Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το Mουντιάλ γονατίζει το Διαδίκτυο..



    Το video streaming αλλά και η μετάδοση εκπομπών μέσω IP για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσουν τον κύριο μοχλό «έκρηξη» δεδομένων, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν διακίνηση που θα φτάσει τα 4,3 exabyte στο Ιντερνετ!
    Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε 146,5 δισεκατομμύρια βίντεο στο YouTube ή ...30,6 τετράκις εκατομμύρια SMS!

«Φωτιά» θα πάρουν κινητά, τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, το οποίο ξεκινά σήμερα, με τη διακίνηση δεδομένων... σχετικών με το Παγκόσμιο Κύπελλο να προβλέπεται αυξημένη κατά τουλάχιστον 20% συγκριτικά με τη μέση μηνιαία διακίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της αμερικανικής εταιρείας Cisco, το Μουντιάλ θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για τη διακίνηση δεδομένων μέσω Ιντερνετ, καθώς υπολογίζεται ότι εκατομμύρια θεατές απ΄όλον τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τους αγώνες αλλά και τις κυριότερες φάσεις τους μέσω του Διαδικτύου.

Το video streaming αλλά και η μετάδοση εκπομπών μέσω IP για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσουν τον κύριο μοχλό γι΄αυτήν την «έκρηξη» δεδομένων, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν διακίνηση που θα φτάσει τα 4,3 exabyte στο Ιντερνετ.

Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε τριπλάσιο όγκο ευρυζωνικής διακίνησης δεδομένων σε σχέση με αυτόν που προέρχεται από τη Βραζιλία σε έναν μήνα και θα μπορούσε να συγκριθεί με όγκο δεδομένων ίσο με 146,5 δισεκατομμύρια βίντεο στο YouTube ή 30,6 τετράκις εκατομμύρια SMS. Το φετινό Μουντιάλ μάλιστα θα είναι απόλυτα... συνδεδεμένο με το Ιντερνετ και από την πλευρά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στα δύο πλέον δημοφιλή social media ήδη είναι έτοιμες πολλές σελίδες για να υποδεχτούν τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν και να σχολιάσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος η FIFA για πρώτη φορά κάλεσε τους ανά τον κόσμο θεατές του Μουντιάλ να επιλέγουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάθε αγώνα, σε κάθε μία από τις αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσω Τwitter.

Eτσι, καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι θεατές θα μπορούν να επιλέξουν τον παίκτη της προτίμησής τους και να ψηφίσουν στη διεύθυνση #ManoftheMatch@FIFAcom. Επίσης στο Twitter το επίσημο hashtag #WorldCup οδηγεί σε μία ειδικά διαμορφωμένη σελίδα με φωτογραφίες, βίντεο, tweets, αλλά και τους επίσημους λογαριασμούς των ομάδων, ενώ εν όψει Μουντιάλ το δημοφιλές δίκτυο επανέφερε και τη λειτουργία των hashflags που είχε λανσάρει και παλαιότερα, με την οποία οι χρήστες δημιουργώντας συγκεκριμένα hashflags χωρών μπορούν να βλέπουν δίπλα και τη σημαία της κάθε χώρας.

Σημείο «συνάντησης» για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, οι οποίοι είναι παράλληλα και χρήστες του Facebook, αποτελεί το Trending World Cup, όπου παρέχεται ενημέρωση για τους αγώνες, τα σκορ, αλλά και τις επίσημες σελίδες των ομάδων.

Επίσης έχει προβλεφθεί οι χρήστες του Facebook να μπορούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου να δηλώνουν ως δραστηριότητα ότι παρακολουθούν έναν αγώνα του Μουντιάλ 2014, κλικάροντας το εικονίδιο και επιλέγοντας την επιλογή «watching».

Η περίοδος του Μουντιάλ, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί μόνο μια μικρή γεύση της τεράστιας έκρηξης στη διακίνηση δεδομένων που αναμένεται την ερχόμενη τετραετία. Eτσι, βάσει των προβλέψεων της Cisco, τα δεδομένα που θα διακινηθούν έως το 2018 θα είναι τριπλάσια κυρίως εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού των χρηστών του Ιντερνετ και των συσκευών με δυνατότητες σύνδεσης, της αύξησης των ευρυζωνικών ταχυτήτων και της συχνότερης παρακολούθησης βίντεο.

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκεντρώσεις συνταξιούχων σε Λιβαδειά και Αθήνα



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα-Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που έφερνε και διακινούσε ναρκωτικά από Αλβανία (ΦΩΤΟ)



- 11 συλλήψεις μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης
- Είχαν ως βάση την Εύβοια με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα
- Συνολικά 49 κατηγορούμενοι συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία
- Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

« Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών - κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης - από την Αλβανία και περαιτέρω διακίνησής τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες (11-06-2014) το πρωί στην Χαλκίδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα (εννέα άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 25 έως και 51 ετών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λιβαδειάς και Λαμίας. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι έξι (6) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα πέντε άνδρες, ηλικίας 26, 29, 34, 29 και 25 ετών, καθώς και μία 51χρονη γυναίκα. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η δράση δεκαπέντε (15) ακόμη ομοεθνών τους, επίσης μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων οι τρεις (δύο άνδρες και μία γυναίκα) είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Τα ανωτέρω είκοσι ένα (21) συνολικά άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη είκοσι οκτώ (28) άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε (5) συλληφθέντες (δύο ημεδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και μία υπήκοος Ρουμανίας), τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.




Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

Όπως προέκυψε κατά την πρόοδο των ερευνών η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, αρχικά από πέντε (5) από τους συλληφθέντες (51χρονη, 29χρονος, 26χρονος, 29χρονος και 34χρονος), εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτοι ως ηγετικά στελέχη, καθώς και από έναν ακόμα 40χρονος ομοεθνή τους.

Σκοπός της συγκεκριμένης οργάνωσης, στην οποία σταδιακά εντάχθηκαν ακόμη δεκαπέντε (15) άτομα (από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας), ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, από την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην Ελληνική Επικράτεια, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα μέλη της να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών (ghost number), καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και skype). Επιπλέον στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δέκα (10) οικίες, δύο (2) καταστήματα και σε πλήθος οχημάτων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    ένα κιλό και 400 γραμμάρια περίπου ακατέργαστη κάνναβη,
    (27,7) γραμμάρια κοκαΐνης,
    δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (1,70) μέτρων,
    πιστόλι, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και δύο (2) γεμιστήρες,
    είκοσι πέντε (25) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πιστολιών) και επτά (7) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων,
    τρία (3) σπαθιά εντός θήκης και μία (1) μεταλλική σπάθα, μήκους (70) εκατοστών,
    έξι (6) μαχαίρια και τρία (3) στιλέτα,
    έξι (6) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
    πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,
    το χρηματικό ποσό των -10.640- ευρώ,
    Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
    δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης,
    αποδείξεις αποστολής – μεταφοράς χρηματικών ποσών και διάφορες έγγραφες σημειώσεις.


Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μια τρύπα στο νερό» η αύξηση φόρων στα καύσιμα




    Τώρα λένε ότι το μέτρο απέτυχε ..
    Αντί να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα οι φόροι-μαμούθ στα πετρελαιοειδή «έκαψαν» έσοδα μισού δισ. ευρώ.
    Μειώσεις φόρων στα καύσιμα ετοιμάζεται να ζητήσει το οικονομικό επιτελείο από την Τρόικα.

Το πιο ισχυρό επιχείρημα για να απαιτήσει η κυβέρνηση από την Τρόικα την μείωση των...  υπέρογκων φόρων, δίνουν στο οικονομικό επιτελείο τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που δείχνουν ότι το μέτρο της εξίσωσης των φόρων στα καύσιμα έχει αποτύχει παταγωδώς και, αντί να φέρει επιπλέον έσοδα στα κρατικά ταμεία, «κατάπιε» τα έσοδα που εξοικονομήθηκαν με πολλά άλλα μέτρα και θυσίες.

Συγκεκριμένα, στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ότι η αύξηση φόρων στα καύσιμα αποδείχθηκε «μπούμερανγκ»:

-Τη σεζόν 2012- 2013 που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο, καταγράφηκε απώλεια εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12, δηλαδή πριν την εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο.

- Τη σεζόν 2013-2014 καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση κατά 66,6% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12 και τα έσοδα κινήθηκαν κάτω του στόχου του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

-Μόνο στο 4μηνο Ιανουαρίου –Απριλίου φέτος, η τρύπα στα έσοδα από τη φορολόγηση των καυσίμων (Ειδικός Φόρος και ΦΠΑ) αυξήθηκε στα 564 εκατ. ευρώ. Η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα (έναντι των στόχων) από τον ΦΠΑ πετρελαιοειδών και ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων εκτινάχθηκε στα 382 εκατ. ευρώ και 182 εκατ. ευρώ αντίστοιχα!

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το πρωί της Πέμπτης δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών διότι όταν δεν πιάνουμε τους στόχους πρέπει να επανεξετάζουμε το ζήτημα».

Η τοποθέτηση αυτή του κορυφαίου στελέχους και η πρόθεση του υπουργείου να θέσει άμεσα τα στοιχεία στην τρόικα συνιστά στροφή 180 μοιρών σε σύγκριση με τις πανηγυρικές δηλώσεις των τέως υπουργών Οικονομικών και Υγείας κ.κ Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2013, που τόνιζαν ότι πέτυχε το μέτρο του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ: Φωτιά κοντά σε παιδικό σταθμό(video)





Αναστάτωση λίγη ώρα πριν στο κέντρο της Θήβας εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στον λόφο Αμφίου πολύ κοντά σε παιδικό σταθμό της περιοχής. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν έγκαιρη και σύμφωνα με τον διοικητή Γιώργο

Οικονόμου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Διοικητής Π.Υ Θήβας για φωτιά Λόφο Αμφίου από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως απέφυγε το "κραχ" η Ελλάδα - Με C130 έφερναν εκατ. ευρώ τη νύχτα για να μην στεγνώσουν τα ΑΤΜ




- Απίστευτο το παρασκήνιο με τη μεταφορά χρημάτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό
- Τρεις φορές προσγειώθηκαν νύχτα αεροπλάνα στην Ελευσίνα με “πακέτα” χαρτονομισμάτων των των 100 και των 50 ευρώ
- Πότε κινδύνευσε με “κραχ” η Ελληνική οικονομία και πως σώθηκε την τελευταία στιγμή
- Γιατί και πότε δούλευε νύχτα το νομισματοκοπείο στο Χολαργό

Μοιάζει με παραμύθι ή... με εφιάλτη, όπως το δει κανείς. Τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια γύρω απ' την ελληνική οικονομία και το πως αποφεύχθηκε το κραχ έτσι όπως περιγράφονται στο βιβλίο της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας με τίτλο: το χρονικό της μεγάλης κρίσης θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν το σενάριο υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιέυει το newsit, υπήρξαν 3 περιπτώσεις που κυριολεκτικά δεν κυκλοφορούσε ούτε... σάλιο στις τράπεζες καθώς οι Έλληνες φοβούμενοι μια χρεοκοπία είχαν αποσύρει τις καταθέσεις τους.

Τότε με παρέμβαση της ΤτΕ έφτασαν στη χώρα εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ τα οποία μοιράστηκαν στις τράπεζες για να μην στεγνώσουν από ρευστό και ξεσπάσει πανικός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2012, στις 14 και 15 Ιουνίου έφυγαν από το νομισματοκοπείο 76 και 71 φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα προς τις τράπεζες.

Έπρεπε τα ΑΤΜ και τα γκισέ να έχουν ζεστό χρήμα για να μην υπάρξει πανικός. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει τις προηγούμενες ημέρες λόγω αναλήψεων που την Παρασκευή 15 Ιουνίου έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση να υπερδιπλασιαστούν οι αποστολές χρημάτων που κανονικά είναι περίπου 20 φορτηγά.

Που βρέθηκαν όμως αυτά τα χρήματα;

Ήρθαν με αεροπλάνο από το εξωτερικό. Εκατομμύρια χαρτονομίσματα που έφταναν σε... παλέτες με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C130 που προσγειώνονταν στην Ελευσίνα.

Νύχτα τα χρήματα μεταφέρονταν στο Νομισματοκοπείο και από 'κει στις τράπεζες.

Τρεις φορές ήρθαν ... ιπτάμενα χρήματα στην Ελλάδα.

Η πρώτη αποστολή έγινε στις 10 Ιουνίου του 2010. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει και χρειάστηκε να μεταφερθούν με αεροπλάνα ένα ενάμισι εκατομμύριο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Αυτό το 1,5 δισ. δεν ήταν όμως αρκετό, ένα χρόνο μετά την πρώτη αποστολή, στις 16 Ιουλίου του 2011 ήρθαν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν 1,92 δισ. σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Η επόμενη αποστολή ύψος 1,84 δισ. ευρώ και πάλι σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έγινε τον Νοέμβριο του 2012...

Σε κάθε αποστολή, όχι τυχαία, υπήρχαν φήμες ότι στο νομισματοκοπείο ... “κόβονται” δραχμές. Οι εργαζόμενοι δούλευαν όλη τη νύχτα τα φορτηγά πήγαιναν και έρχονταν γεμάτα χρήματα και οι φήμες έδιναν και έπαιρναν... Τελικά ήταν ευρώ και όχι δραχμές...

Ενδεικτικό του πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση είναι το γεγονός ότι στην περίοδο της κρίσεις οι πολίτες είχαν αποσύρει τόσο πολλά χρήματα που εκτός τραπεζών κυκλοφορούσε το 13,8% των χρημάτων που ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες, τα διπλάσια δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο μέσος όρος είναι το 6,8%.

Μάλιστα σε μόνο δύο περιπτώσεις και σε ελάχιστες μέρες είχαν γίνει αναλήψεις άνω των 11 δισ. από τις τράπεζες...
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ-Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς



Από σήμερα και έως τις 30 Ιουνίου, μπορούν οι δικαιούχοι γονείς να υποβάλουν αιτήσεις στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την εγγραφή ή την επανεγγραφή βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2014- 2015.

Στους σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια), ενώ η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν.

Η λειτουργία των σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας τους ξεκινά στις 6:45 και τελειώνει στις 16:00.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές το μήνα Αύγουστο και όλο το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό λαμβάνει υποχρεωτικά την ετήσια κανονική του άδεια. Επίσης, διακόπτεται η λειτουργία τους από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που θέλουν να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 μέχρι τις 14.00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάτε για μια γευστική βραδιά στο "Μεζεδοτεχνείον" το νέο στέκι στο Λεοντάρι Βοιωτίας




Το "Μεζεδοτεχνείον" είναι ένας καλαίσθητος χώρος στην πλατεία Λεονταρίου.  Ο ιδιοκτήτης  και το προσωπικό με ιδιαίτερο μεράκι και προσπάθεια μας υποδέχονται πάντα με το χαμόγελο τους και την ζεστή τους διάθεση,είναι πάντα φιλόξενοι και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών και να φροντίσουν για την απόλαυση και συνολική διασκέδασή τους.Το περιβάλλον τους μας εμπνέει για όμορφες παρέες και ανοιξιάτικα κρασάκια!

Το νέο μας menu φτιαγμένο απο τον Σεφ του Μεζεδοτεχνείου Λεωνίδα Βρακά, κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα,με ροκφόρ,χοιρινό με πορτοκάλι και πετιμέζι,χειροποίητα μπιφτέκια,μπουγιουρντί,μπακαλιάρος σκορδαλιά,γαρίδες τηγανιτές,ποικιλία απο σαλάτες,ψητά της ώρας,πίτα σουβλάκια,θα συνοδεύονται απο καλό ντόπιο κρασί!!
 Αν ψάχνετε μια πραγματική απόδραση σε χωριό, αν αναζητάτε καλό φαγητό,  χωριάτικες, αληθινές γεύσεις, αν σας αρέσει, να βρεθείτε σε Πραγματικό Ελληνικό Μεζεδοπωλείο, αν έχει σημασία για σας ο Χώρος και το Περιβάλλον, μόλις Ανακαλύψατε το Σωστό Σημείο Προορισμού.Ελάτε για μία γευστική βραδιά  στο «Μεζεδοτεχνείον

» στο Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου.Και όλα αυτά σε εξαιρετικές, πραγματικά, τιμές!!!Το μεζεδοπωλείο είναι ανοικτό απο Τρίτη εως Κυριακή.

Τηλέφωνο κρατήσεων και delivery: 2262065172









Eπισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σκέφτονται στο υπουργείο Οικονομικών -Τι θα γίνει με τα πρόστιμα

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έχει δηλωθεί από την μεριά του υπουργείου Οικονομικών πως θα είναι η 30η Ιουνίου. Όταν λένε, όμως, 30η Ιουνίου, δεν εννοούν απαραιτήτως... αυτή την ημερομηνία.

Είναι πολύ πιθανή πλέον η έμμεση παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr. Μένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της επίσημης προθεσμίας και 3,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμα κατατεθεί.

Αυτό σε απλά μαθηματικά σημαίνει πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά 185.000 φορολογικές δηλώσεις, με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες του taxisnet. Μπρος στο φάσμα ενός γενικού μπλακ άουτ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε μια παράταση της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης (όπως έγινε και για την υποβολή του Ε9).

Το πρόβλημα είναι πως τούτη τη στιγμή η Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Έργων, μετά τηυν αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη, είναι ακέφαλη επομένως δεν μπορεί να προχωρήσει σε σχετική απόφαση.

Αυτό που μπορεί να γίνει μέσω του υπουργείου Οικονομικών είναι μια έμμεση παράταση στις φορολογικές δηλώσεις για ακόμα δύο εβδομάδες (μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι... καθυστερημένοι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 100 ευρώ νώ ειδικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα χαθεί και η δυνατότητα δήλωσης αποδείξεων με ότι αυτό συνεπάγεται στην πληρωμή πρόσθετου φόρου.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την παραίτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει μειωθεί δραστικά καθώς δεν εκδίδονται τα σχετικά εκκαθαριστικά. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει γενικός γραμματέας για να τα υπογράψει. Χθες εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει ότι προσωρινά, έως ότου καλυφθεί η θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων θα μπορεί να ασκεί τα σχετικά καθήκοντα ένας από τους γενικούς διευθυντές της γραμματείας. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για την κάλυψη της θέσης του ΓΓΔΕ λήγει στις 16 Ιουνίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερες εκδηλώσεις Δημοτικού Ωδείου Θήβας - 23 Ιουνίου το Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι!




Το Δημοτικό Ωδείο Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις του στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας:



Την Τετάρτη 18/6/2014 -Σύγχρονα ακούσματα του καιρού μας

Τη Δευτέρα 23/6/2014- Συναυλία -Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Την Τετάρτη 25/6/2014- Οι μαθητές επιμένουν ....Κλασσικά!



Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ

Αναστάσιος Νικολάου

 

Η Δ/ντρια του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Νίκη Πανταζάτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για ομαδικές απολύσεις


Τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ιδιοκτησίας Μάνεση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ).
Ανοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για ομαδικές απολύσεις

H αρχική πρόταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17 από αυτούς.

Ακολούθησε εκτενής διαδικασία διαβουλεύσεων, με έξι συνολικά συνεδριάσεις του ΑΣΕ και δυο τριμερείς συναντήσεις ενώπιον του υπουργού Εργασίας. Έως τα τέλη Μαΐου υπήρξαν συνεχείς οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα σήμερα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να μην υπερβαίνουν τους 74.

Μετά την απόφαση του ΑΣΕ, παραμένουν στην επιχείρηση 29 εργαζόμενοι, αντί για τους 17 που ήταν το αρχικό αίτημα της εταιρείας .Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαβουλεύσεις η επιχείρηση επικαλέστηκε το αυξημένο κόστος ενέργειας υποτρίζοντας ότι, αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των απολύσεων, επρόκειτο να κλείσει και το εργοστάσιο του Βόλου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν ότι το βασικότερο πρόβλημα ήταν το ενεργειακό κόστος, το οποίο ήταν τόσο υψηλό, ώστε να αναγκαστεί να λειτουργεί το εργοστάσιο του Βόλου μόνο με τη νυκτερινή βάρδια, κάτι που συνεπάγετο αυξημένο κόστος αμοιβών αλλά μικρότερη δαπάνη στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επικαλέστηκαν επίσης προβλήματα ανταγωνισμού και κυρίως το γεγονός, ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες προτιμούν την εισαγωγή μεταλλευμάτων από την Ιταλία, σε χαμηλότερες τιμές.

Ήδη, στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου δεν λειτουργούν τους τελευταίους μήνες οι μονάδες του Χαλυβουργείου και του Ελασματουργείου και λειτουργεί μόνο η μονάδα δομικού πλέγματος στην οποία απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

Από την αρχή του έτους, είχε εφαρμοστεί στην επιχείρηση, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πραγματοποιούν ένα ημερομίσθιο την εβδομάδα η δε αμοιβή τους να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ το μήνα.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στο υπουργείο Εργασίας, η εταιρεία δεσμεύτηκε να καταβάλλει στους απολυόμενους, αποζημιώσεις ύψους 492.611 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λήψη της απόφασης, μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, που εκτίμησαν ότι, η επιχείρηση δεν προσκόμισε επιχειρήματα ικανά να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα των απολύσεων για την εξυγίανση της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση ομαδικών απολύσεων μετά την μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας από τον υπουργό Εργασίας, στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 12 Ιουνίου....
1913: Δημιουργείται το πρώτο καρτούν, στις ΗΠΑ. Ο Τζον Ράντολφ Μπρέι σκηνοθετεί την ταινία «Το όνειρο του καλλιτέχνη», στην οποία ένας σκύλος καταβροχθίζει συνεχώς λουκάνικα έως ότου στο τέλος εκρήγνυται.

1923: Ο μεγάλος μάγος Χάρι Χουντίνι απελευθερώνεται από το σφιχτό μανδύα που τον κρατούσε κρεμασμένο ανάποδα, 12 μέτρα πάνω από τη Γη.

1942: Η Άννα Φρανκ γράφει την πρώτη καταχώρηση στο ημερολόγιό της.

1953: Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.

1964: Ο Νέλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε ισόβια από το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής.

1975: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την αίτηση ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ.

1980: Η Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μέρος στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγονται στην Ιταλία.

1987: Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, με 30 πόντους του Νίκου Γκάλη, νικά 81-77 τη Γιουγκοσλαβία και προκρίνεται στο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

1990: Το κοινοβούλιο της Ρωσίας διακηρύσσει επίσημα την ανεξαρτησία της.

1991: Ο Μπόρις Γέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

1996: Η φέτα, το κασέρι, πολλά είδη γραβιέρας και ορισμένα λάδια, αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

2004: Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και κερδίζει την διοργανώτρια ομάδα της Πορτογαλίας με 2-1. Πριν από οχτώ χρόνια έλαβε χώρα η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατέκτησε το Euro 2004 αφήνοντας άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Η ομάδα που την αποκάλεσαν «πειρατικό» κατάφερε, με γκολ του Χαριστέα, να νικήσει 1-0 την Εθνική Πορτογαλίας, στον τελικό της διοργάνωσης. Η νίκη πανηγυρίστηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης που υπάρχουν Έλληνες, ενώ στην Αθήνα ένα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο περίμενε επί ώρες τους θριαμβευτές για να τους αποθεώσει.

2012: Ανακοινώνεται το τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Γεννήσεις

1519 - Κόζιμο Α' των Μεδίκων, πρώτος Μέγας Δούκας της Τοσκάνης
1827 - Γιοχάνα Σπίρι, Ελβετίδα συγγραφέας
1890 - Έγκον Σίλε, Αυστριακός καλλιτέχνης
1892 - Φέρντιναντ Σέρνερ, Γερμανός Στρατάρχης
1897 - Άντονι Ίντεν, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασίλειου
1899 - Φριτς Άλμπερτ Λίπμαν, Γερμανο-αμερικανός βιοχημικός και νομπελίστας
1903 - Έμερ Χάρντι, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1915 - Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Αμερικανός τραπεζίτης
1929 - Άννα Φρανκ, Ολλανδο-γερμανίδα συγγραφέας και θύμα του ολοκαυτώματος
1924 - Τζορτζ Μπους, Πρόεδρος των ΗΠΑ
1941 - Τσικ Κορία, Αμερικανός τζαζ μουσικός και συνθέτης
1942 - Μπερτ Σάκμαν, Γερμανός φυσιολόγος και νομπελίστας
1954 - Αντρανίκ Μαρκαριάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας

Θάνατοι

816 - Πάπας Λέων Γ΄
1675 - Κάρολος-Εμμανουήλ Β', Δούκας της Σαβοΐας
1912 - Φρεντερίκ Πασί, Γάλλος οικονομολόγος και νομπελίστας
1957 - Τζίμι Ντόρσεϊ, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1982 - Καρλ φον Φρις, Αυστριακός ζωολογος και νομπελίστας
1993 - Κρόφορντ Μπάρτον, Αμερικανός φωτογράφος
2003 - Γκρέγκορι Πεκ, Αμερικανός ηθοποιός
2006 - Αδαμάντιος Λεμός, Έλληνας ηθοποιός







Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Ατρόμητο jack russell σκοτώνει κόμπρα 2 μέτρων




Τα  jack russell είναι γνωστά για την ενέργεια τους και για τη ζωηράδα τους.
Έχουν όμως και ένα άλλο χαρακτηριστικό...



 θα τα έβαζαν με οποιονδήποτε κίνδυνο που θα μπορούσε να βλάψει το αφεντικό τους!
Αυτό έκανε και το ατρόμητο σκυλάκι στο παρακάτω βίντεο, τα έβαλε με μια κόμπρα δύο μέτρων που βρέθηκε στην αυλή του ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πατάς τη διεύθυνσή σου και εφαρμογή βγάζει ακριβώς τον δρόμο που μένεις

Όποιος θεωρεί πως υπάρχουν μυστικά στην εποχή που ζούμε, μάλλον τον ξεπερνούν οι εξελίξεις. Μία σελίδα στο διαδίκτυο, έχει «σκανάρει» κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα και όλους τους δρόμους σε πολύ υψηλή ανάλυση.

Η εφαρμογή είναι τώρα προσβάσιμη σε όλους και απλώς με ένα κλικ σε μεταφέρει στον δρόμο που θες να δεις με όλες τις λεπτομέρειες.

Δεν είναι ένα google earth, αλλά κάτι πολύ πιο ακριβές, αφού βγάζει με κάθε λεπτομέρεια τον δρόμο που μένεις, απλά με ένα χτύπημα.

http://showmystreet.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη αλλά με βροχές και καταιγίδες

Ηλιοφάνεια αλλά και σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ξανά βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι, ενώ στη Μακεδονία προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα, όμως, αναμένεται βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς και θα κυμανθεί από 14 έως 28 με 30 βαθμούς.  

Στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, τις  μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.  

Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται, το μεσημέρι νεφώσεις και μικρής διάρκειας βροχή.  

Στην Πελοπόννησο θα το πρωί θα υπάρχει ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς.  

Στην Κρήτη προβλέπονται, αίθριος καιρός και βοριάδες 4 με 5 , που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.  

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά θα πνέουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στους 29 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιά.                                                                                                                
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στη βόρεια Εύβοια, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς.           



Διαβάστε Περισσότερα »

Μειοψηφία ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός στην Κύπρο(!), σύμφωνα με μελέτη..




    Σοκ προκαλεί η μελέτη του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνοκύπριοι είναι σχεδόν ήδη μειοψηφία στο νησί και σίγουρα θα είναι μειοψηφία τα επόμενα χρόνια.



Σύμφωνα με την απογραφή... του 2011, οι Ελληνοκύπριοι είναι μόνο 572.000, με πτωτική τάση.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιαννάκης Μάτσης, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, είπε ότι επέρχεται «πληθυσμιακή καταστροφή», αφού αυτή τη στιγμή υπερτερούν οι κάτοικοι στα κατεχόμενα και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρη την Κύπρο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεγάλη ανησυχία προκαλεί επίσης η υπογεννητικότητα μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, η γήρανση του πληθυσμού και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η Πηλενόπη Χριστοφορίδου, οικονομολόγος και μέλος του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι «με τους υψηλούς ρυθμούς φυσικών γεννήσεων στα κατεχόμενα, αλλά και με τα κύματα εισροών κατά τα επόμενα έτη, οι έποικοι αριθμούν από 500.00 έως 800.000».

«Με μια προσεκτική ανάγνωση των αριθμών εξάγεται το συμπέρασμα ότι σχεδόν ήδη στη Δημοκρατία οι Ελληνοκύπριοι (περίπου 572.000) αποτελούν μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» είπε η κ. Χριστοφορίδου.

Προσέθεσε πως «πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μία δημογραφική και μεταναστευτική πολιτική με στοχευμένα μέτρα για την προάσπιση και διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας και κουλτούρας καθώς και της διαφύλαξης της πληθυσμιακής αναλογίας στην Κύπρο».

Ανέφερε πως η πολιτική αυτή θα πρέπει κατ' εξοχήν να στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της μετανάστευσης Κυπρίων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, οι οποίοι, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, άρχισαν να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για εξεύρεση εργασίας, και παράλληλα στον περιορισμό της μετανάστευσης μη Κυπρίων προς την Κύπρο.

Ανέφερε ότι στην Κύπρο υπάρχει μεγάλη και ανησυχητική υπογεννητικότητα των Ελληνοκυπρίων, γήρανση του πληθυσμού, αλλά και μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα, τόσον εισροών όσο και εκροών, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πληθυσμός στις ελεύθερες περιοχές από το 1974 έως το 1990 είχε μια πληθυσμιακή αύξηση κατά 13,7%, ενώ στις κατεχόμενες περιοχές η αύξηση πληθυσμού το ίδιο διάστημα ήταν 48,35%, λόγω μαζικής εισροής εποίκων το 1975 και το 1977».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ