Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ''ΦΑΝΤΆΣΜΑΤΑ'' ΣΤΗΝ ΘΉΒΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΆ-ΧΑΛΚΊΔΑ

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΉ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ''ΦΑΝΤΆΣΜΑΤΑ'' ΣΤΗΝ ΘΉΒΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΆ-ΧΑΛΚΊΔΑ,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών συνάδελφων με θέμα παράνομες διαφημιστικες εταιρείες στην Θήβα και στην Λιβαδειά η στην Χαλκίδα.
Εταιρείες που στην λαϊκή γλώσσα λέγονται ''αλεξιπτωτιστες η αλλιώς αρπαχτές''.Το Direct Marketing είναι επάγγελμα και πάνω σε αυτό πλέον κάνεις δεν μπορεί να το αμφισβητεί.Εταιρείες λοιπόν που μοιράζοντας κάρτες και για μέσα χρησιμοποιουν απο ποδήλατα μεχρι παπάκια(αυτή είναι η δυναμική τους) πλανεύουν με το μέγεθος της αξιοπιστίας τους.
Έχουν βρεθεί με φωτογραφίες εκατοντάδες έντυπα προωθητικών ενεργειών σε παλιές αποθήκες,άλλα πετάμενα σε ρεμματα και άλλα σε σκουπιδοτενεκεδες.Επειδή όλα αυτά είναι άθλια φαινόμενα και γίνονται σε βάρος όλων εμάς των νομίμων σε μια εποχή ανταγωνισμού σωστού και υγιείς ανταλλαγής συνεργασιών και απόψεων για την προώθηση του διαφημιστικου προϊόντος,σε βάρος πάντα του επαγγέλματος μας καθώς το οτι δεν καταβαλλονται Φ πα,Τέλη Ρυπάνσεων,Εφορία,Ικα και όλων των συνεχόμενων φόρων που οι νόμιμοι συνάδελφοι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν Ήρθε η Ώρα να αντιμετωπισουμε αυτα τα αρπαχτικά.
Η εταιρεία μας πάντα πρωτοπόρα και πάντα αξιόπιστη σε αυτο το κομμάτι της διαφημισης,εδω και χρόνια κορυφαία αντιπρόσωπος και μέλος της μεγαλύτερης εταιρείας στα Βαλκάνια της ΔΕΛΤΑ ΠΟΣΤ Α.Ε.θα προστατεύσει το προϊόν της συγκεκριμενης δουλειάς.Το Βιογραφικό και οι μεγαλύτεροι όμιλοι που μας έχουν επιλεξει μας δίνει πλέον αυτο το δικαίωμα ηθικό τουλάχιστον..
Σε συνεννόηση πάντα με το ΣΔΟΕ,Τα επιμελητήρια και τους Εμπορικούς Συλλόγους θα τσακίσει αυτό το νοσηρό φαινόμενο.
Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο σε μια αγορά που πεθαίνει αλλα δεν θα πεθάνει από τους παράνομους και τις εταιρείες που δεν έχουν υπαρξη.Όποιος επιθυμεί πλέον να εργαστεί σε αυτή την ελεύθερη αγορά θα το κάνει με πλαίσιο νομιμότητας,έναρξη επαγγέλματος,εισφορές σε Ταμεία και για την ρύπανση στο Ταμείο Παρακαταθηκων.
Η άθλια αυτή εικόνα η οποία έχουμε γίνει μάρτυρες και Θύματα τελειωσε.Παρανομα Ιντερνετικα ραδιοφωνα χωρίς παραστατικά και παροχής υπηρεσιών,η χωρίς άδεια της ΑΕΠΙ,τελείωσαν.Το προϊόν της κάθε διαφήμισης έχει την αγορά την νόμιμη.ΕΛΤΑ,ΚΟΥΡΙΕΡ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΝΌΜΙΜΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ SITE,ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ.
Όλοι οι συνάδελφοι αγωνίζονται και αδυνατούν πλέον να πληρώνουν όλα τα χαρατσια.Ας καταλαβουν και οι ιδιοκτητες καταστημάτων πλεον τι επιθυμούν για να μην βρεθεί η επιλογή της διαφήμισης που δώσανε απτο υστέρημα τους χρήματα να πάνε χαμενα,φυσικά σε λάθος χέρια.Ο καθε παράνομος εχει φωτογραφηθεί και πλέον θα πάρει τον δρόμο η κάθε υπόθεση εκεί που πρέπει.Σε περίπτωση που δεν συνετιστούν τότε η ελληνική δικαιοσύνη θα λάβει τον λόγο.
Η ανοχή τέλος.
με εκτίμηση
Υπεύθυνος τύπου ΕΡΜΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ.
Πουλιος Παναγιώτης

Ερμης Διαφημιστικη
 διανομες εντυπων-περιοδικων-εφημεριδων
Tαχι στ 17 τκ 32200 Θηβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφώνησαν να απολύσουν ακόμη 6.500 Δημόσιους Υπαλλήλους



(Αναδημοσίευση από το Έθνος)

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την υλοποίηση των υπόλοιπων 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο εντός του 2014 όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο, στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τρόικα το περασμένο Σάββατο.

Στη δίωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για το σύνολο των αλλαγών στο Δημόσιο, επικυρώθηκε η προεργασία που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και των κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να τηρήσει τον στόχο των 15.000 απολύσεων για τη διετία 2013-2014 σημειώνοντας παράλληλα ότι σε «αντιστάθμισμα» η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις από το 2015.
«Όπως εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, έτσι και αυτοί τις δικές τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας.

Σημειώνεται ότι η τρόικα είχε αρχικά ζητήσει 6.000-8.000 απολύσεις για τη διετία 2015-2016. Η ελληνική πλευρά είχε αντιπροτείνει την ολοκλήρωση του ελέγχου για επίορκους υπαλλήλους, κυρίως γι’ αυτούς που είτε προσελήφθησαν με πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ζήτημα να βρεθούν και άλλοι υπάλληλοι εκτός Δημοσίου από τις καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο περίπου 8.500 υπάλληλοι και στη συμφωνία που σφραγίστηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών προβλέπεται η απομάκρυνση 6.500 υπαλλήλων που θα προέλθει:

Από τη μείωση των δομών στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και στις ανώνυμες εταιρείες που εποπτεύουν τα υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τους εργαζόμενους που απασχολούνταν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

Συνολικά 3.600 υπάλληλοι που θα προέρχονται από τις δεξαμενές των διαθεσίμων που ολοκληρώνεται το 8μηνο τους τους επόμενους μήνες και δεν θα υπάρξουν θέσεις για να επανατοποθετηθούν, από όσους απομακρυνθούν με βαριά πειθαρχικά αδικήματα και από τους επανελέγχους πλαστών πιστοποιητικών και παράνομων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων που θα προέλθουν κυρίως από την ομάδα των 35.000 υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου.

Από τη δεξαμενή των διαθέσιμων υπαλλήλων τους ερχόμενους μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η 8μηνη προσαρμογή στο ιδιότυπο καθεστώς των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ και των γιατρών που δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις τους στο νέο φορέα. Παράλληλα θα ακολουθήσει νέο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μικρότερων φορέων του Δημοσίου όπου εκεί θα ενταχθούν και τα λουκέτα ή οι συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων και ανωνύμων εταιρειών ΟΤΑ που επί τρία χρόνια καταγράφουν μόνο ζημιές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. Σύμφωνα με το δελτίο, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως την Τρίτη.

Αναλυτικά:

1. Σήμερα Δευτέρα (14-7-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

2. Αύριο Τρίτη (15-7-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται, παρά την πιο περιορισμένη διάρκειά τους, να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδεύονται πιθανόν κι αυτές από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

3. Την Τετάρτη (16-7-2014) τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 9 καταδικαστικές αποφάσεις συνελήφθη 54χρονος στην Αλίαρτο

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (13-07-2014) το βράδυ στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Βοιωτίας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εννέα (9) καταδικαστικές αποφάσεις, από το Τριμελές και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο 54χρονος καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα τριών (33) μηνών και εξήντα έξι (66) ημερών, καθώς και σε συνολική χρηματική ποινή (22.300) ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών, απάτη, φοροδιαφυγή και μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Motocross ο Φώτης Κόλλιας απο τα Βάγια-φωτο

Το Permissospress ανακαλύπτει και σας παρουσιάζει τα ταλέντα του Νομού μας.

 Ο Βαγαίος Φώτης Κόλλιας μαθητής της Γ' τάξης Γυμνασίου Βαγίων  κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross τζούνιορς   που διεξήχθη στην Πτολεμαίδα.

 Πλήθος αγωνιζόμενων και θεατών, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στη Πτολεμαίδα, εντυπωσιάστηκαν από το σύνολο υποδομών σε ένα χώρο που σίγουρα θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα και κυρίως στο Ελληνικό Motocross.

Σε αυτό το σκηνικό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
motocross  τζούνιορς στη Πτολεμαίδα,ο δικός μας Φώτης Κόλλιας  ξεδίπλωσε την ταχύτητά του και βγήκε πρώτος σε όλη την Ελλάδα στη κατηγορία αυτή.


Ο ανεβασμένος Φώτης Κόλλιας φάνηκε από τα δοκιμαστικά ότι ήταν ένα κλικ ταχύτερος από τους, Σαράντη Μαλακάκη, Άγγελο Βογιατζή και Γρηγόρη Κράβουζανο. Η επίδοση του Κόλλια στα δοκιμαστικά επαληθεύτηκε και στα δυο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Κόλλιας έφυγε πρώτος οδήγησε θεαματικά και πήρε μια άνετη νίκη, πίσω του ο Μαλακάκης σε γνώριμα λημέρια επικράτησε του Βογιατζή με τον Κράβουζανο μετά από έναν κακό πρώτο γύρο να ανεβαίνει και να βρίσκεται τέταρτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Κόλλιας ήταν πάλι νικητής αλλά το γεγονός που σημάδεψε το σκέλος και τον αγώνα ήταν η πολύ άσχημη πτώση του Σαράντη Μαλακάκη στον τρίτο γύρο.
Ο Φώτης Κόλλιας είναι απο τα Βάγια με καταγωγή απο το Λεοντάρι,είναι μόλις 15 χρονών και μας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις στο μέλλον.Τα Συγχαρητήρια απο το Permissospress, θα είμαστε δίπλα στο Φώτη και αρωγοί στις προσπαθειές του.




 



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνεδριακό Αλιάρτου

  Η  Οργάνωση μελών  ΣΥΡΙΖΑ του  ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΩΝ

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε πολιτική συγκέντρωση στο Συνεδριακό κέντρο   Αλιάρτου  την Τετάρτη  16-7-2014 στις    8.30 μμ  με θέμα οι πολιτικές εξελίξεις και οι  θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ




Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια επιτυχία από το Θηβαίο Αθλητή Σάκη Κωστόπουλο.



Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Σόφια το Ευρωπαϊκό Grand Prix τοξοβολίας. Η Ελληνική συμμετοχή με 10 αθλητές, κατέκτησε πολλές διακρίσεις. Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε από τους άνδρες αθλητές του σύνθετου τόξου, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία του ομαδικού, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα. Ανάμεσα στους τρεις αθλητές βρίσκεται και ο συμπολίτης μας Σάκης Κωστόπουλος ο οποίος απέδωσε τα μέγιστα τιμώντας τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας και μας έκανε όλους υπερήφανους!

Ο Σάκης Κωστόπουλος με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, μετά το τέλος των αγώνων, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα Σταύρο Κουμέρτα και Βασίλη Θεοδωρακόπουλο για την μεγάλη επιτυχία που είχαμε στο Ευρωπαϊκό Grand Prix στη Βουλγαρία. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα χρήματα για αυτή την αποστολή, και να κερδίσουμε την πρώτη θέση στο ομαδικό ανδρών, φέρνοντας μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική τοξοβολία και τα εθνικά μας χρώματα! Ελπίζω να τύχουμε της ανάλογης βοήθειας και προσοχής από εδώ και στο εξής, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και μεγαλύτερες επιτυχίες.»

Ο Σάκης Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1970, μεγάλωσε στη Θήβα όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του. Ξεκίνησε την τοξοβολία μόλις το 2008, αλλά κάνοντας συστηματική προπόνηση, δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να έχει και τις πρώτες του σημαντικές διακρίσεις. Πέρα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρόσφατο ευρωπαϊκό Grand Prix, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σ. Κωστόπουλος έχει προκριθεί σαν μέλος της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο στην Τουρκία, στα πανευρωπαϊκά της Πολωνίας το 2013 και της Ισπανίας το 2011 αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών της ομοσπονδίας δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχει. Στην γενική κατάταξη Ά Κατηγορίας Σύνθετου Τόξου για τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταταγεί: 3ος Πολυνίκης το 2011, 1ος Πολυνίκης το 2012 και επίσης 1ος Πολυνίκης το 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1821 ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.

1223 - Ο Λουδοβίκος Η' γίνεται βασιλιάς της Γαλλίας.

1789 - Γαλλική Επανάσταση: Κατάληψη της Βαστίλης.

1789 - Ο Αλεξάντερ Μακένζι ολοκληρώνει το ταξίδι του στον μεγάλο ποταμό ελπίζοντας ότι θα τον οδηγούσε στον Ειρηνικό ωκεανό αλλά αποδεικνύεται ότι ρέει προς τον Αρκτικό ωκεανό. Αργότερα ο ποταμός, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμιο σύστημα στη Βόρεια Αμερική, ονομάστηκε Μακένζι.

1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Μάχη της Άμπλιανης, οι Έλληνες αγωνιστές συγκρούονται με 12.000 Τουρκαλβανούς.

1907 - Μακεδονικός Αγώνας, Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών. - Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος Ο Ελληνικός στρατός, (VIII Μεραρχία),εισέρχεται στη Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή).

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησιές Θράκης.

1933 - Gleichschaltung: Στη Γερμανία, όλα τα πολιτικά κόμματα κηρύσσονται παράνομα εκτός από το Εθνικοσοσιαλιστικό.

1942 - Β' Π.Π. - Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στο Ηράκλειο Κρήτης.

1944 - Β' Π.Π. - Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης προκαλώντας σοβαρές απώλειες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 16η Ιουλίου  2014, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  09.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα  θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα  εξής:


1.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
2.    Διάθεση εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης ποσού 831,03 ευρώ , για πληρωμή δικαστικών εξόδων βάσει του από 23/6/2014 κατασχετηρίου της εταιρείας «ΛΟΥΚΑΣ Π. ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ» εις χείρα «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».
3.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης  εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 340.00 ευρώ για αμοιβές και προμήθειας τραπεζών από έξοδα έκδοσης εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της δράσης L323-5 «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ  ΥΠΟΔΟΜΗ , ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ , ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ , ΣΤΟΛΩΝ».
4.    Αποδοχή χορηγίας της Τράπεζας Αττικής ποσού 10.000,00 ευρώ για τη διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΤΡΟΦΩΝΕΙΑ 2014».
5.    ΄Εγκριση δαπάνης (23.000,00 ευρώ) με Φ.Π.Α, για επισκευή – συντήρηση , προμήθεια ανταλλακτικών των οχημάτων & μηχανημάτων ΧΥΤΑ και διάθεσης πίστωσης.
6.    ΄Εγκριση δαπάνης (2.765,49 ευρώ) για εξόφληση τελών χρήσης μηχανημάτων έργων και διάθεση πίστωσης.
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.200,00 ευρώ για την Συντήρηση και Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών , φωτοτυπικών , fax κλπ.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 750,00 ευρώ για την δαπάνη κοινόχρηστων για το κτίριο στέγασης Ν.Ε.Λ.Ε.
9.    ΄Εγκριση ρυθμίσεων σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014.


10.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 μέχρι την 30/06/2014.





ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις -Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Οι εκπτώσεις ξεκινούν μία μέρα μετά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων (14 Ιουλίου-30 Αυγούστου) με τους εμπόρους να ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου στην αγορά, λόγω και της αύξησης του τουρισμού. Οι εκπτώσεις ξεκινούν μία μέρα μετά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις.

Η ΕΣΕΕ καλεί τους καταναλωτές «να εμπιστευθούν και πάλι τις ελληνικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής τους, με τη βεβαιότητα ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων που προσφέρουν ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα προς την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά».

Στο μεταξύ, όμως, σημειώνεται από τη συνομοσπονδία ότι «παρά τις βελτιώσεις, ο Νόμος περί εκπτώσεων πρέπει να αναμορφωθεί με γνώμονα ένα 'κώδικα δεοντολογίας' για τη προστασία του καταναλωτή και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων σε νέες, απλές πρακτικές πώλησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τη χαμηλή κατανάλωση που οδηγεί στο κλείσιμο των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων.

Τα "εργαλεία" της εμπορικής επικοινωνίας για αύξηση των πωλήσεων "εκπτώσεις, προσφορές, προωθητικές ενέργειες και stock" δεν ορίζονται σαφώς και με απλό τρόπο με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται με σαφήνεια οι διαφορές μεταξύ τους».

Η ΕΣΕΕ εφιστά την προσοχή στα εξής:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική
-Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, και να μην ξεχνούν:

1. Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες.
2. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.
3. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.
4. Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών, των εκπτώσεων.
5. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.
6. Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.
7. Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.
8. Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
9. Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
10. Να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στις ασφαλίσεις των IX -Ποια είναι τα πρόστιμα «φωτιά»

Αλλαγές σημειώνονται στο τοπίο της ασφάλισης οχημάτων με την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο καταργεί την αυτόματη ανανέωση των ασφαλιστήριων συμβολαίων και πλέον, η πληρωμή του ασφαλίστρου καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης για αστική ευθύνη αυτοκινήτων και μηχανών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αν ο κάτοχος του ΙΧ δεν έχει προνοήσει έγκαιρα για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αλλά και την πληρωμή του, γεγονός που -εκτός των άλλων- επιβαρύνεται και με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οπως γράφει και το in.gr απαντά οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν πως:

    Το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης καταργείται. Αποδεικτικό της ασφάλισης για τους ελέγχους των αστυνομικών οργάνων είναι πλέον το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο όλοι οι ασφαλισμένοι οφείλουν να διατηρούν στο όχημά τους.
    Ανανέωση της ασφάλισης ή σύναψη νέας σύμβασης επιτρέπεται μόνον αφού προηγηθεί η καταβολή του σχετικού ασφαλίστρου. Μάλιστα η ανανέωση πρέπει να γίνεται άμεσα μόλις λήξει η ισχύς του προηγούμενου συμβολαίου λήξει.
    Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση από τον νόμο. Θα πρέπει ο κάτοχος του οχήματος να έχει προνοήσει για την ανανέωση και την πληρωμή του συμβολαίου του κάποια προηγούμενη ημέρα.
    Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλει το ασφάλιστρο αλλά για διαδικαστικούς λόγους δεν έχουν ακόμη παραλάβει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο Νόμος ορίζει ότι για 5 ημέρες η ασφάλιση θα αποδεικνύεται από την απόδειξη καταβολής του ασφαλίστρου η οποία θα πρέπει να διατηρείται στο όχημα.
    Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες που εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα ανέρχονται σύμφωνα με το νόμο 489/1976, όπως ισχύει τροποποιημένος, σε : 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Επιπλέον, στους εν λόγω παραβάτες αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες για 6 μήνες.
    Ειδικά στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων που εμπλέκονται σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Πέραν αυτών, υφίσταται πάντα και ποινική ευθύνη των παραβατών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Aπό σήμερα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό


Στις 12 το μεσημέρι σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015.

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 31 Αυγούστου του 2015.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού:

α. οι δικαιούχοι - ωφελούμενοι που έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι.

Εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο πρόγραμμα έτους 2014-2015, ακόμα και αν έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014.

β. οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 130.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους μέχρι την 11 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι τις 11 Αυγούστου οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήλιος με βροχή σήμερα

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και της Ηπείρου, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα και για όλη την εβδομάδα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος. Αύξηση των νεφώσεων από τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: . Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στην Ηπειρο οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια δυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νότιοι.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 15-07-2014
Καιρός: στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το νοτιοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά πιθανόν να είναι έντονες.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Τετάρτη 16-07-2014
Καιρός: στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά να είναι έντονες. Τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πέμπτη 17-07-2014 και Παρασκευή 18-07-2014
Καιρός: στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οπού στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 19-07-2014
Καιρός: στα ανατολικά και νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΕΛΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΤΑ ΕΛΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΙΩΑΝ.ΠΕΡΓΑΝΤΑ 15 ( ΠΡΩΗΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ