Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Προσκηνυματική εκδρομή της ενορίας Αγ.Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ  Permissospress 
 Στην οδο ΦΙΛΩΝΟΣ (απεναντι απο το super market BEΡΟΠΟΥΛΟΣ ) σημερα το πρωι υπαλληλοι του δημου τοποθετησαν κολονακια σε σημειο πεζοδρομιου που εχει ραμπα για να εχουν προσβαση τα αμαξακια των ΑΜΕΑ !!!
ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥΣ !!!
Υ.Γ. 1. ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ !!!
Υ.Γ 2 . ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ !!!

ΑΛΛΗ  ΜΙΑ  ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ  ΤΟΥ  ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ !!!​
 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΟΔΕ Βοιωτίας-Νομαρχιακή Συνέλευση με ομιλητές υποψηφιους Ευρωβουλευτές

 Η ΝΟΔΕ Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση με ομιλητές υποψηφιους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 8 το απόγευμα στην πόλη της Λιβαδειάς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου( Παλαιό Δημαρχείο).


                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                                                  ΛΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

3ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στην Λιβαδειά Οστεοπόρωση, κύφωση, σκολίωση



Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς σας  προσκαλούν να συμμετάσχετε στην τριήμερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία & στις ενημερωτικές ομιλίες που διοργανώνουν το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, ώρα 18:00 με θέμα: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία», στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την κύφωση-σκολίωση, την πρόληψη, τη διατροφή και πολλά άλλα.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας και κύφωσης-σκολίωσης, και τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι εξετάσεις για οστεοπόρωση, θα πραγματοποιηθούν στις 9 & 10 Μαΐου, ώρες 11:00 έως 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος». Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Πληροφορίες στa τηλέφωνa: 6942 063015, 22610 28193, Κα Δημόκα Αικατερίνη.

Οι εξετάσεις για κύφωση-σκολίωση, θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαΐου, ώρες 13:00 έως 20:00, και στις 9-10 Μαΐου ώρες 10:00 έως 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος». Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6942 063015, 22610 28193, Κα Δημόκα Αικατερίνη.

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.   
                                                  
Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr 
............................................................................................................................................................................................................

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Άρθρο του καθηγητή Νικολάου Κόλλια για τον Πούτιν


                                      ΠΟΥΤΙΝ
 Θα αποτολμήσω να αποκρυπτογραφήσω ανιχνεύοντας, τις βαθύτερες σκέψεις, σκοπούς, επιδιώξεις και φιλοδοξίες του Πούτιν. Αν και είναι εξόχως δύσκολο να προσεγγίσεις μια προσωπικότητα σαν τον Πούτιν, με το ανέκφραστο και παγερό πρόσωπο, με το αινιγματικό και εταστικό του βλέμμα, με το ειρωνικό κι ενίοτε σαρδόνιο χαμόγελο του, που εκφράζουν άνθρωπο ενδοστρεφή και κρυψίνου.
Στο πρόσωπο του υποδηλώνεται, ό,τι ενδόμυχα ο Πούτιν βιώνει, θυμό δηλαδή, μίσος και πιθανή εκδικητικότητα για τον χαμένο παράδεισο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (χαμένο παράδεισο μόνο βεβαίως για τους αξιωματούχους του συστήματος).
Αισθάνεται πιθανώς ταπεινωμένος και πληγωμένος σαν Ρώσος και μάλιστα αξιωματούχος της K.G.B. γιατί ως δια μαγείας, διαλύθηκε όλο το μεγαλείο της Ε.Σ.Σ.Δ. (για τους ημέτερους φυσικά).
Τα υποδηλούμενα συναισθήματα, θυμού και φιλοδοξίας, εκδηλώνονται στην συμπεριφορά του Πούτιν. Κυβερνά τη Ρωσία, συγκεντρωτικά και αυταρχικά και αντιμετωπίζει τις άλλες δυνάμεις με υπεροψία, ιδιαίτερα τις Η.Π.Α.
 Άλλωστε, ο αυταρχισμός και ο συγκεντρωτισμός, ήταν συνήθης τακτική της Ε.Σ.Σ.Δ και της K.G.B.
Ο Πούτιν δεν είναι δυνατόν να πιστεύει στα ιδεώδη της δημοκρατίας της Δύσης, γιατί η Ρωσία, ουδέποτε γνώρισε και βίωσε δημοκρατία δυτικού τύπου.
Όχι μόνο κατά την κομμουνιστική περίοδο, αλλά και κατά την  αυτοκρατορική δεν γνώρισε διαλείμματα δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου ο Πούτιν, δεν μπορεί να έχει βιώματα και σαφή συνείδηση και παράσταση της δυτικής δημοκρατίας.
Θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη των επόμενων βημάτων του Πούτιν.
Υποθέτω ότι απώτερος σκοπός του είναι να αναβιώσει την Ε.Σ.Σ.Δ. υπό δημοκρατικό ένδυμα.
Η τελευταία συμπεριφορά του στην περίπτωση της Κριμαίας, θυμίζει χιτλερική τακτική.
Βέβαια δεν ταυτίζω τον Πούτιν με τον Χίτλερ. Ο Χίτλερ ήταν ψυχοπαθολογική προσωπικότητα με ουτοπιστικά οράματα και εγκληματικές πρακτικές. Ο Χίτλερ αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες παρενθέσεις της ιστορίας. Ο Πούτιν είναι ευφυής, φιλόδοξος, με ισχυρή βούληση, μεθοδευμένη τακτική και άδηλες προθέσεις.
Παρά ταύτα, δε μπορούμε να μην επισημάνουμε την ομοιότητα της τακτικής την οποία εφαρμόζει ο Πούτιν. Ο Χίτλερ ως  γνωστόν, υπό το πρόσχημα ότι επιθυμεί να προσαρτήσει τις  γερμανόφωνες περιοχές, κατέκτησε την Αυστρία, προσάρτησε την Σουδητία και στην συνέχεια ολόκληρη την Τσεχοσλοβακία, γιατί θεωρούσε, ότι αυτά ήταν ζωτικός χώρος  για την  Γερμανία.
Στη συνέχεια διεκδίκησε το  Ντάντσιχ  (Danzig)  της Ανατολικής Πρωσίας, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Πολωνίας και εισέβαλε σ’ αυτήν. Κι έτσι άρχισε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.

Φοβάμαι ότι μια παρόμοια τακτική θα ακολουθήσει και ο Πούτιν. Προσάρτησε την Κριμαία, σε λίγο με την ίδια αιτιολογία και την Ανατολική Ουκρανία.  Άλλωστε μυστικοί πράκτορες του, εργάζονται στην Ανατολική Ουκρανία. Εν συνεχεία θα έρθει η σειρά  της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας και έπεται συνέχεια. Βέβαια, όλα αυτά υπό την αίρεση ότι δεν θα αντιδράσει δυναμικά η Δύση.
Ο Πούτιν δε θέλει πόλεμο. Θέλει να ισχυροποιήσει την Ρωσία, να την καταστήσει ισοδύναμη με την Αμερική, η οποία θεωρεί τη Ρωσία, ως περιφερειακή δύναμη, όπως δήλωσε ο Ομπάμα προ ημερών.
Ο Πούτιν αποδεικνύει ότι ξέρει, να περιμένει. Προετοιμάζεται και όταν του δίνεται η ευκαιρία, την εκμεταλλεύεται κατά τρόπο αποτελεσματικό.
Επεξεργάζεται την δημιουργία του Σοβιετικού μεγαλείου με την επάνοδο όλων των προηγούμενων μελών της Σοβιετικής Ένωσης, με την μορφή δήθεν κοινής αγοράς.
Η εκτίμηση μου είναι ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό. Δεν πρέπει να έρθει σε αντίθεση με την Ρωσία. Ούτε η Ευρώπη πρέπει να εξωθήσει την Ουκρανία να ενταχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ο Πούτιν δεν θέλει να αισθάνεται δίπλα του την ανάσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια του ΝΑΤΟ.
Θα μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να το αποφύγει. Και το αποτέλεσμα θα είναι ο διαμελισμός της Ουκρανίας.
Είναι λοιπόν λάθος και της Ουκρανικής κυβέρνησης και της Ευρώπης.
Η Ουκρανία δεν έχει σοβαρούς λόγους να απομακρυνθεί από την Ρωσία. Αν θέλουμε ειρήνη στην περιοχή, πρέπει να σεβαστούμε τους φόβους και τις φιλοδοξίες της Ρωσίας. Η Ουκρανία, αν θέλει να μείνει ακέραια, πρέπει να συνεχίσει την φιλορωσική πολιτική της.
Διότι ο Πούτιν περιμένει ευκαιρίες και αφορμές για να πραγματοποιήσει τα σχέδια του.
Ποια η θέση της Ελλάδας, έναντι αυτών των γεγονότων;
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ουδέτερη. Δεν έχει κανένα λόγο να λάβει μέρος στη διαμάχη της Ρωσίας με τις μεγάλες δυνάμεις. Το πρόβλημα το έχουν μόνο οι μεγάλες δυνάμεις. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις φιλοδοξίες και τα οράματα του Πούτιν.
Τα συμφέροντα της, της υπαγορεύουν να μείνει φίλη χώρα με την Ρωσία, ανεξάρτητα από την συμπεριφορά και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του Πούτιν.


                                   
                               



Δρ Νικόλαος Κόλλιας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΜΠΑΣ - Ομιλία από το ''Έργο και παιδί'' στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιστολή Μουλκιώτη για τον Οργανισμό Κωπαϊδας

Κύριε Υπουργέ,
    Με το άρθρο 13 του νόμου 4250/2014 καταργείται το ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κωπαϊδος» και μεταφέρεται στην αιρετή Περιφέρεια, από 30-9-2014.
    Δυστυχώς, πέραν πολλών άλλων, μολονότι είχαμε ζητήσει, από τον Υπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, εκείνος το αγνόησε και δεν έλαβε χώρα εκκαθάριση από το αρμόδιο Υπουργείο, των υποχρεώσεων και απαιτήσεων του Οργανισμού, πριν την κατάργησή του.
    Αντίθετα, οι απαιτήσεις, υποχρεώσεις και πάσης φύσεως εκκρεμότητες που υφίστανται κατά την κατάργηση του φορέα, σύμφωνα με τον νόμο, μεταφέρονται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
    Όπως γνωρίζετε, από τα επανειλημμένα έγγραφά μας, πέραν όλων των άλλων, οι κληρούχοι της Κωπαϊδας, υπέχουν οικονομικές υποχρεώσεις καταβολής  των ετησίων ανταποδοτικών τελών άρδευσης προς τον υφιστάμενο Οργανισμό Κωπαϊδας, ανερχόμενες περίπου στο ποσό των 11 εκ €.
    Δυστυχώς τούτο αποτελεί  χρονίζον πρόβλημα, για το οποίο ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον από το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο υπάγεται και σήμερα ο Οργανισμός, για εξεύρεση τρόπου επίλυσης, παρά το ότι πρόκειται περί οικονομικών υποχρεώσεων σε ΝΠΔΔ.
    Οι οφειλές αυτές, καθιστούν κατά συνέπεια και τον Οργανισμό Κωπαϊδας, υπόχρεο τεράστιων ποσών, κύρια  προς την ΔΕΗ, αλλά και προς την ΕΥΔΑΠ, το ΙΚΑ κλπ.  που αδυνατεί να τα εξοφλήσει.
    Η αδυναμία αυτή, όπως δηλώθηκε και από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού, το τελευταίο διάστημα  επιτείνεται και από υφέρπουσα φημολογία, περί δήθεν κατάργησης των οφειλών των κληρούχων προς τον Οργανισμό, με ό,τι τούτο συνεπάγεται.
    Κύριε Υπουργέ,
    Έστω και αυτή την ώρα, πρέπει το Υπουργείο σας, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, να παρέμβει.
    Είναι άκρως αναγκαίο να επιδιωχθεί και επιτευχθεί νομική πρόβλεψη εξόφλησης ή ρύθμισης των οφειλών των κληρούχων.
    Τούτο μπορεί να επιτευχθεί κατ΄ ανάλογο τρόπο, με τον οποίο προβλέπονται οι περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών πολιτών προς τους Δήμους, σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα  νόμο 4257/2014 (άρθρο 51).
    Κύριε Υπουργέ,
    Ζητούμε, όπως άμεσα προβείτε στην ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, αναλογικά με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 51 Ν. 4257/2014, προκειμένου να υλοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των κληρούχων του Κωπαϊδικου πεδίου, προς διευθέτηση και εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεών τους, προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη άρδευσης.
    Έτσι, πέραν της ενημερότητάς τους προς τον Οργανισμό, που θα εισπράξει διάφορα χρηματικά ποσά, αναγκαία για την μερική εξόφληση υποχρεώσεών του, θα υπάρξει και πρόσκαιρη δυνατότητα ανακούφισής των καλλιεργητών, από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καλλιέργεια των αγρών, δεδομένης της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής τους.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
     

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στη Θήβα:16χρονος ρομά αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης-Σωρεία κλοπών και ληστειών

Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών, ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) ληστείες, έξι (6) κλοπές οχημάτων και δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών πετρελαίου από τράκτορες επιχείρησης και λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους -4,5- περίπου τόνων

Ο 16χρονος είχε διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω συλληφθείς, αποτελούσε αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2013 από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών

Όλα τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε ένα από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πλαστικά δοχεία, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την μετάγγιση του πετρελαίου

Συνελήφθη 16χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 18-02-2014 έως και χθες 05-05-2014, είχε διαπράξει συνολικά τρεις (3) ληστείες, έξι (6) κλοπές οχημάτων και δώδεκα (12) κλοπές πετρελαίου από τράκτορες επιχείρησης και λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους (4,5) περίπου τόνων.

Η σύλληψή του επετεύχθη χθες (05-05-2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Αναλυτικότερα, ο 16χρονος είχε διαφύγει την 04-02-2014 από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα της απουσίας του από το ανωτέρω ίδρυμα, ανέπτυξε έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά, με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και κλοπών οχημάτων, πολλά από τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποιούσε προκειμένου να μεταβαίνει σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και υπαίθριους χώρους στάθμευσης λεωφορείων και να αφαιρεί, τμηματικά, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος δράστης επιτίθετο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσει τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσε αντίσταση από τα θύματά του, δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει σωματική βία.

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες ο 16χρονος διέπραξε τους τελευταίους μήνες σε διάφορες περιοχές της Θήβας:

    Ληστεία την 11-04-2014, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 80χρονο ημεδαπό το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
    Ληστεία την 18-02-2014, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 40χρονη ημεδαπή μικρό χρηματικό ποσό.
    Ληστεία την 05-05-2014, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 57χρονη ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
    Έξι (6) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, τις οποίες διέπραξε το χρονικό διάστημα από 09-04-2014 έως και 29-04-2014. Όλα τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
    Επιπλέον ο 16χρονος, το χρονικό διάστημα από 13-04-2014 έως και 01-05-2014, βραδινές ώρες, χρησιμοποιώντας κάποια από τα κλεμμένα οχήματα, μετέβη σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, αλλά και χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων επιχείρησης και προέβη στην τμηματική αφαίρεση ποσοτήτων πετρελαίου από τα ρεζερβουάρ έξι λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών και έξι τρακτόρων της επιχείρησης, συνολικού βάρους (4.505) λίτρων. Μάλιστα σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πλαστικά δοχεία, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την μετάγγιση του πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος συλληφθείς αποτελούσε αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης ημεδαπών ROMA, η οποία είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2013, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών (σχετικό το από 12-07-2013 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παραβίαση περιορισμών διαμονής και σήμερα οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής του δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά στη βουλή για τη χαλαζόπτωση σε Νεοχώρι,Άσκρη,Λεύκτρα και Θεσπιές

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων γεωργών από την χαλαζόπτωση της 27ης Απριλίου 2014.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 27 Απριλίου 2014 είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στη Βοιωτία.
Συγκεκριμένα, στο Νεοχώρι, την Άσκρη και τις Θεσπιές του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων επλήγησαν εκτάσεις  με κρεμμύδια, αμπέλια, κηπευτικά, ελιές, βαμβάκι, πατάτες, φυστικιές, ενώ υπέστη ζημιά και θερμοκήπιο. Σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων που επισκέφθηκαν τις πληγείσες εκτάσεις, οι καλλιέργειες που επλήγησαν είναι αποζημιώσιμες.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών του (όπως ο ΕΛΓΑ) για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς επίσης και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών;


Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Bοιωτία:Σφραγίστηκε και συνέχιζε να λειτουργεί παράνομα βιομηχανία αρτοζαχαροπλαστικής



    Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, μικτό κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου της ΠΕ Βοιωτίας διενήργησε κατά τις βραδινές ώρες της 29-4-2014, εκτεταμένο έλεγχο βιομηχανικών μονάδων της περιοχής Σχηματαρίου – Οινοφύτων. 
    Κατά τον έλεγχο, που άρχισε μετά τις 21:30, διαπιστώθηκε, στην περιοχή Οινόης του Δήμου Τανάγρας, ότι βιομηχανία παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, η οποία είχε σφραγισθεί στις 10-4-2014 για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, να έχει παραβιάσει τις σφραγίδες και  να λειτουργεί παράνομα, κατά τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.  Οι ελεγκτές της ΠΕ Βοιωτίας παρέμειναν στη περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να αποτρέψουν τη διακίνηση των παράνομα παραχθέντων προϊόντων της επιχείρησης. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-4-2014, με τη συνδρομή Αστυνομικών του ΑΤ Σχηματαρίου, εμποδίστηκε η έξοδος φορτηγού της επιχείρησης που προσπάθησε να μεταφέρει τα παραχθέντα αρτοσκευάσματα και κατέστη δυνατή η είσοδος του μικτού κλιμάκιου σε αυτή, όπου επαναδιαπιστώθηκε ότι εξακολουθούσε να λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.
    Όλη  η ποσότητα των παραχθέντων  προϊόντων, περίπου 1600 κιλά αρτοσκευασμάτων, δεσμεύθηκαν επιτόπου και καταστράφηκαν, ενώ επανασφραγίσθηκε ο παραγωγικός μηχανολογικός εξοπλισμός της. Η έκθεση των επιθεωρητών, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό,  καθώς και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η άδεια της εταιρείας ανακλήθηκε.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε:     «Το μικτό κλιμάκιο ελέγχου, δουλεύοντας με επαγγελματισμό, ευρισκόμενο σε διαρκή ετοιμότητα,  καταβάλει και θα εξακολουθήσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την Προστασία και Διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ούτε ανοχή, στα ζητήματα  προστασίας της Δημοσίας Υγείας. Οι όποιες μεθοδεύσεις των παραβατών, θα αποκαλύπτονται και οι υπεύθυνοι θα παραπέμπονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Σκοτώθηκε ενώ καθάριζε το όπλο του


Ένας 88χρονος φέρεται να είπε σε γείτονα πως καθαρίζει το όπλο για να πάει για κυνήγι. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του.

Το περιστατικό έγινε σε χωριό της Φθιώτιδας, στην περιοχή Σκάρφεια.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.

Εξετάζεται τώρα αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για ατύχημα, αν το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος την ώρα που ο 88χρονος το καθάριζε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έβαλε το όπλο στο στόμα για να αυτοκτονήσει.

lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ



Το Δημοτικό Ωδείο Θήβας συνεχίζοντας τις προσπάθειές του , που αφορούν στην εξέλιξη του επιπέδου των μαθητών του , με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επιτυχή συμμετοχή της 11χρονης μαθήτριας  Ζγκούρη  Ιωάννας της τάξης της Καθηγήτριας  κας Φανής Μπαλάφα
στον Β΄ Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Πιάνου , που πραγματοποιήθηκε στο Δ. Ω. Λάρισας
στις 3 και 4 Μαΐου 2014.
Η μικρή Ιωάννα επιδεικνύοντας τόσο το εξαιρετικό της ταλέντο, όσο και την μεγάλη της επιμέλεια και προσήλωση στο στόχο, κατάφερε να κερδίσει
το  Α’  Βραβείο και Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία της.

Ως Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τόσο για την ταλαντούχα μαθήτρια μας, όσο και για την ακούραστη  Καθηγήτρια  του Ωδείου μας, που για μια ακόμα φορά δίνει τη δυνατότητα στο Ωδείο να αναγνωρίζεται εκτός της πόλης μας.

Στηρίζοντας τα παιδιά του Ωδείου, για να ανοίγουν τα φτερά τους στο χώρο της Μουσικής, ελπίζουμε και σε άλλες συμμετοχές των μαθητών του Ωδείου.


ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ ΝΙΚΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

“ΠΑΛΑΙΕΣ” ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ - ΕΛΟΝΟΣΙΑ


Γράφει η Δεβενέ Σωτηρία – Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25 – Λιβαδειά. Τηλ : 2261301142 – 6947321102

Στο πλαίσιο των περικοπών,τα προγράμματα πρόληψης μολυσματικών
ασθενειών έχουν σταματήσει,με αποτέλεσμα την αναβίωση σπάνιων “παλαιών”
ασθενειών,συμπεριλαμβανομένου και της ελονοσίας η οποία έχει επιστρέψει
στη Ελλάδα μετά από 40 χρόνια,καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να
αντέξει οικονομικά προγράμματα ψεκασμού κουνουπιών.
Το καλοκαίρι του 2011 υπήρξαν αρκετά περιστατικά σε κατοίκους του
Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.Επίσης σποραδικά περιστατικά χωρίς αναφερόμενο
ιστορικό ταξιδιού σε ενδημικές χώρες εμφανίστηκαν σε Χαλκίδα,Αγιά Λάρισας
Καλύβια και Μαραθώνας Αττικής και στον Ορχομενό.
Είναι μια λοιμώδης νόσος που απαντάται στην Αφρική, Ασία, κεντρική και
νότια Αμερική,διότι εκεί αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες,υγρό κλίμα,
πολλά στάσιμα νερά,υπάρχει έλλειψη μέτρων υγιεινής,ατελή μέτρα
προφύλαξης,πολλοί φορείς της νόσου.
Προκαλείται από το παράσιτο “πλασμώδιο”,έναν μικροργανισμό που
προσβάλει τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα και μεταδίδεται συνήθως μέσω
τσιμπήματος από θηλυκό μολυσμένο κουνούπι που ανήκει στο γένος
Ανωφελής (Anopheles).Επίσης μεταδίδεται μέσω μετάγγισης αίματος,
διαπλακουντιακά (από τη μητέρα στο έμβρυο),από μεταμόσχευση οργάνων.
Τα κύρια συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός με έντονο ρίγος,εφίδρωση,
κεφαλαλγία,μεγάλη κακουχία,μυαλγίες,γενική αδιαθεσία.Άλλα συμπτώματα
είναι η ναυτία, ο έμμετος, η διάρροια, και ο ίκτερος.Αν η ασθένεια δεν
αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να παρουσιαστούν νευρολογικά προβλήματα,
νεφρική ή αναπνευστική ανεπάρκεια.
Για την αποφυγή των τσιμπημάτων από τα κουνούπια,το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά
τη χρήση αεροζόλ,ταμπλέτες,φιδάκια στο αέρα και εντομοαπωθητικών στο
ακάλυπτο δέρμα καθώς και τη χρήση κατάλληλων ενδυμάτων που καλύπτουν
όσο γίνεται περισσότερο το σώμα.Προτιμάμαι ανοιχτόχρωμα, φαρδυά ρούχα
και μπλούζες με μακρυά μανίκια. Τοποθετούμε στα παράθυρα σίτες, και
λαμπτήρες κίτρινου χρώματος που προσελκύουν λιγότερο τα έντομα.
Απομακρύνουμε το νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές, καθώς τα
κουνούπια εναποθέτουν τα αυγά τους σε λιμνάζοντα νερά.Ποτίζουμε νωρίς
το πρωί ώστε να στεγνώνει το έδαφος.Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται το
σούρουπο και νωρίς το χάραμα, διάστημα στο οποίο το ανωφελές κουνούπι
αναζητεί τη τροφή του.
Πηγή:ΚΕΕΛΠΝΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί-Ποιες εισφορές καταργούνται και ποιες μειώνονται

Χαμόγελα από την 1η Ιουλίου για εργοδότες και εργαζομένους αφού θα ξεκινήσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για τους πρώτους και 1% για τους δεύτερους, όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, με τα ποσοστά των μειώσεων, η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Φυσικά με βάση τα παραπάνω μεταφράζεται σε αλλαγές τόσο στο κόστος του εργαζόμενου για τις επιχειρήσεις, όσο και στον καθαρό μισθό που παίρνει στα χέρια του ο εργαζόμενος.

Σε χρήματα αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μείωση του κόστους κατά περίπου 40 ευρώ το μήνα για τον εργοδότη και αύξηση περίπου 12 το μήνα για τον εργαζόμενο, για έναν μισθό της τάξης των 1.000 ευρώ. Φυσικά τα ποσά αυξομειώνονται ανάλογα με τον μισθό, εργαζόμενοι δηλαδή με μικρότερο μισθό από 1.000 ευρώ το μήνα θα δουν αύξηση που μετά βίας θα φτάνει τα 100 ευρώ το χρόνο, ενώ άλλοι με μισθούς άνω των 1.500 ευρώ το μίνα θα δουν αύξηση κοντά στα 200 ευρώ το χρόνο.

    Οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι
    Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί για τελευταία φορά το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.
    Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Οι εισφορές που μειώνονται είναι

    Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.
    Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήστος Σ. Χρήστου Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Βοιωτίας

Μήνυμα προς τους πολίτες της Βοιωτίας

Φίλες και Φίλοι,

Η Βοιωτία μας είναι μια από τις πιο εύφορες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, αφού έχει σημαντικό ποσοστό πεδινών καλλιεργούμενων εκτάσεων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα, που είναι το μεγαλύτερο καταναλωτικό κέντρο της χώρας. Το γεωπολιτικό αυτό πλεονέκτημα έχουμε την υποχρέωση να το αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το πλεονέκτημα έχει στηρίξει σημαντικά τόσο την αγροτική όσο και τη βιομηχανική οικονομία μας. Αταλάντευτη πρόθεσή μας είναι να προβάλλουμε τα αξιοθέατα του τόπου μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία που τοποθετούν τη Βοιωτία ανάμεσα στις περιοχές που έχουν μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Ακόμη, στοχεύουμε στην αξιοποίηση των ακτών, των λιμνών και όλων των ορεινών όγκων της με θεματικές δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού. Παράλληλα, η βιομηχανική-βιοτεχνική ανάπτυξη πρέπει να υπακούει σε βιολογικές προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά της. Τα παραπάνω αναπτυξιακά σχέδια επιδιώκουν την καταπολέμηση της ανεργίας που ταλαιπωρεί τους νέους συνανθρώπους μας των οποίων την αγωνία ζω και καταλαβαίνω καθημερινά μέσα από τον χώρο μου.
Μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, στους οποίους δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια, έχω μάθει να σέβομαι τα όνειρα των νέων και να τα ενισχύω. Σε συνεργασία με τους γονείς βοήθησα τα παιδιά να πλεύσουν με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά της ζωής αποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια ανακουφίζει και γαληνεύει τη σκέψη και τη ψυχή τους. Έτσι, διαπίστωσα ότι η δύναμη της γνώσης και της εμπιστοσύνης είναι μεγάλη.
Έχω υπηρετήσει συνειδητά τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και έχω προσπαθήσει με τη βοήθεια των συναδέλφων μου για τη βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης παιδείας, ώστε τα παιδιά μας να μην γίνονται θεατές αλλά πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Μέσα από τις δυσκολίες που έχουν αυτές οι διαδικασίες εμπέδωσα την αξία της επιμονής. Αυτή σε συνδυασμό με τη σωστή μέθοδο μπορούν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα.
Αισθάνομαι, ότι είναι ώρα να κάνω κάτι παραπάνω για την περιοχή μου, τη Βοιωτία!
Κανένα πολιτικό κόμμα δεν πρέπει να «καπελώνει» την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να εκπροσωπεί, να διαφυλάττει και να μάχεται για τα Συμφέροντα των πολιτών της Περιφέρειας και μόνο. Ευελπιστώ να καταφέρω με τη βοήθεια των συμπολιτών μου, να θέσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη διάθεση της Βοιωτίας.

Αφού αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη, θέτω στην διάθεσή σας την υποψηφιότητα μου και ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να εργαστώ για τον τόπο μου και την περιοχή μας.
Με τον Κώστα Μπακογιάννη, ένα νέο άνθρωπο και πετυχημένο Δήμαρχο Καρπενησίου μας ενώνουν τόσο τα κοινά οράματα για τον τόπο μας όσο και η αγωνία μας για τους νέους. Σκοπός μου είναι να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για τη γενέτειρά μου, τη Βοιωτία.
Εδώ, μεγάλωσα και έδωσα τις πρώτες μου μάχες. Εδώ, θα ήθελα να συμβάλλω, αν και εσείς το επιθυμείτε, στην υλοποίηση ενός οράματος που θέλει τη Βοιωτία περήφανη και δυνατή.

Χρήστος Στ. Χρήστου
Δ/ντής ΓΕΛ Σχηματαρίου
Γραμματέας ΕΛΜΕ Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπές στην ασφάλιση αυτοκινήτων...


Πώς θα γίνεται από εδώ και στο εξής...

Αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης των αυτοκινήτων φέρνει νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση της...
αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου, αλλά και του αυτοκόλλητου σήματος.

Συγκεκριμένα, με τον νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής αλλαγές:


Καταργείται η αυτόματη ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης, τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα απαιτείται πλέον ακύρωση/καταγγελία της ασφάλισης από τον ασφαλιστή, κατά τον χρόνο λήξης της ασφαλιστικής σύμβασης.
Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης και το σήμα προσωρινής ασφάλισης.
Αναγνωρίζεται θεσμικά η ηλεκτρονική επικοινωνία ασφαλιστή, ασφαλισμένου και δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (πχ σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κλπ).

«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει και διασφαλίζει τον ασφαλισμένο αλλά και τον τρίτο ζημιωθέντα, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενώ, παράλληλα, οι νέες ρυθμίσεις προστατεύουν και θωρακίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Α. Σαρρηγεωργίου...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές μετά το αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ

Οπισθοχώρηση του υπουργείου Ανάπτυξης - Οι κληρώσεις δεν θα ισχύσουν συνολικά για εμπόρους και παραγωγούς
Με οπισθοχώρηση του υπουργείου Ανάπτυξης έναντι των προτάσεων που έθεσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έληξε το «βραχυκύκλωμα»  της συγκυβέρνησης για το ζήτημα λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο θεσμός των κληρώσεων θα περιοριστεί στις κενούμενες ή προστιθέμενες θέσεις και όχι συνολικά σε εμπόρους και παραγωγούς που τοποθετούν τους πάγκους τους στις αγορές.

Επιπροσθέτως, εντός τριμήνου, μετά από διαβούλευση με τους φορείς των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών και συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θα προσδιοριστεί με Υπουργική Απόφαση το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

«Διατηρείται το σύστημα διακριτότητας. Σε ένα τμήμα θα είναι οι έμποροι σε άλλο οι παραγωγοί. Εκεί ως προς τα κριτήρια κατανομής θέσεων θα ισχύσουν κοινωνικές παράμετροι αλλά και η παλαιότητα της άδειας», ανέφερε ο κύριος Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να παραμείνει το καθεστώς τόσο του διαχωρισμού όσο και της κλήρωσης όπως προβλεπόταν αρχικά στο νομοσχέδιο, ωστόσο όπως είπε προχώρησε σε αλλαγές μετά από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή.

«Δεν θέλω να κρυφτώ ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την συζήτηση που μεσολάβησε στην Ολομέλεια και τις θέσεις που εκφράστηκαν. Δεν έχω κανένα λόγο να κρυφτώ ότι η τοποθέτηση μου που έγινε πριν τρεις μέρες ήταν διαφορετική και θα προτιμούσα προσωπικά να μην αλλάξει. Θα ήταν όμως δεοντολογικά άδικο και άστοχο να επιβάλω την προσωπική μου βούληση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κύριος Χατζηδάκης. Και πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα μπροστά στην εξυγίανση του υπαίθριου εμπορίου. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαφυλάξει αυτή την εξυγιαντική τομή που σε κάποια χαρακτηριστικά της ομολογώ ότι θα προτιμούσα να είναι διαφορετική».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός και σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου
Αστατος προβλέπεται ο καιρός την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και το βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια οπού πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, σταδιακά στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν κυρίως στα ανατολικά καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και βόρεια 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τρεις κινήσεις που θα έσωζαν 7.800 ζωές το χρόνο από τα τροχαία

Χιλιάδες ζωές από τροχαία θα μπορούσαν να σώσουν τρεις κινήσεις, μια αλλαγή που αφορά στις κατασκευάστριες εταιρείες, μια στα όρια που τίθενται από το κράτος και μια στους ίδιους τους οδηγούς.

Οπως σημειώνεται στην τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Μεταφορές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος»,  900 ανθρώπινες ζωές θα μπορούσαν να σώζονται το χρόνο από τροχαία αν οι κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων τοποθετούσαν συστήματα υπενθύμισης για τις ζώνες ασφαλείας στα μπροστινά, αλλά και στα πίσω καθίσματα.

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι εάν μειωνόταν κατά ένα χιλιόμετρο την ώρα το όριο ταχύτητας θα προλαμβάνονταν άλλοι 1.300 θανάσιμοι τραυματισμοί και τέλος, εάν εξαλειφόταν η κατανάλωση αλκοόλ πριν από την οδήγηση, ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 5.600 το χρόνο.


Διαβάστε Περισσότερα »

To δράμα των μακροχρόνια ανέργων





    Ούτε δουλειά ..ούτε επίδομα..



Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, καθώς δεν βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να.. επωφεληθούν ούτε από το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Εκτιμάται πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2010-2014), την περίοδο των δύο Μνημονίων δηλαδή, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε αύξηση 45%, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας μειώθηκε κατά 47%.
Σε απόλυτους αριθμούς, 328.208 άνθρωποι έχασαν την εργασία τους και μπήκαν στις λίστες του ΟΑΕΔ, ενώ 138.824 έπαψαν να λαμβάνουν το επίδομα μετά την πάροδο των 12 μηνών που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται το τακτικό επίδομα των 360 ευρώ, το οποίο χορηγείται το πολύ για 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο επίδομα των 200 ευρώ δίνεται με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις (εισόδημα μικρότερο από 10.000 ευρώ και χορήγηση μετά τη συμπλήρωση του 12μήνου της τακτικής επιδότησης).

Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, αλλά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά να στενάζουν, καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζει να επηρεάζει την καθημερινότητά τους.


ΟΑΕΔ: Λεφτά δεν υπάρχουν
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να διανείμει περίπου 60 εκατ. ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2014, κονδύλι που έχει ήδη παρακρατηθεί από το σκέλος του πρωτογενούς πλεονάσματος που χρηματοδοτεί το κοινωνικό μέρισμα (περίπου 450 εκατ. ευρώ).

Για τον σκοπό αυτό έχει τεθεί επί τάπητος η επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας. Ωστόσο, ενδεχόμενη διεύρυνση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς λεφτά στον ΟΑΕΔ... δεν υπάρχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή».
Η κατακόρυφη μείωση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, πέρα από την ύφεση, που εμποδίζει την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, οφείλεται και στις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει το ελληνικό σύστημα χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών. Βάσει νόμου, ουδείς μπορεί να πάρει επίδομα στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ από την 1/1/2014 έχει μπει και πρόσθετος περιορισμός να μη χορηγείται επίδομα ανεργίας στο ίδιο πρόσωπο για περισσότερους από 16 μήνες μέσα στην τελευταία 4ετία.

Στην πραγματικότητα, η μέση διάρκεια επιδότησης των ανέργων στην Ελλάδα δεν υπερβαίνει τους 6-7 μήνες, όπως επισημαίνει αρμόδια πηγή του ΟΑΕΔ μιλώντας στην «Καθημερινή». Η μικρή διάρκεια χορήγησης του επιδόματος «εξηγεί» και την κατακόρυφη μείωση του αριθμού των δικαιούχων. Ο άνεργος δεν καταφέρνει να βρει δουλειά μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που διαρκεί το επίδομα, με αποτέλεσμα να μένει χωρίς εισόδημα. Τον Μάρτιο του 2010, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί η προσφυγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, οι επιδοτούμενοι ήταν 296.245, με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 734.509. Δηλαδή, επίδομα εισέπρατταν οι 4 στους 10.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2014 (αυτά είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ), ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ήταν 157.921 σε 1.062.717 ανέργους. Δηλαδή, επίδομα ανεργίας λαμβάνουν μόνο οι 15 στους 100. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα είναι ακόμα μικρότερο, δεδομένου ότι συνολικά οι άνεργοι ήταν φέτος τον Ιανουάριο 1.317.848, σύμφωνα με τις έρευνες εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ