Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Χύθηκε αίμα σε club στη Χαλκίδα– Αλβανός μαχαίρωσε δύο Έλληνες! (φωτό)



Χύθηκε αίμα στο νυχτερινό club Αλφα, στην Έξω Παναγίτσα …Μετά από παρεξήγηση και άγριο καυγά, ένας Αλβανός μαχαίρωσε δύο άτομα ηλικίας 44 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας – Αναζητείται ο δράστης



Όπως διαβάζουμε στο eviazoom, το αιματηρό επεισόδιο, σημειώθηκε στις 1 τα μεσάνυχτα μεταξύ θαμώνων, κατά την διάρκεια του show στο νυχτερινό club Αλφα, όταν μετά από παρεξήγηση και άγριο καυγά, ένας Αλβανός έβγαλε μαχαίρι και κάρφωσε τους δύο άνδρες στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία.


Οι δύο ημεδαποί βγήκαν αιμόφυρτοι από το club .Το παρατημένο αυτοκίνητο των θυμάτων μέσα σε λίμνη αίματος…


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο θύματα διασκέδαζαν παρέα και ήρθαν αρχικά στα χέρια με τον Αλβανό, για άγνωστη αιτία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,1 ρίχτερ κοντά στο Αίγιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:10, το απόγευμα της Κυριακής, με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα από το Αίγιο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ , 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30

 
Δευτέρα βράδυ ,9 Ιουνίου 2014 στις 8.30 , στο Δίστομο όπως κάθε χρόνο εδώ και  20  χρόνια έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί η λαμπαδηφορία. Πλήθος κόσμου ξεκινά από το Μαυσωλείο και περνά από τους κεντρικούς δρόμους της Μαρτυρική πόλης  του Δίστομου.

Δείτε και την περσινή λαμπαδηφορία ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Η συμμετοχή σας θεωρείτε επιβεβλημένη.

Διοργανωτής    'Αρης Τζιτζώκος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - 8o ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε ο δρόμος για την κίνηση των ΙΧ με φυσικό αέριο

Με την αύξηση της προσφοράς, αναμένεται ταχύτατη πτώση και της τιμής μετατροπής, η οποία αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ακόμη και στις 3.000-5.000 ευρώ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή των αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε «αεριοκίνητα». Μετά τη χρήση υγραερίου, οι οδηγοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν και την κίνηση με φυσικό αέριο το οποίο είναι το φθηνότερο καύσιμο που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Με την απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο θα καταστεί δυνατή η χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για την κίνηση των αυτοκινήτων αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις ελέγχου.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον πολλαπλασιασμό των συνεργείων που θα αναλαμβάνουν την εγκατάσταση του «kit» φυσικού αερίου. Με την αύξηση της προσφοράς, αναμένεται ταχύτατη πτώση και της τιμής μετατροπής η οποία αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ακόμη και στις 3000-5000 ευρώ.

Η υψηλή τιμή μετατροπής αποτελεί το ένα βασικό «μειονέκτημα» της μετατροπής του αυτοκινήτου ώστε να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Κι αυτό διότι η μετατροπή για τη χρήση υγραερίου κοστίζει πλέον περίπου 800-1000 ευρώ με αποτέλεσμα, προς το παρόν το υγραέριο να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερο ως καύσιμο από το φυσικό αέριο. Με τον πολλαπλασιασμό των συνεργείων, οι ισορροπίες αναμένεται να αλλάξουν. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ο μικρός αριθμός πρατηρίων.

Ωστόσο και αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί καθώς η ΔΕΠΑ έχει προγραμματίσει επέκταση του δικτύου πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δεξαμενές με το νέο καύσιμο θα πρέπει να ελέγχονται ανά 48 μήνες μετά την πρώτη εγκατάσταση ενώ το όχημα θα πρέπει υποχρεωτικά να περνά από έλεγχο σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή σε ατύχημα. Η διάρκεια «ζωής» της δεξαμενής του καυσίμου ορίζεται στα 20 χρόνια. Επίσης, όπως αναφέρεται, το αυτοκίνητο που θα αλλάξει καύσιμο, θα περνάει υποχρεωτικά από έλεγχο:

«Μετά την εγκατάσταση σε όχημα συστήματος κίνησης με φυσικό αέριο, δηλαδή των συσκευών και των εξαρτημάτων που του προσδίδουν την ικανότητα να χρησιμοποιεί για την κίνησή του και φυσικό αέριο, η διασκευή εγκρίνεται από Δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα βατά θέματα θα ανεβάσουν τις βάσεις



Τα προσιτά για τους υποψηφίους ερωτήματα αναμένεταινα ωθήσουν οριακά προς τα επάνω τις περιζήτητες σχολέςκαι περισσότερο τα άλλα τμήματα.


Οριακή άνοδο των βάσεων εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας και μεγαλύτερη άνοδο στα τμήματα...μεσαίας και χαμηλής ζήτησης φέρνει η «εντολή» που φαίνεται ότι δόθηκε εφέτος για... βατά θέματα. Σε μια περίοδο κρίσιμη, με την Τράπεζα Θεμάτων στην Α' τάξη του Λυκείου σε πανελλαδική «πρώτη» (στο πλαίσιο της οριστικής αλλαγής του συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ), αλλά και τις αντιδράσεις από τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια να μην έχουν κοπάσει, η άτυπη «γραμμή» της θεματοδοσίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν ξεκάθαρη.


Τα πιο εύκολα θέματα τα τελευταία τρία χρόνια

Οπως αναφέρουν καθηγητές που μίλησαν στο «Βήμα», οι οδηγίες που άτυπα είχαν εφέτος οι επιτροπές θεματοδοσίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν το 50% των θεμάτων να είναι προσιτό στο σύνολο των υποψηφίων. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, απαλλαγμένα από συγκεκριμένες οδηγίες και πολιτικές κατευθύνσεις, τα μέλη των επιτροπών θεματοδοσίας των πανελλαδικών εξετάσεων είχαν επιλέξει εξαιρετικά δύσκολα θέματα, ειδικά στη Φυσική και στα Μαθηματικά.

Εφέτος ωστόσο η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. «Η γενική τάση για εύκολα θέματα φαίνεται ότι υλοποιήθηκε εφέτος στα περισσότερα μαθήματα χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργηθούν μείζονα ζητήματα δυσπιστίας σε κανένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων» λέει σχετικά μιλώντας στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός και στατιστικός αναλυτής των εξεταστικών στοιχείων κ. Γ. Χατζητέγας.

«Πάντως το γεγονός ότι τα θέματα εφέτος ήταν ευκολότερα δεν θα μεταφραστεί οπωσδήποτε σε άνοδο των βάσεων, καθώς στη γενική σειρά των υποψηφίων έχουν προστεθεί οι θέσεις των πολύτεκνων, τρίτεκνων και κοινωνικών κριτηρίων που πέρυσι αποτελούσαν ειδική κατηγορία εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ» λέει ο κ. Χατζητέγας.


Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις


Κατά συνέπεια η εικόνα των βάσεων εισαγωγής αναμένεται ότι θα είναι η εξής:

n Οριακή άνοδος θα καταγραφεί σε όλα τα επιστημονικά πεδία με εξαίρεση το πέμπτο (σχολές οικονομίας και διοίκησης) όπου ο αριθμός των υποψηφίων είναι εφέτος μικρότερος συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Βεβαίως αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα αυξημένης βαρύτητας των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Ωστόσο η πτωτική τάση των βάσεων εφέτος στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο δεν είναι εύκολο να αναστραφεί.
Η άνοδος των βάσεων θα είναι οριακή στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων. Η άνοδος θα είναι περισσότερο εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.



Ο παράγοντας «μηχανογραφικά»


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι εφέτος η τάση που αναμένεται ότι θα καταγραφεί κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία θα επηρεάσει και την κίνηση των βάσεων. Εδώ αναμένεται στροφή των παιδιών που ανήκουν στις παλαιές ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ειδικές κατηγορίες). Εκτιμάται ότι θα στραφούν, όπως είναι φυσικό, προς τα χαμηλόβαθμα απομακρυσμένα τμήματα της επαρχίας, τα οποία και θα τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη μετεγγραφή σε αντίστοιχα τμήματα του κέντρου.


Ετσι, επειδή εφέτος οι μετεγγραφές είναι ελεύθερες για τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες, αναμένεται να «ανεβούν» αισθητά τα τμήματα που βρίσκονται στην περιφέρεια και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των αστικών κέντρων (π.χ. το Μαθηματικό Τμήμα Σάμου, το Τμήμα Φιλοσοφίας της Καλαμάτας ή το Τμήμα Κοινωνιολογίας της Μυτιλήνης).


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες 10 συλλήψεις σε Βοιωτία Στερεά

Συνελήφθησαν, το τελευταίο 24ωρο, δέκα (10) ακόμη άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την καταπολέμηση της επαιτείας και την εξώθηση ανήλικων παιδιών σε αυτή και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Θηβών και Ορχομενού Βοιωτίας, συνολικά δέκα (10) άτομα.

Συγκεκριμένα:

    Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί σε περιοχές της Ευβοίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

    Συνελήφθη ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, για διάπραξη κλοπής από οικία.

    Συνελήφθη ημεδαπός επίσης στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για διάπραξη κλοπής από κοινού.

    Συνελήφθη ημεδαπή ROMA στη Θήβα, διότι εξωθούσε στην επαιτεία το ανήλικο εγγόνι της. Κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της.

    Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θήβα, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

    Συνελήφθη ημεδαπός στη Θήβα, για υγειονομική παράβαση.

    Συνελήφθη ημεδαπός στη Λιβαδειά, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές , ενώ ανάλογες τέτοιες στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 2.000 προσλήψεις στην υγεία. Ποιες θέσεις ανοίγουν

Περίπου 2.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας που είχαν προαναγγελθεί στο πλαίσιο των 14.000 που σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2014, εγκρίθηκαν από το  Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ζητηθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 1.983 θέσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2014, σε εφαρμογή απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για:

200 θέσεις Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ

70 θέσεις παραϊατρικού & λοιπού προσωπικού

20 θέσεις νοσηλευτικού 7 λοιπού προσωπικού (λόγω προβλημάτων υγείας)

2 θέσεις συγγενών αποβιώσαντος κατά και ένεκα της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος)

200 θέσεις (κατ’εκτίμηση) διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τις ανάγκες φορέων μας αλλά και των δομών Ψυχικής Υγείας

70 θέσεις Φαρμακοποιών, ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, βιοχημικοί, χημικοί, κλπ)

15 θέσεις δικηγόρων

700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού

370 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού στην υπηρεσία μας

336 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ είτε από νέα προκήρυξη είτε από τις θέσεις που εκκρεμούν στα συμβούλια κρίσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον Μάιο στην Στερεά


Συνολικά βεβαιώθηκαν -5.686- παραβάσεις, ενώ εντοπίστηκαν -70- οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, -1.310- για υπερβολική ταχύτητα καθώς και -86- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Μάιο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα 
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (35) τροχαία ατυχήματα (έναντι 40 το 2013). Ειδικότερα σημειώθηκαν:
 2  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2013)
 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 7 το 2013)
 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 29 το 2013)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (49) παθόντες (έναντι 64 το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
 2  νεκροί (έναντι 4 το 2013)
 1  σοβαρά τραυματίας (έναντι 9 το 2013)

 46 ελαφρά τραυματίες (έναντι 51 το 2013)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 H παραβίαση προτεραιότητας
 Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
 Η υπερβολική ταχύτητα
 Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. 
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάιο του 2014 βεβαιώθηκαν συνολικά (5.686) παραβάσεις ως ακολούθως:

 1.310  για υπερβολική ταχύτητα
     70  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)     
     86  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
   114  για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
   122  για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
     25  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
     19  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
     27  για αντικανονικό προσπέρασμα
       6  για αντικανονικούς ελιγμούς
       6  για παραβίαση προτεραιότητας
   851  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
   132  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
     13  για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου
     54  για φθαρμένα ελαστικά
 2.851  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο στόχαστρο οι πρόωρες συντάξεις- Ποιες είναι οι 5 ανατροπές

Πέντε ανατροπές στις συντάξεις που αλλάζουν πλήρως το συνταξιοδοτικό τοπίο δρομολογεί η κυβέρνηση. Η πιο σημαντική αφορά σε όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1 Ιανουαρίου 2015 και μετά καθώς η εγγύηση του κράτους δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως γίνεται σήμερα, αλλά μόνο ένα τμήμα της μέχρι 360 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα γίνουν με οδηγό τη μελέτη που ανατέθηκε στο Κέντρο προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την ενοποίηση-κατάργηση 60 τομέων και κλάδων του ασφαλιστικού, αλλά και με βάση τις προτάσεις που απευθύνουν οι δανειστές στην επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

1. Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με έμφαση στις περιπτώσεις πρόωρων συντάξεων. Το σχέδιο έχει δυο παραμέτρους:

α) Την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

β) Την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα (κατά έξι μήνες κάθε έτος) για όσους έχουν δικαίωμα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν.

Στην περίπτωση που καταργηθούν οι πρόωρες, τότε αυτομάτως όσοι θα μπορούσαν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για σύνταξη από τα 55 ή τα 52 θα οδηγηθούν για σύνταξη στα 62, ενώ με τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλά η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Εξετάζεται, δε ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 μέρες στις 6.000 ημέρες.

2. Μοντέλο μηδενικών ελλειμμάτων στα ταμεία κύριας σύνταξης από το 2015, με εφαρμογή της εγγυημένης από το κράτος σύνταξης των 360 ευρώ.

3. Αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με νέο Προεδρικό Διάταγμα, που ετοιμάζεται στο υπουργείο εργασίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε μεγαλύτερες μειώσεις και θα αφορά όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014 (όπως τουλάχιστον προτείνει το ίδιο το ΕΤΕΑ).

4. Αλλαγές στον τρόπο εισφορών και ενοποίηση τους με την απόδοση των φόρων σε ένα λογαριασμό. Ρόλο επόπτη στο εγχείρημα αυτό έχει αναλάβει τεχνοκράτης του ΔΝΤ, που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

5. Ενοποίηση Ταμείων με αρχή από την κατάργηση περίπου 20 διοικητικών συμβουλίων και διοικουσών επιτροπών, που λειτουργούν σήμερα εντός των ταμείων κύριας σύνταξης ή και αυτόνομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ!!! Πόσες αυτοκτονίες έχουν γίνει στη χώρα μας λόγω κρίσης;;

 Η έρευνα που αναδημοσιεύτηκε στα πλέον έγκυρα δίκτυα ειδήσεων του κόσμου, μελέτησε 54 χώρες και στα συμπεράσματα της αναφέρονται 5.000 περιπτώσεις αυτοκτονιών λόγω οικονομικού αδιεξόδου, πέρα των αναμενόμενων αριθμών. Η περίοδος που μελετήθηκε, σταματά το 2009, γεγονός που αποκλείει από τα τελικά νούμερα, ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που αυτοκτόνησαν λόγω ανέχειας στη χώρα μας, μιας και οι δραματικές περικοπές πραγματοποιήθηκαν από το 2010 και έκτοτε. Παρ” όλα αυτά, τα στοιχεία που παραθέτονται είναι δραματικά .Σε ΗΠΑ καιΚαναδά που σείστηκαν απ μεγάλα «κανόνια» επιχειρήσεων, οι αυτοκτονίες ανδρών αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ σε Πολωνία, Ουγγαρία και Λιθουανία, τα ποσοστά έφτασαν στο 13.3% κατά μέσο όρο. Στις γυναίκες τα νούμερα έμειναν σχεδόν αμετάβλητα, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, όπου αυξήθηκαν ελάχιστα.Η αιτιολογία πίσω από αυτή τη διαφοροποίηση, έγκειται σύμφωνα με τους επιστήμονες στ γεγονός ότι οι άνδρες επωμίζονται συνήθως τα οικονομικά βάρη των οικογενειών. Σύμφωνα με επισημάνσεις ειδικών μάλιστα, «οι χώρες που έχουν υιοθετήσει μέτρα ύφεσης, βλέπουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις αυτοκτονίες». Ακόμα περισσότερο απογοητευτική πάντως είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται μεταξύ των νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Στις 20 ευρωπαϊκές χώρες που μελετήθηκαν, η αύξηση των αυτοκτονιών είναι μεγαλύτερη από το 2009 και φτάνει το 10.8%, ενώ είναι αξιοσημείωτα τα στοιχεία αν γίνει προσπάθεια καταγραφής και εκείνων που αντιμετώπισαν ψυχικά νοσήματα. Τη θλιβερή πρωτιά πάντως των αυτοκτονιών από γενικά αίτια, διατηρεί η Γροιλανδία με 108 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, ακολουθεί η Λιθουανία με 31.8 και η Νότιος Κορέα με 31.7 συμβάντα. Σε ότι αφορά τη χώρα μας, ενώ το 2000 βρίσκονταν στον πάτο της σχετικής λίστας με μόλις 2.5 αυτοκτονίες / 100.000 άτομα, το ποσοστό έφτασε το 2009 στο 3.5 αλλά πλέον υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί κατά 37%, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αναδημοσιεύονται κ στους Financial Times.
to-mati.net
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ στη διάλυση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 8ης Ιουνίου
1637: Ο Καρτέσιος εκδίδει το βιβλίο του «Λόγος περί μεθόδου για την ορθή καθοδήγηση του Λογισμού και την αναζήτηση της αλήθειας δια μέσου των επιστημών», που θεωρείται ένα από σπουδαιότερα έργα των μαθηματικών και γενικότερα της επιστήμης.

1777: Ολοκληρώνεται η τείχιση της Αθήνας, που άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. Αυτό το τείχος έμεινε στην ιστορία ως το τείχος του Χατζή Αλή Χασεκή, από το όνομα του Οθωμανού διοικητή της πόλης, που έδωσε την εντολή για την κατασκευή του, προκειμένου να προστατέψει την Αθήνα από τις επιδρομές ληστών.

1821: 150 Τούρκοι και 50 τσιγγάνες βγαίνουν από την Ακρόπολη για να θερίσουν όσα ώριμα σπαρτά υπάρχουν κοντά. Οι Αθηναίοι ορμούν αμέσως εναντίον τους και τους αναγκάζουν να επιστρέψουν στην Ακρόπολη. Στη μάχη σκοτώνονται 15 Τούρκοι και 20 τσιγγάνες, ενώ πολλοί τραυματίζονται. Σε αντίποινα, οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν οκτώ ομήρους και ρίχνουν τα κεφάλια τους από το βόρειο τείχος.

1907: Ο αναρχικός Ανδρέας Παπαμητρόπουλος από την Πάτρα επιτίθεται με δυναμίτιδα κατά της Βουλής.

1911: Σεισμός στο Μεξικό στοιχίζει τη ζωή σε 1.300 άτομα.

1912: Iδρύεται στο Λος Άντζελες από τον Καρλ Λάεμλε η κινηματογραφική εταιρία Universal Studios.

1915: Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις παίρνουν υπό τον έλεγχό τους τη γαλλική πόλη Νεβίλ, που είχαν καταλάβει οι Γερμανοί.

1921: Μεγάλη εκστρατεία εναντίον του στρατού του Μουσταφά Κεμάλ αποφασίζεται στο Κορδελιό, κατά το πολεμικό συμβούλιο, που συγκροτείται υπό την προεδρία του βασιλιά Κωνσταντίνου και τη συμμετοχή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας.

1930: Ο Έλληνας πρωτοπαλαιστής Τζιμ Λόντος ανακηρύσσεται πρωταθλητής κόσμου.

1932: Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.

1939: Αποφασίζεται στην Ελλάδα αποφασίζεται η κατάργηση των οκτατάξιων σχολείων και η ίδρυση εξατάξιων γυμνασίων.

1949: Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.

1952: Πόλεμος της Κορέας: Αναχωρούν για την Κορέα 400 Έλληνες στρατιώτες.

1959: Βαθιά ρήξη επανέρχεται στις γαλλοαμερικανικές σχέσεις, όταν ο Σαρλ Ντε Γκωλ αρνείται την εγκατάσταση βάσεων εκτόξευσης πυραύλων και την αποθήκευση πυρηνικών όπλων από τις αμερικανικές μονάδες, που ήταν εγκατεστημένες στη Γαλλία.

1967: Οι Procol Harum ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «A Whiter Shade Of Pale».

1968: Συλλαμβάνεται ο Τζέιμς Ερλ Ρέι, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

1969: Ο κιθαρίστας Μπράιαν Τζόουνς αποχωρεί από τους Rolling Stones και τον αντικαθιστά ο Μικ Τέιλορ.

1991: Το πανευρωπαϊκό βραβείο Λεονάρντο ντα Βίντσι απονέμεται στον Έλληνα βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο.

1993: Στη Γαλλία, ο Ρενέ Μπουκέ, 82 ετών, αστυνομικός διοικητής της κυβέρνησης του Βισύ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονείται έξω από το σπίτι του στο Παρίσι.

1994: Στην Ιταλία, ο νεοφασίστας Τζιανφράνκο Φίνι δηλώνει ότι ο δικτάτορας Μουσολίνι δεν υπήρξε εγκληματίας, απλώς έκανε τραγικά σφάλματα.

1995: Η απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα, αν η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προκαλεί την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

1996: Αυλαία για το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro '96) στην Αγγλία, με τον αγώνα Αγγλίας - Ελβετίας (1-1) στο Γουέμπλεϊ με γκολ των Σίρερ (Shearer) και Τουρκγιλμάζ (Τurkyilmaz). Την ίδια εποχή ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τον Παναθηναϊκό και μετακομίζει στο ΝΒΑ.

1998: Ο Τσάρλτον Ίστον αναλαμβάνει την προεδρία της Αμερικανικής Ένωσης Οπλοχρηστών.

2000: Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας. Πρωινές ώρες της ημέρας εκείνης, η οργάνωση, έκανε την επανεμφάνισή της στην περιοχή του Ψυχικού, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, ρίχνοντας τέσσερις σφαίρες και τραυματίζοντας θανάσιμα τον Βρετανό στρατιωτικό. Τα δύο μέλη της οργάνωσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση το λευκό Rover, στο οποίο βρισκόταν ο Σόντερς, πλήττοντάς τον στην κοιλιακή χώρα και στα άνω άκρα. Ο Βρετανός δεν πέθανε ακαριαία. Μετά την επίθεση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου και χειρουργήθηκε, χωρίς όμως να καταφέρει να επιβιώσει. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας ότι προχώρησε στο χτύπημα, αυτό, λόγω του ρόλου του βρετανού στρατιωτικού στο Κόσοβο, καθώς και λόγω της αγγλικής πολιτικής κατά την «επέμβαση» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999.

2008: Στην πόλη Ακιχαμπάρα της Ιαπωνίας ο Τομοχίρο Κάτο χτυπά με φορτηγό μια ομάδα ανθρώπων και στη συνέχεια κατεβαίνει και μαχαιρώνει όποιον βρει μπροστά του. Τελικά σκοτώνει επτά άτομα και τραυματίζει δέκα.

2010: Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών ο Ανδρέας Βουτσινάς, Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Γεννήσεις

1625 – Τζιοβάνι Κασίνι, Ιταλός αστρονόμος
1671 – Τομάζο Αλμπινόνι, Ιταλός συνθέτης
1810 – Ρόμπερτ Σούμαν, Γερμανός μουσουργός
1867 – Φρανκ Ράιτ, Αμερικανός αρχιτέκτονας
1903 – Μαργκερίτ Γιουρσενάρ Γαλλίδα συγγραφέας
1916 – Φράνσις Κρικ, Βρετανός βιοφυσικός και νομπελίστας
1921 – Σουχάρτο, πρόεδρος της Ινδονησίας
1925 – Μπάρμπαρα Μπους, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους
1930 – Γιάννης Ιωαννίδης, συνθέτης και μουσικολόγος
1930 - Ρόμπερτ Όμαν, Γερμανοϊσραηλινός μαθηματικός και νομπελίστας
1940 – Νάνσι Σινάτρα, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και κόρη του Φρανκ Σινάτρα
1942 – Νίκος Κωνσταντόπουλος, Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος
1947 – Έρικ Βίσαους, Αμερικανός βιολόγος και νομπελίστας
1950 – Σόνια Μπράγκα, Βραζιλιάνα ηθοποιός
1951 – Μπόνι Τάιλερ, Ουαλή τραγουδίστρια και μουσικός
1955 – Τιμ Μπέρνερς Λι, Άγγλος δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού
1957 – Σκοτ Άνταμς, Αμερικανός σκιτσογράφος και σχεδιαστής παιχνιδιών
1960 – Μικ Χάκναλ, Άγγλος τραγουδιστής και συνθέτης, μέλος των Simply Red
1962 – Νικ Ρόουντς, Άγγλος μουσικός, μέλος των Duran Duran
1963 – Καίτη Γαρμπή, Ελληνίδα τραγουδίστρια
1972 - Μπάμπης Μάντουκας, Έλληνας φωτογράφος
1978 – Μαρία Μενούνος, Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια
1983 – Κιμ Κλάιστερς Βελγίδα τενίστρια
1983 – Νάντια Πέτροβα, Ρωσίδα τενίστρια

Θάνατοι

218 – Μακρίνος, Ρωμαίος αυτοκράτορας
632 – Μωάμεθ, Προφήτης του Ισλάμ
1795 – Λουδοβίκος ΙΖ', βασιλιάς της Γαλλίας
1809 - Τόμας Πέιν, Αμερικανός επαναστάτης και συγγραφέας
1845 – Άντριου Τζάκσον, πρόεδρος των ΗΠΑ
1874 – Κόχις, αρχηγός των Απάτσι
1876 – Γεωργία Σάνδη, Γαλλίδα συγγραφέας
1881 - Γρηγόριος ΣΤ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1924 – Άντριου Ίρβιν και Τζορτζ Μάλορι, Άγγλοι ορειβάτες που προσπάθησαν να κατακτήσουν την κορυφή του Έβερεστ
1962 – Στέλιος Σπεράντζας, Έλληνας καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής και λογοτέχνης
1966 – Άντον Μέλικ, Σλοβένος γεωγράφος
1969 – Ρόμπερτ Τέιλορ, Αμερικανός ηθοποιός
1970 – Αβράαμ Μάσλοου, Αμερικανός ψυχολόγος
1972 – Τζίμι Ράσινγκ, Αμερικανός μπλουζ τραγουδιστής
1973 – Μάρκος Αυγέρης, Έλληνας λογοτέχνης και κριτικός
1987 - Αλέξανδρος Ιόλας, Έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης
2009 - Ομάρ Μπόνγκο, πρόεδρος της Γκαμπόν
2010 - Ανδρέας Βουτσινάς, Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Η παγίδα με τις αποδείξεις ...



Προσοχή στις αποδείξεις που θα αναφέρουν στη φορολογική δήλωση πρέπει να δείξουν όσοι έχουν εισόδημα από μισθούς, «μπλοκάκια» και γεωργικές εκμεταλλεύσεις, γιατί μπορεί να πληρώσουν περισσότερο φόρο λόγω...
τεκμηρίων.

Ο λόγος είναι ότι εάν από τα τεκμήρια προκύψει εισόδημα («τεκμαρτό») που είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, τότε οι αποδείξεις πρέπει να καλύψουν το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι του πραγματικού. Διαφορετικά, το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος που θα μείνει "ακάλυπτο" από αποδείξεις θα επιβαρυνθεί με έξτρα φόρο 22%.

Οι αποδείξεις δηλώνονται στον κωδικό 049 του πίνακα 7 που βρίσκεται στην τρίτη σελίδα της φορολογικής δήλωσης. Στον κωδικό αυτό, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι πρέπει να δηλώσουν την αξία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που συγκέντρωσαν το 2013.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το προηγούμενο έτος εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ή και από γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις για δαπάνες του έτους 2013 συνολικής αξίας ίσης με το 25% για το εισόδημά τους, το πραγματικό ή το τεκμαρτό, όποιο είναι μεγαλύτερο.

Το τεκμαρτό εισόδημα προσδιορίζεται με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (τα τεκμήρια διαβίωσης για σπίτια, ΙΧ αυτοκίνητα κ.λπ.) και τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (τυχόν δαπάνες για αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων κ.λπ.).

Αν η συνολική αξία των αποδείξεων είναι μικρότερη (υπολείπεται) του 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, δηλαδή εάν δεν καλύπτει το ποσοστό αυτό, τότε επί του ποσού που έχει μείνει «ακάλυπτο» θα επιβληθεί φόρος 22%.

Στο σημείο αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή: κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να εξετάζει εάν το πραγματικό εισόδημα που απέκτησε το 2013 είναι χαμηλότερο του τεκμαρτού εισοδήματος που θα του προσδιορίσει η Εφορία με βάση:

α) τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», δηλαδή τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες που τυχόν χρησιμοποίησε το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι σε κάθε άγαμο φορολογούμενο αντιστοιχεί ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και σε κάθε έγγαμο 2.500 ευρώ. Στο ισχύον κατά περίπτωση ελάχιστο τεκμήριο προστίθενται στη συνέχεια τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης που αντιστοιχούν:

- στην κύρια κατοικία (ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη) στην οποία διέμεινε το 2013

- σε μία ή περισσότερες δευτερεύουσες κατοικίες (εξοχικές ή μη εξοχικές, ιδιόκτητες, ενοικιαζόμενες ή δωρεάν παραχωρούμενες), που χρησιμοποίησε το 2013

- στο ΙΧ ή στα ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε το 2013

- στο σκάφος ή τα σκάφη που κατείχε το 2013

- στην εσωτερική ή εξωτερική πισίνα που τυχόν υπήρχε σε κάποια κατοικία του

β) τυχόν δαπάνες που πραγματοποίησε πέρυσι για να αποπληρώσει στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, για να αγοράσει με μετρητά ή να κατασκευάσει δευτερεύουσες κατοικίες, για να αγοράσει ΙΧ αυτοκίνητα, βάρκες ή σκάφη αναψυχής, για να δωρίσει ή να δανείσει χρήματα σε συγγενείς ή φίλους κ.λπ.

Σε περίπτωση που το συνολικό ποσό του πραγματικά αποκτηθέντος εισοδήματος από μισθούς, συντάξεις, «μπλοκάκια» ή γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι μικρότερο από το τεκμαρτό εισόδημα, δηλαδή από το άθροισμα των ποσών όλων των παραπάνω δαπανών, τότε το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να αναγράψει ο φορολογούμενος στον κωδικό 049 του πίνακα 7 πρέπει να είναι ίσο με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος κι όχι του πραγματικού.

Αν, σε μια τέτοια περίπτωση, ο φορολογούμενος αναγράψει, κατά λάθος, στον κωδικό 049 ποσό ίσο με το 25% του πραγματικού κι όχι του τεκμαρτού εισοδήματος, τότε θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 22% που θα υπολογιστεί επί της διαφοράς μεταξύ του 25% του πραγματικού και του 25% του τεκμαρτού εισοδήματός του.


money-money.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και ομπρέλα σήμερα

Αν και το θερμόμετρο θα θυμίζει καλοκαίρι, η ομπρέλα είναι απαραίτητη σε αρκετές περιοχές της χώρας για την Κυριακή. Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και το Κεντρικό Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Π.Α.Μ Λιβαδειάς-Ανένδοτος Αγώνας, ο μόνος δρόμος για την Αλλαγή

Οργή και θλίψη προκαλούνται παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν στο πολιτικό στερέωμα με αφορμή το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών του Μαΐου. Πολύ σύντομα έσβησαν οι πανηγυρισμοί και όλοι επιδίδονται πλέον στη διαμόρφωση των ευνοϊκών γι’ αυτούς συνθηκών για την επόμενη περίοδο.
Η συγκυβέρνηση έχοντας το τακτικό πλεονέκτημα, ότι το εκλογικό σώμα δεν αμφισβήτησε άμεσα και με έναν καθαρό τρόπο την ηγεμονία της και τη δυνατότητά της να κυβερνά, προχωράει ακάθεκτη στην εφαρμογή των συμφωνημένων με τους ξένους επικυρίαρχους.
- Πετσοκόβει από 1ης Ιουλίου τις επικουρικές συντάξεις για να ακολουθήσουν από 1η Ιανουαρίου του 2015 οι κύριες.
- Προαναγγέλλει την αλλαγή της φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων με την προκαταβολική παρακράτηση του φόρου που αφορά συνολικά στο εισόδημα.
- Προχωράει στη χαριστική παραχώρηση στους ημετέρους της διαπλοκής ό,τι έχει απομείνει από την ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Κτίρια, εγκαταστάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλός, ακόμα και βουνοκορφές είναι τα «φιλέτα» προς ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Η ΔΕΗ και οι εταιρείες ύδρευσης Θεσσαλονίκης και Αθηνών, επίσης.
- Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες δομές υγείας, τα νοσοκομεία και χτυπά την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου να κατακλυσθεί η εγχώρια αγορά του φαρμάκου από ξένα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας.
- Εντείνει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της κινητής και της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές φορολογίες, ενώ οι τράπεζες εμφανίζονται ακόμα πιο ασύδοτες με τους εκβιασμούς στους δανειολήπτες να ξεπερνούν κάθε όριο.
Και όλα αυτά μέσα στο καλοκαίρι, γιατί από το Σεπτέμβριο με πρόσχημα το δημοσιονομικό κενό του ’15 και την περίφημη αναδιάρθρωση του χρέους, η συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, επεξεργάζεται νέα σκληρότερα μέτρα, παρά τις διαψεύσεις, αφού το μεγάλο «αφεντικό», ο Σόιμπλε, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Ταυτόχρονα, κλείνει ξαφνικά και πρόωρα τη Βουλή, για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων από «απείθαρχους» βουλευτές των κομμάτων που την συναπαρτίζουν, αθωώνοντας επίσης, τα μέλη της από τις πράξεις εσχάτης προδοσίας που τα βαρύνουν για όλη την προηγούμενη περίοδο. Ενώ προσπαθεί να δώσει την αίσθηση «εξωραϊσμού» και λήψης του «μηνύματος» των εκλογών με τον επικείμενο ανασχηματισμό, τη μετακίνηση Στουρνάρα και την αποπομπή Θεοχάρη.
Με τακτικές εγκληματικής οργάνωσης, υποσχέσεων, εκβιασμών ακόμα και εξαγορών, οι συγκυβερνήτες και τα μαφιόζικα συμφέροντα που εκπροσωπούν, προσπαθούν να διασφαλίσουν ακόμα και τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι το 2016 και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς για το εκλογικό αποτέλεσμα, η αμηχανία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της αντιπολίτευσης, από την άλλη.
Τώρα που είναι πιο φανερό από ποτέ, ότι είτε με τις τακτικές του «ώριμου» φρούτου, είτε με τη σταδιακή διολίσθηση προς θέσεις που υποτίθεται ότι καθησυχάζουν τους «νοικοκυραίους», όχι μόνο δεν δημιουργείται πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής, αλλά μάλλον σύγχυση, που οδηγεί σε αποσυσπείρωση και ηττοπάθεια.
Τώρα που ολοφάνερα οι μαξιμαλισμοί και οι προσηλώσεις στα νάματα της όποιας ιδεολογίας περισσεύουν.
Τώρα που ο κατακερματισμός των δυνάμεων αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο του αντιπάλου.
Τώρα είναι η ώρα, για την πιο μεγάλη συστράτευση όλων σε έναν νέο μεγάλο Ανένδοτο Αγώνα για τη πτώση αυτής της αντιδραστικής και παραδομένης σε ξένα συμφέροντα κυβέρνησης, για να σταματήσει ο κατήφορος και να ανακουφιστεί η κοινωνία.
Τώρα είναι η ώρα, να αφήσουν όλοι τον καταγγελτικό λόγο, που δεν αποδίδει, και να προχωρήσουν σε πράξεις. Πράξεις ενότητας και αγώνα για την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) απευθύνεται, χωρίς κανενός είδους προαπαιτούμενο, σε όλες και σε όλους. Απευθύνεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο και τα καλεί για μια ακόμα φορά να πάψουν να νομιμοποιούν με τη στάση τους το καθεστώς. Απευθύνεται και σε κάθε μικρή και μεγαλύτερη εξωκοινοβουλευτική δύναμη και καλεί, για πολλοστή φορά, σε ενότητα στη βάση και στη δράση.
Μόνον ένας μπορεί να είναι ο στόχος όλων σήμερα. Η πτώση της κυβέρνησης. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από αναπτερωμένο το ηθικό του λαϊκού κινήματος που θα προχωρήσει, βλέποντας ενωμένες όλες τις δυνάμεις, στον ανένδοτο αγώνα γι’ αυτόν το σκοπό. Γιατί μόνο με το υψηλό φρόνημα του, σε διαρκή κινητοποίηση, λαού, οι εκλογές που θα προκύψουν, θα μπορέσουν να δώσουν ευνοϊκή λύση. 
Αθήνα 6 Ιουνίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη τραγωδία για νιόπαντρο ζευγάρι - Τράκαραν μεταξύ τους και σκοτώθηκαν (ΒΙΝΤΕΟ)



Μία τρομερή τραγωδία σημειώθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ένα νιόπαντρο ζευγάρι συγκρούστηκε μετωπικά σε τροχαίο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο.

Το ζευγάρι πήγαινε στη δουλειά του, ο καθένας με το αυτοκίνητό του και εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι τους συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο τραγικό θάνατο.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ