Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Παραδοσιακή Βραδιά στην Ελλοπία-βίντεο,φωτογραφίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 31 Αυγούστου η εμπρόθεσμη καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς ΕΛΓΑ του 2013


Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2014 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ορισμένοι παραγωγοί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 30 Ιουνίου 2014.



Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2013 θα πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου 2014 να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του 2013 διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.



Οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2013 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει έως 31 Αυγούστου 2014 να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2013 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρύ πένθος για την Κατερίνα Ζαρίφη: Πέθανε τα ξημερώματα ο πατέρας της

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της περνά η Κατερίνας Ζαρίφη. Χθες, Τρίτη 21 Ιουλίου, τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος της πατέρας. Ο ίδιος αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και έδινε καθημερινή «μάχη» με την επάρατο νόσο για να κρατηθεί στη ζωή.

Η Κατερίνα Ζαρίφη, όπως ήταν φυσικό, σήμερα το πρωί δεν παραβρέθηκε στην ραδιοφωνική της εκπομπή στον Ρυθμό 9.49 και ενημέρωσε για το δυσάρεστο γεγονός λίγους και καλούς φίλους της.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα
στη γενέτειρά του, τη Θήβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει τον βαθύ αποτροπιασμό του για τη συνεχιζόμενη, ανελέητη σφαγή που λαμβάνει χώρα στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Από την αρχή των εχθροπραξιών οι νεκροί στην Παλαιστίνη έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 500, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι άμαχοι, και κυρίως παιδιά.

Υπό το πρόσχημα της Χαμάς, το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς καταλύοντας κάθε διάταξη του Διεθνούς Δικαίου.

Η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να σταματήσει να παραμένει θεατής μπροστά στην υποβάθμιση της  ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας, όταν μάλιστα συντελούνται κατάφωρες παραβιάσεις των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, δρώντας μέσα στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε., της Ε.Ε. και όλων των άλλων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει, οφείλει να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, εξαντλώντας όλα τα διπλωματικά μέσα, για την άμεση παύση της αιματοχυσίας και την αποστολή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατροφαρμακευτικού υλικού στα θύματα του πολέμου.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στέκεται αλληλέγγυο με τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.


                                                        Το    Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιθανή διακοπή νερού την Πέμπτη στην Αλίαρτο



Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος στην Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου την Πέμπτη 24 Ιουλίου, ενδέχεται να υπάρξει διακοπή νερού, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης, από την ΔΕΗ, των αντλιοστασίων του Δήμου.

Προτείνετε στους δημότες η λελογισμένη χρήση νερού, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



                                                    
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Παρασκευή το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 25η Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Εκθεση Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 έως την 30/06/2014
(Αρ. Απ. Οικ. Επιτροπής 209/2014)

2.Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης μετά την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσής του μέχρι 30-06-2014. (Αρ. Απ. Οικ. Επιτροπής 211/2014)

3.Αναμόρφωση ετήσιων στόχων προϋπολογισμού για την απομένουσα χρονική περίοδο (Ο.Π.Δ. 2014 – πίνακας 5Α). (Αρ. Απ. Οικ. Επιτροπής 212/2014)

4.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 200/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2014».

5.Αποδοχή ποσού 36.900,00€ των ΚΑΠ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2014 (ΣΑΤΑ) και κατανομή αυτού.

6.Αποδοχή ποσού 69.000,00€ από το Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (κατανομή από πιστώσεις ΣΑΤΑ Σχολείων 2014) που αφορά την Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και κατανομή αυτού.

7.Αποδοχή της υπ΄αριθμ. 8053/22-4-2014 (ΑΔΑ ΒΙ0ΒΒ – ΘΔ1) απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ένταξης του έργου: «Τροφώνια Δήμου Λεβαδέων» στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ).

8.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 17/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που αφορά: «Αναγνώριση οδού ως κοινόχρηστη προϋφιστάμενης του έτους 1923».

9.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 19/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που αφορά: «Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 42/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έπειτα από εξέταση του υπ΄αριθμ. 4587/2014 αιτήματος κατοίκων που επηρεάζονται από την κυκλοφορία της οδού Θερμοπυλών σύμφωνα με την ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη και αιτούνται τροποποίηση αυτής».

10.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 15/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που αφορά: «Έγκριση Περιβαλλοντικών (ΜΠΕ) για ίδρυση Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από το «Βιοαέριο ισχύος 250Kwe» στην περιοχή Δαυλείας θέση «Νταλίπι ή Πάλιουρας» του Δήμου Λεβαδέων, Νομού Βοιωτίας από την ΕΝΕΡΤΖΙ ΤΡΕΙΝΤΙΝΓΚ Ε.Π.Ε.».

11.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων και Ανάπλαση Οικισμού Χαιρώνειας».

12.Άρση απαλλοτρίωσης και εκ νέου επιβολή αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 485 επί της οδού Έρκυνας.

13.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Τοιχων Αντιστήριξης στη Δ.Κ. Κυριακίου».

14.Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Διαμόρφωση Μονοπατιού και Αποκατάσταση – Στερέωση Τρίχινου Γεφυριού».

15.Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών, για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή Οδού Αισχύλου από Ποταμό Έρκυνα έως οδό Φίλωνος».

16.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού Πίνακα για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Λεβαδέων».

17.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης εκπόνησης Μελέτης με τίτλο: «Μελέτη αποκατάστασης ιστορικού μηχανολογικού εξοπλισμού Μύλων Παπαϊωάννου».

18.Γνωμοδότηση γα επιβολή προστίμου-ρήτρες στην εταιρεία HELESI (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΒΕ) στην οποία κατακυρώθηκε η προμήθεια ενός Βυτιοφόρου Οχήματος με διαγωνισμό σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις, μετά το  υπ΄άριθμ. 15890/ 06-14 έγγραφο του τμήματος Προμηθειών.

19.Γνωμοδότηση γα επιβολή προστίμου-ρήτρες στην εταιρεία HELESI (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΒΕ) στην οποία κατακυρώθηκε η προμήθεια  δύο Διαξονικών Φορτηγών με Γερανό με διαγωνισμό σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις, μετά το  υπ΄άριθμ. 15890/ 06-14 έγγραφο του τμήματος Προμηθειών.

20.Γνωμοδότηση γα επιβολή προστίμου-ρήτρες στην εταιρεία HELESI (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΒΕ) στην οποία κατακυρώθηκε η προμήθεια  δύο απορριμματοφόρων  τύπου πρέσας 12κ.μ.  με διαγωνισμό σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις, μετά το  υπ΄άριθμ. 15890/ 06-14 έγγραφο του τμήματος Προμηθειών.

21.Γνωμοδότηση γα επιβολή προστίμου-ρήτρες στην εταιρεία HELESI (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΒΕ) στην οποία κατακυρώθηκε η προμήθεια  ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας 22κ.μ.  με διαγωνισμό σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις, μετά το  υπ΄άριθμ. 15890/ 06-14 έγγραφο του τμήματος Προμηθειών.

22.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

23.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 5/2014 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που αφορά: «Κατανομή 78.204,79€ σε Α/θμια – Β/θμια για κάλυψη λειτουργικών δαπανών και σχολικό τροχονόμο.

24.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 10/2014 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ που αφορά: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2014.

25.Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 35/2005 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Δήμου Χαιρώνειας) που αφορά: «Την κατάρτιση του κανονισμού άρδευσης Δήμου Χαιρώνειας».

26.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις Πολιτιστικές, Μορφωτικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις «Πάσχα 2014» του Δήμου Λεβαδέων.

27.Χορήγηση χρηματικού βοηθήματος σε δημότες Δ.Λ. λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεων μετά την πυρκαγιά της 28 & 29 /8/2013.

28.Διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Τροφώνια 2014».

29.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 24/2014 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΛ που αφορά: «Εξασφάλιση ποσού ΦΠΑ 562.062,40€ για το έργο: -Αγορά Εξοπλισμού μηχανημάτων για το ΧΥΤΑ Λιβαδειάς».


 
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                   Καλλιαντάσης Δημήτριος


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 24 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας

του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και

των  Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

που θα γίνει την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

και ώρα 12:00

στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ( Λ. Μπέλλου 1)



Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου  

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-σοκ: Ισραηλινοί σκοτώνουν εν ψυχρώ νεαρό Παλαιστίνιο

Ο νεαρός άντρας περπατούσε στα συντρίμμια του σπιτιού του, ψάχνοντας για μέλη της οικογένειάς, όταν δέχτηκε τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το παρακάτω βίντεο το οποίο δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και απεικονίζει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νεαρού Παλαιστίνιου από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο νεαρός άντρας μεταφέρει αρχικά έναν τραυματία συμπολίτη του και στη συνέχεια περπατά μαζί με άντρες και γυναίκες από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να βοηθήσουν τους ανυπεράσπιστους κατοίκους.

Ο άντρας περπατά πάνω στα συντρίμμια του σπιτιού του, ψάχνοντας για μέλη της οικογένειάς του αλλά και φίλους του, έπειτα από έναν βομβαρδισμό που κατέστρεψε τη γειτονία του, στη συνοικία της Σατζάγια

Ξαφνικά ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο άντρας πέφτει στο έδαφος. Τρομοκρατημένες οι γυναίκες προσπαθούν καταλάβουν τι συμβαίνει. Μέσα σε λίγα λεπτά δέχεται άλλον ένα πυροβολισμό, από έναν ελεύθερο σκοπευτή, όπως αποδείχθηκε.


Οι διασώστες που βρίσκονται γύρω του χωρίζονται σε δύο ομάδες και προσπαθούν να προστατευτούν, παρακολουθώντας τον άντρα με το πράσινο μπλουζάκι να πεθαίνει αβοήθητος πάνω στα συντρίμμια. Ο νεαρός Παλαιστίνιος δέχεται τότε και έναν τρίτο πυροβολισμό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή και το βίντεο τραβήχτηκε από έναν ακτιβιστή του Φιλο-παλαιστινιακού Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης.



«Είδαμε έναν άνθρωπο να δολοφονείται μπροστά μας»,δήλωσε, μιλώντας στο Newsweek ο
Τζο Κάτρον, αμερικανός ακτιβιστής του ISM στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ο νεαρός προσπαθούσε να φτάσει στην οικογένειά του στην Σατζάγια.

«Δεν είχε νέα τους και ανησυχούσε για εκείνους. Οι σκοπευτές τον σκότωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν, ενώ ήταν τραυματισμένος στο έδαφος», είπε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει την ένταξη των δομών Παιδικός Σταθμών Αλιάρτου (17 ωφελούμενοi), Παιδικός Σταθμός Θεσπιών –ΔΔ Μαυρομματίου (17 ωφελούμενοι) και Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου (14 ωφελούμενοι) στην δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» της ΕΕΤΑΑ και προσκαλεί τις δυνητικά ωφελούμενες μητέρες να υποβάλλουν αίτηση.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25/7/2014 έως τις 4/8/2014 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Ή ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (COURIER) στην διεύθυνση:
ΕΕΤΑΑ ΑΕ
Μυλλέρου 73-77, Τ.Κ. 10436, Αθήνα

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 4/8/2014

Για πληροφορίες:
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, κ. Κων/να Θεοπεμπτίδου, τηλ: 2268022430
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ, κ. Κατερίνα Νικολάου, τηλ: 2262067200
 ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ- Δημήτρης Μπατσούλης
 τηλ 2268350212 – 2268350213 Fax: 2268022690
και στο www.aliartos.gov.gr
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 2011 πραγματοποιείται η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νορβηγία κατά την οποία 77 άτομα χάνουν τη ζωή τους.

838 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Θεόφιλος ηττάται από τους Αββασίδες στη μάχη του Δαζιμώνος.

1099 - Α' Σταυροφορία: ο Γοδεφρείδος του Μπουιγιόν εκλέγεται προστάτης του Παναγίου Τάφου στο Βασίλειο της Ιερουσαλήμ.

1209 - Πραγματοποιείται η σφαγή της Μπεζιέ, η πρώτη σημαντική στρατιωτική δράση της σταυροφορίας των Αλβιγηνών.

1587 - Μία δεύτερη ομάδα Άγγλων αποίκων φτάνει στο νησί Ρόανοκ στη Βόρεια Καρολίνα σε μια προσπάθεια επανίδρυσης της ερημωμένης αποικίας.

1613 - Ενθρονίζεται ο Μιχαήλ Φιοντόροβιτς Ρομάνοβ στη Μόσχα ως «Μιχαήλ Α΄, Τσάρος πάσης Ρωσίας».

1812 - Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων διεξάγεται ο Πόλεμος των Χερσονήσων, στο πλαίσιο του οποίου οι αγγλικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Άρθουρ Γουέλσλι (μετέπειτα Δούκα του Ουέλλινγκτον) νικούν τις γαλλικές στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

1906 - Μακεδονικός Αγώνας - Βούλγαροι πυρπολούν την Στενήμαχο και εξαπολύουν σφαγές Ελλήνων.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία Το Θ/Κ "Αβέρωφ" με επιβαίνοντα τον Βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο Α΄, περί ώρα 14:15, καταπλέει και αγκυροβολεί στον όρμο της Σμύρνης.

1943 - Β' Π.Π. Στη κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιείται μέγα συλλαλητήριο κατά της απόφασης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη Μακεδονία.

1962 - Κακή αρχή για το Πρόγραμμα Μάρινερ: το Μάρινερ 1 καταστρέφεται 293 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρεμάστηκε ο ισοβίτης που είχε σφάξει τον συγκρατούμενο του στο Δομοκό



Κρεμασμένος βρέθηκε το απόγευμα στο κελί του ο 48χρονος ισοβίτης, που πριν λίγες μέρες είχε δολοφονήσει με άγριο τρόπο τον 32χρονο συγκρατούμενο του και είχε τραυματίσει έναν ακόμη 40χρονο κρατούμενο.

Ήταν οι τύψεις?Ήταν κάτι άλλο? Όπως και να χει ο 48χρονος ισοβίτης χρησιμοποιώντας το σεντόνι έβαλε τέλος στη ζωή του στο κελί του στις φυλακές Δομοκού.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον βρήκαν κρεμασμένο γύρω στις 7:30' το απόγευμα.

Τον είχε σφάξει με σπασμένο τζάμι

Ήθελε κι άλλο αίμα ο φονιάς - Με κίνδυνο της ζωής τους μπήκαν στο κελί οι φύλακες - Εισαγγελική έρευνα για το άγριο φονικό στο κελί των φυλακών Δομοκού.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης με παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του άγριου φονικού που έγινε χθες τα ξημερώματα στις φυλακές Δομοκού.

«Θα μπορούσε να επαναληφθεί το σκηνικό που είχαμε στις φυλακές Μαλανδρίνου. Από τη στιγμή που είχε πάνω του αυτό το φονικό γυαλί, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να επιτεθεί ξαφνικά σε οποιονδήποτε φύλακα και να έχουμε νέα τραγωδία...», είπε σωφρονιστικός υπάλληλος στο LamiaReport.

Ήθελε κι άλλο αίμα - Πως έγινε το άγριο φονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3:00΄ χθες τα ξημερώματα όταν τρεις συγκρατούμενοι στο ίδιο κελί, μεθυσμένοι από αυτοσχέδιο τσίπουρο, συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Στο κελί της Ε1 πτέρυγας, όπου γινόταν ο καβγάς, έτρεξε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπάλληλων Δομοκού, Γιώργος Γκίζας, που εκείνη την ώρα εκτελούσε χρέη Αρχιφύλακα, μαζί με δυο ακόμη συναδέλφους του.

Προσπάθησαν να μπουν στο κελί αλλά κάποιος είχε "σφηνώσει" την πόρτα και δεν άνοιγε. Δέχθηκαν απειλές και επίθεση με ένα σκουπόξυλο από τους μεθυσμένους κρατούμενους.

Την ώρα που προσπαθούσαν να ξεσφηνωνόσουν την πόρτα και να μπουν στο κελί ο 48χρονος ισοβίτης σαν αγρίμι επιτέθηκε στον 32χρονο και τον κάρφωσε στο λαιμό με ένα σπασμένο τζάμι 15 εκατοστών, μπροστά στα μάτια τους.

Αμέσως μετά γύρισε κρατώντας το φονικό όπλο προς το μέρος του Αρχιφύλακα και του είπε «Τώρα θα πάρω και το δικό σου λαιμό».

Τελικά άνοιξαν την πόρτα και με κίνδυνο της ζωής τους μπήκαν στο αιματοβαμμένο κελί. Ο ισοβίτης πέταξε το αυτοσχέδιο φονικό όπλο και παραδόθηκε.

Ο 32χρονος που είχε δεχθεί το χτύπημα στη καρωτίδα ψυχορραγούσε, ενώ ο 40χρονος είχε ήδη δεχθεί τα χτυπήματα στην κοιλιά και ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Δομοκού άλλα δυστυχώς για τον 32χρονο ήταν πολύ αργά. Ο 40χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς για την αιματηρή συμπλοκή, είπε ότι έπεσε και χτύπησε μόνος του, επιβεβαιώνοντας τον άγραφο νόμο των φυλακών "Όσα λιγότερα λες, τόσο περισσότερο θα ζήσεις..."
 lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 36 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Ανοδο της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, λίγες νεφώσεις που σταδιακά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη, 22 Ιουλίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη μέτριοι.

Αναλυτική Πρόγνωση

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ