Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Έκδοση ταυτοτήτων μέχρι και την μέρα των εκλογών


Για όσους ...ξεχασιάρηδες που μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν θα έχουν εκδώσει ταυτότητα για να μπορέσουν να πάτε να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ φρόντισε και με απόφασή του θα μείνουν ανοιχτά τα αρμόδια γραφεία, ώστε να αποκτήσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας μέχρι και την ημέρα των εκλογών.


Αναλυτικά, τα γραφεία ταυτοτήτων θα..  είναι ανοιχτά το Σάββατο 17 και 24 Μαΐου 2014, από τις 08:00 μέχρις τις 18:00 και την Κυριακή 18 και 25 Μαΐου από τις 07:00 – 19:00.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, αν βγάζετε για πρώτη φορά ταυτότητα ή αντικαθιστάτε το δελτίο που είχατε βγάλει στο παρελθόν, η έκδοση θα γίνεται άμεσα με την προϋπόθεση ότι θα παραστείτε στο γραφείο αυτοπροσώπως και θα προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, και για τα στοιχεία επικοινωνίας των κατά τόπους γραφείων έκδοσης ταυτοτήτων μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.hellenicpolice.gr.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερα νέα προγράμματα για 35.000 άνεργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Τα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης που πρόκειται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προανήγγειλε την έναρξη των τεσσάρων προγραμμάτων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 4ου Forum εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο.

Τα νέα προγράμματα είναι συνολικού κόστους 100.000.000 ευρώ, και απευθύνονται σε 35.000 ωφελούμενους.

Αναλυτικά έχουν ως εξής:

    Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών. Απευθύνεται σε 12.000 και η επιδότηση είναι 18,00 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.
    Πρόγραμμα δημιουργίας Νέων Θέσεων Εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Απευθύνεται σε 1.000 ωφελούμενους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ' ανώτατο όριο.
    Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Απευθύνεται σε 12.000 ωφελούμενους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι αντίστοιχη της δράσης που θα επιλεγεί.
    Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας -ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18,00 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15,00 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ακόμη την τρέχουσα περίοδο ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει επτά προγράμματα απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει μέσω κατάρτισης και απασχόλησης 230.000 ανέργους.

Το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ που προωθεί την εξοικείωση των ανέργων με υποψήφιους εργοδότες, με στόχο την στήριξη, την προώθηση και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επισκέψεις σε φορείς της Λιβαδειάς της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς του Δήμου Λεβαδέων η υποψήφια Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “δυναμική συνεργασία”, επισκέφθηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου την Εστία Μητέρας και την Τρίτη 6 Μαΐου 2013, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς καθώς και τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης».
Η κ. Πούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το έργο των διοικήσεων των Συλλόγων και δεσμεύτηκε ως νέα Δημοτική αρχή ότι θα είναι κοντά σε κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στη Βοιωτία-Άγιος Ισίδωρος και Πλάκα Δηλεσίου

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014. Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με 571 βραβευμένες ακτές, την τρίτη η Τουρκία με 387 ακτές, την τέταρτη η Γαλλία με 379 και την πέμπτη η Πορτογαλία με 298.

Η Στερεά Ελλάδα φέτος έκανε ένα βήμα πίσω, αφού από τις 23, που είχε πέρυσι, έχασε μία φτανοντας τον συνολικό αριθμό των 22.

Στη Φθιώτιδα φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες από 10 έγιναν 8, αφού η Λοκρίδα έχασε σε δυο παραλίες τη Γαλάζια Σημαία (Λιβρίχιο Αρκίτσας και Λεκούνα), ωστόσο ο Δήμος Λοκρών έχει τις 6 από τις 8 συνολικά. (Δείτε τις Γαλάζιες Σημαίες του 2013).

"Γαλάζιες Σημαίες 2014" - Στερεά Ελλάδα
ΒΟΙΩΤΙΑ [2]

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος

Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου

ΦΘΙΩΤΙΔΑ [8]

Δήμος Στυλίδας
Γλύφα

Δήμος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη

Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Τραγάνα
Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή
Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
Σουβάλα Αρκίτσας
Βλυχάδα

ΦΩΚΙΔΑ [8]

Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης



ΕΥΒΟΙΑ [4]

Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδας

Δήμος Ερέτριας
Ερέτρια 3


Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμη μία σύλληψη για λαθρεμπορία στη Θήβα

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία 42χρονου υπηκόου Ρουμανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και λαθραία πακέτα τσιγάρων


Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (06-05-2014) αργά το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 42χρονο υπήκοο Ρουμανίας, διότι σε έλεγχο που διενήργησαν στον ίδιο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στη Θήβα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (852) περίπου γραμμαρίων, καθώς και
    Ενενήντα έξι (96) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού και τα λαθραία πακέτα τσιγάρα, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη στη Θήβα για οπλοκατοχή,και καπνό «χύμα»


Συνελήφθη, χθες (07-05-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Θήβα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (280) γραμμαρίων και
·    ένα κυνηγετικό όπλο με τρία φυσίγγια, που ο 38χρονος κατείχε παράνομα.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (06-05-2014) αργά το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 42χρονο υπήκοο Ρουμανίας, διότι σε έλεγχο που διενήργησαν στον ίδιο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στη Θήβα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·    Τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (852) περίπου γραμμαρίων, καθώς και

·    Ενενήντα έξι (96) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού και τα λαθραία πακέτα τσιγάρα, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Λύση για το θέμα των ROMA απαιτούν οι κάτοικοι του Πυριού Θήβας

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας των υποψήφιων Δημάρχων για την πόλη της Θήβας, σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα της Συνέλευσης των κατοίκων του Πυριού Θηβών συναντήθηκε με τους παραπάνω (επίσημα υποψήφιους Δημάρχους της πόλης μας) όπου και αποσπάσθηκε η δέσμευση του καθενός για την επίλυση του ζητήματος του παράνομου καταυλισμού των Ρομά και, κυρίως, διαπιστώθηκε η ταύτιση των απόψεων πάνω στους κομβικούς άξονες του τρόπου επίλυσής του.
Το επίμαχο ζήτημα αποτελεί «καυτή πατάτα» που ο κάθε Δήμαρχος θα ευχόταν να μην έχει στα χέρια του. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι ανήκει στην περιγραφή εργασίας της κάθε Δημοτικής Αρχής της Θήβας ως το πιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα της πόλης σε όρους αφενός ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου περιθωριοποίησης τμήματος των καταυλισμένων Ρομά που επιβαρύνεται από την έξαρση παραβατικότητας που αναβλύζει από συγκεκριμένες «πηγές» (πηγές ναρκωτικών και κάθε άλλου είδους εγκλήματος). Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημοσιογράφος, κος Μερτζάνης, το έθεσε ως πρώτο ερώτημα στην εν λόγω εκπομπή.
Η επόμενη πενταετία που θα ανοίξει μπροστά στον εκλεγμένο Δήμαρχο θα αποτελέσει την κομβική θητεία για την επίλυση του ζητήματος για δύο λόγους:
1)    Όσο και να πετά κάποιος τη «μπάλα εκτός γηπέδου», ο χρόνος είναι αρκετός ώστε να αναγκαστεί σε αποτελεσματικές ενέργειες.
2)    Η Επιτροπή Αγώνα έχει εικόνα της κατάστασης, των αρμοδιοτήτων, των δυνατοτήτων και των περιορισμών που τίθενται για κάθε αρμόδια Αρχή, ενώ οι πολίτες του Πυριού χαρακτηρίζονται από ομοθυμία (συγκεκριμένα: αγανάκτηση) σχετικά με την ηθελημένη ή μη εγκατάλειψη του καταυλισμού και της Θήβας στο έλεος της παρανομίας και του εγκλήματος.
Είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου οι δεσμεύσεις δίδονται εύκολα ακόμη κι όταν αυτές συνοδεύονται από όρκους ηθικής, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Οι πολίτες του Πυριού και η Επιτροπή Αγώνα θα είναι απέναντι και δίπλα, δίπλα και απέναντι στην εκάστοτε δημοτική αρχή η οποία θα αναλάβει τον ρόλο που οφείλει να έχει. Δηλαδή, να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών στους οποίους οφείλει την ύπαρξή της.
Με εκτίμηση,
Η Επιτροπή Αγώνα της Συνέλευσης των Πολιτών του Πυριού Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Γιώργου Κατσέλη σε Αμπελοχώρι,Λεύκτρα και Καπαρέλι


Επίσκεψη του Κινήματος Πολιτών για την αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων και υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιώργου Κατσέλη στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αμπελοχωρίου , Λεύκτρων και Καπαρελίου


Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Κατσέλης στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για το πρόγραμμα του κινήματος τους, τις θέσεις και τις αρχές της διακήρυξης  επισκέφτηκαν τα ανωτέρω δημοτικά διαμερίσματα.
Αφού συζήτησαν με τους πολίτες αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών καθώς και για την πλήρη εγκατάλειψη  τους από τη σημερινή δημοτική αρχή. Τόνιζαν πως είναι απαράδεκτο, καθημερινά αντιμετωπίσιμα προβλήματα όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός των δημοτικών οδών ,  οι παιδικές χαρές, τα σχολεία και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να παρουσιάζουν αυτήν  την εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Δ. Ε. Καπαρελίου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζερικιώτη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και συζήτησαν για τα τοπικά προβλήματα και πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να είχαν δοθεί.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κατσέλης τόνισε  στους πολίτες ότι ο σκοπός δεν είναι η αντικατάσταση της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά η αλλαγή της δομής ολόκληρου του δήμου ώστε εφαρμόζοντας το καινοτόμο πρόγραμμα μας να δοθούν λύσεις στην ανεργία, στον αγροτικό τομέα με το πρόγραμμα «Άρδευσης με βαρύτητα από τον Κιθαιρώνα», κατασκευάζοντας λιμνοδεξαμενές και μειώνοντας το κόστος άρδευσης των αγροτών
 π.χ. 150 στρεμ. άρδευσης σήμερα με γεώτρηση στοιχίζει 20.000 € ενώ  με το πρόγραμμα μας θα στοιχίζει 6.000 €
Επιπλέον  αναφέρθηκε και στην δημιουργία της Περιφερειακής Αγοράς δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες  του Δήμου μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες και άμεση πληρωμή με μετρητά.
Επέκταση του υπάρχοντος λιμανιού της  Θίσβης εκτός από εμπορικό και σε τουριστικό δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθεί πύλη εισόδου όχι μόνο για τον νομό αλλά και για την περιφέρεια  γενικότερα ( όπως : τουρισμός – κρουαζιερόπλοια – αξιοποίηση των παραλιών του Κορινθιακού),  καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης για την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους Μουσείο Θήβας – Λιβαδειάς και Δελφών.
Τα ανωτέρω έργα θα πραγματοποιηθούν  με μελέτη , κατασκευή – εκμετάλλευση (ΣΔΙΤ).
Στόχος του Κινήματος Πολιτών για την αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων και του υποψήφιου Δημάρχου κ. Κατσέλη είναι η οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου και η διοικητική αυτονομία του , κάτι που μέχρι σήμερα όλοι το έχουν απεμπολήσει  και είχαν αρκεστεί μόνο στις κρατικές επιχορηγήσεις για τη λειτουργία του Δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ Ντιμπέιτ των υποψηφίων Δημάρχων Θηβαίων -VIDEO

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποτροφία από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ στην βραβευμένη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Θήβας




       Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, Zγκούρη Ιωάννα του Διονυσίου, η οποία απέσπασε το Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ και ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, στην κατηγορία της, στο Β’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ, που διεξήχθη στη Λάρισα από 3 έως 4 Μαΐου 2014.
    Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, υπό τη διεύθυνση της οποίας λειτουργεί, από το έτος 2004, το Δημοτικό Ωδείο Θήβας, προς επιβράβευση της μαθήτριας Σγκούρη Ιωάννας, ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2014 – 2015, θα της χορηγηθεί υποτροφία για την παρακολούθηση των μαθημάτων, σε ένδειξη αναγνώρισης της εξαιρετικής επίδοσής της.


ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θυρανοίξια παρεκκλησίου Αγίου Χριστοφόρου και τελετή εγκαινίων αμαξοστασίου Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί να παρευρεθείτε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 17:00 στην τελετή για τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Χριστοφόρου που βρίσκεται στο χώρο του αμαξοστασίου καθώς και στα εγκαίνια του αμαξοστασίου του Δήμου (παλαιά σφαγεία).
Ο ανενεργός χώρος των παλαιών σφαγείων οργανώθηκε με αποκλειστικά μέσα του Δήμου και ελάχιστο κόστος σε αμαξοστάσιο και κέντρο υποδοχής ειδικών κατηγοριών ανακυκλώσιμων (π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και φωτιστικά, μπαταρίες κλπ).
Αποτέλεσμα αυτής της μετατροπής είναι για πρώτη φορά ο Δήμος να διαθέτει οργανωμένο χώρο όπου φυλάσσονται τα οχήματα, δίνονται οδηγίες κίνησης και γίνονται συντηρήσεις, με πολύ ευνοϊκά αποτελέσματα τόσο για την οργάνωση της καθημερινής εργασίας όσο και για το κόστος των καυσίμων και των συντηρήσεων.






Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Εύβοια: Νεαρός Αλβανός χτύπησε και βίασε ηλικιωμένη γυναίκα




Συνελήφθη και ομολόγησε ο 29χρονος δράστης....

Στον Εισαγγελέα Χαλκίδας θα οδηγηθεί σήμερα στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος χθες βίασε μια 69χρονη γυναίκα σε χωριό της Εύβοιας.

Όπως κατήγγειλε η ηλικιωμένη γυναίκα στο Α.Τ. Ερέτριας, στις 12:00 περίπου χθες το μεσημέρι πήγαινε στη στάνη που διατηρεί με το σύζυγό της σε αγροτική περιοχή της Εύβοιας.

Ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση του νεαρού Αλβανού, ο οποίος την έριξε κάτω την χτύπησε και την βίασε.

Ο 29χρονος δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και ομολόγησε την πράξη του.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται απολύσεις σε 14 οργανισμούς του Δημοσίου -Από κόσκινο πτυχία και πιστοποιητικά

Από τους υπαλλήλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και ολοκληρώνεται το οκτάμηνο χωρίς να έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση, αλλά και από όσους εντοπιστούν να έχουν διοριστεί στο Δημόσιο από την «πίσω πόρτα», με πλαστά πιστοποιητικά, πτυχία και άλλα, θα καλυφθεί ο στόχος για τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014.

Σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής διοικήσεις οργανισμών:

    ΟΣΥ
    Σταθερές Συγκοινωνίες
    ΟΣΕ
    Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
    ΜΟΔ
    Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
    Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα
    ΟΚΑΝΑ
    ΚΕΛΠΝΟ
    Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων
    Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
    ΕΛΓΑ
    ΟΔΙΕ
    Αττικό Μετρό


Ο έλεγχος εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Mίλτος Πασχαλίδης στο Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ στη Λιβαδειά

Το βιβλιοπωλείο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» και οι εκδόσεις Λιβάνη σας προσκαλούν

τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 8.30 μμ

στην παρουσίαση του βιβλίου του τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη “Αγύριστο κεφάλι”!



Ένα βιβλίο μνήμης, ζεστής αναπόλησης, έκφρασης της αγάπης κι εκτίμησης του Μίλτου Πασχαλίδη

για τον -πρόωρα χαμένο- στιχουργό  Άλκη Αλκαίου.

Δεν είναι μια βιογραφία, αλλά η ζώσα μνήμη του Αλκαίου εντός του.

Ο Πασχαλίδης μιλά «επί προσωπικού» για έναν δημιουργό,

που όσο καλά γνωρίζουμε (και σιγοτραγουδάμε) τους στίχους του,

άλλο τόσο αγνοούμε τον άνθρωπο από πίσω.



Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα συνομιλήσει για το βιβλίο με τον Δ/ντή του «ΒΗΜΑ FM»  Νίκο Θρασυβούλου

και θα ερμηνεύσει τραγούδια του σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.



*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Περιέχει το CD «Καλοκαίρι στην Αμοργό (και άλλες ιστορίες)»
στίχοι: Άλκης Αλκαίος
μουσική: Μιλτιάδης Πασχαλίδης
συμπαραγωγή: Minos EMI και Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη


Λαμπρόπουλος Νίκος
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49
Λιβαδειά 32100
τηλ: 2261023136
fax: 2261021481
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές για τις Μανούλες απο το 2ο Νηπιαγωγείου Αλιάρτου

Τα παιδάκια και οι δασκάλες του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου εύχονται σ’ όλες τις μανούλες του κόσμου
Χρόνια πολλά  και ΥΠΟΜΟΝΗ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Νικολάου του Νέου στην Θήβα


Ι Ν ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΧΙΟΝ (2)Μαζὶ  μέ τις Πασχαλινὲς  εὐχὲς  μας,  δεχθεῖτε  καὶ  τὴν Πρόσκλησὴ μας για τὴν συμμετοχὴ Σας στὶς Λατρευτικὲς  Πανηγυρικὲς Συνάξεις ποῦ  θὰ τελεσθοὺν στον Ναὸ μας, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς Ἑορτῆς τοῦ Προστάτου τῆς Ἐνοριακής μας Κοινότητος

ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ

 στις 8 καὶ  9  Μαΐου 2014 σύμφωνα μὲ τὸ ἀναγραφόμενο πρόγραμμα.

 ΠΕΜΠΤΗ  8 ΜΑΪΟΥ 2014  Ὤρα 7.00 μ.μ

Ὁ Μεγάλος Πανηγυρικὸς Ἐσπερινὸς  μὲ ἀρτοκλασία χοροστατοῦντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καβάσων κ.κΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Ὥρα 10.00 μ.μ Τὸ Ἀπόδειπνο καὶ οἱ Χαιρετισμοὶ τοῦ Ἁγίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9 ΜΑΪΟΥ 2014  Ὤρα 7.00 π.μ:

Ὁ Ἐόρτιος Ὄρθρος καὶ ἡ  Πανηγυρικὴ  Θεία Λειτουργία ἱερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καβάσων κ.κΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Ὥρα 7.00 μ.μ: Ὁ Παρακλητικός Κανόνας καὶ τὰ Ἐγκώμια χοροστατοῦντος  τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κΓΕΩΡΓΙΟΥ.

8.15 μ.μ: Λιτάνευσις τοῦ Τιμίου Λειψάνου καὶ τῆς Σεπτὴς Εἰκόνος τοῦ Ἁγίου μας.

Ὥρα 10.00 μ.μ -12.30 ν.Αγρυπνία.

Ἡ συμπροσευχόμενη παρουσία Σας θὰ προσθέσει  Χαρά στῇ Χαρά μας καὶ δύναμη στις Προσευχὲς μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία ΕΑΒ με πολωνική εταιρεία

Σύμβαση για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνογνωσίας συντήρησης των αεροσκαφών C- 130, υπέγραψαν η ΕΑΒ και η πολωνική εταιρεία WZL- 2. Το πρόγραμμα, διάρκειας 18 μηνών, θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με την παροχή υπηρεσιών της ΕΑΒ, τόσο στις εγκαταστάσεις της στην Τανάγρα, όσο και στην Πολωνία.
Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Δημήτριος Παπακώστας, στόχος είναι αυτό το πρόγραμμα να γίνει το εφαλτήριο για περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας της εταιρείας στην πολωνική αγορά.onalert.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Jazz Plus το Σάββατο στην Αστραδενή



Η Αστραδενή το Σάββατο 10/5 έχει τη χαρά να φιλοξενεί μια εξαιρετική και ιδιαίτερη φωνή της εγχώριας jazz σκηνής την Αγγελική Τουμπανάκη. Μαζί της οι δεξιοτέχνες μουσικοίΓρηγόρης Ντάνης (κιθάρα) και Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) σε ένα μοναδικό «jazz plus»… project.!

Παρουσιάζουν με ευρηματικότητα διασκευές διαχρονικών κομματιών της mainstream, modal, fusion jazz και του διεθνούς ρεπερτορίου (Thelonius Monk, Victor Young, Biil Evans, Dizzy Gillespie, Marcus Miller), αλλά και προσωπικές συνθέσεις.

Με βάση την ελευθερία έκφρασης και το μουσικό διάλογο, ο καθένας δίνει το προσωπικό του στίγμα, με σκοπό τη χαρά για την μουσική.

Πολυρυθμίες, "πειραγμένες" αρμονίες σε ένα μουσικό παιχνίδι με έντονες ερμηνείες και δυνατούς αυτοσχεδιασμούς..!
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχρεώνουν τους θεριζοαλωνιστές να βάλουν ABS στα μηχανήματά τους



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτών – Θεριζοαλωνιστικών Ελλάδος είχε συνάντηση την Τρίτη 29-4-2013 με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων Κο Μιχάλη Παπαδόπουλο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Θεόφιλο Λεονταρίδη και με τον Υφυπουργό Οικονομικών Κο Μαυραγάνη Γεώργιο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν :

    ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγροτών – Θεριζοαλωνιστικών Ελλάδος Κος Στεφανίδης Παύλος
    ο Πρόεδρος συλλόγου Γρεβενών Κος Ουζουνίδης Βασίλειος
    ο Ταμίας του συλλόγου Γρεβενών Κος Πουλιαρέκος Γεώργιος
    ο Αντιπρόεδρος συλλόγου Σερρών Κος Δούκας Ιωάννης
    ο Πρόεδρος συλλόγου Δομοκού  Κος Κόγιας Στέλιος
    ο Πρόεδρος συλλόγου Τρικάλων Κος Κεραμάς Χρήστος
    ο Φοροτεχνικός τηςΟμοσπονδίας Κος Γκέκας Παναγιώτης
    η Βουλευτής Σερρών κα. Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία
    και ο Βουλευτής Γρεβενών Κος Κοψαχείλης Τιμολέων.

Στους υπουργούς τέθηκαν σοβαρά και σημαντικά θέματα  που απασχολούν τον κλάδο μας.

Αναλυτικά :

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό μεταφορών ζητήθηκε για όλα τα Αγροτικά Μηχανήματα ( Α.Μ.  ΧΥΔΗΝ ) η απαλλαγή τοποθέτησης ABS, αίτημα το οποίο έκρινε λογικότατο, μιας και αυτά τα οχήματα η ταχύτητά τους δεν ξεπερνάει τα 40 χλμ/ώρα και κινούνται κυρίως σε χωράφια και σε αγροτικούς δρόμους. Για το παραπάνω θέμα και μετά από προηγούμενες παρεμβάσεις των δύο βουλευτών, το υπουργείο θα δώσει παράταση για την  τοποθέτησης ABS εωσότου το υπουργείο παραλάβει γνωμάτευση που ζητήθηκε για την απαλλαγή τους.

Ξεκαθαρίστηκε επίσης με σαφήνεια ότι για όλα τα Αγροτικά Μηχανήματα (Α.Μ.  ΧΥΔΗΝ ) δεν απαιτείται έλεγχος ΚΤΕΟ.

Στον υφυπουργό οικονομικών τέθηκε το θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων από παροχή υπηρεσιών. Ζητήθηκε και εξετάστηκε με πολύ προσοχή η δραστηριότητα αυτή να χαρακτηριστεί αγροτικό εισόδημα , έτσι ώστε να ενσωματωθεί στον ενιαίο συντελεστή φορολογίας που είναι 13 %. Η διαφορετική αντιμετώπιση , πέραν ότι θα επιβαρύνει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων , δημιουργεί και μια σειρά παρενέργειες που θα έχουν σχέση με τον σαφή προσδιορισμό της παρεχόμενης υπηρεσίας αλλά και την πιθανή υποχρεωτική ασφάλιση  σε άλλο φορέα πέραν του ΟΓΑ που σήμερα είμαστε όλοι . Τονίστηκε ότι η δραστηριότητα αυτή δεν ξεπερνά τους δυο (2) μήνες τον χρόνο. Το παραπάνω θέμα συζητήθηκε ακόμα πιο εκτενέστερα και με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης . Ο αναπληρωτής υπουργός θα εξετάσει κάθε παράμετρο του παραπάνω θέματος με κύριο και το πώς θα χαρακτηριστεί αυτή η δραστηριότητα στην νέα ΚΑΠ , για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει απόλυτα αυτό πρόβλημα. Επίσης δέχθηκε να αναθεωρήσει την αναχρονιστική διάταξη που απαιτεί πέραν του διπλώματος οδήγησης  Αγροτικών Μηχανημάτων ( Α.Μ. ) να απαιτείται και δίπλωμα Γεωργικού Ελκυστήρα τύπου Α (Τρακτέρ).

"Ευχαριστούμε τους δυο βουλευτές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας να γίνουν οι συναντήσεις με τους αρμόδιους και να συνδράμουν ουσιαστικά στην επίλυση όλων των θεμάτων που θέσαμε", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Μα'ι'ου....
558: Ο θόλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη καταρρέει από σεισμό. Ο Ιουστινιανός διατάσσει την άμεση ανακατασκευή του.

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.

1832: Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου από τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) και τη Βαυαρία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ορίζεται ως ανεξάρτητη κληρονομική μοναρχία με πρώτο μονάρχη τον Όθωνα, γιο του Λουδοβίκου Α' της Βαυαρίας.

1895: Ο Ρώσος φυσικός, Αλέξανδρος Ποπόφ, παρουσιάζει στην Αγία Πετρούπολη τον πρώτο ραδιοφωνικό δέκτη.

1915: 1.198 Βρετανοί χάνουν τη ζωή τους, όταν γερμανικό υποβρύχιο τορπιλίζει το βρετανικό πλοίο «Lusitania», στις ακτές της Ιρλανδίας.

1945: Οι Γερμανοί υπογράφουν την παράδοσή τους στο στρατηγείο του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, στην πόλη Ρεμς στη Γαλλία. Ο στρατηγός Αϊζενχάουερ και το συμμαχικό επιτελείο δέχονται την παράδοση άνευ όρων της Βέρμαχτ, και ουσιαστικά της Γερμανίας, που υπέγραψε ο στρατηγός Άλφρεντ Γιόντλ.

1946: Ιδρύεται στο Τόκιο η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sony.

1953: Στην Ελλάδα, ιδρύεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), η οποία τη δεκαετία του 1980 θα μετονομαστεί σε Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

1961: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 10.357.526 άτομα. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή είναι 724.725 άτομα.

1973: Στις ΗΠΑ, η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ τιμάται με το Βραβείο Πούλιτζερ για τις υπηρεσίες της στην υπόθεση Γουοτεργκέιτ.

1975: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέραλντ Φορντ, ανακοινώνει και επισήμως το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ.

1977: Στον 22ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που διεξάγεται στο Λονδίνο, το «Μάθημα σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου, από τους: Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Robert Williams και Μπέσσυ Αργυράκη τερματίζει στην 5η θέση με 92 βαθμούς.

1987: Διοργανώνεται σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής Νεανίδων, το οποίο ολοκληρώνεται στις 10/5. Είναι η πρώτη τέτοιου επιπέδου διοργάνωση που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην ρυθμική.

1995: Στη Γαλλία, ο συντηρητικός δήμαρχος του Παρισιού, Ζακ Σιράκ, με ποσοστό 52,7%, εκλέγεται πρόεδρος, στην τρίτη προσπάθειά του σε προεδρικές εκλογές, θέτοντας τέλος στην 14ετή παρουσία των Σοσιαλιστών στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

1996: Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ξεκινά η δίκη του Σερβοβόσνιου, Ντούσαν Τάντιτς, για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία, το 1992. Πρόκειται για την πρώτη δίκη διεθνούς δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης.

1998: Η αυτοκινητοβιομηχανία Μερσέντες- Μπενζ εξαγοράζει την Κράισλερ, έναντι 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

1999: Αεροσκάφος του ΝΑΤΟ στοχεύει κατά λάθος την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 υπάλληλοι και να τραυματιστούν 20.

2002: Τουλάχιστον 15 Ισραηλινοί χάνουν τη ζωή τους και άλλοι 60 τραυματίζονται, όταν Παλαιστίνιος καμικάζι πυροδοτεί βόμβα σε νάιτ-κλαμπ της πόλης Ρισόν Λεζιόν.

2006: Η Άρσεναλ παίζει το τελευταίο της παιχνίδι στο στάδιο Χάιμπουρι και κερδίζει τη Γουίγκαν με 4-2.

Γεννήσεις

1530 - Λουδοβίκος Α΄ του Κοντέ, Γάλλος στρατηγός
1605 - Πατριάρχης Μόσχας Νίκων
1711 - Ντέιβιντ Χιουμ, Σκωτσέζος φιλόσοφος και ιστορικός
1833 - Γιοχάνες Μπραμς, Γερμανός συνθέτης
1840 - Πιότρ Τσαϊκόφσκι, Ρώσος συνθέτης
1861 - Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, Ινδός συγγραφέας
1892 - Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, Γιουγκοσλάβος πολιτικός
1901 - Γκάρι Κούπερ, Αμερικανός ηθοποιός
1919 - Εβίτα Περόν, Αργεντινή σύζυγος του Χουάν Περόν
1923 - Αν Μπάξτερ Αμερικανίδα ηθοποιός
1940 - Χάρρυ Κλυνν, Έλληνας κωμικός
1956 - Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, Ολλανδός πολιτικός
1965 - Όουεν Χαρτ, Καναδός παλαιστής
1968 - Τρέισι Λορντς, Αμερικανίδα ηθοποιός
1979 - Διονύσης Μπουκουβάλας, Έλληνας συνθέτης
1987 - Ζερεμί Μενέζ, Γάλλος ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

973 - Όθων Α', αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
1682 - Φιοντόρ Γ', τσάρος της Ρωσίας
1825 - Αντόνιο Σαλιέρι, Ιταλός συνθέτης
1840 - Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ, Γερμανός ζωγράφος
1941 - Τζέιμς Φρέιζερ, Σκωτσέζος ανθρωπολόγος
2007 - Ντιέγκο Κοράλες, Αμερικανός πυγμάχος



Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Τρίκαλα το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό στην Ευρώπη!





    Θα είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα τέτοιο σύστημα θα τεθεί σε κυκλοφορία σε καθαρά αστικό περιβάλλον σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας..



Την αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους οχήματα χωρίς οδηγό προανήγγειλε ο... υφυπουργός Υποδομών Μ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ-ICCS).

Η πανευρωπαϊκή συνάντηση στελεχών των Ευρωπαϊκών Υπουργείων Μεταφορών με στόχο την διερεύνηση των νομοθετικών δυνατοτήτων κυκλοφορίας αυτοματοποιημένων οχημάτων μέσων μαζικής μεταφοράς – ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ – σε αστικό περιβάλλον έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CityMobil2 και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Το έργο CityMobil2 επικεντρώνεται στην προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την μελλοντική κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους και αποτελεί συνέχεια του έργου CityMobil στο οποίο αρχικό έργο, πραγματοποιήθηκαν μικρής χρονικής διάρκειας, επιδείξεις αυτοματοποιημένων οχημάτων σε Ευρωπαϊκές πόλεις σε περιορισμένο χώρο και σε αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου στην πόλη των Τρικάλων – και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτήν την επιτυχία μιας περιφερειακής πόλης της Ελλάδας -- θα είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα τέτοιο σύστημα θα τεθεί σε κυκλοφορία σε καθαρά αστικό περιβάλλον σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας». Επεσήμανε πως η σημερινή Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς, το Υπουργείο, ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο ίδιος προσωπικά ως αρμόδιος Υφυπουργός πρεσβεύουν ότι η ανάπτυξη των συστημάτων και των εφαρμογών ευφυών μεταφορών μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας που είναι και το θέμα του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. σε λίγες μέρες στο Ζάππειο και αποτελεί καίριο μοχλό ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και εξοικονόμησης χρόνου, καυσίμων και οικονομικών πόρων.

Την συνάντηση χαιρέτησαν ο κ. Μιχαήλ Ταμήλος, Βουλευτής Τρικάλων και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Διαρκούς Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΥΠΟΜΕΔΙ, και ο κ. Χρήστος Λάππας, Δήμαρχος Τρικκαίων. Την τεχνική συζήτηση συντόνισαν ο Δρ. A. Alessandrini (Sapienza University of Rome), ο Δρ. Ά. Αμδίτη (ΕΠΙΣΕΥ) και ο Ο. Ράπτη (e-Trikala ΑΕ) και παρακολούθησαν εκπρόσωποι αντίστοιχων υπουργείων χωρών-μελών της ΕΕ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα

Βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη, ενώ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές το απόγευμα και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών το πρωί ενώ το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη οπού θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα για την «ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ

Ο νέος ιστότοπος της Ελληνικής Αστυνομίας, www.cyberkid.gov.gr, παρουσιάζεται σήμερα - Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο
Παρουσίαση του νέου ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr πραγματοποιεί  η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Intercontinental θα παρουσιαστεί ο νέος ιστότοπος αλλά και η νέα ενότητα που θα περιλαμβάνεται σε αυτόν και θα έχει τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα».

Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 - 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Την αύξηση των εισοδηματικών ορίων προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα περισσότερα νοικοκυριά προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία υπογράφηκε τη Δευτέρα, καθώς παραμένουν αδιάθετα πάνω από τα μισά κονδύλια που έχουν ανακοινωθεί για να διατεθούν σε οικονομικά αδύνατους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα αζήτητα κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ από τα 525 εκατ. του κοινωνικού μερίσματος καθώς μια στις τρεις αιτήσεις που υποβάλλονται απορρίπτονται από το σύστημα καθώς δεν πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι να ισχύσει αυτό που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση των ενστόλων. Δηλαδή, όσοι έχασαν το επίδομα για «λίγα ευρώ» εισοδήματα παραπάνω από τα όρια να λάβουν το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, αλλά με παράλληλη μείωση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση προβλέπει την αύξηση του βασικού εισοδηματικού κριτηρίου στα 6.500 από 6.000 ευρώ για τους άγαμους, στα 8.667 ευρώ από 8.000 ευρώ για τους έγγαμους και στα 10.833 για μια τετραμελή οικογένεια από 10.000 ευρώ. Ωστόσο η εφάπαξ η οικονομική ενίσχυση που θα χορηγηθεί στους νέους δικαιούχους θα μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημά τους.

Ειδικότερα, το κοινωνικό μέρισμα θα δικαιούνται πλέον και οι:

- Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) το 2012 από 6.000,01 έως 6.500 ευρώ. Κάθε φορολογούμενος με το συγκεκριμένο εισόδημα θα λάβει από 8 έως και 500 ευρώ, το οποίο θα προσδιορίζεται ανάλογα με το κατά πόσο το εισόδημα του 2012 είναι κοντά στα 6.000 ευρώ ή στα 6.500 ευρώ. Δηλαδή, το βασικό επίδομα των 500 ευρώ θα μειώνεται κατά τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 6.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν το εισόδημα του έτους 2012 ήταν 6.200 ευρώ, τότε το επίδομα θα ανέλθει στα 300 ευρώ, δηλαδή θα προσδιορίζεται με αφαίρεση του ποσού των 200 ευρώ (κατά το οποίο το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 6.000 ευρώ) από το ποσό του κανονικού επιδόματος των 500 ευρώ.

- Έγγαμοι χωρίς παιδιά, με ετήσιο εισόδημα άνω των 8.000 και έως 8.667 ευρώ. Για τους έγγαμους, το επίδομα των 667 ευρώ θα μειώνεται κατά τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 8.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν το εισόδημα του έτους 2012 ήταν 8.100 ευρώ, τότε το επίδομα θα καθορίζεται στα 567 ευρώ.

- Έγγαμοι με ένα παιδί και με εισόδημα από 9.000,01 έως 9.750 ευρώ. Οι έγγαμοι με ένα παιδί θα λάβουν από 8 έως και 750 ευρώ, το οποίο θα προσδιορίζεται ανάλογα με το κατά πόσο το εισόδημα του 2012 είναι κοντά στα 9.000 ευρώ ή στα 9.750 ευρώ.

- Έγγαμοι με 2 παιδιά και με ετήσιο εισόδημα το 2012 από 10.000,01 έως 10.833 ευρώ. Για την τετραμελή οικογένεια το βασικό ποσό του επιδόματος των 833 ευρώ θα είναι μειωμένο κατά τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 10.000 ευρώ.

- Έγγαμοι με 3 παιδιά και εισόδημα από 11.000,01 έως 11.917 ευρώ. Για κάθε έγγαμο φορολογούμενο με 3 παιδιά που βρίσκεται στην εισοδηματική κλίμακα των 11.000-11.917 ευρώ το βασικό ποσό του επιδόματος των 917 ευρώ θα είναι μειωμένο κατά τόσα ευρώ όσα το εισόδημα του 2012 υπερβαίνει το όριο των 11.000 ευρώ.

- Έγγαμοι με 4 παιδιά και με εισόδημα το 2012 από 12.000,01 έως 13.000 ευρώ. Για παράδειγμα, για 12.500 ευρώ, στην περίπτωση αυτή η οικογένεια θα λάβει επίδομα 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις για το μέρισμα που εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού έως τις 10 Μαΐου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η συγχώνευση Αγροτικών Συνεταιρισμών



Τροπολογία για την αποσαφήνιση και την αντιμετώπιση των νομοτεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου 4015/ 2011 για τον εκσυγχρονισμό του συνεταιριστικού κινήματος, κατέθεσε απόψε στη Βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με αυτήν, οι Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις μετονομάζονται σε Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ), στις οποίες περιλαμβάνονται μόνον Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ) και Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) και απαλείφονται οι Ομάδες Παραγωγών. Το Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων μετονομάζεται σε Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Διεπαγγελματικών Ενώσεων, στο οποίο εγγράφεται εφεξής και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Επίσης, ορίζεται η 31η Ιουλίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχώνευσης και μετατροπής των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες έχουν λάβει σχετική απόφαση προς τον σκοπό αυτό. Μειώνεται σε 15.000 ευρώ από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα το συνεταιριστικό κεφάλαιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών και επεκτείνεται και στις περιπτώσεις πτώχευσης Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων η αναστολή ή η άρση πάσης φύσεως μέτρων (προσωπική κράτηση, διοικητικές κυρώσεις, ποινική ή αστική ευθύνη κ.ά.) επί φυσικών προσώπων που διετέλεσαν μέλη στα όργανα διοίκησης των εν λόγω Οργανώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ