Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μπόγρη Ζαχαρούλα Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΜΠΟΓΡΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

    Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων με επικεφαλή τον Ντασιώτη Γεώργιο.
    Γεννηθείσα το 1966 στις Θεσπιές μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο πλευρό των συμπολιτών της. Αφουγκράζεται καθημερινά τα προβλήματα και τις ιδέες τους.
    Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί το Ταχυδρομικό Πρακτορείο Θεσπιών από το 2000.
    Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Καποδιστριακού Δήμου Θεσπιέων το 2007 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες στους τομείς της Υγείας, του Πολιτισμού και της Καθαριότητας. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θεσπιών. Επανεκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του νυν  Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών το 2011 όπου και διατελεί Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
    Παλεύουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Δ.Ε. Βοιωτίας: 19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Εκπ/κών Δ.Ε. Βοιωτίας



19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
 Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου
 (1914-1923)


Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης (19/5) της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου αλλά και τη συμπλήρωση, φέτος, 20ετίας από την αναγνώρισή της  από τη Βουλή των Ελλήνων (1994):

    Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.

    Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί τώρα μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.

    Ο δρόμος της εθνικής μνήμης και ανασύνθεσης είναι απαραίτητος, πολύ περισσότερο σήμερα, που βρίσκεται σε εξέλιξη  η μνημονιακή επιχείρηση μετατροπής της Πατρίδας μας σε Αποικία Χρέους. 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Δίπτυχο»

 
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος" σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας μελών του συλλόγου, με τίτλο: "Δίπτυχο", που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Μαΐου, και ώρα 20.30 στο Café-Bar-Restaurant «Ζήθος», Επαμεινώνδα 90 (Πεζόδρομος) – Θήβα.
Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη: Αναστασίου Ειρήνη, Δεμοίρος Σπύρος, Μπεκρής Δημήτριος, Παπαγρηγορίου Γκίκας, Παπαργύρη Γεωργία και Τσαπρούνη Γιώτα.
Είσοδος: Ελεύθερη
 
Μετά τιμής,
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μπεκρής Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδειες αποθήκες ενισχύουν τη ζήτηση για το πρώτο χέρι στα τριφύλλια


Με καθυστέρηση αρκετών εβδοµάδων αρχίζει ουσιαστικά αυτές τις µέρες η συγκοµιδή της µηδικής σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του βροχερού Απρίλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Όσοι παραγωγοί έκαναν ζιζανιοκτονία πληρώνονται με 16 λεπτά/κιλό.
Η εµπορική περίοδος ξεκινάει µε µηδενικά αποθέµατα, αφού οι αποθήκες «σκουπίστηκαν» από τη ζήτηση των κτηνοτρόφων την άνοιξη, αλλά και από το αυξηµένο αγοραστικό ενδιαφέρον από την Τουρκία.

Οι πρώτες πωλήσεις για τη µηδική που πρόλαβε να στεγνώσει κανονικά στο χωράφι πραγµατοποιούνται στα επίπεδα των 11 λεπτών το κιλό στην περιοχή της Κωπαΐδας και τη Λαµία, ενώ αυτή που µαζεύτηκε νωρίτερα και δεν πρόλαβε να ξεραθεί, η οποία αποτελεί το 45% της πρώτης κοπής πωλείται στα 7 λεπτά το κιλό.

Στις Σέρρες το πρώτο χέρι µαζεύεται αυτές τις µέρες, µε τις τιµές να διαµορφώνονται στα 12 λεπτά το κιλό, σύµφωνα µε τον Παναγιώτη Γκιοργκίνη, παραγωγό της περιοχής. Η πρώτη κοπή αναφέρεται συχνά από τους παραγωγούς ως «τριφυλλόχορτο», αφού µαζί µε τη µηδική κόβονται και τα ζιζάνια που είχαν αναπτυχθεί όσο η καλλιέργεια βρισκόταν σε λήθαργο και πρόκειται για χαµηλής ποιότητας προϊόν.

Έτσι συνήθως το ξεκίνηµα της εµπορικής περιόδου πραγµατοποιείται σε χαµηλότερα επίπεδα σε σύγκριση µε τις επόµενες κοπές, οι οποίες περιέχουν καθαρή µηδική και πωλούνται 3-4 λεπτά το κιλό υψηλότερα από την πρώτη.
Βέβαια, υπάρχουν και οι παραγωγοί οι οποίοι επέλεξαν να πραγµατοποιήσουν ζιζανιοκτονία κατά τη διάρκεια του χειµώνα και πληρώνονται αυτή τη στιγµή µε 15-16 λεπτά το κιλό.

Όσον αφορά τις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι των προηγούµενων ηµερών, ο ΕΛΓΑ διαβεβαιώνει πως τα χωράφια καλύπτονται εφόσον γίνει από τον ίδιο δικαιούχο η δήλωση ΟΣ∆Ε και ΕΛΓΑ.

Εν τω µεταξύ, στις πεδινές περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας παρατηρείται αύξηση των καλλιεργούµενων εκτάσεων την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, εξαιτίας της αυξηµένης ζήτησης από την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Επτάνησα και την Πελοπόννησο, σύµφωνα µε τον Γιάννη Βάγγο, παραγωγό της περιοχής. Αυξηµένες πράξεις πραγµατοποιούνται όµως και για εξαγωγές προς την Τουρκία, η οποία όµως εξαιτίας των χαµηλών µεταφορικών αγοράζει κυρίως από τις Σέρρες και τη ∆ράµα. agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου

Παρασκευή 16 Μαΐου η προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου


Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Ενωτική Πορεία»  και υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου σας προσκαλεί στην προεκλογική ομιλία του και παρουσίαση των υποψηφίων της δημοτικής παράταξης, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας. 



Γραφείο Ενημέρωσης
Νέας Ενωτικής Πορείας
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μπακογιάννης-Ανοιχτός διάλογος στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευάγγελος Γεωργίου Υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας-βίντεο

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

    Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας τα τελευταία 20 χρόνια μας έδωσαν την ευκαιρία να μετατρέψουμε το όραμα μας σε έργο προς όφελος των πολιτών. Γίνατε συμμέτοχοι σε αυτό το έργο και στη λύση πολλών προβλημάτων, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία, ιδιαίτερα την τελευταία δύσκολη περίοδο.

   Με την στήριξη σας αλλάξαμε τον πρώην Δήμο Σχηματαρίου και τώρα αλλάζουμε και το νυν «Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας».

   Αναλάβαμε τη διοίκηση αυτού του τεράστιου Δήμου στην αρχή μιας πολύ δύσκολης περιόδου που έφερε η κρίση, τα μνημόνια και ο Καλλικράτης, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει οδηγήσει  απ’ τη μια πολλούς συμπολίτες μας στα όρια της εξαθλίωσης και απ’ την άλλη έχει επιφέρει πολλές δυσμενείς αλλαγές,  δυσκολίες και περιορισμούς σε σημαντικούς τομείς και δυνατότητες του Δήμου.

    Παρά τις δυσκολίες με πολλή δουλειά και σωστή διαχείριση των οικονομικών, καταφέραμε να πετύχουμε την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία καθώς και το νοικοκύρεμα του Δήμου.

    Προχωρήσαμε στην υλοποίηση πολλών έργων, στην εκπόνηση πληθώρας μελετών για έργα, στην ένταξη πολλών σημαντικών έργων σε προγράμματα χρηματοδότησης, κάποια εκ των οποίων είναι: το  Κεντρικό Διυλιστήριο,  η Άρδευση του κάμπου με νερό απ’ την Υλίκη,  η Αποχέτευση Δηλεσίου, η εκπονούμενη μελέτη βελτίωσης του δρόμου από τα Δερβενοχώρια-όρια νομού προς Ελευσίνα, η προένταξη της αποχέτευσης του Αγίου Θωμά- Κλειδιού, το Κλειστό Γυμναστήριο Οινοφύτων, η εξασφάλιση πίστωσης για τη δημοπράτηση της μελέτης αποχέτευσης Δ.Ε. Τανάγρας, κλπ

     Συνεχίσαμε αλλά και ξεκινήσαμε νέα προγράμματα όπως:  το “Βοήθεια στο Σπίτι” και  το Κοινωνικό Παντοπωλείο (μαζί με την Εκκλησία) εφαρμόζοντας μια δημοτική πολιτική,  που στο επίκεντρο της βρίσκεται το συμφέρον του τόπου μας και ο ίδιος ο  πολίτης, βάζοντας έτσι, τα θεμέλια για Ένα  Σύγχρονο Ανθρώπινο Δήμο.

   Σήμερα, σε αυτές τις γενικευμένες εξοντωτικές συνθήκες της ανεργίας και της φτωχοποίησης,  ΣΤΟΧΟΣ μας και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μας είναι: 1) Να Στρέψουμε την Δραστηριότητα του Δήμου μας στο δημότη μας, στον κάθε πολίτη, με αρχή μας την   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, το ΣΕΒΑΣΜΟ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ υποστηρίζοντας και υπερασπίζοντας τα νοικοκυριά και τα προβλήματά τους κι επεκτείνοντας τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. 2)Να Σχεδιάσουμε την ανάπτυξη του Δήμου μας με βάση τις ίδιες παραγωγικές μας δυνάμεις και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών, εθνικών και άλλων προγραμμάτων. 3) Να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

   Για να πετύχουμε είναι  επιτακτική η  συνέχιση  αυτής  της  προσπάθειας  με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

    Φίλες και Φίλοι,

   Συγκροτήσαμε μια μεγάλη, γνήσια αυτοδιοικητική, κοινωνική συμμαχία, με αρχές και αξίες αδιαπραγμάτευτες. Το εύρος και η ποιότητα της συμμαχίας αυτής αποτυπώνεται και στο ψηφοδέλτιο μας.

Έχουμε   τη  ΓΝΩΣΗ,  την  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, την  ΕΜΠΕΙΡΙΑ, το ΌΡΑΜΑ, το ΣΧΕΔΙΟ αλλά και τον ΤΡΟΠΟ  για να πετύχουμε και πάλι!

    Η πορεία μας μιλάει με έργα!                                                                                                   

  Γι’ αυτό λοιπόν, ΖΗΤΑΜΕ την ΨΗΦΟ σας και τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας για μια ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με  ΣΕΒΑΣΜΟ στο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ μας και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ώστε ο Δήμος Τανάγρας και οι πολίτες του να ατενίζουν το μέλλον με ΕΛΠΙΔΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

     ΤΟ   ΜΕΛΛΟΝ   ΑΝΗΚΕΙ  ΣΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΤΟ   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ..!!!!!



Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Γεωργίου


evangelosgeorgiou.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη: Αρχιφύλακας έκανε τη... λουλουδού!

Πουλούσε λουλούδια σε πανηγύρια και κέντρα διασκέδασης - Στην οικογενειακή επιχείρηση» απασχολούσε τη γυναίκα του και άλλες αλλοδαπές
Αρχιφύλακας της αστυνομίας πωλούσε λουλούδια σε πανηγύρια και κέντρα διασκέδασης στην Αταλάντη της Φθιώτιδας! Είχε στήσει μάλιστα ολόκληρη επιχείρηση που απασχολούσε αλλοδαπές γυναίκες αλλά και την ίδια του τη σύζυγο.

Τελικώς, ο 46χρονος αρχιφύλακας συνελήφθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κατηγορία της κατ’ εξακολούθηση παράβασης καθήκοντος, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μαζί με τον αρχιφύλακα συνελήφθησαν η 38χρονη ελληνίδα σύζυγός του, μια 36χρονη Σέρβα, η 48χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο επίσης Έλληνας 57χρονος σύζυγός της, καθώς και ένας ακόμα 58χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος στην ίδια περιοχή της Φθιώτιδας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο συλληφθείς αρχιφύλακας είχε συστήσει με τη σύζυγό του «επιχείρηση οικογενειακού τύπου» και αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αποκομίζοντας υψηλά κέρδη, ενώ «στη δούλεψή του» είχε παράνομα διάφορες αλλοδαπές γυναίκες.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε τον 46χρονο αστυνομικό και τη σύζυγό του, που μόλις είχαν μεταφέρει τα λουλούδια σε εκδήλωση καταστήματος. 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν (2.095) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (11.05.2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς και πόσο θα πληρωθούν όσοι εργαστούν για τις εκλογές

Το μοντέλο των εκλογών του 2012 θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά την καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων για τους 116.201 δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς που θα απασχοληθούν στις εκλογικές διαδικασίες της 18ης και 25ης Μαΐου.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», οι 30.000 δημοτικοί υπάλληλοι που θα εργαστούν στις εκλογές θα λάβουν 100 ευρώ μεικτά, ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα λάβουν ως ημερήσια αποζημίωση 90 ευρώ, τα οποία όμως δεν θα φορολογηθούν.

Οι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες), που ξεπερνούν τους 74.000, θα μοιραστούν 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 135 ευρώ μεικτά για κάθε εργαζόμενο. Στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ανά την επικράτεια θα αποζημιωθούν 600 υπάλληλοι με ποσό 330 ευρώ μεικτά για τον καθένα.

Περίπου 300 υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα λάβουν επίσης 330 ευρώ μεικτά. Τα εκλογικά συνεργεία των δικαστικών υπαλλήλων που θα απασχοληθούν σε δικαστήρια ανά την επικράτεια (6.310 υπάλληλοι) θα λάβουν 600 ευρώ μεικτά. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν απασχοληθεί στις τελευταίες εκλογές 795 υπάλληλοι που θα αποζημιωθούν με 100 ευρώ μεικτά. Θα αποζημιωθούν 914 δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί με 750 ευρώ.

Επίσης 100 δικαστές διοικητικών δικαστηρίων θα λάβουν ο καθένας από 750 ευρώ μεικτά. Στο υπουργείο Εσωτερικών θα αποζημιωθούν με 1.700 ευρώ μεικτά 861 υπάλληλοι από το σύνολο των υπηρεσιών. Επίσης, 195 εργαζόμενοι του υπουργείου θα λάβουν εκλογικό επίδομα 2.000 ευρώ. Στις περιφέρειες απασχολήθηκαν 2.126 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα λάβουν επίσης 1.700 ευρώ μεικτά ο καθένας.

Διαβάστε Περισσότερα »

356 συλλήψεις τον Απρίλιο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2014, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια πενήντα έξι (356) άτομα και ειδικότερα:

    Ένα (1) άτομο, για διάπραξη ληστείας και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.
    Σαράντα (40) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
    Εξήντα τρία (63) άτομα, για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.
    Ογδόντα τρεις (83) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
    Σαράντα επτά (47) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
    Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας.
    Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
    Δεκαπέντε (15) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί κροτίδων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
    Τρία (3) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
    Δύο (2) άτομα, για κλοπές τροχοφόρων.
    Ένα (1) άτομο, για ζωοκλοπή.
    Ένα (1) άτομο, για αποδοχή προϊόντων κλοπής.
    Έντεκα (11) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή, αντίσταση, εξύβριση, απείθεια.
    Σαράντα τέσσερα (44) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος κ.λ.π.).
    Τέσσερα (4) άτομα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
    Τρία (3) άτομα, για πλαστογραφία.
    Δύο (2) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
    Ένα (1) άτομο, για παράνομη βία.
    Ένα (1) άτομο, για υπεξαίρεση.
    Δύο (2) άτομα, για την εμπλοκή τους σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
    Ένα (1) άτομο, για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος.
    Ένα (1) άτομο, για αθλητική βία.
    Τρία (3) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
    Τρία (3) άτομα, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου .
    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
    Ένα (1) άτομο, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας.
    Ένα (1) άτομο, για ψευδής καταμήνυση.
    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση σφραγίδας αρχής.
    Ένα (1) άτομο, για συκοφαντική δυσφήμιση.

β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

    Μία (1) υπόθεση ληστείας.
    Τριάντα έξι (36) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
    Σαράντα οκτώ (48) υποθέσεις ναρκωτικών.
    Έντεκα (11) κλοπές τροχοφόρων.
    Τέσσερις (4) υποθέσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
    Τέσσερις (4) υποθέσεις για λαθρεμπόριο - περί τελωνειακού κώδικα.
    Επτά (7) υποθέσεις για βεγγαλικά – κροτίδες – πυροτεχνήματα.
    Τρεις (3) υποθέσεις πλαστογραφίας.
    Τρεις (3) υποθέσεις ζωοκλοπής.
    Τρεις (3) απόπειρες κλοπών.
    Μία (1) υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά :

    Κάνναβη: 7.454,75 gr
    Ηρωίνη: 17,95 gr
    Ναρκωτικά δισκία: 173
    Δενδρύλλια κάνναβης: 37
    Πιστόλια: 3
    Περίστροφα: 3
    Κυνηγετικά όπλα: 14
    Τυφέκια: 4
    Πιστόλια τύπου replica : 2
    Πιστόλια φωτοβολίδων: 6
    Πιστόλια κρότου: 1
    Μαχαίρια: 5
    Χειροβομβίδες: 1
    Γεμιστήρες όπλων: 4
    Γκλοπ – ρόπαλα: 7
    Φυσίγγια διάφορων όπλων - διαμετρημάτων: 138
    Φυσίγγια κρότου: 50
    Καψύλια εκπυρσοκρότησης πιστολιού φωτοβολίδων: 155
    Κάλυκες διαφόρων όπλων – διαμετρημάτων: 144
    Κροτίδες - πυροτεχνήματα - βεγγαλικά - παιδικά αθύρματα: 218.719
    Πυροκροτητές: 49
    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 4.076
    Λαθραίος καπνός: 5.811 gr
    Αρχαία νομίσματα: 4
    Χρυσές λίρες: 127
    Χρήματα: 13.475 €
    Πλαστά χαρτονομίσματα: 1.405€
    Κινητά τηλέφωνα: 10
    Τρίφτης κάνναβης: 1
    Ζυγαριές ακριβείας: 4
    Φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες: 3
    Ζεύγη γαντιών: 5
    Σκούφος full face : 1
    Οχήματα: 7
    Κοσμήματα

Επιπλέον στην περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) κλεμμένα οχήματα.

Τέλος, υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

    Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο της Λιβαδειάς. Επιπλέον, εντοπίσθηκε πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου παραγωγής κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας σε περιοχή της Αττικής (σχετικό το από 02-04-2014 Δελτίο Τύπου).

    Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν σωρεία κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Λαμίας (σχετικό το από 11-04-2014 Δελτίο Τύπου).

    Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη ένας 22χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών, Βουλγαρικής καταγωγής, καθώς και έξι (6) ακόμη άτομα στη Λαμία, τα οποία ο 22χρονος είχε προμηθεύσει με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν πάνω από -770- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 30-04-2014 Δελτίο Τύπου).

    Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, έξι (6) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν τέσσερα (4) αρχαία νομίσματα, τα οποία ανήκουν στην Ελληνιστική Περίοδο (σχετικό το από 03-04-2014 Δελτίο Τύπου).

    Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, συνελήφθη ένας 44χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών, στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας (σχετικό το από 02-04-2014 Δελτίο Τύπου).

    Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, κατασχέθηκαν πάνω από (178.000) πυροτεχνικά είδη στη Χαλκίδα, έπειτα από συνεχιζόμενους στοχευμένους ελέγχους, εν όψει των εορτών του Πάσχα (σχετικό το από 04-04-2014 Δελτίο Τύπου).

    Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και κλοπές τροχοφόρων, στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν -2.635- λαθραία πακέτα τσιγάρων (σχετικό το από 05-04-2014 Δελτίο Τύπου).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξελέγη δήμαρχος μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές



Μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου αναδείχθηκε ο πρώτος δήμαρχος στη χώρα!

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Μπαμπαλή, που είναι ήδη δήμαρχος Αγράφων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αγώνας δεν δόθηκε στην κάλπη, αλλά στα δικαστήρια.

Το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας έθεσε εκτός εκλογών τον συνδυασμό του έτερου υποψηφίου δημάρχου Αγράφων Χρήστου Δημητρόπουλου, ελλείψει των απαιτούμενων στοιχείων του εκλογικού φακέλου.

Ο κ. Δημητρόπουλος κατέθεσε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε προχθές από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, που έμεινε στην αρχική του απόφαση, αποκλείοντας τελεσίδικα τον συνδυασμό από τις επικείμενες εκλογές.

Έτσι, ο μοναδικός υποψήφιος Θεόδωρος Μπαμπαλής, χωρίς αντίπαλο, είναι από τώρα δήμαρχος Αγράφων!evrytanika.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν 75.000 επιδοτούμενες θέσεις κατάρτισης -Όλες οι λεπτομέρειες



Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Εντός των ημερών θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης που ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα το οποίο αφορά σε περισσότερους από 75.000 δικαιούχους.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εργασίας, στο νέο πρόγραμμα voucher οι άνεργοι νέοι που θα ωφεληθούν θα προέρχονται πιθανά από την ηλικιακή ομάδα 18 – 29 ετών και όχι μόνο θα είναι απόφοιτοι Γυμνασίου/ Λυκείου/ ΙΕΚ καθώς και ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Αναμένεται να εγκριθούν 75.000 δικαιούχοι εκ των οποίων οι 15.000 συζητείται να διατεθούν αποκλειστικά για τον Τουριστικό Τομέα, οι 10.000 θα διατεθούν για τον πρωτογενή και Αγροτικό Τομέα και οι υπόλοιποι 50.000 άνεργοι θα αφορούν όλους τους υπόλοιπους κλάδους ή θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των υπόλοιπων κλάδων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες συζητείται και η αύξηση της αμοιβής των δικαιούχων από 2.400€ - 2.700€ του Voucher του 2013 στα 3.700€
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομολόγησε ο διαρρήκτης ότι σκότωσε τον αστυνομικό στην Ανδραβίδα



- Ο δράστης του εγκλήματος ομολόγησε και περιέγραψε στους αστυνομικούς τη δολοφονία που διέπραξε
- Ο αστυνομικός από την Ανδραβίδα, προσπάθησε να σταματήσει διάρρηξη σε σπίτι της γειτονιάς του
- Ο δολοφόνος ''κάρφωσε'' το μαχαίρι που κρατούσε στην καρδιά του 35χρονου και τράπηκε σε φυγή
- Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο και τη γειτονιά του θύματος με τη γυναίκα του να σπαράζει

Ο 35χρονος τσιγγάνος που είχε συλληφθεί λίγο μετά τη στυγερή δολοφονία, ομολόγησε τελικά πως είναι ο δράστης του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το έκανε επειδή φοβήθηκε ότι θα συλληφθεί και τόνισε δεν το ήθελε.


Το χρονικό της δολοφονίας του αστυνομικού
Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Κυριακής (11-05-2014). Ο 35χρονος αστυνομικός μαζί με έναν φίλο του επέστρεφαν από διασκέδαση. Λίγο πριν από το σπίτι του, ο άτυχος άνδρας αντιλήφθηκε την απόπειρα της διάρρηξης και επιχείρησε να σταματήσει και να συλλάβει τον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με τη σύζυγό του, βλέποντας τον 35χρονο αστυνομικό να κινείται προς το μέρος τους, προσπάθησαν να φωνάξουν πως ο δράστης κρατά μαχαίρι. Όμως εκείνος πρόλαβε να χτυπήσει δύο φορές στην καρδιά και τον πνεύμονα τον άτυχο άντρα, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε τον φίλο του αστυνομικού, που έτρεξε να τον βοηθήσει.


Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και δίπλα στο θύμα έσπευσαν φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι να τον βοηθήσουν.

Ήταν όμως καίριο το χτύπημα που δέχθηκε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο σημείο. Σύμφωνα με το ilialive.gr, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όμως εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.



Η δήλωση του Νίκου Δένδια για την τραγωδία
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις αστυνομικες υπηρεσίες: «Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία.

Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του».

Ο άτυχος αστυνομικούς υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου και ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ήταν το χαμογελαστό παλικάρι με τη χρυσή καρδιά που όλοι εκτιμούσαν.

Ασχολείτο το ποδόσφαιρο και με την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Η κηδεία του άτυχου αστυνομικού θα γίνει στις 18.00 στην Ανδραβίδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρη τρύπα 30 εκατ. στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας



Χωρίς την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών -αλλά με μία βεβαίωση- χορηγούσε μέχρι τώρα ο ΟΓΑ τα έξοδα κηδειών, με αποτέλεσμα το σύστημα να είναι διάτρητο και το ελληνικό δημόσιο να χάνει σημαντικά ποσά.

Κάθε χρόνο το ταμείο των αγροτών καταβάλλει 30 εκατομμύρια ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια να γίνεται ενδελεχής έλεγχος, όπως γράφει το «Έθνος».

Ενδεικτικές των διαστάσεων του θέματος είναι πως οι απώλειες του Δημοσίου από τη φοροδιαφυγή -καθώς δεν ελέγχονται τα απαιτούμενα τιμολόγια- μπορεί να φτάνουν τα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ. Ερωτηματικά υπάρχουν και για το κατά πόσο υπήρξαν και άλλες παρατυπίες- π.χ. προσκόμιση πλαστών εγγράφων- από επιτήδειους που ήθελαν να επωφεληθούν από τα «κενά» του συστήματος.

Για το θέμα αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τον διοικητή του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνη και δρομολογούνται άμεσα αλλαγές στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο υπουργός Εργασίας θα στείλει έγγραφο με το οποίο θα αλλάξει όλο το πλαίσιο καταβολής των εξόδων κηδείας από το ταμείο των αγροτών. Πλέον τα χρήματα θα δίνονται στους συγγενείς μόνο μετά την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών.

«Αλαλούμ»

Η υπόθεση αυτή είναι ενδεικτική για το «αλαλούμ» που για χρόνια επικρατούσε στα ασφαλιστικά ταμεία. Μία σειρά περιστατικών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ?π.χ. χορήγηση συντάξεων σε νεκρούς, καταβολή επιδομάτων σε αναπήρους «μαϊμού»- είναι αποκαλυπτικά για τη δράση των επιτηδείων.

Όσον αφορά στον ΟΓΑ, υπήρξε παρέμβαση του διοικητή μετά τη διαπίστωση πως αρκούσε μία βεβαίωση, από τον ιερέα, πως έγινε η κηδεία για να καταβληθούν τα χρήματα στους συγγενείς του νεκρού ασφαλισμένου. Δηλαδή, δεν χρειαζόταν μέχρι τώρα η προσκόμιση αναλυτικών τιμολογίων για τα ποσά που έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής.

Πλέον αλλάζει όλη η διαδικασία χορήγησης των εξόδων κηδείας, ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες νησίδες παραβατικότητες. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ωφεληθεί μόνο το ταμείο αλλά και γενικότερα το Δημόσιο, αφού θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η φοροδιαφυγή.

Μιλώντας στο «Έθνος» ο Ξενοφών Βεργίνης σημειώνει πως «διαπίστωσα πως ο ΟΓΑ πλήρωνε μέχρι τώρα 800 ευρώ έξοδα κηδείας χωρίς να προσκομίζεται κανένα παραστατικό (τιμολόγιο).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να πληρώνει σε ετήσια βάση άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ και την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο να χάνει τον ανάλογο φόρο που κυμαίνεται από 6 έως και 7 εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες του ΟΓΑ έχουν περάσει από <κόσκινο> και τους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις που επιτήδειοι επιχείρησαν να πάρουν την οικονομική ενίσχυση με πλαστά στοιχεία (πέρσι υπήρξαν περιστατικά που... ασφαλισμένοι δήλωναν ακόμα και παιδιά που δεν ήταν δικά τους για να πάρουν το οικογενειακό επίδομα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε πού ψηφίζεις μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων





Τέθηκε σε εφαρμογή ο ειδικός διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Εσωτερικών, από τον οποίο, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Ευρωπαίοι Πολίτες μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν, κατά τις Εκλογές (Αυτοδιοικητικές & Ευρωεκλογές) της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

Αφού εισάγετε τα ακόλουθα στοιχεία : Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατρός, Όνομα Μητρός και Έτος Γέννησης, παρουσιάζονται: α) το Εκλογικό Διαμέρισμα, β) το Εκλογικό Τμήμα, γ) η Διεύθυνση αυτών, δ) Χάρτης που απεικονίζει το σημείο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και ε) Λοιπά στοιχεία, σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία των εκλογέων.

Ο Δήμος Θηβαίων για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών του, έχει ήδη προσθέσει την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών, στην ιστοσελίδα του www.thiva.gr.  Πατώντας πάνω στην εικόνα “Εκλογές 2014” οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο τύπου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τον Ποδηλατικό Γύρο

Με απόλυτη   επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή, από μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, διεξήχθη ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος της Πόλης της Αλιάρτου.
       Ο Ποδηλατικός Γύρος που καθιερώθηκε, από την Δημοτική Αρχή, το 2011 δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους φίλους του Ποδηλάτου, να περιηγηθούν σε όλη την πόλη (διαδρομή περίπου 7,5 χλμ),γνωρίζοντας την καλύτερα και ταυτόχρονα δίνει το μήνυμα της προστασίας του Περιβάλλοντος και της άθλησης.
       Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του και όλους όσοι συμμετείχαν
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Με μειωμένη συμμετοχή ο Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου!!!

Πραγματοποιήθηκε χθες 11-5-2014 ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου.Χαρακτηριστικό του φετεινού Ποδηλατικού Γύρου ήταν η ιδιαίτερα μειωμένη συμμετοχή των ποδηλατών,και η ανυπαρξία του κόσμου.Στα  "πηγαδάκια"  τα σχόλια πήγαιναν και ερχόντουσαν....'εφταιγε  η ελλιπής ενημέρωση,έπεσαν με τα μούτρα στις εκλογές και άφησαν μια όμορφη εκδήλωση να ξεθωριάσει,τα έριχναν στους διοργανωτές ότι όλοι είναι υποψήφιοι και μάζευαν ψηφαλάκια,στα τοπικά blogs ότι δεν διαφήμησαν όσο έπρεπε την εκδήλωση..Σύμφωνα με πληροφορίες μας η περσινή συμμετοχή είχε ξεπεράσει τους 370 ποδηλάτες,φέτος ήταν περίπου 220.Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι διοργανωτές  και να διορθώσουν τα λάθη τους.Κατά τα άλλα τα παιδιά χάρηκαν τη διαδρομή και το παιγνίδι,απόλαυσαν τα γλυκά και τα αναψυκτικά, και στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση ενός ποδηλάτου.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλιάρτου Θεσπιέων κ.κ. Ντασιώτης και Σαγάνας.


 








Διαβάστε Περισσότερα »

Μουλκιώτης:Λείπει η Πολιτική Βούληση για τον Ασωπό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης
, διαβίβασε την τελική έκθεση του ΕΜΠ για τον Ασωπό, στον Εισαγγελέα.


Ολοκληρώθηκε η τελική τεχνική έκθεση των αποτελεσμάτων της έρευνας  με τίτλο «Αποτελέσματα δειγματοληψιών υπογείου νερού στη λεκάνη απορροής του Ασωπού ποταμού», η οποία διενεργήθηκε από το ΕΜΠ, σε συνεργασία με την Περ. Ενότητα Βοιωτίας,  στα πλαίσια του προγράμματος «Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού: Τεχνολογίες και έργα αποκατάστασης (CHARM)»,
Από την τελική έκθεση, επιβεβαιώνεται, ότι στα υπόγεια νερά της περιοχής των Οινοφύτων και συγκεκριμένα της περιοχής μελέτης, η οποία είχε προκύψει από έρευνες της Περ. Ενότητας  Βοιωτίας για τη διερεύνηση της ρύπανσης και υπεδείχθη στο ΕΜΠ, μετρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου (5.000 μg/lt) η προέλευση του οποίου δεν είναι γηγενής, αλλά σαφέστατα ανθρωπογενής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητές της  σε μέσα για τη περαιτέρω διερεύνηση και ταυτοποίηση, ζήτησε κατ’ επανάληψη και συνεχίζει, αναφορικά με το ζήτημα «ρύπανση Ασωπού-πορεία ερευνών σε συνεργασία με  την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)», τη συνδρομή από το ΥΠΕΚΑ, με έγγραφα αιτήματα, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών, για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδικά δε για την ταυτοποίηση του ή των ρυπαντών.
Μέχρι σήμερα,  δεν έχει επιτευχθεί οποιαδήποτε επαφή ή συνεργασία  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (ενώ η ρύπανση συνεχίζεται) .
Διαχρονικά το ΥΠΕΚΑ, έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον Ασωπό ποταμό. Έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα. Ούτε το πολλάκις εξαγγελθέν Γραφείο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Οινοφύτων.
Η τελική έκθεση του ΕΜΠ, διαβιβάστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών, ενώ στα πλαίσια της αρχής της δημοσιότητας και της περιβαλλοντικής ενημέρωσης, απεστάλη μεταξύ άλλων και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα Πολιτικά Κόμματα, την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, στον Συνήγορο του Πολίτη, τις παρατάξεις του Περιφ. Συμβουλίου Στ. Ελλάδας, το ΙΤΑΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς, με το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), συνεχίζουμε, με όσα μέσα έχουμε,  τους ελέγχους στην περιοχή του Ασωπού. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση από το ΥΠΕΚΑ. Λείπει η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος, μολονότι εγκυμονούνται ποικίλοι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Όταν πέφτουν οι μάσκες ...


Διαβάστε Περισσότερα »

Έως και τους 29 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της βορειοδυτικής χώρας, περιμένουμε σήμερα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατοτικά βαθμιαία νότιοι τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 13 εως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.  Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναντήσεις της Δυναμικής Συνεργασίας με φορείς της Λιβαδειάς



Η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού ¨δυναμική συνεργασία¨ κ. Γιώτα Πούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους συμβούλους, συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Αγνιάδη Παναγιώτη, τον κ. Παπαθωμά Χάρη και στελέχη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
 Συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης κι ανάδειξης της περιοχής, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Λεβαδέων  και επισημάνθηκαν για μία ακόμη φορά, οι κοινοί στόχοι του Επιμελητηρίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Αγνιάδης διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο έχει πάγια θέση συνεργασίας με τις Δημοτικές αρχές του Νομού.
Τέλος η κ. Πούλου δεσμεύθηκε ότι η ¨δυναμική συνεργασία¨, ως Δημοτική αρχή, θα αξιοποιήσει την συσσωρευμένη εμπειρία του Επιμελητηρίου. 

Η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού ¨δυναμική συνεργασία¨ κ. Γιώτα Πούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους συμβούλους, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τον διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Συζητήθηκαν εργασιακά θέματα, η λειτουργία των ΒΙΟΚΑ Λιβαδειάς & Δαυλείας, η εξέλιξη των συνεχιζόμενων και προγραμματιζόμενων έργων, η δυνατότητα διαμόρφωσης μειωμένου τιμολογίου νερού στις διαφορετικές περιοχές - οικισμούς του Δήμου καθώς και η μέριμνα για τις ευπαθείς και πολύτεκνες οικογένειες.
Η κ. Πούλου αναφέρθηκε  στην πάγια θέση που η Δημοτική παράταξη ¨δυναμική συνεργασία¨  έχει εκφράσει πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την υποστήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, και την μη στέρηση του νερού, που αποτελεί δημόσιο αγαθό, από κανένα νοικοκυριό του Δήμου μας. 

Τέλος δεσμεύθηκε ότι η ¨δυναμική συνεργασία¨, ως Δημοτική αρχή, θα αγωνισθεί μαζί με τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες, ενάντια στα σενάρια ιδιωτικοποίησης όχι μόνο των εταιρειών ύδρευσης αλλά και άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου.


 Η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού ¨δυναμική συνεργασία¨ κ. Γιώτα Πούλου, συνοδευόμενη από υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΚΟΛ. Σε κλίμα συνεργασίας, συζήτησαν τα προβλήματα υποδομών - αθλητικών εγκαταστάσεων, απαραίτητων για την λειτουργία του ΑΚΟΛ αλλά και όλων των αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας.
 Η πρόεδρος κ. Θεοδώρου  αναφέρθηκε στον αγώνα που καταβάλλουν όλα τα μέλη του Συλλόγου, με εθελοντισμό κι αυταπάρνηση, για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και σε θέματα συνεργασίας με τον Δήμο.
Η κ. Πούλου διαβεβαίωσε την πρόεδρο και το Δ.Σ. ότι η ¨δυναμική συνεργασία¨, ως Δημοτική αρχή, θα συνεχίζει να στηρίζει το πολύπλευρο έργο του ΑΚΟΛ που τιμά την πόλη και τον Δήμο μας, για περισσότερα από 40 χρόνια, όπως εξακολουθητικά έκανε και από την θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με διάθεση συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και  προσφοράς μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα.


 TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
“ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

ΠΕΜΠΤΗ 8/5/2014 - ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 18.30
ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΖΑΓΑΡΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΑΔΗ (Αγ. Γεώργιος)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/5/2014
ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ – ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΣ - ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/5/2014, ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 17.30
ΛΑΦΥΣΤΙ - ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 7.00 μ.μ.) - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 8.00 μ.μ.)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5/2014, ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 17.00
ΡΩΜΑΙΙΚΟ - ΠΡΟΣΗΛΙΟ - ΑΚΟΝΤΙΟ - ΘΟΥΡΙΟ - ΑΓ.ΒΛΑΣΗΣ - ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 7.30 μ.μ.) 
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/5/2014, ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 17.00
ΠΑΡΟΡΙ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΝΘΟΧΩΡΙ – ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ – ΔΑΥΛΕΙΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 7.30 μ.μ.)
ΤΡΙΤΗ 13/5/2014 , ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 17.00
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΣ – ΚΟΡΩΝΕΙΑ (ΩΡΑ 7.00 μ.μ.) – ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 8.00 μ.μ.)
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5/2014, ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 16.30
ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ - ΑΝΑΛΗΨΗ - ΖΕΡΙΚΙ - ΚΥΡΙΑΚΙ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 7.30 μ.μ.)
ΠΕΜΠΤΗ 15/5/2014
ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/5/2014
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Για την “δυναμική συνεργασία”
Γραφείο Τύπου






Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών, που δολοφονήθηκε από διαρρήκτη - Τον σκότωσε με δυο μαχαιριές στην καρδιά

 
- Η προσπάθεια ενός αστυνομικού στην Ανδραβίδα, να σταματήσει διάρρηξη σε σπίτι βάφτηκε με αίμα
- Ο δράστης ''κάρφωσε'' το μαχαίρι που κρατούσε στην καρδιά του 35χρονου και τράπηκε σε φυγή
- Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο με τη γυναίκα του αστυνομικού να σπαράζει μπροστά στους γιατρούς
- Συνελήφθη ένας τσιγγάνος σε κοντινό καταυλισμό αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Κυριακής (11-05-2014). Ο 35χρονος αστυνομικός μαζί με έναν φίλο του επέστρεφαν από διασκέδαση. Λίγο πριν από το σπίτι του, ο άτυχος άνδρας αντιλήφθηκε την απόπειρα της διάρρηξης και επιχείρησε να σταματήσει και να συλλάβει τον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με τη σύζυγό του, βλέποντας τον 35χρονο αστυνομικό να κινείται προς το μέρος τους, προσπάθησαν να φωνάξουν πως ο δράστης κρατά μαχαίρι. Όμως εκείνος πρόλαβε να χτυπήσει δύο φορές στην καρδιά και τον πνεύμονα τον άτυχο άντρα, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε τον φίλο του αστυνομικού, που έτρεξε να τον βοηθήσει.
ΦΩΤΟ από ilialive.gr



Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και δίπλα στο θύμα έσπευσαν φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι να τον βοηθήσουν. Ήταν όμως καίριο το χτύπημα που δέχθηκε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο σημείο. Σύμφωνα με το ilialive.gr, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όμως εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.


Ο άτυχος αστυνομικούς υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου και ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ήταν το χαμογελαστό παλικάρι με τη χρυσή καρδιά που όλοι εκτιμούσαν. Ασχολείτο το ποδόσφαιρο και με την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Τα ξημερώματα, οι αρχές έκαναν επιχείρηση σε κοντινό καταυλισμό Ρομά και συνέλαβαν έναν άνδρα 35 ετών. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως αυτός είναι ο δράστης και συνεχίζουν τις έρευνες στον καταυλισμό για να βρουν και το μαχαίρι με το οποίο έγινε ο φόνος.

newsit.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χ.Ε.Ν Θήβας Γιόρτασε τη Μητέρα





Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-γιορτή για την Ημέρα της Μητέρας, σε μια συνάντηση των τριών γενεών (παιδιά - μαμάδες - γιαγιάδες).
Κύρια ομιλήτρια η φιλόλογος κα Κατερίνα Λαγού με μία ομιλία-ύμνο στην γυναίκα - μητέρα.
Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης τα παιδιά του παιδικού μας τμήματος με τα ποιηματάκια τους και τα δωράκια τους στις μανούλες τους.


 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι δορυφόροι δεν βρίσκουν το μοιραίο Boeing..



Η από αέρος έρευνα για τα συντρίμμια του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα χωρίς επιτυχία.
Το ίδιο, εξάλλου, συνέβη και με την πρώτη φάση της υποθαλάσσιας αναζήτησης που βασίστηκε σε ηχητικά σήματα, τα οποία κατά τους ειδικούς εξέπεμπαν τα μαύρα κουτιά...

Άρθρο του κ.Kevin Ashton
στους New York Times:

Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να ζούμε σε ένα κόσμο όπου τα πάντα, από το αυτοκίνητο μέχρι τη ζυγαριά στο λουτρό, είναι συνδεδεμένα στο Ιντερνετ, εκτός από τα...αεροσκάφη τα οποία, όπως τόσο τραγικά αποδείχθηκε, δεν συνδέονται με τίποτα.

Οι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να καταγράψουν την «τρελή» πορεία της πτήσης ΜΗ370 χρησιμοποιώντας έναν ανορθόδοξο τρόπο ανάλυσης των δεδομένων που έστειλε το σύστημα Αcars (Αircraft Communications Adressing and Reporting System). Πρόκειται για ένα σύστημα που ανακαλύφθηκε το 1970 και βασίζεται στο τέλεξ, τον μακρινό πρόγονο των σημερινών μηνυμάτων, που εκτοπίστηκε από την έλευση των φαξ. Αυτό το σύστημα, βέβαια, δεν σχεδιάστηκε για να εντοπίζει αεροσκάφη. Το «μαύρο κουτί» που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας στην πραγματικότητα είναι ένα «στικάκι» μνήμης μέσα σε ένα εξαιρετικά δυνατό περίβλημα που διαθέτει και πομπούς ηχητικών σημάτων. Tώρα η έρευνα, λόγω της χαώδους κατάστασης που διαμορφώθηκε, μπήκε σε νέα φάση, η οποία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι και ένα χρόνο. Πάντως Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα, οι αμέσως ενδιαφερόμενοι, δεσμεύτηκαν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια ανεύρεσης του χαμένου αεροσκάφους. Η νέα φάση θα περιλάβει αρχικώς την εκ νέου ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν τόσο οπτικά όσο και από τα σόναρ των σκαφών που ερεύνησαν την περιοχή, ενώ θα ζητηθεί και από ιδιώτες όπως η Boeing και η Rolls Royce να συνεισφέρουν οικονομικά στην πολυδάπανη προσπάθεια.

Ομως σήμερα, όταν όλα όσα μας περιβάλλουν είναι συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο, γιατί η αεροπορική βιομηχανία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τεχνολογία που είναι παλαιότερη από αυτή των φαξ για να εντοπίσει ένα «φλασάκι» χαμένο στον πυθμένα του ωκεανού;

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία της επικοινωνίας από το έδαφος έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία σαράντα χρόνια, αλλά η τεχνολογία επικοινωνίας από τον αέρα έχει παραμείνει κολλημένη στο 1970.

Το πρόβλημα όμως δεν ξεκινά από τα αεροσκάφη, αλλά από τους δορυφόρους που τα παρακολουθούν. Ο δορυφόρος Sentinel 1A, παραδείγματος χάρη, ζυγίζει δυόμισι τόνους και κοστίζει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια. Στην πραγματικότητα, ο Sentinel μπορεί να αποθηκεύσει ποσότητα δεδομένων ίση με αυτή που μπορούν να αποθηκεύσουν επτά iPhones. Κι όμως, αυτό το πραγματικό απολίθωμα εκτοξεύθηκε σε τροχιά στις 3 Απριλίου.

Τεράστιοι και πανάκριβοι, αυτοί οι παμπάλαιοι δορυφόροι, με μικρή επεξεργαστική ισχύ, μπορεί να είναι ικανοποιητικοί για τις μεταδόσεις όπου ένας δορυφόρος στέλνει σήμα σε πολλούς δέκτες ταυτόχρονα, ανάμεσα στους οποίους και οι τηλεοράσεις μας, αλλά δεν είναι «αρκετά έξυπνοι» ώστε να αποτελούν μέρος του Ιντερνετ, όπου πολλά πράγματα (μεταξύ των οποίων και τα αεροσκάφη) στέλνουν πολλά σήματα σε ένα δορυφόρο. Γι’ αυτό τον λόγο οι περισσότεροι δορυφόροι μπορούν να αντανακλούν το τηλεοπτικό σήμα, να φωτογραφίζουν τη Γη και να στέλνουν σήματα που καθοδηγούν το GPS των αυτοκινήτων. Για τον ίδιο λόγο, όμως, τα αεροσκάφη δεν μπορούν να αποστέλλουν τα δεδομένα της πτήσης και της θέσης τους σε πραγματικό χρόνο.

Τα σήματα κινητών και ασύρματων δικτύων δεν μπορούν να φτάσουν στο έδαφος από το ύψος των τριάντα χιλιάδων ποδών, όπου πετάει το αεροπλάνο, και έτσι τα αεροσκάφη θα πρέπει να μπορούν να αποστείλουν τα δεδομένα τους στους δορυφόρους, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να «μιλούν» σε περιστρεφόμενες κεραίες - πιάτα που δεν μπορούν να προσαρμοστούν, εκ των υστέρων, στα αεροσκάφη.

Θα δεχθούν τις αλλαγές οι αερομεταφορείς;

Η λύση του προβλήματος της μετάδοσης δεδομένων πτήσης στους δορυφόρους είναι μάλλον απλή. Χρειαζόμαστε καινούργια δορυφορική τεχνολογία, εξηγούν οι ειδικοί. Ηδη, μεγάλοι επενδυτές και οξύνοες επιστήμονες φέρνουν τη δορυφορική τεχνολογία στον 21ο αιώνα με ανακαλύψεις όπως τα «σμήνη» νανοδορυφόρων, καθένας από τους οποίους ζυγίζει ενάμισι κιλό, έχουν επίπεδες λεπτές κεραίες κατασκευασμένες από μεταϋλικά και χρησιμοποιούν τεχνολογία σχηματισμού δέσμης (για τη μετάδοση σήματος προς δεδομένη κατεύθυνση) που καθοδηγεί τα ραδιοσήματα με τη χρήση λογισμικού.

Στις 9 Ιανουαρίου μία νέα εταιρεία, η Planet Labs, έστειλε σε τροχιά ένα τέτοιο σμήνος 28 δορυφόρων. Η πρώτη εφαρμογή γι’ αυτή την τεχνολογία είναι η λήψη φωτογραφιών της Γης, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για τη λήψη δεδομένων από αεροσκάφη στα οποία έχουν προσαρμοστεί οι νέες επίπεδες κεραίες από μεταϋλικά. Και, φυσικά, υπάρχουν και πολλές άλλες τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με άπειρους τρόπους. Η λήψη δεδομένων από τα αεροσκάφη σε πραγματικό χρόνο φαίνεται να είναι μία μάλλον εύκολη υπόθεση. Ομως πρέπει να σημειωθεί ότι η επανάσταση στους δορυφόρους δεν αφορά αποκλειστικά τα αεροσκάφη. Ο Ντέιβιντ Κόουαν, ο οποίος συμμετέχει στη Skybox Imaging, μία καταστευάστρια «μικροδορυφόρων» 110 κιλών, χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία «πλανητική επίγνωση». Ο συνδυασμός δεδομένων από αισθητήρες στα δίκτυα δορυφόρων με πληροφορίες από τηλέφωνα, αυτοκίνητα και αεροσκάφη, θα μας παρέχει μία πραγματική αλλά διαρκώς ανανεούμενη εικόνα του κόσμου. Ο καθένας θα μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα: από τις σοδειές που αναπτύσσονται μέχρι τους στρατούς που συγκεντρώνονται σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Γης έως την τήξη των πάγων στους πόλους. Και φυσικά τα αεροπλάνα δεν θα εξαφανίζονται.

Σε θέση άμυνας

Ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες αεροναυπηγικής ίσως να μη θελήσουν να υιοθετήσουν αυτή την καινοτόμο τεχνολογία. Το να δεις τους δορυφόρους ως κομπιούτερ συνδεδεμένους σε δίκτυα και τα αεροπλάνα ως κόμβους που επικοινωνούν με αυτά θέλει πάνω από όλα μία νέα νοοτροπία. Τα αεροσκάφη, οι κατασκευαστές τους και οι ρυθμιστικές αρχές προφανώς αυτό τον καιρό βρίσκονται σε θέση άμυνας, καθώς γίνονται αποδέκτες της παγκόσμιας κατακραυγής για την αδυναμία τους να γνωρίζουν πού βρίσκεται το αεροσκάφος της Malaysia Airlines όπως και το τι τελικά συνέβη σε αυτά. Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι ακόμα και να είχαμε κάποιες πληροφορίες δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολλά πράγματα.

Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να μην ξαναπεράσουν την εφιαλτική αγωνία της άγνοιας οι οικογένειες 239 ανθρώπων, καθώς οι αρχές αναζητούν ένα αεροσκάφος που πετούσε επί ώρες μέχρις ότου ξέμεινε από καύσιμα και κατέπεσε στον ωκεανό


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ