Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αναβίωση του "Κλήδονα" στα Βάγια-βίντεο-φωτο


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛHΔΩΝΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔYAΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΩΝΗΣ ΚΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ Η ΣΦΙΓΓΑ.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΗΝΗΣΑΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΩΝΑ
ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΖΟΥΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ..ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΩΝΗ ΚΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ,ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ Η ΣΦΙΓΓΑ,ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ.ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΡΙΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ PERMISSOS ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΟΥΔΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ









 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως 15-20 Ιουλίου

Η υποβολή έληγε στις 30 Ιουνίου - Πώς να ρυθμίσετε τον φόρο εισοδήματος σε 12 δόσεις

Παράταση μέχρι τις 15-20 Ιουλίου αναμένεται να πάρει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς έληγε στις 30 Ιουνίου. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι φορολογουμενοι έιναι η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 12 δόσεις με πρώτη καταβολή στις 31 Ιουλίου.

Κατά τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα για ευχερέστερη αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς την εφορία.

"Καυτός" μήνας αναμένεται να είναι ο Ιούλιος για 5 εκατομμύρια φορολογουμένους καθώς μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα θα πρέπει να πληρώσουν έως και 5 διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα, τα αυτοκίνητα και τα ακίνητά τους.
Οι φορολογικές υποχρεώσεις θα πέσουν μαζεμένες για τα νοικοκυριά καθώς καλούνται να εξοφλήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου την πρώτη δόση του φόρου που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων αλλά και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που επιβάλλεται για πρώτη φορά σχεδόν σε όλα τα ακίνητα, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελείας.

Όσοι δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις μπορούν να εξοφλήσουν όλους τους φόρους σε 12 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 15 ευρώ. Ουσιαστικά υπάγονται στην πάγια ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η διευκόλυνση αυτή θα παρέχεται σε όσους φορολογούμενους αποδείξουν με παραστατικά και έγγραφα ότι δεν διαθέτουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία για να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος κ.λ.π..

Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα μπορέσουν να εξοφλήσουν την οφειλή, με ετήσιο επιτόκιο 8,5%, σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.

Για παράδειγμα, εάν ένας φορολογούμενος υποβάλει τώρα τη φορολογική δήλωση και από την άμεση εκκαθάριση διαπιστώσει ότι το ποσό που πρέπει να πληρ΄σει είναι 3.000 ευρώ και θα πρέπει να το καταβάλει σε τρεις δόσεις των 1.000 ευρώ μέχρι 31 Ιουλίου, 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου έχει το δικαίωμα να ζητήσει η εξόφληση του ποσού να γινει σε 12 μηνιαίες δόσεις υποβάλλοντας αίτηση υπαγωής στην "πάγια ρύθμιση" πολύ πριν λήξει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσεης. Μποερί για παράδειγμα να υποβάλει αίτηση στις 28 Ιουλίου ώστε μέχρι τις 31 Ιουλίου να πληρώσει το 1/12 της οφειλής του, δηλαδή 250 ευρώ, αντί το 1/3 που ισοδυναμεί με 1.000 ευρώ. Όμως το υπόλοιπο ποσό της κανονικής πρώτης δόσης, δηλαδή το ποσό των 750 ευρώ θα καταστεί αυτόματα από την 1η Αυγούστου ληξιπρόθεσμο και θα επιβαρύνεται με μηνιαίο τόκο 0,7% για όσο μένει ανεξόφλητο.

Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι αποφεύγουν τις κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου ενώ είναι φορολογικά ενήμεροι απέναντι στην εφορία.

Σημειώνεται ότι ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά στο Taxisnet (www.gsis.gr). Στην επιλογή «Εφαρμογές Taxisnet», περιλαμβάνεται η «Ρύθμιση Οφειλών», στην οποία υπάρχουν δύο διαφορετικές φόρμες αίτησης. Επιλέξτε τη φόρμα Ρ2 που αφορά τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα στοιχεία των οφειλών και τα στοιχεία του οφειλέτη εμφανίζονται αυτόματα, ζητείται όμως από το φορολογούμενο να συμπληρώσει στοιχεία σχετικά με τα μηνιαία έσοδα και τα έξοδά του. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση ρύθμισης, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος.

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν κάθε μήνα από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι για να πληρώσουν μέχρι και έξι φόρους συνολικού ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ

Πρόκειται για εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων που ενσωματώνουν τον φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, τον νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις: τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου.
Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται σε 1,53 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το φόρο εισοδήματος το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 6,334 δισ. ευρώ, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,178 δισ. ευρώ, από το τέλος επιτηδεύματος 227,7 εκ. ευρώ και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης 141 εκ. ευρώ.

Η είσπραξη 11 δισ ευρώ μέχρι το τέλος του έτους θεωρείται ένα ιδιαίτερα δύσκολος στόχος όταν κάεθ μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δισ ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει να προωθήσει άμεσα, στις συζητήσεις με την τρόικα τον Ιούλιο, το αίτημα για αύξηση του αριθμού των δόσεων της πάγιας ρύθμισης έως 48 αντί 12, που ισχύει σήμερα, τη μείωση του επιτοκίου το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης εμπράγματων εγγυήσεων.

Σήμερα όσοι δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις μπορούν να εξοφλήσουν όλους τους φόρους σε 12 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 15 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


newmoney.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα προστατέψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατάσχεση...




Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα ...
περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης, θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε, «ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας γνώση των περιπτώσεων αυτών, μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή των εσφαλμένων κατασχέσεων και από τις 14/04/2014 εξέδωσε την ΠΟΛ 1109/2014, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαφανίστηκε 15χρονη στον Ορχομενό

 ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΑΡΙΑΣ, 15 ΕΤΩΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στις 16/06/2014 κατά τις πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους Ορχομενού η Ιωακείμ Μαρία, 15 ετών.

Η Μαρία έχει ύψος 1,55μ. και βάρος 65 κιλά. Έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα της εξαφάνισής της φορούσε κόκκινο φόρεμα και πολύχρωμα σανδάλια.

Δεδομένης της παρατεταμένης παραμονής της Μαρίας εκτός οικίας και των κινδύνων που ελλοχεύουν από αυτή, κρίνεται αναγκαία η άμεση εύρεσή της. Η οικογένειά της ανησυχεί ιδιαίτερα και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας να βρεθεί σύντομα και να επιστρέψει κοντά τους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

http://www.hamogelo.gr/4-1/1958/Exafanish-ths-Ioakeim-Marias--15-eton
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νικητής του "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ" «…kaskavelaki my love…»


ΝΙΚΗΤΗΣ: Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου

Ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός: «…kaskavelaki my love…», έληξε. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Όλες οι φωτογραφίες που στάλθηκαν φανέρωσαν μια διαφορετική ματιά του χωριού μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν. Ευχαριστούμε και τον Μπλόκερ, Δ. Παπαθεοδοσίου, για την υποστήριξη, αλλά και την γενικότερη βοήθειά του. Στόχος μας ήταν να αγαπήσουμε, ακόμα πιο πολύ τον τόπο μας, να τον ανακαλύψουμε, να τον γνωρίσουμε καλύτερα, γιατί όχι, και να τον διαφημίσουμε (το θέμα του επόμενου Διαγωνισμού θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση). Νικητής του Διαγωνισμού είναι το Δημοτικό μας. Πραγματικά αλλά το «Λεοντάρι Σ΄ Αγαπώ», μας σκλάβωσε, μας συγκίνησε, μας αναπτέρωσε το ηθικό, «είναι όλα τα λεφτά» όπως σχολίασε και ένα μέλος της επιτροπής. Μαζί με τον νικητή ξεχωρίσαμε και κάποιες φωτογραφίες που μας άρεσαν περισσότερο, που πήραν πολλά like, που καλλιτεχνικά έχουν κάτι να πουν, που αξίζουν να τις ξαναθυμηθούμε…  Σε μια από τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που ετοιμάζουμε (που θα περιλαμβάνει και εκδήλωση έκπληξη), θα απονείμουμε και το δώρο στον νικητή και θα εκθέσουμε και τις περισσότερες φωτογραφίες. 
  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΑΚΙ ΜΑΣ!!!
  Η συντακτική ομάδα της Εφ. «ΤΟ  ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς


Με αφορμή την 26η  Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν) ,  το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α), το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων << ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ>> και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β/Βάθμιας Εκπ/σης  Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν το
ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014  , ώρα 8.30 μμ στην Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
·        Τμήματα του ΑΚΟΛ
·        Σχολή χορού " Duende" της Μαρίας Τσαλούκη και
·        Μodern Music Academy Σπύρου


Συνδιοργανωτές:   Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,  Δήμος Λιβαδειάς,  Επιμελητήριο Βοιωτίας


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΕΣΥΝ)

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 26 ΙΟΥΝΗ 2014
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) συνεχίζει αταλάντευτα εδώ και 3 δεκαετίες το αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικές ουσίες προβάλλοντας έναν άλλο τρόπο ζωής που θα απαντά στα αδιέξοδα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος.

Ο αγώνας και η συσπείρωση δυνάμεων στην πάλη απέναντι στην ουσιοεξάρτηση πρέπει να στρέφεται στην αντιπαράθεση με τις κοινωνικές –οικονομικές- πολιτικές- πολιτισμικές αιτιάσεις που έχουν κάνει τη χρήση ουσιών κουλτούρα και τρόπο ζωής για χιλιάδες νέους.

Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για ζωή με πλήρη ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Σήμερα χρειάζεται ένταση της επιστημονικής διαπάλης απέναντι στις θεωρίες που αθωώνουν τη χρήση ουσιών ως τρόπο ζωής,  διαχωρίζοντας τις ουσίες ανάλογα με την βλάβη και την επικινδυνότητα τους. Όλες οι αντεπιστημονικές θεωρίες που αθωώνουν την εξάρτηση από τις ουσίες, έχουν ως στόχο να κρατούν τμήμα της νεολαίας στην «μαστούρα του συμβιβασμού»

Αναγκαία είναι η συμπόρευση με το ΕΣΥΝ και  τα δεκάδες παραρτήματα του σε όλη την Ελλάδα, των εργαζομένων στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, ΨΝΘ). Αλλά και η κοινή δράση με τη νεολαία (φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια), με τους εργαζόμενους (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία), με την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων) με άξονα δράσης την προώθηση της Πρωτογενούς Πρόληψης σε πληθυσμούς που δεν έχουν ακόμα πειραματιστεί με τις ουσίες.

Πρέπει να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί η πάλη και η δράση του κινήματος διεκδικώντας
·         Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Φορέα με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό πάνω στον άξονα Πρόληψη – θεραπεία – επανένταξη
·         Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών Πρόληψης – Θεραπείας – κοινωνικής επανένταξης που λειτουργούν στη χώρα μας
·         Κρατική χρηματοδότηση για δημιουργία νέων «στεγνών» προγραμμάτων
·         Κρατική χρηματοδότηση για δημιουργία νέων Κέντρων Πρόληψης
·         Να σταματήσει η γενίκευση των προγραμμάτων υποκατάστασης, να διαμορφωθούν προγράμματα υποκατάστασης πλήρως εξοπλισμένα σε υλικοτεχνικές υποδομές και επιστημονικό προσωπικό που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες εξαρτημένων από οπιοειδή (ηλικιωμένοι και χρόνιοι χρήστες, εγκυμονούσες)
·         Κατάργηση κάθε ιδιωτικής δομής που ασχολείται με την απεξάρτηση
·         Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων στα σωφρονιστικά ιδρύματα
·         Κρατική χρηματοδότηση για έρευνα στη χώρα σχετικά με τις τάσεις για τις εξαρτήσεις
·         Δωρεάν μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό μέσα από κρατικές δομές, από ενίσχυση των δημοτικών προγραμμάτων ως μορφή προβολής ενός άλλου τρόπου ζωής, ως μορφή πρόληψης
·         Ένταση των προγραμμάτων πρόληψης μέσα στα σχολεία με αιχμή τις τάξεις του Γυμνασίου

Το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) θα συνεχίσει
·         την ζωντανή επαφή του με τη νεολαία μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού προβάλλοντας το μήνυμα για μια ζωή χωρίς ουσίες
·         την επιστημονική επεξεργασία των θέσεων του και την προβολή τους μελετώντας τις νέες τάσείς που διαμορφώνονται στη χώρα μας και διεθνώς σχετικά με την ουσιοεξάρτηση – διαμορφώνοντας έτσι ένα πλαίσιο πάλης για όλο το λαό
·         τον αγώνα για προβολή και κατοχύρωση της «Χάρτας Πρόληψης» που εξέδωσε το 2013 το ΕΣΥΝ μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.


Απέναντι στα αδιέξοδα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος
δεν μένουμε αδρανείς – μαζικοποιούμε την πάλη μας
στοχεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο
παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας – δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.

Η Γραμματεία του ΕΣΥN


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΑΛΑΣ (5X5) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014


                                                                  ΠΡΟΣΚΛΣΗ
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου σάλας (5Χ5) πρωταθλήματος ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ έτους 2014 που θα διεξαχθεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 10.30 π.μ. μεταξύ των ομάδων:
ΒΑΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - 350 ΠΚΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα δώσει χαρά και δύναμη στην προσπάθεια που κάνουμε για την κατάκτηση του κυπέλλου.

antikira.blogspot.gr
                                                                Με εκτίμηση
                                                ΒΑΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάσχουν και τα σχολικά επιδόματα άπορων παιδιών


Αδιανόητα περιστατικά με περίπου 300.000 «τυφλά χτυπήματα» της Εφορίας!
Το αμόκ των φοροεπιδρομών και των κατασχέσεων σε ό,τι κινείται στη χώρα, με θύματα ακόμη και τους απελπιστικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας, μετατρέπει σε τραγική φενάκη τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και μοιάζει σαρκασμός απέναντι στις δήθεν διαβεβαιώσεις ότι το «μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη» και πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Το φοροεισπρακτικό τερατούργημα που φτιάχτηκε την τελευταία διετία-και γνώρισε μέρες δόξας επί των ημερών του διαβόητου κ. Χάρη Θεοχάρη καταβροχθίζει βάρβαρα και τις τελευταίες εστίες της κοινωνικής ευαισθησίας, παρότι λανσάρεται ως «δείγμα αποτελεσματικού κράτους»!

Η ασύλληπτη αύξηση των τυφλών κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι μία γενική ένδειξη του τι ακριβώς συμβαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών.

Η διάλυση όμως κάθε ορίου στην κρατική κτηνωδία επιβεβαιώνεται με δύο περιπτώσεις που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό έλεος: στην πρώτη οι άτεγκτοι και αμετανόητοι Ιαβέρηδες κατάσχεσαν σχολικό επίδομα, στη δεύτερη χρήματα που προορίζονταν για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητή. Οι περιπτώσεις αναλγησίας που αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» προκαλούν σοκ.

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του.

Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας , αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωση καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο λογαριασμό του. Όταν αναζήτησε την αιτία της καθυστέρησης έμεινε έκπληκτος. Μετά από αναζήτηση ημερών σε διάφορες υπηρεσίες και στην τράπεζα ενημερώθηκε ότι η ΔΥΟ κατάσχεσε το επίδομα επειδή είχε χρέος στην Εφορία περίπου 1.800 ευρώ για παλιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μία κλήση της Τροχαίας. Χωρίς νε εξετάσει καμία άλλη παράμετρο η ΔΥΟ εφόρμησε στα 300 ευρώ επειδή οι (άδειοι) πολιτικοί εγκέφαλοι δεν φρόντισαν να νομοθετήσουν και για το σχολικό βοήθημα ό,τι ισχύει με το φοιτητικό, το οποίο δίνεται με τη μορφή στεγαστικού επιδόματος και είναι ακατάσχετο.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν πριν λίγο καιρό και στην ΔΥΟ Περιστερίου, η οποία κατέσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.

Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους συνολικού κόστους 1.040 ευρώ και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ορίζει η διαδικασία , περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό. Λόγω οφειλής του πατέρας του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΥΟ επέδειξε τη γνωστή ευαισθησία βυθίζοντας την οικογένεια σε απόγνωση.


300.000 κατασχέσεις σε 5 μήνες

Ακόμη και τυφώνες δεν σαρώνουν στο διάβα τους περιουσίες και ζωές τόσο διαλυτικά όσο το κάνουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώτους 5 μήνες του 2014 έγιναν 300.000 κατασχέσεις, όταν την αντίστοιχα περίοδο πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τις 50.000!


Από αυτές μόλις 630 έγιναν σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και περίπου 5.000 σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΚΕΜΕΕΠ). Σε ποσοστό άνω του 90% θύματα της εφορίας πέφτουν οι μικροοφειλέτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν και τα λίγα που χρωστούν εξαιτίας της κρίσης την οποία προκάλεσαν πρωτίστως τα ίδια αρπακτικά που σήμερα «μεταρρυθμίζουν» και «εκσυγχρονίζουν» την χώρα με τέτοιου είδους μηχανισμούς.

Μόνο λίγο πριν τις εκλογές αυξήθηκε το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους. Μέχρι τότε κατάσχεση γινόταν από τα 1000 ευρώ και για χρέος μόλις 300 ευρώ. Από τις 300.000 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» στο α’ πεντάμηνο του 2014, οι 205.000 έγιναν ηλεκτρονικά απευθείας σε τράπεζες. Οι μισές μάλιστα (102.098) έγιναν μόνο μέσα σε ένα μήνα - Τον Μάιο που ήταν και μήνας εκλογών… Το μόνο θετικό είναι ότι φέτος πιάστηκαν και 240 πλούσιοι, φορολογούμενοι, όταν πέρυσι το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε κάνει μόνο δύο κατασχέσεις μέσα σε 5 μήνες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1941 ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση.

217 π.Χ. - Μάχη της Ραφίας: ο φαραώ της Αιγύπτου, Πτολεμαίος Δ΄ Φιλοπάτωρ, νικά τον Αντίοχο Γ' της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών.

168 π.Χ. - Μάχη της Πύδνας: οι Ρωμαίοι υπό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο νικούν τον Μακεδόνα βασιλιά Περσέα, δίνοντας τέλος στον Τρίτο Μακεδονικό Πόλεμο.

813 - Οι βουλγαρικές δυνάμεις του Κρούμου νικούν τα βυζαντινά στρατεύματα του αυτοκράτορα Μιχαήλ Α΄ στη μάχη της Βερσινικίας.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Κατ΄ εντολή του Σουλτάνου Τούρκοι στην Κύπρο προβαίνουν σε εκτέλεση κληρικών.

1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Καταστροφή των Ψαρών, Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, ο αγωνιστής Αντώνιος Βρατσάνος, υπερασπιστής του Παλαιοκάστρου Ψαρών βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη κατά την εκεί επίθεση των Τούρκων. Άγριες σφαγές των Χριστιανών από τους Τούρκους στο Ηράκλειο Κρήτης.

1826 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Μάχη της Βέργας Επιχείρηση εισβολής του Ιμπραήμ στη Μάνη αποκρούεται.

1911 - Πραγματοποιείται η επίσημη τελετή ενθρόνισης του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Αγγλίας.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, Μάχη της Δοϊράνης, νίκη Ελλήνων επί των Βουλγάρων.

1940 - Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

1943 - Β' Π.Π., Γερμανοί προβαίνουν σε εκτελέσεις Ελλήνων στη Κερνίτσα Αρκαδίας.

1986 - Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκοράρει "Το χέρι του Θεού" και το "γκολ του αιώνα" στο Αργεντινή-Αγγλία (2-1) για τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Κυπέλλο Ποδοσφαίρου 1986, μέσα στο Στάδιο Αζτέκα στην Πόλη του Μεξικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει "τσεκούρι" στο εφάπαξ



Μειώσεις-σοκ, που κατεβάζουν το εφάπαξ από τις 25.000 στις 4.650 ευρώ, βγάζει ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του βοηθήματος με την εφαρμογή του ετήσιου συντελεστή βιωσιμότητας, που θα ισχύσει για όσους αποχώρησαν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά.

Οι περικοπές με το νέο μαθηματικό τύπο μπορεί να φτάνουν, δηλαδή, για ορισμένους φορείς Πρόνοιας έως και 81,4%, εξαϋλώνοντας κυριολεκτικά το εφάπαξ σε Ταμεία με ελλείμματα, που είναι τα περισσότερα και, κυρίως, αυτά του Δημοσίου.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μέσα από επίσημο έγγραφο που έστειλε το ΙΚΑ στο υπουργείο Εργασίας στις 19 Ιουνίου, με το χαρακτηρισμό του ως «Εξαιρετικά Επείγον», ζητώντας άμεσα να διευκρινιστούν σημεία της  υπουργικής απόφασης σχετικά με τον υπολογισμό του βοηθήματος για τις νέες αιτήσεις. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο νέος μαθηματικός τύπος και ο συντελεστής βιωσιμότητας έχουν εφαρμογή στον υπολογισμό των εφάπαξ για όσους αποχωρούν από την υπηρεσία από 1/9/2013 και μετά, ενώ τα εφάπαξ που παίρνουν όσοι αποχώρησαν μέχρι 31/8/2013 υπολογίζονται με τον παλιό τρόπο και χωρίς τις νέες μειώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος που δικαιούνται να πάρει εφάπαξ 30.000 ευρώ, μετά την εφαρμογή του συντελεστή 0,179 θα πάρει 5.370 ευρώ (30.000 ευρώ Χ 0,179=5.370 ευρώ).

Όσο υψηλότερος και πλησιέστερος στην ακέραια μονάδα είναι ο συντελεστής βιωσιμότητας τόσο μικρότερες θα είναι και οι μειώσεις.

Δηλαδή, για αρχικό εφάπαξ 30.000 ευρώ με συντελεστή βιωσιμότητας 1 το ποσό δεν αλλάζει, ενώ με συντελεστή 0,75 το ποσό πέφτει στις 22.500 ευρώ και με συντελεστή 0,65 πέφτει στις 19.500 ευρώ.

 Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ.: Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ -Δύο Βούλγαροι είχαν παγιδεύσει μηχάνημα

«Παγίδα» σε ανυποψίαστους πολίτες είχαν στήσει δύο Βούλγαροι που είχαν τοποθετήσει ειδικό μηχανισμό σε τράπεζα ΑΤΜ στην Κομοτηνή. Με αυτό, θα έκλεβαν τους κωδικούς των καρτών ώστε να τους χρησιμοποιήσουν για να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 35 ετών, κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απόπειρα απάτης μέσω υπολογιστή κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Αστυνομία εξέδωσε οδηγίες για τους πολίτες, σχετικά με τη χρήση των ΑΤΜ. Ετσι συμβουλεύει:

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.

Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.

Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.

Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.

Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.

Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.

Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.

Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Για την προστασία του λογαριασμού σας

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.

Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.

Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.

Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.

Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.

Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.

Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.

Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.

Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.

Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός την Κυριακή, τουλάχιστον ως το μεσημέρι, καθώς στη συνέχεια αναμένονται σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά και τα ηπειρωτικά.

Για την Αττική, η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Χαλκιδική την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή όμβρων κυρίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίστηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν τα εξής:

(101) τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

(36) τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης,

(3) τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού,

(5) τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού,

(10) τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού,

(3) κυτία των (100) τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης,

(16) ηλεκτρικοί πυροκροτητές,

(6) τεμάχια εκρηκτικής ύλης C 4

(2) στρατιωτικοί μηχανισμοί,

(3) κυτία με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές,

(157) κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές,

(65) φυσίγγια των 7,62 mm και (8) κάλυκες των 7,62 mm

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα ανευρεθέντα αντικείμενα διατηρούσε ένας από τους δύο εταίρους της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο τρέχοντος έτους.

Ο αποβιώσας ήταν απόστρατος Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, με ειδικότητα στα εκρηκτικά, ενώ μετά την αποστρατεία του εργαζόταν, ως πυροδότης - αναγομώτης εκρηκτικών, σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης πιστών χιονοδρομίας και εξουδετέρωσης χιονοστιβάδων.

Κατά την έρευνα – αυτοψία στο σημείο δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης, οι χώροι ανεύρεσης των εκρηκτικών ήταν ασφαλισμένοι και σε αυτούς είχε αποκλειστική πρόσβαση ο θανών, ενώ οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού επιμελείται της περισυλλογής των αντικειμένων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ





ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΗΜΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 30 ΕΤΩΝ,Ο ΣΤΕΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟΥΣ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΣΤΕΡΓΙΟ
kadmosbc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ