Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Περμησσός-Εικόνες Αδιαφορίας και Εγκατάλειψης!!!



Φίδια,κουνούπια, οργιώδης βλάστηση, ατελείωτες εστίες μόλυνσης, εγκατάλειψη και αδιαφορία συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα κατά γενική ομολογία ο παραμελημένος από τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων  ποταμός Περμησσός.
Ένα από τα όμορφα σημεία του χωριού μας  το ποτάμι  για το οποίο η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είναι υπερήφανη,εάν το καθάριζε και διαμόρφωνε το χώρο,
με λίγα χρήματα όπως έγινε και στον Λόφιο ποταμό στην Αλίαρτο,δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες του Νεοχωρίου να απολαμβάνουν την βόλτα τους εκεί, όπως γινόταν παραδοσιακά πριν δεκάδες χρόνια.Τα τελευταία χρόνια   εμφανίζει εικόνες εγκατάλειψης,η κατάσταση από τα κουνούπια είναι τραγική, αφόρητη παντού, οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους.Nα θυμήσουμε ότι το ποτάμι έχει να καθαριστεί απο το 2007 απο τον τ.Δήμο Θεσπιών και βρίσκεται λίγα μέτρα πριν την είσοδο του χωριού.Προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων  να προσφέρει επιτέλους ένα θετικό έργο στους πολίτες του Νεοχωρίου και την καλούμε να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό του Περμησσού .
 
 


Η ταμπέλα με την σήμανση για τη γέφυρα στον Περμησσό  είναι κυριολεκτικά κρυμμένη







Πριν μερικά χρόνια

   
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται για τις 12 Ιουλίου το "Κονιτόπουλος Live" στα Βάγια

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η Βραδιά με τον Κονιτόπουλο Live στα Βάγια που είχε
προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014. O Γιάννης Κονιτόπουλος με όλο  το επιτελείο του θα βρίσκεται στα Βάγια και συγκεκριμένα στο ΤRIK στις 12 Ιουλίου.Ελάτε να διασκεδάσουμε και να το ξημερώσουμε....
Διαβάστε Περισσότερα »

Aποτεφρωτήρια νεκρών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη




    Στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων.



Σε σημερινή επικοινωνία του... Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι προτίθεται να καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο Νομοσχέδιο για τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



    Εκφράζουμε  την αντίθεσή μας στο «επερχόμενο» σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εισάγεται με το Ν. 4250/2014, ως ευρισκόμενο  πρώτιστα, σε ευθεία αντίθεση, με βασικές αρχές του Συντάγματος, όπως έχει επισημάνει  και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.
    Το επιβληθέν σύστημα, στερείται από τα αναγκαία και ικανά εχέγγυα της αντικειμενικότητας και αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης.
    Ο αναγκαστικός προβλεπόμενος επιμερισμός της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, οδηγεί σε αδιαφάνεια, αυθαιρεσία και είναι αντισυνταγματικός, προκαλεί δε απορίες ως προς την σοβαρότητά του.
    Και τούτο, διότι, προβλέπεται εξ αρχής, δηλαδή πριν την αξιολόγηση, ο καθορισμός συγκεκριμένων ποσοστών υπαλλήλων, που μπορούν να αξιολογηθούν σε κάθε βαθμολογική κλίμακα, εκβιάζοντας έτσι την κρίση των αξιολογητών, ως προς τους αξιολογούμενους και αποκαλύπτοντας την αναγκαστικά άνιση μεταχείριση,
    Δηλαδή ουσιαστικά απαγορεύει στους αξιολογητές, να έχουν ανεξάρτητη και  πραγματική κρίση, ως προς την ποιότητα των αξιολογουμένων, πέραν των εξ αρχής καθορισμένων  ποσοστών.  
     Σήμερα, που έχουν ανασταλεί οι πάσης φύσεως υπηρεσιακές μεταβολές, είναι αδιανόητο, να γίνονται τέτοιες αξιολογήσεις.   
    Γεννιέται δε το εύλογο ερώτημα: Προς τι, η βεβιασμένη «αξιολόγηση;»
    Αιτούμενο σήμερα, είναι η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, συνεχώς βελτιούμενη,  προς όφελος των πολιτών και όχι των αριθμών.     Οι βεβιασμένες, χωρίς προγραμματισμό και σχεδιασμό αντισυνταγματικές πρακτικές, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες.
    Η αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά και η κατάργηση των αυθαίρετων και εξ αρχής επιβαλλόμενων ποσοστών, είναι προαπαιτούμενα της οποιασδήποτε αξιολόγησης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα αλλάξει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα με την επαναφορά της διαιτησίας

Ποιες ανατροπές έρχονται στην αγορά εργασίας - Αλλάζουν όλα για περισσότερους από ένα εκατ. ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις - Για «ρωγμή» στο Μνημόνιο ΙΙ κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές
Ποιες προοπτικές διεκδίκησης ανοίγονται για τα συνδικάτα μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία; Το μνημόνιο ΙΙ προέβλεπε από 14.2.2012 ότι η προσφυγή στη διαιτησία γίνεται αποκλειστικά με κοινή συμφωνία των μερών δηλαδή του εργοδότη και του σωματείου, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη διαδικασία αφού, όπως είναι εύλογο, εδώ και δύο χρόνια που ισχύει ο νόμος δεν έχει καταγραφεί ούτε μία προσφυγή.

Με το προηγούμενο καθεστώς στη διαιτησία (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) μπορούσε να προσφύγει είτε η πλευρά των εργαζομένων (συνδικαλιστικές οργανώσεις), είτε η πλευρά των εργοδοτών, όταν αποτύγχαναν οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας που αφορούσαν αποδοχές, επιδόματα, άδειες, αργίες κλπ.

Μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης για την κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής στη Διαιτησία, θα επέλθει η πρώτη ανατροπή μετά την εκθεμελίωση εν μία νυχτί των εργατικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα ,από τη στιγμή που επανέρχεται ο θεσμός της διαιτησίας με τους ευνοϊκούς όρους του παρελθόντος ,δεκάδες σωματεία θα προσφύγουν μονομερώς στον ΟΜΕΔ ο οποίος θα υποχρεώσει τους εργοδότες να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις για να μην έχουν ποινικές κυρώσεις .

Ποιες επιπτώσεις θα έχει αυτή η ανατροπή στην αγορά εργασίας;

-Ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι τα σωματεία και οι συλλογικές συμβάσεις που έχουν εξαφανιστεί από την ελληνική επικράτεια.

- Ακυρώνονται η έστω περιορίζονται δραστικά οι ατομικές συμβάσεις που έχουν κατακλύσει την αγορά εργασίας μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά 25%-30%.

-Ανατρέπονται οι προϋπολογισμοί εργατικού κόστους των επιχειρήσεων που θα κληθούν να καταβάλλουν αυξήσεις .

-Επανέρχονται θεσμικές απολαβές που προβλέπονται στις συλλογικές συμβάσεις ,όπως επιδόματα , άδειες και ωράριο εργασίας .

Οι αποδοχές βεβαίως δεν είναι δυνατόν να επανέλθουν στα προ της κρίσης επίπεδα. Ωστόσο, μπορούν να αυξηθούν μέσω της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων σε σχέση με την ελεύθερη πτώση που έχουν υποστεί με τις ατομικές συμβάσεις .

Ποιο ήταν όμως το σκεπτικό των δικαστών ; Όπως υποστήριξαν η κατάργηση της μονομερούς προσφυγής παραβιάζει το άρθρο 22 του Συντάγματος, τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και την Ευρωπαική Σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου καθώς επέρχεται η καταστροφή του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οδηγούνται οι εργαζόμενοι στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με δυσμενείς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2012 είχαν προσφύγει στο ΣτΕ μεταξύ των άλλων, η Γ.Σ.Ε.Ε., η Ο.Τ.Ο.Ε., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.), Σύλλογοι τραπεζοϋπαλλήλων (Γενικής Τραπέζης Ελλάδος, Τράπεζας Αττικής και στη Marfin-Εγνατία Τράπεζα), καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων από διάφορους χώρους

Την πρόθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) να προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έπειτα από τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος

«Δεν παραβλέπουμε ότι η απόφαση δεν μας δικαιώνει στη μείωση των μισθών των φτωχών εργαζομένων. Μας δικαιώνει, όμως, πλήρως στον τομέα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και ως εκ τούτου αποτελεί μία μεγάλη ρωγμή στην άκαμπτη λογική του μνημονίου» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος και προσθέτει: «Η απόφαση για τον ΟΜΕΔ θα πρέπει, όχι μόνο να εφαρμοστεί, αλλά να ανοίξει όλη η βεντάλια των διεκδικήσεων από τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις».
 protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μαλεσίνα. Μάχη με φλόγες για να μην πλησιάσει σε σπίτια


Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η φωτιά στην Μαλεσίνα που ξεκίνησε στις δύο παρά είκοσι το μεσημέρι στο Μάζι, καίγοντας αρχικά το πευκοδάσος της περιοχής και ξερά χόρτα. Στις 10 περίπου το βράδυ έφτασε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Μαλεσίνα. Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τα σχολεία αλλά και το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Το γεγονός ότι άλλαξε η φορά του ανέμου, βοήθησε ώστε η φωτιά να αλλάξει πορεία και να απομακρυνθεί από το χωριό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π.Υ, έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 4 πύρινα μέτωπα, ενώ η φωτιά σε άλλο μέτωπό της έχει φτάσει μέχρι το Μαρτίνο και την Λάρυμνα χωρίς να κινδυνεύουν προς το παρόν τουλάχιστον κατοικημένες περιοχές. Ισχυρές δύναμεις της Π.Υ. από τη Στερεά, αλλά και το Βόλο, την Καλαμπάκα, τη Νάυπακτο και το Μεσσολόγι βρίσκονται στη Λοκρίδα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν μέχρι και αυτή την ώρα, 26 οχήματα, 55 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο, 4 σκαπτικά μηχανήματα και 6 υδροφόρες. Το έργο των πυροσβεστών όμως είναι δύσκολο λόγω του δυνατού ανέμου, ενώ μετά την δύση του ηλίου δεν έχουν την υποστήριξη των εναέριων μέσων. Των δύο PZL και των 4 καναντέρ που έκαναν ρίψεις νερού. Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Μαλεσίνας, βρίσκονται όλοοι στους δρόμους παρακολουθώντας με αγωνία την εξέλιξη της φωτιάς, έτοιμοι να σώσουν τις περιουσίες τους σε περίπτωση που χρεαιστεί.

 

Φωτιά στο Μάζι Μαλεσίνας από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τη Λαμία στη Βραζιλία-βίντεο


Ο περιπτεράς που πανηγύρισε μαζί με τους παίχτες της Εθνικής (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ένα παράδοξο συνέβη κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ένας υπάλληλος περιπτέρου από τη Λαμία εισέβαλε ...
στο γήπεδο και πανηγύρισε μαζί με τους ποδοσφαιριστές για την πρόκριση της Εθνικής στους "16" του Μουντιάλ.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ-1
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερέας διέκοψε τη βάφτιση γιατί αρνήθηκε το παιδί-βίντεο

Ο παπάς δεν βάφτισε το κοριτσάκι - Δείτε το απίστευτο βίντεο - Δεν πίστευαν στα μάτια τους γονείς και καλεσμένοι
Άναυδοι έμειναν γονείς και παρευρισκόμενοι μόλις άκουσαν τον Έλληνα παπά να ρωτάει ένα κοριτσάκι εάν επιθυμούσε να βαφτιστεί και όταν εκείνο αρνήθηκε, τότε διέκοψε το μυστήριο!

Το απίστευτο περιστατικό έγινε γνωστό μέσω βίντεο που ανέβασε άγνωστος χρήστης στις 25 Ιουνίου στο YouTube. Ο ιερέας φαίνεται στο βίντεο φανερά εκνευρισμένος να ρωτά τη μικρή Λυδία -έτσι θα ονόμαζαν το κοριτσάκι-  εάν θα επιθυμούσε να βαπτιστεί. 

Συγκεκριμένα ρωτάει την μικρή: «Λυδία θέλεις να βαφτιστείς;» και όταν η μικρή απαντάει όχι την ξαναρωτάει για να λάβει την ίδια απάντηση.  Τότε ο παπάς βγάζει το πετραχήλι και λέει στους γονείς. «Λυπάμαι δεν μπορεί να γίνει η βάπτιση, σας το είπα».

Και αφού ρωτάει το παιδί και για τρίτη φορά και η απάντηση είναι και πάλι αρνητική, αποχωρεί αφήνοντας τους γονείς και τους καλεσμένους σε κατάσταση σοκ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου Λουκά Κ. Κορογιάννου, στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι παρακάμπτουν το τεκμήριο ΙΧ




    Νεοελληνική ...πατέντα με κατάθεση πινακίδων κάθε 15ήμερο.



Μια πρωτότυπη και καθόλα νόμιμη πατέντα για την αποφυγή του τσουχτερού τεκμηρίου διαβίωσης έχουν βρει χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ υψηλού κυβισμού. Πηγαίνουν κάθε μήνα και...καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και έτσι δεν προκύπτει τεκμήριο διαβίωσης. Μάλιστα, η πατέντα λειτουργεί άψογα καθώς στα εκκαθαριστικά που έχουν αρχίσει να εκδίδονται βάση των φετινών φορολογικών δηλώσεων διαπιστώνουν ότι δεν τους έχει χρεωθεί ούτε το τεκμήριο διαβίωσης του ΙΧ αλλά ούτε και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που υπολογίζεται βάση του τεκμηρίου.

Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία το τεκμήριο διαβίωσης υπολογίζεται μα βάση τους μήνες που έχει ο φορολογούμενος το όχημα στην κατοχή του Το μυστικό βρίσκεται στην πρόβλεψη ότι «διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών λογίζεται ολόκληρος μήνας». Με άλλα λόγια αν κάποιος έχει σε έναν μήνα το ΙΧ στην κατοχή του λιγότερο από 15 ημέρες τότε δεν χρεώνεται τεκμήριο για το συγκεκριμένο μήνα.

Στην πράξη αυτό που κάνουν πολλοί φορολογούμενοι είναι να υποβάλλουν δήλωση ακινησίας στην εφορία (κατάθεση πινακίδων) στις αρχές κάθε μήνα και να προχωρούν στην άρση της ακινησίας μετά τις 15 του μήνα. Άλλη πατέντα είναι ο φορολογούμενος να καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε Δευτέρα και να τις παραλαμβάνει και πάλι κάθε Παρασκευή.

Ας δούμε τώρα και πρακτικά τι σημαίνει η παραπάνω πρακτική για έναν φορολογούμενο που έχει στην κατοχή του ένα ΙΧ 3.200 κυβικών εκατοστών και ηλικίας τεσσάρων ετών. Το ετήσιο τεκμήριο για το συγκεκριμένο ΙΧ είναι 20.200 ευρώ ενώ ο κάτοχός του καλείται να πληρώσει και ετήσιο φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.020 ευρώ.

Για να κλείσει την τρύπα που υπάρχει στην εφαρμογή του τεκμηρίου, το υπουργείο Οικονομικών είχε εξετάσει στο παρελθόν τη λύση του να επιβάλει τέλος ακινησίας. Δηλαδή κάθε φορά που ο φορολογούμενος να κατέθετε τις πινακίδες να πλήρωνε ένα ποσό της τάξεως των 30 έως 50 ευρώ προκειμένου να αποθαρρυνθούν από την αλλεπάλληλη κατάθεση πινακίδων. Το μέτρο, ωστόσο, δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι μπορεί οι φορολογούμενοι που εφαρμόζουν την παραπάνω πρακτική να γλιτώνουν το τεκμήριο και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ωστόσο δεν γλιτώνουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ



Κε Πρόεδρε
Με την ευκαιρία της εκλογής σας και της περιέλευσης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για δύναμη και επιτυχία στην δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνετε.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία, είναι σημαντικό οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς να σχηματίσουν αρραγές μέτωπο ανάσχεσης ενάντια σε κάθε μορφής αντιλαϊκά και αντιπαραγωγικά μέτρα.
Για να επιτύχουμε την προώθηση των κοινών μας στόχων αλλά και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης.
Με το σκεπτικό αυτό, οι ευχές μας και η εκτίμηση μας, θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε σας ενέργεια.
               
            ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                                        
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Θερινού Κινηματογράφου Θήβας "ΣΟΝΙΑ" με τo Spiderman 2!!!!

Μόνιμη πολιτιστική δραστηριότητα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα από το έτος 1985, είναι η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σόνια», του μοναδικού θερινού  κινηματογράφου  που λειτουργεί στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της.
    Η έναρξη της λειτουργίας του για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.
    Με γνώμονα δε, τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που σήμερα επικρατούν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης αποφάσισε η τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου στον κινηματογράφο, να ανέλθει στο ποσό των πέντε (5,00) Ευρώ.
   Γνωστοποιείται τέλος ότι η Επιχείρηση προέβη στην προμήθεια καινούριων καθισμάτων, με σκοπό πάντα την κατά το δυνατόν, βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες.

            

από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΣΟΝΙΑ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30

«THE AMAZING SPIDER-MAN 2»
Σκηνοθεσία: ΜΑΡΚ ΓΟΥΕΜΠ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΜΙ ΦΟΞ, ΣΑΛΙ ΦΙΛΝΤ, ΚΡΙΣ ΚΟΥΠΕΡ, ΠΟΛ ΤΖΙΑΜΑΤΙ, ΝΤΕΝΙΣ ΛΙΡΙ, ΑΝΤΡΙΟΥ ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ, ΕΜΜΑ ΣΤΟΟΥΝ
Διάρκεια: 142 λεπτά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ο Peter Parker είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην καταπάτηση του εγκλήματος και την αγαπημένη του Gwen, ενώ δεν βλέπει την ώρα να αποφοιτήσει από το σχολείο. Φυσικά, δεν βγάζει ποτέ από το μυαλό του την υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα της Gwen να μείνει μακριά της προκειμένου να την προστατέψει, κυρίως γιατί δεν την τήρησε. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν εμφανιστεί ένας επικίνδυνος εχθρός με το όνομα Electro. Ο Peter είναι στα πρόθυρα νέων αποκαλύψεων για το παρελθόν του.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας


 Το νέο Καφέ - Σνακ μπαρ "ΕΝ ΠΛΩ" στην Αλυκή άνοιξε και είναι υπέροχο,μοντέρνο, με καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό.Εξαιρετική τοποθεσία για καφέ,ποτό,και φαγητό.
  Ο καφές του είναι απλά υπέροχος, έτσι είναι και το φαγητό!!!Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις λίγο ...να απολαύσεις το μπάνιο σου,το όμορφο και ΘΕΙΚΟ ηλιοβασίλεμα.
Αυτό το καλοκαίρι όλοι πάμε   "'Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας










Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάσεις της ΕΛ.Ο.Τ. 1ου και 2ου DAN,21 Ιουνίου 2014 Αθήνα

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1945 στο Σαν Φρανσίσκο υπογράφεται ο Xάρτης των Hνωμένων Eθνών, που αντικατέστησαν την Kοινωνία των Eθνών, από εκπροσώπους 50 κρατών.

221 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ηλιογάβαλος ορίζει κληρονόμο τον ξάδελφό του, Αλέξανδρο Σεβήρο, και του δίνει τον τίτλο του Καίσαρα.

363 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός σκοτώνεται κατά την υποχώρησή του από την αυτοκρατορία των Σασσανιδών.

1483 - Ο Ριχάρδος Γ΄ ανακηρύσσεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1870 - Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο η όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ Βαλκυρία (γερμ. Die Walküre).

1904 - Ξεκινά η πολιορκία του Πορτ Άρθουρ από τους Iάπωνες. Oι Pώσοι άντεξαν μέχρι τις 2 Iανουαρίου 1905.

1963 - Kατά τη διάρκεια περιοδείας στο Βερολίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι δηλώνει στο πλήθος «Eίμαι Bερολινέζος».

1972 - Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) κηρύσσει αντάρτικο στη Βόρεια Ιρλανδία εναντίον των Άγγλων.

1994 - Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον δεύτερο αγώνα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α. με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας και ηττάται με 4-0.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία για το Χαμόγελο του Φτωχού στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμίνι»: Στους 41° C σήμερα ο υδράργυρος!

Ακόμα μια πολύ ζεστή μέρα είναι η Πέμπτη για ολόκληρη τη χώρα με θερμοκρασίες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι. Μάλιστα, σε περιοχές όπως η Ανατολική Στερεά αναμένεται ακόμα πιο έντονη δυσφορία από τη ζέστη, που επιτείνεται και από κύματα σκόνης που φτάνουν στην χώρα μας από την Αφρική.

Ήδη την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε το 40άρι, όπως για παράδειγμα στην Σπάρτη και την Λειβαδιά που έφτασε τους 40,3 C.

Για την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες έως και 41 C σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενώ οι συνθήκες θα είναι σαφώς καλύτερες στα νησιά, ειδικά του Ιονίου. Ενισχυμένοι και κατά διαστήματα πολύ ζεστοί, θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αν και προς το παρόν, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με την γγ Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις και ζέστη. Το απόγευμα στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται το πρωί αίθριος καιρός και, από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 34 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πολύ σκόνη και πολύ ζέστη. Η θερμοκρασία στην ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός, τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 38 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε ζέστη και ασθενείς μέχρι μέτριους νοτιάδες.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένεται το πρωί αίθριος καιρός, το απόγευμα αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε το πρωί ηλιοφάνεια και αφρικανική σκόνη, το απόγευμα νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 με 40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Πάντως οι προβλέψεις συγκλίνουν πως από την Παρασκευή ήδη θα είναι αισθητή η υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, που το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Τα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα

Όχι στην ηλιοθεραπεία και στη βαριά σωματική εργασία και άσκηση και ελαφρά γεύματα είναι τα κυριότερα μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες θα πρέπει να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Τέλος τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του υπ. Υγείας

Με αφορμή τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό, ιδίως σε μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες:

Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει δυνατό πονοκέφαλο, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετούς και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης.

Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ως πρώτες βοήθειες, μέχρι τη διακομιδή των περιστατικών σε νοσοκομείο, πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: Πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ένα ακόμη τροχαίο με τραυματισμό στο δρόμο καρμανιόλα-βίντεο


Το ατύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό Θηβών – Λιβαδειάς σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο που συχνά σημειώνονται τροχαία.

Η ώρα ήταν περίπου 12:30 και ενεπλάκησαν 3 ΙΧ μέσα στο ένα από τα οποία εγκλωβίστηκε ο οδηγός του Αφγανικής καταγωγής.

Απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας.

Δείτε στο video πλάνα από το τροχαίο και δηλώσεις από έναν εμπλεκόμενο οδηγό, που είναι και ιερέας και τον επικεφαλής των πυροσβεστών που βρέθηκαν εκεί.


Τροχαίο με εγκλωβισμένο τραυματία στη Θήβα από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ