Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ροκ βραδιά στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν μας τσιμπάει κουνούπι

Τώρα το καλοκαίρι, τα κουνούπια έχουν την τιμητική τους, κάνοντας τις νύχτες μας βασανιστικές και προκαλώντας οιδήματα και κνησμό στο δέρμα μας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς αντιδρά το σώμα σε αυτές τις «επιθέσεις;»

Στο βίντεο που κατέγραψε η Βαλερί ΣουμεValerie και οι συνεργάτες της από το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, ένα κουνούπι τσιμπάει το δέρμα ενός ποντικού. Η καταγραφή της διαδικασίας «εκ των έσω» έδωσε στους ερευνητές την ευκαιρία να δουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένα κουνούπι δαγκώνει έναν ξενιστή και πίνει το αίμα του.

Για αρχή, κοιτάξτε πόσο ευέλικτο είναι το ρύγχος του: μπορεί να λυγίσει σχεδόν σε ορθή γωνία, σκάβοντας στα κύτταρα του ποντικού. Αυτό επιτρέπει στο κουνούπι να ψάξει μια μεγάλη περιοχή για αίμα χωρίς να χρειάζεται να βγάλει και να ξαναβάλει το ρύγχος του σε διαφορετικά σημεία.

Οταν το κουνούπι βρει τελικά και διαπεράσει το αιμοφόρο αγγείο, κατά μέσο όρο, πίνει για περίπου 4 λεπτά αίμα και οι ερευνητές κατάφεραν να δουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια να περνούν από το ρύγχος τους.

Λόγω των πρωτεϊνών και αντιπηκτικών που έχει ένα κουνούπι στο σάλιο του, ένα δάγκωμα μπορεί να επηρεάσει τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και την πήξη του αίματος προκαλώντας τουλάχιστον φλεγμονή.

Πιο συχνά, όταν ένα κουνούπι δαγκώνει τον ξενιστή το σύνηθες σύμπτωμα είναι έντονος κνησμός (φαγούρα) ο οποίος παρουσιάζεται επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο δάγκωμα.

Πώς αντιμετωπίζεται όμως αυτό; Τα τσιμπήματα των κουνουπιών μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιισταμινικά και κρέμα υδροκορτιζόνης. Απλά τρίψτε την κρέμα υδροκορτιζόνης πάνω από το τσίμπημα και συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη λήψη αντιισταμινικών. Αποφύγετε να ξύσετε το τσίμπημα κουνουπιού γιατί θα πρηστεί χειρότερα και μπορεί να μολυνθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαττώνεται ο αριθμός των μαθητών




    Ελαττώνεται ο μαθητικός πληθυσμός της Ελλάδας λόγω της μετανάστευσης των γονέων προς διάφορες χώρες του εξωτερικού.



Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς...  (2013-14) υπήρξε μεγάλη διαρροή μαθητών γυμνασίου και λυκείου προς το εξωτερικό.
Οπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, στα στοιχεία που διαθέτει δεν έχει καταγραφεί ο πραγματικόςαριθμός μετεγγραφών μαθητών σε σχολεία του εξωτερικού, καθώς στις περισσότερες χώρες, για την εγγραφή κάποιου αλλοδαπού μαθητή -π.χ. από Ελλάδα- δεν απαιτείται επίσημη διαδικασία μετεγγραφής, ούτε καν βεβαίωση σπουδών από ελληνικό σχολείο, οπότε πολλοί μαθητές που μετανάστευσαν δεν έχουν ουσιαστικά καταγραφεί.

Ετσι φαίνεται ότι έχουν μεταναστεύσει μόνο φέτος 1.130 μαθητές, αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα στοιχεία πάντως είναι ενδεικτικά, αφού, όπως προκύπτει, η μεγαλύτερη διαρροή μαθητών είναι προς τη Γερμανία (527 άτομα) και 158 άτομα προς την Αλβανία (προφανώς πρόκειται για οικογένειες Αλβανών που επέστρεψαν στην πατρίδα τους). Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία (61 παιδιά), Αυστραλία (56 παιδιά), ΗΠΑ (40 παιδιά), Καναδάς (22 παιδιά).

Οσον αφορά στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, φαίνεται ότι η μεγαλύτερη μετανάστευση γίνεται από την Κεντρική Μακεδονία, αφού μόνο από αυτή την περιοχή έφυγαν 259 άτομα με προορισμό τη Γερμανία.

Ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η Αττική και η Ηπειρος.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τις μικρότερες απώλειες σε μαθητικό πληθυσμό έχει το Βόρειο Αιγαίο (μόνο 9 άτομα έφυγαν συνολικά) και ακολουθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έχασε συνολικά 14 μαθητές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




Λιβαδειά, 14 Ιουνίου 2014
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ», ονομάστηκε ο νέος συνδυασμός που θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, και θα  παρουσιάσει τους στόχους του και τις πρωτοβουλίες του για τον εμπορικό κόσμο της Λιβαδειάς.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή και διεξάγοντας έναν δημοκρατικό, μαχητικό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα, ευελπιστούμε να είμαστε η πραγματική ανανέωση στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στην τοπική αγορά της πόλης μας αλλά και στους πελάτες μας μιας και όλοι έχουμε δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη πατρίδα μας τα 5 τελευταία χρόνια.
Ένα νέο σύνολο αξιών και αρχών που θα εκφράσει τη συναδελφικότητα, την συμμετοχικότητα  και τη αλληλεγγύη, ουσιαστικά την ταυτότητα του συνδυασμού μας.
Τις αρχές και τα πιστεύω μας.
Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιραζόμαστε όλοι μας.
Το όραμά μας για μια νέα αντίληψη και ένα νέο ήθος στην τοπική αγορά!
Τις προτεραιότητές μας για ένα καλύτερο αύριο.
Κάνουμε λοιπόν την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα
Για ένα νέο Εμπορικό Σύλλογο
Για μια Νέα Εποχή
Εμείς φίλες και φίλοι έμποροι, θέλουμε για τον τόπο μας και τα καταστήματα μας το καλύτερο σήμερα και το ακόμα καλύτερο αύριο, για μια αγορά που όλοι ονειρευόμαστε, για μια αγορά που όλοι αγαπάμε, θα δώσουμε την μάχη και θα την κερδίσουμε".
ΣΚΕΨΕΙΣ – ΣΤΟΧΟΙ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
ü  Νέα πρόσωπα - Νέες Ιδέες
ü  Δημοκρατικές Διαδικασίες
ü  Συλλογικότητα στις αποφάσεις. Εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο.
ü  Αλληλεγγύη - Συναδελφικότητα
ü  Αγώνας για το ζήτημα του ΟΑΕΕ. Κανένας συνάδελφος και η οικογένεια του ανασφάλιστοι και χωρίς ιατρική κάλυψη.
ü  Συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο για τη νομική κάλυψη συναδέλφων σε αδυναμία.
ü  Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης συναδέλφων και προσωπικού.
ü  Συνεργασία με δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του κλάδου για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το ζήτημα της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
ü  Εθελοντισμός - Ενεργή στήριξη δικτύων κοινωνικής μέριμνας.
ü  Επιμονή, κόντρα στην απραξία με συμμετοχή και διεκδίκηση παρουσίας σε επιτροπές που αφορούν θέματα του Εμπορικού Συλλόγου.
ü  Ενημέρωση όλων των εμπόρων εγκαίρως για οποιαδήποτε ενέργεια του συλλόγου.
ü  Ανοικτές πόρτες του συλλόγου τουλάχιστον μια φορά το μήνα για κάθε επαγγελματία που θα θέλει να εκφράσει τις ιδέες του, τις προτάσεις του ή τα προβλήματά του.
ü  Άνοιγμα – κλείσιμο – ωράριο καταστημάτων μετά από γενική συνέλευση.
ü  Δημιουργία ιστοσελίδας όπου όλα τα μέλη θα μπορούν να κάνουν χρήση για προβολή της επιχείρησής τους. Bazaar προσφορών μέσω internet τρεις φορές το χρόνο.
ü  Συνεχείς παρεμβάσεις και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την πάταξη του παραεμπορίου και την εκμετάλλευση της χρονικής περιόδου διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης.
ü  Συλλογική δουλειά – Συνεχής ενασχόληση του συλλόγου με τα προβλήματα των μελών.
ü  Προβολή και προώθηση του Μουσείου Παλαιών Επαγγελμάτων με στοχευμένες δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.



Σεβόμενοι τα 115 χρόνια ιστορίας του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτιζε στο κοινωνικό και εμπορικό γίγνεσθαι της πόλης μας, ζητάμε τη στήριξη των συναδέλφων και τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Ιουνίου για μια καινούργια αρχή και ένα καλύτερο αύριο για τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.



Για την “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ”
Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις στις συντάξεις

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ συντάξεις, τριετίες, απολύσεις – Τι δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος
Μαύρη τρύπα ύψους 11,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα έσοδα των Ταμείων κατά την τριετία 2010-2013, καθώς το ύψος του συνόλου των εισφορών μειώθηκε κατά 40% εξαιτίας της ανεργίας, της υποτίμησης των μισθών, της ανασφάλιστης εργασίας και της αδυναμίας των ελεύθερων επαγγελματιών να καταβάλουν ασφάλιστρα.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η Ανεξάρτητη Αναλογιστική Αρχή προκειμένου να συντάξει αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δείχνουν ότι τα έσοδα από τις εισφορές στο σύνολο των Ταμείων, εκτός του Δημοσίου, συρρικνώθηκαν στα 11,5 δισ. το 2013 από 22 δισ. που ήταν το 2010.

Η κατακόρυφη πτώση των εσόδων τρομοκρατεί το υπουργείο Εργασίας, καθώς αυτή θα αποτυπωθεί στις αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων, οι οποίες επιβάλλεται από το μνημόνιο να έχουν συνταχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς που θα ισχύσει από την 1/1/2015 θα νομοθετηθεί τον Νοέμβριο με βάση τις μελέτες αλλά και την επισήμανση του ΔΝΤ στην έκθεση αξιολόγησης ότι «η συνταξιοδοτική δαπάνη, παρά τις περικοπές, παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα». Αν αποδειχτεί ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητα του συστήματος εκτός των «αθώων» ενοποιήσεων των Ταμείων και της εναρμόνισης εισφορών-παροχών ,θα καλλιεργηθεί το έδαφος και για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ, καθώς τα προηγούμενα χρόνια στο στόχαστρο ήταν σε μόνιμη βάση οι υψηλότερες συντάξεις.

Το πρώτο Ταμείο που «φωτογράφισε» το ΔΝΤ συνιστώντας εμμέσως εξορθολογισμό των παροχών είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Πράγματι στον ΟΑΕΕ εμφανίζονται αποκλίσεις στην ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών, κυρίως για τους παλαιούς συνταξιούχους του ΤΕΒΕ που καρπώνονται το «μαξιλαράκι» της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ, δημιουργώντας αδικίες και στρεβλώσεις στο σύστημα. Αν καταργηθεί το επιπλέον ποσό, ένας δικαιούχος σύνταξης του πρώην ΤΕΒΕ που λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ, μετά την περικοπή θα λάβει 780 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στα έσοδα του Ταμείου από τη μη εφαρμογή του ισοδύναμου μέτρου της επιβολής φόρου δύο τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων το οποίο είχε απορρίψει το οικονομικό επιτελείο ως «καταστροφικό» για την αγορά .

Καταργούνται οι τριετίες για 500.000 εργαζομένους


Η κατάρρευση των εσόδων από τις εισφορές οφείλεται συν τοις άλλοις στις συνεχείς μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, η εσωτερική υποτίμηση δεν ικανοποιεί το ΔΝΤ, το οποίο επιμένει σε περαιτέρω μείωση των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Στην πρόσφατη έκθεσή του επισημαίνει ότι θεωρείται ακριβός ένας υπάλληλος με 9 χρόνια προϋπηρεσία που αμείβεται σήμερα με 762 ευρώ (κατώτατος μισθός 586 + 175,8 επίδομα ωρίμανσης).

Αυτή η εμμονή προεξοφλεί την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό το 2017 που θα εφαρμοστεί ο νέος μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση με βάση οικονομικούς δείκτες οι οποίοι ολοένα και θα επιδεινώνονται υπό τις παρούσες συνθήκες ύφεσης.

Η κατάργηση των τριετιών αφορά όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς καθώς ο αριθμός των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό συνεχώς μεγεθύνεται, με βάση τα στοιχεία που δηλώνουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ μέσα από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ).

- Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι με μισθό 500 έως 1.000 ευρώ μεικτά ήταν 428.936 στο τέλος του 2012 έναντι 377.570 στο τέλος του 2011.

- Οι εργαζόμενοι με αποδοχές κάτω από 500 ευρώ τον μήνα ( μερική απασχόληση) αντιστοιχούν στο 16,83% του συνόλου το 2012 από 11,77% που ήταν στο τέλος του 2011.

- Ο μέσος μισθός μειώθηκε στα 1.256,94 ευρώ μεικτά, δηλαδή 959 ευρώ καθαρά αν αφαιρέσουμε την παρακράτηση του φόρου και τις εισφορές.

Πρεμιέρα για ομαδικές απολύσεις

Το υπουργείο Εργασίας έλαβε το μήνυμα του ΔΝΤ να δείξει έμπρακτα ότι υλοποιεί τη δέσμευση περί διευκόλυνσης των ομαδικών απολύσεων μέσω της υπηρεσιακής λειτουργίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ).

Αλλιώς, αν κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου διαπιστωθούν αμφιβολίες , η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα νομοθετικά μέτρα για την ευθυγράμμιση του πλαισίου με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2014. Μάλιστα, οι συντάκτες της έκθεσης άφησαν αιχμές, αμφισβητώντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί σε πολιτικές πιέσεις όταν το θέμα των ομαδικών απολύσεων δεν θα είναι πλέον στην επικαιρότητα.

Το ΑΣΕ, προκειμένου να πειστεί η τρόικα, ενέκρινε για πρώτη φορά μετά το 1982 ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο θυσιάζοντας 45 χαλυβουργούς με στόχο να ενθαρρυνθούν και άλλες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτημα για ομαδικές απολύσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις για να περάσουν οι απολύσεις, καθώς η αρχική εισήγηση του υπουργείου ήταν απορριπτική, θεωρώντας ότι τα επιχειρήματα της οικογένειας Μάνεση για το αυξημένο κόστος ενέργειας δεν ήταν πειστικά . Τελικά ,σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, θεωρήθηκε καλύτερη λύση η απόλυση με την καταβολή στο ακέραιο των αποζημιώσεων συν το μπόνους των 1.000 ευρώ για τους εργάτες από το να διατηρηθούν εργάτες-ζόμπι χωρίς μέλλον.

Η τελευταία αίτηση για ομαδικές απολύσεις που είχε απορριφθεί είχε υποβληθεί από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Στόχος του υπουργείου είναι να προλάβει να διευκολύνει άλλες δύο επιχειρήσεις τουλάχιστον ώστε τον Σεπτέμβριο να πείσει την τρόικα ότι το σύστημα λειτουργεί και δεν υπάρχει λόγος να απελευθερωθούν με νόμο οι απολύσεις .

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ αξιώνει ακόμη παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο.

Συγκεκριμένα τονίζει ότι οι κανόνες για τις απεργίες από τα συνδικάτα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα για πάνω από τρεις δεκαετίες και η Ελλάδα είναι ενδεχομένως η μόνη χώρα στην Ε.Ε. που απαγορεύει την ανταπεργία, ακόμη και ως αμυντικό εργαλείο για τους εργοδότες .

Μέσα στο καλοκαίρι, λοιπόν, θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα για την επιστροφή του lock out (ανταπεργία), την αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για την προκήρυξη απεργιών ,τον περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών και την αλλαγή του καθεστώτος χρηματοδότησης των συνδικάτων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το ΔΝΤ, οι νέοι κανόνες με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. πρέπει να έχουν υιοθετηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς»

 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διεξάγει τον Ιούνιο 2014 σεμινάρια Αναζήτησης Εργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Future Library “Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη», που ξεκίνησε την εφαρμογή του σε βιβλιοθήκες της χώρας την Άνοιξη του 2013 μετά από πρόταση στελέχους της Βιβλιοθήκης μας και μέλος του Δικτύου Πρωτοπόρων Υπαλλήλων Βιβλιοθηκών του Future Library.
Η 
Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη και η παροχή γνώσεων για  τα εργαλεία και τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της κοινότητας με σκοπό να αντεπεξέλθουν ικανοποιητικά στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυριακές και ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας.
Σε ποιους απευθύνεται: στους ανέργους και σε όσους γενικά αναζητούν δουλειά ή βρίσκονται ένα βήμα πριν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, σε άτομα με επισφαλή εργασία, και  σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Πότε: Δευτέρα στις 16, 23 και 30 Ιουνίου 2014, 6-8 μμ
Διάρκεια: συνολικά 6 ώρες (3 δίωρα)
Πού: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Προεγγραφή – Αίτηση συμμετοχής: με συμπλήρωση της online φόρμαςhttp://goo.gl/OmWqNd , ή συμπλήρωσης αντίστοιχης έντυπης στο χώρο της Βιβλιοθήκης, ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2261089970 – Δεκτές αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου 2014.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν – Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης
Τα σεμινάρια «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη» είναι ανεξάρτητα από  επιδοτούμενα ή μη παρεμφερή σεμινάρια άλλων φορέων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας
Νέες μορφές απασχόλησης
Στρατηγική Καριέρας – Εύρεση ευκαιριών εργασίας
Αναζήτηση
Πού; Πώς;
Σύγχρονες μέθοδοι αναζήτησης
Στο διαδίκτυο
Στην Ελλάδα
Στο εξωτερικό - Στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Για ελεύθερους επαγγελματίες – Για αγρότες - Ευρωπαϊκά προγράμματα
Εργαστήριο



Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014
Αναζήτηση εργασίας
Εργαλεία
Συνοδευτική επιστολή (Cover Letter)
Βιογραφικό Σημείωμα (CV) - Πρότυπα
Συστατική επιστολή (Recommendation Letter)
Ψηφιακό βιογραφικό BSMark
Χρήση των Social Media
Εργαστήριο



Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
Συνέντευξη Επιλογής Προσωπικού
Προετοιμασία
Στοιχεία του υποψηφίου που επηρεάζουν την έκβαση της συνέντευξης
Τύποι (ή μέθοδοι) συνεντεύξεων
Στάδια σε ένα τυπικό ‘Interview
Τεστ επιλογής προσωπικού
Οι «κυρίαρχες» ερωτήσεις
Συζήτηση & Σχολιασμός
Εργαστήριο σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Λιβαδειάς με τίτλο «Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης»
Πληροφορίες:
o κ.Αικ.Κεράστα, συντονίστρια του προγράμματος (2261089979 – aikker@gmail.com )
o   κ. Ι. Βελέντζα (2261089970 – liblivadia@gmail.com )
o   Ιστοσελίδα του προγράμματος: http://jslibrary.gr και
o   Ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης ttp://www.liblivadia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέσεις και χρεοκοπία για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χιλιάδες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε χρεoκοπία, εάν σταδιακά και εντός του προσεχούς διμήνου, δεν υπάρξει νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η ρύθμιση «Νέα Αρχή», η οποία συμφωνήθηκε με την τρόικα και τέθηκε σε ισχύ με τον νόμο 4152/2013, παραμένει επί της ουσίας «νεκρή» για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.
Από το σύνολο των οφειλετών μόνο 15.000 για ποσά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.
Η πλειοψηφία των οφειλετών έχει χρέη έως 50.000 €
Με βάση το δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι πάνω από 260.000 επιχειρήσεις με οφειλές στα Ταμεία κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και με δεσμεύσεις στο σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών τους.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στον ΟΑΕΕ χρειάζονται έως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, πλέον της προβλεπόμενης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι υποχρεώσεις του φορέα μέχρι το τέλος του έτους.
Στο ΙΚΑ, η πρόβλεψη για την είσπραξη 1,22 δισ. ευρώ εντός του έτους από την εφαρμογή της «Νέας Αρχής», ίσως αποδειχτεί όνειρο θερινής νυκτός, εάν δεν υπάρξουν επεμβάσεις στο σύστημα προκειμένου να απεγκλωβιστούν όλοι όσοι ενώ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές για τα προ του 2013 χρέη τους, δεν είναι σε θέση να καταβάλουν παράλληλα και τις τρέχουσες εισφορές.
Υπενθυμίζεται ότι η «Νέα Αρχή» είχε συμφωνηθεί κατά τη διαπραγμάτευση των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Έκτοτε, έχουν υποβληθεί προτάσεις και στο γραφείο του πρωθυπουργού, έχουν ασκηθεί πιέσεις από φορείς εμπόρων και εργοδοτών, αλλά, σύμφωνα με την «Κ», δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το πόσο έτοιμο και αποφασισμένο είναι το κυβερνητικό επιτελείο να διεκδικήσει την αλλαγή των όρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Μάλιστα, όπως τονίζεται, το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό με τις οφειλές στον ΟΑΕΕ, σε σημείο που η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης πρότεινε ακόμη και την επέκταση κατά 2 έτη της ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων, για να αντισταθμιστεί ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών για δύο παλαιότερα χρόνια και να διευκολυνθεί μια πραγματική «Νέα Αρχή» με την καταβολή τρεχουσών εισφορών.
Ήδη, το ΙΚΑ είναι σε διαδικασία αναστολής υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου για τις επιχειρήσεις που οφείλουν σωρευτικά περίπου 2 δισ. ευρώ και δεν καταβάλλουν ούτε τις μηνιαίες τρέχουσες εισφορές.
Πρακτικά, η αναστολή θα αφορούσε ακόμη μεγαλύτερο μέρος εάν το ίδιο το ΙΚΑ- κατά σχετική παρέκκλιση των κανόνων- δεν έσπευδε να τείνει χείρα βοηθείας προς τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν έστω τις τρέχουσες εισφορές.
Όπως επισημαίνεται, κάθε μήνας που περνά μειώνει σε λιγότερες μηνιαίες δόσεις το ποσό των παλαιών οφειλών.
Οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να ενταχθούν στη ρύθμιση διολισθαίνουν στην επιλογή μη καταβολής ακόμη και των τρεχουσών εισφορών, καθώς γνωρίζουν ότι έτσι ή αλλιώς θα υποστούν αναγκαστικά μέτρα για μη εξυπηρέτηση των παλαιών οφειλών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΙΚΑ προτείνει να αυξηθούν οι δόσεις σε 72 και πάνω, ώστε να διευκολυνθεί και η εξυπηρέτηση των παλαιών και των τρεχουσών εισφορών.
 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Καπετάνιο Ιωάννη Λιάπη

Την εμβληματική μορφή του οπλαρχηγού Ιωάννη Λιάπη τίμησαν το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι των Οινοφύτων, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα που πραγματοποίησε ο απόγονος του Καπετάνιου, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης, που φέρει το όνομα του Μακαριωτάτου κι αποτελεί αληθινό κόσμημα για την πόλη, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος για τον ήρωα και τη σημασία που προσλαμβάνει στις μέρες μας η ανάδειξη των μορφών του ’21.

“Φάρο στους τριγμούς που περνάμε” χαρακτήρισε τον ανδριάντα ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτωντας ότι “όταν αντικρίζουμε τέτοιες θυσιαστικές μορφές, παίρνουμε κουράγιο για να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να κάνουμε το σωστό”.

Κάνοντας μια προσωπική αναδρομή στα ακούσματα και τις ιστορίες που άκουγε ως παιδί, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα κατορθώματα του Καπετάνιου, του οποίου η παρουσία παραμένει και σήμερα ζωντανή, όχι μόνο στον τόπο όπου πάλεψε και δημιούργησε, αλλά και στην έκτη γενιά απογόνων του.

Παράλληλα με τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, παρουσιάστηκε στο κοινό και η προτομή του λόγιου και ιστοριοδίφη Αθανασίου Κατσιφή (1939-2011) έξω από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, όπου και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τη συμβολή του πατριώτη του στην αναζήτηση πολύτιμων αρχείων για τις μελλοντικές γενιές των ερευνητών, αλλά και για την ουσιαστική γνωριμία που προσφέρει το εκδοτικό έργο του Κατσιφή με τα Οινόφυτα.

“Ο στοχασμός του, όσο περνάει ο καιρός, αποκαλύπτεται προφητικός και είναι αληθινά σημαντικός για το αύριο του τόπου” σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου παρουσίασε το βιβλίο του Κατσιφή με τίτλο “Ψηφίδες”, ξεδιπλώνοντας σελίδες από την αρχαία, αλλά και τη σύγχρονη ιστορία των Οινοφύτων: “το βιβλίο είναι μία σύντομη ιστορική αφήγηση, μια ματιά στο ιστορικό παρελθόν της περιοχής, που απηχεί παράλληλα τον παλμό της ψυχής του λόγιου”.

Συγκίνηση προκάλεσε η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Βικτωρία Κατσιφή, που ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την ανάδειξη του αρχείου Κατσιφή.

Το παρών στην εκδηλωση έδωσαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Αργολίδος Νεκτάριος, ο Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ και οι στενοί συνεργάτες του Μακαριωτάτου στην Αρχιεπισκοπή, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Ξεχωριστές ήταν και οι παρουσίες των Ολυμπιονικών αθλητών μας Πύρρου Δήμα και Δημοσθένη Ταμπάκου.

Τον ανδριάντα του Καπετάνιου Ιωάννη Λιάπη φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου, δουλεύοντας τα τελευταία 2,5 χρονιά.romfea.gr

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο καλλιτέχνης απέδωσε τη μορφή του ήρωα μελετώντας τα χαρακτηριστικά των απογόνων του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Υπεύθυνη του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Σοφία Λιάπη - Ράπτη.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας δορυφόρος στο διάστημα από μαθητές της Κρήτης



Μία σπουδαία διάκριση πέτυχαν μαθητές της Βιάννου σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό αφού κατάφεραν να βραβευτούν για ένα δορυφόρο που δημιούργησαν.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό Cansat που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος…



σε συνεργασία με το Νορβηγικό Κέντρο Διαστημικής Εκπαίδευσης.

Το Γενικό Λύκειο της Βιάννου κατάφερε να είναι μία από τις 16 συνολικά ομάδες από σχολεία της Ευρώπης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο Γιώργος Λουλάκης και η Θάλεια Δογκάκη, μαθητές της Β΄ τάξης, με τη συνοδεία του καθηγητή Φυσικής, Αστρινού Τσουτσουδάκη, χρειάστηκαν από 4 πτήσεις και 2 σχεδόν ημέρες για κάθε κατεύθυνση για να παρευρεθούν στο νησί Andoya που βρίσκεται βόρεια της Νορβηγίας.

Από την ομάδα ViannoSatαπόντες ήταν οι αριστούχοι και πολυτάλαντοι μαθητές της Γ” τάξης Παναγιώτης Ραπτάκης, Μαρία Ραπτάκη και Δημήτρης Χριστοδουλάκης εξαιτίας του ότι έπρεπε να δώσουν για πανελλήνιες.

Ο μικροσκοπικός δορυφόρος που μετέφεραν στις αποσκευές τους, εκτοξεύτηκε με πύραυλο σε ύψος που υπολογίστηκε στα περίπου 1032 μέτρα από τους ίδιους τους μαθητές ενώ κατά την κάθοδο του πραγματοποίησε μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης που βρέθηκαν να είναι απόλυτα σύμφωνες με αυτές του γειτονικού Αστεροσκοπείου της πόλης Tromso. Μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών οδήγησε σε μια εξαιρετικά ανθεκτική σχεδίαση και κατασκευή που άντεξε τις τεράστιες διαδοχικές επιταχύνσεις σε αντίθεση με αυτούς των περισσοτέρων ομάδων που παρουσίασαν προβλήματα και είτε διαλύθηκαν κατά την εκτόξευση είτε δεν κατάφεραν να μεταδώσουν ασύρματα τα δεδομένα της πτήσης στο σταθμό βάσης.

Ο έπαινος που απονεμήθηκε στην ομάδα ViannoSat για την μικρότερη ομάδα που κατόρθωσε ποτέ επιτυχημένη εκτόξευση και αποστολή ήταν η ελάχιστη ανταμοιβή για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για όσα έμειναν πίσω αφού παρόλο που γνώριζαν ότι δεν θα ταξίδευαν στη Νορβηγία εντούτοις δεν έλειψαν ούτε στιγμή από τις πολύ συχνές συναντήσεις μέσα στη βδομάδα, με έμφαση στα Σαββατοκύριακα, θυσιάζοντας όχι μόνο τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και αυτό από το διάβασμα τους ακόμα και τις παραμονές των εξετάσεων.

.cretapost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ξέρατε ότι τα κουνούπια επιλέγουν ποιά άτομα θα τσιμπήσουν; Δείτε τα 5...κριτήρια τους!


Κάθε καλοκαίρι, δεχόμαστε «επίθεση» από τα ενοχλητικά κουνούπια και επιστρατεύουμε διάφορους τρόπους για να προστατευθούμε. Ωστόσο συχνά παρατηρούμε ότι εμφανίζουν και... προτιμήσεις στα άτομα που επιλέγουν να τσιμπήσουν. Με ποιο κριτήριο όμως επιλέγουν το επόμενο «θύμα» τους;...
Σε σχετικό άρθρο το Reader's Digest, καταρρίπτει τη θεωρία του «γλυκοαίματου», επισημαίνοντας ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε και όχι το άρωμα του σώματος είναι αυτό που προσελκύει τα κουνούπια. Οσο πιο «βαριά» δηλαδή αναπνέουμε, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπουμε και τόσο πιο πιθανό θύμα τους γινόμαστε.

Ωστόσο πέρα από το διοξείδιο του άνθρακα, υπάρχουν ακόμη 6 λόγοι που έλκουν τα ενοχλητικά έντομα.

Αγαπούν τη μπίρα
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν ότι έχετε καταναλώσει μπίρα, αφού αλλάζει η χημεία του δέρματος, αποτελώντας πόλο έλξης για αυτά.

Προτιμούν τα πόδια και τα χέρια
Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι τα κουνούπια τσιμπάνε κυρίως στα πόδια και τα χέρια και μάλιστα, 10 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Είναι... φυσιολάτρεις
Αν ζείτε σε σπίτι με κήπο ή μπαλκόνι με πολλές γλάστρες έχετε το ιδανικό σκηνικό για να εγκατασταθούν τα κουνούπια. Μάλιστα, όσο πιο σκοτεινό και υγρό είναι το μέρος, τόσο το καλύτερο για εκείνα.

Προτιμούν τις εγκύους
Οταν μία γυναίκα εγκυμονεί, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ το γεγονός ότι η κοιλιά της έχει υψηλότερη θερμοκρασία, αποτελούν βασικούς λόγους, που προσελκύουν τα κουνούπια.

Αγαπούν τα πάρτι
Οταν τα κουνούπια μυρίζουν μια τεράστια μάζα διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή πολύ κόσμο σε ένα πάρτι θα έρθουν οπωσδήποτε και μάλιστα θα προτιμήσουν όσους στέκονται στην περίμετρο της ομάδας, παρά εκείνους που βρίσκονται στο κέντρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Future Library. Τίτλος της φετινής Εκστρατείας
"Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο.

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!"

48 εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης, όπου τα αντίθετα της κάθε ημέρας θα πυροδοτήσουν τον παιδικό νου να ανακαλύψει άγνωστους και ελκυστικούς κόσμους στα βιβλία αλλά και στον πραγματικό κόσμο, να τους φανταστεί και να τους δημιουργήσει με χίλιους δυο εκπληκτικούς και φανταστικούς τρόπους: χαρτογραφώντας, παίζοντας, διηγώντας, κάνοντας πειράματα, ζωγραφίζοντας, κατασκευάζοντας, χορεύοντας, ανταλλάσσοντας, ταξιδεύοντας νοερά ή μη….

Το «όμορφο» και το «άσχημο», το «ορθό» και το «ανάποδο», το «ψηλά» και το «χαμηλά», η «αρχή» και το «τέλος», η «ημέρα» και η «νύχτα», η «τάξη» και η «ακαταστασία», το «σωστό» και το «λάθος», η «καλημέρα» και η «καληνύχτα», το «ράβε» και το «ξήλωνε», το «πάνω» και το «κάτω», το «φως» και το «σκοτάδι», ο «ρυθμός» και η «αρρυθμία» και τόσες μα τόσες ακόμη αντίθετες έννοιες θα έχουν την τιμητική τους από 16 Ιουνίου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στο Καταλανικό Κάστρο, δίπλα στον ποταμό Έρκυνα, κι ακόμη παραπέρα!

Δείτε το πρόγραμμα επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr, και βοηθήστε τα παιδιά σας να δηλώσουν συμμετοχή (http://goo.gl/xAFg3D) στις δράσεις που επιθυμούν και τα συναρπάζουν.

Πληροφορίες: κ. Ελένη Μιμίκου ( emimikou@gmail.com | 2261089975), και κ. Ιουλία Βελέντζα ( liblivadia@gmail.com | 2261089970), ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Ανδριτσόπουλου την Τρίτη




"Συμπληρώνεται την προσεχή Τρίτη ένας χρόνος, από την ημέρα που ο αλησμόνητος συνάδελφος ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος πέρασε στο Πάνθεον των Ηρώων του Έθνους.

Τιμούμε τη μνήμη του την

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 10.00, με την παρουσία μας στο τρισάγιο που θα τελεστεί έναντι της εκκλησίας του Αγ.Χαραλάμπους στο Δίστομο Βοιωτίας. "





                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΤΣΑΜΟΥΡΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                   ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΑΣ    
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Στις 15 Ιουνίου 1972 οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

763 π.Χ. - Οι Ασσύριοι καταγράφουν έκλειψη ηλίου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό των χρονολογιών της Μεσοποταμιακής ιστορίας.

197 π.Χ. - Μάχη των Κυνός Κεφαλών (197 π.Χ.). Ήττα του Βασιλέως Φιλίππου Ε΄ από τους Ρωμαίους.

923 - Μάχη του Σουασόν: Ο Ροβέρτος Α' της Γαλλίας σκοτώνεται και ο Κάρολος Γ' συλλαμβάνεται από τους υποστηρικτές του Δούκα της Βουργουνδίας, Ροδόλφου.

1215 - Ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας υπογράφει τη Μάγκνα Κάρτα.

1341 - Βυζαντινή Αυτοκρατορία: Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ΄ και Αυτοκράτορας ανακηρύσσεται ο εννιάχρονος γιος του Ιωάννης Ε΄.

1389 - Οι Τούρκοι και οι Σέρβοι πολεμούν στην μάχη του Κοσσυφοπεδίου.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Εμμανουήλ Παπάς απελευθερώνει τη Γαλάτιστα και τα Βασιλικά της Χαλκιδικής. Σφαγή των Χανίων από τους Τούρκους.

1833 - Ιδρύεται η Βασιλική Χωροφυλακή.

1911 - Ιδρύεται η ΙΒΜ στη Νέα Υόρκη.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος: Βουλγαρικός στρατός επιτίθεται στον ελληνικό στο Μπούκοβιτς.

1914 - (Με το παλαιό ημερολόγιο που τηρούνταν στην Ελλάδα) Δολοφονία του Αρχιδούκα της Αυστρίας στο Σεράγεβο. (έναυσμα του Α' Π.Π.). Με το νέο ημερολόγιο ήταν 28 Ιουνίου.

1919 - Σφαγές Ελλήνων και πυρπόληση του Αϊδινίου από Τούρκους.

1944 - Β' Π.Π.: Οι Γερμανοί φονεύουν στον Πειραιά 19 Έλληνες ως αντίποινα ανατίναξης ιταλικού πλοίου.

1954 - Η UEFA ιδρύεται στην Ελβετία.

1969 - Μετά την παραίτηση του Σαρλ ντε Γκωλ, ο Ζωρζ Πομπιντού γίνεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1972 - Οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

1977 - Για πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο στην Ισπανία γίνονται ελεύθερες εκλογές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ