Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ποδηλατάδα στην Αλίαρτο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα των 162.384 κατοίκων!!!!!Μια γκάφα που μας… «κούφανε» πέταξε η Ελένη Τσολάκη on air!

Μια γκάφα που μας… «κούφανε» πέταξε η Ελένη Τσολάκη on air!

Η παρουσιάστρια την ώρα που έλεγε τον καιρό, αναφέρθηκε στη Θήβα και στον πληθυσμό της.

Θέλετε να μάθετε πόσους κατοίκους πιστεύει η Ελένη πως έχει η Θήβα και μάλιστα είναι και σίγουρη γι΄αυτό; 162.384 κατοίκους!

Ναι καλά βλέπετε. Πληθυσμιακή «προαγωγή» έδωσε στην Θήβα η παρουσιάστρια και μας έπεσαν τα μαλλιά με τον αριθμό που ακούσαμε.

Αφού στο τέλος «ανησυχήσαμε» και μπήκαμε να δούμε τον πληθυσμό της Θήβας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Και εκεί καθησυχαστήκαμε: 36.447 είναι οι κάτοικοι όπως μετρήθηκαν το 2011.

Λέτε μέχρι το 2014 να αυγάτισαν;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ελλάδα επιστρέφουν αρχαία που είχαν αρπάξει οι ναζί



Αρχαιότητες που είχαν ανακαλυφθεί και μεταφερθεί από την Ελλάδα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 10.600 όστρακα (θραύσματα αγγείων), λίθινα τέχνεργα, λεπίδες οψιανού και πυριτόλιθου, καθώς και οστεολογικό υλικό, που προέρχονται από ανασκαφικές δραστηριότητες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε χθες στο μουσείο Pfahlbau (στην πόλη Ουντερούλντινγκεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης) η επίσημη τελετή επιστροφής αρχαιοτήτων, οι οποίες είχαν ανασκαφεί στην Ελλάδα και μεταφερθεί στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Β? Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τελετή έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας, Γιούργκεν Βάλτερ, του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, Παναγιώτη Πάρτσου, της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μαρίας Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη, του διευθυντή του γερμανικού μουσείου και καθηγητή του πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν, Γκίντερ Σέμπελ, τοπικών βουλευτών, αρχαιολόγων και δημοσιογράφων.

Οι αρχαιότητες θα μεταφερθούν αρχικώς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός έκοψε κλήση σε αυτοκίνητο... της Αστυνομίας!


Κανονικότατα κόπηκε η κλήση σε παράνομα παρκαρισμένο όχημα της Αστυνομίας στο
κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, ελάχιστα μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Μέγαρο!

Αν και πολλοί ίσως περίμεναν το αντίθετο, ο αστυνομικός χωρίς δεύτερη σκέψη, έκοψε την κλήση, όπως θα έκανε για οποιδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Άλλωστε, είναι αυτονόητο, ότι οι ίδιοι οι Αστυνομικοί και τα υπηρεσιακά οχήματα που οδηγούν
θα πρέπει να δείχνουν στους υπόλοιπους οδηγούς το καλό παράδειγμα και όχι να γίνονται οι ίδιοι παράδειγμα προς αποφυγή.

Όπως διαβάζουμε στο epirusgate, το συγκεκριμένο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ήταν παράνομα παρκαρισμένο για ώρα
σε σημείο που παρεμπόδιζε την κυκλοφορία των οχημάτων, σε έναν από τους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Η ώρα περνούσε, κανείς δεν πήρε των πρωτοβουλία να μετακινήσει το παράνομα παρκαρισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και ο... τολμηρός αστυνομικός έκανε το καθήκον του και βεβαίωσε κλήση -χωρίς να κάνει καμία εξαίρεση- στον παραβάτη συνάδελφό του!

Σύμφωνα με το epirusgate, η ηγεσία της Τροχαίας Ιωαννίνων δείχνει μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα των οδηγών και αντιμετωπίζει αμείληκτα το παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης.
Οι εντολές της διοίκησης προς τους άνδρες της Τροχαίας είναι σαφείς και επιβάλλουν κλήσει σε όλα ανεξαιρέτως τα παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Kωπαίδα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ-Bίντεο


Εξατομίκευση των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία και αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατό, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο γεωπόνων του οργανισμού επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Κωπαΐδα.

Οι εκτιμήσεις ξεκίνησαν με την απαιτούμενη προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής και όλα θα κριθούν και από την ταχύτητα με την οποία οι πληγέντες αγρότες θα δηλώσουν τις ζημιές στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.


Στην κωπαίδα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 23 Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Οργάνωση και Λειτουργία της Κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων στη θέση «Παλιομηλιά» Ελικώνα για το έτος 2014.

2.Πραγματοποίηση πολιτιστικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων «Τροφώνια 2014».

3.Αποδοχή ποσού 110.070,00€ των ΚΑΠ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2014, ΣΑΤΑ και κατανομή αυτού.

4.Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω εκτέλεσης εργασιών στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (Πεζόδρομος οδού Καλλιαγκάκη, οδού Μπουφίδου, χώρος πρώην ΚΤΕΛ και πεζοδρόμια Σπυρίδωνος).

5.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης εκπόνησης μελέτης με τίτλο: “Μελέτη Περιβαλλοντικής αποκατάστασης χωματερής (ΧΑΔΑ) εντός σπηλαιοβαράθρου Τ.Κ. Αγίας Άννας».

6.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησηςτου έργου: «Επισκευή Στέγης Σχολικών Κτιρίων και έγκριση μελέτης».

7.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ελαστικών.

8.Έγκριση διενέργειας προμήθειας Αδειών Χρήσης Λογισμικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού (εκτυπωτών) του Δήμου Λεβαδέων.

9.Έγκριση διενέργειας προμήθειας προβολικού μηχανήματος για το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας του Δήμου Λεβαδέων.

10.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 58/2014 απόφασης του Δ.Σ. του ΑΠΟΔΗΛ που αφορά: «3η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2014».

11.Εκπροσώπηση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελικώνας – Παρνασσός ΑΑΕ – ΟΤΑ.


                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                   Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

''Ετοιμοπόλεμος'' 54χρονος απο την Ασωπία-Είχε στο σπίτι του όπλα και φυσίγγια



Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ασωπίας Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 54χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 54χρονου, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πιστόλι κρότου,

• ένα κυνηγετικό όπλο,

• τρεις μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιών,

• μία δερμάτινη θήκη όπλου και

• 122 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.




Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοηθήστε ένα αγγελούδι να βρει το φως του





Υπάρχουν κάποια παιδάκια που αντί να παίζουν ξέγνοιαστα, αναγκάζονται να γνωρίσουν από πολύ μικρά το σκληρό πρόσωπο της ζωής, μπαινοβγαίνοντας σε ψυχρά δωμάτια…νοσοκομείων και χειρουργείων.
Ένα από αυτά τα παιδάκια είναι και η Παρασκευή-Ευφραιμία Θεοδώρου. Η πεντάχρονη μικρούλα δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει.

Ο λόγος; Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

To κοριτσάκι, σε ηλικία μόλις έξι μηνών, υποβλήθηκε στην πρώτη του εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς», παρότι, όπως λέει χαρακτηριστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πατέρας του, κ. Απόστολος Θεοδώρου, οι γιατροί είχαν δηλώσει εξαρχής ότι «πρέπει να σταματήσει να κάνει πειράματα στην Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Και όντως, η εγχείρηση δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα, η μικρούλα υπέστη καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό.

Η μόνη λύση, λοιπόν, ήταν να μεταφερθεί η Παρασκευούλα στην Αμερική, στο εξειδικευμένο Children’s Hospital of Los Angeles – Doheny Retina Institute, το οποίο διευθύνει ο Thomas Lee, MD, ειδικός στις σύνθετες διαταραχές του αμφιβληστροειδούς παιδιών.

Και παρότι τα έξοδα για την οικογένεια ήταν υπέρογκα, την άνοιξη του 2009 η Παρασκευή κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι το συγκεκριμένο νοσοκομείο του Λος Άντζελες και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στα δυο της μάτια.

«Η χαρά μας ήταν ανέλπιστη. Η μικρή τους πρώτους μήνες έδειχνε σημάδια βελτίωσης, έβλεπε, αντιλαμβανόταν το φως, τον ήλιο. Ξαφνικά όμως υπέστη ξανά αποκόλληση», μας λέει ο κ. Θεοδώρου.

Κανείς γονιός, όμως, δεν θα εγκατέλειπε τόσο εύκολα την ελπίδα να ζήσει το παιδί του μια κανονική ζωή. Να δει, να μιλήσει, να περπατήσει, να μπορέσει να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Έτσι, λοιπόν, η οικογένεια Θεοδώρου παλεύει να βρει και πάλι τα χρήματα από την αρχή για να μπορέσει να ταξιδέψει ξανά το μικρό αγγελούδι στην Αμερική.

Τα έξοδα, βέβαια, για την οικογένεια της μικρής Παρασκευούλας δεν σταματάνε εδώ. Το παιδί πάσχει από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, που μπορεί να του προκαλέσει κατάγματα. Ευτυχώς, το κόστος αυτών των φαρμάκων τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την εγχείρηση εκτός Ελλάδας το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόλις το 1/3 των εξόδων.

«Το ποσό είναι μεγάλο. Την προηγούμενη φορά για 33 μέρες που μείναμε στην Αμερική, πληρώσαμε 105.000 ευρώ. Και τώρα κανείς δεν ξέρει πάλι πόσο θα χρειαστεί να παραμείνουμε εκεί. Θέλουμε να θεραπευτεί οριστικά η Παρασκευούλα μας αυτή τη φορά και να βρούμε λύση και για την οστεοπόρωση. Μόλις βρεθούν τα χρήματα θα φύγουμε αμέσως για την Αμερική», τονίζει, γεμάτος αγωνία, ο πατέρας.

Για τους ελάχιστους δύσπιστους, σας παραθέτουμε παρακάτω όλα τα ιατρικά έγγραφα που διαβεβαιώνουν για την πάθηση του παιδιού και την ανάγκη μεταφοράς του στο εξωτερικό για να εγχειριστεί.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί την μικρή Παρασκευούλα στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει από τη στιγμή που γεννήθηκε. Και ας μη σταθούν εμπόδιο τα χρήματα μπροστά στη ζωή και την υγεία μιας αθώας ψυχούλας.

Με τις ευχές και την αγάπη μας να πάει το συντομότερο Αμερική και να γυρίσει πίσω γερή και δυνατή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ: 5048-063605-523
ΙΒΑΝ: GR44 0172 0480 0050 4806 3605 523

Apostolos Theodorou <atheodorou79@gmail.com>

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Α’βαθμιας



Στην εκπαιδευτική ημερίδα  που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 3ης και 4ης Περιφέρειας Α/βαθμιaς Εκπ/σης Βοιωτίας κα. Άννα Ζουγανέλη και κ. Απόστολος Γεωργαντάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Η ημερίδα με θέμα : «Γλωσσικά ζητήματα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  της επιστημονικής και παιδαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Α/βαθμιας Βοιωτίας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας “ο Πίνδαρος” και το Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους,  επισημαίνοντας σχετικά με το αντικείμενο του θέματος ότι:

«Η εκπαίδευση, ως ένας από τους βασικούς κοινωνικούς θεσμούς, βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την ανάγκη προσαρμογής στις κοινωνικές αλλαγές. Το έργο των εκπαιδευτικών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διαπολιτισμικής φυσιογνωμίας των σχολικών μονάδων, γιατί έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν και να μετασχηματίσουν την πολιτισμικά και γλωσσικά μεικτή σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού. Επομένως, η επιμόρφωσή τους και η δια βίου εκπαίδευσή τους,  σε θέματα διαχείρισης της πολυπολιτισμικότητας στο σχολείο κρίνεται απαραίτητη, με στόχο την προσαρμογή της γνώσης τους στην εκάστοτε ιστορική και κοινωνική συγκυρία».

Το πρώτο θέμα της ημερίδας «Σχολείο και Γλωσσική διαφορά- Η κλεψύδρα» ανέπτυξε ο κ.  Καμαρούδης Σ., Αναπληρωτής Καθηγητής  της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της του Πανεπιστημίου  Δ. Μακεδονίας καθώς επίσης και το θέμα «Υδρογλωσσολογία». Στη συνέχεια η Σχ. Σύμβουλος κα. Ζουγανέλη μίλησε για τους «Χειρισμούς ζητημάτων γλωσσικής πολυμορφίας σε μαθητές ειδικής αγωγής».  Ακολούθησαν οι  «Ιστορικές ψηλαφίσεις γλωσσολογικών στοιχείων της περιοχής» από τον κ. Γκάρτζιο Γ.,  Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και η  «Διδασκαλία μεταγνωστικών στρατηγικών παραγωγής γραπτού λόγου και ανάπτυξη της μεταγνωστικής ενημερότητας των εκπαιδευτικώ» από τον κ. Μαστροθανάση Κ.,  Δ/ντή  Δ.Σ. Σκούρτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερες εκδηλώσεις Δημοτικού Ωδείου Θήβας - 23 Ιουνίου το Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι!




Το Δημοτικό Ωδείο Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις του στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας:



Την Τετάρτη 18/6/2014 -Σύγχρονα ακούσματα του καιρού μας

Τη Δευτέρα 23/6/2014- Συναυλία -Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Την Τετάρτη 25/6/2014- Οι μαθητές επιμένουν ....Κλασσικά!



Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ

Αναστάσιος Νικολάου

 

Η Δ/ντρια του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Νίκη Πανταζάτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ

Η μετεωρολογική υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα και αύριο Παρασκευή στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη (19-06-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν τις επόμενες ώρες το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Αύριο Παρασκευή (20-06-2014) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικά έργα υποδομής στη Βοιωτία

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΒΟΙΩΤΙΑ


Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στις 16-6-2014, αποφασίστηκαν  θέματα που αφορούν έργα υποδομής  της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας:
Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου
1.    Εγκρίθηκε η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών τροποποίησης του κόμβου Μιχαηλίδη στην επαρχιακή οδό Θηβών-Μουρικίου.
2.    Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του υποέργου «Βελτίωση συνθηκών ασφάλειας των Οδών Θήβας – Λιβαδειάς, Θήβας – Ριτσώνας και Θήβας – Ερυθρές», προϋπολογισμού 931.902,84 Ευρώ, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας».
Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής
1.    Εγκρίθηκε η κατακύρωση του πρακτικού της δημοπρασίας του έργου: «οδός Νεοχωρακίου – Τανάγρας (Β ΦΑΣΗ) από 7+800 έως 12+600» Χρήσης 2014 και  προϋπολογισμού 7.500.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ.
2.    Εγκρίθηκε η κατακύρωση του πρακτικού επαναληπτικής δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση, Αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας», προϋπολογισμού 1.800.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ.
3.    Εγκρίθηκε η κατακύρωση του πρακτικού της δημοπρασίας του έργου: «Οδός Διασταύρωση  Διστόμου – Δαύλειας έως Σύνορα Nομού Ν.Α Βοιωτίας -  Εθνικό Οδικό Δίκτυο Νομού Βοιωτίας - Συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε Βοιωτίας», προϋπολογισμού 4.000.000,00 € με Φ.Π.Α.
4.    Εγκρίθηκε η διακήρυξη και λοιπών συμβατικών τευχών δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού κόμβων οδικού δικτύου», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 117.468,80 € (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).
5.    Εγκρίθηκε η κατακύρωση πρακτικού επαναληπτικής δημοπρασίας του έργου: «Διευθέτηση άνω ρου Βοιωτικού Κηφισού Ν.Α. Βοιωτίας. Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών στον ποταμό Κηφισσό», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 490.000,00 € με Φ.Π.Α.

                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε 15 συνδετήρες από σύστημα ποτίσματος απο το γήπεδο Αλιάρτου

    Συνελήφθη ημεδαπός ROMA στην Αλίαρτο Βοιωτίας για κλοπή. Ειδικότερα ο ανωτέρω κατελήφθη να έχει εισέλθει εντός του Δημοτικού σταδίου Αλίαρτου και να έχει προβεί στην α
φαίρεση δεκαπέντε (15) μεταλλικών συνδετήρων, από σύστημα ποτίσματος του χλοοτάπητα του σταδίου, συνολικής χρηματικής αξίας (1.000) περίπου ευρώ. Τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο Δήμο Αλίαρτου – Θεσπιέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mουσικοχορευτική εκδήλωση στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχή τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα ΙΧ

Νέος πονοκέφαλος έρχεται για τους ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο του ασφαλίστρου πριν την ημερομηνία λήξη του, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρούνται ανασφάλιστοι και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Αναλυτικότερα, από την 1 Ιουλίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες ο Ν. 4261/14, που προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι την λήξη του, χωρίς πλέον να έχει την δυνατότητα αποπληρωμής του έως και 30 ημερών μετά.

Μάλιστα η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.

Η εταιρεία μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι του ζημιωθέντος τρίτου μετά την πάροδο 16 ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων που θα εντοπιστούν θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα έως και 750 ευρώ.

Τα πρόστιμα και οι ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους κατόχους όπως:

    αφαίρεση των πινακίδων,
    αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες,
    αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
    πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα,
    φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» απο το Π.Α.ΜΕ Θήβας

:


Η Γραμματεία  Θήβας του Π.Α.ΜΕ  εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της, στον αγώνα των εργαζομένων της «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», για την υπογραφή επιχειρησιακής – συλλογικής σύμβασης εργασίας, με βάση τα προβλεπόμενα από την κλαδική ΣΣΕ  Μετάλλου  του 2011 (πριν από τις μειώσεις που έγιναν).
Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ παραβρέθηκε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από τις πύλες των εργοστασίων της εταιρείας.
Κανένας να μην μείνει μόνος του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας!
Συμφέρον των εργαζομένων είναι να παλέψουν με πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες τους και που τους φέρνει αντικειμενικά σε ρήξη με την εργοδοσία και το κράτος της. Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του κλάδου, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι η μόνη διέξοδος.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισαν την Βουλή για να σώσουν τον Βενιζέλο

Παραλήφθηκε δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων την ίδια μέρα που έκλεισε το Κοινοβουλιο. Οργή κατά των αντιεισαγγελέων από το ΠΑΣΟΚ


Αποκαλυπτήρια για την κυβερνητική μεθόδευση ώστε να κλείσει η Βουλή στις 4 Ιούνη συνιστά η κατάθεση της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων που ζητά από το κοινοβούλιο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τους Ευάγγελο Βενιζέλο (ως υπουργού Αμυνας) και Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ως υπουργού Οικονομίας).

Η δικογραφία που κατατέθηκε τελικά σήμερα (Τετάρτη 18/6) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής φέρεται να παραλήφθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, δηλαδή ακριβώς την ίδια μέρα που θυροκολήθηκε το προεδρικό διάταγμα για την λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, άρα και της τρέχουσας συνόδου. Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από τον αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής της δικογραφίας (Α.Π 1684) με την ημερομηνία 4/6/2014

Εφόσον από την κυβερνητική πλευρά δεν δοθούν πειστικές εξηγήσεις, οι συνειρμοί αβίαστα οδηγούν στο συμπέρασμα της μεθόδευσης προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα ποινικής δίωξης των δύο υπουργών λόγω παραγραφής των αδικημάτων. Όπως είναι γνωστό τα αδικήματα που αφορούν τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» παραγράφονται μετά την παρέλευση δύο κοινοβουλευτικών συνόδων!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την κατάθεση της δικογραφίας, ακόμη και αν υπάρξει εξεταστική επιτροπή και ακόμη και αν αυτή η επιτροπή αποφασίσει την δικαστική διερεύνηση του θέματος είναι αδύνατον οι δύο υπουργοί να οδηγηθούν στο εδώλιο. Αυτό γιατί σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να διαπιστώσει την παραγραφή των αδικημάτων οπότε να απορρίψει το αίτημα.

Οσον αφορά την δικογραφία οι αρμόδιοι αντιεισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου σημειώνουν ότι η δικογραφία σχηματίστηκε βάση , των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων».

Σημειώνεται επιπρόσθετα πως «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».

Εντονη είναι η αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι οι δύο αντιεισαγγελείς και καμία εισαγγελική αρχή «δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση η πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολογήση». Αυτό γιατί τα στοιχεία που είχε στην διάθεση της προέρχονταν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Μάλιστα ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ ... απειλεί τους δύο αντιεισαγγελείς αναφέροντας πως «η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για την δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων».
thepressproject.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχετε ακούσει ποτέ σκύλο να φωνάζει βοήθεια; Αυτό το βίντεο θα λυγίσει και τις πιο σκληρές ψυχές!


Ένα σκυλί έπεσε σε μια παγωμένη λίμνη και θα πέθαινε αν
δεν άκουγαν τις φωνές του κάποιοι περαστικοί. Πολύ γρήγορα στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Ένας άντρας με κίνδυνο της ζωής του μπήκε στα παγωμένα νερά της λίμνης και κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να τραβήξει το ζώο έξω.

zoomblog.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 2000 η Ελλάδα υπογράφει την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

1269 - Ο βασιλιάς Λουδοβίκος Θ΄ της Γαλλίας εκδίδει διαταγή, σύμφωνα με την οποία όλοι οι Εβραίοι υποχρεώνονται να φέρουν ειδικό κίτρινο σήμα.

1306 – Ο στρατός του κόμη του Πέμπροουκ νικά το στρατό του Ροβέρτου Α' της Σκωτίας στη μάχη του Μέθβεν.

1867 – Με εντολή του Μπενίτο Χουάρες εκτελείται ο πρώην αυτοκράτορας του Μεξικού Άρντουκ Φερδινάνδος Μαξιμιλιανός.

1912 – Στις ΗΠΑ καθιερώνεται η 8ωρη εργασία.

1913 – Β' Βαλκανικός Πόλεμος, Μάχη του Καλίνοβου (ελληνοβουλγαρική).

1920 – Μικρασιατική Εκστρατεία, Η ελληνική μικτή ταξιαρχία της Ξάνθης αποβιβάζεται στον Πάνορμο Κυζίκου.

1943 – Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ανακοινώνει επίσημα ότι δεν υπάρχουν πια Εβραίοι στο Βερολίνο. - Γερμανοί εκτελούν 8 Έλληνες πατριώτες στη Καισαριανή (Αθήνα).

1953 – Εκτελείται στις Ηνωμένες Πολιτείες το ζεύγος Γιούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ για κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.

1955 – Κυπριακό Βομβιστική ενέργεια της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να μπουν στο Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ- Οι νέες κατηγορίες

Οσοι είναι άνεργοι από τρεις μήνες και πάνω, αλλά και εκείνοι που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής, λόγω χρεών, θα μπορούν να ενταχθούν πλέον στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τα όσα ίσχυαν έως τώρα, στο ΚΟΤ μπορούσαν να ενταχθούν όσοι ήταν άνεργοι για περισσότερους από έξι μήνες, αλλά πλέον σε αυτό το καθεστώς μπαίνουν και όσοι συμπληρώνουν τρεις μήνες συνεχούς ανεργίας. Επιπλέον, όσοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω χρεών, θα επανασυνδέονται ατελώς και θα χρεώνονται με ειδικές χαμηλές τιμές, όπως προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, για τις νέες κοινωνικές ομάδες που εντάσσονται στο ΚΟΤ.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που συμπληρώνουν τρεις μήνες άνεργοι, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας:

    Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος να είναι μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 6.000 ευρώ αν ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
    Στο εισόδημα, δεν λαμβάνεται υπόψη αυτό που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια δήλωσή του και αφορά την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του.
    Στην περίπτωση κατά την οποία και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, για τον υπολογισμό του φορολογούμενου οικογενειακού εισοδήματος, η τυχόν αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω δήλωση, αφορά και στους δύο ανέργους. Ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων για την κατηγορία αυτή θα γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται κατά το έτος υποβολής της αίτησης. Δεδομένου ότι ο έλεγχος θα γίνεται έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, για περιπτώσεις ψευδούς δήλωσης προβλέπεται αναδρομική απένταξη από Κοινωνικό Τιμολόγιο, επιστροφή της διαφοράς εντόκως και επιβολή κυρώσεων για ψευδή δήλωση στοιχείων.
    Το όριο της συνολικής τετραμηνιαίας κατανάλωσης, σε ετήσια κυλιόμενη βάση, δεν πρέπει υπερβαίνει τις 1.500 kWh (δεν λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση βάσει νυκτερινού τιμολογίου).


Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και σε ΚΕΠ, από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επανασύνδεση ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται και το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των ευπαθών καταναλωτών, στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω χρεών, ώστε να επανασυνδέονται άμεσα και να εντάσσονται σε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο. Δικαιούχοι είναι οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι από την 1η Νοεμβρίου 2013 στα συσσίτια των ΟΤΑ, των Περιφερειών, της Εκκλησίας, των γνωστών θρησκειών και δογμάτων και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους προμηθευτές τους.

Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία θα γίνεται από Επιτροπές που θα συσταθούν στους δήμους και θα ισχύει για ένα τετράμηνο. Αν ο δικαιούχος ήταν ήδη ενταγμένος σε κατηγορία του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, παραμένει σε αυτή.

Η απόφαση προβλέπει μηδενικές χρεώσεις για το τετράμηνο εφόσον η κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 800 κιλοβατώρες, ενώ από 801 έως 1.700 κιλοβατώρες η χρέωση είναι 0,04101 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι ακόμη άτομα με χαμηλό εισόδημα, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμένουν οι καλοκαιρινές βροχές

Στα βόρεια, μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα - Πιθανότητα βροχής και στην Αττική το απόγευμα
Επιμένουν οι βροχές σε μεγάλο μέρος της επικράτειας και για την Πέμπτη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουνίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα στα βόρεια της χώρας θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ παρόμοιος θα είναι ο καιρός μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής οπότε αναμένεται βελτιώση.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 τουλάχιστον βαθμούς και θα κυμανθεί από 11 έως 25 με 28 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, ο καιρός θα είναι άστατος καιρός με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς, αλλά στη βορειοδυτική Πελοπόννησο δεν θα ξεπεράσει τους 28. Στον Κορινθιακό και στα Κύθηρα από το μεσημέρι και μετά θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4 με 5 και από νωρίς το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως τους 32 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στις Κυκλάδες οι άνεμοι, το πρωί θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες στο μεγαλύτερο διάστημα της Πέμπτης θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, όμως το βράδυ προς την Παρασκευή οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα βρέξει.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται αρκετές ώρες με ήλιο και το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός και δυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κατά διαστήματα δυνατές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται σε όλη τη χώρα από το βράδυ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρώτος 100% ελληνικός δορυφόρος είναι γεγονός!



Πρόκειται για τον Λ-sat ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες. Ένα πολλά υποσχόμενο έργο το οποίο φέρεται να πρωτοτυπεί όχι μόνο στον τομέα της αεροδιαστημικής αλλά και σε πολλούς επιπλέον τομείς....

Το SecNews παρουσιάζει τα πρόσωπα και τους εμπνευστές πίσω από το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της ομάδας Λ (Λάμδα) που έχει διπλή επιχειρησιακή αποστολή. Αποτελεί παγκοσμίως την πρώτη έρευνα του υλικού “γραφενίου” υπό την επίδραση της ιονίζουσας ακτινοβολίας και κατά δεύτερον θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα επικοινωνίας, μέσω του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, ελληνικών εμπορικών πλοίων. Πρακτικά αυτό σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο τόσο των πληρωμάτων όσο και των εμπορευμάτων από το φαινόμενο της πειρατείας.

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή Ελλήνων επιστημόνων της ομάδας Λ (Λάμδα) που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου. Η συνεργασία τους πραγματοποιήθηκε από πολλαπλά διαφορετικά σημεία του κόσμου (Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ελλάδα) με χρήση όλων των νέων τεχνολογιών teleworking και conferencing. Η αγάπη της ομάδας για την έρευνα στο διάστημα και το πάθος να αποδείξουν πώς όταν θέλουμε και συνεργαζόμαστε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο που τους κράτησε ενωμένους κατά την δύσκολη πορεία ανάπτυξης του δορυφόρου.

Ο Λ-sat φτιάχτηκε εξολοκλήρου από Έλληνες εθελοντές που εργάστηκαν πυρετωδώς, αφιλοκερδώς και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Τα μέλη του Λ-sat συνεισέφεραν στην κατασκευή του δορυφορικού συστήματος ο καθένας με τις γνώσεις τους στη ρομποτική, ηλεκτρονική, ανάπτυξη software και στις τηλεπικοινωνίες. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά από την Ελλάδα που ταξίδεψαν μέχρι τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια για να συμμετάσχουν στο project αυτό.



Η ομάδα Lambda (Λ) θέλει να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Η κρίση, όπως μας τόνισαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία για την μείωση των επενδύσεων για έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών, γιατί μόνο με καινοτόμα προϊόντα η χώρα μας έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά. Η κατασκευή ενός δορυφόρου είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσουμε παγκοσμίως ότι η Ελλάδα έχει τα πλέον δυνατά μυαλά και τεχνολογικές δυνατότητες/δεξιότητες που αγγίζουν ακόμα τα όρια του διαστήματος.

Ο Λ-sat ολοκληρώθηκε από την εθελοντική εργασία των νέων και η χρηματοδότηση του project καλύφθηκε από ένα συμπατριώτη μας, που υποστήριξε οικονομικά την ομάδα σε όλα τα στάδια του εγχειρήματος. Ο άνθρωπος που χρηματοδότησε την προσπάθεια αυτή επιθυμεί μέχρι αυτή τη στιγμή να παραμείνει ανώνυμος και ο μόνος όρος που έθεσε στην ομάδα ήταν: “ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ”

Η ονομασία του δορυφόρου Λ-sat προέρχεται από το γράμμα (Λ) λάμδα που θυμίζει Ελλάδα, ήλιο, θάλασσα, Λίθος (δηλαδή «Γη του φωτός»). Ο δορυφόρος θα εκτοξευτεί την 1η Ιουλίου με αποστολή της NASA και θα παραμείνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για ένα μήνα. Από εκεί θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη, όπου και θα εκτελεί επιστημονικά πειράματα προσελκύοντας παγκόσμιο ενδιαφέρον για την προσπάθεια των νέων Ελλήνων.

«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά στην Ελλάδα να συνεχίσουν να ονειρεύονται», δηλώνει ο αρχικός εμπνευστής του Project, Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose, ο οποίος έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του με το βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, «στόχος μου είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νέων στην Ελλάδα». Ο καθηγητής κρίνει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να δραστηριοποιείται στον εν λόγω τομέα και αυτό δεν είναι οικονομικό θέμα, αλλά θέμα βούλησης και μόνο (!).

Στο πεδίο που σχετίζεται με την έρευνα του γραφενίου εργάζεται ο Έλληνας διδακτορικός φοιτητής Κώστας Αλεξάνδρου υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Καθηγητή Ιωάννη Κυμίση του Πανεπιστήμιου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο stress-test του γραφενίου στο διάστημα. Η έλλειψη βαρύτητας, η κοσμική ακτινοβολία και οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας, θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς επιδρούν στο επαναστατικό αυτό υλικό. Το γραφένιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά καινοτόμα “υλικά” της νανοτεχνολογίας το οποίο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά τρανζίστορ, σε διάφανες και εύκαμπτες οθόνες, σε μπαταρίες του μέλλοντος και αρκετές ακόμη εφαρμογές.

Αναφορικά με το πεδίο των τηλεπικοινωνιών, ο δορυφόρος Λ-sat με την λειτουργικότητα του AIS, θα είναι σε θέση να προσδιορίζει και να παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση όλων των ελληνικών εμπορικών πλοίων, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για τα πλοία που απειλούνται από πειρατεία (!). Σημαντικό ρόλο για την ολοκλήρωση του δορυφόρου έπαιξε ο αρχιμηχανικός Βαγγέλης Χριστοδούλου σε συνεργασία με την Μαρία Δημητρακοπούλου στο system integration.Σημαντικότατη ήταν και η βοήθεια του Σίμου Κανή στα περιφερειακά συστήματα αλλά και της Αριάνας Πανοπούλου στις τελικές δοκιμές πιστοποίησης. Ο Χάρις Κουλούρης συνέβαλε στην δημιουργία του λογισμικού συστήματος. Επίσης το project αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον διακεκριμένο καθηγητή Νικήτα Νικητάκο και με το μεταπτυχιακό φοιτητή Γιώργο Μαντζούρη του πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι βοήθησαν στην ανάπτυξη και εφαρμογή του AIS.



Με το σύνθημα Greek Minds At Work , η ομάδα Λ-SAT αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά, τι μπορούμε να κατορθώσουμε ως Έλληνες, προγραμματίζοντας την εκτόξευση του δορυφόρου για τoν επόμενο μήνα με αποστολή της NASA.

Η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες τις NASA και Λ-sat:
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv

www.lambdasat.com

https://www.facebook.com/lambdateam

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ