Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΘΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΕΦΕΣΤΙΩΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ για νέο κακόβουλο λογισμικό CTB-Locker




    Την προσοχή στους πολίτες εφιστά η Ελληνική Αστυνομία διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εμφανιστεί ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni»,το οποίο αποτελεί την ​εξέλιξη του Crypto locker Ransomware.



Το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους... τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.).

Στη συνέχεια, εμφανίζει ένα μήνυμα “μπλοκαρίσματος” του υπολογιστή, ενημερώνοντας το χρήστη ότι, για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom).

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC). Εάν το θύμα δεν διαθέτει bitcoins, οι δημιουργοί του λογισμικού παρέχουν οδηγίες για την απόκτησή τους.

Όπως στο Cryptolocker, το κακόβουλο λογισμικό «Critroni» δημιουργεί ένα ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού «κλειδιού», που ουσιαστικά είναι κωδικοί αριθμοί, οι οποίοι «ξεκλειδώνουν» τον μολυσμένο υπολογιστή.

Το ένα «κλειδί» (δημόσιο) αποθηκεύεται στο μολυσμένο σύστημα και δίνεται στο χρήστη ελεύθερα, χωρίς πληρωμή. Το άλλο «κλειδί» (ιδιωτικό) αποθηκεύεται στο διακομιστή διοίκησης και ελέγχου (C&C servers) και δίδεται από τους δράστες στο θύμα για να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία, μόνο μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού που έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί, το οποίο είναι πάντα σε ψηφιακό νόμισμα «bitcoin».

Οι διαδικασίες και οι τρόποι εξάπλωσης του ανωτέρω κακόβουλου λογισμικού είναι παρόμοιες με αυτή του ​ κακόβουλου λογισμικού ​ Cryptolocker.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:
•να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
•να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης,
•να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο και
• να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία τη Κυριακή στο Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

«Από τις πρώτες ΠΑΕ ο Λεβαδειακός»




Με αφορμή την εξασφάλιση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα η ΠΑΕ Λεβαδειακός, που ήταν μεταξύ αυτών που πήραν, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.


Μία από τις επτά ΠΑΕ που έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15 ήταν ο Λεβαδειακός και η διοίκηση της ομάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει πως πρόκειται για αποτέλεσμα της σωστής οικονομικής διαχείρισης.

Η ανακοίνωση:

«Για ακόμη μία σεζόν η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ήταν από τις πρώτες που εξασφάλισαν το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ένα αποτέλεσμα της σωστής οικονομικής διαχείρισης και άψογης διοικητικής παρουσίας της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πιστοποιητικό εξασφάλισαν μόλις επτά ΠΑΕ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Παναθηναϊκός, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος Αθηνών, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς, ΑΕΛ Καλλονής), ενώ για τις υπόλοιπες η καταλυτική προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού είναι η 30-07-2014».


Διαβάστε Περισσότερα »

Την απόσυρση του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» ζητεί ο ΕΦΕΤ


Ως "μη κανονικό και μη ασφαλές"...


Την άμεση απόσυρση του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» από την ελληνική αγορά απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς, έπειτα από δειγματοληψία για έλεγχο...
μικροβιακών παραμέτρων, ανιχνεύτηκε αποικία εντεροκόκκων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου για τα εμφιαλωμένα νερά του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού, με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2014, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», Πηγή Βερμίου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E.coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων/ 250ml νερού, αντί απουσίας.

Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό και μη ασφαλές».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

greece-salonika.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύσκολες ώρες για την Θηβαία δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου

Δύσκολες ώρες περνά η Βασιλική Παναγιωτοπούλου, σύζυγος του Θέμου Αναστασιάδη μιας κι έχασε την πολυαγαπημένη της μητέρα.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι φυσικά στο πλευρό της και γι” αυτό το λόγο έχουν ταξιδέψει οικογενειακώς στη Θήβα, τόπο καταγωγής της δημοσιογράφου.

Η κηδεία της μητέρας της Βασιλικής Παναγιωτοπούλου θα γίνει στη Θήβα, σήμερα Τετάρτη 23 Ιουλίου, παρουσία στενών φίλων και συγγενών. Αυτή την περίοδο, ο Θέμος Αναστασιάδης βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του, οι οποίες φυσικά αναβλήθηκαν λόγω του δυσάρεστου συμβάντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστροσυνάντηση με θέα από τον Ελικώνα



Το «κοσμικό ρολόι» του Σύμπαντος αποτελούν τα ουράνια σώματα που μας περιβάλλουν. Ποιος δεν κοίταξε ψηλά αυτή την εποχή, να παρατηρήσει τα βράδια το συναρπαστικό κόσμο γεμάτο αστέρια, γαλαξίες και μύθους; Η ετήσια περιστροφή της Γης γύρω από τον Ηλιο μάς δίνει την περιοδική εναλλαγή των εποχών, τους μήνες και το έτος.

Και αυτή η τελευταία κίνηση είναι που κάνει διαφορετικούς αστερισμούς να εμφανίζονται κάθε εποχή στο νυχτερινό ουρανό. Οταν βραδιάσει σε περιοχές χωρίς φώτα θα δούμε αστερισμούς που σηματοδοτούν την εποχή του καλοκαιριού και βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας.

Στις «Φούσκες»

Οι λάτρεις της αστροπαρατήρησης θα έχουν την ευκαιρία από τις 25 έως και τις 28 Ιουλίου να ανεβούν στην τοποθεσία «Φούσκες» του όρους Ελικώνα, το οποίο βρίσκεται στο Νομό Βοιωτίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 8η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Κύριος διοργανωτής της εκδήλωσης, σε εθελοντική βάση, είναι ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ), έχοντας την αμέριστη στήριξη και βοήθεια τόσο του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Κυριακίου όσο και του hackerspace.gr. Σκοπός της εξόρμησης είναι να ενώσει τους ερασιτέχνες αστρονόμους από όλη την Ελλάδα, ώστε να απολαύσουν μαζί τον έναστρο ουρανό, να φέρει πιο κοντά τους επαγγελματίες με τους ερασιτέχνες αστρονόμους, καθώς και να μυήσει καινούργια άτομα στο νυχτερινό ουρανό. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων.

Μεταξύ των άλλων μπορεί κάποιος με τηλεσκόπια να δει τον αρχέγονο Βοώτη, τον ουράνιο Βοσκό ή, σύμφωνα με τον Ησίοδο, τον Αρκτοφύλακα, το θεραπευτή Οφιούχο, που κρατάει στα χέρια του τον αστερισμό του Ερπετού, τον φοβερό Οφι, τα λημέρια του μυθικού, γονατιστού, επουράνιου ήρωα, του Ηρακλή, έναν από τους πρώτους αστερισμούς που κατέγραψε ο άνθρωπος, το ζωδιακό Σκορπιό, στη χαμηλή του πορεία προς τις χώρες του Νότου, το μονάκριβο Στέμμα της Αριάδνης, γνωστό ως Βόρειο Στέφανο, μια συλλογή από σπάνιους διπλούς και μεταβλητούς αστέρες, που οι ανατολικοί λαοί είχαν ονομάσει «Διάδημα της μεγάλης θεάς Αστάρτης».

Η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ) αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση αστρονομίας στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 στη Δίρφυ της Εύβοιας και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή. Οι πανελλήνιες εξορμήσεις λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικές τοποθεσίες, οι οποίες έχουν βασικό χαρακτηριστικό το σκοτεινό ουρανό (απαραίτητος για αστρονομική παρατήρηση).

Στην απεραντοσύνη

Οπως λένε οι αστροφυσικοί, για να ατενίσει λοιπόν κανείς τα αστέρια και την απεραντοσύνη του Σύμπαντος πρέπει να πάρει την απόφαση να ταξιδέψει πολύ μακριά, έξω από τις ζώνες φωτορρύπανσης των αστικών μας κέντρων. Στρεφόμενοι προς το Βορρά θα αντικρίσουμε τους λεγόμενους αειφανείς αστερισμούς. Αυτούς δηλαδή που είναι ορατοί καθ” όλη τη διάρκεια του έτους. Στα αριστερά μας, πιο κοντά στη Δύση, δεσπόζει η γνωστή σε όλους μορφή της Μεγάλης Αρκτου. Στα δεξιά θα μπορέσουμε εύκολα να ξεχωρίσουμε το «ανάποδο Σ», χαρακτηριστικό σχήμα του αστερισμού της Κασσιόπης. Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο εμφανείς αστερισμούς, με λίγη προσοχή, θα διακρίνουμε τον Πολικό Αστέρα, που πάντοτε μας δείχνει με ακρίβεια το Βορρά. Οταν φθάσει η ώρα του όψιμου καλοκαιριού καινούργιοι αστερισμοί θα έχουν «σπρώξει» ακόμη πιο δυτικά τους αστερισμούς που είδαμε. Ο ανατολικός ορίζοντας τότε θα έχει πάλι αλλάξει και θα μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το επερχόμενο φθινόπωρο. Τότε θα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ο Περσέας, η Ανδρομέδα, ο Πήγασος.

Το πρόγραμμα

Για την αστροσυνάντηση στις «Φούσκες» του όρους Ελικώνα επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://astroexormisi.gr /?page_id=23. Στο πρόγραμμα της εξόρμησης περιλαμβάνονται δραστηριότητες από την απλή οπτική παρατήρηση αστρονομικών σωμάτων με τηλεσκόπια μέχρι και σεμινάρια-παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου. Ειδικότερα στη φετινή εξόρμηση θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα προσφέρουν τη γνώση και την τεχνογνωσία που διαθέτουν για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ επαγγελματικής έρευνας και ερασιτεχνικής αστρονομίας. Οι συμμετέχοντες στην 8η ΠΕΕΑ θα μπορούν να διανυκτερεύσουν έως και 4 βράδια είτε σε σκηνές στο χώρο της εξόρμησης είτε σε καταλύματα στα γύρω χωριά (Κυριάκι, Αγία Αννα).greekradar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να κάνετε πριν φύγετε από το σπίτι σας για διακοπές


Πολλές φορές η προσμονή των διακοπών μας, μας κάνει να ξεχνάμε κάποια πολύ απλά, προφανή πράγματα
Οι Βρετανοί έχουν ένα ρητό: «καλύτερα ασφαλής, παρά μετανιωμένος» (better safe than sorry). Σοφό και αληθινό, γι' αυτό καλό είναι όλοι μας να έχουμε υπόψη μας μερικά βασικά πράγματα και να τα εφαρμόσουμε ώστε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν πιο ξένοιαστες διακοπές.

1. Καλύτερα ένα σπίτι διαλυμένο από την... φοιτήτρια ανηψιά μας παρά από κλέφτες. Με άλλα λόγια σκεφτείτε ότι κάποιος συγγενής μπορεί να μείνει στο σπίτι σας και ουσιαστικά να το φυλάξει για εσάς ενώ λείπετε. Σκεφτείτε πως μερικοί, νεαροί κυρίως, συγγενείς ή φίλοι σας μπορούν να μείνουν στο σπίτι σας και ουσιαστικά να κάνουν και οι ίδιοι διακοπές στην πόλη. Μόνο που θα πρέπει πριν φύγετε να γεμίσετε το... ψυγείο!

2. Εάν είστε συνδρομητής σε εφημερίδες ή περιοδικά που σας έρχονται στο σπίτι, παγώστε την συνδρομή σας για το καλοκαίρι. Έστω για έναν μήνα, για να μην έρχονται τα έντυπα σπίτι και να μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι λείπετε.

3. Χρησιμοποιήστε αυτόματα φώτα με χρονοδιακόπτη στα δωμάτια του σπιτιού. Προγραμματίστε τα να ανάβουν σε τυχαίες στιγμές κάθε βράδυ, ώστε να φαίνεται ότι κάποιος είναι σπίτι.

4. Εάν έχετε κήπο επιλέξτε ο κηπουρός να έρθει ενώ λείπετε σε διακοπές! Κανονίστε το από πριν, δώστε του τα χρήματα, και εξηγήστε του ότι το κάνετε για να τσεκάρει και κάποιος το σπίτι. Αρκεί φυσικά ο κηπουρός να χαίρει της εμπιστοσύνης σας, αλλιώς πάμε στην άλλη άκρη, δίνουμε μια “καυτή” πληροφορία σε κάποιον που δεν εμπιστευόμαστε καθώς και την... άδειά μας να μπει στο σπίτι μας, έστω μέχρι τον κήπο!

5. Μην ποστάρετε συνεχώς τα πάντα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Είναι ωραίο να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας από την παραλία με τους φίλους σας, αλλά μην ξεχνάτε πως ενδεχομένως κάποιοι επίδοξοι κλέφτες να παρακολουθούν κι αυτοί και συνεπώς να είναι πλήρως ενήμεροι όχι μόνο για το πότε και για πόσο θα λείπετε, αλλά ακόμα και που είστε!

6. Τέλος, μην ξεχνάτε να κλειδώσετε όλο το σπίτι (προφανές αλλά πολύς κόσμος το ξεχνάει).

Διαβάστε Περισσότερα »

Μην καπνίζετε πριν κοιμηθείτε! Τι μπορεί να πάθετε

Καπνίζετε φανατικά; Πόσες φορές πριν κοιμηθείτε, δεν είπατε: "ας κάνω ένα τελευταίο τσιγάρο" και ύστερα το ανάψατε; Την επόμενη φορά που θα το σκεφτείτε πάλι, μην το κάνετε

Γερμανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου διαπίστωσαν πως όσοι καπνίζουν έστω και ένα τσιγάρο πριν κοιμηθούν, απλά δεν… κοιμούνται όπως πρέπει και δεν ξεκουράζουν το κορμί και τον εγκέφαλό τους, όπως κάποιος που δεν θα καπνίσει ένα τσιγάρο πριν πέσει για ύπνο.

Ο ύπνος τους, είναι άσχημος και ταραγμένος, και δεν φτάνουν σε αυτό που λέμε «βαθύς ύπνος».

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν κατά πολύ χαμηλότερα. Άγγιζαν το 7% και το 19%.

Η έρευνα των Γερμανών δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού «Addiction Biology». Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Στέφαν Κρόος, τόνισε: «Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές».

Υπεύθυνη για τις διαταραχές ύπνου, οι επιστήμονες θεωρούν την νικοτίνη η οποία λειτουργεί σαν διεγερτικό στον οργανισμό, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση και όλα αυτά λίγα λεπτά πριν πέσουμε να κοιμηθούμε.

Με απλά λόγια ενώ ο οργανισμός μας, και το κορμί μας έχει περιέλθει σε μια κατάσταση χαλαρότητας λίγο πριν κοιμηθεί, η νικοτίνη λειτουργεί σαν μια «βόμβα» που πυροδοτεί ένταση στο νευρικό και όχι μόνο σύστημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Στο βόρειο Ιόνιο και στη βόρεια και δυτική χώρα αλλάζουν οι καλές καιρικές συνθήκες
Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα στο βόρειο Ιόνιο, αλλά και στη βόρεια και δυτική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 93.000 δικαιούχους



Η Διοίκηση του ΟΓΑ, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους υπενθυμίζει ότι ήδη έχει ξεκινήσει το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου, της Αγροτικής Εστίας για το 2014.

Ο ΟΓΑ προσφέρει σε 93.000 δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους που έχουν κληρωθεί τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις σε όλη την επικράτεια.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για να προμηθευτούν τα δελτία θεάματος και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των συμβεβλημένων θεατρικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα ονόματα των κληρωθέντων από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γυναικεία Ομορφιά γίνεται φαντασία στο "moments art" στα Βάγια Βοιωτίας

Δημιουργήσαμε στο κέντρο των Βαγίων ένα χώρο για Γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν,με ρούχο ποιοτικό και οικονομικό.Σχέδια μοναδικά, ιδιαίτερα φτιαγμένα με πολύ πάθος, αγάπη και κατάθεση προσωπικής στιγμής είναι αυτό που η κάθεμιά

  μας θα συναντήσει μέσα στο moments art . Eλάτε να φτιάξουμε μαζί την μπομπονιέρα και το το προσκλητήριο των ονείρων σας.Επίσης θα βρείτε σε μας τσάντες,αξεσουάρ,πασχαλινές λαμπάδες.
Ώρες λειτουργίας του καταστήματος
Δευτέρα-Παρασκευή
5.30-8.30μ.μ
Σάββατο 9:00-2:00π.μ.
5.30-8.30μ.μ.
Τηλ.επικοινωνίας 6975062362
 






Διαβάστε Περισσότερα »

"Πλουταρχοκαψούρα" στη Θήβα-βίντεο-φωτο




OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπουδές στο εξωτερικό: Πόσο κοστίζουν τα πτυχία στα πανεπιστήμια της Βρετανίας

Δεν είναι λίγες οι οικογένειες που αν και αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα προτιμούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό προκειμένου αυτά να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για την έξοδο τους αργότερα στην αγορά εργασίας. Ο πιο συνηθισμένος προορισμός είναι τα πανεπιστήμια της Βρετανίας.

Ωστόσο από το 2012 τα πανεπιστήμια στην Αγγλία αύξησαν σχεδόν στο διπλάσιο τα τα δίδακτρα στα ΑΕΙ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει μία κάμψη στη ζήτηση από Ελληνες φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να στραφούν προς Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Οπως αναφέρει και το Εθνος το κόστος για τα πτυχιακά προγράμματα είναι:

    Αγγλία: έως 9.000 λίρες το έτος
    Σκοτία: 1.820 λίρες το έτος
    Ουαλία: 3.465 λίρες το έτος
    Βόρεια Ιρλανδία: 3.465 λίρες το έτος

Για τα μεταπτυχιακά προγράμματα το κόστος ξεκινάει από 3.900 ευρώ, ωστόσο οι τιμές ανεβαίνουν ανάλογα με το επιστημονικό επίπεδο και το πανεπιστήμιο. Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις στις ιατρικές και τις οικονομικές επιστήμες όπου τα δίδακτρα εκτοξεύονται. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ΜΒΑ τα δίδακτρα φτάνουν ακόμα και τις 23.000 ευρώ το χρόνο.

Το κόστος ζωής των φοιτητών

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με το κόστος ζωής των φοιτητών. Φυσικά ακριβότερο είναι το Λονδίνο από τις υπόλοιπες πόλεις. Συγκεκριμένα για δωμάτιο, φαγητό, διασκέδαση, μετακινήσεις και βιβλία ένας φοιτητής στο Λονδίνο θα χρειαστεί περίπου 1.300 με 1.500 ευρώ το μήνα, ενώ στις υπόλοιπε πόλεις το κόστος κυμαίνεται στα 900 με 1.200 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έφθασαν τις 234 οι εστίες καταρροϊκού πυρετού που επεκτάθηκε σε Καρπενήσι, Έβρο και Ροδόπη

                               
  
Σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, πραγματοποιήθηκε χθες (22/7) αργά το απόγευμα με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κτηνοτρόφους από τη Πελοπόννησο και την βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Διαμάντω Μανωλάκου. Στην συνάντηση υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο τέθηκε το θέμα της έναρξης εμβολιασμών στα πρόβατα αφού από τους ρυθμούς εξάπλωσης της νόσου όλα δείχνουν ότι οι ψεκασμοί δεν είναι αρκετοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥπΑΑΤ, μέχρι στιγμής υπάρχουν 234 εστίες και από την ασθένεια έχουν πεθάνει 301 ζώα. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥπΑΑΤ, εκτός της Πελοποννήσου, κρούσματα έχουν σημειωθεί σε Καρπενήσι, Έβρο και Ροδόπη.

ΣΕΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη: «υπάρχει επιπλέον ανησυχία στους κτηνοτρόφους διότι το Φθινόπωρο όπως μας έχουν ενημερώσει οι επιστήμονες “έρχεται” ένα άλλο κουνούπι που ενδημεί σε υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες οπότε η εξάπλωση αναμένεται με πιο γρήγορους ρυθμούς».


Και πρόσθεσε: «στην χθεσινή σύσκεψη καταλήξαμε ότι θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ να αποφανθεί άμεσα αν θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς ή όχι και αν η απόφαση είναι θετική θα πρέπει να λάβει την τελική έγκριση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη συνέχεια η υπηρεσία θα πρέπει να συντάξει τον απαραίτητο φάκελο για εμβολιασμούς που θα καταθέσουμε στην Ε.Ε. διότι τα εμβόλια αυτά είναι 100% επιδοτούμενα. Η πρόταση του ΣΕΚ είναι να κινηθούμε στην κατεύθυνση της εκρίζωσης οπότε θα πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. Το ποσό της δαπάνης για ένα τέτοιο πρόγραμμα φθάνει περίπου τα 30 εκατ. ευρώ».

ΥπΑΑΤ

Για το θέμα επικοινωνήσαμε και με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ, κ. Θωμά Αλέξανδρόπουλο ο οποίος επίσης συμμετείχε στην σύσκεψη. «Η Γενική Διεύθυνση παρακολουθεί το θέμα καθημερινά. Είμαστε εδώ να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις την κατάλληλη χρονική στιγμή με σωστή ανάλυση κόστους – οφέλους. Ότι μέτρο λαμβάνουμε θα πρέπει να είναι επιτυχημένο. Αν θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς θα πρέπει λοιπόν να είναι πλήρως επιτυχημένοι», μας αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Και προσθέτει: «Στις 234 εστίες, το ποσοστό των ζώων που έχουν πεθάνει είναι 0,78%. Είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό».

Κρούσμα στον Έβρο

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα (το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου) κρούσμα καταρροϊκού πυρετού βρέθηκε και σε πρόβατο στον Έβρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου από την Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το κρούσμα ήταν στο χωριό Κυριακή στην περιοχή του νότιου Έβρου. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η εξάπλωση στην περιοχή να προήλθε από τη Βουλγαρία η οποία το προηγούμενο διάστημα δήλωσε κρούσματα καταρροϊκού πυρετού. «Ήδη έχουμε δημιουργήσει μια Ζώνη Προστασίας ακτίνας 100 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει την περιοχή από τον Έβρο μέχρι και την Ξάνθη, ενώ έχουμε και τη Ζώνη Επιτήρησης (ακόμη 50 χιλιόμετρα) που περιλαμβάνει περιοχές της Καβάλας και της Δράμας», μας αναφέρουν ηπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ.

Ενημέρωση στην Κρήτη

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας των επιστημόνων για περαιτέρω επέκταση της ασθένειας και σε άλλες περιοχές της χώρας αποτελεί το γεγονός ότι χθες η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό ιό και για τα συμπτώματά του με σκοπό την πρόληψη από το ιογενές νόσημα.
Tromaktiko


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα γίνει διακοπή ρεύματος στην Αλίαρτο

ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Κατόπι ενημέρωσης από την αρμόδια ΔΕΗ Λιβαδειάς, η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 24/07, διακοπή ρεύματος ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



                                                    
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ   

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται 1.140 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Στον προθάλαμο του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται δύο μεγάλες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.


Σύμφωνα με το Εθνος, στον ΔΕΔΔΗΕ θα προσληφθούν 190 Μηχανικοί, 290 Τεχνίτες, 40 Οικονομολόγοι και 20 επιστήμονες Πληροφορικής
Η ΔΕΗ ΑΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ έχουν υποβάλει από τις αρχές του καλοκαιριού τα αιτήματά τους στο ΑΣΕΠ, που αφορούν την πρόσληψη 600 και 540 επιστημόνων και τεχνιτών αντίστοιχα, για τη στελέχωση των μονάδων τους σε ολόκληρη τη χώρα.
Το αίτημα της ΔΕΗ -αν και παλαιότερο- χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις προκειμένου να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, ενώ η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ είναι έτοιμη προς έκδοση.
ΔΕΔΔΗΕ
Ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, που είναι ο διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συστάθηκε το 2011 με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ ΑΕ. Είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ, ωστόσο είναι ανεξάρτητος λειτουργικά και διοικητικά, με αποκλειστικό καθήκον του τη διαχείριση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής.
Ο φορέας που συστάθηκε με προσωπικό από τη ΔΕΗ (διοικητικό και τεχνικό) ζήτησε πρόσφατα (στο τέλος Ιουνίου) την έγκριση και προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ 540 θέσεων μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, προκειμένου να καλύψει τις οργανικές του ανάγκες στην κεντρική του υπηρεσία στην Αθήνα αλλά και στους υποσταθμούς που διατηρεί στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσληφθούν 100 διπλωματούχοι Μηχανικοί, 90 πτυχιούχοι Μηχανικοί (απόφοιτοι ΤΕΙ), 290 Τεχνίτες (και συγκεκριμένα 283 Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών και 7 Χειριστές Μηχανημάτων), 40 Οικονομολόγοι και 20 επιστήμονες Πληροφορικής ΠΕ.
Η προκήρυξη υπολογίζεται να βγει μέσα στις επόμενες ημέρες, η εικοσαήμερη προθεσμία θα τρέξει έως τα μέσα Αυγούστου, ενώ οι επιτυχόντες θα επιλεγούν με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια).
Ειδικά για την κατηγορία των Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων (Εναερίτες), οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα περάσουν και από μία πρακτική δοκιμασία, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης.
Η πρακτική δοκιμασία θα διεξάγεται ενώπιον τριμελών επιτροπών και η επιτυχία της θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μοριοδότηση των λοιπών κριτηρίων του υποψηφίου.
ΔΕΗ
Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, αναγνωρίζοντας το γεγονός του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού της, της απώλειας τεχνογνωσίας (λόγω της αποχώρησης εργαζομένων για συνταξιοδότηση), αλλά και της αναγκαιότητας τήρησης των κανόνων ασφαλούς εκτέλεσης της εργασίας απέστειλε αίτημα στο ΑΣΕΠ, με το οποίο ζητά την πρόσληψη 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά ειδικό επιστημονικό προσωπικό (οικονομολόγοι και μηχανικοί), τα στελέχη δηλαδή που θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στην επιχείρηση μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την πρόσληψή τους τα κριτήρια θα είναι αυστηρά, θα ζητούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, ενώ οι υποψήφιοι θα είναι πτυχιούχοι Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί και Πολιτικοί Μηχανικοί.
Η δεύτερη προκήρυξη αφορά κυρίως τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και ορισμένους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις, τα Λιγνιτικά Κέντρα, τις Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τους Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αρκαδία, Βέροια και Χανιά.
Οι βασικές ειδικότητες αφορούν Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.
Τόσο ο χρόνος έκδοσης των προκηρύξεων όσο και η διαδικασία, στο σύνολό της, θα υλοποιηθούν μέσω του ΑΣΕΠ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και την αξιολόγηση των αιτήσεων, την αποδοχή των τυχόν ενστάσεων, αλλά και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων επιλογής. Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων θα έχουν διάρκεια είκοσι ημερών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος



“Έχετε πάρει απο τώρα την καρδιά μου, επιθυμώ να είστε όλοι εσείς ο ομφαλός της καρδιάς και της ψυχής μου. Το πνεύμα του Θεού μου λέει οτι εδώ θα βρώ αγάπη και χαμόγελο” επεσήμανε ο νέος μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος απευθυνόμενος προς το λαό της Άμφισσας, λίγο πριν την τελετή ενθρόνισής του.

Η υποδοχή του νέου μητροπολίτη έγινε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλάτεία Ησαΐα Αμφίσσης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθους αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. Θεόκτιστος, πριν κατευθυνθεί στον μητροπολιτικό ναό κατέθεσε άνθη στον αδριάντα του Εθνομάρτυρα Σαλώνων Ησαΐα.

Να σημειωθεί οτι πρίν την άφιξή του νέου μητροπολίτη στην πλατεία, ο μέχρι πρόσφατα Τοποτηρητής της Μητρόπολης Φωκίδος, μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο .
dogma.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των καθηγητών σε γυμνάσια-λύκεια - Ολόκληρος ο πίνακας με τα ονόματα


Συνολικά υποβλήθηκαν 8.358 αιτήσεις και από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 751 δηλαδή ποσοστό περίπου 9%
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όσοι μετατίθενται πρέπει να παρουσιαστούν για να αναλάβουν υπηρεσία στις νέες τους θέσεις από τις 23 μέχρι και τις 31 Ιουλίου του 2014.

Ως προς τους διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων αλλά και τους προϊστάμενους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όλοι αυτοί αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τημ λήξη της θητείας τους.

Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή μετάθεσής τους για να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.


Δείτε αναλυτικά ολόκληρο τον πίνακα με τα ονόματα εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται οι φόροι υπερ τρίτων - Χαριστική βολή για τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Με τη συνδρομή των πολιτών προσπαθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να καταγράψει όλους τους φόρους υπέρ τρίτων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η κατάργηση αυτών των φόρων -οι οποίοι αποτελούν κυρίως έσοδα των επικουρικών ταμείων- είναι απαίτηση της Τρόικα, ενώ η έρευνα έχει δείξει μέχρι στιγμής φόρους που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Το ξήλωμα ξεκίνησε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, συνεχίζεται με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για φόρους υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με την επικαιροποιημένη λίστα των φόρων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να τη θέσουν υπόψη των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», με τις ρυθμίσεις που προωθούνται οι φόροι υπέρ τρίτων θα αποτελέσουν παρελθόν από 1ης Ιανουαρίου 2015.

Το κείμενο της μελέτης με την καταγραφή αυτών των φόρων, που παρέδωσε προ μηνών το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους δανειστές, αναφέρει 199 φόρους υπέρ τρίτων, οι 93 εκ των οποίων σχετίζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία, οι 40 επιβαρύνουν την τουριστική αγορά και 25 καταβάλλονται υπέρ διαφόρων νομικών ενώσεων.

Η μακρά λίστα των επιβαρύνσεων και ο φόρος της Φρειδερίκης

Στα ασφαλιστήρια του αυτοκίνητου που πληρώνουν οι πολίτες το 1% πήγαινε για το ταμείο εθνικής οδοποιίας. Ο φόρος καταργήθηκε πριν από ένα μήνα. Όμως το ταμείο ωστόσο είχε καταργηθεί πολύ νωρίτερα. Στο μεσοδιάστημα πολλά εκατομμύρια έχουν μείνει στα αζήτητα. Ο φόρος των ασφαλιστηρίων είναι ένας από τους πολλούς παράλογους φόρους που αλίευσε το υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας τη συνδρομή των πολιτών μέσω της ιστοσελίδας του.

Ακόμη, βάσει του νόμου 2121/1993, όσοι αγοράζουν χαρτί εκτύπωσης Α3 ή Α4 πληρώνουν φόρο 4% υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων των συγγραφέων και των εκδοτικών οίκων που έχουν χασούρα, όταν κάποιος φωτοτυπεί παράνομα τα έργα τους. Ο φόρος θεσπίστηκε πριν από 21 χρόνια. Την ίδια ώρα, οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό, πληρώνουν 29% χαρτόσημο για τον... ΟΓΑ προκειμένου να αναγνωριστεί ο τίτλος σπουδών.

Στους παράλογους φόρους είναι το 0,12% στα στεγαστικά δάνεια υπέρ εξαγωγέων ή το παράβολο έως 100 ευρώ στον σύλλογο υδραυλικών, ώστε να θεωρήσει την οικοδομική άδεια για την Πολεοδομία.

Άλλοι φόροι υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τους καταναλωτές είναι: η εισφορά 2% στο τσιμέντο υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης προσωπικού εταιρειών τσιμέντων, η εισφορά 0,016 ευρώ για κάθε κιλό αλεύρι που πάει για το ταμείο επικουρικής ασφάλισης αρτοποιών, η εισφορά 2% στην αξία του λαδιού που παράγεται υπέρ δακοκτονίας.

Αντίστοιχα, για κάθε μελέτη που απαιτείται στα προγράμματα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία πρέπει να υπογράφεται από ιδιώτη γεωτεχνικό, καταβάλλεται ποσοστό από 2% έως και 5% της αμοιβής του μελετητή υπέρ Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ακόμη, όλοι πληρώνουν εισφορά 0,016 ευρώ επί κάθε κιλού αλευριού υπέρ Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Αρτοποιών, αλλά και εισφορά 2% επί αξίας παραγόμενου λαδιού υπέρ δακοκτονίας.

Και όσοι όμως αγοράζουν φαρμακευτικά καλλυντικά επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο για τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων κ.ο.κ.

Τέλος, η πλέον παράλογη επιβάρυνση είναι ο φόρος δημοσίων θεαμάτων, που πληρώνουν όσοι αγοράζουν εισιτήρια συναυλιών και παραστάσεων, ο οποίος ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με την απόπειρα καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων. Ο συγκεκριμένος, αποτελεί κατάλοιπο της εποχής της «βασιλομήτορος» Φρειδερίκης, η οποία τη δεκαετία του 1950 αποφάσισε να θεσπίσει φόρο με στόχο την ενίσχυση των «βόρειων επαρχιών» της χώρας που είχαν πληγεί από τον Εμφύλιο. Αν και τα χρόνια πέρασαν, ο φόρος συνεχίζει να επιβάλλεται. Τα έσοδα πηγαίνουν πλέον στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, του οποίου, όμως, η τύχη... αγνοείται.

Μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης τα Ταμεία

Μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης και της μη ανακοίνωσης των εκατοντάδων φόρων, τελών και κρατήσεων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά.

Τα έσοδα, που θα χάσουν 23 ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, το Ταμείο Εμπόρων, Συντάξεων Νομικών, Στρατού, Ναυτικού, Ξενοδόχων, Εθνικής Άμυνας, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται και σε άλλους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, σύλλογοι κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.

Μόνο για τα επικουρικά και μετοχικά Ταμεία δικηγόρων, μηχανικών, ενστόλων αρτοποιών και χημικών, η κατάργηση υπολογίζεται πως θα επιφέρει απώλειες 470 ευρώ.

Ενώ, το ΝΑΤ θα χάσει έσοδα τα οποία προέρχονται από 26 διαφορετικούς φόρους υπέρ τρίτων, το Ταμείο Εμπόρων από 24 και το Ταμείο Νομικών από 10 φόρους.

Ειδικότερα:

    Τα έσοδα από τη συμμετοχή του ΟΤΕ σε ποσό 2/5 για την παροχή συντάξεων του ειδικού λογαριασμού πρόνοιας φυματικού προσωπικού
    ΕΤΑΑ τομέας πρόνοιας δικηγόρων, καταβάλλεται εισφορά υπερ του φορέα σε οποιαδήποτε δημοσίευση τροποποιητικού καταστατικού εταιρείας
    Τομέας πρόνοιας κληρικών. Εισφορά 4% σε αποδείξεις δαπανών και η εισφορά στα κεριά
    ΕΤΑΑ τομέας πρόνοιας δικηγόρων. Έσοδα 0,85% από τις χρηματικές που επιβάλλονται.
    Τομέας πρόνοιας προσωπικού εταιρειών τσιμέντου. 2% στην τιμή πώλησης του τσιμέντου
    Τομέας πρόνοιας δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων. 2% στα ενοίκια δήμων, δημοτικών ιδρυμάτων και σε έργα.
    Προσωπικό ιπποδρομιών. 10% από τα δελτία που δεν εξαργυρώνονται και 0,5% των ακαθάριστων εισπράξεων.
    Τομέας πρόνοιας εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ. 1% από κάθε λογαριασμό και 1% από κάθε προμήθεια της ΕΥΔΑΠ
    Επικουρικό Ταμείο Χημικών. 0,01 από τις ποσότητες τσιμέντου, οινοπνεύματος και ζύμης αρτοποιίας.
    Επικουρικό Ταμείο Αρτοποιών. 0,40 ευρώ για κάθε 25 κιλά αλεύρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 23 Ιουλίου του έτους 1821, μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες.

1632 - Πάνω από 300 άποικοι αναχωρούν από τη Διέππη της Γαλλίας για τη Νέα Γαλλία.

1821 - Μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στις 21 Ιουλίου, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες. Η άλωση του κάστρου συνετέλεσε πολύ στην πτώση του ηθικού των Τούρκων της Τριπολιτσάς.

1825 - Ο Ελληνικός Στόλος πετυχαίνει την άρση του ναυτικού αποκλεισμού του Μεσολογγίου από τους Οθωμανούς.

1903 - Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρυ Φορντ.

1952 - Αιγυπτιακό πραξικόπημα: Ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση, (Ιουλιανή επανάσταση), και ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπέρ του διαδόχου και να εγκαταλείψει την Αίγυπτο.

1974 - Αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα και πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία.

2007 - Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει η θερμοκρασία, συνεχίζουν οι βροχές


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο
Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ιόνιο, και σταδιακά στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη.

Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 24-07-2014
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 25-07-2014 και Σάββατο 26-07-2014
Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο το Σάββατο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Τέσσερις κόμπρες προστατεύουν μωρό που κοιμάται (Βίντεο)


Απίστευτο: Τέσσερις κόμπρες προστατεύουν μωρό που κοιμάται (Βίντεο)Το γύρο του διαδικτύου κάνει εκ νέου το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τέσσερις κόμπρες να προστατεύουν και να περιφρουρούν ένα μωράκι, λίγων μηνών, που κοιμάται.

Την ώρα που το μωρό δείχνει να πιάνει με το χεράκι του μία κόμπρα και εκείνη δεν αντιδρά καθόλου, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά γύρω από το βίντεο. Κάποιοι χρήστες των Social Media κάνουν λόγο για «μοντάζ» αλλά στην πραγματικότητα, στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, υπάρχουν αρκετοί γητευτές φιδιών.

Συνήθως, αφαιρούν από τα επικίνδυνα ερπετά τα δόντια τους, τους ράβουν το στόμα και τα χρησιμοποιούν σε διάφορα σόου έως ότου τα φίδια πεθάνουν.
ΠΗΓΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Γάζα: Χίλιοι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι βρίσκουν καταφύγιο σε ελληνορθόδοξο ναό



Φωτογραφία μέσα απ΄το συγκεκριμένο μοναστήρι

    Σε μία ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του 12ου αιώνα, τον ναό του Αγίου Πορφυρίου, έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1.000 παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι.



Οι τοίχοι του ναού, ο οποίος χρονολογείται από τις Σταυροφορίες, είναι στιβαροί. Δεν μπορούν όμως να...εγγυηθούν έναν ασφαλές παράδεισο για όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σωθούν από τη βροχή των ισραηλινών οβίδων. Λίγο αφότου άρχισαν να περνούν ο ένας μετά τον άλλο τις πύλες του Αγίου Πορφυρίου, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν παρακείμενη περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε μνήματα.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα από τα σπίτια τους, στη συνοικία Σετζάγια, όπου περίπου 72 Παλαιστίνιοι – εκ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα – σκοτώθηκαν την Κυριακή. Η σημερινή μέρα κύλησε με τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στον αυλόγυρο και τις μανάδες τους να τα κοιτούν καθισμένες στα στρώματα και τις πλαστικές καρέκλες που τους παρέχει η εκκλησία.

«Ανοίξαμε την εκκλησία για να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτό είναι το καθήκον της Εκκλησίας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», επισημαίνει στο Reuters ο αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος. Μόλις 1.400 χριστιανοί – ορθόδοξοι, καθολικοί και προντεστάντες – ζουν ανάμεσα στους 1,8 μουσουλμάνους της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας. Η ελληνική ορθόδοξη κοινότητα είναι η μεγαλύτερη από αυτές.

«Στην αρχή ήταν 600. Σήμερα είναι 1.000, γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητά τους. Κάποια από αυτά είναι βρέφη που γεννήθηκαν πριν από μία εβδομάδα», προσθέτει ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος.

«Φύγαμε από τα σπίτια μας και ήρθαμε εδώ, αλλά βομβάρδισαν και την εκκλησία. Πού να πάμε; Ας μας πούνε πού να πάμε», λέει αγανακτισμένη μία γυναίκα που πρόλαβε να δραπετεύσει με το παιδί της στα χέρια. «Οι οβίδες μάς κυνηγούν ενώ τρέχουμε. Μπορείτε να φανταστείτε ένα αγόρι να πέφτει στο έδαφος και η μητέρα του να μη μπορεί να σταματήσει για να το σηκώσει;», φώναζε κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ ότι χτυπάει αμάχους.

Μέσα σε αυτήν την τραγωδία ωστόσο, ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος περιγράφει και στιγμές χαράς. «Χθες μία γυναίκα γέννησε ένα μωρό, μία νέα ζωή. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», τονίζει. «Υπάρχει ο θάνατος, αλλά υπάρχει και η ζωή»


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ