Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αυτή είναι η νέα Εφορία: Οι 10 βασικές αλλαγές που μπαίνουν στη ζωή των φορολογούμενων

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο μέσω του οποίου θα «οικοδομηθεί» η νέα μορφή των Εφοριών και των εισπρακτικών φορέων παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με γνώμονα το πως θα λειτουργήσουν οι αρμόδιοι φορείς για τη διετία 2014- 2015, η γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να οριοθετήσει τη μελλοντική μορφή των εφοριών, ενώ, ήδη από τα νέα χαρακτηριστικά έχουν ξεχωρίσει δέκα συγκεκριμένες αλλαγές που έχουν συζητηθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες.

Στο νέο τρόπο λειτουργίας προβλέπονται κατασχέσεις εξπρές για χρέη στο δημόσιο, μηνιαίες ενημερώσεις για τις οφειλές στην εφορία, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, αλλά και σχολή για την εκπαίδευση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά τα δέκα βασικά χαρακτηριστικά της νέας εφορίας, όπως τα συγκεντρώνει το capital.gr:

    Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου πρόκειται να καταγραφεί ηλεκτρονικά. Στη μερίδα του περιουσιολογίου κάθε φορολογούμενου εκτός από ακίνητα και αυτοκίνητα θα καταγραφούν καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλεια μέχρι και συλλογές έργων τέχνης.
    On line ενημέρωση: Ο φορολογικός μηχανισμός θα αντλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα οικονομικά δεδομένα για τους φορολογούμενους από συμβολαιογράφους, τράπεζες, εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ
    Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια: Κάθε μήνα κάθε οφειλέτης του δημοσίου θα ενημερώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο για το ληξιπρόθεσμο χρέος που έχει στο δημόσιο ταμείο.
    Ηλεκτρονικές κατασχέσεις: Η εφορία θα προχωρά μέσω ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στην κατάσχεση κάθε είδους κινητού περιουσιακού στοιχείου των φορολογούμενων και όχι μόνο σε τραπεζικά υπόλοιπα (π.χ. αμοιβαία κεφάλαια). Η κατάσχεση θα γίνεται με ταχεία διαδικασία. Θα μπορούν να γίνονται άμεσες αναλήψεις (direct debiting) από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέος ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ (π.χ. ανεξόφλητα τέλη κυκλοφορίας)
    Μητρώο τραπεζικών καταθέσεων: Ο φορολογικός μηχανισμός θα είναι ουσιαστικά on line με τις τράπεζες αφού με την ολοκλήρωση του τραπεζικού μητρώου θα είναι πολύ εύκολη η πληροφόρηση των φορολογικών αρχών για τα τραπεζικά υπόλοιπα των φορολογούμενων, τις μεταβολές και τις συναλλαγές.
    Βαθμολόγηση κάθε φορολογούμενου για τον κίνδυνο φοροδιαφυγής: Με βάση ένα σύστημα βαθμών, κάθε φορολογούμενος θα βαθμολογείται για την επικινδυτότητα φοροδιαφυγής. Η βαθμολογία θα εξαρτάται από το είδος και τον όγκο των συναλλαγών του φορολογούμενου, την πηγή του εισοδήματός του κλπ. Με βάση τη βαθμολογία θα επιλέγεται ποιος θα ελέγχεται φορολογικά και ποιος όχι.
    Διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ: Θα διενεργούνται διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου του υπουργείου Μεταφορών και του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπίζονται τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Τα ΚΤΕΟ ενημερώνουν τακτικά το υπουργείο Οικονομικών με ηλεκτρονικό τρόπο για το ποια οχήματα ελέγχονται.
    Δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημοσίου που επισπεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών: Αυτό, όπως έχει γράψει το capital.gr θα γίνεται μέσω ειδικού ιστότοπου. Προωθείται και η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.
    Δημιουργείται «ακαδημία» υπαλλήλων του φορολογικού μηχανισμού σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα.
    Πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των φορολογικών διαδικασιών: Ολες οι φορολογικές δηλώσεις, θα υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική υποδομή για την ηλεκτρονική υποβολή και των δηλώσεων φορολογίας Κεφαλαίου που σήμερα εξακολουθούν να υποβάλλονται χειρόγραφα.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των σχολικών εξετάσεων



Στις 29 Μαΐου θα χτυπήσει το κουδούνι και θα ξεκινήσουν οι προαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Ιουνίου.


Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία..., ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου.

Συγκεκριμένα:

Για τα Γυμνάσια (ημερήσια και εσπερινά):

- Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

Ως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

Για τα Γενικά Λύκεια (Ημερήσια και Εσπερινά):


- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α' και Β' τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α', Β' και Γ' τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης Ημερησίων ΓΕΛ και Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν ως και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης Ημερησίων Γενικών Λυκείων και Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών λυκείων,στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α' και Β' τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Α', Β' και Γ' τάξης των Εσπερινών Γενικών λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ' τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014.

Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ' τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

- Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και γι' αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α' και B' τάξης των Ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α', B' και Γ' τάξης των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

- Οι πανελλαδικές εξετάσεις της τελευταίας τάξης Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β') θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

- Οι πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Ιωάννη Κόρδατζη στη Θήβα



Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωάννης Κόρδατζης προσκαλούν τους πολίτες του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων στην κεντρική προεκλογική ομιλία την Τετάρτη 14/5/2014 και ώρα 8:30μ.μ, στην κεντρική πλατεία της Θήβας, όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.

Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας
ark.thiva@gmail.com
https://www.facebook.com/thiva.ark

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου»

          

Τι εικόνες έχουμε όταν ακούμε μουσική, τι αισθανόμαστε και πώς θέλουμε να εκφραστούμε;

Πώς σχεδιάζεται ένα music studio;

Ποιες είναι οι βασικές αρχές κατά τον σχεδιασμό της ακουστικής μελέτης ενός δωματίου;




Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί έναν χώρο που θα υποδεχθεί μουσική υπό τον ήχο γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών από την βάση δεδομένων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη".
Σε ποιους απευθύνεται: Σε εφήβους (12-18 ετών)
Πού: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Πότε: Σάββατο 17 και 24 Μαΐου 2014, 10-12 το μεσημέρι
Με την αρχιτέκτονα Μάρω Ρόδη.

Πληροφορίες - Δήλωση Συμμετοχής:

    στο τηλ. 2261089970 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης) ή
    με email στο liblivadia@gmail.com (απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και email) ή


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο διαρρήκτης που σκότωσε τον 35χρονο αστυνομικό στην Ανδραβίδα-βίντεο

Ξέσπασμα οργής έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, κατά του 30χρονου ρομά που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 35χρονο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη.
Λίγο μετά τις 11.00 ο δράστης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας και εκεί συγγενείς και φίλοι του θύματος τον αποδοκίμασαν έντονα και προσπάθησαν να του επιτεθούν. Ο δράστης έφτασε στα δικαστήρια συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη



Αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 57χρονου στη Θήβα για λαθραίο καπνό

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία 57χρονου ημεδαπού στη Θήβα, κατασχέθηκαν πάνω από -5,5- κιλά αδασμολόγητου καπνού, 120 αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο (λαθραίο) καπνό και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας


Συνελήφθη, χθες (12-05-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί νομότυπη έρευνα στην οικία του 57χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (5.520) γραμμαρίων,
    (120) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο (λαθραίο) καπνό, συνολικού βάρους (185) γραμμαρίων, καθώς και
    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, καθώς και τα αυτοσχέδια τσιγάρα, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φύτρωσαν οπιούχα φυτά σε αγροτική περιοχή της Θήβας



Εντοπίστηκαν, χθες (12-05-2013) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, τριάντα (30) συνολικά φυτά υπνοφόρου μήκωνος (οπιούχα φυτά).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα ανωτέρω φυτά, ύψους από (30) έως και (90) εκατοστών το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, είχαν αναπτυχθεί αυτοφυώς (χωρίς να έχουν καλλιεργηθεί), ενώ δείγμα τους θα σταλεί για εργαστηριακή (χημική) εξέταση.

Την έρευνα διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εγγραφές στους Δημοτικούς Σταθμούς Λιβαδειάς



Ο  ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ  ανακοινώνει  ότι  ξεκινούν  οι  εγγραφές  και  επανεγγραφές  νηπίων στους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ  ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ  ΣΤΑΘΜΟΥΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ   από  20  ΜΑΪΟΥ   έως  20  ΙΟΥΝΙΟΥ  2014.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ
1.    Εργαζόμενη  μητέρα
2.    Ηλικία  παιδιού: 
α)  από  ενός (1) έτους  έως  2,5  ετών  προκειμένου  να  εγγραφεί σε βρεφικό  τμήμα  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ  ΣΤΑΘΜΟΥ  και
β)  από  2,5  ετών  μέχρι  της  εγγραφής  του  στο  Δημόσιο Νηπιαγωγείο  προκειμένου  να  εγγραφεί  σε  ΠΑΙΔΙΚΟ  ή ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ  ΣΤΑΘΜΟ.

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ
1.    Πιστοποιητικό  γέννησης  του  παιδιού.
2.    Πιστοποιητικό  οικογενειακής  κατάστασης.
3.    Βεβαίωση  γιατρού  για την  καλή  σωματική  και  πνευματική  υγεία  του  παιδιού.
4.    Βεβαίωση  εργοδότη  ότι  και  οι  δύο  γονείς  εργάζονται.
5.    Επικυρωμένο  αντίγραφο  ενσήμων  των  γονέων.
6.    Αντίγραφο  της  δήλωσης  φορολογίας  εισοδήματος  οικ. έτους  2013.
7.    Για  την  εγγραφή  παιδιών  αλλοδαπών  γονέων  εκτός  των  προηγουμένων  δικαιολογητικών, απαραίτητη  προϋπόθεση  είναι  και  η  άδεια  νόμιμης παραμονής  στη  χώρα μας,  όπως  αυτή  αποδεικνύεται από  τις  ισχύουσες  κάθε  φορά  διατάξεις.

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ
  Όλα  τα  παραπάνω  εκτός  από  το  πιστοποιητικό  γέννησης  του  παιδιού.

Τηλέφωνα  επικοινωνίας και διευθύνσεις:
Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Αναλήψεως 20)   τηλ.:22610-29630
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Αχιλλέως 16)     τηλ.:22610-20250
Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Λιάκουρας)      τηλ.:22610-24162
Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Μ. Ασίας 2)      τηλ.:22610-24827
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ (ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)  τηλ.:22610-43066

ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι αιτήσεις για όλους τους Σταθμούς θα υποβληθούν στον Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ   ΣΤΑΘΜΟ   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  (Μ. Ασίας 2).




Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία του Νίκου Α. Μπάτσου στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας-Απάντηση στους διαστρεβλωτὲς της ιστορίας μας





Ἀπάντησις στοὺς διαστρεβλωτὲς τῆς ἱστορίας μας - Ἀρβανίτες.Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαΐου  2014 η ομιλία του κ. Νικόλαου Μπάτσου στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας.

     Στην ομιλία του  αλλά και στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Μπάτσος διηγήθηκε την πορεία των Ελλήνων Αρβανιτών στην ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα όπως αυτή περιγράφεται από τους  αρχαίους συγγραφείς αλλά και από τα αρχεία του ΓΕΣ/ΔΙΣ  (Γενικό Επιτελείο Στρατού/Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού).


 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Ομιλία του Νίκου Α. Μπάτσου ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

  Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ που με καλέσατε στο χωριό σας.

  Σήμερα δεν ήρθα να σας πω τη δική μου άποψη ή κάποια θεωρία μου για την καταγωγή των Ελλήνων Αρβανιτών, αλλά με οδηγό τις αδιάψευστες ιστορικές πηγές θα ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της ιστορίας των αρχαίων προγόνων και των αρχαίων συγγραφέων που θα μας αποδείξουν ότι οι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ είναι μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ.

Όπως κάθε Αρβανίτης έτσι και εγώ πριν μερικά χρόνια ένοιωθα τύψεις και ενοχή για την καταγωγή μου, ακούγοντας τα ψέμματα και την παράφραση. που διέδιδαν και διαδίδουν μερικοί, ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί, ότι  οι αρχαίοι Έλληνες πέθαναν ΟΛΟΙ από λοιμό και ότι ήρθαν οι Αλβανοί, Σλαύοι , Γότθοι, Άραβες και έκτισαν χωριά πάνω στους τάφους των αρχαίων προγόνων μας.

 Μετά από αυτά έκανα μια έρευνα που κράτησε  τέσσερα χρόνια και τον Απρίλιο του 2011 εξέδωσα το βιβλίο μου

«ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ»

«Η ΑΡΒΩΝΙΤΙΚΗ  Ή ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΜΑΚΡΙΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ»

Ἀπάντησις στοὺς διαστρεβλωτὲς τῆς ἱστορίας μας - Ἀρβανίτες.2Είναι ένα βιβλίο που καταγράφει την πορεία των Αρβανιτών μέσα στον χρόνο, από την εποχή των Πελασγών μέχρι την επανάσταση του 1821.

Πολλοί αναγνώστες  μου με έχουν συγχαρεί για αυτό το κομμάτι της ιστορίας του βιβλίου μου.

  Ένας από τους αναγνώστες  του βιβλίου  ήταν και ο συμπατριώτης σας Βοιωτός Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος εκτός τα ιερατικά έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία, μου έστειλε συγχαρητήρια επιστολή για την εμπεριστατωμένη έρευνα και πολλές ευχές.

  Τα ιστορικά γεγονότα που περιέχονται στο βιβλίο μου είναι γραμμένα με κάθε λεπτομέρεια στα αρχεία του ΓΕΣ/ΔΙΣ  (Γενικό Επιτελείο Στρατού/Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) για τους πολέμους μεταξύ Αλβανών και Αρβανιτών της Β. Ηπείρου, για τις Ελληνίδες Αρβανίτισσες , Βορειοηπειρώτισσες του 1914, που αντιμετώπισαν μόνες τους με τα όπλα, τους Αλβανούς μακελάρηδες του Ιζά Μπολετίν.

  Βέβαια εμείς σήμερα δεν έχουμε τίποτα με τους σημερινούς Αλβανούς και οικονομικούς μετανάστες, που ήρθαν για ένα κομμάτι ψωμί στην Ελλάδα, αλλά η  Ιστορία δεν πρέπει να ξεχνιέται, γιατί έχει γραφεί με αίμα. Το πρόβλημα είναι με τους δικούς μας  «Έλληνες» παραφραστές, που μιλούν για μειονότητες αλβανικές στην Ελλάδα. Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις και στα πλέον αυτονόητα, όπως για το εάν οι Αρβανίτες  είναι Έλληνες. Αλλά η προπαγάνδα όταν μένει αναπάντητη και ατιμώρητη ισχυροποιείται στο νου του απλού πολίτη ως απόλυτη αλήθεια.

 Γι’ αυτό καλό θα είναι από το επίσημο κράτος να μπει ένα τέλος με τους Αρβανίτες και τους παραφραστές, ένα θέμα που έρπει καιρό τώρα στα χωριά μας και στο διαδίκτυο, γιατί το Ίντερνετ και μορφώνει αλλά και «παραμορφώνει».

  Σε αυτήν την προπαγάνδα συμμετέχουν όχι μόνο ξένοι πράκτορες Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι, αλλά και δικοί μας Έλληνες πράκτορες και παραφραστές της ιστορίας μας. Εγώ θα τους ονομάσω Σύγχρονους Φαλμεράιερ.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΦΑΛΜΕΡΑΙΕΡ

Ποιος όμως ήταν ο Φαλμεράιερ;

  Ο Φαλμεράιερ ήταν Γερμανός και συγκεκριμένα Αυστριακός, κατ’ άλλους πράκτορας, βαθειά πολιτικοποιημένος και κατ’ άλλους περιηγητής, φοβούμενος την επέκταση των Ρώσσων, δεν ήθελε να διασπασθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν να υπονομεύσει το έντονο φιλελληνικό κλίμα που υπήρχε στην Ευρώπη, να αμφισβητηθεί η ελληνικότητα των αγωνιστών του 1821 και να καλλιεργηθούν τα αντισλαυικά αισθήματα των Ευρωπαίων. Οι Ευρωπαίοι έβλεπαν με μεγάλη συμπάθεια τον πολύπαθο Ελληνικό λαό κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821,  ενώ τα φρικιαστικά εγκλήματα  των Τούρκων όπως  η σφαγή της Χίου, η καταστροφή των Ψαρών κ.τ.λ. είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό το 1830 ο Φαλμεράιερ έγραψε και δημοσίευσε ότι:

«Οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ούτε μια σταγόνα αίμα δεν ρέει στις φλέβες τους από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ότι ερημώθηκε ο τόπος, ότι πέθαναν όλοι οι αρχαίοι Έλληνες και τώρα η Ελλάδα κατοικείται από Σλάυους και Αλβανούς».

«Μιά τρομερή καταιγίδα διασκορπίσεως στην πιο  απόμακρη γωνιά της Πελοποννήσου από μιά νεά φυλή συγγενή προς την μεγάλη φυλή των Σλάυων. Οι Σκύθες-Σλάυοι, οι Ιλλυριοί-Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί, είναι εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Έλληνες. Ένας λαός με σλαυικά χαρακτηριστικά, τοξοειδείς βλεφαρίδες και σκληρά χαρακτηριστικά Αλβανών βοσκών του βουνού, που φυσικά δεν προέρχεται από το αίμα του Νάρκισου, του Αλκιβιάδη και του Αντίνοου».



Ο  Φαλμεράιερ έφερε μεγάλη αναστάτωση στην Ευρώπη.

    Οι φοιτητές τον αποδοκίμαζαν στους δρόμους.
    Ο κόσμος των εχλεύαζε.
    Οι εφημερίδες της Ευρώπης έγραφαν γελοιογραφίες εναντίον του.
    Η επετηρίδα επιστημονικής επιτροπής του Βερολίνου κατεδίκασε τον Φαλμεράιερ για διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.
    Πρώτος ο αρχαιολόγος Πιττάκης κατήγγειλε τον Φαλμεράιερ ότι είχε πλαστογραφήσει τα Αθηναϊκά χειρόγραφα που του είχε δώσει  ο ίδιος.
    Ο Παπαρρηγόπουλος στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» απέρριψε την θεωρία Φαλμεράιερ.
    Οι διάσημοι ιστορικοί και καθηγητές Πανεπιστημίου Σπύρος Λάμπρου, Τάσος Νερούτσος και Κ. Σάθας 1862-1892, επιβεβαίωσαν στις διατριβές τους την βασική πλαστογραφία του Φαλμεράιερ.


Τον Φαλμεράιερ τον καταδίκασε όλη η Ευρώπη. Τους δικούς μας Έλληνες, σύγχρονους Φαλμεράιερ, που έρχονται στα χωριά μας και μας λένε αυτά που έλεγε κι εκείνος, για να υπερασπιστεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία…
 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ;



ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΚΑΥΚΑΣΟΣ –ΚΑΣΠΙΑ

  Πριν προχωρήσουμε στην καταγωγή Αρβανιτών και επειδή μερικοί θέλουν τους Αλβανούς στην Ευρώπη από αρχαιοτάτων χρόνων, για να στηρίξουν τα σκοτεινά ανθελληνικά σχέδιά τους, θα αποδείξουμε με 7 αδιάψευστες πηγές, οι οποίες τοποθετούν την Αλβανία δίπλα στην Κασπία θάλασσα  και τον Καύκασο, το σημερινό Νταγεστάν.

    ΣΤΡΑΒΩΝ  ΣΤ 211: Περιγράφει την Αλβανία ως αποτελούμενη Νότια από την κοιλάδα του ποταμού Κύρου που έχει στην Ανατολή την Κασπία και στα Δυτικά συνορεύει με την Ιβηρία, την σημερινή Γεωργία. (Στράβωνας 67 π.Χ. – 23 μ.Χ.)
    ΑΡΡΙΑΝΟΣ «Αλεξάνδρου Ανάβασις»: «Ως δε ομού τα στρατότεδα εγίγνετο ώφθη Δαρείος και αμφ’ αυτόν οι τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οι Μάρδοι τοξότες κατ’ αυτόν Αλέξανδον  τεταγμένοι και την ίλην την Βασιλικήν». Μετάφραση : «Στη μεγάλη μάχη παρά τα Γαυγάμηλα και τα Άρβηλα ο Δαρείος εκτός τους Πέρσες είχε και πολεμιστές από γειτονικούς λαούς όπως Ινδοί, Κάρες, Μάρδοι και Αλβανοί που ήταν παραταγμένοι απέναντι στον Αλέξανδρο και το βασιλικό ιππικό του».
    Χάρτης του Πτολεμαίου: Ο γνωστός αρχαίος χάρτης του Πτολεμαίου παρουσιάζει την ΑΛΒΑΝΙΑ στον Καύκασο.
    Απίου Μιθριδάτου 103 Δίων.Κας. 36,37 : Βασιλέας οροίζην ή οροίσων εν τω καυκάσω Αλβανών πολεμίσαντα κατά του ρωμαίου στρατηγού Πομπηίου εις εν Ασία εκστρατείαν και νικηθέντες υπ’ αυτόν οι Αλβανοί ευρέθησαν σε αρχέγονον κατάστασιν, έχοντες ακόμη ξύλινα άροτρα, τελούντες ανθρωποθυσίες, μη αριθμούντες υπέρ τα εκατό και νομαδικώς ζώντες, εμβάλλει την περί αρχικής αυτών παρά τω Καυκάσω κοιτίδος.
    Αρριανός το 134 μ.Χ.: Όταν ήταν διοικητής στην περιοχή της Αρμενίας εδέχθη επίθεση από τους Αλβανούς του Καυκάσου. Ο Αρριανός τους νίκησε και έγραψε αργότερα τα Αλβανικά αλλά δεν διεσώθησαν.
    Κωνσταντίνος Πορφηρογέννητος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου: Ονομάζει τους Αλβανούς ως: «μια φυλή του Καυκάσου».
    Ιάκωβος Θωμόπουλος ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ τόμος 1 σελίς ιγ’: «Από Καυκάσου ένθα οι Αλβανοί».

Ποιόν λοιπόν θα πιστέψουμε; Τους αρχαίους συγγραφείς, που τους ασπάζεται όλοι η υφήλιος, οι οποίοι με τόση σαφήνεια μας καθορίζουν ότι οι Αλβανοί ήσαν στην Κασπία, όταν οι Έλληνες Αρβανίτες Πελασγοί μιλούσαν τα Αρβανίτικα στην Ιλλυρία και Ήπειρο ή τον κάθε αγύρτη περιηγητή που πέρασε από την χώρα μας, που άλλοι ήσαν κλέφτες και αρχαιοκάπηλοι, σαν τον Έλγιν που έκλεψε τα γλυπτά του Παρθενώνα  και άλλοι πλαστογράφοι σαν τον Φαλμεράιερ.

Επομένως καμμία σχέση Αλβανών- Ασιατών και Ελλήνων Αρβανιτών Ευρωπαίων.

ΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  Οι Αλβανοί ήρθαν στην Ανατολική Ευρώπη με τους Μογγόλους του Τζέκινς Χαν, με τους Άβαρους και με του Τούρκους αργότερα, όταν υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν σαν βοηθητικοί στα στρατεύματά τους.

  Στην Ιλλυρία εμφανίσθησαν οι Αλβανοί τον 10ο με 11ο αιώνα μ.Χ.

  Η κόρη του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου του Κομνηνού, Άννα Κομνηνή ιστορικός 1083-1153 μ.Χ, στο βιβλίο της «ΑΛΕΞΙΑΣ» αναφέρει ότι πριν τον 10ο αι.μ.Χ. δεν υπήρχαν Αλβανοί στην Ιλλυρία και την Ήπειρο και η λέξη Αλβανοί ήταν άγνωστη, εκεί ζούσαν από τα αρχαία χρόνια μόνο έλληνες Αρβωνίτες  που πήραν το όνομα από την αρχαία πόλη Αρβών που βρισκόταν μεταξύ Επιδάμνου (Δυράχειο) και λίμνης Οχρίδος.

  Οι Αλβανοί ήρθαν πρώτα στο Κόσοβο, Β. Ιλλυρία και σιγά-σιγά δίπλα στους κατακτητές απώθησαν τους Έλληνες Αρβανίτες, και με την βοήθεια Τούρκων, Ιταλών και Αυστριακών που είχαν (και έχουν) συμφέροντα στην Αδριατική, το 1920 με εντολή των Μεγάλων Δυνάμεων πήραν όλη την Ιλλυρία και την Ήπειρο που ήσαν ελληνικές επαρχίες και  σχημάτισαν το Αλβανικό κράτος.

    Ο ιστορικός Σάθας και ο Πουκεβίλ παραδέχονται ότι οι Αλβανοί δεν είναι Άβαροι.
    Ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, ισχυρίζεται ότι οι Αλβανοί δεν είναι Ιλλυριοί και ότι οι Ιλλυριοί είναι Έλληνες Μακεδόνες.

ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ

  Οι Αλβανοί που ήρθαν από τον Καύκασο και την Κασπία ούτε συγκεκριμένη γλώσσα είχαν ούτε γραφή. Από τους Έλληνες Αρβανίτες πήραν την γλώσσα την Αρβανίτικη την Πελασγική και από τους Ιταλούς την γραφή την Λατινική μόλις το 1920 , όταν η Αλβανία έγινε κράτος.

  Για τους Ιλλυριούς και τους Ηπειρώτες γράφει ο ΣΤΡΑΒΩΝΑΣ ότι: «ήσαν συγγενείς με τους Μακεδόνες, είχαν τα ίδια έθιμα, φορούσαν την ίδια χλαμύδα και ομιλούσαν δύο γλώσσες».

ΣΤΡΑΒΩΝΑΣ  ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ κεφ. 326-327: «Οἱ μὲν πλησιάζουτες τοῖς Μακεδόσοι. Ἀναμέμικται τοῖς Ἰλλυριοὶς ἔνιοι δὲ καὶ σύμπασαν μέχρι Κορκύρας Μακεδονία προσαγορεύουσι, αἰτιολογοῦντες ἅμα ὅ,τι καὶ κουρᾷ καὶ διαλέκτῳ καὶ χλαμύδι καὶ ἄλλοις τοιούτως χρῶνται παραπλησίως ἔνιοι δὲ καὶ δίγλωττοι εἰσί».

  Ο Στράβωνας έζησε από το 67 π.Χ. – 23 μ.Χ. και τότε οι Ιλλυριοί και Ηπειρώτες μιλούσαν τα Αρβανίτικα πελασγικά και τα ελληνικά (δίγλωττοι εισί) και οι Αλβανοί δεν είχαν έρθει ακόμη στην Ευρώπη.

  ΠΟΙΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ; Τους αρχαίους συγγραφείς όπως ο ΣΤΡΑΒΩΝΑΣ ή τον κάθε καιροσκόπο που διαδίδει ότι οι Ιλλυριοί είναι Αλβανοί;

Επομένως οι Αλβανοί πήραν τα Αρβανίτικα από τους Έλληνες  και όχι οι Έλληνες από τους Αλβανούς.

ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΒΩΝΙΤΩΝ  Ή ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ

  Οι αρχαίοι Έλληνες των μυκηναϊκών χρόνων αλλά και των κλασικών καυχώνται να λένε ότι ήσαν απόγονοι των πελασγών, ο Αχιλλέας στην Τροία στις επικλήσεις του προς τον Δία λέει: «Ὤ Ζεὺ Δωδωναίε Πελασγικέ…….».

  Η πανάρχαια αυτή φυλή των Πελασγών, που πρώτοι κατοίκησαν την Ελληνική Χερσόνησο, άρχιζε από τον Δούναβι μέχρι την Κρήτη και από την Μ. Ασία και Κύπρο μέχρι την Αδριατική και όλα αυτά κατά την 4η χιλιετία π.Χ.

    Ο Θουκυδίδης λέει για τους Πελασγούς: «Οι Ιλλυριοί είναι λαός ομογενής με τον ελληνικό γιατί οι δύο κατάγονται από την ίδια εθνολογική ρίζα των Πελασγών».
    Ο Στράβωνας για τους Πελασγούς: «Ἐπεπόλασαν κατὰ πάσαν τὴν Ἑλλάδα».
    Αισχύλος: «Πελασγοὶ τῶν τὲ περαιβὴν χθόνα Πίνδου τὲ τάπε κεῖνα Παιόνων Πέλλας ὅρη τε δωδωναία».
    Γενικότερα για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Ιλλυρίας και της Ηπείρου έχουν γράψει οι: Ηρόδοτος, Πίνδαρος, Θεόπομπος, Αισχύλος, Πλίνιος, Θουκυδίδης, Πολύβιος.

Ποιος μπορεί να απορρίψει τους μεγάλους αυτούς συγγραφείς που ασπάζεται όλος ο κόσμος;

Τα νέα παιδιά που δεν έχουν διαβάσει ιστορικά βιβλία και μπαίνουν στο ίντερνετ μπορούν εύκολα να παρασυρθούν από τους διαστρεβλωτές της ιστορίας μας.

  Τα πανάρχαια πελασγικά σημερινά αρβανίτικα ομιλούνται γύρω από την Αθήνα από το 3.500 π.Χ. μέχρι τον 4ο – 5ο αι. π.Χ. μας αναφέρει ο Ηρόδοτος ο οποίος για να επαινέσει του Αθηναίους που ήταν  Ίωνες έλεγε ότι οι Πελασγοί, που κατοικούσαν γύρω από την Αθήνα και όλη την Αττική,  ομιλούν γλώσσα δυσνόητη και λίγο βαρβαρική, επειδή είχε πολλά σύμφωνα σαν τα σημερινά αρβανίτικα, ενώ η ιωνική διάλεκτος ήταν γλώσσα εξευγενισμένη.

  Υπήρξαν και διαμάχες μεταξύ Πελασγών και Αθηναίων. Αναφέρεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία ότι οι Αθηναίοι απώθησαν τους Πελασγούς προς τον Υμηττό και οι πελασγοί απήγαγαν δύο ιέριες Αθηναίες από τον Ναό της Αρτέμιδος στην Βραυρώνα (Μεσόγεια).

Σήμερα σε όλη την Αττική, γύρω από την Αθήνα, ομιλούν εκτός από Ελληνικά και την Αρβανίτικη πελασγική διάλεκτο.

  Στην κεντρική και Ν. Ελλάδα η πελασγική χάθηκε, κάτω από την επίδραση τῆς Αιολικής, τῆς Αχαϊκής και τῆς Δωρικής διαλέκτου και όλα αυτά τα Ελληνικά φύλα Πελασγοί, Αρβανίτες, Αιολείς, Αχαιοί, Μυκηναίοι, Δωριείς, Ίωνες, Λέλεγες, Μηνωΐτες  αποτελούν τους σημερινούς Έλληνες.

Πως όμως επέστρεψε η πελασγική σαν Αρβανίτικη, στις κοιτίδες της στην κεντρική και νότια Ελλάδα , στην Αττική, στην Βοιωτία, στην Λοκρίδα, στήν Πελοπόννησο;

  Μετά από χιλιάδες χρόνια η πανάρχαια πελασγική, που τώρα λέγεται Αρβανίτικη, αλλοιωμένη από τον χρόνο, την φέρνουν οι Ιλλυριοί και οι Ηπειρώτες, οι οποίοι κάτω από την πίεση και την βιαιότητα ξένων φύλων Σλαύων, του Στεφάνου Δουσάν, Βουλγάρων του Συμεών, Αλβανών και Τούρκων αναγκάσθηκαν να μετακομίσουν τον 14ο και 15ο αιώνα μ.Χ. και να έρθουν στα χωριά μας, δίπλα στους παλιούς κατοίκους με το όνομα Αρβανίτες και για βιοποριστικούς λόγους έγιναν μισθοφόροι των Φράγκων και των Καταλανών,  για να φυλάγουν τα περάσματα προς Θήβα και προς Αθήνα, από ληστρικές επιδρομές.

ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΑΝ

ΑΡΒΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

  Την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Ιλλυρίας και της Ηπείρου εκτός των συγγραφέων μας το μαρτυρούν οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις που είναι διάσπαρτες από τον βορρά μέχρι τον νότο.
Αναφέρουμε μερικές απ’ αυτές αρχίζοντας από το Β.Δ. μέρος της Ιλλυρίας: Αντίβαρις, Αλέσιον που σήμερα οι Αλβανοί το λένε Λέζα, η αρχαία Κρόια σήμερα την λένε Κρούγια, η Ίσμι το αρχαίο ελληνικό λιμάνι της Αδριατικής, η Επίδαμνος που σήμερα λέγεται Δυράχειο, η Απολλωνία, το Αρβών που οι Αλβανοί το είπαν Άλβανο, η Όπαρις, το Κόδριον, η Αντιπάτρεια, η λεηλατημένη Μοσχόπολη, η Βαυτία (Κορυτσά), ο Αυλώνας, η Κάννινα, ο Μύρικας, η Αμαντία, η Παλαίστη. Οι Αλβανοί την Παλιάσα και θρυλική Χίμαιρα ή Χιμάρα, την πατρίδα του Έλληνα Αρβανίτη Σπυρομίλιου, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Αλβανών, και ο οποίος έσωσε τον ελληνικό πληθυσμό της Β. Ηπείρου από τις σφαγές των Αλβανών το 1914 (ΓΕΣ/ΔΙΣ).

  Η Αντιγόνεια κοντά στο σημερινό Αργυρόκαστρο, πατρίδα του Βασιλιά Πύρρου, πήρε το όνομα από την γυναίκα του Πύρρου, την ωραιοτάτη Αντιγόνη, κόρη ευγενών Μακεδόνων Φιλλίπου και Βερινίκης.

  Μόνο από τα ονόματα καταλαβαίνεται ότι εδώ ζούσαν μόνον Έλληνες, όμως το αποδεικνύουν και οι ανασκαφές που γίνονται από ξένες αλλά και ελληνικές αρχαιολογικές αποστολές. Στην Αντιγόνεια βρέθηκε ο κεντρικός δρόμος της πόλης και το αρχαίο θέατρο.

  Μια λοιπόν από αυτές τις πόλεις έμελε να δώσει το όνομά της στους Αρβανίτες, η πόλη Αρβών.

Από την πόλη αυτή μας αναφέρει η Άννα η Κομνηνή, στο βιβλίο της «Αλεξιάς», ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ονομάζονταν Αρβωνίτες που μετέπειτα έγινε Αρβανίτες.

Ο Στέφανος Βυζάντιος 5ος μ.Χ. μας αναφέρει: «Ἀρβὼν ἦν Ἰλλυρίοις πόλις, ἧς ὁ κάτοικος Ἀρβωνίτης, τὸ ἐθνικὸν Ἀρβώνιος καὶ Ἀρβωνίτης». Δηλαδή 5 αιώνες πιο μπροστά κατοικούσαν εκεί οι Αρβανίτες και οι διαστρεβλωτές της ιστορίας τους παρουσιάζουν σαν Αλβανούς, ενώ οι Αλβανοί ήρθαν στην Β. Ιλλυρία τον 10ο -11ο αι.μ.Χ.. Οι Αλβανοί πάντα στο πλευρό των εχθρών μας και των κατακτητών Ρωμαίων, Φράγκων, Τούρκων κούρσευαν  τις Ελληνικές πόλεις και τους άλλαζαν τα ονόματα , έτσι η αρχαία Αρβών έγινε Άλβανον και Αλβανούπολη.

   Οι Αλβανοί έκλεβαν, έκαιγαν και έσφαζαν καλυπτόμενοι από τους Τούρκους, που ήσαν ομόθρησκοί τους Μωαμεθανοί. Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν το 1770 με τα Ορλωφικά. Τότε λεηλάτησαν την Μοσχόπολη, έσφαξαν όσους μπορούσαν, όσοι πρόλαβαν έφυγαν στην Νότια Ελλάδα και στην Δύση. Μια πόλη 50.000 κατοίκων, με ανεπτυγμένη ταπητουργία, την κατέστρεψαν οι Αλβανοί με την δικαιολογία ότι αρνήθηκαν να εξισλαμισθούν.

  Και ενώ ο Τουρκικός στρατός ήταν απασχολημένος στο ρωσσικό μέτωπο, οι Αλβανοί, με την άδεια του Σουλτάνου, ξεχύθηκαν, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά  έκαναν επιδρομές σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα η αρχαία πόλη Αρβών λέγεται Άλβανον και Αλβανούπολη. Ένα Ρ  και ένα Λ χωρίζει τους δύο λαούς, Ρ Έλληνας Αρβανίτης και Λ  Αλβανός.

  Πολλές φορές όμως αυτήν την περίοδο της τουρκοκρατίας όχι μόνο οι παραφραστές ξένοι αλλά και οι Έλληνες λένε Αρβανίτες και εννοούν Αλβανούς όπως η Δέσπω στο Σούλι λέει «πλάκωσε η Αρβανιτιά» και εννοεί Αλβανιτιά, Αλβανούς του Αλή Πασά, γιατί η Δέσπω και ο Τζαβέλας  ήσαν Έλληνες Αρβανίτες. Το μπέρδεμα γινόταν απ’ αυτόν που έγραφε τα γεγονότα και τις περισσότερες φορές ήταν ξένοι.

  Σήμερα ξέρουμε ακριβώς πότε ήρθαν και πως ήρθαν οι Αρβανίτες στα χωριά μας, και συγκεκριμένα στα χωριά, από νεότερη έρευνα στην Λοκρίδα και στην Βοιωτία, έφθασαν με εντολή του Καταλανού βασιλιά της Αραγωνίας Δον Πέτρου του Δ΄,  ο οποίος διέταξε τον τοποτηρητή του Δουκάτου της Υπάτης (Νέας Πάτρας) RAMONDEVILANOVA, το 1383, να μεταφέρει ένα μικρό αριθμό Αρβανιτών από την Υπάτη και να τους μοιράσει στα χωριά της Λοκρίδας και της Βοιωτίας, για να φυλάνε τα περάσματα προς Θήβα και Αθήνα. Οι παλιοί κάτοικοι τους δέχθηκαν και από αυτούς διαδόθηκαν τα Αρβανίτικα στα χωριά μας.

  Αλλά κατά την τουρκοκρατία, που ήταν πιο εύκολο να μάθεις Αρβανίτικα παρά Ελληνικά, διαδόθηκαν περισσότερο. Σχεδόν όλοι οι οπλαρχηγοί της Επανάστασης μιλούσαν Αρβανίτικα.  Αυτό όμως δεν έπεται ότι όσοι μιλούσαν Αρβανίτικα ήσαν και Αρβανίτες ούτε μπορεί να πει σήμερα ποιος είναι Αρβανίτης και ποιος δεν είναι.

  Η γλώσσα δεν αποτελεί πάντοτε πανάκεια για την καταγωγή κάποιου και θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Τους Πομάκους της Θράκης, που ενώ το DNA έδειξε ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Θρακών, λόγω μη προσοχής του Ελληνικού κράτους και λόγω γλώσσας τουρκικής μερικοί δηλώνουν Τούρκοι. Επίσης κατά την τουρκοκρατία με την αμορφωσιά  και με την σύγχυση πολλοί περιηγητές ονόμαζαν τους Αρβανίτες,  λόγω γλώσσας, Αλβανούς, Τόσκιδες, Λιάπηδες, Αρναούτηδες όλες τις φάρες των Αλβανών.

  Οι ίδιοι όμως οι Αρβανίτες δεν έπαυσαν να λένε ότι είναι Έλληνες και Χριστιανοί. Τελειώνοντας με μια σύγχρονη ανθρωπολογική έρευνα του Θεόδωρου Πίτσιου: «Οι Αρβανίτες αποτελούν Αιγιακό πληθυσμό με διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά από τους Αλβανούς».

Αυτή η επιστημονική έρευνα αποδεικνύει πως οι Αρβανίτες είναι μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν έχουν καμία σχέση με τους Αλβανούς.

Σήμερα  διάφοροι γυρολόγοι, δήθεν ιστορικο,ί παπαγαλίζουν την ανθελληνική προπαγάνδα του Φαλμεράιερ, των Αλβανών και των Τούρκων που ονειρεύονται να ξαναστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα Βαλκάνια.

 Εάν κάποιοι πίστεψαν την θεωρία του Φαλμεράιερ και νιώθουν Αλβανοί, Τούρκοι ή Σλαύοι ας πάνε να ζήσουν στην χώρα από την οποία πιστεύουν ότι προέρχονται  και ας αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες Αρβανίτες, γιατί και την ιστορία τους γνωρίζουν και την καταγωγή τους και δεν σκοπεύουν να παραδώσουν ούτε την χώρα τους ούτε την ιστορία τους στα χέρια των

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Λιβαδειάς



Στις 10:14 άνγωστος τηλεφώνησε στην ΑΔ Βοιωτίας ενημερώνοντας οτι στα δικαστήρια της Λιβαδειάς έχει τοποθετηθεί βόμβα.



Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές όπου και εκκένωσαν το χώρο των δικαστηρίων προκειμένου να γίνουν οι απαραίττητοι έλεγχοι.

Παρόμοιο περιστατικό έχει σημειωθεί και στο παρελθόν και αποδείχθηκε οτι τελικά ήταν φάρσα.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραστηριότητες του Γιώργου Ζιώγα στον Δήμο Λεβαδέων

Στο πλαίσιο επισκέψεων και συναντήσεων  που πραγματοποιεί ο συνδυασμός  «Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» στην Βοιωτική πρωτεύουσα και στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος  Δήμαρχος  Λεβαδέων,  Γιώργος Ζιώγας,  μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους του , επισκέφθηκαν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 την Δημοτική Ενότητα Κυριακίου όπου ενημερώθηκαν για τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής και συνομίλησαν με αρκετούς κατοίκους ακούγοντας τις προτάσεις του και τα αιτήματα τους. Την ίδια ημέρα παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Εστία Μητέρας» στην αίθουσα «Αργύρη & Ιωάννας Κορτέση» γιορτάζοντας και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.
     Εν συνεχεία των συναντήσεων του, ο υποψήφιος  Δήμαρχος Γιώργος Ζιώγας την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 βρέθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου , Κώστα Παπασπύρου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο Σύλλογος  και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω κρίσης όλοι οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Λεβαδέων.
    Επιπλέον, την Δευτέρα το πρωί ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Ζιώγας, συμμετείχε σε προεκλογική συζήτηση (debate) που πραγματοποίησε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Σείριος FM» με την παρουσία όλων των υποψήφιων Δημάρχων , όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει  τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας


Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης καλεί το λαό της Θήβας να παρευρεθεί στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 13 Μαΐου, στη κεντρική πλατεία της Θήβας, στις 20:00 μ.μ.
Θα μιλήσουν ο Ανδρέας Λοΐζος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βοιωτίας και ο Αντώνης Τουλουμάκος υποψήφιος δήμαρχος Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ξαφνικός» θάνατος μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο- Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση

Νέες τεχνικές ελέγχου, με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα οδηγήσει σε κατασχέσεις από όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον «ξαφνικό» θάνατο μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Μάλιστα, θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.

Δημιουργείται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Δημιουργείται από φέτος και αναμένεται να λειτουργεί στο τέλος Απριλίου 2015 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με διευρυμένη βάση συγκέντρωσης πληροφοριών. Με βάση αυτό θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.

Την ίδια ώρα θα υπάρχει διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση πληροφοριών από το διαδίκτυο καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο ελεγκτικός μηχανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Αθάνατος, ήρωας» -Τελευταίο αντίο στον Αστυνομικό που δολοφονήθηκε στην Ανδραβίδα


«Αθάνατος»... «ήρωας» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Με αυτό τον τρόπο είπαν το τελευταίο αντίο περίπου 2.000 άτομα, τα οποία παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα για να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συμπλοκής με έναν 30χρονο Ρομά.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέλφια του. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη και αφιλοκερδώς παραστάθηκε και η Φιλαρμονική Λεχαινών. Συγκινητικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο συνόδευσαν και αποχαιρέτισαν τον συνάδελφό τους οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τις μοτοσικλέτες τους, ενώ άγημα αστυνομικών απέδωσε τιμές με τρεις πυροβολισμούς.

Ο αδικοχαμένος αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, έπεσε νεκρός όταν δέχθηκε δύο μαχαιριές από τον 30χρονο σε συμπλοκή, εκτός υπηρεσίας, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του στην Ανδραβίδα. Η τραγωδία που συγκλονίζει το πανελλήνιο, συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής λίγο μετά τις 23:00.

Οπως αναφέρει το ilialive, o Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν πατέρας δύο παιδιών ηλικίας πέντε και 11 ετών, υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και ήταν το χαμογελαστό παλικάρι με τη χρυσή καρδιά που όλοι εκτιμούσαν. Στη Δίωξη μετατέθηκε το 2007, ενώ νωρίτερα υπηρετούσε στο Α.Τ. Βαρθολομιού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από το βράδυ. Στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τοπικά στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν στα βόρεια.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά μέχρι 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι Άνεμοι 3 με 5 και στα νοτιά δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το απόγευμα στα ανατολικά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισαν το καφενείο του χωριού μας-Άρχισαν τα προεκλογικά παρατράγουδα

Καταγγελία έγινε για το καφενείο του χωριού μας στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων η οποία κοινοποιήθηκε απο τον Δήμο στο Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, το οποίο με τη σειρά του διενήργησε έλεγχο και έκανε μήνυση στην ιδιοκτήτρια με αποτέλεσμα να κλείσει το καφενείο.Αμέσως άρχισαν τα προεκλογικά παρατράγουδα λόγω των ημερών που διανύουμε με υποσχέσεις υποψηφίων ότι θα..... τακτοποιηθεί  το θέμα αλλά....μετά  τις εκλογές.
Αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος να φτάσουμε σαυτό το σημείο(μήνυση και κλείσιμο) αφου οι εν λόγω κύριοι είχαν τη δύναμη να το αποτρέψουν....
Είναι σκληρή και ανελέητη πρακτική στο κυνήγι της ψήφου,μια οικογένεια στις δύσκολες μέρες που ζούμε για εκλογικά τερτίπια να χάνει το εισόδημά της.
Εμεις θα περιμέναμε εν έτη 2014 περισσότερο ήθος και πολιτισμένες πρακτικές και όχι πισογυρίσματα σε εποχές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ