Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

H ΔΕΗ στέλνει στην Εφορία τα απλήρωτα χαράτσια του 2013



    Τη λίστα των οφειλετών του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων για το 2013 στέλνει στο τέλος του Ιουλίου στην Eφορία η ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία..
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο...  1,4 δισ. ευρώ και μάλιστα με επιβραδυντικούς ρυθμούς ανόδου κινούνται οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η εταιρεία, τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΑ μετά την 25η Ιουλίου του 2014 θα μεταφερθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Με πιο απλά λόγια, όποιος μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν έχει πληρώσει μέσω του λογαριασμού του της ΔΕΗ το έκτακτο τέλος ακινήτων, από κει και πέρα το ποσό θα πρέπει να το καταβάλλει στην Εφορία.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: «Επισημαίνεται ότι, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία».

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής με ληξιπρόθεσμο λογαριασμό σε ό,τι αφορά το ΕΕΤΑ πάει μετά τις 25 Ιουλίου σε κατάστημα της ΔΕΗ και πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό; Η ΔΕΗ εξηγεί: «Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτόν και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

Δηλαδή, η οφειλή αυτή δεν θα αφορά πια το ΕΕΤΑ, αφού η ΔΕΗ σταματά μετά τις 25 Ιουλίου να το εισπράττει για λογαριασμό του κράτους. Το ποσό θα συμψηφίζεται με εκείνο για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο καταναλωτής διατηρεί το δικαίωμα να εισπράττει τη διαφορά αντί αυτή να αφαιρείται από το ποσό για την κατανάλωση ρεύματος:

«Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας έναν πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο».

Η ΔΕΗ κάνει γνωστό και το τηλεφωνικό νούμερο «11770», στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογουμένους να σπεύσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την προθεσμία που λήγει στις 30 Ιουνίου υπενθυμίζοντας πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή τους θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος (με τα στοιχεία για τα εισοδήματα του 2013) αλλά και στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Να σημειώσουμε πως συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Προχθές Δευτέρα υποβλήθηκαν 146.000 δηλώσεις, «επίδοση» που είναι η υψηλότερη για φέτος.

Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι... χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι μέχρι τις 9.30 το πρωί, από τις 14.00 μέχρι τις 17.00 και μετά τις 21.30.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν πάνω απο ένα κιλό χασίς σε αυτοκίνητο στο Σχηματάρι


Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, δύο άτομα και συγκεκριμένα, ένας 25χρονος Έλληνας και ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, καταλήφθησαν να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 1.106 γραμμαρίων.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

• δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 25χρονου, καθώς και

• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 54χρονος στο Καπαρέλλι με 28 δένδρα κάναβη

Συνελήφθη 54χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -28- δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (24-06-2014) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν προ πενθημέρου, φυτεία αποτελούμενη από εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης, στην ανωτέρω περιοχή.

Ο χώρος άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και χθες το απόγευμα ο 54χρονος εμφανίστηκε και προέβη στην περιποίηση (πότισμα) των δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Από τον χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (80) έως (120) εκατοστών το καθένα. Επιπλέον κατασχέθηκαν και έξι (6) πλαστικά δοχεία με νερό, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για το πότισμά τους.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 54χρονου, στην ευρύτερη περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αυλή του και κατασχέθηκαν, ακόμη δεκαεννέα (19) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (50) έως (210) εκατοστών το καθένα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερο εκδηλώσεων στο Γ.Ε.Λ. Σχηματαρίου


Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παραβρεθείτε στις εκδηλώσεις του σχολείου για το τέλος της σχολικής χρονιάς
το 2ημερο Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα  21.00  στο χώρο του προαυλείου του Γενικού Λυκείου Σχηματαρίου.
Την Πέμπτη 26 Ιουνίου οι μαθητές του σχολείου μας θα ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή. Το κείμενο της τραγωδίας διδάσκονται οι μαθητές της Β΄ τάξης και με πρωτοβουλία της φιλολόγου τους κας Μπουλογεώργου ,θα παρουσιάσουν τη διαχρονική τραγωδία μπροστά στο κοινό της περιοχής, σε μια συγκλονιστική παράσταση.
Την Παρασκευή ακολουθεί μια μουσική βραδιά προς τιμήν των μαθητών που φέτος αποφοίτησαν από το σχολείο μας και των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Σχηματαρίου, που από Σεπτέμβρη θα είναι κοντά μας.
Η όλη διοργάνωση γίνεται με την αρωγή του δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πιστεύουμε πως, όπως και πέρσι η αντίστοιχη, θα αποτελέσει μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο της ευρύτερης περιοχής Σχηματαρίου.

Ο Δντης
Χρήστος Χρήστου &
Ο Σύλλογος Διδασκόντων



Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο Ελληνες έκλεψαν 36,5 εκατ. από 360.000 Γερμανούς -Τους πούλησαν λαχεία για «ανύπαρκτες» κληρώσεις

Εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, δυο αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε απάτες χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας.

Πρόκειται για ημεδαπούς 44 και 36 ετών, η παράνομη δράση των οποίων εντοπίζεται από τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012

Τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να εξαπατήσουν 360.000 πολίτες περίπου στη Γερμανία, πείθοντας τους να συμμετέχουν σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων και λοταρίας, έναντι μηνιαίας συνδρομής ποσού 29,90 ευρώ

Τα κέρδη τους από τις απάτες ξεπερνούν τα 36.500.000 ευρώ, ενώ η νομιμοποίησή τους γινόταν μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανά την υφήλιο

Για την υπόθεση αυτή υπήρξε στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής, έπειτα από αίτημα των Γερμανικών Αρχών, κατάφερε να εντοπίσει στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα και τη Βουλιαγμένη, δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε απάτες χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας.

Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 44 και 36 ετών, η παράνομη δράση των οποίων εντοπίζεται από τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012, όπως προέκυψε στο πλαίσιο στενής συνεργασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (ΒΚΑ).

Σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές, οι δύο Έλληνες αποτελούν αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει (στη Γερμανία) περίπου 360.000 άτομα, μέσω συμμετοχής τους σε «υποτιθέμενες» υπηρεσίες κληρώσεως λαχείων – λοταρίας κ.λπ. Με τη μεθοδολογία αυτή κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους (36.545.119) ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν - καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ - σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.

Επίσης, οι δράστες είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν – διακινούσαν τα χρηματικά αυτά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές.

Χθες (24.06.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας του Κρέφελντ Γερμανίας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες αλλά και εταιρείες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Σε οικία του 44χρονου, στην περιοχή της Αθήνας :

· κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB,

· (4) βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικών τραπεζών,

· ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και

· (6) σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).

Σε οικία του 36χρονου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τρεις (3) κλειστοί φάκελοι, που περιείχαν διάφορα έγγραφα.

Στην έδρα δύο εταιρειών των δραστών, στην Αθήνα :

· (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, (4) φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης,

· ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και

· (3) ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας



2η δράση, Τρίτη 24 Ιουνίου 2014
Η μέρα από ψηλά και από χαμηλά Εργαστήρι φωτογραφίας. Τα παιδιά φωτογράφισαν με οπτική από πάνω προς τα κάτω και με οπτική από κάτω προς τα πάνω.
Αφού αρχικά είδαν, μέσω power point παρουσίασης, κάποιες έτοιμες φωτογραφίες, οι οποίες είχαν τραβηχθεί με διαφορετική οπτική γωνία, προκειμένου να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της διαφορετικής οπτικής γωνίας στη φωτογραφία γενικά, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: την ομάδα των φωτογράφων και την ομάδα των μοντέλων και πειραματίστηκαν με το "βγάζω φωτογραφίες από πάνω προς τα κάτω" και το αντίθετό του.
Κατόπιν εναλλάχτηκαν οι ρόλοι, ούτως ώστε να έχουν όλα τα παιδιά την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες και να εξοικειωθούν τόσο με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής, όσο και με τη διαφορετική προοπτική.
Στο τέλος, είδαμε μέσω projector, τις φωτογραφίες όλων των παιδιών και συζητήσαμε το πόσο διαφορετικά δείχνουν τα πράγματα, και οι άνθρωποι, όταν αλλάζει η οπτική γωνία.
Με την Ειρήνη Αναστασίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Μητροπολίτης Φωκίδος ο κ. Θεόκτιστος



Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο εξέλεξε για Μητροπολίτη Φωκίδος, πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με 42 ψήφους.

Μέχρι σήμερα ο Επίσκοπος Ανδρούσης υπηρετούσε ως βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος υποστήριξε και την εκλογή του στην Μητρόπολη Φωκίδος.

Ο Επίσκοπος Θεόκτιστος (κατά κόσμο Θεόδωρο Κλουκίνα) γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1954, όπου παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του και στη συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1977.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»



«

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σας ενημερώνει ότι η υλοποίηση του προγράμματος κουνοποκτονίας του έτους 2014 ξεκίνησε από 5 Μαΐου με επίγειους ψεκασμούς σε ολόκληρη την Περιφέρεια προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η όχληση από τα κουνούπια των κατοίκων της Περιφέρειας.
Πραγματοποιείται  καθημερινή παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτινων σωμάτων, και  καταγραφή της εμφάνισης και αφθονίας των προνυμφών κουνουπιών, στους ορυζώνες, στο φυσικό και στο περιαστικό σύστημα των οικισμών της περιφέρειας αλλά και  παρακολούθηση της εμφάνισης των ακμαίων κουπουπιών ( με την χρήση ειδικών παγίδων).
Η παραπάνω παρακολούθηση της εμφάνιση και αφθονία των προνυμφών στους ορυζώνες, μας οδήγησε στον έγκαιρο προγραμματισμό του πρώτου αεροψεκασμού για την Παρασκευή  27 Ιουνίου 2014.
Επειδή όμως δεν είναι δυνατή μια επιτυχής κουνουποκτονία χωρίς την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Δήμων και κατοίκων της Περιφέρειας, παραθέτουμε μέτρα που προτείνονται από ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κεντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας  από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.
Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
  • Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
  • Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
  • Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
  • Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
  • Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
  • Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
  • Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
  • Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
  • Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
  • Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
  • Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
  • Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
  • Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
  • Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
  • Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
  • Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
  • Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
  • Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
  • Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
  • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν το χάραμα και το σούρουπο (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι.
.              
Διαβάστε Περισσότερα »

Πνιγμός στη θάλασσα, τι πρέπει να γνωρίζουμε;


Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ – Πνευμονολόγος για το Permissospress
Γεωργαντά 25- Λιβαδειά. Τηλ: 2261-301142, 6947321102

Η παρατεινόμενη παραμονή μέσα σε ένα υγρό μπορεί να προκαλέσει πνιγμό,
αν το θύμα πάθει ασφυξία, ενώ αν επιζήσει μιλάμε για παρ' ολίγον πνιγμό.
Στην Ελλάδα περίπου 300 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό ετησίως.
Η αναλογία ανδρών : γυναικών είναι 4 : 1.
Ο θάνατος που ακολουθεί την εμβύθινση στο νερό προέρχεται από ασφυξία,
ωστόσο αν το θύμα επιβιώσει και δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα,υφίσταται
πνευμονική βλάβη από την εισρόφηση του νερού και εγκεφαλική βλάβη από τη
παρατεταμένη υποξυγοναιμία.
Ιατροδικαστικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ποσοστό των παιδιών που πνίγονται
εισροφούν πολύ λίγο νερό και ως εκ τούτου,έχει επικρατήσει και ο όρος “ξηρός
πνιγμός”.Η αποτυχία του νερού να εισέλθει στους πνεύμονες οφείλεται σε σπασμό
του λάρυγγα.
Ουσιαστικοί παράγοντες που αφορούν τα περιστατικά εμβύθινσης είναι :
η διάρκεια χρόνου εμβύθινσης , η θερμοκρασία του νερού , αν έγινε προσπάθεια
άμεσης αναζωογόννησης,αν το θύμα βρισκόταν σε αβαθύ ύδατα , η φύση του νερού
(γλυκό ή αλμυρό ). Η διαταραχή σχέσης αερισμού/αιμάτωσης από εισπνοή γλυκού
νερού είναι δυσκολότερο να διορθωθεί. Επίσης ο κίνδυνος λοίμωξης από νερό
ποταμού είναι υψηλότερος.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής υπάρχει και ο “δευτερεύων
πνιγμός” , κατά τον οποίο σοβαρές αιμοδυναμικές και βιοχημικές διαταραχές
λαμβάνουν χώρα , ικανές να οδηγήσουν στο θάνατο έως και 72 ώρες μετά το
περιστατικό.Στην ουσία δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή ένα διαφορετικό είδος
πνιγμού,αλλά οι επιπτώσεις της εισρόφησης ύδατος και η αντίδραση του οργανισμού
σε αυτή.Το νερό δρά ως ερεθιστικός παράγοντας προκαλώντας φλεγμονή
,ηλεκτρολυτικές διαταρές , πνευμονικό οίδημα εως και (ARDS)-σύνδρομο
αναπνευστικής δυσχέρειας ενηλίκων με επιτακτική την ανάγκη διασωλήνωσης.
Όσον αφορά τα παιδιά, σε περίπτωση που ένα παιδί κινδυνεύσει από πνιγμό,
να είστε πολύ προσεκτικοί σε κάποια συμπτώματα.Δηλαδή ένα βασικό σύμπτωμα
που πρέπει να σας ανυσηχήσει είναι ο επιμένων ξηρός βήχας.Στην περίπτωση που το
παιδί έχει βήχα ακόμα και αν έχουν περάσει ώρες από το περιστατικό,αν δείχνει
σημάδια έντονης κόπωσης και δυσκολία στην αναπνοή, πρέπει να μεταφερθεί
άμμεσα στο νοσοκομείο.
Τα περισσότερα θύματα πνίγονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την στεριά.
Οι πιο επικύνδυνες ώρες του 24ώρου,είναι οι μεσημεριανές ώρες,ενώ τα άτομα
υψηλού κινδύνου δηλαδή 0-5 ετών και ηλικιωμένοι ΠΟΤΕ ασυνόδευτοι στη
θάλασσα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1925 ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη δικτατορία του.

524 - Οι Φράγκοι νικούν τους Βουργουνδούς στη μάχη του Βεζερόνς.

1470 - Τούρκοι διέρχονται δια πλωτής γέφυρας τον πορθμό του Ευρίπου και καταλαμβάνουν την Χαλκίδα.

1678 - Η Βενετή Έλενα Κορνάρο Πισκόπια γίνεται η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει διδακτορικό δίπλωμα στη φιλοσοφία.

1810 - Τουρκοκρατία, οι Τούρκοι φονεύουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Προκόπιο από την Βάρνα.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Ήττα Ελλήνων στη μάχη της Καλαρρύτας στην Ήπειρο.

1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Οι Γενναίος Κολοκοτρώνης, Π. Γιατράκης, Σ. Πανάς και φιλέλληνες απελευθερώνουν το Πέτα.

1823 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήνη της Μικράς Ασίας τον νεομάρτυρα Γεώργιο τον από Αττάλεια.

1826 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Οι Μανιάτες επιτίθενται κατά των Αιγυπτίων και τους καταδιώκουν μέχρι την ακτή, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.

1830 - Στην Κρήτη, σε μάχη παρά το Ρέθυμνο συλλαμβάνεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός Ν. Μαλικούτης όπου και απαγχονίζεται στο Ηράκλειο.

1862 - Αρχίζει η μάχη των Επτά Ημερών στις ΗΠΑ.

1912 - Ο Έλληνας Κωνσταντίνος Τσικλητήρας ανακηρύσσεται ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης (στο μήκος άνευ φοράς).

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, Ο Ελληνικός Στρατός εκδιώκει από το Μπέλες τους Βουλγάρους και φθάνει ως την κοιλάδα της Στρώμνιτσας. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία ΠΑΝΘΗΡ και ΔΟΞΑ καταπλέουν στη Θάσο.

1919 - Επανάσταση των «Σπαρτακιστών» στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η πρώτη προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού στη χώρα αποτυγχάνει.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία - Η Ελληνική Ταξιαρχία Ιππικού καταλαμβάνει την Προύσσα.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία - Προετοιμασία ανάληψης εκτεταμένων επιχειρήσεων από την Ελληνική Στρατιά στη Μικρά Ασία.

1941 - Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.

1947 - Η πρώτη έκδοση του Ημερολογίου της Άννας Φρανκ.

1950 - Η διάσχιση του 38ου παράλληλου από τον βορειοκορεάτικο στρατό σημαίνει την έναρξη του πολέμου της Κορέας.

1959 - Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.

1982 - Καταργείται το κούρεμα με την ψιλή στον ελληνικό στρατό.

1991 - Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

1998 - Διατίθενται στο εμπόριο τα Windows 98 της Microsoft.

2004 - Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Γαλλίας στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και προκρίνεται στα ημιτελικά. Το γκολ σημειώνει ο Άγγελος Χαριστέας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ;

 Υπάρχει κανείς που περίμενε κάτι διαφορετικό μετά τη συνάντηση με τον υπουργό υγείας Βορίδη; το απαξιωτικό του ύφος προς τους διαμαρτυρόμενους θεσμικούς που πήγαν ν' απαιτήσουν από κοινού, περίσσεψε. Ποιοί το ομολόγησαν όμως; ποιοι παραδέχτηκαν την αδεξιότητα του όλου χειρισμού; ποιο παραδέχονται τελικά την ανευθυνότητα που κυριάρχησε γενικώς στην πιο κρίσιμη φάση διεκδίκησης ενός τόσο σημαντικού θέματος, όπως το αν υπάρχει μέλλον για το νοσοκομείο Λιβαδειάς; Οι από μόνοι τους εντεταλμένοι διεκδικούντες, πήγαν να ζητήσουν στον υπουργό κι ούτε το πρόβλημα δεν μπόρεσαν να θέσουν στο μέγεθος του. Οι της Θήβας μίλησαν πολύ περισσότερο και διεκδίκησαν με τη θεία ευλογία περισσότερα χρήματα για το νοσοκομείο τους. Κανένας δεν έθεσε το πρόβλημα στη σωστή του βάση. Κανείς δεν ήταν σε θέση να το κάνει από τους εκεί παρευρισκομένους. Η από καιρό συμφωνημένη συνάντηση είχε στεγανά που δεν έπρεπε να θιχτούν ούτε από τους θεσμικούς που ζητούσαν τ' αυτονόητα αλλά ούτε κι από τον υπουργό. Έπαιξαν κι οι δύο θαυμάσια το ρόλο τους. Οι πρώτοι γκρίνιαξαν, έκλαψαν κι αυτός υποχώρησε στις πιέσεις τους κι ενέδωσε, μπορεί κανείς να πει. Ο σύγχρονος Σολομώντας του υπουργείου χωρίς ν' απογοητέψει κανέναν μας έδωσε από τρεις ιατρούς, επικουρικούς. Τρεις εμείς, τρεις η Θήβα, σε τρεις μήνες όμως. Μας υποσχέθηκε επίσης ότι δε θα κλείσει κανένα νοσοκομείο. Φοβερή αλήθεια, το θέμα είναι πως λέγεται το νοσοκομείο που δεν έχει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό! Δεν το λες ανοικτό, δεν το λες καν νοσοκομείο. Τόπο όπου πρυτάνευσε ο παραλογισμός και η ευφυΐα των πολιτικών θα μπορούσες να το πεις. Γνωρίζετε αλήθεια πόσο απέχει η όλη εξέλιξη της διαδικασίας από τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου Λιβαδειάς; γνωρίζετε ότι από μόνο του το νοσοκομείο Λιβαδειάς χρειάζεται άμεσα, κατεπειγόντως, 3 παθολόγους, 2 αναισθησιολόγους, 3 καρδιολόγους, 2 ακτινολόγους, 3 ορθοπαιδικούς για να καλύψει τις άκρως και μόνο επείγουσες ανάγκες εφημερίας του; πως είναι δυνατόν να συμμετέχουμε από κοινού στη διεκδίκηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με το νοσοκομείο Θηβών που το υπουργείο μας διασυνέδεσε πονηρά αποφεύγοντας να πιει το πικρό ποτήρι παραδοχής μιας σημαντικής αλήθειας; πόσο πιο απροκάλυπτα να μας πει ότι είμαστε καταδικασμένοι στο να σερνόμαστε σε ατέρμονες αγώνες άσκοπης διεκδίκησης που δεν ωφελούν κανέναν παρά μόνο τους πολιτικούς που αποκτούν νόημα ύπαρξης και πιθανότητες επανεκλογής. Τυμβωρυχούν στο θέμα τις υγείας χρόνια τώρα κι εμείς απλώς τους παρακολουθούμε. Ποιος έθεσε το πρόβλημα επί της ουσίας στον υπουργό λέγοντας ότι με τα τερτίπια των πολιτικών διέλυσαν και τα δύο νοσοκομεία; ποιος από τη χορωδία κυμβάλων και των χαρωπών που επισκέφτηκε τον υπουργό είπε ότι εφημερεύει χειρουργός στη Λιβαδειά κι αναισθησιολόγος στη Θήβα χωρίς να μπορεί να τελεστεί πουθενά χειρουργείο; ποιος από τους εξουσιοδοτημένους θεσμικούς των εργατικών κέντρων είπε ότι 12 ημέρες το μήνα που δεν εφημερεύει παθολόγος στη Λιβαδειά διακομίζονται περιστατικά σε πολύ υποδεέστερο νοσοκομείο χωρίς πλήρη κάλυψη ακτινολογικού και αιματολογικού; ποιος ρώτησε τον υπουργό ότι ο ασθενής που χειρούργησα το πρωί τι τύχη θα έχει εάν αιμορραγήσει το απόγευμα ή το βράδυ; για ποιο λόγο τα δύο εργατικά κέντρα με το συλλόγους εργαζομένων των δύο νοσοκομείων που εμφορούνται από ταυτόσημες ιδέες συγκεκριμένου πολιτικού χώρου αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού την ανέφικτη στελέχωση και των δύο εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης; από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον; καθόλου δε με πείθουν. Από πολιτική καιροσκοπία; Μάλλον ετοιμάζονται να παραδεχτούν την αλήθεια. Περισσότερη τύχη θα είχε 10χρονο αγοράκι που θα ζητούσε από τον άνεργο πατέρα του... ποδήλατο! Ποιος από τους θρασύτατους, με την καλή έννοια, δεν ήξερε από πριν την έκβαση της όλης διαδικασίας; τι ακριβώς ζήτησαν και από ποιον; για ποιο λόγο ο Βορίδης να έμπαινε στη διαδικασία να παρακολουθήσει τη λογική τoυ παραλόγου όταν πήγαν συν γυναιξί και τέκνοις να την υπερασπιστούν εργατοπατέρες και πολιτικοί μαζί; τι ακριβώς έπρεπε να πει ο κάθε Βορίδης σε άλλα πολύ πιο δίκαια αιτήματα ανθρώπων που πραγματικά έχουν πολύ περισσότερους λόγους να διεκδικούν δικαίωμα στην υγεία που δεν έχουν; κι αναφέρομαι σε κάτοικους ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Με ποια λογική ο υπουργός υγείας θα έπρεπε να ενδώσει στην πολιτική θρασύτητα ανόητων και μικρονοϊκών που ευαγγελίζονται δύο νοσοκομεία για έναν περιούσιο λαό, αυτό της Βοιωτίας; καταραμένος λαός είμαστε τελικά, άξιος της μοίρας που μας επιφυλάσσουν οι πολιτικοί που ψηφίζουμε. Δεν μας αξίζει το νοσοκομείο μας και θα το χάσουμε επειδή πρώτοι οι πολιτικοί αρνούνται να παραδεχτούν τ' αυτονόητα! Και νομίζω μετά την αναμενόμενα παταγώδη αποτυχία της προσπάθειας είναι ώρα να ειπωθούν τα παρακάτω. Γιατί ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς και τα δύο εργατικά κέντρα Θήβας και Λιβαδειάς μαζί με συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό της Λιβαδειάς δεν επιθυμούν ν' αναδειχτεί το πρόβλημα αλλά και η λύση στη σωστή του διάσταση; Γιατί συνεχώς και ψευδώς, αναπαράγουν ότι εγώ και ο κύριος Σοφιανός, διευθυντής της Ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου Λιβαδειάς προτείνουμε το κλείσιμο του νοσοκομείου Θηβών; γιατί όλοι οι παραπάνω αερολογούν και αποπροσανατολίζουν από τη μόνη εφικτά ρεαλιστική προσέγγιση στο πρόβλημα; υπάρχει ή δεν υπάρχει συγκεκριμένος πολιτικός χώρος πίσω απ' όλους αυτούς; πόσο άσχημα θα ένιωθαν λοιπόν οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ εάν έπρεπε να εξηγήσουν στους μελλοντικούς τους ψηφοφόρους στην περιοχή Θηβών ότι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αλλά καλώς οργανωμένη μονάδα ήταν απαραίτητη στο νομό κι ότι το νοσοκομείο Θήβας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ να διεκδικεί γιατρούς που θα μπορούσαν να στελεχώσουν και να προσφέρουν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν έρχονται γιατροί γιατί δεν τους χρησιμοποιούμε και με τρόπο που θα προσέφεραν; Έχει και μπορεί το νοσοκομείο Θηβών να παίξει τον επίσης διακριτό του ρόλο προσφοράς ΧΩΡΙΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, αλλάζοντας απλά χαρακτήρα και προσανατολισμό. Μπορούν οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν τι ακριβώς θα προσφέρει ο επικουρικός χειρουργός που προσεφέρθη από το υπουργείο με τόση γενναιοδωρία στη Θήβα μετά τις τρεις επικείμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης των εκεί χειρουργών; Ας απαντήσουν ειλικρινά, εδώ που κάνουμε χειρουργεία όλο το 24ωρο δε θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα; η λύση βέβαια είναι μία, να πάρει μαζί του τάβλι ή τράπουλα για μπιρίμπα. Τι άλλο μπορεί να κάνει ο χειρουργός εκεί αφού και οι ίδιοι του νοσοκομείου Θηβών παραδέχονται ότι δεν μπορεί να τελεστεί χειρουργείο μετά το μεσημέρι. Γιατί αγαπητοί φίλοι τόσος λαϊκισμός; έτσι θα σκίσετε τα μνημόνια και θα διαπραγματευτείτε το χρέος όταν δεν μπορείτε να ομολογήσετε το πλέον αυτονόητο; μην προκαλείτε και μην εμπαίζετε τη λογική μας. Και όχι κυρία Μαρία Σφυρή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Σείριος Fm οι απόψεις αυτές δεν απηχούν μόνο εμένα όπως αγενέστατα και περιφρονητικά δηλώσατε σήμερα το πρωί στην εκπομπή σας. Ούτε είναι 3-4 οι γιατροί που υιοθετούν τη λογική μου. Πρόκειται για σοβαρή εκπόνηση λύσης μέσα από την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε συλλογικά οι γιατροί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Μου προσφέρετε βάθρο ομιλίας σας και σας ευχαριστώ γι αυτό αλλά το απαξιωτικό σας σχόλιο '' 3-4 μόνο είστε'' αντίκειται πλήρως στη δημοσιογραφική σας ευπρέπεια. Είμαστε πολύ περισσότεροι και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσετε αλλά κυρίως είμαστε αυτοί που έπρεπε να μιλούν και να αρθρώνουν λόγο. Δεν ανησυχούν οι ακαλαίσθητοι εργατοπατέρες που προσφάτως γνώρισα, περισσότερο από μας που φέρουμε και τη βαρύτατη ποινική ευθύνη για την έκβαση της υγείας των ασθενών μας. Η αναφορά σας σε χυδαιότατο ανώνυμο mail '' ότι επιθυμούμε τη στελέχωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς για ν' αυξήσουμε την προσωπική μας πελατεία'' σήμερα το πρωί και η νομιμοποίησή του από σας στο βωμό έκφρασης ανύπαρκτου τελικά δημοκρατικού φρονήματος, δεν σας τιμά. Ούτε εσείς προσωπικά ούτε οι τώρα τελευταίως ανησυχούντες πολιτικοί φορείς νομιμοποιείστε να έχετε περισσότερο έγκριτη και σοβαρότερη άποψη από τους ίδιους τους γιατρούς του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Τη γνώμη μας και θα την ακούτε και θα την κάνετε σεβαστή, είναι απαλλαγμένη βλέπετε από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Σας επαναφέρω στην τάξη με ήπιους χαρακτηρισμούς και με πολύ πιο κόσμιο τρόπο από αυτό που επιδείξατε στη μεταξύ μας σημερινή ραδιοφωνική ομιλία.
ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες -Τι συμβουλεύει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αποδέκτης πολυάριθμων καταγγελιών για απάτες σχετικά με προπληρωμένες κάρτες έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οπως προκύπτει, επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν με διάφορα τεχνάσματα τους κωδικούς των καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούν για αγορές ή σε διαδικτυακό τζόγο.

Οι δράστες επικοινωνούν με ιδιοκτήτες καταστημάτων, στα οποία πωλούνται οι προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», για διαδικτυακές αγορές και είτε προσποιούνται τακτικούς πελάτες, είτε παρουσιάζονται ως υπάλληλοι εταιρειών με προπληρωμένες κάρτες. Στη συνέχεια πείθουν τους καταστηματάρχες να εκδώσουν κάποια κάρτα και να τους πουν τηλεφωνικά τον κωδικό της.

Βέβαια, μόλις επικοινωνήσουν με τις εταιρείες, τα θύματα διαπιστώνουν πως πρόκειται για απάτες και οι επιτήδειοι δεν σχετίζονται με αυτές, αλλά απλά χρησιμοποιούν τις κάρτες για να παίξουν τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, ή να κάνουν αγορές.

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες και συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να μην εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες, μέσω τηλεφώνου, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασταυρώσει την ταυτότητα του ατόμου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστα άτομα επικοινωνούν με ιδιοκτήτες καταστημάτων και προσπαθούν, με διάφορα τεχνάσματα, να αποσπάσουν τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών

Για την καταγγελία ανάλογων κρουσμάτων οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 ή

στα e-mails ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κοκκινίζει» από σήμερα το θερμόμετρο - Έρχονται 39άρια και 40άρια!

«Όχι» στην ηλιοθεραπεία και στη βαριά σωματική εργασία και άσκηση και ελαφρά γεύματα είναι τα κυριότερα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα - Θα αρχίσει να δροσίζει από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο
Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής που θα φθάσουν τη χώρα μας ανεβάζουν τη θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά ίσως στους 39 και 40.

Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει... κόκκινο σήμερα, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 39 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ο μίνι καύσωνας θα διατηρηθεί και την Πέμπτη και θα επεκταθεί και στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Έτσι, τον καύσωνα θα αισθανθούν κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

«Είθισται στα τέλη Ιουνίου να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα» υπογραμμίζει η η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου, ενώ σχολιάζοντας την απότομη μετάβαση από το χαλάζι και τη βροχή των προηγούμενων ημερών στον επερχόμενο καύσωνα, παρατηρεί: «Υπάρχει μια ροπή της ατμόσφαιρας προς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Συντελείται κυρίως στους πόλους της Γης, όπου οι επιπτώσεις είναι έντονες»

Από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως Σαββατοκύριακο αναμένεται να δροσίσει ο καιρός.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια ασθενείς και το βράδυ νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του
ανατολικού αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα
ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα
πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά
αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. στις
υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. το βράδυ
στο βόρειο αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο
Καιρός: γενικά αίθριος. παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια
κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα
πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο
6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση την Παρασκευή. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο που θα σε λυγίσει: Την παντρεύτηκε και μετά έκλεισε τα μάτια του για πάντα...

Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο 29χρονος Go πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία - Παντρεύτηκε τη γυναίκα που αγάπησε μπροστά στη δίχρονη κόρη τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους
Ο Rowden Go και η αγαπημένη του Leizel May είχαν άλλα σχέδια για την κοινή τους ζωή. Ο καρκίνος, όμως, «χτύπησε» την πόρτα του ζευγαριού και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης. Δεν πρόλαβε να κάνει πρόταση γάμου στην καλή του ο 29χρονος Rowden και λίγες μέρες μετά διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Με τους γιατρούς να μη του δίνουν πολύ χρόνο ζωής, η Leizel και ο Rowden αποφάσισαν να επισπεύσουν το γάμο τους, αφού μέχρι τον Ιούλιο ο άτυχος νέος μπορεί και να μη ζούσε. Έτσι, αφού μέσα σε 12 ώρες κατάφεραν να ετοιμάσουν τα πάντα, το ζευγάρι ενώθηκε για πάντα με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 11 Ιουνίου μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου και τον Rowden μην μπορώντας ούτε να σηκωθεί να βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο Go πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία. Παντρεύτηκε τη γυναίκα που αγάπησε μπροστά στη δίχρονη κόρη τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους.

Τελικά, αυτό φαίνεται πως περίμενε όλον τον καιρό που υπέφερε γιατί μετά από δέκα ώρες, ο Rowden έφυγε από τη ζωή ήσυχος πια και ευτυχισμένος.

Δείτε το βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Η απίστευτη Εθνική Ελλάδος νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Μουντιάλ.

Το άξιζε και δεν μπόρεσε να της το στερήσει ούτε η Ακτή Ελεφαντοστού, ούτε τα δοκάρια, ούτε οι τραυματισμοί! Η Εθνική ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, νίκησε απόλυτα δίκαια και πανηγυρίζει μαζί με όλους τους Έλληνες!

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαμαρά στο 93ο λεπτό έφερε την λύτρωση αλλά την αρχή είχε κάνει στο 42' ο ψυχωμένος Ανδρέας Σάμαρης που μπήκε ως αλλαγή και στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ, έπαιζε σα να έχει φάει τέτοιες διοργανώσεις με το κουτάλι.

Η ισοφάριση του Μπονί στο 74' ήταν απλά μια κακή παρένθεση για την ομάδα του Σάντος που είχε τρία δοκάρια (33' Χολέμπας, 68΄Καραγκούνης, 86' Σαλπιγγίδης) αλλά δεν σταμάτησε να το παλεύει εκεί... Και δικαιώθηκε με τον γνωστό ελληνικό τρόπο!

Άφησε με την χαρά τους Ιβοριανούς των εκατομμυρίων ευρώ και τώρα θα βρει στον δρόμο της την Κόστα Ρίκα. Γιατί το ταξίδι συνεχίζεται και πού μπορεί να σταματήσει δεν το ξέρει κανείς. Εξάλλου πρέπει να είσαι αφελής για να ξεγράψεις την Ελλάδα!

Ελλάδα: Καρνέζης (24΄Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77΄Γκέκας), Κονέ (12΄Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μπόκα, Κόλο Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (60΄Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιέ, Μπαμπά








Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ