Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Γιορτή Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα

 

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού εορτάστηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή των Οινοφύτων στο λόφο όπου παλιά βρισκόταν ενετικός πύργος. Την παραμονή της εορτής 30 Ιουνίου 2014 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή πλήθους πιστών.
Ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο.
 imtl.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

20μελής Διεθνής ομάδα Αρχαιολόγων στην Θήβα!


Νέες ανασκαφές στην Οπλοθήκη και το κεντρικό Ανάκτορο…

Για πινακίδες, ελεφαντόδοντο και το Δωμάτιο του Θησαυρού…

Β. Αραβαντινός: «Όποιοι βούλονται  για αυτή την πόλη,  που αξίζει πολλά  και της τα χρωστάμε»

Με στόχο τις πινακίδες της Οπλοθήκης επί της οδού Πελοπίδου και το Δωμάτιο του Θησαυρού του κεντρικού Ανακτόρου της οδού Αντιγόνης, εργάζονται πυρετωδώς οι δυο ομάδες Αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων  Β. Αραβαντινό…

Είκοσι άτομα από Πανεπιστήμια της Σορβόννης και άλλα περιφερειακά της Γαλλίας, το αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης ,  το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, το Ελβετικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων  και πολλούς εθελοντές «όποιοι βούλονται  για αυτή την πόλη που αξίζει πολλά  και της τα χρωστάμε» όπως υπογραμμίζει ο κ. Αραβαντινός, ανασκάπτουν καθημερινά τα δυο σημεία της πόλης, μέχρι να φτάσουν τον στόχο τους…

Ο λόγος για τις ανασκαφές της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, του παλαιότερου Ιδρύματος της χώρας μας, (1837), που γίνονται σε συνεργασία με την Εφορία των Αρχαιοτήτων  Θήβας, στα πλαίσια του 5ετούς προγράμματος συστηματικών ανασκαφών και για πρώτη φορά στην ιστορία των Θηβών…

«Έχουμε  δυο τομείς: Ο ένας στο κέντρο,  στην οδό Αντιγόνης , στο λεγόμενο κεντρικό ανάκτορο και ο άλλος στα παραρτήματα του ανακτόρου,  στην οδό Πελοπίδα, που έμειναν στην  βιβλιογραφία ως οπλοθήκη» περιγράφει ο κ. Αραβαντινός, εξηγώντας πως οι ομάδες επιχειρούν πρώτα στην Οπλοθήκη, καθώς οι επιχώσεις είναι μικρότερες, ενώ παράλληλα ανοίγεται μια τεράστια τομή στο κέντρο ώστε να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα ασφαλείας, τα οποία την περσινή χρονιά  τον ανησύχησαν…

Τα φετινά ευρήματα για τον Β. Αραβαντινό είναι γνωστά!  Πινακίδες και ελεφαντόδοντα στον χώρο της Οπλοθήκης, όπου έχει αρχίσει ήδη το κοσκίνισμα…

Στον χώρο του ανακτόρου αναμένεται να «μπουν» στον χώρο του Θησαυρού, που τους χωρίζει η οδός Αντιγόνης, καθώς γνωρίζουν ήδη το δωμάτιο των  πύθων, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φτάσουν  ως τα μυκηναϊκά στρώματα, καθώς υπολείπονται ακόμα 3 μέτρα βάθος…

Οι ομάδες θα παραμείνουν στην Θήβα για 6 εβδομάδες σύμφωνα με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όμως οι οικονομικές δυνατότητες του Β. Αραβαντινού αρκούν για πεντέμισι …

Όσο για το περίφημο ψηφιδωτό, το οποίο ανακαλύφθηκε πέρσι και που πολλοί θα ήθελαν να το δουν, αυτό  δεν αφαιρέθηκε για λόγους στρατηγικής και παραμένει στον χώρο και στην θέση του καλυμμένο…

Τα περσινά ευρήματα πάντως, παρουσιάστηκαν  στις 9 Μαϊου,  μαζί με τις άλλες  μεγάλες ανασκαφές της Ελλάδας  και δημοσιεύτηκαν  στο «ΕΡΓΟΝ» της Αρχαιολογικής Εταιρείας, που ήδη κυκλοφορεί και αναφέρει χαρακτηριστικά: « Στον πρώτο τομέα, του ανακτόρου, έγινε βαθύτατη τομή βάθους σχεδόν 6 μέτρων και βρέθηκε το δάπεδο οικήματος των μυκηναϊκών χρόνων , καλυμμένο με υπολείμματα πυρκαγιάς  πάχους 1 μέτρου. Στο στρώμα αυτό της πυρκαγιάς, της καταστροφής όπως λέγεται, βρέθηκε άφθονη κεραμική, ποικίλα αποθηκευτικά αγγεία, μαγειρικά τριποδικά σκεύη, αλλά και πολυτελέστερα και λεπτόλεπτα. Κύπελα, κύλικες, σκύφοι, ψευδόστομοι αμφορείς, αλάβαστρα ως και δυο κρατήρες. Η ποσότητα της κεραμικής και το είδος της φανερώνουν ότι ο χώρος ήταν αποθήκη ή μαγειρείο και πιθανώς να εξεπλήρωνε  και τις δυο χρήσεις: Ήταν ένα μαγειρείο για πολλά πρόσωπα που διέθετε αναλόγου αριθμού μαγειρικά  σκεύη και σερβίτσια και ανάμεσα στα ευρήματα συγκαταλέγεται και θραύσμα μικρογραφικής τοιχογραφίας, που εικονίζει κυνήγι ελαφιών.

Στην ίδια περιοχή του ανακτόρου, σε τομή βάθους 1.80 μέτρων, βρέθηκε μέρος κρηναίου οικοδομήματος με τοίχους  ύψους 0.60 μ. και δάπεδο ψηφιδωτό του 4ου μ.Χ αιώνα, όπου εικονίζονται  θαλάσσια είδη….

Στην Οπλοθήκη , σε τομή αρκετού βάθους , βρέθηκαν μυκηναϊκοί τοίχοι  της ανακτορικής και μετανακτορικής  περιόδου  και σε δυο στρώματα  πήλινα ανθρωπόμορφα ειδώλια ως και ζώων και λεπίδες οψιανού…. Στο κατώτερο στρώμα μάλιστα,  βρέθηκαν πολλά μυκηναϊκά με διάκοσμο όστρακα από ελεφαντοστούν, οψιανοί, πυριτόλιθοι  και θραύσματα κονιαμάτων»..

Στο «ΕΡΓΟΝ» τέλος, δημοσιεύεται και η ανακάλυψη του περίφημου ψηφιδωτού, το οποίο αργοτερα αναμένεται να εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζί με τη σύνταξη Αυγούστου το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ



Ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης του Αυγούστου θα επαναχορηγηθεί το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι έχουν σύζυγο μη συνταξιούχο με έτος γέννησης το 1949.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, τον Ιούλιο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διακοπής καταβολής του επιδόματος, και έγιναν όλες οι ενέργειες για την επαναχορήγηση του επιδόματος αναδρομικά.


Οι συνταξιούχοι γήρατος του ΟΓΑ δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του συζύγου του/της και εφ' όσον αυτός δεν λαμβάνει σύνταξη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στο Ρέθυμνο: Ισως να υπάρχουν δύο κροκόδειλοι! (video)





    Συμβουλές στους πολίτες του Ρεθύμνου να αποφεύγουν την κοίτη του φράγματος ποταμών στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες μέχρι να ξεκαθαριστεί αν όντως υπάρχει κροκόδειλος, δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.




Η φημολογία για την ύπαρξη του ερπετού μήκους δύο μέτρων έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και πολύ μεγάλη περιέργεια σε όλη την Ελλάδα.
Ο κροκόδειλος μήκους περίπου δύο μέτρων έκανε την...εμφάνιση του στο Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο και τυχαία έγινε αντιληπτός από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αρχικά η είδηση η οποία εξαπλώθηκε κυρίως μέσα από διαδικτυακά μπλογκς και το Facebook θεωρήθηκε ως ένα από τα χιλιάδες spam που κυκλοφορούν με ψεύτικες ειδήσεις και φωτογραφίες.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Στη συνέχεια όμως υπήρξε κινητικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε έκταση τέτοια ώστε τοποθετήθηκαν ακόμα και κάμερες σε μεγάλη έκταση του Φράγματος ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος και να καταγραφούν οι κινήσεις του.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και «πανικοβάλει» δεδομένου ότι στο φράγμα παρά τα μέτρα που υπάρχουν πολίτες βουτάνε στα νερά του, όπως για παράδειγμα την ημέρα των Φώτων κατά την οποία και καθαγιάζονται τα νερά του.

Φημολογία θέλει ο κροκόδειλος να βρέθηκε στα νερά, μετά από απερίσκεπτη κίνηση κάποιου ο οποίος είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο αμφίβιο και διαπιστώνοντας το πόσο μεγαλώνει το «ξεφορτώθηκε» ρίχνοντας το στα νερά του φράγματος.

Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του για τον εντοπισμό του και τη λήψη μέτρων. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρυτερη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες και μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε συνετό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

20 συλλήψεις στη Στερεά το τελευταίο 24ωρο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιπλέον είκοσι (20) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, την Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Ευβοίας & Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας & Καρύστου Ευβοίας, συνολικά είκοσι (20) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας στη Λαμία, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον, κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, μαζί με ένα ακόμη ομοεθνή του. Ειδικότερα, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, ενώ σε οικία ομοεθνή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αλυσοπρίονο, που είχαν αγοράσει από υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος τα είχε αφαιρέσει από αποθήκη ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού. Σε βάρος του υπηκόου Ρουμανίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους.

    Ημεδαπή στη Λιβαδειά, για κλοπή χρυσαφικών και αντικειμένων από οικία ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών.

    Ημεδαπός σε περιοχή της Χαλκίδας, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει καλώδια, τα οποία είχε κόψει από τέσσερις (4) κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ. Κατασχέθηκαν ένας κόφτης και ένα γερμανικό κλειδί.

    Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου, διότι αφαίρεσε από οικία 56χρονης ημεδαπής, ένα ποδήλατο και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 550 περίπου ευρώ.

    Τέσσερις (4) ημεδαποί (δύο σε περιοχές της Θήβας και δύο στη Χαλκίδα), για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

    Πέντε (5) αλλοδαποί (τρεις στη Χαλκίδα και δύο στη Θήβα), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

    Δύο (2) αλλοδαποί στο Βασιλικό Ευβοίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν λαθραία πακέτα τσιγάρων.

    Ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και περί ζωοκτονίας. Ειδικότερα, ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε, μία αδέσποτη γάτα, την οποία απέρριψε στη συνέχεια στα σκουπίδια.

    Ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

    Ημεδαπός στη Λιβαδειά, διότι κατελήφθη από τους αστυνομικούς να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη).

    Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα, για υγειονομική παράβαση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .


Διαβάστε Περισσότερα »

Mε συσκευές GPS(!) νίκησαν τους τραυματισμούς στο Μουντιάλ οι παίκτες της Αμερικής




    Με μία συσκευή GPS σε μέγεθος σπιρτόκουτου, ο γιατρός της ομάδας των ΗΠΑ, George Chiampas παρακολουθούσε τους παίκτες κατά τη διάρκεια των αγώνων τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.



Μελετώντας κάθε κίνησή τους, (τρέξιμο, άλματα κλπ) μπορούσε να...Type Your Post Summary Hereπροβλέψει και να αποτρέψει πιθανόν τραυματισμούς και να παρακολουθεί την φυσική κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή.

Οι αθλητίατροι λαμβάνουν πληροφορίες για τους παίκτες τους χρησιμοποιώντας πληθώρα συσκευών, και πλέον οι τραυματισμοί στις διοργανώσεις είναι σαφώς μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξηγεί στο Bloomberg ο Michael Terry, ορθοπεδικός χειρουργός στο Northwestern Medicine.

Ειδικά στην εθνική ομάδα της Αμερικής υπάρχει επιτελείο τουλάχιστον 10 γιατρών και προπονητών που είναι υπεύθυνοι για την υγεία των παικτών.
Για την ιστορία, σε όλη την διάρκεια της αμερικανικής συμμετοχής στο Μουντιάλ, που αποκλείστηκε πριν τους 8 από το Βέλγιο, μόνο ένας παίκτης, ο επιθετικός Jozy Altidore τραυματίστηκε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Κάστρο Βοιωτίας



Σε εξέλιξη είναι από τις 9 το πρωί, φωτιά στο Κάστρο Βοιωτίας στην περιοχή Γλα. Σύμφωνα με πληροφορίες καίει σε αγροτοδασική έκταση και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου με 7 άτομα, ενώ υπάρχει και βοήθεια από αέρος με 2 αεροσκάφη πετζετέλ.

 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε από τις 9 το πρωί, φωτιά στο Κάστρο Βοιωτίας στην περιοχή Γλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες καίει σε αγροτοδασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου με 6 άτομα. Ολοκλήρωσαν τις ρίψεις τους τα 2 αεροσκάφη πετζετέλ που επιχειρούσαν το πρωί και αποχώρησαν
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις εισαγωγής μαθητών στις σχολές του ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοίνωσε , ότι κατά το σχολικό έτος 2014-15 θα εισαχθούν:

α) στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ 4.675 μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 24 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1991-1998.

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 4-7-2014 έως 18-7-2014 στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αιτήσεις εισαγωγής μαθητών στις σχολές του ΟΑΕΔ

Για τα τμήματα στα οποία δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας θα συνεχιστεί από 25/8/2014 έως τη συμπλήρωσή τους, μέχρι και 19/09/2014.

β) στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΟΑΕΔ 2.075 μαθητές και μαθήτριες σε 22 νέες ειδικότητες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι απόφοιτοι Γυμνασίου ηλικίας έως είκοσι (20) ετών (όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 1999).

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 4-7-2014 έως 18-7-2014 και από 25/8/2014 έως 30/9/2014 στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση

Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μολονότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους, και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους» τονίζει η κα Βούλτεψη και προσθέτει:

«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ανέφερε ότι, αν η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω» τόνισε ο κ. Μανιάτης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επιστράτευση των εργαζομένων εντός της ημέρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διεμήνυσε ότι «η εποχή που η κάθε συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να συγκυβερνήσει παρήλθε. Όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί αυτό κάνουν λάθος... η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τάσσεται με την κυβέρνηση, είναι βαθιά γελασμένοι».

«Είμαστε νόμιμη και εκλεγμένη κυβέρνηση, που έχει τη δεδηλωμένη. Έχει τελειώσει η εποχή που οι συνδικαλιστές κατέβαζαν τους διακόπτες όποτε ήθελαν (...). Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ» σημείωσε.

«Να σκίσουμε τα φύλλα πορείας»

Να σκίσουν τα φύλλα πορείας, αν φθάσουν στα χέρια τους, κάλεσε από τη μεριά του, τους εργαζομένους στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ».

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε, γιατί χωρίς εμάς… γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια» δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας στον ALPHA.

«Η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού»

Αυταρχισμό καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική.

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται» τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει πως η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί.

«Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και αυτήν την ώρα, να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ: «Αλληλεγγύη του λαού ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης»

«Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις» σημειώνει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί».


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Ιουλίου....

1316: Διεξάγεται η Μάχη της Μανωλάδας στην Κοίλη Ηλεία, μεταξύ των στρατευμάτων του Λουδοβίκου της Βουργουνδίας και του Φερδινάνδου της Μαγιόρκας για τον έλεγχο του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Ο Λουδοβίκος θα επικρατήσει και θα παραμείνει κυρίαρχος του Πριγκιπάτου.

1610: Ο Βρετανός έμπορος από το Μπρίστολ, Τζον Γκάι, μαζί με άλλους 39 άποικους φεύγουν από το Μπρίστολ για τη Νέα Γη στον Καναδά.

1687: Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας, όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της Μηχανικής και το νόμο τηςΒαρύτητας.

1821: Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως, αποτελούμενοι από 300 άνδρες, υφίσταται πανωλεθρία. Ισχυρή δύναμη Κρητών επιτίθεται εναντίον 5.000 Τούρκων κοντά στα Χανιά και τους τρέπει σε φυγή με σοβαρότατες απώλειες.

1824: Περίπου 600 Έλληνες νικούν πάνω από 3.000 Τούρκους, υπό τον Ομέρ Πασά της Καρύστου, στην περιοχή Μαραθώνα.

1930: Ο Έλληνας σεφ Γιώργος Σταθάκης επιχειρεί να πέσει από τους καταρράχτες του Νιαγάρα μέσα σ' ένα βαρέλι. Εγκλωβίζεται, όμως, στο πίσω μέρος του καταρράκτη για 18 ώρες και πεθαίνει από ασφυξία.

1934: «Ματωμένη Πέμπτη»: Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο πυροβολεί κατά απεργών λιμενεργατών και σκοτώνει δύο.

1943: Η επίθεση τον Γερμανών στο Κουρσκ.

1946: Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

1950: Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, παρέχει σε όλους τους Εβραίους με νόμο το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

1962: H Αλγερία γίνεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία.

1964: Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον για την λύση του Κυπριακού. Προβλέπει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία (Παραχώρηση της Χερσονήσου της Καρπασίας στην Τουρκία ή μίσθωση της Χερσονήσου της Καρπασίας και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία). Θα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

1965: Η Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση, τραγουδώντας «Τόσκα» στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

1975: To Πράσινο Ακρωτήριο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Πορτογαλία.

1986: Ξανανοίγει για το κοινό το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, μετά από εντατικές εργασίες συντήρησης.

1991: Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

1994: Αρχίζει στο Μιλάνο η δίκη για τα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, για τα οποία βαρύνονται εξέχοντα μέλη της παλιάς φρουράς των Ιταλών πολιτικών και τα οποία προκαλούν την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου της γειτονικής χώρας.

1996: Γεννιέται η Ντόλι το πρόβατο, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό. Η γέννηση της Ντόλι δημιούργησε πάταγο διεθνώς ότι η σκοτσέζικη ερευνητική εταιρεία ανακοίνωσε το επίτευγμά της ένα χρόνο αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου 1997. Το 1999 οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα κύτταρα της Ντόλι άρχισαν να γερνάνε γρηγορότερα από ό,τι στα άλλα πρόβατα, ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας. Ορισμένοι μοριακοί βιολόγοι υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν να παραχθούν κλώνοι, χωρίς το αρχικό γενετικό υλικό των ενηλίκων που χρησιμοποιείται στη διαδικασία της «πυρηνικής μεταφοράς» να γερνά ταχύτερα από το νεαρό κλώνο. Στη μέθοδο της πυρηνικής μεταφοράς ως «πρώτη ύλη» χρησιμοποιούνται ωάρια, από τα οποία έχει αφαιρεθεί ο πυρήνας με το γενετικό υλικό, και κύτταρα του ενήλικου οργανισμού που πρόκειται να «αντιγραφεί». Η Ντόλι θανατώθηκε στην ηλικία που είχε το πρόβατο-δότης, όταν εφαρμόστηκε ο κλωνισμός. Με ευθανασία έληξε η ζωή του διασημότερου πρόβατου, της Ντόλι, η οποία ήταν το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο.Το Ινστιτούτο Ρόσλιν επιβεβαίωσε ότι οι επιστήμονες τερμάτισαν τη ζωή του εξάχρονου προβάτου αφού διαπίστωσαν προϊούσα πνευμονική ασθένεια. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απόπειρες κλωνισμού καταλήγουν σε αποτυχία καθώς νωρίτερα το Φεβρουάριο πέθανε για άγνωστους λόγους η Ματίλντα, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο στην Αυστραλία.

2004: Λαμπρή υποδοχή επιφυλάσσουν η Πολιτεία και χιλιάδες φίλαθλοι στους Έλληνες διεθνείς, που επιστρέφουν από την Πορτογαλία μετά την κατάκτηση του Euro 2004. Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου οι διεθνείς μας αποθεώνονται από τους χιλιάδες Έλληνες, που έχουν κατακλύσει τόσο το Στάδιο όσο και ολόκληρη τη διαδρομή, που τους φέρνει από το αεροδρόμιο.

2009: Οι Ρότζερ Φέντερερ σπάει όλα τα ρεκόρ κερδίζοντας το 15ο του Grand Slam επικρατώντας στο Γουίμπλεντον του Άντι Ρόντικ.

Γεννήσεις

1321 - Ιωάννα του Πύργου, βασίλισσα της Σκωτίας
1549 - Φραντσέσκο Μαρία Ντελ Μόντε, Ιταλός διπλωμάτης
1717 - Πέτρος Γ', βασιλιάς της Πορτογαλίας
1793 - Πάβελ Πέστελ, Ρώσος επαναστάτης
1820 - Ουίλιαμ Ράνκιν, Σκωτσέζος μηχανικός και φυσικός
1837 - Ιωακείμ Δ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1877 - Βάντα Λάντοβσκα, Πολωνή μουσικός
1889 - Ζαν Κοκτώ, Γάλλος συγγραφέας
1897 - Γεώργιος Γρίβας, Κύπριος αγωνιστής και στρατιωτικός
1911 - Ζωρζ Πομπιντού, Γάλλος πολιτικός
1913 - Γεώργιος Κωστάκης, Έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης
1915 - Τζον Γούντραφ, Έλληνας δρομέας
1928 - Πιέρ Μωρουά, Γάλλος πολιτικός
1956 - Οράσιο Κάρτες, Παραγουανός πολιτικός
1966 - Τζιανφράνκο Τζόλα, Ιταλός ποδοσφαιριστής και προπονητής
1974 - Μάρσιο Αμορόζο, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής
1982 - Τουμπά Μπουγιουκουστούν, Τουρκάλα ηθοποιός
1989 - Γεώργιος Εφραίμ, Κύπριος ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1909 - Νεόφυτος Η΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1969 - Βίλχελμ Μπακχάουζ, Γερμανός πιανίστας
1969 - Βάλτερ Γκρόπιους, Γερμανός αρχιτέκτονας
1989 - Μαρία Βασιλείου, Ελληνίδα ηθοποιός
2006 - Κεν Λέι, Αμερικανός επιχειρηματίας
2007 - Κέρουιν Μάθιους, Αμερικανός ηθοποιός


Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Ανακοίνωσε Γεωργιάδη, αποδέσμευσε τρεις


Με την φανέλα του Λεβαδειακού θ' αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν ο Νίκος Γεωργιάδης. Ποιοι τρεις παίκτες αποδεσμεύτηκαν.


Συγκεκριμένα οι Βοιωτοί γνωστοποίησαν την συμφωνία τους με τους με τον Νίκο Γεωργιάδη, καθώς επίσης και την αποδέσμευση των Μαρτίνες, Μίλιεβιτς και Μπουντόπουλου.

"Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Γεωργιάδη.

Ο παίκτης βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Γεννημένος στις 23 Μαρτίου 1983 στο Τορόντο του Καναδά ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2004 στην Κοζάνη, έχει παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Διαγόρα Ρόδου, ενώ από το 2010 αγωνιζόταν στη Βέροια, της οποίας ήταν και αρχηγός".

"Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Manuel Martinez Lara (Manolo), Christian Miljevic και Γιώργο Μπουντόπουλο.

Τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους".
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014-ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
( ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ )
ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ GRADIMIR ΣΕΡΒΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙ
1/ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ GRADIMIR ΣΕΡΒΙΑΣ
2/ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8:30μ.μ
1/ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ GRADIMIR ΣΕΡΒΙΑΣ
2/ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ¨ΛΑΪΟΣ ¨ΘΗΒΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 9 :00μ.μ
ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΜΕ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ & ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ : ΔΡΙΤΣΑ ΣΩΤΗΡΗ – ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΑΝΝΗ –
ΞΥΝΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΠΑΝΟΥΣΑΚΗ ΑΓΗΣΙΛΑΟ –
ΓΡΥΠΑΡΗ ΒΑΓΓΕΛΗ – ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗ
ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8 :30μ.μ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ
1/ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
2/ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ &
3/ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΥΘΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8 :30μ.μ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ
1/ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
2/ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ¨ Ο ΠΟΝΤΟΣ ¨&
3/ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ¨ΕΙΛΕΣΙΟΝ ¨ΑΣΩΠΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8 :30μ.μ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ
1/ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
ΘΗΒΑΣ &
2/ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8 :30μ.μ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ
1/ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΩΝΑ
2/ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ &
3/ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ¨ ΣΙΔΕΣ¨
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8 :30μ.μ
Α’ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ
1/ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΑΣ ¨ΤΕΡΨΥΧΩΡΕΙΟ¨
2/ΤΟΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΟΣ &
3/ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΜΑΚΡΥΠΑΠΑΣ ¨ ΤΑ ΒΑΒΟΥΛΑ ¨
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΤΡΙΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 9 :00μ.μ
¨ΠΛΟΥΤΟΣ ¨ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :Κ.Χ. ΜΥΡΗ
ΑΝΑΛ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Κ. ΒΟΥΤΣΑΣ -
Α. ΦΟΝΣΟΥ – Σ. ΨΑΛΤΗΣ –
Τ. ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ κ.α
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 9:00μ.μ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
<< ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ >>
ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΜΕ ΤΟΥΣ : ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ – ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8:30 μ.μ
ΕΚΘΕΣΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ ΛΑΪΟΣ ¨
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Α’ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 8:30μ.μ
ΕΚΘΕΣΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΛΑΪΟΣ ¨
Β’ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 9:00μ.μ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
<< Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ >>
ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Ε. ΤΣΩΛΗ –
Δ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ –ΑΛ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ –
Σ. ΜΠΡΙΚΑΣ – Κ. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ –
ΣΤΡ. ΚΑΡΡΑΣ – Γ. ΧΑΤΖΙΝΑΣ –
Λ. ΛΙΑΝΟΣ κ.α
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ 8:30μ.μ
ΕΚΘΕΣΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΛΑΪΟΣ ¨
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 9 :00μ.μ
¨ ΤΡΩΑΔΕΣ ¨ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Κ.Χ ΜΥΡΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ-
ΣΤ. ΜΑΪΝΑΣ – Ι ΠΑΠΠΑ –Μ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ –
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ κ.α
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 9 :00μ.μ
<< ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ >>
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΤΑΜΙΤΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Β. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ –
Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Μ. ΞΑΝΘΑΚΗ –
Λ. ΔΑΓΔΕΛΕΝΗΣ – Ε. ΔΑΓΔΕΛΕΝΗ –
Α. ΣΑΚΑΤΗ – Α. ΣΤΑΜΕΛΟΥ –
Γ. ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ – Μ. ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗ –
Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – Α. ΤΣΟΤΡΑ –
Μ. ΜΠΟΒΑΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 8 :30μ.μ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
¨ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ¨
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ –
Μ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ –
ΑΛ. ΚΟΜΠΟΓΙΩΡΓΑΣ –Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ –
Ν. ΜΗΤΡΟΥΔΗ – Α. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΩΡΑ 8:30μ.μ
ΑΙΘΟΥΣΑ << ΣΕΜΕΛΗ >>
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑΣ
<< H ΘΗΒΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ >>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ –
ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ << ΣΕΜΕΛΗ >>
ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑΣ
<< Η ΘΗΒΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ >>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ –
ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ
Β΄ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 9: 00 μ.μ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
<< ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ >> ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : ΚΩΣΤΑ ΤΑΧΤΣΗ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : ΣΑΠ. ΜΑΚΡΗ –
ΕΦΗ ΚΟΥΛΗ – Κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ –
ΔΗΜ . ΓΑΣΤΟΥΝΙΩΤΗΣ – ΗΛ. ΤΣΩΛΗΣ –
ΔΗΜ. ΚΟΥΡΗ – Γ. ΚΑΤΣΕΛΗ –ΑΦ. ΣΑΛΤΑ
ΣΤ. ΜΠΡΙΚΑΣ – ΕΛ. ΣΟΥΡΜΠΑΙΟΥ κ.α
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ << ΣΕΜΕΛΗ >>
ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑΣ
<< Η ΘΗΒΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ >>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ –
ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΙΘΟΥΣΑ << ΣΕΜΕΛΗ >>
ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑΣ
<< H ΘΗΒΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ >>
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ –
ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ
ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
<< Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ >>

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για το Αγροτικό Ιατρείο Αράχωβας

Θέμα: Απαράδεκτη η  απόφαση περιορισμένης λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου της Αράχωβας.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση, το Αγροτικό Ιατρείο της Αράχωβας, το οποίο εξυπηρετεί τους 3.500 κατοίκους της περιοχής, θα παραμένει κλειστό δύο (2) φορές την εβδομάδα, καθώς ο ένας και μοναδικός γιατρός της Αράχωβας, έπειτα από εντολή της Διοίκησης,  κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντίστοιχο ιατρείο του Λιδορικίου, λόγω της υποστελέχωσης  του τελευταίου.

Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Αγροτικό Ιατρείο της Αράχωβας και να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης



Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας-Δελτίο τύπου της Αστυνομίας


Δείτε ΕΔΩ την είδηση όπως την είχαμε  μεταδώσει χθες σε αποκλειστικό μας ρεπορτάζ

Σήμερα (04-07-2014) περίπου στις 06:35΄το πρωί, στην περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, έμφορτου με τμήμα ανεμογεννήτριας, που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, κινούμενο σε χωμάτινη οδό, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο πρανές της οδού, καταλήγοντας στο κατώτερο τμήμα αυτής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου οδηγού του.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ Θήβας-« ΠΑΛΙ ΕΞΩ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

 « ΠΑΛΙ ΕΞΩ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»
Κε Υπουργέ
Πλήρη απογοήτευση – θλίψη και αηδία είναι τα συναισθήματα μας από την απόφαση σας να αφήσετε για άλλη μια φορά την Στερεά Ελλάδα έξω από το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Εργασία», για 50.000 νέους ανέργους έως 29 ετών.
Η μόνιμη δικαιολογία των κυβερνώντων – διοικούντων περί πλασματικών δεικτών του ΑΕΠ δεν σας δίνει το δικαίωμα να αφήσεται έξω τους άνεργους νέους  του τόπου μας από μια δημόσια δαπάνη (180.000.000),  για αυτούς κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η ρότα όταν πάμε συνέχεια στα βράγχια, εδώ και τέσσερα χρόνια ακούμε μόνο υποσχέσεις.
Κύριοι διοικούντες της Στερεάς Ελλάδος από όποια Θέση υπουργου – υφυπουργού – περιφερειάρχη – βουλευτή – δημάρχου – εκπρόσωπων φορέων – προέδρων επιμελητηρίων, αυτό δεν είναι μνημόνιο, είναι ανυπαρξία όλων μας και οφείλουμε μια απάντηση σε όλους αυτούς που αγωνιούν και περιμένουν από εμάς, η ανεργία δυστυχώς στον τόπο μας στους νέους έφτασε το 60%.

Μετά Τιμής
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας
Χαρατσής Χρήστος

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό μέρισμα: 165 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά την επόμενη εβδομάδα

ΥΠΟΙΚ: Την επόμενη εβδομάδα η καταβολή κοινωνικού μερίσματος €165 εκατ. σε 250.000 νοικοκυριά

Εγκρίθηκε η διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους περίπου 165 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όπως αποφάσισαν στην  συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργος Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρα με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα. Αικ. Σαββαΐδου, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων  του «κοινωνικού μερίσματος».

Συμπερασματικά, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων την 17η Απριλίου 2014 έως και την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2014, έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις και, μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ.

Τονίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Τέλος, σημειώνεται ότι, για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση.


Διαβάστε Περισσότερα »

« Άριελ η Μικρή Γοργόνα » στη Θήβα

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ
Παιδική σκηνή Δελφινάκι


« Άριελ η Μικρή Γοργόνα »

Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι.

Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν « Άριελ η Μικρή Γοργόνα » σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη.

Ένα κλασικό παραμύθι για παιδιά , όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις , τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι.

Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΣΚΗΝΙΚΑ- ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:         Μαρίνα Κουγκάϊ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:                                Έφη Φωκά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:            Γιώργος Ζελίνης                                       
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ :                Ζωή  Γρηγοριαδου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ:                           Θανάσης Λιούνης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:                 Γεώργιος Λαμπριανίδης


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Αναστασία Παντούση, Έντζελ Καπανδρίτης, Ιωάννα Προσμίτη, Σοφιάννα Γρηγοριάδη, Πάτρικ Τοχουμίδης και ο Θανάσης Λιούνης .

Τιμή Εισιτηρίου  8 ευρώ
9 Ιουλίου 2014 ώρα : 9.00 μ.μ.




                                                                              Με εκτίμηση

                                                                              Γεώργιος  Γρηγοριάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο -Σε επιφυλακή η Βοιωτία

Οι έντονοι άνεμοι που θα πνέουν το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχουν θέσει σε επιφυλακή τις κρατικές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει υψηλός κίνδυνος για φωτιές σε οχτώ περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία κινδύνου 4 έχουν ενταχθεί οι εξής περιοχές:


    Περιφέρεια Αττικής και Νήσων
    Περιφέρεια Κρήτης, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (νήσοι Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
    περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα)
    περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας – κεντρική και νότια Εύβοια, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου
    περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
    περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
    περιφερειακή Ενότητα Κορινθία
    περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια)


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την πάγια έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση για τους δημότες του Δήμου Θηβαίων



Συνεργασία του Δήμου Θηβαίων με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής, για την διενέργεια έρευνας, με σκοπό την αξιολόγηση της γενικής κατάστασης της υγείας του πληθυσμού στην Ελλάδα.

Αγαπητοί συνδημότες
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ) και στην πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας B (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης, Hprolipsis. Η επιλογή των νοικοκυριών έχει γίνει με βάση την απογραφή του 2011 από όλη την Ελλάδα και το δικό σας νοικοκυριό είναι ένα από αυτά. Από το κάθε νοικοκυριό θα επιλεγεί τυχαία ένα μέλος του άνω των 18 ετών και έτσι θα εξεταστούν δωρεάν 6.000 ενήλικες.
Η ΕΜΕΝΟ συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεξάγεται με τη συνεργασία όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σκοπός της είναι να μελετήσει τα χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα, όπως αναπνευστικά και καρδιαγγειακά, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία. Θα συλλεχθούν, επίσης, στοιχεία για την ευεξία, τη λήψη φαρμάκων, τα μέτρα πρόληψης και τη χρήση υπηρεσιών υγείας. Η Hprolipsis συντονίζεται, επίσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διεξάγεται σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS». Σκοπός της είναι η συλλογή έγκυρων δεδομένων για τη συχνότητα, τους παράγοντες κινδύνου και τις στάσεις και γνώσεις για τις ηπατίτιδες B και C και τον HIV στο γενικό ενήλικο πληθυσμό καθώς και σε ευάλωτους πληθυσμούς η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πληθυσμών στόχων, ο εμβολιασμός των επίνοσων ατόμων και ευάλωτων πληθυσμών και η ατομική συμβουλευτική οροθετικών ατόμων και η διασύνδεσή τους με το δημόσιο σύστημα παροχής υγείας. Οι μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς πόρους.
Στο πλαίσιο αυτών των μελετών, η κα Αντιγόνη Βολικού θα σας επισκεφτεί για να συλλέξει δεδομένα που αφορούν την υγεία σας μέσω ενός ερωτηματολογίου. Κατόπιν συγκατάθεσης σας, θα πραγματοποιηθεί από ιατρό συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καταμέτρηση ύψους, βάρους, περιφέρειας μέσης, αρτηριακής πίεσης, έλεγχος καρδιακής αρρυθμίας και θα ληφθεί δείγμα αίματος στο οποίο θα γίνει βιοχημικός έλεγχος, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
Οι μελέτες αυτές είναι σημαντικές για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και η συνεργασία σας πολύτιμη. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2262350603
Η διεξαγωγή της έρευνας στην περιοχή μας έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
( Αρ. Απόφασης 173/2014)
Διαβάστε Περισσότερα »

Yψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο. Ειδικά στο Αιγαίο, ο άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, 7-8 μποφόρ, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 21 έως τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά την ημέρα στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είδαν ...κροκόδειλο στο Ρέθυμνο.


Κι όμως, δεν είναι φάρσα...
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο, όταν κατά τη διάρκεια της περιπολίας που έκαναν αντίκρισαν ένα κροκόδειλο να περιφέρεται και στη συνέχεια να βουτά στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών!


Πιο συγκεκριμένα, ο... Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ανέφερε ότι «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών, παρατήρησαν ένα κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος!»

Το τεράστιο ερπετό παρατηρήθηκε στην «ουρά του Φράγματος» στο δρόμο για τις Βολιώνες και κανείς δε γνωρίζει από πότε είναι εκεί κι αν είναι και το μοναδικό που υπάρχει στο σημείο

«Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα, όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε», υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης.

Οι αρχές, πλέον, θα ψάξουν για ίχνη στο σημείο που εθεάθη ο κροκόδειλος, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία με ειδικές μηχανές λήψης, προκειμένου να εντοπιστεί.

Ο κ. Μαμαγκάκης εκτιμά ότι θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιον που το είχε στο σπίτι ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε το παράτησε στο φράγμα, ενώ δε βρίσκει απίθανο να έχει ξεφύγει ή να έχει εγκαταλειφθεί από κάποιο τσίρκο που επισκέφτηκε στον παρελθόν την περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ