Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Διακρίσεις Αθλητών της Α.Γ.Ε.Βοιωτίας

Μεγάλη διάκριση για την πρωταθλήτρια μας Νίκη Ξυδώνα αφου κατάκτησε την 2η θέση στο Έπταθλο που διεξήχθη στη Λάρισα στις 12 και 13 Ιουλίου 2014
Ατυχία για τον άλτη του μήκους Πανούση Βασίλειο που αφού πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος,
τελικά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και δεν ήρθε η διάκριση.Επίσης άτυχος και ο δισκοβόλος Τσιώλης Φώτης αφου τραυματίστηκε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Πέμπτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λουτράκι
για τον άλτη του ύψους της Α.Γ.Ε.Βοιωτίας Χαλιμούρδα Ιωάννη αφου με επίδοση 1.75 πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ 1.76
Η Α.Γ.Ε.Β. κλείνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη συμμετοχή του ακοντιστή Ζιώγα  Κων/νο το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Ο.Α.Κ.Α
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές

Α.Γ.Ε.Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για αγοραπωλησία ναρκωτικών στον Ορχομενό

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, τέσσερις ROMA.

Πρόκειται για μία 46χρονη και έναν 27χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών – κατοχή, καλλιέργεια, διακίνηση - και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και για δύο άνδρες ομόφυλούς τους, ηλικίας 26 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση οικία – οικοδομή της 46χρονης και αυτοσχέδιο παράπηγμα (παράγκα) που διέμενε ο 27χρονος, εντός κοινού ιδιόκτητου οικοπέδου, στην ανωτέρω περιοχή.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν εντός του προαναφερόμενου οικοπέδου οι τέσσερις κατηγορούμενοι και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του 26χρονου και του 25χρονου μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους (1,7) γραμμαρίων, την οποία είχαν προμηθευτεί λίγη ώρα πριν από την 46χρονη και τον 27χρονο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ακολούθως, παρουσία δικαστικού λειτουργού, τόσο εντός της οικίας της 46χρονης, όσο και εντός του αυτοσχέδιου παραπήγματος του 27χρονου, καθώς και στον προαύλιο χώρο αυτού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• Οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (30) έως (160) εκατοστών το καθένα,
• μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (91,4) γραμμαρίων,
• επτά (7) χάρτινες συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (8,8) γραμμαρίων,
• πιστόλι με τη γεμιστήρα του και (52) φυσίγγια πιστολιού,
• τσεκούρι,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών,
• το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, καθώς και
• διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, φορητός ηλεκτρονικός, παιγνιδομηχανές κ.λ.π.), ως ανταλλάγματα από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες του Boeing της Malaysia: Κατερρίφθη στα σύνορα Ουκρανίας -Ρωσίας από πύραυλο

Ενα επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ μετέφερε 295 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ.

Αρχικά η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο η εταιρεία Malaysia Airlines, λίγη ώρα μετά επιβεβαίωσε την είδηση ανακοινώνοντας ότι η πτήση MH17, η οποία μετέφερε 283 ειπβάτες και 12 άτομα προσωπικό συνετρίβη.

Η περιοχή στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος ανήκει στην Ουκρανία, ωστόσο, είναι πολύ κοντά στη ρωσική μεθόριο.

Φήμες ότι το αεροπλάνο έχει καταρριφθεί με πύραυλο

Εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή ήδη υπάρχουν αρκετές φήμες και όλες οι πληροφορίες μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα με κάθε επιφύλαξη.

Ηδη υπάρχουν αναφορές πως το αεροσκάφος έχει καταρριφθεί με πύραυλο χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται ποιος το κατέρριψε. Σημειωτέον ότι στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών.

Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή. Ένα μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Το χρονικό της συντριβής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Boeing απογειώθηκε με μικρή καθυστέρηση από το αεροδρόμιο Σκίχολ του Αμστερνταμ με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Πέντε λεπτά πριν εισέλθη στον ρωσικό εναέριο χώρο κατερρίφθη στην περιοχή Σαχτάρ του Ντόνετσκ ένα σημείο που παραμένει στο κέντρο της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων.

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, πάντως, ανακοινώθηκε ότι και οι 295 επιβάτες θεωρούνται νεκροί, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στους ρώσους αυτονομιστές.

Ο πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος είναι ρωσικής κατασκευής αλλά το όπλο έχουν και οι δύο πλευρές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά, ζουν περισσότερο



    Οι γυναίκες που γεννάνε φυσιολογικά σε μεγαλύτερη ηλικία, μετά τα 33 τους, τείνουν να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με όσες δεν μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά τα 30, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.



Η μελέτη δείχνει ότι πιθανώς τα ίδια γονίδια που...
επιτρέπουν σε μια γυναίκα να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, της «χαρίζουν» και περισσότερα χρόνια ζωής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Περλς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Menopause", ανέλυσαν στοιχεία για 551 οικογένειες, των οποίων τα περισσότερα μέλη ζουν πολλά χρόνια.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που απέκτησαν με φυσιολογικό τρόπο το τελευταίο παιδί τους μετά την ηλικία των 33 ετών, είχαν διπλάσια πιθανότητα να ζήσουν έως τα 95 ή και περισσότερο, σε σχέση με τις γυναίκες που γέννησαν το τελευταίο παιδί τους έως τα 29 τους.

«Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα θα πρέπει να περιμένει να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, νομίζοντας ότι έτσι θα βελτιώσει την πιθανότητά της να ζήσει περισσότερο», δήλωσε ο Τόμας Περλς. «Η φυσική ικανότητα μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία πιθανώς δείχνει ότι το αναπαραγωγικό σύστημά της γερνά πιο αργά και, κατά συνέπεια, εξίσου αργά γερνά και το υπόλοιπο σώμα της», πρόσθεσε.

Η μελέτη επίσης αποτελεί μια ένδειξη ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την εξέλιξη εκείνων των γονιδιακών παραλλαγών που καθιστούν εφικτή τη βραδεία γήρανση, επιτρέποντάς της έτσι να φθάσει μέχρι τα βαθιά γηρατειά. Αυτό εν μέρει, κατά τον αμερικανό επιστήμονα, εξηγεί γιατί πολύ περισσότερες γυναίκες καταφέρνουν να τα εκατοστήσουν σε σχέση με τους άνδρες.

Προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι οι γυναίκες που γεννάνε φυσιολογικά μετά τα 40 τους, έχουν τετραπλάσια πιθανότητα να φθάσουν σε ηλικία 100 ετών, σε σχέση με όσες κάνουν το τελευταίο παιδί σε μικρότερη ηλικία. Εξάλλου, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι γενικότερα οι άνθρωποι που ζουν περισσότερα χρόνια, είναι λιγότερο ευάλωτοι στις συνήθεις χρόνιες παθήσεις των γηρατειών.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΥΣΕΙΑ-2014-Άσκρη,Κοιλάδα Μουσών 9,10,11 και 17 Αυγούστου


Διαβάστε Περισσότερα »

"Τσίμπησαν" 4 ρομά στη Θήβα για όπλα, ναρκωτικά και κλοπές




Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο Ο.Π.Κ.Ε. της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και μίας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί ROMA.

Πρόκειται για μία 31χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες (αδέλφια μεταξύ τους), ηλικίας 23, 17 και 16 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών, παραβάσεις του νόμου για τα όπλα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Θήβας (πλησίον του οικισμού ROMA στο Πυρί), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω ημεδαποί, η 31χρονη οδηγός του οποίου προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ακινητοποίηση του οχήματος και η σύλληψη των δραστών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (7) γραμμαρίων και δεκαέξι (16) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο δρόμο διαφυγής των δραστών, αλλά και εντός του οικισμού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα και τριάντα οκτώ (38) ακόμη φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα δύο κυνηγετικά όπλα που κατασχέθηκαν, είχαν αφαιρεθεί από οικίες σε περιοχές της Θήβας και της Χαλκίδας, τον Αύγουστο του 2013 και τον Ιούνιο του 2014 αντίστοιχα.

Επίσης από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και έξι (6) μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και αντίσταση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Αύριο η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων


Καταβάλλεται αύριο από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.

Η πληρωμή αφορά τους 449.384 δικαιούχους που θα λάβουν την 2η δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει όσους είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30 η Ιουνίου 2014.

Το επίδομα θα λάβουν και 7.782 δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Με ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης διευκρινίζει ότι: - Οι αιτήσεις Α21 που υποβλήθηκαν μετά τις 30/6/2014 θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή. - Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη. - Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

Γύφτοι απο Θήβα και Αλίαρτο "ρήμαζαν" τη Βοιωτία-Έκλεβαν αυτοκίνητα,πετρέλαιο και γεωργικούς ελκυστήρες

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα ημεδαπών ROMA , τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών αυτοκινήτων και κλοπών πετρελαίου από οχήματα ιδιωτών και εταιρειών, σε διάφορες περιοχές της Θήβας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο δύο (2) οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε οικισμούς ROMA στο Πυρί Θηβών και στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όλα τα μέλη της εγκληματικής ομάδας

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες πέντε μέλη της σπείρας (μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της), ενώ ένα ακόμη μέλος της (17χρονος) είχε ήδη συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες και είναι έγκλειστος σε Ίδρυμα στο Βόλο Μαγνησίας

Τα μέλη της σπείρας ενέχονται συνολικά σε είκοσι δύο (22) κλοπές και απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων και δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από φορτηγά αυτοκίνητα και γεωργικούς ελκυστήρες, συνολικού βάρους άνω των -3- τόνων

Όλα τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικά δοχεία και λαστιχένιοι σωλήνες, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την μετάγγιση του πετρελαίου

Το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας έξι (6) ημεδαπών ROMA, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών αυτοκινήτων και κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από οχήματα ιδιωτών και εταιρειών, σε διάφορες περιοχές της Θήβας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των μελών της από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των ιδιοκτητών εταιρειών, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από δύο συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες (16-07-2014) το πρωί, σε οικισμούς ROMA στο Πυρί Θηβών και στην Αλίαρτο Βοιωτίας, με την συνδρομή δύο Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και μίας Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 27, 26, 29, 31 και 38 ετών.

Ένα ακόμη μέλος της σπείρας, ηλικίας 17 ετών, είχε ήδη συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στη Θήβα, σε εκτέλεση σχετικών εισαγγελικών παραγγελιών και είναι έγκλειστος στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας Βόλου Μαγνησίας.

Σε βάρος των ανωτέρω έξι μελών της σπείρας, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που είχε διαρκή και δομημένη δράση, εσωτερική διάρθρωση και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ), σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών αυτοκινήτων και ποσοτήτων πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του 27χρονου – ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην ομάδα – αφαιρούσαν βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως παλαιά Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, από διάφορες περιοχές της Θήβας.

Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τα ανωτέρω αυτοκίνητα, για την μετάβασή τους σε εγκαταστάσεις εταιρειών, πρατηρίων υγρών καυσίμων, υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων, μάντρες, αποθήκες και οικίες ιδιωτών, όπου προέβαιναν στην τμηματική μετάγγιση και κλοπή ποσοτήτων πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

    Δεκατεσσάρων (14) κλοπών και οκτώ (8) αποπειρών κλοπών Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών. Όλα τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν (κυρίως σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών) και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
    Δεκαεπτά (17) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου, από φορτηγά αυτοκίνητα και γεωργικούς ελκυστήρες, ιδιοκτησίας εταιρειών και ιδιωτών (κατά περίπτωση). Η συνολική ποσότητα πετρελαίου που αφαίρεσαν, ανέρχεται τουλάχιστον στους (3) τόνους και (200) λίτρα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, αλλά και στα ανευρεθέντα κλεμμένα αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικά δοχεία και λαστιχένιοι σωλήνες, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για την μετάγγιση του πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος και ο 17χρονος, αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε παρόμοια αδικήματα και έχει εξαρθρωθεί, επίσης από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, τον περασμένο Μάιο (σχετικό το από 24-05-2014 Δελτίο Τύπου μας).

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελεσίγραφο ΕΕ: Δώστε πίσω τις αγροτικές ενισχύσεις 387,4 εκατ. ευρώ

Αγροτικές ενισχύσεις, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες το 2008 και το 2009, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της ΕΕ και συνεπώς πρέπει να ανακτηθούν από το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπόθεση αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να καταβάλει ο ΕΛΓΑ, κατόπιν διαμαρτυριών μεγάλου αριθμού Ελλήνων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί κατά το έτος 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Συγκεκριμένα, στις 7 Δεκεμβρίου 2011, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν τις 28 Οκτωβρίου 2009 «ενδέχεται να νοθεύουν τον ανταγωνισμό... παρέχοντας επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, σε σχέση με άλλους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, η Ελλάδα ζήτησε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ την ακύρωση της απόφασης. Με ξεχωριστό δικόγραφο, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Με τη διάταξή του, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, ο πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Ωστόσο, με τη χθεσινή απόφασή του, το έβδομο τμήμα του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ απορρίπτει όλα τα επιχειρήματα που επικαλείται η Ελλάδα και την προσφυγή στο σύνολό της. Επικυρώνει, δε, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι τότε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης είχε υποκύψει στις πιέσεις των αγροτών που είχαν στήσει μπλόκα και είχαν αποκλείσει δρόμους και εθνικές οδούς. Ωστόσο, τώρα το ελληνικό κράτος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και να επιστρέψει τα χρήματα. Το ερώτημα είναι από πού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά απο τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στις Ελληνίδες την εποχή της κρίσης

Κατακόρυφη αύξηση στις αυτοκτονίες των γυναικών στη χώρα μας παρατηρήθηκε τη διετία 2010-2012, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Epidemiology and Community Health».

Όπως αποκαλύπτει, στη διάρκεια αυτής της περιόδου οι γυναίκες-αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 122% και από 41 που ήταν το 2010, έφτασαν τις 91 το 2012.

Την ίδια χρονική περίοδο, ο αριθμός των ανδρών-αυτοχείρων αυξήθηκε κατά 24%, και από 336 που ήταν το 2010 έφτασαν τους 417 το 2012.

Ειδικά, όμως, στην ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών, η αύξηση ήταν της τάξεως του 54%, καθώς οι άντρες που μένουν άνεργοι ή χρεοκοπούν προς το τέλος του εργασιακού βίου τους είναι πιο ευάλωτοι στην αυτοκαταστροφή, όπως σημειώνουν οι ερευνητές.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και συγκεντρώθηκαν από ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Εθνική Σχολή Δημοσίας Υγείας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες σε επιστολή τους προς την JECH, η αύξηση της ανεργίας έπειτα από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 συσχετίσθηκε με σημαντική αύξηση στα ποσοστά των αυτοκτονιών σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες.

Στην χώρα μας, όμως, υπήρξε χρονική υστέρηση στην εκδήλωση του ίδιου φαινομένου. Έτσι, παρότι η κρίση άρχισε το 2008, οι αυτοκτονίες είχαν πολύ μικρή αύξηση έως το 2010 στους άντρες, ενώ στις γυναίκες μειώθηκαν.

Μετά το 2010, όμως, αυξήθηκαν δραματικά και στα δύο φύλα, με την αύξηση να είναι ιδιαιτέρως σημαντική στις γυναίκες.

Συνολικά, το 2012 οι αυτόχειρες στην χώρα μας ξεπέρασαν τους 500.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της μάχης με τον Μαζιώτη

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι το μεσημέρι της Τετάρτης. Οπως καταγράφουν βίντεο από τη στιγμή της καταδίωξης ο τρομοκράτης δεν δίστασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ μέσα στο πλήθος.

Οπως καταγράφεται σε βίντεο από κάμερα καταστήματος, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησαν τον «εγκέφαλο» του Επαναστατικού Αγώνα στο Μοναστηράκι τη στιγμή που στην περιοχή βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, διερχόμενοι και τουρίστες.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο Νίκος Μαζιώτης να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν, αλλά καταγράφεται και ο πανικός που επικράτησε τη στιγμή που ο τρομοκράτης άρχισε να πυροβολεί μέσα στο πλήθος.

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται ο άτυχος 19χρονος τουρίστας ο οποίος μπαίνει μέσα σε κατάστημα για να γλιτώσει, αφού έχει τραυματιστεί από εξοστρακισμό σφαίρας.



ΒΙΝΤΕΟ- Καρέ-καρέ η συμπλοκή με τον Νίκο Μαζιώτη από Enikos_gr

ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή του τραυματισμού του Αυστραλού... από Enikos_gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία μέσα στο καλοκαίρι

Αστατος αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια

Άνεμοι: βορειοανατολικοί και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινα. Εξασθενηση των φαινόμενων το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Στις 17 Ιουλίου 1912 οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις ελάχιστες τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την «Ικαριακή Πολιτείαν», μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, όταν άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και υψώνει επίσημα την ελληνική σημαία.

180 - Δώδεκα άνθρωποι εκτελούνται στη Νουμιδία της Βόρειας Αφρικής, λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή Χριστιανισμού σ' εκείνη την περιοχή.

1203 - Οι σταυροφόροι της Δ' Σταυροφορίας καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Αλέξιος Γ' εκθρονίζεται.

1402 - Ο Γιόνγκλε γίνεται αυτοκράτορας κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Μινγκ στην Κίνα.

1429 - Εκατονταετής Πόλεμος: ο Κάρολος Ζ' στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας στον Καθεδρικό Ναό της Ρενς, μετά την επιτυχημένη εκστρατεία της Ιωάννας της Λωρραίνης.

1453 - Οι γαλλικές δυνάμεις νικούν τις αγγλικές στη μάχη του Καστιγιόν, την τελευταία του Εκατονταετούς Πολέμου.

1717 - Ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιεί δεξίωση εν πλω στον ποταμό Τάμεση, όπου 50 μουσικοί παίζουν για πρώτη φορά τη "Μουσική των Νερών" του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ.

1751 - Ίδρυση της «Αρχαίας Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας», ή αλλιώς ονομαζόμενης «Μεγάλης Στοάς των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων της Αγγλίας».

1791 - Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η Γαλλική Εθνική Φρουρά ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους που είναι συγκεντρωμένο στο Πεδίο του Άρεως στο Παρίσι, σκοτώνοντας πάνω από 50 ανθρώπους.

1815 - Ο Μέγας Ναπολέων παραδίνεται στις βρετανικές δυνάμεις στο Ροσφόρ.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Γίνεται η Μάχη του Ασκύφου στην οποία Σφακιανοί αγωνιστές συντρίβουν δύναμη 960 Τούρκων.

1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Δύναμη 7.000 Τουρκαλβανών αποκρούεται από 1.500 Έλληνες στη Μονή του προφήτη Ηλία, κοντά στην Άμφισσα.

1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις ελάχιστες τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την «Ικαριακή Πολιτείαν», μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, όταν άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και υψώνει επίσημα την ελληνική σημαία.

1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων του Β' Βαλκανικού Πολέμου, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος. Ελληνικό ναυτικό σύνταγμα καταλαμβάνει Ρουμτζούκιο και Φερεντζίκ όπου και καταλαμβάνεται ο πολυτελής σουλτανικός συρμός που είχε δωρίσει ο Ναπολέων στον Σουλτάνο Μουράτ. Το σύνταγμα προωθείται προς Σουφλί και Τεκιέ. Το Α/Τ ΣΦΕΝΔΟΝΗ εκκαθαρίζει δίοδο στο Πόρτο Λάγος.

1918 - Μετά από διαταγή του Κόμματος των Μπολσεβίκων που εκτελείται από την Τσεκά ο παραιτηθείς προηγουμένως Τσάρος Νικόλαος Β' της Ρωσίας και τα μέλη της οικογένειάς του εκτελούνται εν ψυχρώ στην Οικία Υπατίεφ, στο Γεκατερίνμπουργκ. Αργότερα θα αγιοποιηθούν ως Αγία Τσαρική Οικογένεια.

1942 - Ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες μάχες στην ιστορία των πολέμων, η Μάχη του Στάλινγκραντ.

1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

1953 - Πόλεμος της Κορέας: Το Τάγμα ΕΚΣΕ στην Κορέα αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο Β.Δ. τμήμα της Ζουγκάμ - Νι.

1974 - Πραξικόπημα του 1974 (Κύπρος) - Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συναντάται στο Λονδίνο μυστικά με τον Μπουλέντ Ετζεβίτ. Τις απογευματινές ώρες μεταβαίνει αεροπορικώς στις ΗΠΑ.

1994 - Η Βραζιλία κατακτά το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου κερδίζοντας στο Λος Άντζελες την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2 (κανονικός αγώνας 0-0).


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Βοιωτούς Εικαστικούς Καλλιτέχνες απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου




Διαβάστε Περισσότερα »

Είχαν εντοπίσει τον Μαζιώτη από τις κάμερες στο Μετρό - Ο ρόλος παγίδα του "ερωτευμένου ζευγαριού" που τον παρακολουθούσε χεράκι χεράκι



- Τρείς ημέρες ήξεραν ότι θα εμφανιστεί στην περιοχή - Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν "ζώσει" την περιοχή
- 'Εστησαν επιχείρηση για την πάταξη του παραεμπορίου για να μην τους καταλάβει!
- Σαρώνουν την Αθήνα για τους συνεργούς του Μαζιώτη - Ξέρουν ποιοί είναι
- Λεπτό προς λεπτό οι συμπλοκές με τους αστυνομικούς και η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι
- Η Αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες ότι ο εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα ήταν στην περιοχή
- Φορούσε περούκα και γυαλιά για να μην τον αναγνωρίσουν - Τι βρήκαν πάνω του οι αστυνομικοί
- Από την μάχη ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον αρχιτρομοκράτη τραυματίσθηκε ο ίδιος, ένας αστυνομικός και δυο τουρίστες


Νεα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πως η αστυνομικοί έφτασαν στην κινηματογραφική σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη μέρα - μεσημέρι στο Μοναστηράκι.

Εδώ και τρεις ημέρες ήξερε η αντιτρομοκρατική ότι ο Μαζιώτης μαζί με έναν συνεργό του θα βρεθούν στο Μοναστηράκι για την αγορά κάποιων αντικειμένων. Έτσι, χωρίς να χάσουν λεπτό οι αστυνομικοί έστησαν την επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ για την καταπολέμηση του παραεμπορίου στην κυριολεξία “στο πόδι” για να αποτελέσει κάλυψη για τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής που είχαν "ζώσει" την περιοχή.

Μάλιστα, επί 22 ημέρες άντρες της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν καρέ καρέ όλες τις κάμερες σε δημόσιους χώρους και σήμερα νωρίς το μεσημέρι, τον εντόπισαν από τις κάμερες μεταμφιεσμένο να βγαίνει από το Μετρό.

'Ανδρες και γυναίκες της Αντιτρομοκρατικής έπιασαν τα πόστα. Στην οδό Αθηνάς είναι ένα ζευγάρι της Αντιτρομοκρατικής που πηγαίνει χέρι - χέρι πάνω κάτω παριστάνοντας τους ερωτευμένους. Ξαφνικά, βλέπουν το Μαζιώτη να μπαίνει στο κατάστημα.

Αμέσως ενημερώνουν το κέντρο και ζητούν να κάνουν παρακολούθηση. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να παρακολουθηθεί ένας τέτοιος άνθρωπος, τότε επικοινωνούν με το κέντρο ξανά και τους ενημερώνουν ότι στέλνουν την ομάδα ΔΙΑΣ να κάνει έλεγχο στον συγκεκριμένο άνδρα και να προχωρήσουν στην σύλληψή του στην περίπτωση που είναι ο Μαζιώτης. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Όλα όσα έγιναν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δείχνουν ότι ο συλληφθείς πλέον τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης ήταν αποφασισμένος για όλα. Αλλωστε και στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι δεν έχει μετανοιώσει για καμία πράξη του.

Στην κυριολεξία από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές αν σκεφτεί κανείς ότι ο αδίστακτος τρομοκράτης πυροβολούσε στο ψαχνό σε μια περιοχή γεμάτη κόσμο, γεμάτη ανυποψίαστους περαστικούς, τουρίστες και εργαζόμενους.
Τα δυο σημεία στα οποία συνεπλάκη με τους αστυνομικούς ήταν κατάμεστα από κόσμο σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αθήνας και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Το χρονικό της σύλληψης
'Ηταν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ φτάνουν έξω από το κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού. Ο Νίκος Μαζιώτης φορώντας περούκα και γυαλιά ηλίου έχει μπει ήδη στο κατάστημα και ψωνίζει.


Οι άνδρες της ΔΙΑΣ τον περιμένουν να βγει απο το κατάστημα. Με το που βγαίνει προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν και να του κάνουν έλεγχο αλλά εκείνος δεν διστάζει λεπτό. Βγάζει το όπλο και αρχίζει να πυροβολεί εναντίον τους. Εκείνοι ανταποδίδουν τα πυρά

Τότε, αρχίζει η καταδίωξη. Εκείνος, μπαίνει σε ένα ταξί για να διαφύγει. Όμως, εγκλωβίζεται στην οδό Μητροπόλεως στον αριθμό 44.

Βγαίνει από το ταξί και αρχίζει και πάλι να πυροβολεί. Τότε οι αστυνομικοί ανταποδίδουν και πάλι τα πυρά και τον τραυματίζουν. Από τους πυροβολισμούς τραυματίζεται και ένας αστυνομικός αλλά και δυο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.


Ο Μαζιώτης συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό, οι δυο τουρίστες στον Ερυθρό και ο αστυνομικός στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Την ώρα της δεύτερης συμπλοκής επικρατεί πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν δυο ή τρείς ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο προς διαφορετικές κατευθυνσεις. Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι από το σημείο φεύγει ο οδηγός ταξί με το οποίο επιχείρησε αρχικά να διαφύγει ο Νίκος Μαζιώτης και τελικά εντοπίζεται στο Περιστέρι!

Τι βρήκαν πάνω του

Πάνω του βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, πλαστά έγγραφα, μια αρμαθιά κλειδιά αλλά όχι κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κλειδιά μπορεί και να οδηγούν σε γιάφκες που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή.






Σαρώνουν την Αθήνα για τους συνεργούς του Μαζιώτη

Από την στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στην οδό Μητροπόλεως σημανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική. Οι αξιωματικοί είναι σίγουροι ότι οι δυο κολλητοί του αρχιτρομοκράτη ήταν στην περιοχή της συμπλοκής και τους αναζητούν με κάθε τρόπο.

Έπειτα από την βομβιστική επίθεση που μετέτρεψε σε συντρίμμια ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο τις Αθήνας, και τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την εμπλοκή του Ν. Μαζιώτη και της ομάδας του στο χτύπημα, στο τραπέζι των ερευνών έπεσαν πάλι τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε τράπεζα των Μεθάνων, όπου είχε καταγραφεί ο Μαζιώτης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τις Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους δυο “συντρόφους” του να ληστεύουν το Τραπεζικό υποκατάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δυο προσώπων που φέρεται να στελεχώνουν των Ν. Μαζιώτη, στης ληστείες που διέπραξε στην Πελοπόννησο, προκειμένου να ενισχύσει με χρήματα το λεγόμενο “Επαναστατικό ταμείο”.

Αυτά τα δυο άτομα είναι γνωστά και από το παρελθόν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς είχαν έντονη δραστηριότητα στο πολιτικό χώρο των Αντιεξουσιαστών.

Όμως και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από περίπου δυο χρόνια τα ίχνη τους χάνονται, τόσο από τα συγγενικά τους πρόσωπα, όσο και από τους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνταν.
Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν φαίνεται να είναι άσχετη, καθώς συμπίπτει χρονικά με το νέο πέρασμα που έκανε στην παρανομία ο Ν. Μαζιώτης και η συμβία του Παναγιώτα Ρούπα.

Στο μεταξύ και όσον αφορά στην βομβιστική επίθεση στο κέντρο τις Αθήνας, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής, από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, αλλά και από κάμερες σε τράπεζες και καταστήματα, κατάφεραν να εντοπίσουν όχι μόνο την κίνηση του οχήματος βόμβα, αλλά ακόμα και την ομάδα υποστήριξης που είχε ο οδηγός του οχήματος.

Η μαύρη μοτοσυκλέτα τύπου “εντούρο” με την οποία ο οδηγός φυγάδευσε το “σύντροφο” του- τον οδηγό του οχήματος βόμβα- ακολουθείται από μια δεύτερη μοτοσυκλέτα με κόκκινο χρώμα, αλλά κι ένα λευκό αυτοκίνητο. Εκτιμάται πως πρόκειται για την ομάδα υποστήριξης.

Τέλος στην Αντιτρομοκρατική πια έχουν βάσιμες υποψίες, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από το Ν. Μαζιώτη, για σύμπραξη του καταζητούμενου “αντάρτη πόλης” με το δραπέτη τις “17.Ν” Χριστόδουλο Ξηρό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ