε βάρος μας, καθόσον γνωρίζετε πολύ καλά:

-         Ότι μεταξύ ημών και του δικαιοπαρόχου σας ΔΑΟΛ είχε συναφθεί η από 16-11-2009 σύμβαση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης χώρου, δυνάμει της οποίας έχω την χρήση των αναφερόμενων στην σύμβαση αυτή χώρων του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς μέχρι 16-11-2021. Η σύμβαση αυτή, στην οποία υπεισήλθατε ως διάδοχος του Δ.Α.Ο.Λ. και σας δεσμεύει, είναι εν ισχύ και δεν έχει μέχρι σήμερα ακυρωθεί.

-         Ότι ως αντάλλαγμα για την άνω παραχώρηση του Σταδίου αναλάβαμε την υποχρέωση να κατασκευάσουμε στο Στάδιο με δικές μας δαπάνες και επιμέλεια τα έργα, τα οποία λεπτομερώς αναφέρονται στο με το κεφαλαίο αλφαβητικό στοιχείο ΓΑΜΜΑ (Γ) όρο τα σύμβασης αυτής, συνολικής δαπάνης 470.050 ευρώ, έργα τα οποία και πάλι γνωρίζετε και εσείς ότι έχουμε ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία και τα οποία με την σύμβασή μας αυτή παραμένουν προς όφελος του Σταδίου. Στα παραπάνω έργα δεν συμπεριλαμβάνονται και όσες κατασκευές πραγματοποιήσαμε με δικές μας δαπάνες στο Στάδιο κατά το χρονικό διάστημα από 2002 έως 2009, οι οποίες παρέμειναν επίσης προς όφελος του Σταδίου, και η δαπάνη τους ξεπέρασε τις 850.000 ευρώ.

-         Ότι καί στον Δ.Α.Ο.Λ., αλλά καί σε εσάς είχαμε προτείνει, αν το επιθυμείτε, να προβούμε από κοινού στην λύση της άνω από 16-11-2009 σύμβαση παραχώρησης και να συμψηφίσουμε τις εκατέρωθεν αξιώσεις μας. Όμως, εσείς δεν στέρξατε σ΄αυτό, γνωρίζοντας εσείς πολύ καλά, ότι μετά τον συμψηφισμό αυτό απομένει υπόλοιπο καταβλητέο σε εμάς ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσετε ούτε άμεσα, ούτε στο εγγύς μέλλον. Αντιθέτως, και μέχρι πρόσφατα, αξιώνατε την υλοποίηση της άνω σύμβασης, αναφορικά με τις δαπάνες ηλεκτροδότησης του Σταδίου, αξίωση στην οποία ανταποκρινόμασταν αμέσως μόλις μας το ζητούσατε.

-         Ότι στην πρόσφατη συνάντησή μας σας εκθέσαμε και πάλι όλα τα παραπάνω και επειδή, όπως μας δηλώσατε, δεν είχατε εξουσιοδότηση από το Διοικητικό σας Συμβούλιο για να λάβετε αποφάσεις, σας ζητήσαμε να προσέλθουμε σε συνεδρίαση είτε του Διοικητικού σας Συμβουλίου, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, προκειμένου να εκθέσουμε εκεί όλα τα στοιχεία μας.

Όμως, εσείς, και ενώ αναμέναμε σχετική πρόσκλησή σας, μας αποστείλατε την άνω ακατανόητη για εμάς επιστολή σας, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υποκινήθηκε από το προεκλογικό κλίμα των ημερών.

Μετά από αυτά, σας δηλώνουμε και με την παρούσα μας τα εξής:

    Η Ομάδα μας δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με εσάς και κατ’ επέκταση με τον Δήμο Λεβαδέων για το ζήτημα του Δημοτικού Σταδίου, και, όσον αφορά εμάς, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να βρεθεί λύση προς το συμφέρον της πόλης μας, του Δημοτικού Σταδίου και του Αθλήματος που υπηρετούμε, χωρίς να βλάπτονται τα νόμιμα συμφέροντα της Ομάδας μας.
    Δεν έχουμε αντίρρηση να λύσουμε την μεταξύ μας υφιστάμενη και ισχύουσα σύμβαση παραχώρησης, συμψηφίζοντας όλες τις μεταξύ μας αξιώσεις από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα.
     Είμαστε στην διάθεσή σας να προσέλθουμε ενώπιον του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για την επίλυση των μεταξύ μας διαφορών.
    Μέχρι την οριστική επίλυση των διαφορών μας θα κάνουμε χρήση του Δημοτικού Σταδίου, όπως έχουμε νόμιμο δικαίωμα από την από 16-11-2009 σύμβαση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης του Σταδίου.

Για την ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΠΑΕ

Νίκαινας Λουκάς

Διαβάστε Περισσότερα »

«Γιατί ο Γιάννης δουλεύει χωρίς μισθό»



    «Γιατί ο Γιάννης δουλεύει χωρίς μισθό» είναι ο τίτλος μακροσκελούς ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα.



Η ιστορία ενός 32χρονου, χρόνια άνεργου, που κατάφερε κάποια στιγμή να βρει μια δουλειά..400 ευρώ, επιδοτούμενη από την ΕΕ. Η γραφειοκρατία, όμως, τον εμπόδιζε για μήνες να πάρει και αυτά τα λίγα χρήματα. Ο νεαρός Γιάννης δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ένας από το ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην Ελλάδα που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ που αναδημοσιεύει το Spiegel.

Χιλιάδες άλλοι νέοι, οι περισσότεροι με πολλά προσόντα, επέλεξαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι αναγκάστηκαν να γυρίσουν πάλι πίσω, είτε γιατί δεν βρήκαν τον παράδεισο που ονειρεύτηκαν, είτε γιατί δεν πήγαν κατάλληλα προετοιμασμένοι, είτε πάλι γιατί δεν είχαν τη στήριξη που χρειάστηκαν. Και κάποιοι μπόρεσαν να μείνουν. Μιλήσαμε με δύο από αυτούς τους «τυχερούς».

«Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι που παραμένω στη Γερμανία…»

Η 28χρονη Αναστασία Χατζοπούλου από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας σπουδάσει τουριστικές επιχειρήσεις, εργαζόταν για χρόνια ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Πριν από την κρίση κέρδιζε αρκετά χρήματα. Οι μισθοί ήταν καλοί και τα φιλοδωρήματα γενναία. Σιγά-σιγά όμως η κρίση εντεινόταν και η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη, μέχρι που πριν από δυόμισι περίπου χρόνια αποφάσισε να έρθει στην Κολωνία και να βρει τους συγγενείς της που ζουν εκεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Λίγο αργότερα μετανάστευσε και η μητέρα της στην Κύπρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Λόγω γλώσσας δεν μπορούσε να έρθει στη Γερμανία και οι ανάγκες πίεζαν. Η Αναστασία μέσω του θείου της κατάφερε να βρει γρήγορα δουλειά σε ένα ελληνικό εστιατόριο.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν άφησα την Ελλάδα και ήρθα στη Γερμανία το έκανα καθαρά για οικονομικούς λόγους. Πλέον δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Εννοείται ότι έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά η Γερμανία εμένα προσωπικά μου έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Η γαστρονομία είναι το επάγγελμά μου, αλλά πλέον κατάλαβα ότι θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό και η Γερμανία με βοηθάει σε αυτό τον τομέα. Δηλαδή μπορώ να σπουδάζω, έχω την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζω και να δουλεύω συγχρόνως» λέει η Αναστασία.

Η Αναστασία θέλει να σπουδάσει δημόσιες σχέσεις. Δουλειά με σπουδές επιχειρεί να συνδυάσει και ο νεαρός Διονύσης Μπονάνος. Έχοντας ήδη επαγγελματική εμπειρία ως κοινωνικός λειτουργός στην Πάτρα, από την οποία κατάγεται, κατάφερε πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μέσω ίντερνετ να βρει μια δουλειά σε μικτό ιδιωτικό σχολείο που δέχεται και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο Διονύσης ήρθε πέρυσι στην Κολωνία θέλοντας να κάνει ένα Master στην ειδική αγωγή, μια και όπως λέει οι προοπτικές στη Γερμανία είναι πολύ καλύτερες. Μιλούσε ήδη τη γλώσσα σε ικανοποιητικό επίπεδο. Για κάποιους γραφειοκρατικούς λόγους οι μεταπτυχιακές σπουδές θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα, αλλά η ανάγκη για δουλειά παρέμενε. Ο Διονύσης δεν ήθελε να κάνει μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κάποια κοντά στις σπουδές του. Μόλις δύο μέρες χρειάστηκε για να απαντήσουν θετικά στην αίτησή του. Ωστόσο, όσους Έλληνες θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του θα είχε να τους συμβουλεύσει το εξής:

«Πιστεύω ότι πρέπει να το ψάξει κανείς από την Ελλάδα. Να μην έρθει εδώ και την επόμενη ημέρα να ψάξει για δουλειά. Ναι μεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ανοιχτές οι πόρτες, δεν μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες».

Οργάνωση, εξειδίκευση αλλά και δυσκολίες

Ο Διονύσης θαυμάζει την γερμανική οργάνωση και την εξειδίκευση που υπάρχει στον τομέα του, γεγονός που βελτιώνει την ποιότητα της δουλειάς όπως λέει. Η Γερμανία δεν ήταν ο παράδεισος που φανταζόταν αρχικά, ωστόσο πίστευε στον εαυτό του όπως λέει και προσαρμόστηκε ευκολότερα από όσο φίλοι και γνωστοί του έλεγαν στην Ελλάδα.

Τόσο για το Διονύση, όσο και για την Αναστασία τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην καθημερινότητα εκτός δουλειάς:

«Δεν το συζητάω, δεν είναι σαν την Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχω φίλους που τους έχω δεκαπέντε χρόνια, εδώ έχω φίλους που τους έχω δυόμισι χρόνια. Είναι βέβαια και αυτό σημαντικό, δεν έχω παράπονο. Και η οικογένεια φυσικά στην Ελλάδα. Πολύ δύσκολα» τονίζει με έμφαση η Αναστασία.

Η επαφή με τους φίλους και την οικογένεια και για τους δύο είναι καθημερινή μέσω ίνετρνετ και τηλεφώνων. Για την Αναστασία μια επιστροφή στην Ελλάδα μοιάζει πολύ μακρινή προοπτική. Στα πιο άμεσα σχέδια είναι μήπως και η μητέρα καταφέρει να έρθει στη Γερμανία. Όσο για τον Διονύση:

«Στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει πως όταν τα πράγματα στην Ελλάδα επανέλθουν σε επίπεδα που μπορεί κανείς να ζήσει άνετα, όχι μόνο οικονομικά, πιστεύω ότι θα γυρίσω».
 Deutsche Welle


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ