Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για νέα απειλή: Κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει κινητά και tablets -Απαιτεί χρήματα για να τα ξεκλειδώσει

Νέα απειλή αντιμετωπίζουν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, καθώς ένα κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία «Simpelocker».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες πως το λογισμικό αυτό με την εγκατάσταση του στη συσκευή, σκανάρει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη της (φωτογραφίες, ταινίες, έγγραφα κλπ) και στη συνέχεια την κλειδώνει αποκρυπτογραφώντας τα αρχεία της

Για το ξεκλείδωμα της συσκευής και την αποκρυπτογράφηση των αρχείων της, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη της συσκευής και ζητείται από τους χρήστες να καταβάλουν χρηματικό ποσό

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού ( TROJAN ), με την ονομασία "Simplelocker", το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και tablets (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ANDROID και κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη τους.
Ειδικότερα, με την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή γίνεται ανίχνευση για ύπαρξη εξωτερικού μέσου αποθήκευσης, όπως SD κάρτα μνήμης, σκανάροντάς την για αρχεία τύπου ".jpeg, .jpg, .png, .bmp, .gif, .pdf, .doc, .docx, .txt, .avi, .mkv, .3gp, .mp4". Αφού τα εντοπίσει, στη συνέχεια τα κρυπτογραφεί κατά πρότυπο AES και αλλάζει την κατάληξη (extension) τους με αποτέλεσμα να καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Ακολούθως στην οθόνη της συσκευής εμφανίζεται μήνυμα που ενημερώνει ότι είναι κλειδωμένη για προβολή και διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας, ζωοφιλίας κτλ και απαιτεί από τους χρήστες την καταβολή χρηματικού ποσού για να ξεκλειδωθεί και να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία της.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα το προαναφερόμενο λογισμικό έχει εμφανιστεί σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.

Καλούνται οι πολίτες που κατέχουν κινητά τηλέφωνα και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας της συσκευής τους για την αποφυγή προσβολής της από τον προαναφερόμενο ιό. Συγκεκριμένα:



    να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος ANDROID.
    να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας όπως ένα antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
    να μην κατεβάζουν εφαρμογές από άγνωστες πηγές ή αναξιόπιστες εφαρμογές
    να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.



Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση χειροποίητων προιόντων υγείας και ομορφιάς στο "moments art" στα Βάγια

Ελάτε να γνωρίσετε τα χειροποίητα προιόντα υγείας και ομορφιάς melkeri!Στο τέλος της βραδιάς θα γίνει κλήρωση με δώρα, όμορφα κοσμήματα απο το κατάστημα μας!!Σας περιμένουμε σε μια ξεχωριστή εκδηλωση!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Το καταπληκτικό video για την Εθνική Ελλάδας



Έξι ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 κι ένας φίλαθλος της Εθνικής Ελλάδας δημιούργησε ένα καταπληκτικό video για τη γαλανόλευκη και την πορεία της μέχρι τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Με τίτλο "Ρίο, ερχόμαστε", ο δημιουργός του video πήρε στιγμές από τα παιχνίδια της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ και στην τελική φάση του Euro 2012 και συνέθεσε ένα φανταστικό σποτάκι.

Σε αυτά τα πλάνα πρόσθεσε και εικόνες από το έπος της Πορτογαλίας το 2004 και από άλλες στιγμές της επιτυχίας, καθώς και τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, πριν από την αναμέτρηση των δύο χωρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ο Γιόαχιμ Λεβ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Οι Έλληνες είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης".

Δείτε το video
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 8.500 αιτήσεις για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Αναμένεται να φτάσουν στις 10.000
Τις 10.000 αναμένεται να φτάσουν οι αιτήσεις που θα κατατεθούν για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 8.500 αιτήσεις, με το υπουργείο να σημειώνει ότι πολλοί από τους ενδιαφερόμενους διαθέτουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης και αυτό που θέλουν είναι «να αλλάξουν τρόπο ζωής επιδιδόμενοι στην αγροτική επιχειρηματικότητα, όπου υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες υποστήριξης του κλάδου και τις προσπάθειες να υποστηρίξουμε την είσοδο νέων ανθρώπων στον τομέα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα Γιαννόπουλου


Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν και ο καθένας από εμάς με την ψήφο του όρισε τη μοίρα του τόπου που αγαπάμε αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που μας ψηφίσατε, μας εμπιστευθήκατε και σταθήκατε κοντά μας.
Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» είναι δύναμη, η οποία στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα σταθεί στο ύψος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν όλοι εκείνοι που ψήφισαν το συνδυασμό μας.             Εύχομαι όλοι να συνειδητοποιήσουμε, ο καθένας από τη θέση του, την ευθύνη που έχουμε για τον τόπο μας. Η συνειδητοποίηση αυτή να επιτρέψει στον καθένα από εμάς να οδηγείται σε σωστές και επιτυχείς αποφάσεις και επιλογές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Σκόπελο

Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:21 στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η επιχείρηση "σκούπα"σε Βοιωτία Στερεά με 15 συλλήψεις

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λιβαδειάς, Λαμίας και Χαλκίδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, των Α’, Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα.

Συγκεκριμένα:

    Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα (δύο στη Χαλκίδα και δύο στη Θήβα), για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.
    Συνελήφθη αλλοδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
    Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θήβα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκε μικροποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
    Συνελήφθη ημεδαπή ROMA στη Θήβα, διότι εξωθούσε στην επαιτεία τα δύο ανήλικα τέκνα της. Κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της.
    Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στη Λαμία, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
    Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί σε περιοχές της Εύβοιας, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
    Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στα Καμένα Βούρλα, για υγειονομικές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 48χρονου στη Λιβαδειά για καλλιέργεια δενδρυλίων κάνναβης

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Λιβαδειά

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- δενδρύλλια κάνναβης και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους -41,7- γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (05-06-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου στη Λιβαδειά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους τριάντα (30), ενός μέτρου και πενήντα (1,50) και ενός μέτρου και εβδομήντα (1,70) εκατοστών αντίστοιχα, τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του.
    Φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (41,7) γραμμαρίων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίθετη η Παπαθωμά με την παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού



Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού αποτελεί ύψιστο πόλο τουριστικής ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας και η παραχώρησή   του μας βρίσκει αντίθετους όπως και σε κάθε εκχώρηση δημόσιας περιουσίας.

Στις 16 Οκτωβρίου 2013 έγινε παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, για τις ιαματικές πηγές (θερμαλισμός) και τον χειμερινό τουρισμό (ορεινός όγκος Παρνασσού – Βελουχίου-λευκή εβδομάδα)  για να περιέλθουν στο Β΄ Βαθμό  Αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας  είναι η καλύτερη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του  τόπου μας, για να είναι ανταγωνιστικός τουριστικά, με ενδυνάμωση του χειμερινού τουρισμού, ανάπτυξη των παραπαρνάσσιων  περιοχών, μέσα από την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Υπ.Μεταφορών σε Μπασιάκο για ζημιές στο δίκτυο του ΟΣΕ στη Βοιωτία



Σε απάντηση της Ερώτησης  με αριθμό 7467/3-4-2014  που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος , σας ενημερώνουμε  για τα εξής :
Το πρόβλημα ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο οφείλεται σε κλοπές/δολιοφθορές, υφίσταται τα τελευταία χρόνια και έχει ενταθεί ιδιαίτερα την τελευταία εξαετία. Κρούσματα έχουν παρατηρηθεί και στις καλωδιώσεις των συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης, αλλά και άλλων πάγιων μεταλλικών εγκαταστάσεων του δικτύου, (περίφραξη, στύλοι φωτισμού, καλωδιώσεις, εγκαταστάσεις υποσταθμών έλξης κ.λ.π.).Το πρόβλημα έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις, αλλά και επιπτώσεις στην κυκλοφορία των συρμών.
Οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές και καταβάλλεται από κοινού κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου.
Όσον αφορά τις καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βοιωτίας, σε σιδηροτροχιές, καθώς και στα συστήματα επιδομής, (ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση),  στις οποίες αναφέρεται η ανωτέρω σχετική Ερώτηση, από βανδαλισμούς, δολιοφθορές και κλοπές, ήταν πράγματι ιδιαίτερα εκτεταμένες. Για την αποκατάσταση του δικτύου η ΕΡΓΟΣΕ,  με βάση τις καταγραφές των ζημιών και τις κοστολογήσεις που πραγματοποίησε, προέβη σε Συμβασιοποιήσεις και ειδικότερα:
o    Σύμβαση 700, για την αποκατάσταση της σηματοδότησης στο τμήμα της γραμμής Αχαρνές–Τιθορέα,  η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους  2015.
o    Διακήρυξη 717, για την αποκατάσταση των κλοπών/δολιοφθορών των προηγούμενων ετών στον εξοπλισμό των συστημάτων της σηματοδότησης-τηλεπικοινωνιών στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη–Προμαχώνας, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας προβλέπεται και η υπογειοποίηση και η σκυροδέτηση του μεγαλύτερου μέρους των καλωδίων προκειμένου να μην είναι προσβάσιμα. Η εν λόγω εργολαβία εκτιμάται ότι θα υπογραφεί εντός του επόμενου τριμήνου με διάρκεια ολοκλήρωσης δύο έτη.
Περαιτέρω, η ΕΡΓΟΣΕ χρησιμοποιεί ως μέσο για την αποτροπή των κλοπών/δολιοφθορών στα καλώδια  ηλεκτροκίνησης την άμεση θέση υπό τάση αυτοτελών τμημάτων της Εναέριας Γραμμής Επαφής, (ΕΓΕ),  τόσο στα υπό κατασκευή όσο και στα μελλοντικά έργα.


                                                                                  Ο       ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                           MIXAΛΗΣ   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Κοινοποίηση
Βουλή των Ελλήνων
Βουλευτή  κ.  Ευάγγελο Μπασιάκο                            Aκριβές  Αντίγραφο

                                                                                   Στ. Σμαράϊδου







Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βοιωτίας στο Καλάμι





Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Μουσικό Festival Αρβανίτσας



Διαβάστε Περισσότερα »

Περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας για τα 70χρονα της Σφαγής του Διστόμου

Σε συμβολική περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας προχωρούν το Σάββατο 7 Ιουνίου η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο, που στηρίζει με συνέπεια τον αγώνα για την δικαίωση του Διστόμου και των άλλων Ολοκαυτωμάτων στη χώρα μας και το "Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα", με αφορμή την επέτειο της Σφαγής των 218 κατοίκων του Διστόμου από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το έγκλημα αυτό.

Οπως ανακοίνωσε αργά χθες το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την ομάδα των Γερμανών Δικηγόρων και ακτιβιστών «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, θα συνεχιστούν στο Δίστομο- με ενδιαφέρον πρόγραμμα - και θα κλείσουν με συνέντευξη τύπου την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Το Σάββατο 7.6.2014, η δραστηριότητα ξεκινά στις 11.00 π.μ.με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία και συμβολική περικύκλωσή της.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη της Ομάδας Δράσης ΑΚ Δίστομο και του Εθνικού Συμβουλίου (www.holocaust.gr) θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης, οι οποίες κορυφώνονται την Τρίτη 10 Ιουνίου, ανήμερα του Ολοκαυτώματος με το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την τελετή στο Μαυσωλείο του Διστόμου.

Μετάθεση συνεντευξης

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 6.6.2014, κοινή Συνέντευξη Τύπου της Ομάδας Δράσης ΑΚ Δίστομο και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης με αντικείμενο την πορεία της διεκδίκησης και τις επόμενες ενέργειες, μετατίθεται, λόγω της αργίας της ΕΣΗΕΑ, για την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στο POLIS CAFE, Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου (πάνω από τη Στοά του Βιβλίου).


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κοιτούν οι εργοδότες όταν σας τσεκάρουν στο Google

Θέλετε να μάθετε τι κάνει το 80% των εργοδοτών προτού να σας καλέσουν για συνέντευξη; Σας τσεκάρουν στο Google....

Αν αυτό σας εκπλήσσει, τότε αυτό το άρθρο είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να διαβάσετε. Στη σημερινή αγορά εργασίας, οι εργοδότες εκτιμούν τη διαφάνεια στις προσλήψεις, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διαδικτυακή σας παρουσία είναι καθαρή και ειλικρινής.
Όταν οι εργοδότες σας τσεκάρουν στο Google, δεν το κάνουν για να βρουν σκοπίμως αρνητικά πράγματα. Θέλουν απλώς να γνωρίσουν τους αιτούντες ώστε να μπορούν καλύτερα να επιλέξουν υποψήφιους για συνέντευξη. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε τα τέσσερα πράγματα που κοιτούν οι εργοδότες όταν σας τσεκάρουν στο Google:
1. Επαγγελματική φωτογραφία
Όποτε είναι δυνατόν, οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν πώς μοιάζουν οι αιτούντες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια επαγγελματική σας φωτογραφία στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε οι εργοδότες να μπορούν να σας δουν. Αυτό δε σημαίνει ότι η φωτογραφία πρέπει να έχει τραβηχτεί από επαγγελματία, αλλά θα πρέπει να είναι μια φωτογραφία με την επαγγελματική σας ενδυμασία και με καλό φωτισμό.
Διαβάστε ακόμα: Πέντε γνωστά επαγγέλματα που ίσως εξαφανιστούν σε 10 χρόνια
2. Το διαδικτυακό σας portfolio
Το επόμενο πράγμα που θέλουν να μάθουν οι εργοδότες είναι τί μέρος της εργασίας και των επιτευγμάτων σας μπορεί να αναζητηθεί στο διαδίκτυο. Ένα διαδικτυακό portfolio είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιδείξετε ότι περιγράφετε στο βιογραφικό σας και να οικοδομήσετε μια αξιόπιστη εικόνα για τον εαυτό σας ως κάποιον που αναζητά εργασία. Με αυτό τον τρόπο, οι εργοδότες θα έχουν μια καλύτερη ιδέα για το τί έχετε καταφέρει και τί θα μπορούσατε να προσφέρετε στην επιχείρηση μόλις προσληφθείτε.
3. Το μέγεθος του ψηφιακού σας αποτυπώματος
Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας και πώς αλληλεπιδράτε με άλλους στο διαδίκτυο. Η έρευνα δείχνει ότι το 96% των εργοδοτών χρησιμοποιεί το LinkedIn για την αναζήτηση υποψηφίων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ένα πλήρες προφίλ στο LinkedIn εκτός των άλλων κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιείτε. Αν δεν έχετε αυτά τα διαδικτυακά προφίλ, τότε ενδέχεται να περάσετε απαρατήρητοι όταν αναζητούν άτομα για εργασία στο αντικείμενό σας.
Διαβάστε ακόμα: Οι καλύτερες «άγνωστες» πόλεις του κόσμου
4. Το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σας
Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν όχι μόνο τα προσόντα σας για τη θέση, αλλά επίσης πώς θα ταιριάξετε με την ομάδα. Οι εργοδότες ελέγχουν τους υποψηφίους για να αξιολογήσουν τις προσωπικότητες και τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο. Θα ελέγξουν συχνά για να διαπιστώσουν εάν λέτε κακά λόγια για τους προηγούμενους εργοδότες ή τους συναδέλφους σας και το είδος του περιεχομένου που μοιράζεστε.
Εν κατακλείδι – οι εργοδότες θέλουν να αξιολογήσουν την αξιοπιστία σας
Ο σκοπός του ελέγχου των υποψηφίων στο Google είναι να μάθουν αν όντως είστε ο επαγγελματίας που λέτε ότι είστε στο βιογραφικό σας. Με την εξέταση των στοιχείων που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι εργοδότες μπορούν να μάθουν αν είστε καλός υποψήφιος για την εταιρεία τους. Επιπλέον, όσο περισσότερο νοιάζεστε για τη διαδικτυακή σας παρουσία και φήμη, τόσο πιο πιθανό είναι να σας καλέσουν για συνέντευξη, όταν κάποιος εργοδότης ελέγξει το όνομά σας στο Google.
Fortunegreece.com
Διαβάστε Περισσότερα »

3 προσλήψεις στη Βοιωτία για εργασία φύλαξης, καθαριότητας από την 23η ΕΒΑ

Η 23η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου
χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόµων για την κάλυψη επειγουσών και
επιτακτικών αναγκών της Ι. Μ. Οσίου Λουκά Βοιωτίας της 23ης Εφορείας
Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

1 ∆Ε Ηµερησίων Φυλάκων (4 μήνες)
1 ∆Ε Νυχτοφυλάκων (4 μήνες)
1 ΥΕ Καθαριστών (4 μήνες)

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ
ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από
αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από
δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας
µας στην ακόλουθη διεύθυνση: Λ. Αθηνών 24Β, ΤΚ 34100 Χαλκίδα, απευθύνοντάς την
στη Γραµµατεία υπόψιν κας Τσίουπρου Κωνσταντίνας (τηλ. επικοινωνίας: 2221022402).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδροµικώς το εµπρόθεσµο των αιτήσεων
κρίνεται µε βάση την ηµεροµηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος µετά την
αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει µία µόνο αίτηση και για θέσεις µίας µόνο
κατηγορίας προσωπικού (∆Ε ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών
προσωπικού σε µία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση
ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισµό του υποψηφίου από την περαιτέρω
διαδικασία
Η προθεσµία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ηµέρες (υπολογιζόµενες
ηµερολογιακά) και αρχίζει από την επόµενη ηµέρα της τελευταίας δηµοσίευσης της
παρούσας σε τοπικές εφηµερίδες ή της ανάρτησής της στα καταστήµατα της υπηρεσίας
µας και στο χώρο ανακοινώσεων του δηµοτικού καταστήµατος, εφόσον η ανάρτηση είναι
τυχόν µεταγενέστερη της δηµοσίευσης στις εφηµερίδες.
Προσοχή: Η προθεσµία υποβολής των αιτήσεων είναι ενιαία για όλες τις κατά
τόπους Υπηρεσίες του φορέα και αρχίζει από την επόµενη ηµέρα της τελευταίας
δηµοσίευσης ή ανάρτησης της παρούσας στον Νοµό που αυτή θα δηµοσιευθεί ή
αναρτηθεί τελευταία, σύµφωνα µε τα ανωτέρω.
Οι υποψήφιοι µπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων:ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι-Xειροπέδες σε 61χρονο για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -250- λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους -1.350- γραμμαρίων


Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε χθες (04-06-2014) το πρωί, σε οικία 61χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Διακόσια πενήντα (250) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
    Είκοσι επτά (27) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (1.350) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού και τα λαθραία πακέτα τσιγάρα, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2014: Διαβάστε τα θέματα που έπεσαν στις σημερινές εξετάσεις

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Οι μαθητές διαγωνίζονται σε τέσσερα μαθήματα: Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Ηλεκτρολογία, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - Δείτε τα θέματα
Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης - Δείτε τα θέματα
Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης - Δείτε τα θέματα


Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, Τεχνολογικής κατεύθυνσης  - Δείτε τα θέματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάγια:Ράγισαν καρδιές στο «στερνό αντίο» της Γιάννας

Πλήθος κόσμου απο την Αλίαρτο και τα Βάγια συνόδευσε στην τελευταία κατοικία  χθες το απόγευμα την αδικοχαμένη Γιάννα Μπούχρα που έχασε τόσο τραγικά τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω απο τη Θήβα,μητέρα δυο ανήλικων παιδιών  σε ηλικία μόλις 36 ετών.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΕΔΩ
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Βαγίων απο τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιο. 
Εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της Γιάννας,   έδωσαν το παρόν  για να πουν το ύστατο αντίο στη μητέρα  που τόσο άδικα έφυγε και λείπει από τους δικούς της ανθρώπους.
Τα λόγια είναι περιττά και δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα… Βαρύς ο πόνος του συζύγου της,του πατέρα της, των αδερφών, των φίλων και όσων ήξεραν την Γιάννα.
Τα δάκρυα είχαν στερέψει. Δύο – τρεις φράσεις είχαν απομείνει στα στόματα όλων: Καλό Παράδεισο Γιάννα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.




Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα βόμβα από την Εφορία: Θα πληρώνουμε φόρο κάθε μήνα, θα παρακρατείται από το μισθό

Με το οικονομικό επιτελείο να προσπαθεί να περιορίσει αρχικώς και στη συνέχεια να εξαφανίσει το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να προχωρήσει σε ένα μέτρο προκαταβολικής είσπραξης φόρου που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους κάθε μήνα Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ οι πρώτοι που θα δοκιμαστούν στο νέο μέτρο δεν είναι άλλοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.

Κάθε μήνα παρακράτηση φόρου -Τι θα υπολογίζεται

Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ) Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις ή 14 για όσους παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.

Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα αυτοκτονίας στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Θήβα;

Απόπειρα αυτοκτονίας νεοσύλλεκτου καταγγέλει το
Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του “στο ΚΕΝ Θήβας σημειώθηκε το δεύτερο δραματικό περιστατικό μέσα σε μια βδομάδα.
Νεαρός συνάδελφος φαντάρος βρέθηκε το μεσημέρι στα ντους της Γ' Μοίρας λιπόθυμος.
Είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με τη ζωστήρα του...
Οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι του είναι ανάστατοι και όλοι κάνουν λόγο για ένα λιγομίλητο και απόμακρο παιδί.
Η κινητοποίηση της μονάδας υπήρξε άμεση.
Το κλίμα στο ΚΕΝ Θήβας είναι βαρύ και ακόμη χειρότερη κάνει την κατάσταση η συμπεριφορά της διοίκησης που το αντιμετωπίζει με μυστικοπάθεια, αρνείται να ενημερώσει υπεύθυνα για το τι και πως έγινε, αλλά και για την πορεία της υγείας του νεαρού μας συναδέλφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεισαν ακόμη και τα Ιατρεία”, υποστηρίζει το Δίκτυο.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας στην ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.

Πηγή




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Τι καιρό θα κάνει τo τριήμερο

Φεύγουν σιγά σιγά οι βροχές - Με καλό καιρό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - «Ηλιοφάνεια» και για τον τουρισμό - Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια
Καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της Πελοποννήσου, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια οπού είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ανατολικά ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Tι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Σάββατο 07-06-2014 και Κυριακή 08-06-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 09-06-2014
Καιρός: θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

«Ηλιόλουστο» τριήμερο και για τον τουρισμό

«Καλοκαιρία» αναμένεται να επικρατήσει και στον κλάδο του τουρισμού καθώς οι πληρότητες σε δημοφιλείς και παραθαλάσσιους προορισμούς ξεπερνά το 80% με ενισχυμένο το κύμα του εγχώριου τουρισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trivago δημοφιλέστεροι προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τους Έλληνες αναδεικνύονται η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ναύπλιο, η Πάργα, η Ερέτρια, η Σκιάθος και η Υδρα.

Αυξημένη είναι εν τω μεταξύ η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναμένεται σήμερα να αποπλεύσουν με αυξημένη πληρότητα 19 πλοία για τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Επι ποδός και η Τροχαία για το κύμα των εξοδούχων που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους θέτοντας σε εφαρμογή από σήμερα το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων με απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα του ρεύματος εξόδου των εθνικών οδικών δικτύων και παρουσία σε διάφορα σημεία για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όποιος πήρε χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα ...δικαιούται και δωρεάν internet!


    Δωρεάν πρόσβαση με σύνδεση για 12 μήνες στο ίντερνετ, και απόκτηση βασικού εξοπλισμού πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα έχουν από τον Ιούλιο οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.



Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα...ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργαστούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν τις εξής δυνατότητες:
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.

- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).

- Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».

«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν "ψηφιακά αναλφάβητες"» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. «Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται στην ανακοίνωση


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ