Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Περιοδεία Αποστόλου στη Βοιωτία


Περιοδεία το Σάββατο και την Κυριακή στο νομό Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου συνοδεία των υποψηφίων της περιφερειακής ενότητας Βοιωτία του συνδυασμού "Η Στερεά σε Νέα Τροχιά" καθώς επίσης και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Νίκου Θηβαίου.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του Βαγγέλη Αποστόλου έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Το Σάββατο στις 10:00 θα επισκεφθεί την πόλη της Θήβας παρουσία κλιμακίου του περιφερειακού συνδυασμού, στις 12:00 θα βρίσκεται στη Λιβαδειά και στις 13:30 θα επισκεφθεί τον Ορχομενό όπου θα συναντηθεί με αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους τα χωριά Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι.
Την Κυριακή 11 Μάη το πρωί ο συνδυασμός παρουσία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη θα επισκεφθούν τις περιοχές Αλίαρτο, Βάγια, Δομβραίνα, Καπαρέλι. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου θα επισκεφθεί την πόλη του Σχηματαρίου και το Δήλεσι ολοκληρώνοντας έτσι την περιοδεία του στο νομό μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προεκλογικές δραστηριότητες της Γιώτας Πούλου στη Λιβαδειά



Η υποψήφια Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “δυναμική συνεργασία” επισκέφθηκε την  Πέμπτη  8 Μαΐου  τον πρόεδρο της Αθλητικής  Ένωσης Λιβαδειάς (Α.Ε.Λ.), κ. Καφρίτσα Νικόλαο. Συζήτησαν τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και συγκεκριμένα του Κλειστού Σταδίου, όπου προπονούνται περίπου 100 παιδιά αλλά και η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας που έχει πετύχει τα τελευταία 2 χρόνια εξαιρετική εμφάνιση και διεκδικεί την άνοδό της στην Α2 κατηγορία.
Η κ. Πούλου αναφέρθηκε  στην μεγάλη, ανιδιοτελή προσφορά των συλλόγων στο κοινωνικό και πολιτιστικό κι αθλητικό “γίγνεσθαι” του Δήμου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το έργο της διοίκησης, και ευχήθηκε την νίκη της ομάδας στον επικείμενο αγώνα του Σαββάτου. Δεσμεύτηκε ως νέα Δημοτική αρχή ότι θα συνεργασθούν για την βελτίωση των υποδομών και θα  είναι κοντά στις δραστηριότητές  τους.


Η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού “δυναμική συνεργασία” κ. Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Δήμου Λεβαδέων και συζήτησαν τα εργασιακά τους προβλήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα οξυμένα εν όψει της επιβαλλόμενης αξιολόγησης.
Η κ. Πούλου αναφέρθηκε  στην πάγια θέση που η παράταξή της  έχει εκφράσει πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο , για μία ουσιαστική αξιολόγηση από θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα, με αξιοκρατικά κριτήρια. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή συμπαράστασή της στους αγώνες των εργαζομένων, στην εποχή των μνημονίων. Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ως νέα Δημοτική αρχή ότι θα υπερασπιστούν από κοινού, αιρετοί και εργαζόμενοι, τις θέσεις εργασίας και  τα εργασιακά δικαιώματα.
Τέλος επεσήμανε τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης πολλών δομών του Δήμου και την αναγκαιότητα της εργασιακής ασφάλειας ως προϋπόθεση της λειτουργίας του Δήμου και της συνέχισης  παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες.


Στο πλαίσιο των επαφών του συνδυασμού “δυναμική συνεργασία” με όλους τους φορείς και τους συλλόγους, το νέο Δ.Σ. του συλλόγου                    Πελοποννησίων επισκέφθηκε την υποψήφια Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και συζήτησαν προβλήματα υποδομών, μελλοντικών δράσεων, καθώς και θέματα συνεργασίας με την Δημοτική αρχή.
Η κ. Πούλου αναφέρθηκε  στην μεγάλη, ανιδιοτελή προσφορά των συλλόγων στην ανάδειξη της ταυτότητας του Δήμου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το έργο των Συλλόγων και δεσμεύτηκε ως νέα Δημοτική αρχή ότι θα βοηθήσει στην εξεύρεση στέγης του συλλόγου και θα είναι κοντά σε κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται "σαφάρι" ελέγχων για το κάπνισμα




    Στην αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη τη χώρα επιχειρεί να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύεται ότι πολύ σύντομα θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος.



Το ....τσιγάρο θέλει να μας κόψει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς από τη μία δηλώνει πως είναι σε ...πόλεμο με το τσιγάρο ενώ από την άλλη δίνει στους καπνιστές άλλον έναν λόγο να κόψουν το κάπνισμα υποσχόμενος πως θα αποζημιώνει τα σκευασματα που συμβάλουν στη διακοπή του.

Μέχρι τότε πάντως τα ελεγκτικά συνεργεία θα αρχίσουν να αυξάνονται στους δρόμους καθώς επιχειρείται να διακοπεί πλήρως το τσιγάρο στους κλειστούς δημόσιους χώρους όπως μπαρ και εστιατόρια.

Ήδη έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα ενώ το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις τις νυχτερινές ώρες σε σημεία όπου ο καπνός κάνει...πάρτι προκειμένου να σταματήσουν οι Έλληνες το κάπνισμα ακόμη και με την απειλή προστίμων.

Όμως ένα ακόμη όπλο θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους όσοι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και δεν μπορούν. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι στο άμεσο μέλλον τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος θα αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση. Αίτημα που είχε τεθεί χρόνια τώρα από ειδικούς και επιστημονικές εταιρείες.

Ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας σε συνέντευξη τύπου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την παρουσίαση της καινούργιας ιστοσελίδας Smokehaz που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Lung Health and Smoking in Europe», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και άλλες δράσεις για το κάπνισμα ενώ σημείωσε ότι μέσα στις προθέσεις του είναι να αποζημιώνονται και τα φάρμακα ώστε να βοηθηθούν οι καπνιστές.

“Έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα και η προσδοκία μας είναι η απόλυτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου” διαμήνυσε ο Άδωνις ο οποίος δέχεται τις ασφυκτικές πιέσεις από διάφορους βουλευτές όπως του φανατικού αντικαπνιστή Ανδρέα Ψυχάρη.

Πάντως ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως κανείς δεν πίστευε ότι στη χώρα μας θα απαγορευτεί το τσιγάρο ενώ πλέον σιγά σιγά αρχίζει να περιορίζεται στους περισσότερους δημόσιους χώρους ενώ επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Στερεά για καταδιωκτικά έγγραφα

Συνεχίζεται η πραγματοποίηση συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά εννέα (9) άτομα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία (3) εντάλματα σύλληψης για απάτη, υπεξαίρεση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φοροδιαφυγή, για οφειλές προς το Δημόσιο, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και άλλα αδικήματα

Συνεχίζεται η πραγματοποίηση συστηματικών και ουσιαστικών αστυνομικών ελέγχων, για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας, καθώς επίσης και για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (07 & 08-05-2014), σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας, Χαλκίδας, Θήβας και Άμφισσας, καθώς και από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού Βοιωτίας, συνολικά εννέα (9) άτομα.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι σημαντικότερες περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

    Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία (3) εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
    Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
    Συνελήφθη προχθές το πρωί στην Λαμία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις, για φοροδιαφυγή, παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και εννέα (9) μηνών.
    Συνελήφθη χθες το πρωί στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 379.683,61 ευρώ.

Επίσης, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Λαμίας, της Χαλκίδας και της Θήβας, πέντε (5) επιπλέον άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές , ενώ παρόμοιες τέτοιες στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάστηκε στα "πράσα" να κλέβει αυτοκίνητο στη Θήβα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 27χρονος ημεδαπός ROMA στη Θήβα, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό την κλοπή του

Συνελήφθη, χθες (08-05-2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 27χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου.

Ειδικότερα χθες το βράδυ, ο 27χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διενεργούσαν περιπολία στην περιοχή, την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι, με το οποίο αποπειράθηκε να παραβιάσει το ανωτέρω όχημα, με σκοπό να το αφαιρέσει .

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για οπλοκατοχή και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, μετά από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, στιλέτο, μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ και (16) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

Συνελήφθησαν, χθες (08-05-2014) πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 53χρονου, στις Ερυθρές Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

     Ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,
    (16) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
    ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ και
    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (4,8) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι στον 25χρονο, σε αγροτική περιοχή της Θήβας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (3,7) γραμμαρίων και
    ένα στιλέτο, συνολικού μήκους (22) εκατοστών.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Κύμη -Αυτοκτόνησε ο δάσκαλος που είχε βάλει φωτιά στο σχολείο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύμη η αυτοκτονία του 49χρονου εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι είχε βάλει φωτιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Ο δάσκαλος εντοπίστηκε την Πέμπτη στο σπίτι του νεκρός, ενώ δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκε ένα όπλο. Σύμφωνα με το evianews.gr, τα ίχνη του εκπαιδευτικού είχαν χαθεί για ώρες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία ενός φίλου του, ο οποίος πήγε στο σπίτι του για να δει τι συμβαίνει. Ο ίδιος έμελε να αντικρίσει το άψυχο κορμί του δασκάλου.

Το χρονικό του εμπρησμού και η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας

Ηταν ξημερώματα 4ης Απριλίου όταν ο 49χρονος εκπαιδευτικός εισέβαλλε στο 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης και αφού έσπασε το τζάμι, πέταξε στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα αναμμένο στουπί με βενζίνη και εξαφανίστηκε. Το ιστορικό σχολείο έγινε παρανάλωμα του πυρός και καταστράφηκε ολοσχερώς. Όπως είπε στους αστυνομικούς, έχει μετανιώσει και προέβη στην πράξη αυτή για λόγους εκδίκησης, επειδή το υπουργείο Παιδείας πριν λίγους μήνες, είχε απορρίψει την αίτηση του, για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Στη συνέχεια, μετέβη σε εγκαταλελειμμένο πέτρινο οίκημα και κάρφωσε στην κοιλιά του μαχαίρι, καθώς όπως είπε δεν άντεχε τις τύψεις.

Βοσκός που τον εντόπισε αιμόφυρτο, τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κύμης και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας,. Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα έμελε να βρεθεί νεκρός μετά από αυτοτραυματισμό με όπλο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκύκλιος: E-mail για όλους τους φορολογούμενους



Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, καθώς και ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου να ειδοποιούνται από τη φορολογική διοίκηση για τις υποθέσεις τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Επίσης διευκρινίζεται ότι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης και έχουν δηλώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, πρέπει να προχωρήσουν στην επικαιροποίησή της εντός των επόμενων 30 ημερών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται για ανακοινώσεις της φορολογικής διοίκησης που έχουν κοινοποιηθεί στον λογαριασμό τους στο TAXIS στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση- e−Κοινοποιήσεις». Ο φορολογούμενος ειδοποιείται ηλεκτρονικά με μήνυμα που του αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ειδοποίηση θεωρείται ότι έχει κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ηλεκτρονική ειδοποίηση.

Με την παραλαβή στον «Λογαριασμό» taxisnet της κοινοποίησης από τον φορολογούμενο, δημιουργείται στο σύστημα taxisnet ηλεκτρονικό εκτυπώσιμο πιστοποιητικό παραλαβής, που φέρει μοναδικό αριθμό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τού φορολογούμενου, το είδος, τον αριθμό, την ημερομηνία και το όργανο έκδοσης της πράξης και των συγκοινοποιούμενων, της απόφασης ή της ειδοποίησης, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής στον «Λογαριασμό» taxisnet.

Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παραλαβής καταχωρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης και είναι διαθέσιμο σε κάθε περίπτωση που τυχόν απαιτηθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

15ος Ευχίδειος Άθλος-Δελφοί- Πλαταιές

.
1Μυθική πορεία στο κέντρο της γης
-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΗΜΙΘΕΟΥΣ
 Τρέξε με τον Ευχίδα, συνάντησε τις μούσες στον Ελικώνα, εξάγνισε το σώμα σου στην Κασταλία πηγή, φόρεσε δάφνινο στεφάνι και μπες νικητής στο Ιερό του Απόλλωνα…
 Το ελληνικό χρώμα του αγώνα, η ιστορικότητά του, η δυσκολία του, η φυσική ομορφιά της διαδρομής, η φιλική ατμόσφαιρα, κάνουν αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό – Μοναδικό.
 Έλα κι εσύ να ζήσεις την εμπειρία!Ξεπέρασε τα όρια σου. Γίνε ένας σύγχρονος «Ευχίδας».
 ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΥΠΕΡ-ΑΘΛΟΣ 215 ΧΛΜ.
 Πέμπτη 8 Μαίου 2014 19.00-22.00
 Αφίξεις αθλητών στο ξενοδοχείο Ηνίοχος, καταγραφή, παραλαβή αριθμών, ενημέρωση , παράδοση πακέτων για τη διαδρομή, φαγητό.
 Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 06.30-07.30 πρωινό 08.00-08.20
 Τελετή αφής Δελφικού φωτός στο μουσείο Αγγελου και Εύας Σικελιανού, 21η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία.
 08.20-08.40 λαμπαδηδρομία στο κέντρο των Δελφών
 08.45 άφιξη στην εκκίνηση – προετοιμασία
 09.00 εκκίνηση του αγώνα

 19.00-20.00 κατά προσέγγιση , άφιξη πρώτου δρομέα στις Πλαταιές, άναμμα του βωμού των Πλαταιών με το Δελφικό φως.
 Σάββατο 10 Μαΐου 2014
 01.00 άφιξη τελευταίου δρομέα στις Πλαταιές (αναστροφή) 09.00 και μετά, αναμονή άφιξης του πρώτου αθλητή στον τερματισμό στους Δελφούς.
 21.00 άφιξη τελευταίου αθλητή, λήξη του αγώνα 21.30 δείπνο
 Κυριακή 11 Μαΐου 2014
 08.00 -10.00 πρωινό 10.30-12.00 απονομές επάθλων 12.30 -14.00 γευμα στο ξενοδοχείο Ηνίοχος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 107,5 ΧΛΜ.
 Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 18.00-20.00 Πλαταιές παραλαβή αριθμών από τη γραμματεία, παράδοση πακέτων των αθλητών για τη διαδρομή.
 Σάββατο 10 Μαΐου 2014 03.30-04.00 Επίβίβαση στο πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών στις Πλαταιές.
Το πούλμαν θα είναι όπως έχουμε πει, στην πλατεία Καραισκάκη, μπροστά από το θέατρο Περοκέ, μπροστά από το ξενοδοχείο Στάνλευ.
Θα αναχωρήσει στις 04.00 ακριβώς, γι αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να είστε έγκαιρα στο σημείο, για να μην χάσετε τον αγώνα. 05.00-05.10 άφιξη του πούλμαν στις Πλαταιές.
Παρακαλούνται οι αθλητές να πάνε αμέσως στη γραμματεία για να παραλάβουν το νούμερό τους, και να παραδώσουν τυχόν πακέτα που έχουν για την διαδρομή.
Επίσης θα πρέπει να τοποθετήσουν τα πράγματά τους στο πορτ-παγκάζ για να μεταφερθούν στους Δελφούς, στο Ξενοδοχείο. 06.00 εκκίνηση του αγώνα 16.00 περίπου πιθανή άφιξη πρώτου αθλητή 21.00 άφιξη τελευταίου αθλητή, λήξη του αγώνα 21.30 δείπνο Κυριακή 11 Μαΐου 2014 08.00-10.00 Πρωινό 10.30-12.00 απονομές επάθλων 12.30 -14.00 γεύμα στο ξενοδοχείο Ηνίοχος 14.30-15.00 αναχώρηση του πούλμαν για επιστροφή στην Αθήνα.
by Στειριώτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Αστυνομικός εξέδιδε τη Ρωσίδα σύζυγό του!!!

Στα χέρια των ανδρών του οργανωμένου εγκλήματος έπεσε χθες το βράδυ αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προωθούσε στην πορνεία μέσω διαδικτύου τη… σύζυγό του, μία φίλη της και ακόμη μία γυναίκα.



Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξήγησαν ότι ο αστυνομικός, ονόματι Θανάσης, συνελήφθη έπειτα από ραντεβού που κανονίστηκε μεταξύ των ανδρών του οργανωμένου εγκλήματος και μιας εκδιδόμενης, στο πλαίσιο έρευνας για την προώθηση στην πορνεία, μέσω Internet, αλλοδαπών γυναικών.

Εξέδιδε τη γυναίκα του

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη γυναίκα και μέσω αυτής έφθασαν στον προαγωγό της, διαπίστωσαν αφενός ότι ο σωματέμπορος ήταν συνάδελφός τους και αφετέρου πως η γυναίκα που είχαν πιάσει να εκδίδεται δεν ήταν άλλη από τη... σύζυγό του!

Στη συνέχεια της έρευνας, συνελήφθησαν επίσης μία αλλοδαπή γυναίκα κι ένας Έλληνας, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται ήταν ο συνεταίρος του.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται όταν έγινε γνωστό ότι το κύκλωμα διαφήμιζε μέσω διαδικτύου τις πολύ «υψηλές» και «πλούσιες» υπηρεσίες των εντυπωσιακών κοριτσιών με τα... μεγάλα προσόντα.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αστυνομικός κατά το παρελθόν υπηρετούσε στον ευρύτερο κύκλο ομάδας αστυνομικών που μεριμνούσε για την ασφάλεια του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα.

Η θητεία, ωστόσο στην ασφάλεια του πρώην υπουργού δεν ήταν μακρά, καθώς ο εν λόγω αστυνομικός υπηρέτησε στη φρουρά του κ. Πολύδωρα μόνο για μία ημέρα και εν συνεχεία απομακρύνθηκε...


(Η γυναίκα του αστυνομικού σύμφωνα με μαρτυρίες)

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, που εκμεταλλευόταν ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες προωθούσε κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (08-05-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, τέσσερα μέλη του κυκλώματος (2 άνδρες και 2 γυναίκες).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας καθώς και της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τα ναρκωτικά.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται 45χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας 51χρονος ημεδαπός, που παρείχε συνδρομή για συγκεκριμένες επιμέρους πράξεις της εγκληματικής ομάδας.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας προσδιορίζεται το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, το χρηματικό ποσό των (11.235) ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, στην κατοχή του συλληφθέντα αστυνομικού βρέθηκε μία σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, μέσω της οποίας κανονίζονταν τα ερωτικά ραντεβού.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
  zougla.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Πάτρας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λεβαδέων

Ο Κώστας Πάτρας γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1967.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ξενούλη κι έχουν δυο παιδιά, μια κόρη κι έναν γιό.
Είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων.
τέως  μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Τομεάρχης Πολιτισμού Ν.Δ.
Γραμματέας Κινητοποίησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: MΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ

Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: MΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΑΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟ !! ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΕΜΠΟΣ!!!ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!!

ΜΙΛΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ  ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το θρυλικό Pony επιστρέφει -Το τζιπ των φτωχών, έτοιμο να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους


Το θρυλικό ελληνικό Pony, γνωστό και ως «τζιπ των φτωχών» είναι έτοιμο να κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας ξανά, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα του έκδοση βρίσκεται στη φάση των δοκιμών στις οποίες υποβάλλεται.

Η εταιρεία NAMCO της οικογένειας Κοντογούρη από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει πως το νέο Pony βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου από το ΕΒΕΤΑΜ, το πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. Εάν όλα πάνε καλά, ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Μεταφορών και το όχημα θα υποβληθεί στις προβλεπόμενες από το κράτος διαδικασίες για την τελική του έγκριση.

Οπως γράφει και η Καθημερινή, σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά μετά πάρα πολλά χρόνια που ελληνικό αυτοκίνητο υποβάλλεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου. Μετά την περίοδο δόξας του '60, του '70 και του '80, ο σκληρός ανταγωνισμός - μεταξύ άλλων- είχε σβήσει τις μηχανές της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πώς θα είναι το νέο Pony

Το νέο Pony θα θυμίζει έντονα το παλιό, καλό Pony: κλασική όψη, ευθείες γραμμές, κάτι μεταξύ τζιπ και pick-up. «Είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο με βάση την αρχή της εταιρείας για κλασικό styling», αναφέρει το σάιτ της NAMCO, όπου το Pony εμφανίζεται σε διάφορες εκδόσεις, από μικρά βανάκια και κάμπριο, μέχρι ελαφριά ασθενοφόρα. Στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 24 κομμάτια και το κόστος του αυτοκινήτου να κυμαίνεται γύρω στα 7.000 ευρώ.

Η ιστορία του Pony

Τη δεκαετία του '50, στη Γερμανία, οι αδερφοί Κοντογούρη είχαν επιχειρήσει να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με το όνομα «Hellas». Το 1961, ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρία FARCO και ξεκινούν την παραγωγή ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων με κινητήρες BMW, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δεν το βάζουν, όμως, κάτω. Το 1972 δημιουργούν τη NAMCO (National Motor Company of Greece), ξεκινούν συνεργασία με τη Citroën και παρουσιάζουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ένα «τετραγωνισμένο» αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως βάση τα μηχανικά μέρη του 2CV. Ηταν το Pony, ένα αυτοκίνητο «τόσο άσχημο που είναι ωραίο» όπως είχε γραφτεί τότε στον γερμανικό Τύπο.

Εμελλε να είναι το πιο επιτυχημένο ελληνικό αυτοκίνητο στην ιστορία (πωλήθηκαν πάνω από 30.000 κομμάτια με εξαγωγές σε 14 χώρες). Με κόστος λειτουργίας και συντήρησης υποπολλαπλάσιο αυτού ενός «κανονικού» τζιπ και τιμή πώλησης εξίσου χαμηλή, έγινε ανάρπαστο τόσο από τις κρατικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, όσο απ' όλους όσοι είχαν δικαίωμα χρήσης «επαγγελματικού». Το εργοστάσιο «έβγαζε» 8-10 αυτοκίνητα ημερησίως, με το 67% των εξαρτημάτων να είναι ελληνικής προέλευσης. Η παραγωγή του Pony σταμάτησε το 1983, λόγω κυρίως των αλλαγών στο δασμολογικό καθεστώς και της κατάργησης του προστατευτισμού, που σήμανε η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

4oς Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου-11 Μαίου 2014





Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα με το «Rise Up» στον τελικό της Eurovision-βίντεο

Οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Κidd με το «Rise Up», δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και σε συνδυασμό με το τραμπολίνο που κέρδισε τις εντυπώσεις, πήραν το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει στη Δανία, το Σάββατο το βράδυ.

Κι αυτό, παρά την ολιγόλεπτη... ανησυχία, καθώς η Ελλάδα ανακοινώθηκε έκτη ανάμεσα σε δέκα χώρες, στη σειρά πρόκρισης από τον δεύτερο ημιτελικό... Η σειρά ωστόσο -όπως εξηγήθηκε- ήταν τυχαία.

Η ελληνική αποστολή φάνηκε πως κέρδισε τελικά τις εντυπώσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τη στήριξη αρκετών χωρών που μέχρι και πέρσι μας έδιναν υψηλές βαθμολογίες, αφού φέτος αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στο ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap, ενώ η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνου Arthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ενθουσίασε το κοινό.

Η Ελλάδα, στον Β' ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων, ενώ με τη χώρα μας, σφράγισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό και η Ελβετία, η Σλοβενία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Μάλτα, η Λευκορωσία, η Φινλανδία και η Αυστρία.

Από τον Α' Ημιτελικό, της Πέμπτης, το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Μαΐου είχαν πάρει επίσης το εισιτήριο, η Αρμενία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ολλανδία, η Ρωσία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και η Ισλανδία.

Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά.

Οι υπόλοιπες έξι, είναι οι ιδρύτριες χώρες, οι λεγόμενες "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια -περσινή νικήτρια- Δανία, που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!! Κοπέλα ξέχασε τις σημειώσεις της σε γνωστό καφέ της Αθήνας και δείτε τι γράφει...

.
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία η με το τετράδιο μιας κοπέλα η οποία ξέχασε τις σημειώσεις της σε γνωστή αλυσίδα καφέ της Αθήνας....
Η ξεχασιάρα θαμώνας κρατούσε σημειώσεις για... ασφαλή οδήγηση και έγραφε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνει για να οδηγεί σωστά, από το κλειδί που μπαίνει στη μίζα μέχρι την όπισθεν.
Φυσικά τα σχόλια και τα retweet να δίνουν και να παίρνουν και πολλούς φαλλοκράτες χρήστες να επιμένουν πως το εν λόγω εγχειρίδιο αποτελεί... μνημείο της αδυναμίας των γυναικών να πιάσουν το τιμόνι.
gkourou.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια και Κεντρική Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Κατσέλη



Το Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θήβαίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κατσέλης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού σας καλούν την Δευτέρα 12 Μαΐου και ώρα 19.00 στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και αμέσως μετά στην Κεντρική Ομιλία όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κατσέλης θα αναλύσει το πρόγραμμα του, της θέσεις και τις απόψεις τους Κινήματος Πολιτών.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Σεβ. κ. Γεωργίου στο 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Λιβαδειάς-φωτο



Το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς επισκέφθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος κατόπιν προσκλήσεως του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Σχολείου.

Οι Καθηγητές και τα παιδιά υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο στο σχολείο τους, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους, συμβούλεψε τα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τα ευχαρίστησε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν χρήματα από τη σύνταξη και διάθεση της εφημερίδας τους, για να ενισχύσουν τη δράση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ». Επίσης ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Κατόπιν επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς που βρίσκεται δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο. Εκεί συνάντησε τους μαθητές της Γ΄Λυκείου που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες, οι οποίοι εγκάρδια και με πολλή χαρά τον υποδέχτηκαν στο σχολείο τους και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Επίσης επισκέφθηκε στο γραφείο το Σύλλογο των διδασκόντων καθηγητών ευχαριστώντας τους για όσα προσφέρουν στα παιδιά.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τους μαθητές της Α΄Τάξης του Λυκείου Καρέα μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, οι οποίοι ήρθαν εκδρομή στην περιοχή μας και εξέφρασαν την επιθυμία να συναντήσουν τον Σεβ. κ. Γεώργιο.imtl.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα και ελικόπτερα στην υπηρεσία των αγροτών



Μέχρι και... αεροπλάνο ή -εναλλακτικά- ελικόπτερο (τηλεχειριζόμενα) θα μπορούσαν να "επιστρατεύσουν" οι Έλληνες αγρότες προκειμένου να περιορίσουν το κόστος παραγωγής τους, να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Κι όλα αυτά, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, δαπανώντας, με σημερινές τιμές που στα επόμενα 1-2 χρόνια θα μειωθούν, από 300 μέχρι και 20.000 ευρώ.

"Με συνέργειες και συνεργασίες όλοι οι αγρότες μπορούν να εφαρμόσουν τη γεωργία ακριβείας στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και εφαρμογές της τελευταίας τεχνολογίας και πολλαπλασιάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα έσοδά τους" τονίζει ο κ. Γκέρτσης, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Συστημάτων και της ειδικότητας "Γεωργία Ακριβείας".
Επισημαίνει δε, ότι ήδη καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον, κυρίως Νέων Αγροτών, για την απόκτηση διαφόρων μηχανημάτων/εφαρμογών με μικρά ή και μεγάλα αγροκτήματα και με επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της χώρας μας. "Πριν από τη λήξη του 2014 θα αφιχθούν στη χώρα μας τα κατάλληλα μηχανήματα και έτσι άμεσα να προκύψουν και τα πρώτα παραδείγματα επιτυχημένης πρακτικής, που θα πείσουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους για τα άκρως ευεργετικά αποτελέσματα της εφαρμογής της γεωργίας ακριβείας" υπογραμμίζει.



Σχετικά με τις προοπτικές της γεωργίας ακριβείας για το άμεσο μέλλον στην Ελλάδα (2014-2015) σημειώνει ότι στο Perrotis College γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να γίνει ένα Κέντρο Αναφοράς τόσο για τη γεωργία ακριβείας, όσο και τη διάχυσή της στην Ελλάδα, όταν αποκτηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός.



Ο εξοπλισμός που έχει προταθεί και στο άμεσο μέλλον θα αποκτηθεί αφορά την απόκτηση ενός μικρού αεροπλάνου ή τύπου ελικοπτέρου που θα ελέγχεται με τηλεχειριστήριο και θα πετάει σε μικρό ύψος πάνω από το κάθε υπό μελέτη αγρό, με το κόστος του να κυμαίνεται από 500-2000 ευρώ. Θα είναι εξοπλισμένο με ειδική πολυφασματική κάμερα για λήψη ψηφιακών φωτογραφιών και ανάλυσή τους σχετικά με την ανακλασιμότητα της φυλλικής επιφάνειας των φυτών και του εδάφους. Η ανάλυση με ειδικά λογισμικά προγράμματα αυτών των φωτογραφιών σε διάφορα κρίσιμα στάδια ανάπτυξης κάθε φυτικού είδους, θα δίνουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη γενική κατάσταση του φυτού (θρεπτική ή υδατική καταπόνηση, υγρασία εδάφους, ποσοστό ζιζανίων ή και ασθενειών, κ.ά.).



Παράλληλα, προτείνεται η απόκτηση εξοπλισμού για "επισήμανση ζιζανίων" και ψεκασμό μόνο σε αυτά τα τμήματα και όχι σε όλη την επιφάνεια του αγρού, δηλαδή συστημάτων Γεωργίας Ακριβείας που εφαρμόζουν τις εισροές ζιζανιοκτόνου "εν κινήσει/ on-the-go" και που θα μειώσουν τη χρήση των φυτοπροστατευτικών ουσιών με προφανή οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Το κόστος του κυμαίνεται από 3000-10.000 ευρώ.



Επίσης, προτείνεται η απόκτηση ενός παρόμοιου συστήματος, αλλά για εφαρμογή εν κινήσει της ορθής ποσότητας αζωτούχου (Ν) λίπανσης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τμήματος του αγρού και όχι ομοιόμορφης εφαρμογής του Ν σε όλο τον αγρό. Αυτό εκτιμάται πως θα επιτύχει παρόμοια θετικά οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα με την προηγούμενη εφαρμογή. Το κόστος ενός τέτοιου εξοπλισμού κυμαίνεται από 15.000-20.000 ευρώ.



Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκέρτσης επισημαίνει ότι με την προμήθεια αξιόπιστων, αλλά οικονομικών Αυτοματοποιημένων Μετεωρολογικών Σταθμών -ΑΜΣ (παρόμοιων με αυτούς που χρησιμοποιεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο) και εγκατεστημένων στις υπό μελέτη περιοχές, θα συγκεντρώνονται συνεχώς μετεωρολογικά δεδομένα και θα αξιοποιούνται για πρόβλεψη ασθενειών και φυτικών εχθρών σε σημαντικές καλλιέργειες (π.χ. αμπέλι, ελιά, δενδρώδεις καλλιέργειες πυρηνόκαρπων και ακρόδρυων φυτικών ειδών κ.ά.). "Παρόμοιο σύστημα εγκαταστάθηκε πριν από μία εβδομάδα στο αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με σύνδεση στο Διαδίκτυο" τονίζει, Το κόστος ενός αυτοματοποιημένου μετεωρολογικού σταθμού κυμαίνεται από 300 έως 700 ευρώ.



Συμπληρωματικός εξοπλισμός για τους αγρότες αποτελούν τα συστήματα αυτόματης πλοήγησης που πλέον όλες οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής αγροτικών μηχανημάτων ενισχύουν και προωθούν. Οι συσκευές αυτές βελτιστοποιούν την ευθύγραμμη κατεύθυνση του ελκυστήρα στον αγρό, καθορίζουν τη βέλτιστη διαδρομή ανάλογα με τις διαστάσεις του αγρού και μειώνουν τις "αλληλοεπικαλύψεις" στη σπορά, στους ψεκασμούς και σε άλλες καλλιεργητικές εργασίες όπου απαιτείται μεγίστη ακρίβεια οδήγησης, με αποτελέσματα τη σημαντική εξοικονόμηση εισροών (ποσότητα σπόρων, ψεκαστικού υλικού, λιπάσματος κ.ά.) αλλά και διευκόλυνση της τελικής συγκομιδής.



Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα καταγραφούν "success stories" και στη χώρας μας σημειώνει ότι στις ΗΠΑ κυρίως, άλλα και σε άλλες χώρες (Αυστραλία, Κεντρική Αμερική, Βόρεια Ευρώπη, Νότια Αφρική), υπάρχουν οικονομικά αποτελέσματα από τη χρήση της γεωργίας ακριβείας- κυρίως σε μεγάλα αγροκτήματα. Τα οφέλη από τη βελτιστοποιημένη χρήση των κυρίων παραγωγικών εισροών (άρδευση, λίπανση, αυτοπροστασία, καύσιμα, ποσότητα σπόρου και εργασία) κυμαίνονται από 5 έως 80% ανά περίπτωση είδους εισροής.



Τέλος καλοκαιριού στην αγορά λογισμικό επικοινωνίας για τον αγρότη



Στο μεταξύ, στο τέλος καλοκαιριού πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το λογισμικό επικοινωνίας για τον αγρότη, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της άρδευσης, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του κομματιού της φυτοπροστασίας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λαρισαία ιδρύτρια της εταιρείας MATRIX - Information Technologies, Χαρίκλεια Κουτάλου, μαθηματικός-πληροφορικός.



Αφού επισημαίνει ότι προέρχεται από αγροτική οικογένεια και έτσι γνωρίζει από πρώτο χέρι τις οικονομικές δυσκολίες, η κ. Κουτάλου σημειώνει ότι το λογισμικό θα διατίθεται με μια μικρή ετήσια συνδρομή, το ύψος της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακριβώς, θα είναι όμως λίγες εκατοντάδες ευρώ το έτος για κάθε αγρότη (200-300 περίπου). Ωστόσο, όπως εξηγεί, σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται το κόστος εγκατάστασης των μετεωρολογικών σταθμών.



Το λογισμικό αφορά την εύχρηστη και φιλική επικοινωνία του αγρότη-χρήστη με το δίκτυο των αγρο-μετεωρολογικών δεδομένων και των συνοδευτικών υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του. Επιπλέον, μπορεί να διαχειρίζεται την άρδευση, δίνοντας ακριβείς οδηγίες για την ποσότητα και την καταλληλότερη χρονική στιγμή εφαρμογής της. Τόσο για τις ασθένειες όσο και για την άρδευση, ο αγρότης θα μπορεί να ενημερώνει το λογισμικό για τις εφαρμογές που έχει κάνει (ψεκασμούς ή άρδευση) και να τηρεί ιστορικό για τις ενέργειες αυτές.



Το λογισμικό αποτελείται από τρία τμήματα: web εφαρμογή για επικοινωνία μέσω internet, mobile εφαρμογή για επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου νέας γενιάς ή υπολογιστή-ταμπλέτας και εφαρμογή sms για άμεση ενημέρωση στο κινητό τηλέφωνο. Κύριος σκοπός του λογισμικού είναι να δώσει στον αγρότη ένα φιλικό περιβάλλον επικοινωνίας με το δίκτυο των αγρο-μετεωρολογικών δεδομένων και να τού παράσχει ένα ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης τόσο για την καταπολέμηση των ασθενειών της καλλιέργειας όσο και για την άρδευσή της.



Η χρήση του λογισμικού από τους αγρότες θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο κάθε αγρότης, μέσα από ένα μοναδικό σημείο εισόδου (μέσω μοναδικού login) να: επικοινωνεί με το δίκτυο των δεδομένων και να βλέπει τα καιρικά και εδαφικά δεδομένα, να βλέπει μόνο εκείνες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τις δικές του καλλιέργειες για τις αντίστοιχες περιοχές της κάθε καλλιέργειας, να λαμβάνει οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενειών και για την άρδευση (ποσότητα και χρονική στιγμή), να καταγράφει τους ψεκασμούς και την άρδευση των καλλιεργειών του, να κάνει χρήση της εφαρμογής mobile, να λαμβάνει μήνυμα στο κινητό του για ακραία καιρικά φαινόμενα ή μεγάλη επικινδυνότητα προσβολής από κάποια ασθένεια και να διαχειρίζεται τον λογαριασμό και τις καλλιέργειές του.



Πάντως, σύμφωνα με την κ. Κουτάλου, για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει αρχικά καταγραφή και εισαγωγή στο λογισμικό των αγροτών της περιοχής, καθώς και των καλλιεργειών του καθενός με τις απαραίτητες πληροφορίες (τοποθεσία και είδος καλλιέργειας). Για την είσοδο στο φιλικό λογισμικό, ο κάθε αγρότης θα προμηθευτεί έναν κωδικό, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση των αγροτών στη χρήση της εφαρμογής.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Mίλτος Πασχαλίδης στο Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ στη Λιβαδειά

Το βιβλιοπωλείο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» και οι εκδόσεις Λιβάνη σας προσκαλούν

τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 8.30 μμ

στην παρουσίαση του βιβλίου του τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη “Αγύριστο κεφάλι”!



Ένα βιβλίο μνήμης, ζεστής αναπόλησης, έκφρασης της αγάπης κι εκτίμησης του Μίλτου Πασχαλίδη

για τον -πρόωρα χαμένο- στιχουργό  Άλκη Αλκαίου.

Δεν είναι μια βιογραφία, αλλά η ζώσα μνήμη του Αλκαίου εντός του.

Ο Πασχαλίδης μιλά «επί προσωπικού» για έναν δημιουργό,

που όσο καλά γνωρίζουμε (και σιγοτραγουδάμε) τους στίχους του,

άλλο τόσο αγνοούμε τον άνθρωπο από πίσω.



Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα συνομιλήσει για το βιβλίο με τον Δ/ντή του «ΒΗΜΑ FM»  Νίκο Θρασυβούλου

και θα ερμηνεύσει τραγούδια του σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.



*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Περιέχει το CD «Καλοκαίρι στην Αμοργό (και άλλες ιστορίες)»
στίχοι: Άλκης Αλκαίος
μουσική: Μιλτιάδης Πασχαλίδης
συμπαραγωγή: Minos EMI και Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη


Λαμπρόπουλος Νίκος
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49
Λιβαδειά 32100
τηλ: 2261023136
fax: 2261021481
https://www.facebook.com/SigxroniEkfrasi
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 9 Μα'ι'ου....
328: Ο διάκονος Αθανάσιος, μετέπειτα Άγιος Αθανάσιος, εκλέγεται Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

1364: Οι Βενετοί καταστέλλουν την Επανάσταση του Αγίου Τίτου στην Κρήτη. Πρόκειται για αποστασία των Βενετών φεουδαρχών του νησιού, που αρνήθηκαν να πληρώσουν φόρους στη Μητρόπολη και ζήτησαν τη βοήθεια του ντόπιου πληθυσμού.

1886: Τμήματα του ελληνικού στρατού, που δυσφορούν για τον «ατιμωτικό ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδος από τις Μεγάλες Δυνάμεις» εισβάλλουν στην Τουρκία από τα Θεσσαλικά σύνορα, για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στη νέα κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη. Το αποτέλεσμα είναι να μην καταφέρουν τίποτα και τρεις μέρες αργότερα συνάπτεται ανακωχή.

1901: Ιδρύεται στη Μελβούρνη το πρώτο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

1908: Μία από τις πιο φρικτές ανθρωποκτονίες, που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά, αποκαλύπτεται στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το εκτός γάμου παιδί της λεχούσας κόρης της. Βράζει τα κομμάτια και τα πετά.

1936: Μετά τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός αναλαμβάνουν μια επιχείρηση καταστολής που οδηγεί σε λουτρό αίματος. Δέκα διαδηλωτές πέφτουν νεκροί εκείνο το απόγευμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών, το βράδυ ο λαός είναι η μόνη εξουσία στην πόλη ενώ ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα καλύτερα ποιήματά του, τον «Επιτάφιο».

1945: Πρώτη μέρα ειρήνης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η 9η Μαΐου ανακηρύσσεται ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.

1945: Ο αμερικανικός στρατός προχωράει στη σύλληψη του εγκληματία πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

1948: Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζορτζ Πολκ φτάνει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προωθηθεί στο αρχηγείο του «Δημοκρατικού Στρατού» και να πάρει συνέντευξη από τον αρχηγό του Μάρκο Βαφειάδη. Μία εβδομάδα αργότερα εντοπίζεται δολοφονημένος.

1949: Ο Ρενιέ Γ' στέφεται πρίγκιπας του Μονακό.

1955: Η Δυτική Γερμανία γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ.

1974: Ο νεαρός Μπρους Σπρίνγκστιν εμφανίζεται σε συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ο δημοσιογράφος Τζον Λάντο γράφει στο περιοδικό «Rolling Stone»: «Είδα το μέλλον του ροκ και ονομάζεται Μπρους Σπρίνγκστιν».

1980: Ο Γεώργιος Ράλλης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η Κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη προέκυψε από την Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1977 με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να αναλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τότε, ο Γεώργιος Ράλλης, διορίστηκε πρωθυπουργός ως αρχηγός του κόμματος. Καταλαμβάνεται από μία μετριοπαθή πολιτική σκέψη, ενώ στα χαρακτηριστικά της περιόδου κατατάσσονται τα αλλεπάλληλα εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Η αδιάπτωτη επιμονή του Ράλλη, στην επικράτηση ήπιου πολιτικού κλίματος και στον πλήρη σεβασμό των κανόνων του κοινοβουλευτισμού δεν άρκεσε για να βελτιώσει την εικόνα της ΝΔ

1994: Ο Νέλσον Μαντέλα ανακηρύσσεται ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας, είναι ένας άνθρωπος που η αφοσίωσή του στις ελευθερίες του λαού του ενέπνευσαν υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

1998: Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Diva». Πρόκειται για την τρίτη και πλέον αμφιλεγόμενη νίκη στο Διαγωνισμό στο Μπέρμιγχαμ καθώς το τραγούδι που ερμήνευσε η τρανσέξουαλ τραγουδίστρια Ντάνα Ιντερνάσιοναλ προκάλεσε την οργή πολλών φανατικών Εβραίων στη χώρα της.

2000: Ο Κώστας Καραμανλής διαγράφει από τη ΝΔ τον βουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη. Αφορμή, οι σκληρές δηλώσεις του τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Άρη Σπηλιωτόπουλο.

2002: Στο Κασπίσκ της Ρωσίας μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο σκοτώνει 43 άτομα και τραυματίζει 130 κατά τη διάρκεια παρέλασης.

2009: «Έφυγε» ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο άνθρωπος που δίδαξε στους Έλληνες την παράδοση του Καραγκιόζη. Στις 6 Μαΐου του 2009 και ενώ βρισκόταν στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών για να παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από σκάλες, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλά κατάγματα και να δημιουργηθεί σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο, με την κατάστασή του να χαρακτηριστεί ως κρίσιμη. Τελικά, στις 9 Μαΐου, ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας απεβίωσε, σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία έγινε στις 13 Μαΐου του 2009, στο Μαρούσι, με δημόσια δαπάνη.

Γεννήσεις

1860 - Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, Σκωτσέζος συγγραφέας
1883 - Χοσέ Ορτέγα ι Γκασέτ, Ισπανός φιλόσοφος
1892 - Ζίτα των Βουρβόνων της Πάρμας, αυτοκράτειρα της Αυστρίας
1936 - Γκλέντα Τζάκσον, Αγγλίδα ηθοποιός και πολιτικός
1940 - Τζέιμς Λ. Μπρουκς, Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος
1976 - Χρίστος Μαραγκός, Κύπριος ποδοσφαιριστής
1981 - Ευάγγελος Τσιώλης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1315 - Ούγος Ε', δούκας της Βουργουνδίας
1707 - Ντήτριχ Μπουξτεχούντε, Γερμανός συνθέτης
1805 - Φρίντριχ Σίλερ, Γερμανός ποιητής και ιστορικός
1931 - Άλμπερτ Αβραάμ Μάικελσον, Γερμανός φυσικός
1976 - Ουλρίκε Μάινχοφ, Γερμανίδα αγωνίστρια
1978 - Άλντο Μόρο, Ιταλός πολιτικός
2009 - Ευγένιος Σπαθάρης, Έλληνας καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών
2009 - Θόδωρος Έξαρχος, Έλληνας ηθοποιός και συγγραφέας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεπουλούν τις παραλίες μας! Υπογράφουμε εδώ


 Γιατί είναι σημαντικό;
Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες! Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν να κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. Έχουμε όμως μια ευκαιρία να αποτρέψουμε αυτό το έκτρωμα πριν είναι πολύ αργά.

Την Τρίτη κλείνει η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού ελπίζουν να περάσει απαρατήρητο. Έχει όμως ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται ένα κίνημα αντίδρασης και εμείς σκοπεύουμε να τους παραδώσουμε χιλιάδες φωνές διαμαρτυρίας και να δημιουργήσουμε θύελλα στα ΜΜΕ. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η κυβέρνηση λίγο πριν τις Ευρωεκλογές -- μια τεράστια κατακραυγή από χιλιάδες πολίτες που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο.

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να σταματήσουμε το σχέδιο νόμου πριν φτάσει στη Βουλή και να προστατεύσουμε τις ομορφιές της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.

Το νομοσχέδιο όχι μόνο νομιμοποιεί τις αυθαίρετες επιχειρήσεις που ήδη καταπατούν παράνομα τις παραλίες αλλά μάλιστα επιτρέπει σε εταιρίες να καλύψουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας στην Ελλάδα με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, να χτίσουν πάνω στο κύμα, ακόμη και να μπαζώσουν τις θάλασσες!

Οι παραλίες της Ελλάδας έχουν επιβιώσει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και οι προγονοί μας έδωσαν αγώνες για να μπορούμε να χαιρόμαστε ελεύθερα τους φυσικούς θησαυρούς αυτής της χώρας. Τώρα είναι η δική μας σειρά να ενώσουμε τις φωνές μας για να προστατεύσουμε τη φυσική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς! Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και προώθησε το σε φίλους και γνωστούς.

Υπογράφουμε ΕΔΩ https://secure.avaaz.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός με άνοδο θερμοκρασίας

Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει κατά τόπους ακόμα και στους 26 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη νότια νησιωτική χωρά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μέχρι το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας -Αλλαγές στις εξετάσεις και μειώσεις προστίμων για τις τροχαίες παραβάσεις

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μείωση στα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων, τα οποία όμως δε θεωρούνται ότι σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων.

Αλλάζουν οι εξεταστές και τα βιβλία

Το υπουργείο Υποδομών έχει θέσει υπό επεξεργασία νέο θεσμικό πλαίσιο και την οργάνωση της πολιτείας των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η συγγραφή νέων εγχειριδίων για τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μηχανογραφικής εφαρμογής για την εποπτεία του έργου των εξετάσεων. Επίσης προωθείται η μηχανοργάνωση της λειτουργίας των σχολών εκπαίδευσης και των υπηρεσιών Μεταφορών των περιφερειών της χώρας, με στόχο την καλύτερη εποπτεία, απλοποίηση και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σε ότι αφορά τα θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στα τμήματα των εθνικών οδών που λειτουργούν με το σύστημα παραχώρησης σε σχέση με την προ της έναρξης παραχώρησης περίοδο.

Πάντως, στις εργασίες του συμβουλίου, ετέθη η ανάγκη χάραξης μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την οδική ασφάλεια με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ελαχιστοποίηση των θανάτων και των τραυματισμών.

Η Ελλάδα θα ζητήσει χρήματα για έργα υποδομών

Μάλιστα, σε ότι αφορά τα έργα συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας , όπως ο ίδιος είπε, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 500 εκατ. ευρώ για την ερχόμενη 6ετία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλλας επεσήμανε ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί 200 εκατομμύρια ευρώ από τα ομόλογα έργων για τη χρηματοδότηση τριών πιλοτικών έργων υποδομής στην Ευρώπη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η πιο "χαρούμενη" χώρα;



    Δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του ΟΑΣΕ για την "καλύτερη ζωή".
    Η έκθεση χρησιμοποιεί 11 κριτήρια, που ο ΟΑΣΕ θεωρεί απαραίτητα για μια χαρούμενη ζωή, για να δημιουργήσει τη λίστα με τις πιο χαρούμενες βιομηχανοποιημένες χώρες στον κόσμο.


Ανάμεσα σε αυτά, ο ΟΑΣΕ... χρησιμοποιεί στοιχεία για την υγεία, εκπαίδευση, εισόδημα και περιβάλλον κάθε χώρας. Η έρευνα επίσης ρωτάει τους ανθρώπους για τις προτεραιότητες της ζωής τους και συνεκτιμά την αίσθηση ευτυχίας τους.

Οι δέκα πρώτες χώρες στη λίστα του ΟΑΣΕ είναι οι ακόλουθες:
1. Αυστραλία
2. Νορβηγία
3. Σουηδία
4. Δανία
5. Καναδάς
6. Ελβετία
7. ΗΠΑ
8. Φινλανδία
9. Ολλανδία
10. Νέα Ζηλανδία

Η Romina Boarini, διευθύντρια του τμήματος του ΟΑΣΕ που διενεργεί αυτές τις εκθέσεις λέει ότι η λίστα του οργανισμού διαφέρει από άλλες παρόμοιες καθώς χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας δεδομένα και αλληλεπιδρά σε σημαντικό βαθμό με τους χρήστες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι το προϊόν 10 ετών δουλειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ