Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Κύπρος: Προτομή του Μ. Αλεξάνδρου ανακαλύφθηκε στο Ακρωτήρι



    Μια δεύτερη τρίκλιτη βασιλική, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στη θέση «Καταλύματα των Πλακωτών» Ακρωτηρίου Κύπρου, στη θέση των βρετανικών βάσεων.



Οι ανασκαφές του τμήματος Αρχαιοτήτων, στην περιοχή, είναι σε εξέλιξη από το 2007, οπότε είχε...αποκαλυφθεί η πρώτη βασιλική.

Ωστόσο, η νέα, δεν είναι το μόνο σημαντικό εύρημα, καθώς αποκαλύφθηκε και μαρμάρινη στήλη με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως προσωποποίηση του βυζαντινού αυτοκράτορα Ηρακλείου, καθώς πρόκειται για μεταγενέστερο δημιούργημα και αποτελεί έναν «νέο Αλέξανδρο».

Οι δύο βασιλικές είναι τμήμα ενός μνημειώδους εκκλησιαστικού συγκροτήματος, το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σε συνέδριο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, η υπεύθυνη της ανασκαφής, αρχαιολογική λειτουργός Α΄του Τμήματος Αρχαιοτήτων, δρ. Ελένη Προκοπίου, συνδέεται με τον Αμαθούσιο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, πολιούχο της Λεμεσού.

Η πρώτη βασιλική είναι «μαρτύριο», δηλαδή ταφικό μνημείο, που έχει τη μορφή ναού με εγκάρσιο κλίτος (σχήμα Τ), σε αντίστροφη διάταξη. Είναι πλάτους 36 μέτρων και μήκους 29, χωρίς την εξέχουσα στα δυτικά πολυγωνική αψίδα, στην οποία υπάρχει εγγεγραμμένη μικρότερη ταφική αψίδα, διαμέτρου 2.25 μέτρων.

Στην ανακοίνωσή της, η δρ. Προκοπίου διατυπώνει την εκτίμηση ότι και η φρεσκο-αποκαλυφθείσα βασιλική, αποτελεί «μαρτύριο». Η ανασκαφή της ξεκίνησε μόλις πέρυσι και είναι πλάτους 20 μέτρων και μήκους πέραν των 47 μέτρων.

Πάντως, το σύνολο του οικοδομήματος αυτού είναι «μαρτύριο» του τέλους της δεύτερης δεκαετίας του 7ου αιώνα. Η ανέγερση του οικοδομήματος προσδιορίζεται με ακρίβεια μεταξύ του 616-617 μ.Χ.

Είναι σαφές, σύμφωνα με τη δρα Προκοπίου, ότι και οι δύο βασιλικές αποτελούν τμήμα του εκκλησιαστικού συγκροτήματος, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν ο ναός, που βρέθηκε στα ανατολικά, είναι ο κύριος, ή υπάρχει και άλλος, μεγαλύτερος, στην βόρεια πτέρυγα του συμπλέγματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή Καθαρίζουμε τους Κήπους της Αλιάρτου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΗΠΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε τη Πρωτομαγιά στη Θήβα

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ


Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες

Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.

Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.

Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.

Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια και να κυνηγάμε τη ζωή από πίσω. Ανεργία, εξαθλίωση, κακοπληρωμένη εργασία, ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας.

Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα. Έχει σημασία να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα για τις αιτίες που οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση, γιατί σε αυτό το ερώτημα κυβέρνηση, ΕΕ, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, φιλόδοξοι και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Θεωρούν τη λαίλαπα που μας έπληξε αποτέλεσμα κακής κυβερνητικής διαχείρισης και προσωρινή, μιλούν για στρεβλώσεις του συστήματος.

Διαστρεβλώνουν, θέλουν να μας έχουν στο σκοτάδι! Κανένας δε βάζει στο στόμα του την πραγματική αιτία, τον έναν και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή. Τον καπιταλισμό, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια! Ένα σύστημα σάπιο, που έφαγε τα ψωμιά του, για αυτό και οι κρίσεις έρχονται, επανέρχονται και βαθαίνουν.

Η απάντηση στο ερώτημα «τι φταίει και βασανιζόμαστε» βρίσκεται στο γεγονός ότι τον παραγόμενο από εμάς πλούτος τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστές, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Οι εξελίξεις αυτές χτυπούνε τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Τα μονοπώλια και το σύστημα τους βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά, ξεκληρίζοντας τους αγρότες από τη γη τους.

Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.

Κόντρα στον νέο και τον παλιό κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό

Το ΠΑΜΕ στέλνει ενωτικό μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος στα δικά σας χέρια.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουμε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που 24 ώρες το 24ωρο μας καλούν να υποταχτούμε στις αξιώσεις των μονοπωλίων. Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της «ανταγωνιστικότητας», σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Να στείλουμε στο αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία». Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απλώνουν ασπίδα προστασίας γύρω από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να βρουν αγωνιστική διέξοδο και προοπτική η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Να στείλουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα. Έχουν βάλει στο μάτι τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, στις διεκδικήσεις. Είναι ζήτημα επιβίωσης να αποκρούσουμε την επίθεση στα νώτα του εργατικού κινήματος. Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα σωματεία. Να οργανωθούμε σε αυτά, να δυναμώσει η παρέμβαση τους. Να μην αφήσουμε την εργοδοσία να αλωνίζει στους κλάδους και στους τόπους δουλείας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η γραμμή που απελπίζει και αποτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους και νέους να μπουν στους αγώνες και την ταξική πάλη.

Τίποτα δεν έχει κριθεί!

Ψηλά το κεφάλι!

Εργαζόμενε, εργαζομένη, νέε, άνεργε

Δείξε τη δύναμη σου! Βάλε φραγμό στη μόνιμη φτώχεια που θέλουν να σε καταδικάσουν. Οι νέοι, οι νέες, οι μαθητές, οι σπουδαστές, τα παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα μέλλον που προδιαγράφεται πολύ χειρότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Ο δρόμος ανάπτυξης που ζούμε σήμερα έχει χρεοκοπήσει. Δε μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ανέχεια και ζόρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροβελτιώσεις. Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό σημαίνει συμπίεση δικαιωμάτων, μόνιμη απόγνωση για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Εμείς είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, ότι κινείται στον κόσμο προέρχεται από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Χωρίς τη δική μας ενέργεια, θα σταματήσει να κινείται. Ότι έχει παραχθεί σ' αυτό τον τόπο και ότι θα παραχθεί στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων που δίνουν την ψυχή και το σώμα τους σε συνθήκες άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ' το μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.

Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.

Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους στα άλλα λαϊκά στρώματα.


Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.


Προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολουμένους της πόλης και του χωριού, μικροπαραγωγούς όλων των κλάδων, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας.


Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Ζήτω η 1η Μάη!

Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ 10:30 π.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ 11:00 π.μ.

τηλ. επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία σε λούνα παρκ με νεκρό 13χρονο στο Ελληνικό-Bίντεο

Στην Εντατική η 9χρονη αδελφή του στο «Παίδων» - Συνελήφθησαν τρεις υπεύθυνοι του λούνα παρκ
Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό! Ένα 13χρόνο αγοράκι σκοτώθηκε ενώ σοβαρά τραυματισμένη βρίσκεται η 9χρονη αδερφή του. Τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες έπαιζαν με φουσκωτές μπάλες μέσα σε μια πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, παρέσυραν τα παιδιά επάνω σε ένα βράχο.

Αμέσως τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων», εκεί  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 13χρονου αγοριού, ενώ το κοριτσάκι βρίσκεται στην Εντατική. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα, ενώ ευτυχώς δεν έχει παρουσιαστεί κάποια βλάβη στο κεφάλι του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία το αγοράκι χτυπήθηκε θανάσιμα ενώ η αδερφή του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ήδη έχουν γίνει 3 συλλήψεις υπαλλήλων του λούνα παρκ, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος εποχής για τον ΟΣΕ: Ο Σιδηροδρομικός Οργανισμός μένει χωρίς τρένα

Για πρώτη φορά στα χρονικά από την ίδρυση των Σιδηροδρόμων του Ελληνικού Κράτους (ΣΕΚ) το 1920, η εταιρεία μένει χωρίς τρένα και περιορίζεται σε απλό διαχειριστή του δικτύου.

Η είδηση συγκλονίζει, και σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα, τα αίτια της απόφασης αυτής έχουν τις ρίζες τους χρόνια πίσω, όταν το 2010, έξαλλος ο αντιπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πόουλ Τόμσεν απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει οριστικά τον ΟΣΕ, λόγω συσσωρευμένων χρεών ύψους άνω των 10.000.000.000 ευρώ, ποσό αντιστοιχούσε σχεδόν στο 4% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, η Κομισιόν, κατανοώντας ότι δε γίνεται να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, οι Βρυξέλλες απαίτησαν τον μετασχηματισμό του οργανισμού έτσι ώστε να μην έχει καμία εμπορική δραστηριότητα και να αναλάβει απλώς τη διαχείριση του δικτύου, ιδιωτικοποιώντας τους φορείς εκμετάλλευσης.

Ετσι, σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα, το 2010 δημιουργήθηκε ο «νόμος Ρέππα» για τον ΟΣΕ, τα «γραμμάτια» του οποίου εξοφλήθηκαν αυτές τις ημέρες, αφού το τροχαίο υλικό του οργανισμού, μεταβιβάστηκε στο κράτος σε αντάλλαγμα της ανάληψης των χρεών του φορέα από το ελληνικό δημόσιο, ενώ είχε προηγηθεί το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποίο μεταβιβάστηκε από τον ΟΣΕ στην πρώην θυγατρική του ΓΑΙΑΟΣΕ και το δημόσιο η ακίνητη περιουσία του οργανισμού, η οποία θεωρείται ως ένα από μεγαλύτερα - και υποαξιοποιημένα- χαρτοφυλάκια real estate στην Ελλάδα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλείται, με «κληρονομιά» πέντε συμβάσεις: Για την πρόσβαση στο δίκτυο (ΟΣΕ), την μίσθωση επιλεγμένων ακινήτων (ΓΑΙΑΟΣΕ), τα δρομολόγια της «άγονης γραμμής» (50 εκατ. ευρω ετησίως έως το 2018), την μίσθωση τρένων για 5+5 χρόνια και την συντήρηση του τροχαίου υλικού (ROSCO).

Η απόφαση των υπουργών Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ήταν προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, προβλέπει ότι «το χρέος του ΟΣΕ προς το Δημόσιο μειώνεται ισόποσα με την αξία του μεταβιβαζόμενου τροχαίου υλικού όπως αυτή προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του ΟΣΕ Α.Ε.».

Σύμφωνα με το υπουργείου Υποδομών, εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βρει αγοραστή, είναι πιθανό να οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση, καθώς η Κομισιόν θα απαιτήσει την επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ύψους έως 800.000.000 ευρώ στο δημόσιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Χιόνισε'' στο Νεοχώρι... Άσπρισαν τα πάντα από την σφοδρή χαλαζόπτωση!


Λες και χιόνισε στο Νεοχώρι, άσπρισαν τα πάντα από το χαλάζι όπως θα δείτε στο φωτορεπορτάζ του Permissospress.
Σφοδρότατη χαλαζόπτωση σημειώθηκε πριν λίγο στο Νεοχώρι και στην Άσκρη,με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στους κατοίκους. Το φαινόμενο συνοδεύτηκε όπως συνήθως γίνεται άλλωστε - απο ισχυρή καταιγίδα. Το χαλάζι που έπεσε   ήταν τόσο πολύ που μέχρι τώρα  δεν είχε λιώσει. Οι αγρότες είδαν  τις καλλιέργειές τους κυριολεκτικά κατεστραμμένες. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε καλλιέργειες αμπελιών,κρεμμυδιών,  και σε άλλες αγροτικές παραγωγές σε Νεοχώρι και Άσκρη.



















Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή του Θωμά: Πως βγήκε η φράση "Άπιστος Θωμάς"



Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός, μετά την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε τους Μαθητές Του στο υπερώον όπου ήταν συνηγμένοι. Όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να Τον δη και να ψηλαφίση τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά Του. Ο Χριστός όταν επισκέφθηκε και πάλι τους Μαθητές Του μετά από οκτώ ημέρες, κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφήση τα σημάδια των πληγών στο Σώμα Του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς Τον ανεγνώρισε και Τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του. Τον ανεγνώρισε από τις πληγές του Σταυρού, οι οποίες αποτελούν σημάδι της αγάπης Του, αλλά και της δυνάμεώς Του. Την ομολογία του Θωμά οι άγιοι Πατέρες την ονομάζουν σωτήριο. Και πραγματικά οδηγεί στην σωτηρία όλους εκείνους που την απευθύνουν στον Χριστό εκζητώντας ταπεινά το έλεός Του.

Η φράση του δε, έχει μείνει στην Ιστορία: «Αν δεν δω στα χέρια του τις τρύπες από τα καρφιά αν δεν βάλω τα...
δάχτυλά μου σε αυτές και το χέρι μου στο πλευρό του, δεν πρόκειται να πιστέψω» είχε πει.

Ο Θωμάς έμεινε με την αγωνία για οκτώ ημέρες, μέχρι την επόμενη εμφάνιση του Ιησού.
Όταν οι δυο τους συναντήθηκαν, ο ίδιος ο Χριστός τον κάλεσε να δει με τα μάτια του και να αγγίξει με τα χέρια του τις πληγές Του, για να βεβαιωθεί. Η αντίδραση του Αποστόλου ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Τον αναγνώρισε και επιβεβαίωσε με τη φράση «Είσαι ο Κύριος και Θεός μου».

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Ιησούς είπε την επίσης ιστορική φράση «Μακάριοι όσοι πίστεψαν χωρίς να έχουν δει».
Από τότε έχει μείνει ο χαρακτηρισμός του «Απιστου Θωμά» όχι γι αυτούς που δεν πιστεύουν αλλά γι αυτούς που ζητούν αποδείξεις ώστε να πεισθούν.
Όταν δηλαδή λέμε σε κάποιον «Μην γίνεσαι άπιστος Θωμάς» ουσιαστικά του λέμε «Μη με αμφισβητείς ζητώντας αποδείξεις της αλήθειας των λεγομένων μου».

Το γεγονός ότι ο Απόστολος Θωμάς αρχικά απουσίαζε κατά την εμφάνιση του Χριστού στους Μαθητές Του, φαίνεται ότι ήταν οικονομία Θεού, για να γίνη πιστευτό το θαύμα της Αναστάσεως και να διαλυθή κάθε είδους αμφιβολία.

Ο Απόστολος Θωμάς, μετά την Πεντηκοστή, κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πάρθους, τους Πέρσες, τους Μήδους και τους Ινδούς και είχε μαρτυρικό τέλος.

"Και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων", "Ειρήνη Ημίν", Άπιστος Θωμάς.
Και οι τρεις εκφράσεις προκύπτουν από την δυσπιστία του Αποστόλου Θωμά να δεχτεί την Ανάσταση του Κυρίου. Η πρώτη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις χειροπιαστές αποδείξεις αλλά και την αλήθεια ενός γεγονότος. Το "ειρήνη ημίν", το λέμε για να επαναφέρουμε την ηρεμία μετά από μία ένταση και ο "άπιστος Θωμάς" περιγράφει τους ανθρώπους που αρνούνται να πιστέψουν σε κάτι, ακόμη κι αν πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια τους!


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 15 Μαΐου η καταγραφή των γεωτρήσεων και όλων των σημείων υδροληψίας


«Η καταγραφή των γεωτρήσεων και όλων των σημείων υδροληψίας σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο είναι σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Με το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας η χώρα αποκτά ένα σημαντικό ηλεκτρονικό εργαλείο που βοηθά στη χάραξη εθνικής πολιτικής για το νερό. Έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μίας απλής αίτησης και την κατάθεση της στο δήμο. Καλούμε όσους πολίτες χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση, να συμμετέχουν στην καταγραφή των γεωτρήσεων και των υδροληψιών μέχρι τις 15 Μαΐου», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, σχετικά με το θέμα της καταγραφής των σημείων υδροληψίας.

Με την 145026/10.01.2014 ΚΥΑ συστάθηκε το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Το ΕΜΣΥ είναι ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο αναπτύσσεται και τηρείται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων με τη μορφή συστήματος βάσης γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών.

Το σύστημα βάσης γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών του ΕΜΣΥ οργανώνεται σύμφωνα με τους όρους και τις απαιτήσεις του ν.3882/2010 και αποτελείται τουλάχιστον από:
α) το Γενικό Ευρετήριο σημείων υδροληψίας στο οποίο καταχωρίζονται τα ονόματα ή οι επωνυμίες των χρηστών των νερών και τα στοιχεία που ορίζουν τα σημεία υδροληψίας,
β) τον Ηλεκτρονικό Φάκελο, στον οποίο καταχωρίζονται και αρχειοθετούνται οι άδειες χρήσης νερού, οι αιτήσεις χορήγησης αδειών χρήσης καθώς και οι αιτήσεις εγγραφής στο ΕΜΣΥ
γ) τον Ψηφιακό Χάρτη, στον οποίο αποτυπώνονται οι συντεταγμένες των σημείων υδροληψίας ανά λεκάνη απορροής.

Το ΕΜΣΥ τροφοδοτείται από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που συνδέονται υποχρεωτικά με το σύστημα βάσης γεωχωρικών δεδομένων, και εντάσσεται στην Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 23 του ν.3882/2010. Για την επίτευξη των σκοπών του ΕΜΣΥ, μπορεί με κανονιστικές πράξεις του υπουργού ΠΕΚΑ και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, να διασφαλίζεται η διασύνδεσή του με άλλα ειδικά μητρώα και δημόσια αρχεία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, εγγράφονται αυτεπαγγέλτως από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να ακολουθήσει καμία νέα διαδικασία, στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας:
α) νέα σημεία υδροληψίας στα οποία χορηγείται άδεια χρήσης νερού μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης,
β) σημεία υδροληψίας για τα οποία κατά την έναρξη ισχύος της απόφασης έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αιτήσεις για χορήγηση ή ανανέωση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες σχετικές διατάξεις,
γ) υφιστάμενα σημεία υδροληψίας, τα οποία αδειοδοτήθηκαν μετά την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι και δεν εμπίπτουν στην περίπτωση (β)
Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε μετέπειτα μεταβολή ή διόρθωση των στοιχείων κάθε εγγραφής.

Επίσης, με τη νέα διαδικασία, για:
δ) υφιστάμενα σημεία υδροληψίας, τα οποία αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι και δεν εμπίπτουν στην περίπτωση (β),
ε) όλα εν γένει τα  υφιστάμενα σημεία υδροληψίας ενεργά ή ανενεργά που δεν υπάγονται στις ανωτέρω περιπτώσεις,
όλοι οι ιδιοκτήτες ή/και χρήστες σημείων υδροληψίας (που δεν έχουν άδεια χρήσης νερού ή δεν έχουν κάνει σχετική αίτηση για άδεια ή ανανέωση/τροποποίηση υπάρχουσας άδειας) υποχρεούνται, μέχρι τις 15 Μαΐου 2014, να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή τους στο ΕΜΣΥ, μέσω του Δήμου τους, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 υποχρεούνται να έχουν προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού.
Σημειώνεται ότι η αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευμένη (υπεύθυνη δήλωση), χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών και διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ:  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=247&language=el-GR.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη για τη Στερεά

Την αφετηρία μιας ανοικτής, δημοκρατικής και διαρκούς διαβούλευσης με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες ως την τελική του υλοποίηση, σηματοδοτεί η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού “ Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας”.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού, Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας το Σάββατο 26 Απριλίου στη Λαμία, το σχέδιο που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Περιφέρεια στις παρυφές του 2020.

Αντί για μια συνήθη κομματική εκδήλωση ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε να θέσει το πρόγραμμα στην κρίση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, φορέων αλλά και των συνυποψηφίων του, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με θέμα: «Το όραμα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης 2014-2019».

«Στόχος της παρουσίας μου εδώ σήμερα είναι να σας αποδείξω ότι έχουμε και το όραμα και το πρόγραμμα για να αλλάξουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης εκθέτοντας τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του συνδυασμού του, για να καταστεί η Στερεά η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση.

Το νοικοκύρεμα και η διοικητική αναδιοργάνωση της Περιφέρειας , για να μετατραπεί σε αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης, προσδιορίστηκε ως η άμεση προτεραιότητα.

Ενω οι άλλοι άξονες αφορούν:
* τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
* τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
* την επένδυση σε ένα νέο μοντέλο Αγροτικής Οικονομίας.
* την τουριστική πολιτική, με έμφαση στους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Περιφέρειας.
* την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού και τις θέσεις εργασίας
* τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών.
*την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.
*την ενεργειακή πολιτική με επενδύσεις σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας.

«Ο Περιφερειάρχης δεν είναι απλώς ο διαχειριστής της γραφειοκρατίας, ουτε δικαιούται να κρύβεται πίσω από μια στενή τυπολατρική ερμηνεία των αρμοδιοτήτων του. Οφείλει να παρεμβαίνει, να διεκδικεί, να μάχεται» ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης και παρουσίασε αναλυτικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση του προγράμματος.

Απάντησε συγκεκριμένα και με αριθμούς στο εύλογο ερώτημα «που θα βρεθούν τα χρήματα» μιλώντας βεβαίως για την αδικία που έχει συντελεστεί με την κατανομή των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 , θέμα που έθεσε στη συνάντησή με τον Επίτροπο Χαν, πριν από μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες.

«Η νέα Περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας θα διεκδικήσει συνολικές επενδύσεις, από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), ίδιου ύψους με αυτό της περιόδου 2007-2013, δηλαδή τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ είναι ήδη εξασφαλισμένοι, για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, πόροι ύψους 533 εκατομμυρίων ευρώ, όπως βλέπετε στη διαφάνεια. Κατά συνέπεια, παραμένουν υπό διεκδίκηση πόροι ύψους 900 εκ. Ευρώ» σημείωσε.

Επιπλέον υπολογίσιμοι πόροι, διαθέσιμοι στην περίοδο 2014-2020 είναι:
* όλα τα τομεακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), στα οποία η Περιφέρειαδιεκδικεί δίκαιη και ισότιμη οριζόντια συμμετοχή.
* το πρόσφατα ιδρυθέν Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έργων υποδομής.
* το πρόγραμμα "HORIZON 2020" για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη
* η πρωτοβουλία "SME Initiative" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
* το πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων "COSME"
* το πρόγραμμα Connecting Europe Facility (CEF), για τη χρηματοδότηση των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών
* η ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων
Επιπλέον, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μπορεί να διαθέσει για τη Στερεά Ελλάδα περί τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ιδιωτικές επενδύσεις μέσω ΣΔΙΤ θα επιδιωχθεί να ξεπεράσουν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

«Γνωρίζετε καλά πόσο έχει στοιχίσει στη χώρα η έλλειψη σχεδίου, οι αόριστες αναφορές στο μέλλον, η στείρα αντιπαράθεση σε ψευδοδιλήμματα» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και κάλεσε φορείς και πολίτες να στηρίξουν το δικό τους όπως το χαρακτήρισε πρόγραμμα.

«Τα προγράμματα είναι άψυχα χωρίς τους ανθρώπους, χωρίς πίστη ότι μπορούμε να ταρακουνάμε το σύστημα, να αλλάζουμε δομές, διαδικασίες, να διεκδικούμε περισσότερα. Το πρόγραμμα αυτό είναι το δικό σας πρόγραμμα και σας καλώ να το στηρίξετε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, προέτρεψε τους πάντες να διαβάσουν τις προτάσεις και να συνδιαμορφώσουν και με νέες ιδέες το «αύριο» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το πλήρες πρόγραμμα και την ομιλία του Κώστα Μπακογιάννη μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας».



Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανός τουρίστας στο Twitter: “Οπαδοί του ΠΑΟΚ πηγαίνουν στην Αθήνα. Η Ελλάδα κομμένη στη μέση .Η Γερμανία έτσι κι αλλιώς πληρώνει…”!!!


Πόσο κόμπλεξ ρε “Ευρωπαίε” γραφικέ; Δείτε τι έγραψε ένας Γερμανός καραγκιόζης:
Αντί να σκύβουν το κεφάλι που αιματοκύλησαν στα καλά καθούμενα την ανθρωπότητα, ρήμαξαν το χρυσό της Ελλάδας και τις αρχαιότητες και δεν πλήρωσαν ούτε αποζημιώσεις, ούτε το Κατοχικό Δάνειο, έχουν το θράσος να σχολιάζουν ότι “ο Γερμανός πολίτης πλήρωσε τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα”.

Σχόλιο(taxalia): Άντε ρε πεταμένε φάε κανένα λουκάνικο κι άσε την Ελλάδα στην ησυχία της. Τραχανοπλαγιά Γερμανέ!

Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

2ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου "Αναστάσιος Παύλου"

Για Δευτερη χρονια διοργανωνεται το Τουρνουα Ακαδημιων ''Αναστασιος Παυλου '' στην μνημη του Μελους του Δ.Σ του ΑΟ Τραχωνων Αλιμου και Υπευθυνου των Ακαδημιων της ομαδας
ο Υποπλοιαρχος Αναστασιος Παυλου Γεννηθηκε στο Λουτουφι Θηβας υπηρετησε 30 χρονια το Πολεμικο Ναυτικο και στο τελος της θητειας του εριξε αγκυρα στον Αλιμο κοντα στην θαλασσα που αγαπησε καμαρωνε τον γιο του στις Ακαδημιες του ΑΟΤ Αλιμου με μια παρεα καταπληκτικων ανθρωπων που δεθηκε μαζι τους η Μοιρα δεν τον Αφησε να συνεχισει το εργο του και του αφιερωνουμε το Τουρνουα στην Μνημη του !
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαψαν στο Δίστομο 381 κιλά κοκαΐνης



Πραγματοποιήθηκε, από την προβλεπόμενη από το Νόμο 4139/2013 (Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών) αρμόδια επιτροπή, καταστροφή με καύση -110- δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε κλιβάνους εργοστασίου στο Δίστομο Βοιωτίας.
Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και για την καταστροφή τους τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα Νομοθεσία.
Συνολικά καταστράφηκαν οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών :

    Ακατέργαστη κάνναβη : 2.704 κιλά και 479,58 γραμμ.
    Κοκαΐνη: 380 κιλά και 689,5 γραμμ.
    Ηρωίνη : 21 κιλά και 433,4 γραμμ.
    Κατεργασμένη κάνναβη: 261,5 γραμμ.
    Δενδρύλλια κάνναβης: 551 τεμάχια

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 20-2-2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένωσαν τις δυνάμεις τους Γιώργος Κατσέλης & Νίκος Σβίγγος


Ο Επικεφαλής του "Κινήματος Πολιτών για την αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων" κ. Γιώργος Κατσέλης & ο Επικεφαλής του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" και τέως Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέρχονται από κοινού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.


Ο κ. Νίκος Σβίγγος υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις, τις αρχές και το πρόγραμμα του κ. Κατσέλη και τάσσεται στο πλευρό, του υποψηφίου Δημάρχου κ.Γιώργου Κατσέλη.

Στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" του Νίκου Χατζηδούρου, στο ράδιο Θήβα 97.5   δημοσιοποίησαν την συνεργασία τους, και έδωσαν στην δημοσιότητα και το νέο όνομα του συνδυασμού το οποίο είναι:

"Κίνημα Πολιτών για την αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων - Σύγχρονος Δήμος"



Νίκος Χατζηδούρος



thiva post

Διαβάστε Περισσότερα »

«Λίφτινγκ» στον Λεβαδειακό


Με πολλές αλλαγές θα βρει τον Λεβαδειακό η έναρξη της νέας σεζόν, δεδομένου ότι πολλοί παίκτες αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα της Λιβαδειάς.


Με αρκετά νέα πρόσωπα αναμένεται να βρει τον Λεβαδειακό η επόμενη μέρα. Η ομάδα της Λιβαδειάς θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια με τη διοίκηση ταυτόχρονα να… τρέχει τα θέματα του ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν.

Παρελθόν από τον Λεβαδειακό αναμένεται να αποτελέσουν οι Μάντζιος και Ροτζέριο, ενώ όπως όλα δείχνουν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν οι Γεωργίου και Καπό.

Μάλιστα, όσον αφορά τους δύο τελευταίους παίκτες περιμένουν τη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων για να ξεκινήσουν την αναζήτηση νέας ομάδας.

Από την άλλη, συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά έχουν οι Κονέ και Πζιρόφσκι με τον τελευταίο ωστόσο να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, δεδομένου ότι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αντικαταστάθηκε από τον Στρατηλάτη
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ που συζητήθηκε στο ΟΑΚΑ


Από το 2010 -όταν στον τελικό Κυπέλλου έπαιξε ο Άρης- οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άκουγαν τους μεγάλους αντιπάλους τους να «καυχιόνται» για τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα.

   Και σήμερα, που η δική τους ομάδα βρίσκεται στον τελικό και κατέβηκαν οι ίδιοι κατά χιλιάδες, βρήκαν έναν...αμφιλεγόμενο τρόπο να απαντήσουν.

Έτσι, ανάρτησαν ένα πανό που προκαλεί γέλιο, αλλά και απορίες για το σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα μπορούσε να κρεμαστεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ