Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

2.950 προσλήψεις στην υγεία ανακοίνωσε σήμερα ο Βορίδης


 
Οι ανασφάλιστοι και οι προσλήψεις αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέματα της συνέντευξης στα οποία επικεντρώθηκε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας

Τον Αύγουστο θα «ανοίξει» το σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους της χώρας. Οι περίπου 2 εκατ. πολίτες που εκτιμάται ότι είναι χωρίς ασφαλιστική ικανότητα θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα μέσω του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ΑΜΚΑ, καταβάλλοντας συμμετοχή 25% στη θεραπεία τους ή μηδενική συμμετοχή όταν πρόκειται για φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές παθήσεις.

«Μέλημά μας και υποχρέωσή μας είναι οι ανασφάλιστοι να εξυπηρετηθούν, να μην στερηθούν τη θεραπεία και την υγεία τους επειδή απώλεσαν την ασφαλιστική ικανότητα. Τους δίδουμε λοιπόν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση με τους ίδιους ακριβώς όρους που δίδεται και στους ασφαλισμένους. Η φαρμακευτική κάλυψη θα γίνει με τους ίδιους ακριβώς όρους για τους ανασφάλιστους όπως ισχύει και για τους ασφαλισμένους» διευκρίνισε την Τρίτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης.

Οι ανασφάλιστοι και οι προσλήψεις αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέματα της συνέντευξης στα οποία επικεντρώθηκε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας – που ζήτησε μάλιστα και από τους δημοσιογράφους να ακολουθήσουν αυστηρά την ατζέντα των θεμάτων και να μην θέσουν ερωτήματα για άλλα θέματα της υγείας.

Μέσω των γιατρών του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ η συνταγογράφηση

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε μονόδρομο σε αυτή τη φάση τουλάχιστον της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων τη συνταγογράφηση από τους γιατρούς του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, διότι «θα λειτουργεί και ως ελεγκτικό μέτρο, κάτι που είναι αναγκαίο μέχρι να καταγραφούν οι ανάγκες του ανασφάλιστου πληθυσμού».

Η διαδικασία της φαρμακευτικής κάλυψης προϋποθέτει και την εναρμόνιση της ΗΔΙΚΑ με τα νέα δεδομένα. Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα γίνουν τροποποιήσεις ώστε να εμφανίζεται και ο κωδικός «ανασφάλιστος» προκειμένου να μπορεί ο γιατρός και ο φαρμακοποιός να «ανοίγουν» την παροχή φαρμάκων στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης για τους ανασφάλιστους θα κυμανθεί στα 340 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, και ο υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για εκτιμήσεις και ότι αν δεν λειτουργήσει το μέτρο, δεν θα καταστεί γνωστό το ακριβές ύψος αυτής της δαπάνης.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για να καλυφθεί η δαπάνη, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν το κόστος θα μεταφερθεί στην φαρμακοβιομηχανία, ως αυξημένο claw back (αυτόματη επιστροφή της υπέρβασης της κλειστής φαρμακευτικής δαπάνης),  σενάριο που θεωρείται πολύ πιθανό από τους κύκλους της αγοράς.

Προσλήψεις 2.950 ατόμων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ

Την πρόσληψη 2.950 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Ψυχική Υγεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, άμεσα θα προσληφθούν 370 ειδικευμένοι γιατροί στο ΕΣΥ οι οποίοι ωστόσο ουσιαστικά έχουν κριθεί από το 2010 αλλά το μνημονιακό «πάγωμα» των προσλήψεων δεν επέτρεψε την τοποθέτησή τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης για άλλους 297 ειδικευμένους γιατρούς – για κάποιες θέσεις  θα γίνουν προκηρύξεις, άλλες εκκρεμούν από προγενέστερα συμβούλια κρίσης και για κάποιες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.

Από το σύνολο των προσλήψεων οι 700 θέσεις αφορούν νοσηλευτές για τα δημόσια νοσοκομεία, οι 300 παραϊτρικό προσωπικό, οι 150 προορίζονται για την κάλυψη αναγκών στην Ψυχική Υγεία, οι 118 αντιστοιχούν σε ειδικές θέσεις λοιπού προσωπικού πχ αθλητές και οι 200 θέσεις αφορούν πληρώματα  ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ  και από διαγωνισμούς που διεξάγουν τα ίδια τα νοσοκομεία για τις ιατρικές ειδικότητες.

Δικηγόροι και φαρμακοποιοί στον κατάλογο των προσλήψεων

Στον κατάλογο με τις θέσεις των 2.950 ατόμων που θα προσληφθούν στο ΕΣΥ – σημειωτέον έχει αποσταλεί ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- περιλαμβάνονται επίσης φαρμακοποιοί και… δικηγόροι.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν 80 φαρμακοποιοί για τα φαρμακεία του ΕΣΥ καθώς και 20 δικηγόροι για νοσοκομεία ή την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Μάλιστα, η προκήρυξη των 20 θέσεων για δικηγόρους έδωσε το έναυσμα για το πρώτο εκτός της ατζέντας σχόλιο του υπουργού Υγείας: «με δύο νομικούς στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εμένα και την υφυπουργό, κυρία Παπακώστα, η πρόσληψη 20 δικηγόρων κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακόμη και… σκάνδαλο» είπε με σκωπτική διάθεση ο κ. Βορίδης, κατά την ανάγνωση του καταλόγου με τις ακριβείς κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο χάρτης των Τζιχαντιστών που περικλείει... και την Ελλάδα


    Την ώρα που οι τζιχανιστές του ΙΚΙΛ ανακοίνωναν την ίδρυση χαλιφάτου, ένας «τρομακτικός» χάρτης είδε το φως της δημοσιότητας και στον οποίο απεικονίζονται οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις της οργάνωσης, σε μία ευρεία γεωγραφική ζώνη που περιλαμβάνει και περιοχές και χώρες όπως η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η Ισπανία και την Ινδία.


Ο χάρτης αναρτήθηκε το σαββατοκύριακο στο Twitter. Με το μαύρο χρώμα σκιαγραφούνται οι... επεκτατικές επιθυμίες των τζιχαντιστών και περικλείονται τμήματα της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, ακόμη και τις Ευρώπης.

Εκπρόσωπος του ISIS, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ανακοίνωσε χθες σε ηχητικό μήνυμα ότι «κατά τη διάρκεια μια συνάντησης, η «σούρα» (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το κράτος των μουσουλμάνων.

Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι (ο αρχηγός του ISIS) ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων». «Μουσουλμάνοι, απορρίψτε τη δημοκρατία, την κοσμικότητα, τον εθνικισμό και τα άλλα σκουπίδια της Δύσης. Επιστρέψτε στη θρησκεία σας», είπε ο εκπρόσωπος αναφέροντας ότι το χαλιφάτο ήταν «όνειρο κάθε μουσουλμάνου» και «επιθυμία κάθε τζιχαντιστή».

Το χαλιφάτο είναι ένα ισλαμικό πολιτικό καθεστώς, ανεξάρτητο από εθνικά σύνορα, το οποίο διοικείται από έναν ηγέτη και ο χαλίφης (ρόλος που εξέλιπε μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) θεωρείται ως ο διάδοχος του Μωάμεθ και «εμίρης των πιστών» του μουσουλμανικού κόσμου.

Οπως σημείωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Βαγδάτη, Ιμραν Καν, πολλοί σουνίτες που μάχονται κατά της κεντρικής κυβέρνησης στο Ιράκ, θα αντιδράσουν στην ανακοίνωση του ISIS, καθώς δεν μάχονται υπέρ ενός «χαλιφάτου».


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλο πλήγμα σε "συμμορία" ελαφοκυνηγών σε χωριά της Ρόδου



Μεγάλο πλήγμα δόθηκε τις τελευταίες ημέρες σε "συμμορία" ελαφοκυνηγών" που κινούνται σε ορεινά χωριά της Ρόδου απο την Θηροφυλακή σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών, την Αστυνομία και με την εισαγγελική στήριξη. Όπως πληροφορηθήκαμε σε χωριό της ενδοχώρας της Ρόδου, μετά απο παρακολουθήσεις μηνών και ύστερα απο καταγγελίες, έγινε έλεγχος σε αποθήκη αγρότη και βρέθηκαν 2 κεφάλια αρσενικών ελαφιών και 1 ζευγάρι κέρατα κτυπημένα με φυσίγγια. Τα κέρατα είναι φρέσκα, 7 ημερών περίπου, το ένα κεφάλι με δέρμα 3-4 μηνών και το τρίτο πιο παλιό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εν λόγω αγρότης συχνά-πυκνά εξέφραζε την διαμαρτυρία του, οτι ελάφια προξενούσαν ζημιά στις καλλιέργειες του ενώ όταν πήγαιναν οι δασοφύλακες για αυτοψία , τα χνάρια μέσα στα χωράφι του τα απέδιδε σε κατσίκες προφανώς για να δημιουργεί άλλοθι! Η "επιχείρηση" στήθηκε απο την Θηροφυλακή και πήραν μέρος δασοφύλακες και Αστυνομικοί με εντολή της Εισαγγελίας Ρόδου. Σχηματίστηκε δικογραφία και θα κατατεθεί αύριο αρμοδίως αφού πρώτα κτηνίατρος εξετάσει τα ευρήματα για να πιστοποιήσει την ημερομηνία θανάτου των τριών ελαφιών.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ολόκληρη σπείρα που σκοτώνει ελάφια και μάλιστα τα προωθεί προς πώληση. Ο φάκελος δεν κλείνει και καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου και οι άλλοι ελαφοκυνηγοί..
verena.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο μισό μειώνεται το κόστος χρήσης κινητού στο εξωτερικό -Πόσο θα κοστίζουν από σήμερα κλήσεις, sms και Ιντερνετ

Φθηνότερα, έως και 55%, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο έως όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό(εντός ΕΕ), αφού μειώνονται τα έξοδα περιαγωγής, για κλήσεις, sms και δεδομένα, σε εφαρμογή σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ετσι από σήμερα το κόστος χρήσης κινητού τηλεφώνου από άλλο κράτος-μέλος διαφορετικό από αυτό του παρόχου διαμορφώνεται ως εξής: Για τους ευρωπαίους χρήστες που ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, το ανώτατο όριο χρέωσης μειώνεται:

    Κατά 21% στις εξερχόμενες κλήσεις (από 0,24 ευρώ ανά λεπτό σε 0,19 ευρώ ανά λεπτό)
    Κατά 28,5% για τις εισερχόμενες κλήσεις (από 0,07 ευρώ ανά λεπτό σε 0,05 ευρώ ανά λεπτό)
    Για την αποστολή γραπτού μηνύματος η μείωση είναι 25% (από 0,08 ευρώ σε 0,06 ευρώ)
    Για την περιαγωγή δεδομένων (data) η μείωση στις ανώτατες τιμές είναι 55,5%: από 0,45 ευρώ ανά megabyte σε 0,20 ευρώ/MB

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με την επίτροπο Νέλι Κρους, υπεύθυνη για την ψηφιακή ατζέντα, είναι η οριστική κατάργηση των τελών μέχρι το τέλος του 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Χειροπέδες σε 53χρονο για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράνομη οπλοκατοχή

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με τη γεμιστήρα του και (19) φυσίγγια

Συνελήφθη, χθες (30-06-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

     Ένα πιστόλι με την γεμιστήρα του και
    (19) φυσίγγια, διαμετρήματος 6,35 cal .

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ




Απεργίες των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν στις 12 το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ "Σπάρτακος" Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. "Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία" προσθέτει ο κ. Μάστορας.

Στο μεταξύ στο Αμύνταιο θα μεταβεί αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου - Φιλώτα Φλώρινας. Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Εξάλλου, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κοζάνης διοργανώνει το πρωί της Πέμπτης απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης και το βράδυ της Παρασκευής συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Στο μεταξύ, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος για το θέμα της ΔΕΗ. Σε αυτήν αναφέρει ότι η είδηση για την πώληση τμήματος της ΔΕΗ ακούστηκε ως κεραυνός στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. "Αγωνία και πόνος επικρατεί εις τον λαόν, ο οποίος, προερχόμενος επί τω πλείστον από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και αλλαχού, εγκαταστάθη εις όλους τους χώρους, όπου αναπτύχθησαν οι μεγάλες Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, με αποτέλεσμα και πάλι να ξεριζωθή μεταφερόμενος σε άλλους χώρους χάνοντας και την γην, την οποίαν καλλιεργούσε" σημειώνει και επισημαίνει ότι υπήρξαν και θετικά για εκείνους αφού πολλοί εργάζονταν στις μονάδες αυτές.

Για τα σημερινά σχέδια αναφορικά με τη ΔΕΗ τονίζει ότι και πάλι ο λαός είναι ανάστατος και διερωτάται για τις περιπέτειες που θα ακολουθήσουν. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, του ζητά να διεξαχθεί διάλογος με τις κοινωνίες της περιοχής και τονίζει: "Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε, ταπεινώς Σας παρακαλώ: προτού αποφασίσετε δια την υπόθεσιν της Δ.Ε.Η., ακούσατε την φωνήν του λαού, κάνετε διάλογο. Υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί, υπεύθυνοι και κατηρτισμένοι να Σας ενημερώσουν ορθώς. Ο λαός είναι πρόθυμος δια την αλήθεια και θυσιαστικός δια την πατρίδα και την πρόοδόν της".



Πηγή: ΑΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποπειράθηκαν να ληστέψουν ταχυδρόμο στο Παύλο Βοιωτίας

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) δραστών, που αποπειράθηκαν να ληστέψουν ταχυδρομικό διανομέα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (01-07-2014), περίπου στις 08:40΄το πρωί, αποπειράθηκαν να ληστέψουν 54χρονο ταχυδρομικό διανομέα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας.

Ειδικότερα, την ώρα που ο 54χρονος διανομέας κινούταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό (εκτός κατοικημένης περιοχής), με σκοπό τη διανομή συντάξεων σε συνταξιούχους της περιοχής, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν αιφνιδιαστικά να ακινητοποιήσουν το όχημά του και να αφαιρέσουν τα χρήματα που μετέφερε.

Συγκεκριμένα οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές με όπλο (πιθανόν πιστόλι) κατά του οχήματος, πλην όμως ο 54χρονος αντέδρασε, ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο χωρίς να τραυματιστεί.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή, κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Τις αστυνομικές έρευνες καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2014 -Δείτε εδώ αναλυτικά τις βαθμολογίες

Αναρτήθηκαν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που έδωσαν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, δηλαδή τα ποσοστά των αριστούχων ανά μάθημα και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες

Μέχρι την Πέμπτη οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση). Από την Πέμπτη ως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο σε ηλεκτρονική διεύθυνση. Πατήστε  εδώ για να μπείτε.
   http://results.it.minedu.gov.gr .

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί!

Για 24 ώρες θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος των γαλλικών αστυνομικών αρχών στη Ναντέρ - Ξανανοίγει η υπόθεση της ζάπλουτης Μπετανκούρ από την οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007 και ελέγχεται για πληροφορίες ότι ενημερωνόταν για τις προθέσεις των δικαστών σχετικά με υποθέσεις σε βάρος του
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Νικολά Σαρκοζί, πρώην πρόεδρος τη Γαλλικής Δημοκρατίας, βρίσκεται υπό κράτηση για σκάνδαλο διαφθοράς. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο Σαρκοζί κρατείται από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές στην πόλη Ναντέρ και θα παραμείνει υπό κράτηση για 24 ώρες. Μέχρι αύριο, ο Σαρκοζί  θα παραμείνει στο κτίριο της υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέρει η Le Monde.

Εκτός από τον Σαρκοζί, βρίσκονται από χτες υπό κράτηση τρία άτομα: ο δικηγόρος του και δύο δικαστικοί για σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής και διαρροή δικαστικού απορρήτου. Ο Σαρκοζί, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναμένεται τον προσεχή μήνα να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα ως υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς, το 2017, έφτασε στις οκτώ το πρωί, ώρα Γαλλίας, στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας στην πόλη Ναντέρ. Ενα 24ωρο νωρίτερα, είχαν ανακριθεί άλλα τρία άτομα για την ίδια υπόθεση και παρέμειναν υπό κράτηση: Ο δικηγόρος του Σαρκοζί, Τιερί Χέρτσογκ, και οι δικαστικοί, μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ζιλμπέρτ Αζιμπέρ και Πατρίκ Σασού.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο Τιερί Χερτσογκ, δικηγόρος του Σαρκοζί και οι δικαστικοί Αζιμπέρ και Σασού κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή για το αν ενημέρωναν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας για τις «τάσεις» μέσα στο δικαστικό σώμα σχετικά με υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και αν επιχείρησαν να εξαγοράσουν την εύνοια δικαστών. Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν επίσης έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία των τριών ανδρών και κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Η τελευταία εξέλιξη συνδέεται με ένα σχετικά πρόσφατο σκάνδαλο, το οποίο έχει φθάσει στην... αυλή του Σαρκοζί και αφορά στοιχεία που προέκυψαν από τηλεφωνικές υποκλοπές.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της ιστοσελίδας «Mediapart» τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική Δικαιοσύνη είχε υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαρκοζί με τον δικηγόρο του, οι οποίες σχετίζονταν με το γνωστό σκάνδαλο «Μπετανκούρ». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων είχε κατηγορηθεί, και τελικά αθωωθεί, ότι εκμεταλλεύτηκε τη σωματική και πνευματική αδυναμία της γηραιής  ιδιοκτήτριας της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, για να της αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007. Σε ένα από τα τηλεφωνήματα, τα οποία γίνονταν σε κρυφό αριθμό κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο δικηγόρος του, Τιερί Ερζόγκ φέρεται να χαρακτηρίζει «μπάσταρδους του Μπορντό» τους δικαστές που αποφάσισαν τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Σαρκοζί, ενώ σε ένα άλλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Le Monde», ένας από τους δικαστές του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ενημέρωνε την πλευρά του Σαρκοζί για τις «τάσεις» που διαμορφώνονταν στο Δικαστήριο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλμα 14 θέσεων έκανε η Ελλάδα στη βαθμολογία


H Ελλάδα πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των 16 ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, και αυτή η...
πορεία μεταφράστηκε σε άλμα 14 θέσεων στη βαθμολογία όλων των εποχών των Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA η Ελλάδα από την 61η θέση και τους 3 βαθμούς συγκομιδής που είχε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, βρίσκεται πλέον στην 47η θέση με τους πέντε βαθμούς που συγκέντρωσε βάσει αποτελεσμάτων (νίκη με Ακτή Ελεφαντοστού, ισοπαλίες με Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα).

Έτσι, η Εθνική μας προσπέρασε τις Νέα Ζηλανδία, Ονδούρα, Τζαμάικα, Βόρεια Κορέα, Σλοβενία, Σλοβακία, Κούβα, Ιράν, Ουαλία, Τυνησία, Ουκρανία και «έπιασε» στους οκτώ βαθμούς τις Σενεγάλη, Ανατολική Γερμανία, Σαουδική Αραβία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας πραγματικός κλέφτης ποδηλάτων σάς συμβουλεύει...


Πώς θα προστατέψετε το ποδήλατό σας
Ο Nick Smith ήταν μόλις 12 ετών όταν άρχισε να κλέβει ποδήλατα. Η οικογένειά του ζούσε σε ένα προάστιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Μαζί με ένα φίλο του έκλεβαν ένα ποδήλατο κάθε φορά που ήθελαν να μετακινηθούν στην πόλη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο vocativ.com οι δυο τους μέσα στα επόμενα χρόνια είχαν αρπάξει πάνω από 100 ποδήλατα.

Το όνομα Nick Smith είναι φυσικά ένα ψευδώνυμο, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, παρά μόνο τα… μυστικά της «τέχνης» του.

Άλλωστε, σήμερα, σε ηλικία 30 ετών εξακολουθεί να την εξασκεί. Οι φοιτητές που ζουν κοντά στο πανεπιστημιακό χώρο της Νότιας Καρολίνα «είναι εύκολος στόχος» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Nick ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει μερικές χιλιάδες ποδήλατα τα τελευταία 18 χρόνια, με το ρεκόρ του να είναι 10 μέσα σε ένα βράδυ.

Τι πρέπει να προσέχετε αν δε θέλετε να σας κλέψουν το ποδήλατό σας, σύμφωνα με τον ίδιο:

Πού είναι πιο ασφαλές να αφήνετε το ποδήλατό σας

Σύμφωνα με τον Smith, ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το ποδήλατό σας είναι να μην το αφήνετε ποτέ σε εξωτερικό χώρο. Αν δεν έχετε αυτήν την επιλογή, φροντίστε τουλάχιστον να το κλειδώνετε σε κάποιο σημείο, όπου έχει καλό φωτισμό και κίνηση.

«Μην το κλειδώνετε ποτέ στην άκρη της σχάρας, γιατί είναι πιο ορατή στους κλέφτες. Φυσικά, αν θέλουν μπορούν να το αρπάξουν, όμως θα τους κάνετε τη ζωή λίγο δυσκολότερη» συμβουλεύει. «Για να είμαστε ειλικρινείς, πουθενά δε θα είναι απολύτως ασφαλές, όμως αν χρειάζεται να το κλειδώσετε σε κάποιο εξωτερικό χώρο, αναζητήστε κάτι μεταλλικό και μεγάλο. Αποφύγετε τις οδικές πινακίδες και τα πάρκινγκ».

Τι κλειδαριά να χρησιμοποιήσετε

Αποφύγετε τις κλειδαριές-καλώδια κι επιλέξτε καλύτερα αυτές με χοντρή αλυσίδα που έχουν ένα μικρό u-lock ή ένα Kryptonite Fahgettaboudit U-Lock. Φροντίστε να κλειδώσετε το ποδήλατο από το σκελετό, κι ακόμη καλύτερα ανάμεσα και από τους τροχούς.

Μην αγοράζετε ακριβά ποδήλατα… ή έστω «μεταμφιέστε» τα

Εκτός από το να τα φυλάσσετε μέσα στο σπίτι σας, ένα ακόμη προληπτικό μέτρο που μπορείτε να πάρετε είναι να… μην αγοράζετε ακριβά ποδήλατα. Μπορείτε επίσης να τα «μεταμφιέσετε». Τυλίξτε το σκελετό του ποδηλάτου με μονωτική ταινία, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το αναγνωρίσετε και δυσκολότερο να… πουληθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος


Νίκη για Κύρκο-Πολυζώη


Κάτω από ιδανικές συνθήκες και με τη ζέστη να κάνει αισθητή την παρουσία της, διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας η πρώτη έκδοση του ανανεωμένου Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος. Ο 4ος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος, συγκέντρωσε αρκετές και δυνατές για την εποχή συμμετοχές, σε όλες τις κατηγορίες, με τα πληρώματα να δηλώνουν ευχαριστημένα που επανήλθαν σε αγαπημένες ειδικές, μετά από καιρό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ουκ ολίγες ήταν οι επιστροφές οδηγών στο μπάκετ, ύστερα από απουσία αρκετών ετών.

Θριαμβευτές από την Ιτέα, έφυγαν οι περσινοί πρωταθλητές Κύρκος-Πολυζώης, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Βέβαια, στην πρώτη ειδική είχαν μια μικροέξοδο, η οποία τραυμάτισε το Mitsubishi Lancer Evo IX. Εν συνεχεία και αφού επούλωσαν τις πληγές, επιτέθηκαν στο δεύτερο σκέλος, με αποτέλεσμα να πάρουν μια άνετη νίκη, τη δεύτερη φετινή. Πλέον ατενίζουν με άλλον αέρα την ασφάλτινη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς απέκτησαν διαφορά 5 βαθμών από τους διώκτες τους.



Παράλληλα, ο 45χρονος οδηγός κέρδισε και τους δύο γύρους του Κυπέλλου Χώματος, καθώς κάθε loop αποτέλεσε ξεχωριστό αγώνα για το θεσμό.


Προβλήματα που δεν τους επέτρεψαν να παλέψουν όπως θα ήθελαν για τη νίκη, αντιμετώπισαν οι δεύτεροι, Φιλιππίδης-Σαΐνης. Αρχικά, είχαν τετ-α-κε, ενώ ένα λάστιχο και στα δύο περάσματα από το Δροσοχώρι τους στέρησε τις όποιες ελπίδες για νίκη. Ευχάριστη έκπληξη του αγώνα αποτελεί η τρίτη θέση των Ι. Άκρατου-Ε. Άκρατου (Mitsubishi Lancer Evo IX) , οι οποίοι έβαλαν «στο σακούλι» τους πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του Κυπέλλου Χώματος, θεσμό που ακολουθούν φέτος. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ο 37χρονος οδηγός ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο του μεγάλο χωμάτινο ράλλυ, συμπληρώνοντας το βάθρο.

Άτυχοι με το «καλημέρα» στάθηκαν και οι πρωταθλητές του 2012, Νιώρας-Κακαλής, καθώς το τετ-α-κε που είχαν στους πρώτους Βωξίτες και το πρόβλημα στο τιμόνι στη συνέχεια οδήγησαν το πλήρωμα στην τέταρτη θέση, με τις ελπίδες τίτλου όμως να παραμένουν ζωντανές. Παρά το γεγονός πως ο Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης οδήγησε ένα αδύναμο, όπως δήλωσε ο ίδιος, Mitsubishi Lancer Evo VIII, κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στην πέμπτη θέση. Έχοντας δίπλα του τον μόνιμο, πλέον, συνοδηγό, Μάριο Τσαούσογλου, ξεκίνησε μουδιασμένα από την όγδοη θέση και εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες των πρωτοπόρων, σκαρφάλωσε στη γενική.



Με τον Κωστή Στεφανή να έχει το ρόλο του δασκάλου, ο Νικόλας Χαλιβελάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) βρέθηκε πίσω από τον αδερφό του, πετυχαίνοντας έτσι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα της καριέρας του. Σίγουρα το κέρδος που αποκόμισε από τον έμπειρο Στεφανή είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Στην επάνοδό του στους αγώνες, ο Πάνος Ζήσης έχοντας πλάι του τον Αλέξανδρο Τσιάπα, ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, στην παρθενική εμφάνιση του οδηγού με το νέο του απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer Evo VI. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σπανός-Γκότοβος (Subaru Impreza Sti Spec-C), Κλουβάτος-Βλαχογένης (Mitsubishi Lancer Evo IX) και οι Κύπριοι Κυριάκου-Αριστίδου, οι οποίοι το διασκέδασαν με το Subaru Impreza R4, πιθανώς στον τελευταίο φετινό τους φετινό αγώνα στη χώρα μας.

Στην F2, τώρα, οι «Pazonen»-Κούγιας (Toyota Yaris) πήραν 3 από τις 4 ειδικές στην κατηγορία τους και τερμάτισαν στην κορυφή τόσο της κατηγορίας, όσο και της Α5, αν και προς το τέλος …καρδιοχτύπησαν. Οι Αντωνίου-Αντωνίου (Ford Escort RS 2000), που βρέθηκαν πίσω τους, μπήκαν στην τελευταία ειδική του αγώνα, όντας 13 δλ. μακριά από τους επικεφαλής της κατηγορίας. Ένα κλατάρισμα, όμως, δεν επέτρεψε στο πλήρωμα να παλέψει για τη νίκη και η τελική διαφορά ξεπέρασε τα 4 λεπτά. Το Λαμιώτικο πλήρωμα, ωστόσο, τερμάτισε πρώτο στην Ε11. Τρίτη θέση στην F2 και πρώτη στην Α6 για τον …στρατιώτη Γεράσιμο Κυπραίο (Peugeot 206 XS), έχοντας δίπλα του το Γιώργο Πισιμάνη. Παρά την εξάμηνη αποχή του από τις ειδικές, ο 26χρονος οδηγός κινήθηκε ταχύτατα και ανανέωσε το ραντεβού του με τους αγώνες για το Σεπτέμβριο στη Λαμία.

Άδοξα έληξε η προσπάθεια των Παπαδημητρίου-Πετρόπουλου στη δεύτερη ειδική του αγώνα. Το πλήρωμα λόγω και της ανωτερότητας του Ford Fiesta R5, έχτισε διαφορά 25 δλ. στην πρώτη ειδική. Στα τελευταία χιλιόμετρα της δεύτερης, όμως, ένα κλαταρισμένο ελαστικό που προτίμησε να μην αλλάξει είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δρόμου, χτυπώντας ελαφρά σε δέντρο. Προκειμένου να μη δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στο «Ιταλικό» Fiesta, ο Παπαδημητρίου αποφάσισε να μη συνεχίσει την προσπάθειά του. Ευχή όλων, βέβαια, είναι να απολαύσουμε πολύ σύντομα τον 49χρονο οδηγό στις ειδικές διαδρομές της χώρας μας. Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τους Μπαντούνα-Σούκουλη, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον τερματισμό, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, καθώς ο κινητήρας του Mitsubishi Lancer Evo VI παρέδωσε πνεύμα. Κρίμα, καθώς η μέχρι τότε εμφάνισή τους ήταν εξαιρετική.

Στις υπόλοιπες εγκαταλείψεις ξεχωρίζουν αυτές των πρωτοπόρων στη βαθμολογία της Α5, Αγγελόπουλου-Δίπλα (Toyota Yaris) στα πρώτα μέτρα των Βωξιτών από θερμοκρασία, των «Άρμα»-«Αρμάκι» (Nissan Micra K11) από αντλία βενζίνης και των τρίτων στην F2, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Γιώτη-Βότση (Hyundai Accent). Στην πρώτη ειδική, το Subaru Impreza GT των Λαϊνόπουλου-Κολοτούρου άρπαξε φωτιά, η οποία σβήστηκε έγκαιρα, χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Έξοδο είχαν οι Κωνσταντάκος-Σιδεράκης (Subaru Impreza STi N14) και οι Μαγιάφης-Μαλακτάρη με το θηριώδες και εντυπωσιακό Jeep Grand Cherokee.

Τις ημέρες του αγώνα, η Ιτέα θύμισε παλιές, καλές Ακροπολικές εποχές. Οι πολυαγαπημένες ειδικές της περιοχής, σε συνδυασμό με τους φιλόξενους κατοίκους, την όμορφη παραλία και τη «ραλλιστική» ιστορία συνθέτουν μια επιτυχημένη συνταγή που πρέπει να επαναληφθεί. Μοναδικό μελαγχολικό σημείο η απουσία των θεατών, οι οποίοι αυτή τη ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, επέλεξαν τις παραλίες.

Στα θετικά του αγώνα, η διαδικτυακή κάλυψη της εκκίνησης, του τερματισμού, καθώς και της Ε.Δ. Βωξίτες από τον ιστότοπο www.sportaltv.gr. Ευχή όλων είναι να πραγματοποιηθεί ένας ακόμη καλύτερος αγώνας τη νέα χρονιά, με περισσότερες συμμετοχές! Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι το ασφάλτινο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. στις 14 Σεπτέμβρη.












Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνονται από σήμερα οι επικουρικές συντάξεις...


Μειώνονται από σήμερα οι επικουρικές συντάξειςΔιαμορφώνονται στα 180 ευρώ...


Μειώσεις από σήμερα, ύψους 5,2%, στις επικουρικές συντάξεις εφαρμόζονται για 1.168.540 συνταξιούχους. Με την απόφαση του ΕΤΑΑ η...
μέση επικουρική σύνταξη διαμορφώνεται στα 190 ευρώ και μετά την προτεινόμενη μείωση θα πέσει στα 180 ευρώ.

Η μείωση αρχίζει από την 1η Ιουλίου, βάσει μνημονιακής υποχρέωσης που προβλέπει «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Επίσης εντός του Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των συντάξεων, με ενιαίο τρόπο για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Το νέο σύστημα θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2014 και με αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού πόσου που εισπράττουν οι συνταξιούχοι από 2,8% έως και 7,5% (ή από 27 έως και 200 ευρώ τον μήνα) και όταν εφαρμοστεί θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2014...
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Σαν σήμερα το 1828 ξεκινάει τη λειτουργία της η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

332 π.Χ. – Άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.

1097 – Νίκη των Σταυροφόρων επί των Σελτζούκων Τούρκων στο Δορύλαιο.

1821 – Ελληνική Επανάσταση του 1821, 22 Οπλαρχηγοί των Τρικόρφων ανακηρύσσουν τον Δ. Υψηλάντη αρχιστράτηγο στον Αγώνα.

1858 – Στη Linnean Society του Λονδίνου γίνεται κοινή παρουσίαση των θεωριών του Κάρολου Δαρβίνου και του Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας για την εξέλιξη των ειδών.

1863 – Αμερικανικός εμφύλιος: Ξεκινά η μάχη του Γκέτισμπεργκ.

1867 – Ιδρύεται η Καναδική Συνομοσπονδία με την Πράξη για τη Βρετανική Βόρειο Αμερική του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

1913 – Β' Βαλκανικός Πόλεμος: Ελευθερώνεται η Δράμα από τον ελληνικό στρατό και υπογράφεται στο Χατζή Μπεϊλίκ η συνθήκη ανακωχής μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

1914 – Αρχίζει να γενικεύεται ο διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

1916 – Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Πρώτη μέρα της Μάχη του Σομμ.

1933 – Gleichschaltung: Υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις να πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό των κερδών τους στο NSDAP.

1960 – Ανεξαρτησία της Σομαλίας.

1962 – Ανεξαρτησία της Ρουάντα.

1962 – Ανεξαρτησία του Μπουρούντι.

1972 – Αρχίζει στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας η περίφημη σκακιστική αναμέτρηση μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή, Σοβιετικού Μπόρις Σπάσκι και του Αμερικανού διεκδικητή Μπόμπι Φίσερ.

1991 – Διαλύεται επίσημα το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

2004 – Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κερδίζει στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την ομάδα της Τσεχίας με 1-0 και προκρίνεται στον τελικό. To γκολ πετυχαίνει στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ



Ηλεκτρονικά θα γίνεται από σήμερα η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ).

Σύμφωνα τη σχετική εγκύκλιο, από σήμερα καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος ή αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ - τ. ΕΤΕΑΜ).

Η διαδικασία αφορά τόσο την κύρια όσο και την επικουρική σύνταξη, ενώ εξαιρούνται από αυτή οι ασφαλισμένοι στα ταμεία που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του ταμείου του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) και του Ταμείου Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων (τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ).

Εκτός από αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων, οι οποίοι θα συνεχίσουν να υποβάλλουν τις έντυπες αιτήσεις, λόγω της διατήρησης αυτόνομων μηχανογραφικών συστημάτων στα Ταμεία ασφάλισής τους, θα εξακολουθήσει να ισχύει και η δυνατότητα υποβολής της έντυπης αίτησης συνταξιοδότησης (Σ3) για τις περιπτώσεις απονομής ή μεταβίβασης σύνταξης, λόγω θανάτου, δεδομένου ότι για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης, λόγω θανάτου, προαπαιτείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής των έμμεσων μελών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας μέχρι το μεσημέρι, μπουρίνια από το απόγευμα

Αίθριος και ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα. Δείτε σε ποιες περιοχές.

Αναλυτική Πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας καθώς και της Θράκης.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νοτιά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 35 και πιθανόν κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ από την Τρίτη ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων - Ολες οι αλλαγές

Από την Τρίτη 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4261/14 ο οποίος και ορίζει το νέο πλαίσιο που θα διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων.

Ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τις 5 Μάη, προβλέπει κατ΄αρχάς την υποχρέωση του ασφαλισμένου να πληρώσει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι τη λήξη του, χωρίς να έχει πλέον τη δυνατότητα της αποπληρωμής του έως και 30 ημέρες μετά.

Σε διαφορετική περίπτωση το όχημά του θα θεωρείται ανασφάλιστο, κάτι που επισύρει αυστηρότατες ποινές.

Πλέον η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα, από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.

Η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης, έναντι του ζημιωθέντος τρίτου μετά την πάροδο 16 ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου.

Παράλληλα, ο νέος νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες που δεν θα φροντίσουν να ανανεώσουν ή να ασφαλίσουν έγκαιρα το αυτοκίνητό τους.

Αναλυτικά οι κυρώσεις:

Διοικητικές

    Αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες
    Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής
    Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ποινικές

    Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Πριν από την επιβολή του προστίμου η διαδικασία προβλέπει την αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητηρίου, βάσει του οποίου θα τον καλεί να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες και να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ. Αν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δε συμμορφωθεί, ο νόμος προβλέπει την επιβολή νέου προστίμου 500 ευρώ σε συνδυασμό με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ