Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

80 εκατ. για επιδότηση αγοράς PC και συνδρομής Internet στους δικαιούχους



Στα 80 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της δράσης που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.


Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» δημοσίευσε την... ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για τη δράση «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης», η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Βασικοί στόχοι της πρόσκλησης είναι κατ' αρχήν η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος στις ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά και η μείωση του ψηφιακού χάσματος σε οκτώ περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) μέσω της σταθερής πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή φορητού υπολογιστή.

Η βασική προτεινόμενη ενέργεια είναι η παροχή στους δικαιούχους πολίτες συνδρομής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, φορητού υπολογιστή ή tablet, καθώς και εκπαίδευση όσον αφορά στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιχορήγησης προς τους πολίτες με μέγιστο ποσό για κάθε μία από τις τρεις κατηγορία.

Πρακτικά, ο φορέας που θα αναλάβει την υλοποίηση τη δράση θα δίνει κουπόνι στους δικαιούχους, ακολουθώντας πιθανότατα το μοντέλο με τη δράση για τον «φοιτητικό» υπολογιστή. Ο στόχος είναι η δράση να ξεκινήσει να υλοποιείται μέχρι το φθινόπωρο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοπράτηση για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας

Στις 01/07/2014 ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του ανοικτού διεθνούς  διαγωνισμού, που αφορά το κυρίως υποέργο για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 20.098.560,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τεύχη δημοπράτησης για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό έλαβαν 27 εταιρείες εκ’ των οποίων στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι παρακάτω τέσσερις υποψήφιοι ανάδοχοι, η κοινοπραξία εταιρειών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ με Μ.Τ. ΑΤΕ, η κοινοπραξία εταιρειών WATT ΑΕ με ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΕ, η κοινοπραξία εταιρειών ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ με ΑΑΓΗΣ ΑΕ και η εταιρεία ΕΤΒΟ ΑΤΕ.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ενδεκαμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΦοΔΣΑ, των Δήμων Μελών, της ΠΕΔ, του ΤΕΕ και των εργοληπτικών εταιρειών θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των υποψήφιων αναδόχων.
Να σημειώσουμε ότι, το έργο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η αποπεράτωση της κατασκευής της ΜΕΑ μέχρι το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (2015).
Το έργο καλύπτει όλους τους στόχους που θέτει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την εκτροπή των βιοαποβλήτων αποφεύγοντας ως φορέας και κατ’ επέκταση ως πολίτες τα δυσβάστακτα πρόστιμα από την μη ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων. Να αναφέρουμε ότι, η Ελληνική νομοθεσία (ν. 4042/2011) που ενσωματώνει την Ευρωπαϊκή οδηγία 2008/98/ΕΚ για τα απορρίμματα, προβλέπει από το 2016 ειδικό τέλος ταφής (πρόστιμο) ύψους 35€/τόνο το οποίο προσαυξάνεται κατά 5€/τόνο κάθε έτος έως του ποσού των 60€/τόνο σε περίπτωση που οδηγούνται απευθείας σε ταφή τα απορρίμματα χωρίς να προηγείται η επεξεργασία τους. 
Η ΜΕΑ θα διαχειρίζεται 35.000 τόνους/έτος αστικά απορρίμματα των Δήμων Μελών της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ καθώς και τη λυματολάσπη των βιολογικών καθαρισμών τους σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τη μελέτη δυναμικότητά της και θα λειτουργεί με τη μέθοδο της αερόβιας – αναερόβιας ζύμωσης με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγή compost και τύπου compost (clo). Ωστόσο η ΜΕΑ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων να γίνεται διακριτά ανά κάδο (πράσινο, μπλε, καφέ), ανεξαρτήτου ποσότητας, ώστε να αποφεύγεται η ανάμειξη μεταξύ τους και να προκύπτουν καθαρότερα προϊόντα (υλικά ανακύκλωσης, compost και τύπου compost υλικό). Να αναφέρουμε ότι η μέθοδος της αερόβιας – αναερόβιας επεξεργασίας αποτελεί μια βιολογική διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων, διαφορετική από τις μεθόδους θερμική επεξεργασία (καύση, πυρόλυση, αεριοποίηση κτλ), ευρέως διαδεδομένη και εφαρμόσιμη στην Ευρώπη αλλά πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.
Επίσης να θυμίσουμε ότι, έχει αποφασιστεί από το φορέα και από τους Δήμους Μέλη του ότι, με την κατασκευή της ΜΕΑ θα προχωρήσει και το πρόγραμμα της διαλογής στην πηγή των βιοαποδομήσιμων αστικών απορριμμάτων με την ένταξη στο σύστημα αποκομιδής του επιπλέον ρεύματος των καφέ κάδων.
Με την κατασκευή της ΜΕΑ δίνεται οριστική λύση στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων της περιοχής μας, λύνεται το πρόβλημα της διαχείρισης της λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών, ανακτούνται πολύτιμα υλικά (ανακυκλώσιμα), προστατεύεται το περιβάλλον και εφαρμόζεται η νομοθεσία. Επίσης δημιουργούνται έσοδα από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας και των ανακυκλώσιμων υλικών μειώνοντας έτσι τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι πολίτες, αποφεύγονται τα πρόστιμα, ενώ ταυτόχρονα η κατασκευή της ΜΕΑ συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και το συμφέρον των πολιτών της περιοχής μας, προχωράει γρήγορα στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των αστικών αποβλήτων της περιοχής ευθύνης της δίνοντας με αυτό τον τρόπο οριστικές λύσεις στα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.

Από  την 
Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ  Α.Ε 


Διαβάστε Περισσότερα »

Παύλο Βοιωτίας-Τους έπιασαν για απόπειρα ένοπλης ληστείας - Την άλλη μέρα ήταν έξω και έψηναν αρνί - Τι λέει ο Εισαγγελέας;

   


Είναι απίστευτο. Δυο αδέλφια, Αλβανικής υπηκοότητας, την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν απόπειρα ληστείας σε βάρος ταχυδρόμου, τον οποίο μάλιστα πυροβόλησαν, για να του πάρουν τις συντάξεις...

Οι κάτοικοι στο Παύλο Βοιωτίας δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μετά από όλα αυτά, οι δυο κακοποιοί είναι ελεύθεροι και μάλιστα συμπεριφέρονται και προκλητικά. Κάποιοι από αυτούς θέλουν αν πάρουν το νόμο στα χέρια τους λέγοντας ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, που έστειλε ένας αναγνώστης του LamiaReport και ο οποίος ζητά απαντήσεις από τη δικαιοσύνη.

Θέμα: "Προκλητική αποφυλάκιση δραστών ένοπλης ληστείας στο Παύλο"

Την περασμένη εβδομάδα δύο αδέλφια Αλβανικής καταγωγής έστησαν ενέδρα στον Ταχυδρόμο του χωριού και όταν αυτός προσπάθησε να τους αποφύγει τον πυροβόλησαν με πιστόλι τουλάχιστον δύο φορές και παραλίγο να τον σκοτώσουν... Η Αστυνομία έδρασε αμέσως και κατόπιν υποδείξεως των διερχόμενων οδηγών του μονοπατιού από το οποίο διέφυγαν οι δράστες τους συνέλαβαν σε παρακείμενο μαντρί . Βρέθηκαν και το πιστόλι και οι μάσκες τους.

Κατά την ανάκριση οι δράστες ομολόγησαν και άλλες κλοπές τουλάχιστον 5 που διέπραξαν τον τελευταίο χρόνο στο χωριό.

Παρ΄ όλα αυτά ο Εισαγγελέας τους αποφυλάκισε με εγγύηση.

Οι δράστες μόλις αποφυλακίστηκαν έψησαν αρνί σε κεντρικό σημείο του χωριού γιορτάζοντας προκλητικότατα την αποφυλάκισή τους...

Οι κάτοικοι του χωριού είναι εξοργισμένοι και μόνο με την επέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων αποφεύχθησαν τα χειρότερα...

Ερωτάται ο Εισαγγελέας:

1. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει μόνο για τα συμφέροντα των Λειτουργών της και την αναδρομική αποκατάσταση των μισθών τους και αδιαφορεί για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο ;;;;;
2. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν επεισόδια και πράξεις αυτοδικίας;;;;
3. Ο ηρωικός Ταχυδρόμος που δέχθηκε τα πυρά των ληστών , τι πιστεύει ο Εισαγγελέας ότι αισθάνεται τώρα;;;;

Μήπως την επόμενη φορά που θα επιχειρηθεί ληστεία τους δώσει τα χρήματα χωρίς αντίσταση και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του;;;;
Θα τον κατηγορήσει κανείς τότε;;;

Τέλος να σημειώσω ότι την επομένη της αποφυλάκισης κλάπηκε από το χωριό καινούριο 4x4 αγροτικό αυτοκίνητο...
Τυχαίο;;;;Μπορεί....Δεν ξέρω...
Πάντως στο χωριό μυρίζει μπαρούτι και η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη...

Γιάννης Ξηρογιάννης

ΥΓ. Δεν είμαι κάποιος που διακατέχεται από ρατσιστικά αισθήματα ..Τουναντίον μάλιστα...Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των δραστών αλλά μόνο οι πράξεις τους.
Και θα έγραφα τα ίδια σε οποιαδήποτε εθνότητα κι αν ανήκαν οι δράστες...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στον Ελικώνα-φωτο


 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στον Ελικώνα κοντά στις ανεμογεννήτριες που λόγω του δυνατού αέρα παίρνει μεγάλες διαστάσεις.Οι άνεμοι είναι πάρα πολύ ισχυροί και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει το Νεοχώρι και την Άσκρη,η κατάσταση γίνεται αρκετά επικίνδυνη για τη περιοχή μας. Nεότερα για τη μεγάλη φωτιά στον Ελικώνα,αυτή τη στιγμή καίγονται πουρνάρια και έλατα ανάμεσα στο μοναστήρι της Μακαριώτισσας και στα πέντε πηγάδια.Στη μάχη για το σβήσιμο της φωτιάς εχουν ριχτεί 13 πυροσβεστικά οχήματα απο όλη τη Στερεά,με 35 άνδρες,13 πεζοπόροι,δύο αεροπλάνα,ένα ελικόπτερο και 7 υδροφόρες απο την Πολιτική Προστασία.Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.NEOTEΡΑ Η φωτιά τέθηκε  υπο μερικό έλεγχο ,έχει περιοριστεί σε ενα μόνο μέτωπο,οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στο σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει κάψει 2.000 στρέμματα περίπου με πουρνάρια και έλατα. Το Permissospress απο την πρώτη στιγμή βρισκόταν στο χώρο της φωτιάς,  με φωτογραφίες και ρεπορτάζ  ενημέρωνε τους αναγνώστες του.  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το ελικόπτερο εφοδιάζεται νερό απο την Αλυκή
Φωτιά στη Δομβραίνα Θηβών από LAMIASTARGR





Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2014 -Δείτε εδώ αναλυτικά τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν  εδώ και να δουν τη βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει τη Δευτέρα 14/7/2014.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις για τις θερινές εκπτώσεις απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

«Διευκρινίσεις για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και την λειτουργία των καταστημάτων τη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων»

Με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. 
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. 
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. 
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.





Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Παράλληλα με τα ως άνω,  σας υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 19 ν. 3769/2009 καταργήθηκε η απαγόρευση των προσφορών στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών προ των εκπτώσεων και η κατάργηση αυτή διατηρήθηκε και στο νέο πλαίσιο του ν. 4177/2013.  Κατά συνέπεια, στο διάστημα που μεσολαβεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν προσφορές, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός»  της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 εδάφιο α ν. 4177/2013, η λειτουργία των μικρών καταστημάτων επιτρέπεται:
«α) την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου».
Παρεπόμενα, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013:
«Επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές στις τακτικές εκπτώσεις ως εξής:
α) Τακτικές εκπτώσεις:
αα) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και
αβ) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
 Από τις ανωτέρω διατάξεις, συνάγεται με ασφάλεια ότι η χρονική περίοδος των θερινών τακτικών εκπτώσεων έτους 2014 έχει ως εναρκτήρια ημέρα την Δευτέρα, 14 Ιουλίου και ως τελευταία ημέρα το Σάββατο 30 Αυγούστου.  Η πρώτη Κυριακή εντός αυτής της χρονικής περιόδου είναι η 20η Ιουλίου.  Κατ’ ακολουθία, όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα  μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.
 Για την πόλη της Λιβαδειάς, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς τα καταστήματα  την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, θα παραμείνουν κλειστά.   «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ»
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς εύχεται στους συναδέλφους εμπόρους καλές δουλειές και στους καταναλωτές φθηνές και  "έξυπνες" αγορές.


 Το Δ.Σ. του





Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένη στο Κλειτσό Ευρυτανίας πήγε για τσάι και βρέθηκε νεκρή


Νεκρή βρέθηκε τελικά η 86χρονη γυναίκα που αναζητούνταν απο χθές στο χωριό Κλειτσό Ευρυτανίας.
Η άτυχη ηλικιωμένη είχε ξεκινήσει απο χθές το μεσημέρι απο την οικεία της για τις κοντινές βουνοκορφές ώστε να μαζέψει τσάι.
Ωστόσο δεν επέστρεψε έγκαιρα και γείτονες και συγγενείς την αναζητούσαν.
Μετά την έγκαιρη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων του νομού η 86χρονη βρέθηκε νεκρή πριν λίγες ώρες κοντά στο σπίτι της.
Για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης
διενεργείτε  έρευνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας.

prasiaonline.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Βοιωτία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (Δυτική και Πάρνηθα) και Νήσων,
- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
- Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,
- Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
- Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας,
- Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
- Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (ανατολική),
- Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια).


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Τον έδεσαν για 30 ευρώ στο Καπαρέλλι

Εφιαλτικές ώρες έζησε πριν λίγες μέρες  ένας 72χρονος στο Καπαρέλλι.Δύο άγνωστοι που μπήκαν στο σπίτι του, αφου πρώτα έσπασαν την πόρτα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress προκειμένου να του κλέψουν τα λίγα χρήματα που είχε.

Ο 72χρονος ζούσε μόνος του στο Καπαρέλλι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα μπήκαν στο σπίτι του οι δύο δράστες.

Αρχικά  τον έδεσαν  ώστε να μην μπορεί να κάνει την παραμικρή κίνηση,έκαναν το σπίτι άνω κάτω προκειμένου να βρουν κάποιο σημαντικό ποσό, αλλά τέτοιο δεν υπήρχε. Έτσι πήραν το πορτοφόλι του ηλικιωμένου το οποίο περιείχε μόλις τριάντα ευρώ. Στη συνέχεια του πήραν και το Ι.Χ. το οποίο βρέθηκε στη θέση Καραούλι.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο ισχυρό είναι το ελληνικό διαβατήριο -Τι ισχύει για άλλες χώρες

Δεν έχουν όλα τα διαβατήρια την ίδια ισχύ. Το διαβατήριο πολίτη από της Η.Π.Α. του δίνει το δικαίωμα για ελεύθερη είσοδο σε 172 κράτη ενώ ο πολίτης του Ιράκ μπορεί να επισκεφτεί 31 χώρες. Για τον Αφγανό τα πράγματα είναι ακόμη πιο περιοριστικά, με μόνο 28 κράτη στις επιλογές του.

Στο χάρτη της φωτογραφίας οι χώρες ταξιονομούνται αναφορικά με τη "δύναμη" των διαβατηριών τους. Το σκούρο χρώμα δείχνει ισχύ διαβατηρίου και ελευθερία κινήσεων σε περισσότερες χώρες ενώ το πορτοκαλί αντιστοιχεί σε κράτη με περιορισμένη ισχύ διαβατηρίων. Η Ελλάδα είναι μια κουκιδίτσα στο χάρτη, αλλά το χρώμα της είναι μαύρο, γιατί έχει ισχυρό διαβατήριο.

Πόσο ισχυρό είναι το δικό μας διαβατήριο;

Σε καλή θέση ισχύος βρίσκεται το ελληνικό διαβατήριο. Κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί ν επισκεφτεί 167 χώρες χωρίς βίζα, μόνο με το διαβατήριό του το οποίο βρίσκεται στην πέμπτη θέση των πιο ισχυρών του κόσμου.

Τα 10 πιο ανίσχυρα διαβατήρια του κόσμου

1. Αφγανιστάν: Πρώτο στην λίστα των πιο αδύναμων διαβατηρίων με δικαίωμα εισόδου χωρίς βίζα σε μόλις 28 κράτη.

2. Ιράκ: Οι Ιρακινοί μπορούν να εισέλθουν σε 31 χώρες δίχως βίζα.

3 & 4. Σομαλία & Πακιστάν: Με μικρή διαφορά ακολουθούν οι Σομαλοί και οι Πακιστανοί με δικαίωμα πρόσβασης σε 32 κράτη δίχως βίζα.

5 & 6. Παλαιστίνη & Ερυθραία: Δικαίωμα εισόδου σε 36 χώρες δίχως την έκδοση βίζας.

7. Νεπάλ: Οι πολίτες του Νεπάλ μπορπύν να εισέλθουν δίχως βίζα σε 37 ξένα κράτη.

8, 9 & 10: Σουδάν, Λίβανος & Σρι Λάνκα: Με μόλις ένα κράτος διαφορά ακολουθούν οι Σουδανοί, Λιβανέζοι και πολίτες της Σρι Λάνκα, με δικαίωμα πρόσβασης δίχως βίζα σε 38 χώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφώνησε με Ζίτο, κοιτάει Αγγελούδη ο Λεβαδειακός


Σε προφορική συμφωνία με τον Τάμλα Λαντζί, ή αλλιώς «Ζίτο», ήρθε η διοίκηση του Λεβαδειακού, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Νίκου Αγγελούδη.


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μεκέμε Τάμλα Λατζί, πιο γνωστού ως Ζίτο, στον Λεβαδειακό.

Οι Βοιωτοί έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον Ιβοριανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος σύντομα θα φτάσει στην Ελλάδα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, υπογράφοντας στη συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 28χρονος παίκτης αγωνιζόταν την περσινή σεζόν στην Μακάμπι Τίχβα με την οποία είχε μια «γεμάτη» χρονιά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 στην Μπέβερεν όπου έμεινε μέχρι και το 2007, όταν και αποκτήθηκε από την Λε Μαν στην οποία αγωνιζόταν μέχρι και πέρυσι.

Πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, από τον οποίο τόσο η διοίκηση της ομάδας, όσο και το τεχνικό επιτελείο περιμένουν πολλά εν όψει της νέας χρονιάς, αφού πιστεύουν πως μπορεί να κάνει την διαφορά.

Παράλληλα, στο «πράσινο» μεταγραφικό στόχαστρο φαίνεται ότι βρίσκεται ο Νίκος Αγγελούδης. Ο 23χρονος φορ έμεινε ελεύθερος από τον Άρη και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα





Σαν σήμερα το 2004 το δικαστήριο της Χάγης καταδικάζει ως παράνομο το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

 1357 - Ο Κάρολος Δ΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρευρίσκεται στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στη Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα.

1540 - Ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας ακυρώνει το γάμο του με την τέταρτη γυναίκα του, Άννα της Κλεβ.

1701 - Πόλεμος της Ισπανικής Διαδοχής: οι Αυστριακοί νικούν τους Γάλλους στη μάχη του Κάρπι στην Ιταλία.

1789 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνοσυνέλευση μετονομάζεται σε Συντακτική Συνέλευση.

1816 - Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αργεντινής.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Απαγχονίζεται στη πλατεία του Σεραγίου στη Λευκωσία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός. Του απαγχονισμού αυτού ακολούθησε την ίδια ημέρα ο αποκεφαλισμός των μητροπολιτών Πάφου Χρύσανθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου.

1887 - Διεξάγεται για πρώτη φορά τουρνουά τένις ανδρών στο Γουίμπλεντον.

1908 - Μακεδονικός Αγώνας - Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.

1913 - Μεταγωγικά του ελληνικού στόλου συνεχίζουν ν' αποβιβάζουν ελληνικό στρατό στην Καβάλα.

2006 - Η Ιταλία κατακτά για 4η φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας στα πέναλτι την Γαλλία με 5-3, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1.

2011 - Το Νότιο Σουδάν ανεξαρτητοποιείται επισήμως από το υπόλοιπο Σουδάν, με πρώτο πρόεδρο τον Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φοροκαταιγίδα μέσα στο καλοκαίρι -Η λίστα με τα χαράτσια που έρχονται από Ιούλιο

Με το χρόνο να τελειώνει για την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ήδη οι περισσότεροι φορολογούμενοι σκέφτονται την επόμενη ημέρα οπότε και θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, χαράτσια, κλπ. Οπως γράφει και η Ημερησία η φοροκαταιγίδα που έρχεται θα ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου και θα διαρκέσει ένα ολόκληρο εξάμηνο μέχρι το Δεκέμβριο.

Ανάμεσα στα χαράτσια που θα έρχονται ένα ένα στους φορολογούμενους είναι:

    Φόρος εισοδήματος
    Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων
    Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
    Τέλος επιτηδεύματος
    Φόρος πολυτελούς διαβίωσης
    Τέλη κυκλοφορίας δημιουργούν

Το χρονοδιάγραμμα της φοροκαταιγίδας από Ιούλιο μέχρι Δεκέμβριο

Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να συγκεντρώσει από την επιβολή των παραπάνω φόρων και τελών 11 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένο η προσδοκία για τα χρήματα που θα φτάσουν στα Ταμεία του κράτους είναι 5,3 δισ. ευρώ από το φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, 1,178 δισ. ευρω από την Eιδική Eισφορά Aλληλεγγύης, 227,7 εκατ. Ευρώ από το Tέλος Eπιτηδεύματος, 141 εκατ. Ευρώ από το φόρο Πολυτελούς διαβίωσης: 141 εκατ. ευρώ, 2,650 δισ. Ευρώ από τον Eνιαίο Φόρο Iδιοκτησίας Aκινήτων και 1,53 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 2015

Το χρονοδιάγραμμα που έχει κατακτηθεί από το οικονομικό επιτελείο για την είσπραξη φόρων και τελών είναι το ακόλουθο:

31 Iουλίου 2014

    1η δόση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014
    1η δόση ENΦIA

29 Aυγούστου 2014

    2η δόση ENΦIA

30 Σεπτεμβρίου 2014

    2η δόση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014
    3η δόσηENΦIA

    31 Oκτωβρίου 2014
    4η δόση ENΦIA

30 Nοεμβρίου 2014

    3η δόση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014
    5η δόση ENΦIA

31 Δεκεμβρίου 2014

    6η δόση ENΦIA
    Tέλη κυκλοφορίας 2015





Διαβάστε Περισσότερα »

Μίνι καύσωνας σήμερα - Φόβοι για πυρκαγιές

Διαβάστε αναλυτικά πού θα... ψηθεί ο τόπος - Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει σε αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Πρόσκαιρες νεφώσεις ίσως κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια ορεινά το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στα νοτιά.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα κάνουν την εμφάνισή τους τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές καευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές καευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 22 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Φόβοι για πυρκαγιές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (Δυτική) και Νήσων,
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (ανατολική),
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια).

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατική διαφορά μεταξύ του απολυμένου Θανάση Αποστολόπουλου και της «ΙΕΡΩΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ»

                          

Σήμερα Τρίτη 08/07/2014 πραγματοποιήθηκε τριμερής εργατική διαφορά με θέμα την απόλυση του εργάτη Θ. Αποστολόπουλου στις 27/06/2014 από την εταιρία ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ στα γραφεία του ΣΕΠΕ Θηβών. Ο Θανάσης και το Σωματείο Μετάλλου Βοιωτίας προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ Θήβας καταγγέλλοντας την απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική. Το πόρισμα του επιθεωρητή εργασίας ήταν καταπέλτης για την εργοδοσία.
Ζήτησε να ανακληθεί αμέσως η απόλυση, να επιστρέψει ο απολυμένος στη θέση εργασίας δίχως καμία βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του και με καταβολή στο ακέραιο του ποσού από μη κανονική αποζημίωση  υπερωριών του. Στη περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο εργοδότης με αυτή την απόφαση πρότεινε να προσφύγει ο εργαζόμενος στη δικαιοσύνη με αίτημα την ακυρότητα της καταγγελίας συμβάσεως. Ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Θήβας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου Βοιωτίας και οι δύο αλληλέγγυοι  νομικοί που παρέστησαν στην διαδικασία έκαναν σκόνη κάθε επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι στα mails της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ παρελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες εκατοντάδες e-mails διαμαρτυρίας προερχόμενα από σωματεία, συλλογικότητες και συναγωνιστές. Έξω από το γραφείο του ΕΠΟΠΤΗ πραγματοποιήθηκε - με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας και αλληλέγγυων σωματείων & εργαζομένων - συγκέντρωση συμπαράστασης με δεκάδες συναγωνιστές εργάτες (πάνω από 50 ) με πανό, ανακοινώσεις, ντουντούκα, συνθήματα και συλλογή υπογραφών από τους περαστικούς.
Η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε στην απόλυση του σ. Θανάση για μια υπόθεση που αφορά κάθε εργάτη και όλη την εργατική τάξη είναι συγκινητική.
Θυμίζουμε ότι η απόλυση προέκυψε μετά την άρνηση του εργαζόμενου να δεχθεί μείωση αποδοχών κατά 20% περίπου, όπως έχει συμβεί σε δεκάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την περιοχή.
 Επειδή εικάζουμε ότι η εργοδοσία δεν θα υποχωρήσει στο πρώτο χαστούκι ζητάμε από όλους τους συναγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό του Θανάση να είναι σε επιφυλακή.
Η μάχη συνεχίζεται σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία με όπλο την αλληλεγγύη & το συλλογικό αγώνα όπως εκφράστηκε μέσα από τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης σωματείων και συλλογικοτήτων απ’ όλη την Eλλάδα.
Απέναντι στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και τους νόμους του κεφαλαίου , οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν τον ανένδοτο - συλλογικό – ταξικό – ανυποχώρητο – αλληλέγγυο αγώνα τους. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος.
Η μάχη συνεχίζεται & θα κλιμακωθεί με κάθε τρόπο μέχρι τη νίκη.

antarsya voiwtias


Διαβάστε Περισσότερα »

Απολυμένος της ΛΑΡΚΟ απειλούσε να αυτοκτονήσει μαζί με τα παιδιά του

Δραματικές στιγμές εξελίχθηκαν  λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Τρίτης όταν ένας απολυμένος της Λάρκο ανέβηκε σε μια από τις ταράτσες του μεγάλου εργοστασίου και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Οι συνάδελφοί του έπαθαν σοκ όταν είδαν ότι ο 37χρονος απελπισμένος πατέρας είχε μαζί του στην ταράτσα, ύψους περίπου δέκα μέτρων, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τα οποία είναι από πέντε έως δέκα ετών.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός και στο σημείο σύμφωνα με το LamiaReport έσπευσαν ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και πυροσβέστες, καθώς επίσης και αστυνομικοί του Α.Τ. Αταλάντης.

Ευτυχώς σαράντα λεπτά περίπου αργότερα ο 37χρονος πατέρας, που διαμένει στον οικισμό Άγιο Ιωάννη της Λάρυμνας, πείστηκε από τους συναδέλφους του και τον Διοικητή του Α.Τ. Αταλάντης να κατέβει, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο συνάδελφοί του έλεγαν ότι οικονομική κατάσταση του 37χρονου πολύτεκνου πατέρα είναι δραματική και ότι η απελπισία τον οδήγησε στη στέγη του κτηρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ