Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Pitbull Security- Εγγυημένη Ασφάλεια 24 Ώρες το 24ωρο


Η Pit Bull Security ξεκινώντας το 1992 με την ίδρυση και λειτουργία της Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, δημιούργησε ένα σύμβολο ποιότητας και αξιοπιστίας ασύγκριτης υπεροχής.
Στο διάστημα αυτό, στηριζόμενη στις εμπειρίες της αλλά και στην εμπιστοσύνη του κόσμου, κατάφερε να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες των πελατών της, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις Πρόληψης.Φιλοσοφία της Pit Bull Security ήταν και είναι να προσφέρει την κάλυψη της βασικής ανάγκης που όλοι έχουμε για Ασφάλεια και Προστασία.

Σε έναν κόσμο διαρκώς εξελισσόμενο, σε μια αγορά όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται καθημερινά, οφείλουμε να βελτιώνουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας, ώστε να έχουμε τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό και για να διατηρήσουμε αυτή την δέσμευσή μας, στην Pit Bull Security υιοθετούμε   συνεχώς   νέες σειρές καινοτόμων υπηρεσιών. Επιπλέον, έχοντας μεγάλη πείρα σε αυτόν τον χώρο, έχουμε καταφέρει να προσαρμόζουμε τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες σύμφωνα με την εκάστοτε περίσταση.

Εμπιστευτείτε μας και θα βρείτε σίγουρα αυτό που αγγίζει τα δικά σας “θέλω”  και τον δικό σας προϋπολογισμό, γιατί η Pit Bull Security στοχεύει σε μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους συνδρομητές της.

Η Pit Bull Security δικαιώνει την επιλογή σας!Η Pit Bull Security είναι  μέλος  του International Institute of Security (IISec) και του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SSEA).

Επίσης κατέχει Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008








Διαβάστε Περισσότερα »

“Έλληνες, μην καταστρέψετε τις ακτές σας όπως εμείς"

Το επίμαχο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό της Ελλάδας, που συγκαταλέγεται στις χώρες με τις μεγαλύτερες ακτογραμμές παγκοσμίως, προκαλεί το ενδιαφέρον ακόμα και περιβαλλοντικών οργανώσεων του εξωτερικού
Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη..διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο διευθυντής του WWF Ισπανίας, Χουάν Κάρλος δελ Όλμο.
Όπως τονίζει ο γνωστός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ακτιβιστής, η Ισπανία είναι η χώρα της Μεσογείου που υποφέρει τα μέγιστα από τη δραματική αλλοίωση και καταστροφή της παράκτιας ζώνης της: “Η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Αυτήν τη στιγμή, το 75% των ισπανικών ακτών έχει οικοδομηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόμησης με ρυθμό 8 εκτάρια (κάτι λιγότερο από 20 στρέμματα) ανά ημέρα τα τελευταία 20 χρόνια. Την ίδια στιγμή, σχεδόν μισό εκατομμύριο παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες είναι κενές”.
Σύμφωνα με τον Χουάν Κάρλος δελ Όλμο, η υποβάθμιση των ακτών δεν έχει μόνο περιβαλλοντικές, αλλά και οικονομικές επιπτώσεις. Η κατάληψη περισσότερου από το 70% του αιγιαλού προκάλεσε απώλεια ανταγωνιστικότητας, ελκυστικότητας και περιβαλλοντικής ποιότητας με αντίστοιχα αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και τη σταθερότητα του τουρισμού.
Με την Ισπανία να αποτελεί ένα μεσογειακό παράδειγμα προς αποφυγή ως προς τη μη βιώσιμη διαχείριση των ακτών της και την υποβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος, ο διευθυντής του WWF Ισπανίας καλεί με επείγοντα τρόπο την ελληνική κυβέρνηση να μην υποπέσει στα λάθη της χώρας του με το καταστροφικό -όπως τέθηκε στη διαβούλευση- νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία.
Ο Χουάν Κάρλος δελ Όλμο καλεί το Γιάννη Στουρνάρα και την Όλγα Κεφαλογιάννη να εξασφαλίσουν πως οποιαδήποτε νομοθεσία που αφορά στην παράκτια ζώνη θα εγγυάται την προστασία των οικοσυστημάτων και των οικολογικών υπηρεσιών που παρέχουν, ούτως ώστε να αναγνωριστεί η Ελλάδα διεθνώς ως σημαντικός παραθεριστικός προορισμός με σεβασμό για το βασικό τουριστικό προϊόν: τη φύση.
“Το WWF Ελλάς έχει εξαρχής ταχθεί ενάντια σε αυτό το καταστροφικό νομοσχέδιο, ενώ οι πρωτοφανείς αντιδράσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών αλλά και φορέων εξανάγκασαν την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί, ‘παγώνοντάς’ το προς το παρόν. Παρ’ όλα αυτά, με τις ευρωεκλογές να αποτελούν πλέον παρελθόν, οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε για τα επόμενα βήματα του υπουργείου και να πιέζουμε για ένα αποτελεσματικό, προστατευτικό και οικολογικά βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο για τις ακτές μας”, ανέφερε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς, και πρόσθεσε ότι, “το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο, αν θέλουμε πραγματικά να βγούμε από την κρίση πρέπει να αξιοποιήσουμε με υγιή τρόπο το μοναδικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το φυσικό μας κεφάλαιο”.

Μνημόνιο ελπίδας για τα ιχθυαποθέματα της Μεσογείου
Εν τω μεταξύ, το WWF χαιρετίζει την υιοθέτηση ενός αναθεωρημένου πλαισίου δράσης με στόχο την ανάκαμψη των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου από τη Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM). Με το 90% των ιχθυαποθεμάτων να είναι υπεραλιευμένα, η συγκεκριμένη αναθεώρηση κρίνεται απαραίτητη και αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την επίτευξη της βιωσιμότητας της αλιείας στη Μεσόγειο, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη λειτουργικότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Όλα τα παραπάνω άλλωστε αποτελούν προτεραιότητες της Θαλάσσιας Μεσογειακής Πρωτοβουλίας του WWF στη Μεσόγειο. Τα γραφεία Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, μαζί με το Μεσογειακό, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές γραφείο του WWF, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος προωθώντας παράλληλα λύσεις για τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών. Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Καραβέλλας, συντονιστής της Μεσογειακής Πρωτοβουλίας, υπέγραψε εκ μέρους της περιβαλλοντικής οργάνωσης μνημόνιο συνεργασίας με τη Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο στηρίζοντας έτσι έμπρακτα το καινούργιο πλαίσιο δράσης και συγκεκριμένα τα μέτρα που θέτουν ως στόχο:
-Την ανάκαμψη των ιχθυαποθεμάτων και τη διατήρησή τους σε επίπεδα ανώτερα από τη Mέγιστη Bιώσιμη Απόδοση.
-Την εφαρμογή σχεδίων διαχείρισης για την αλιεία τα οποία θα βασίζονται στην οικοσυστημική προσέγγιση και σε επικαιροποιημένα επιστημονικά στοιχεία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας όλων των αλιευτικών στόλων.
-Την επίσημη υιοθέτηση του μέτρου της δημιουργίας απαγορευμένων περιοχών αλιείας για την προστασία των ευάλωτων θαλάσσιων οικοσυστημάτων και των σημαντικών περιοχών για τα ιχθυαποθέματα, καθώς και οριζόντια μέτρα για όλους, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι διαχείρισης περιβάλλοντος, να συμμορφώνονται όλοι με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο και να εξασφαλίζεται η διαφάνεια των διαδικασιών και η ανοιχτή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Πηγή: εφημερίδα Μακεδονία
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,  ΙΚΑ,  ΟΑΕΕ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, ο θόρυβος των εκλογών απέσπασε την προσοχή μας απ’ την επερχόμενη καταιγίδα που απειλεί τα ήδη κουτσουρεμένα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Σ’ αυτό βοήθησε και το ότι, τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, άφησαν έξω απ’ την εκλογική αντιπαράθεση τα θέματά μας αφού οι θέσεις τους δεν διαφέρουν στην ουσία και βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Ενθαρρυμένη απ’ την σιωπηρή στάση της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επισπεύδει την προγραμματισμένη για την 1-1-2015 περικοπή στις επικουρικές συντάξεις, κατά ένα εξάμηνο.
Έτσι αυτές θα εφαρμοστούν από την 1-7-2014 και ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο με περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές υγείας μέχρι τέλους του χρόνου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι επερχόμενες περικοπές θα προκύψουν απ’ τον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και από το 70% του συντάξιμου μισθού θα μειωθούν στο 60% με σκοπό να φτάσουν στο 48% τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στην γωνία περιμένουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία αντικαθιστώντας τα επικουρικά.
Οι παροχές υγείας θα υποστούν περαιτέρω υποβάθμιση. Σε συνδυασμό με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών που ψηφίστηκε, την μείωση των εργαζόμενων λόγω ανεργίας και την επιπλέον αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης , τα ταμεία θα υποστούν νέες ζημιές που θα φέρουν αντίστοιχες μειώσεις των παροχών σύνταξης και υγείας.
Αυτός ο δρόμος πρέπει να ανακοπεί τώρα, πριν είναι αργά.
Κι αυτό απαιτεί συστράτευση όλων των συνταξιούχων κάθε κλάδου. Δυναμώνοντας τα σωματεία μας και συμμαχώντας με τους εργαζόμενους και άνεργους μπορούμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία. Να σταθούμε απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΕ για φτηνή και προσωρινή απασχόληση που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε σκλάβο και τον συνταξιούχο σε επαίτη βοήθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις πανελλαδικά και τοπικά, συντονίζουμε τις κινήσεις μας. Προετοιμάζουμε τις επόμενες δραστηριότητες με συσκέψεις οργανώνοντας την κεντρική μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.
Στην Λιβαδειά, την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, θα γίνει κοινή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων της Στερεάς Ελλάδας και αντιπροσωπίας από την Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στην σύσκεψη.
Λιβαδειά 30-5-2014
τα ΔΣ
των συνεργαζόμενων
Συνταξιουχικών Συλλόγων
Δημοσίου - ΙΚΑ – ΟΑΕΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Στη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα αναλάβει να ερευνήσει το κατά πόσο υπάρχουν στοιχεία βάσει των οποίων μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να αξιώσει χρήματα από τη Γερμανία για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον ελλαδικό χώρο, προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η επιτροπή αυτή δημιουργείται για «τον προσδιορισμό τυχόν ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

Η ανάγκη προσδιορισμού συνδέεται άμεσα με το περιεχόμενο πρόσφατου πορίσματος «της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων». Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε επανειλημμένα προκαλέσει ένταση στη Βουλή, με αρκετούς βουλευτές -κυρίως από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης- να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έτσι ώστε οι γερμανικές επανορθώσεις να τοποθετηθούν στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας.

Ποιοι συμμετέχουν στην επιτροπή

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν σημαντικά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Ειδικότερα, την επιτροπή απαρτίζουν:

- Ο Παναγιώτης Καρακούσης, επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ ως συντονιστής

- Ο Βασίλειος Μανεσιώτης, πρώην επικεφαλής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελέτων της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΤτΕ, ως αναπληρωτής συντονιστής

- Ο Βασίλειος Κατριβέσης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την ΕΕ

- Ο Στυλιανός Μαραβελάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων

- Ο Δημήτριος Τσάκωνας, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΔΔΗΧ.

«Έργο της επιτροπής είναι ο προσδιορισμός τυχόν ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Με απόφαση της δύναται να συνεπικουρούν το έργο της φυσικά πρόσωπα από άλλα υπουργεία, ερευνητικούς φορείς και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς αμοιβή» επισημαίνεται στην απόφαση Σταϊκούρα.

«Το όλο έργο της επιτροπής και των συνεπικουρούντων προσώπων θα διέπεται από τις αρχές της απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας» προστίθεται.

Η επιτροπή θα πρέπει να έχει παραδώσει την έκθεσή της στις 31 Οκτωβρίου 2014. Ωστόσο, ερώτημα παραμένει η στάση του Βερολίνου, το οποίο έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

4 μετάλλια η συγκομιδή της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς

Με έξι αθλητές συμμετείχε η Ακαδημία Taekwondo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στο Taekwondo Championship G1 που διεξήχθη στην Κώ στις 25 με 27 Απριλίου 2014 και επέστρεψε με συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων!
Αναλυτικά :
- Αργυρό Μετάλλιο οι αθλητές :
Παναγιώτης Λινάρδος (Ιτέα) και,
Άκης Γκόλφης (Άσπρα Σπίτια).
-Χάλκινο Μετάλλιο οι αθλητές :
Γιώργος-Ηλίας Ρέββας (Αράχωβα) και,
Ευγενία Αγγελίδη (Ιτέα).
Η προπονήτρια αναφέρει την εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών Ει.Ρέββα (Αράχωβα) και Ηλία Καραγιάννη (Ιτέα) καθώς επίσης μεταφέρει την επιβράβευση της αγωνιστικής και πολιτισμικής εμφάνισης όλων των αθλητών που συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτην απ τον Ολυμπιονίκη μας του Taekwondo Μιχάλη Μουρούτσο!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήσιμες συμβουλές της Αστυνομίας για να μην «πέσετε» θύματα απάτης





Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Σημειώνεται ότι οι επιτήδειοι έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικές με τα υποψήφια θύματά τους, τα πλησιάζουν αιφνιδιαστικά και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα όπως ότι είναι γνωστοί συγγενών τους, λογιστές, εφοριακοί κ.λ.π., ζητούν χρήματα προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων. Συγκεκριμένα :

    Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
    Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
    Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
    Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
    Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
    Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
    Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
    Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
    Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
    Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
    Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
    Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
    Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Επίσης χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr - Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεσιτάλ πιάνου στη Λιβαδειά

Αποχαιρετάμε μουσικά την Άνοιξη με το ρεσιτάλ πιάνου της Λουκίας Μπονιάκου σε έργα Μεγάλων Κλασσικών Συνθετών.
Σάββατο 31 Μαίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου. Ελ. Βενιζέλου 8 - Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Φίλλιπα Γεροπέτρου Δημοτικού Συμβούλου Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων

Οι τριακόσιοι ψήφοι δημοτών του Δήμου Αλιάρτου Θεπιέων έντιμοι,καθαροί χωρίς κάποιο αντάλαγμα με  εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν να με εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο για δεύτερη φορά (πρώτη 1982-1986) να παλέψω για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τα λαικά στρώματα,ανέργους-συνταξιούχους και νέους που φεύγουν για γκαρσόνια στα νησιά μας χωρίς να έχουν καμμία επαγγελματική αποκατάσταση,όλα αυτά θα αυξηθούν  με την εφαρμογή  του Καλλικράτη στους Δήμους.
Τους Ευχαριστώ πολύ και θα τους εκπροσωπήσω αντάξια με όλες τις δυνάμεις μέσα και έξω απο τον Δήμο μαζί με τους συνεργάτες μου απο τη Λαική Συσπείρωση
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΓΕΡΟΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΛΙΠΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές εξετάσεις: Δείτε τις απαντήσεις

ΟΕΦΕ: Σαφώς πιο εύκολα από πέρυσι τα θέματα στα Μαθηματικά - Βατή η Βιολογία - Κατανοητά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στη Φυσική
Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική -όλα μαθήματα Γενικής Παιδείας- εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μάθημα της Βιολογίας δεν έκρυβε παγίδες και ήταν κατανοητό. Σε ό,τι αφορά στα Μαθηματικά, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν ύστερα από χρόνια σε μαθηματικό πρόβλημα, όπως αποκαλείται στα σχολεία,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι δύσκολο. Στη σημερινή εξέταση πάντως Μαθηματικά και Βιολογία είναι τα δύο μαθήματα που επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι για να εξετασθούν.
Θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας Θέματα Φυσικής Γενικής Παιδείας Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας Θέματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας


Σύμφωνα με την ομοσπονδία φροντιστών εκπαιδευτών Ελλάδας:

Στα Μαθηματικά τα θέματα ήταν σαφώς πιο εύκολα από τα περσινά και ένας μέτριος μαθητής μπορούσε εύυκολα να φτάσει στο 13-15

Στη Φυσική τα θέματα ήταν βατά, κατανοητά, κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά δεν κάλυψαν όμως όλο το εύρος της ύλης. Δύο από αυτά (το Β3 και το Δ4) είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί απαιτούσε κατανόηση σε βάθος της ύλης

Στη Βιολογία τα θέματα ήταν βατά, αναμενόμενα και κάλυπταν όλη την έκταση της ύλης με διαβαθμισμένη δυσκολία.


Διαβάστε την ανακοίνωση του Ο.Ε.Φ.Ε για τα μαθήματα  



Δείτε τις απαντήσεις

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά  Οι απαντήσεις στη Βιολογία


Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από το δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου: «Ο σύγχρονος άνθρωπος», που αναφέρεται στον ανθρωπισμό.

Χθες, Πέμπτη, οι πανελλαδικές άρχισαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΙ. Στο πλαίσιο της Εκθεσης, τους ζητήθηκε να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους υποψήφιους:

- Να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από το Λύκειό τους.

- Κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου σε Οινόη και Σκούρτα Βοιωτίας




Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάστηκε στον ομώνυμο ενοριακό Ναό της Οινόης. Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζει και το Ησυχαστήριο της Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα. Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων  του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και του Θεοφ. Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Γιατρός χωρίς πτυχίο, 13 χρόνια διευθυντής σε νοσοκομείο

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, δυστυχώς όμως για τη δημόσια υγεία και τους κρατικούς μηχανισμούς, πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα. Πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου  Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου επειδή δεν διέθετε... πτυχίο ιατρικής.
Πλαστά πτυχία ιατρικής από την Ιταλία
 Ο Ιωάννης Καστανης, έφθασε να κάνει καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, είναι ανύπαρκτοι, ενώ επιπλέον και ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου έχει εξαφανισθεί.

Ο γιατρός φαίνεται ότι κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Το ΔΙΚΑΤΣΑ του έδωσε άνετα την ...πιστοποίηση
Για 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί. Την συγκεκριμένη πλαστογραφία, όμως, και ποιός ξέρει πόσες άλλες, όπως αναφέρουν πηγές από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου, ουδείς μπορούσε να διαπιστώσει αφού μέχρι πρόσφατα κανείς δεν προέβαινε σε ταυτοποίηση των στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πιστότητα των δικαιολογητικών.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού - μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας  Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα). Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ.

Πέρασε από πολλά νοσοκομεία
Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης  αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ενα πολίτης το κατήγγειλε

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί. Όπως λένε οι πληροφορίες, παραμένει «εξαφανισμένος» παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ποιοι έχουν ευθύνες;
Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο ευθύνονται και ο γενικός διευθυντής Υπηρεσιών Υγείας που ενέκρινε το διορισμό, αλλά και η γενική γραμματέας, οι οποίοι βέβαια απομακρύνθηκαν όταν άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως και αν υπάρχουν ευθύνες διαχρονικά για το μη έλεγχο των πτυχίων των γιατρών. Kύκλοι του υπουργείου, πάντως, έλεγαν στο Capital.gr πως τα πτυχία που κατατίθεντο, μέχρι και πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον, δεν ταυτοποιούνταν ποτέ και από καμία δημόσια υπηρεσία.

Οι έλεγχοι άρχισαν τελικά, έστω και καθυστερημένα, από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν ελέγχονται μόνο τα μητρώα των πτυχιούχων μέσω επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και η πιστότητα των πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεντρωτικά στοιχεία, εκτιμάται  πως περίπου το 2% των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας (από τους 90 χιλ. συνολικά) έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών. Η αποπομπή των γιατρών- μαϊμού από το ΕΣΥ ήδη έχει αρχίσει από το υπουργείο Υγείας, όπως και η άσκηση ποινικών διώξεων.

Ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος για τους ιατρούς με ιδιωτικά ιατρεία. Είναι δε ενδεικτικό πως ακόμη και από το υπουργείο Υγείας απολύθηκαν πρόσφατα τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς βρέθηκε πως είχαν πλαστό απολυτήριο λυκείου. Πληροφορίες από το capital.gr και από την Real.gr
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της Κορώνειας


Υπογράφηκε την Τετάρτη 28/5/2014 η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων της τοπικής κοινότητας Κορώνειας συνολικού ποσού 453.759,84 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της αναδόχου εταιρείας LM Construction AKTE.
Η ανάδοχος εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του έργου με μέση τεκμαρτή έκπτωση 51,00% και υποχρεούται να παραδώσει το έργο σε διάστημα δώδεκα μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Το έργο αφορά στην ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην τοπική κοινότητα Κορώνειας και περιλαμβάνει διαμορφώσεις υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις οδών, δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού καθώς και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης. Η συνολική επιφάνεια των επεμβάσεων είναι περίπου 4.100 τ.μ.
Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:
    Στον οικισμό Κορώνειας – Διαμόρφωση χώρου αναψυχής στη θέση «Πλάτανος» ή «Δεξαμενή», ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου εκκλησίας Αγίων Ταξιαρχών, ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου Λαογραφικού Μουσείου, επίστρωση της οδού κάτω από την εκκλησία με πλάκες πέτρας.
    Στον οικισμό Αγίας Παρασκευής – Ανάπλαση του κεντρικού δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι τον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eλληνόπουλο γεννήθηκε με βάρος μόλις 395 γραμμάρια και επέζησε



«Επιστημονικό θαύμα» χαρακτηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες το γεγονός ότι ένα Ελληνόπουλο που γεννήθηκε πρόωρα βρίσκεται σήμερα στη ζωή και είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και επέζησε στη Βικτόρια.

Η περίπτωση του Γιάννη Μεταξιώτη έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα Herald Sun. Το μικρό ελληνόπουλο γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων στη Μελβούρνη και είχε ύψος όσο ένα στυλό και βάρος λιγότερο από ένα κουτάκι Κόκα-Κόλα! Μόλις 395 γραμμάρια. Αυτή την εβδομάδα πήγε σπίτι του και η ευτυχία των γονιών του, Κώστα και Πόλα, δεν περιγράφεται.

Το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική. Η μητέρα του Πόλα είχε κάνει τρεις αποβολές και 15 αποτυχημένες εξωσωματικές. Η 16η, με την οποία έφερε στη ζωή τον Γιαννάκη, θα ήταν και η τελευταία.

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πολιτειότητα- Ενεργός Πολίτης: Θεωρία και Πράξη» στο Συνεδριακό Θήβας


Πρόσκληση

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ν. Βοιωτίας & ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ημερίδα που πραγματοποιείται την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, 10.30΄π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με θέμα:



«Πολιτειότητα- Ενεργός Πολίτης: Θεωρία και Πράξη»


Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ν. Βοιωτίας:

Κατσιφή- Χαραλαμπίδη Σπ., 1ης περιφέρειας

Σκόνδρα Ασ., 2ης περιφέρειας

Ζουγανέλη Άν., 3ης περιφέρειας

Γεωργαντάς Απ., 4ης περιφέρειας

Μπασαγιάννη Ελ., 29ης περ Προσχολικής Αγωγής
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Ρηγίνου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την αντιχαλαζική προστασία




Με αφορμή ανακοινώσεις φορέων και δημοσιεύματα σχετικά με την υλοποίηση εκ μέρους του ΕΛΓΑ του προγράμματος της προστασίας των καλλιεργειών από το χαλάζι με εναέρια μέσα, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο…



του ΕΛΓΑ έχει αποφασίσει τη συνέχιση του προγράμματος και για την επόμενη πενταετία με συνολικό κόστος περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί. Η σύμβαση είναι έτοιμη και έχει αποσταλεί από τις 14 Μαΐου 2014 στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο αφού έτσι προβλέπεται από το Νόμο για συμβάσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος για λόγους διαφάνειας, τήρησης της νομιμότητας και χρηστής διαχείρισης των δημόσιων πόρων.

Η σύμβαση θα υπογραφεί αμέσως μετά τον αναγκαίο έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει ενημερωθεί από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανόν στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά περιόδους 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


1828: Ο Τσάρος Νικόλαος Α΄ αποστέλλει στον Ιωάννη Καποδίστρια, κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, ως οικονομική στήριξη 500.000 ρούβλια.

1913: Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος λήγει και επίσημα με την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου.

1917: Ο Αλέξανδρος Α' ανεβαίνει στο θρόνο του Βασιλείου της Ελλάδος, μετά την παραίτηση του πατέρα του Κωνσταντίνου.

1941: Λήγει η Μάχη της Κρήτης, με την κατάληψη όλου του νησιού από τους Γερμανούς.

1941: Δύο 19χρονοι φοιτητές ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή. Όλα έγιναν τη νύκτα της 30ης Μαΐου, ξημερώνοντας η 31η Μαΐου του 1941. Οι δύο τολμηροί φοιτητές αφαίρεσαν τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακρόπολη Αθηνών, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.
Το τολμηρό εκείνο εγχείρημα προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που μεταδόθηκε η είδηση. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή που καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής. Ο Γάλλος στρατηγός Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως «Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης». Βέβαια το ναζιστικό καθεστώς απάντησε με καταδίκη των υπευθύνων (του Γλέζου και του Σάντα) ερήμην σε θάνατο από το γερμανικό στρατοδικείο. Έτσι ξεκίνησε μια εκτεταμένη αναζήτηση όπου και τελικά, σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 24 Μαρτίου του 1942 ο Μ. Γλέζος και ο συνεργός του συλλαμβάνονται από γερμανικό κλιμάκιο και φυλακίζονται στις φυλακές Αβέρωφ. Εκεί ο Γλέζος εξαιτίας απάνθρωπων βασανιστηρίων προσβλήθηκε από φυματίωση βαριάς μορφής οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

1943: Ο Γιόζεφ Μένγκελε διορίζεται γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου όπου στο εξής θα πραγματοποιήσει απάνθρωπα πειράματα με κρατούμενους. Έμεινε στην ιστορία ως ο Άγγελος του Θανάτου.

1962: Η Μικτή Θεσσαλονίκης νικά 2-1 την Μπαρτσελόνα σε φιλικό παιγνίδι. Το νικητήριο γκολ πετυχαίνει ο Λώλος Χασεκίδης του Ηρακλή.

1969: Οι πρώτες γυναίκες αστυφύλακες στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν υπηρεσία.

1972: 25 άτομα σκοτώνονται και 72 τραυματίζονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ιαπωνικός Κόκκινος Στρατός», που υποστηρίζουν την Παλαιστινιακή υπόθεση, βγαίνουν από αεροσκάφος της Air France και επιτίθενται σε πλήθος περίπου 300 ατόμων με χειροβομβίδες και αυτόματα πυροβόλα.

1990: Πραγματοποιείται η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και διαρκεί 5,5 ώρες.

1998: Η Κατερίνα Θάνου σπάει το ρεκόρ στα 100 μέτρα γυναικών, σημειώνοντας επίδοση 10.99.

2006: Η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει βομβιστική επίθεση κατά του τότε υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη, έξω από το σπίτι του στο Λυκαβηττό. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε ενεργοποιηθεί με τηλεχειρισμό, είχε τοποθετηθεί σε σακβουαγιάζ που είχε αφεθεί σε ποδήλατο.

Γεννήσεις

1672 - Μεγάλος Πέτρος, τσάρος της Ρωσίας
1814 - Μιχαήλ Μπακούνιν, Ρώσος θεωρητικός του αναρχισμού
1875 - Τζιοβάνι Τζεντίλε, Ιταλός φιλόσοφος
1908 - Χανς Όλοφ Γκόστα Αλφβέν, Σουηδός φυσικός και νομπελίστας
1909 - Μπένι Γκούντμαν, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1912 - Τζούλιους Άξελροντ, Αμερικανός βιοχημικός
1934 - Αλεξέι Λεόνωφ, Ρώσος κοσμοναύτης και ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο διάστημα
1934 - Αλκέτας Παναγούλιας, Έλληνας βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής
1951 - Ζντράβκο Τσόλιτς, Βόσνιος τραγουδιστής
1974 - Σι-Λο Γκριν, τραγουδιστής των Gnarls Barkley.
1974 - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1976 - Ραντοσλάβ Νεστέροβιτς, Σλοβένος καλαθοσφαιριστής

Θάνατοι

1416 - Ιερώνυμος της Πράγας, Τσέχος θεολόγος
1431 - Ιωάννα της Λωραίνης, Γαλλίδα ηρωίδα
1593 - Κρίστοφερ Μάρλοου, Άγγλος θεατρικός συγγραφέας
1640 - Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, Φλαμανδός ζωγράφος
1770 - Φρανσουά Μπουσέ, Γάλλος ζωγράφος
1778 - Βολταίρος, Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος
1826 - Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο μητροπολίτης που ύψωσε το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης του 1821
1912 - Ουίλμπουρ Ράιτ, Αμερικανός πρωτοπόρος της αεροπλοΐας
1960 - Μπόρις Πάστερνακ, Ρώσος συγγραφέας και νομπελίστας
1993 - Σαν Ρα, Αμερικανός μουσικός
2006 - Σοχέι Ιμαμούρα, Ιάπωνας σκηνοθέτης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ