Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αυτά είναι τα νέα πιστοποιητικά που εκδίδουν πλέον τα ΚΕΠ




    Με την κατάργηση διοικητικών πράξεων και απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης εγγράφων που όλοι χρειάζονται για τις συναλλαγές τους θα «χτυπήσει» η κυβέρνηση το τέρας της γραφειοκρατίας.



Ανάμεσα στις πιο σημαντικές..παρεμβάσεις είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση των ΚΕΠ, η απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης, ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος, αλλά και ο περιορισμός συναρμοδιοτήτων των υπουργών.

Αναλυτικά:

Ενίσχυση και αναβάθμιση ΚΕΠ, που προσφέρουν νέες υπηρεσίες από τον Μάρτιο, όπως:

-Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ.
-Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ.
-Πιστοποιητικά Δημοτολογίου: Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ.
-Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.
-Κατάργηση της υποχρέωσης επικυρώσεων αντιγράφων εγγράφων του δημοσίου τομέα.
-Καταργήθηκε η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους όχι μόνο με τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και με τους φορείς που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το κράτος, όταν πρόκειται για έγγραφα τα οποία έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς. Αντί των πρωτοτύπων ή των επικυρωμένων αντιγράφων, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν στις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και στη συνέχεια, οι υπηρεσίες και οι φορείς αυτοί θα υποχρεούνται να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποσοστό τουλάχιστον 5% των φωτοαντιγράφων που έχουν υποβληθεί.
-Κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης πράξεων εταιριών σε ΦΕΚ.
-Kαταργείται από την 1η Ιουλίου του 2014 η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ ΑΕ- ΕΠΕ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης. Η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).
-Κατάργηση του γνησίου της υπογραφής στις υπεύθυνες δηλώσεις που υποβάλλονται κατά την Α' φάση των διαγωνισμών του Δημοσίου.
-Απλούστευση και Προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος

Το υπουργείο προχώρησε στην κατάργηση συστημάτων αδειοδοτήσεων, αρχίζοντας από 25 διαδικασίες αδειοδότησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε πολλές περιπτώσεις καταργείται πλήρως η απαίτηση υποβολής φακέλου δικαιολογητικών.

Στις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες ισχύει πλέον το σύστημα γνωστοποίησης, που κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο μετά τη χορήγηση προέγκρισης από τον δήμο:

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διάθεσης τροφίμων και ποτών (19 δραστηριότητες αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών όπως παντοπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, κατάστημα ξηρών καρπών, γαλακτοκομικών και ζαχαρωδών ειδών κλπ).
Καταστήματα παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (τέσσερις δραστηριότητες αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας όπως κομμωτήριο, κουρείο, κατάστημα περιποίησης χεριών ποδιών, εργαστήριο δερματοστιξίας).
Γυμναστήριο ή αθλητική σχολή (αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού).
Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών- βεβαιώσεων

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών (ένταξη νέων πιστοποιητικών, επικαιροποίηση παλαιών, κατάργηση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης κατόπιν συναίνεσης του πολίτη) στα υπουργεία:

-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
-Ναυτιλίας και Αιγαίου.
-Παιδείας και Θρησκευμάτων.
-Εθνικής Άμυνας.
-Περιορισμός συναρμοδιοτήτων υπουργών

Υστερα από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο περιορίζονται ή καταργούνται συναρμοδιότητες υπουργών, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για την έκδοση ατομικού ή κανονιστικού χαρακτήρα διοικητικών πράξεων (ΚΥΑ ή Π.Δ.). Ο συνολικός αριθμός των υπογραφών που καταργήθηκαν ανέρχεται σε 150

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην πόλη των Θηβών



.

.

Ο Ιερός Ναός

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Θηβών

πανηγυρίζει σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπτώσεις στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ το 3ήμερο των εκλογών

Ειδικές τιμές για όσους ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Με εκπτώσεις της τάξης του 25% στην τιμή των εισιτηρίων όλων των ΚΤΕΛ της χώρας θα επιχειρηθεί να διευκολυνθεί η προσέλκυση των ψηφοφόρων στις Αυτοδιοικητικές κάλπες της Κυριακής, αλλά και με αύξηση των δρομολογίων κυρίως στους άξονες αυξημένης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, το Προεδρείο του ∆.Σ. της Πανελλαδικής Οµοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε να συστήσει στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγούν την αιτούµενη έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιµών των κανονικών εισιτηρίων (όχι επί ήδη µειωµένου εισιτηρίου που τυχόν δικαιούνται οι διακινούµενοι), για το διάστηµα από 16.5.2014 έως και 27.5.2014, στους δικαστικούς αντιπροσώπους, εφόρους και εκλογείς, µόνο για τις διανοµαρχιακές µετακινήσεις (µε Λ∆Χ των Υπεραστικών ΚΤΕΛ), ενόψει των δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους καθώς και των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.

Οι εκλογείς ως δικαιολογητικό για να λάβουν την έκπτωση θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Νυχτερινή Θ. Λειτουργία στα Βάγια για τους μαθητές


Διαβάστε Περισσότερα »

16 δενδρύλλια κάνναβης, 48 σουγιάδες - στιλέτα,στην Ελάτεια Φθιώτιδας-φωτογραφίες

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ακατέργαστης κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στην Ελάτεια Φθιώτιδας

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (16) δενδρύλλια κάνναβης, (298) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (48) σουγιάδες - στιλέτα, (419) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού κ.α.

Συνελήφθη, χθες (15-05-2014) το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ακατέργαστης κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από (60) έως (90) εκατοστών το καθένα, τα οποία καλλιεργούσε στον κήπο της οικίας του,
    ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (298) γραμμαρίων,
    ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (419) γραμμαρίων
    σαράντα οκτώ (48) σουγιάδες – στιλέτα
    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης,
    ένας τρίφτης κάνναβης και
    ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Γιορτάζει η Αλίαρτος




Διαβάστε Περισσότερα »

Βρείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε -εφαρμογή



Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από τις εκλογές της Κυριακής και προκειμένου να μην υπάρξει η γνωστή ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής «σε ποιο εκλογική τμήμα ψηφίζω», η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών έρχεται για να λύσει την απορία αυτή.

Συμπληρώνοντας είτε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό σας και το επώνυμό σας στα αντίστοιχα πεδία, είτε, εναλλακτικά, το επώνυμά σας, το μικρό σας όνομα (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το όνομα πατρός (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και το έτος γέννησης (όλα με κεφαλαία), ανοίγει στην οθόνη του υπολογιστή σας μια καρτέλα με τα στοιχεία σας, το εκλογικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκετε και το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζετε (τη διεύθυνσή του αλλά και ένα χάρτη για να δείτε πού ακριβώς βρίσκεται).

Βρείτε και εσείς το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε πατώντας ΕΔΩ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Νικολάου για τις εκλογές

 ΠΡΟΣ:

SINGULAR LOGIC






Σας γνωρίζουμε ότι η «Νέα Ενωτική Πορεία» με επικεφαλής τον Σπύρο Νικολάου (νυν Δήμαρχο Θηβαίων), κατέρχεται στις εκλογές ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συνδυασμός ( όπως και στις εκλογές του 2010) και δεν στηρίζεται σε κανένα κόμμα.  Ως εκ τούτου παρακαλούμε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων να τύχει ανάλογης σήμανσης ( χρώμα λευκό ). 

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στις Λιβανάτες- 19χρονος σκοτώθηκε με μηχανή χθες βράδυ


Ένα ακόμη νέο παλικάρι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο...

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 10:30΄ χθες βράδυ στην παραλία Λιβανατών.

Ο 19χρονος, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, έχασε τον έλεγχο της βαριάς μηχανής που οδηγούσε και χτύπησε πάνω σε μικρό τοιχίο που είναι στον παραλιακό δρόμο κοντά στο λιμανάκι.

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν φορούσε κράνος και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην μικρή κοινωνία των Λιβανατών, που θρηνεί ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά της περιοχής.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 9 επαγγέλματα που φέρνουν πολλά χρήματα και δεν χρειάζονται πτυχίο

Τα εννιά επαγγέλματα τα οποία αποφέρουν υψηλές απολαβές και για να τα ασκήσει κανείς δεν χρειάζεται να διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο παρά μόνο κάποια εκπαίδευση και εξειδίκευση ξεχώρισε το Careercast.

Η έρευνα έγινε σε διεθνές επίπεδο και μπορεί να μην αντανακλά την πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο, τα αποτελέσματά της δίνουν μια γενική εικόνα για τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση παγκοσμίως και τις τάσεις στην αγορά εργασίας.

Τα εννιά επαγγέλματα που αποφέρουν υψηλές απολαβές και δεν χρειάζονται πτυχίο είναι τα εξής:

    Τεχνικός τηλεπικοινωνιών

Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ. Στην εποχή του Ιντερνετ τα πάντα συνδέονται με την τηλεπικοινωνία. Η ανάγκη να λειτουργούν όλα απρόσκοπτα 24 ώρες το 24ωρο αυξάνει τη ζήτηση τεχνικών τέτοιου είδους.

    Μηχανικός αεροσκαφών

Η εκπαίδευση γίνεται σε ΙΕΚ (αλλά και σε ΤΕΙ) ή αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού. Οι αεροπορικοί στόλοι μεγαλώνουν συνεχώς και έτσι αυξάνονται και οι ανάγκες για ανθρώπους που θα τα συντηρούν.

    Αναπνευστικός θεραπευτής

Είναι κάτι όπως λέμε... φυσιοθεραπευτής για αναπνευστικές παθήσεις. Και μπορεί εδώ στην Ελλάδα το εν λόγω επάγγελμα να είναι παντελώς άγνωστο, ωστόσο στις ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα. Επομένως, δεν θα αργήσει αν έρθει και εδώ.

    Εξειδικευμένος τεχνίτης

Η εκπαίδευση γίνεται σε τεχνικές σχολές, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ. Υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μηχανικός αυτοκινήτων/μοτοσικλετών/σκαφών, ψυκτικός, τεχνίτης θέρμανσης κ.λπ. είναι δουλειές που πάντα θα είναι απαραίτητες.

    Αστυνομικός

    Fashion Buyer

Δεν χρειάζεται καμία εκπαίδευση, μόνο εμπειρία και καλά αποτελέσματα στη δουλειά. Είναι το άτομο που αποφασίζει τι είδους ρούχα και αξεσουάρ θα προμηθευτεί ένα κατάστημα.

    Web Designer/Προγραμματιστής/Developer/Coder

Χρειάζεται μόνο... ταλέντο. Και ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Ισως και κάποια σχετική σχολή να βοηθούσε. Στην εποχή του Ιντερνετ και των έξυπνων κινητών όλοι όσοι εργάζονται σε αυτούς τους τομείς είναι σίγουρο ότι πάντα θα έχουν δουλειά.

    Νοσηλευτής

Από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη έλλειψη σε όλη την Ευρώπη και, με δεδομένη τη δημογραφική αύξηση της ηλικίας του πληθυσμού, η ζήτησή του δεν αναμένεται να μειωθεί.

    Αγρότης

Τα νέα προϊόντα που αποκτούν ξαφνικά ιδιαίτερα ζήτηση, όπως το ιπποφαές, η αλόη και άλλα, τα βιολογικά προϊόντα αλλά και άλλα πιο εξιδεικευμένα όπως αυτά χωρίς γλουτένη προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για απασχόληση με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 Μα'ι'ου....
1204: Ο Βαλδουίνος της Φλάνδρας στέφεται αυτοκράτορας της καταληφθείσας από τους Σταυροφόρους Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1568: Η Μαρία Α' της Σκωτίας διαφεύγει στην Αγγλία.

1868: Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.

1869: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα διαρκέσουν έως τις 19 Μαΐου. Από τις 187 έδρες της Βουλής, ο Αλέξανδρος Ζαΐμης θα λάβει 90, ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος 59 και ο Βούλγαρης 30.

1912: Υπογράφεται στη Σόφια η ελληνοβουλγαρική αμυντική συνθήκη, η οποία αποτελεί το προοίμιο της ελληνοβουλγαρικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου.

1927: Αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή η δίκη του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου.

1929: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες. Η απονομή τους έγινε στις 16 Μαίου του 1929 στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ» στο Χόλιγουντ. Πρόκειται για τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία τα οποία από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Η ιδέα ανακοινώθηκε το 1927 από τον Λουις Μπ. Μάγερ και αυτό γιατί ηθελε να δώσει μια ιδιαίτερη αίγλη αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού για τις κινηματογραφικές ταινίες

1999: Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» στοχεύει με ρουκέτα την οικία του Γερμανού πρέσβη Καρλ Χάινς Κούνα στο Χαλάνδρι. Η ρουκέτα καρφώθηκε στη στέγη του διώροφου σπιτιού. Ήταν η πρώτη φορά που η 17Ν αφήνει ίχνη. Μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος (στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα). Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκέτας. Η πυροδότηση έγινε με αυτοπρόσωπη παρουσία μελών της οργάνωσης. Η επίθεση έγινε από τον προαύλιο χώρο τής απέναντι πολυκατοικίας της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 63. Το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla (μοντέλο 1979), χρώματος λευκού (λευκό Toyota Corolla μοντέλο 1976 είχε χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση και στις 5 Μαΐου στο τριπλό χτύπημα με ρουκέτες στον Πειραιά), βρέθηκε στη 1 το μεσημέρι της επόμενης μέρας στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μεσογείου στο Χαλάνδρι, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την κατοικία του γερμανού πρέσβη. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την ίδια μέρα του χτυπήματος χωρίς να αλλαχτούν οι πινακίδες.

2004: Ο ορειβάτης Γιώργος Βουτηρόπουλος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην κορυφή των Ιμαλαΐων, στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μ. Ο 35χρονος, τότε, Γιώργος Βουτυρόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας που πάτησε στη «Στέγη του Κόσμου». Τον ακολούθησαν άλλοι οκτώ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι δεν θα το επιχειρούσε ξανά και έχει βάλει στόχο να ανέβει σε άλλες κορυφές. Ο έμπειρος ορειβάτης κάρφωσε την ελληνική σημαία, εκπροσωπώντας τη 12μελή Εθνική Ορειβατική Αποστολή «Ηellas- Εverest 2004» η οποία οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Γεννήσεις

1718 - Μαρία Αγκνέζι, Ιταλίδα μαθηματικός, γλωσσολόγος και φιλόσοφος
1801 - Γουίλιαμ Σιούαρντ, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ που απεφάσισε την Αγορά της Αλάσκας
1883 - Τζελάλ Μπαγιάρ, Τούρκος πολιτικός
1905 - Χένρι Φόντα, Αμερικανός ηθοποιός
1913 - Γούντι Χέρμαν, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1919 - Λιμπεράτσι, Αμερικανός μουσικός
1930 - Μπέτι Κάρτερ, Αμερικανίδα τζαζ τραγουδίστρια
1946 - Ρόμπερτ Φριπ, Άγγλος μουσικός, μέλος των King Crimson
1948 - Κάτια Δανδουλάκη, Ελληνίδα ηθοποιός
1950 - Γιόχαν Μπέντνορζ, Γερμανός φυσικός και νομπελίστας
1953 - Πιρς Μπρόσναν, Ιρλανδός ηθοποιός
1955 - Όλγα Κόρμπουτ, Ρωσίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής
1955 - Ντέμπρα Γουίνγκερ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1966 - Τζάνετ Τζάκσον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια
1970 - Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, Αργεντινή τενίστρια
1986 - Μέγκαν Φοξ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Θάνατοι

1651 - Στραγγαλίζεται ο Παρθένιος Β΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1830 - Ζοζέφ Φουριέ, Γάλλος μαθηματικός και φυσικός
1861 - Τζον Στίβενς Χένσλοου, Άγγλος βοτανολόγος και γεωλόγος
1926 - Μωάμεθ Στ', ο τελευταίος Οθωμανός σουλτάνος
1953 - Τζιάνγκο Ράινχαρντ, Βέλγος τζαζ μουσικός
1984 - Άντι Κάουφμαν, Αμερικανός κωμικός
1990 - Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, Αμερικανός κωμικός
1990 - Τζιμ Χένσον, Αμερικανός μαριονετίστας, δημιουργός του Μάπετ Σώου
2010 - Ρόνι Τζέιμς Ντίο, Αμερικανός τραγουδιστής της Heavy Metalκαι συνθέτης



Διαβάστε Περισσότερα »

Bροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι σήμερα

Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.

Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά να είναι έντονα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Κρήτη στα ορεινά της οποίας ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων Φίλλιπα Σαγάνα στις Θεσπιές

Συνδυασμός Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
          Πρόσκληση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού της  Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Φίλιππας Σαγάνας και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας προσκαλούν στην προεκλογική ομιλία του συνδυασμού στις Θεσπιές την Παρασκευή 16  Μαΐου στις 20:00
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο περιστατικό: Γάτα σώζει τη ζωή αγοριού μετά από επίθεση σκύλου (βίντεο)




Ένα αγόρι στην Καλιφόρνια που δέχτηκε επίθεση σκύλου κι έπεσε από το ποδήλατό του σώθηκε χάρις στην άμεση επέμβαση της γάτας της οικογένειάς του, η οποία όταν είδε τη σκηνή επιτέθηκε στον σκύλο και τον... έτρεψε σε άτακτη φυγή, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε σήμερα στο YouTube.

     Συνέβη χθες στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια.


Το βίντεο, το οποίο διαδόθηκε γρήγορα στο Ίντερνετ, δείχνει ένα μικρό αγόρι να παίζει σε δρόμο του Μπέικερσφιλντ όταν ξαφνικά ...εμφανίζεται ένας σκύλος, το αρπάζει από το πόδι και το τραβάει ρίχνοντάς το από το ποδήλατο.


Μία σκουρόχρωμη γάτα εμφανίζεται ξαφνικά και επιτίθεται στον σκύλο, τον οποίο μάλιστα καταδιώκει στον δρόμο αναγκάζοντάς τον να απομακρυνθεί από το σημείο εκείνο μέχρι που μία γυναίκα σπεύδει να βοηθήσει τον μικρό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το βίντεο ελήφθη από κάμερες ασφαλείας και μάλιστα έδειξαν φωτογραφίες από τα βαθιά τραύματα που επέφερε στο αγόρι ο σκύλος.

«Ευτυχώς δεν ήταν χειρότερα. Ο γιός μου είναι καλά», έγραψε ο πατέρας του παιδιού Ρότζερ Τριαντάφιλο κάτω από το αναρτημένο βίντεο.

Η αστυνομία του Μπέικερσφιλντ ανακοίνωσε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στο αγόρι είναι μία διασταύρωση λαμπραντόρ με τσόου-τσόου, οκτώ μηνών, παραδόθηκε μετά την επίθεση από τους ιδιοκτήτες του στις αρμόδιες αρχές και βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι να θανατωθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι ιδιοκτήτες του σκύλου, που μένουν στην ίδια γειτονιά με την οικογένεια του αγοριού, είπαν ότι στον σκύλο τους δεν άρεσαν ούτε τα παιδιά, ούτε τα ποδήλατα...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ