Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μαγική Βραδιά με τραγούδια του Τσιτσάνη στο Σαράντι-Βίντεο -φωτο

Μια Μαγική Βραδιά αγκαλιά με τη θάλασσα ακούγοντας τραγούδια του Τσιτσάνη ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο Σαράντι.Το Permissospress ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα της εκδήλωσης με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για έναν μεγάλο του λαϊκού τραγουδιού, το Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 στο Σαράντι απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαραντίου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ."Το αφιέρωμα  ήταν ένα γεμάτο πρόγραμμα, αφιερωμένο στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη, που έβγαλε το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι από το περιθώριο και το ενέταξε στην κοινωνία της μεταπολεμικής Ελλάδας, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Το μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη βρήκε τους ιδανικούς εκτελεστές, στα πρόσωπα της Χορωδίας Κυριακίου υπο την διεύθυνση του μαέστρου Παρασκευά Σανιδά,και της εξαιρετικής ορχήστρας των ΧΟΥΖΑΜ.Το σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα κινήθηκε με μαεστρία και ευελιξία από το ορχηστρικό  στο λαϊκό και τούμπαλιν. Μετέφερε μέσα από τους εξαιρετικούς στίχους και τη μουσική του Τσιτσάνη, άλλοτε πόνο, θλίψη και συγκίνηση κι άλλοτε χαρά, ενθουσιασμό και διάθεση για χορό.













 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε λεπτά τζόγγινγκ την ημέρα «προσθέτουν 3 χρόνια στη ζωή»

Οι άνθρωποι που κάνουν τζόγγινγκ επί μόλις 5 λεπτά την ημέρα, προσθέτουν σχεδόν τρία χρόνια στη ζωή τους, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Επιπλέον, μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά το σχεδόν ένα τρίτο, προσθέτουν οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Κουήνσλαντ, στην Αυστραλία, και της Άιοβα, της Νότιας Καρολίνας και της Λουϊζιάνα, στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες ασκήσεως και την πορεία της υγείας περισσότερων από 55.000 ενηλίκων εθελοντών, το 24% εκ των οποίων ήταν δρομείς.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους εθελοντές τους έως και 22 χρόνια, διαπιστώνοντας πως οι δρομείς είχαν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία στη διάρκεια της μελέτης.

Είχαν επίσης κατά 45% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια, γράφουν οι επιστήμονες στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας» (JACC).

Στο επόμενο στάδιο της μελέτης τους, οι ερευνητές χώρισαν τους σχεδόν 13.000 δρομείς τους σε πέντε ομάδες, αναλόγως με την εβδομαδιαία διάρκεια του τρεξίματός τους, για να εξετάσουν αν άλλαζε το όφελος στην επιβίωση.

Η ομάδα με εκείνους που έτρεχαν λιγότερο αφιέρωνε έως 50 λεπτά την εβδομάδα στο τρέξιμο, ενώ εκείνη με όσους έτρεχαν περισσότερο, αφιέρωνε πάνω από 175 λεπτά την εβδομάδα στο τρέξιμο.

Αποτέλεσμα: τα οφέλη του τρεξίματος ήταν τα πάνω-κάτω τα ίδια και στις πέντε ομάδες - και δεν άλλαζαν εντυπωσιακά με την ταχύτητα του τρεξίματος ούτε με την απόσταση που διήνυαν οι δρομείς.

Συνολικά, για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να τρέχει επί 30 έως 59 λεπτά την εβδομάδα, υπολόγισαν οι ερευνητές.

«Επειδή ο χρόνος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη συμμετοχή σε κάποια φυσική δραστηριότητα, η μελέτη αυτή μπορεί να παρακινήσει τον κόσμο να αρχίσει να τρέξει και να εξακολουθήσει να το κάνει για να αποκομίσει οφέλη στη μακροζωία», γράφουν οι ερευνητές.

Και προσθέτουν, πως όσοι δεν μπορούν να αφιερώνουν 15 ή 20 λεπτά την ημέρα σε μετρίας εντάσεως δραστηριότητες, μπορεί να εκτιμήσουν το 5λεπτο τρέξιμο.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ακόμα πως αν όλοι οι μη-δρομείς της μελέτης τους άρχιζαν να αφιερώνουν ένα 5λεπτο την ημέρα στο τρέξιμο, θα αποτρεπόταν το 16% (ή 546) από τους 3.413 θανάτους που καταγράφηκαν μεταξύ τους στη διάρκεια της μελέτης.


Web Only

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε ασύλητος μυκηναϊκός τάφος στην 'Αμφισσα



Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο αποκαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στην Άμφισσα στο πλαίσιο της επίβλεψης των εκσκαφών του έργου «Αρδευτικό έργο ελαιώνα Άμφισσας, Π.Ε. Φωκίδας».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε θολωτός τάφος των μυκηναϊκών χρόνων, ο οποίος διαθέτει τα χαρακτηριστικά των μνημείων της κατηγορίας, δηλαδή μακρύ δρόμο με κτιστές τις πλευρές μήκους 9 μέτρων, βαθύ προθάλαμο και κυκλικής κάτοψης ταφικό θάλαμο, ο οποίος έχει εσωτερική μέγιστη διάμετρο 5,90 μέτρων.

Η ανωδομή της θολωτής οροφής, η οποία είναι κτισμένη με αργούς λίθους, είχε καταρρεύσει, ωστόσο τα τοιχώματα του θαλάμου διατηρήθηκαν σε ύψος σχεδόν 3 μέτρων.

Ο τάφος δεν έχει συληθεί, τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος του, και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στο δάπεδο επιτρέπουν τη διαχρονική χρήση του από τον 14ο έως και τα τέλη του 12ου π.Χ.

Άξια ιδιαίτερης μνείας είναι τα σαράντα τέσσερα αγγεία με γραπτή διακόσμηση, δύο χάλκινα αγγεία αποσπασματικά σωζόμενα, δαχτυλίδια χρυσά, από τα οποία ένα με έγγλυφη διακόσμηση στη σφενδόνη, και χάλκινα, κομβία και ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους, δυο χάλκινα εγχειρίδια, γυναικεία και ζωόμορφα ειδώλια, και μεγάλος αριθμός σφραγιδόλιθων με ζωικά, φυτικά και γραμμικά μοτίβα.

Στο τέλος του δρόμου αποκαλύφθηκε αποθέτης με άφθονη την παρουσία κεραμικής που προέρχονται πιθανώς από αγγεία πόσεως, κρατήρες, υδρίες, αμφορείς.

Ο θολωτός τάφος της Άμφισσας είναι ένα μοναδικό εύρημα, το πρώτο αυτού του είδους που αποκαλύπτεται στη Φωκίδα και ένα από τα ελάχιστα στη Στερεά Ελλάδα.

Η επιστημονική δημοσίευσή του αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία τόσο για την εγκατάσταση στην περιοχή της Άμφισσας κατά την μυκηναϊκή περίοδο, αλλά και για την ιστορική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα του ιερού των Δελφών.

Για την προστασία του μνημείου καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας η Εφορεία με επικεφαλής την Προϊσταμένη αρχαιολόγο κ. Αθανασία Ψάλτη  μερίμνησε για την παρουσία αρμοδίων υπαλλήλων σε εικοσιτετράωρη βάση, ενώ διαρκής ήταν και η μέριμνα στης Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανός και Βουλγάρα διακινούσαν χασίς στη Θήβα


Κατά την έρευνα βρέθηκαν μια νάιλον συσκευασία με 291 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και ένα πλήθος συσκευασιών που θα χρησιμοποιούσαν για τη διανομή των ναρκωτικών
Μπορεί να τον αναζητούσαν παντού οι αστυνομικές αρχές καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση επιστροφής στη χώρα του, αυτό όμως δεν εμπόδιζε έναν 43χρονο Πακιστανό να ζει τον... έρωτά του με μια 37χρονη Βουλγάρα μαζί με την οποία διακινούσε συστηματικά χασίς σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας!

Οι πληροφορίες για τη δραστηριότητα των δύο αλλοδαπών έφτασαν στα αυτιά των ανδρών της Ασφαλείας που ξεκίνησαν έρευνες για να τους εντοπίσουν. Όταν ανακάλυψαν πού βρισκόταν το σπίτι όπου συγκατοικούσαν, το έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση και μόλις τους είδαν να βγαίνουν τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Κατά την έρευνα βρέθηκαν μια νάιλον συσκευασία με 291 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και ένα πλήθος συσκευασιών που θα χρησιμοποιούσαν για τη διανομή των ναρκωτικών. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, τους ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο για την αποστολή του Λεβαδειακού!


Απρόοπτο κατά την επιστροφή του Λεβαδειακού στη Βοιωτία. Το πούλμαν της ομάδας ενεπλάκη σε τροχαίο στον δρόμο από το Καρπενήσι, ευτυχώς, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.


Με ένα απρόοπτο επέστρεψε στην βάση της η αποστολή του Λεβαδειακού από το Καρπενήσι το μεσημέρι της Τρίτης. Κατά την επιστροφή τους, από το μέρος όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το πούλμαν των Βοιωτών ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Ευτυχώς, τόσο οι παίκτες όσο και το τεχνικό τιμ, εκτός από το σοκ, δεν θα έχουν κάτι άλλο να θυμούνται από το δυσάρεστο περιστατικό αφού κανένας δεν έπαθε το παραμικρό. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η ΠΑΕ λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με μικρή καθυστέρηση επέστρεψε πριν από λίγο στη Λιβαδειά η αποστολή του Λεβαδειακού από το Καρπενήσι.

Η καθυστέρηση προήλθε από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ευτυχώς υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές»
 sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστώθηκε το κοινωνικό μέρισμα σε 126.303 νέους δικαιούχους


Ποσό «κοινωνικού μερίσματος», ύψους 84.170.531,50 ευρώ, πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 126.303 ελληνικών νοικοκυριών.

Το ποσό αυτό αφορά σε αιτήσεις που είχαν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας του οικονομικού έτους 2014.

Με τη σημερινή τέταρτη καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 690.838, με το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα να διαμορφώνεται σε 446.910.598,35 ευρώ. Σημειώνεται ότι, για ορισμένες ακόμη αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ή που έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 10η Οκτωβρίου 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Πήγε να κλέψει γεράκο και την έπιασαν επ’ αυτοφώρω

Συνελήφθη, χθες (28-07-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, μία 42χρονη ημεδαπή ROMA, κατηγορούμενη για κλοπή και απόπειρες κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Λιβαδειάς. 

Ειδικότερα χθες το πρωί, η 42χρονη αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία 78χρονου ημεδαπού με σκοπό την κλοπή, πλην όμως συνελήφθη
επ’ αυτοφώρω από τους περιπολούντες αστυνομικούς.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα χθες το πρωί η 42χρονη αποπειράθηκε επίσης να εισέλθει σε οικία 58χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή.

Επιπλέον η 42χρονη, πριν από τις ανωτέρω δύο απόπειρες κλοπών, είχε αφαιρέσει διάφορα αρτοσκευάσματα από την κατοχή 70χρονου ημεδαπού.

Η συλληφθείσα, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα -Πλάνα που προκαλούν ανατριχίλα από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Ενα νέο βίντεο με πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης της ΑΛ Κάιντα με επιβατικά αεροσκάφη στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το site 911datasets.org, το αποτελεί μια βάση δεδομένων όπου συλλέγονται ακόμα στοιχεία και βίντεο από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 200

Τώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα νέο ακυκλοφόρητο βίντεο με αμοντάριστα πλάνα από ρεπορτάζ του ABC την ώρα που καταρρέει ο πρώτος πύργος.

Η κατάρρευση γίνεται στο 3ο λεπτό και το ειδησεογραφικό συνεργείο προλαβαίνει να μπει σε παραπλήσιο κτίριο και να σωθεί την τελευταία στιγμή, μαζί με αρκετούς διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικούς. Στο 13:13 ακούγεται η πρώτη προειδοποίηση: «Ο βόρειος πύργος γέρνει».



9/11 - Reporter Doing His Job από CDemo83
Διαβάστε Περισσότερα »

"Λουκέτα" στην Επαμεινώνδου λόγω του έργου της ανάπλασης. Σε απόγνωση οι έμποροι


Κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί η επιτροπή που έχει συσταθεί από τον εμπορικό σύλλογο της Θήβας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί τους, που τα καταστήματά τους λειτουργούν στην αρχή της οδού Επαμεινώνδου όπου και διεξάγεται το έργο της ανάπλασης του πεζόδρομου.


Όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, καθώς κανένας καταναλωτής δεν μπορεί να προσεγγίσει την επιχείρησή τους εδώ και 7 περίπου μήνες και να μετρούν ήδη δύο λουκέτα.
Την ευθύνη καθυστέρησης του έργου την επιρρίπτουν στην υπηρεσία της αρχαιολογίας ενώ η δημοτική αρχή αισιοδοξεί ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι τη έναρξη της εμποροπανήγυρης.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΖΙ... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ -BLENDED ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ "ΣΟΝΙΑ"



ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΣΟΝΙΑ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ



ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30



«ΜΑΖΙ... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ -BLENDED»
Η ιστορία ξεκινάει όταν ύστερα από ένα καταστροφικό ραντεβού στα τυφλά, οι single γονείς Λόρεν και Τζιμ συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα: δεν θέλουν να ξαναϊδωθούν πότε! Όταν όμως οργανώσουν και οι δύο εντελώς τυχαία τις ίδιες οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, θα οδηγηθούν στο να μοιραστούν μία σουίτα σε ένα πολυτελές θέρετρο για μία εβδομάδα. Η ταινία “ΜΑΖΙ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ” σηματοδοτεί την τρίτη ρομαντική κομεντί όπου συμπρωταγωνιστούν οι Άνταμ Σάντλερ και Ντρου Μπάριμορ. Σκηνοθετεί ο Φράνκ Κοράτσι, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ξανά τον Άνταμ Σάντλερ στις ταινίες “Ο ΝΕΡΟ-ΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ” και “CLICK: Η ΖΩΗ ΣΕ FAST FORWARD”. Η ταινία είναι μια διασκεδαστική ρομαντική κομεντί που μας ταξιδεύει στην απρόβλεπτη και αστεία πλευρά της αγάπης. Τα γυρίσματα του μεγαλύτερου μέρους της ταινίας έχουν γίνει στη Νότια Αφρική.






Σκηνοθεσία:
   

ΦΡΑΝΚ ΚΟΡΑΤΣΙ

Σενάριο:
   

ΙΒΑΝ ΜΕΝΤΣΕΛ, ΚΛΕΡ ΣΕΡΑ

Ηθοποιοί:
   

ΝΤΡΟΥ ΜΠΑΡΙΜΟΡ, ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΤΛΕΡ

Διάρκεια:
   

117 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής:
   

2014

Είδος ταινίας:
   

ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ

Χώρα παραγωγής:
   

ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας:
   


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χαρούλα Αλεξίου τραγούδησε για τις απολυμένες καθαρίστριες

Φόρεσε το κόκκινο γάντι τους και είπε από το μικρόφωνο: «Απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες»
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα, στη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με τη Χαρούλα Αλεξίου, που διοργάνωσαν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για όλους».

Η συναυλία ξεκίνησε με τη Χαρούλα Αλεξίου να δηλώνει από το μικρόφωνο ότι «απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες», ενώ φόρεσε και το κόκκινο γάντι που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες.

Πλήθος κόσμου πήγε στο Σύνταγμα για τη συναυλία ενώ οι καθαρίστριες φώναζαν «Χαρούλα έλα μαζί μας, η νίκη είναι δική μας». Στη συναυλία παρέστησαν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι: Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Σταθάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα παιδιά της Γάζας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινές χάδι στους γιατρούς που ζητούν φακελάκια -Ποιοι τους αθωώνουν


Τι και αν οι καταγγελίες για γιατρούς που ζητούν φακελάκι από ασθενείς είναι συνεχείς, οι επίορκοι όπως αποδεικνύεται πέφτουν στα μαλακά, αφού την τελευταία διετία από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει, έχουν ασκηθεί μόλις 12 ποινικές διώξεις. Μάλιστα ακόμα και σε περιπτώσεις που η δικαιοσύνη παρεμβαίνει τα πειθαρχικά συμβούλια αναλαμβάνουν την «κάλυψη» του γιατρών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση που παρουσιάζει το Εθνος με χειρουργό από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011και παρότι καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.

Χαρακτηριστικό είναι πως αν και το Πειθαρχικό του επέβαλε αργία ενός έτος, ο ίδιος επέστρεψε την επόμενη ημέρα στο χειρουργείο, αφού η ποινή του συμψηφίστηκε με την αργία που είχε τεθεί λόγω της σύλληψης του. Μάλιστα η κραυγαλέα αυτή περίπτωση οδήγησε τον Γενικό Επιθεωριτή Δημόσιας Διοίκησης να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου και να ζητήσει την απόλυση του γιατρού.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης για τους επίορκους γιατρούς


Από 400 έως και 2000 ευρώ η ταρίφα για τα φακελάκια

Οι καταγγελίες που κάνουν οι ασθενείς για γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία που τους ζητούν φακελάκι προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να προχωρήσουν άμεσα σε χειρουργικές επεμβάσεις παρακάμπτοντας τα γραφειοκρατικά κολλήματα είναι δεκάδες.

Μάλιστα από τις καταγγελίες προκύπτουν και οι ταρίφες με τα φακελάκια που ζητούν οι οποίες κυμαίνονται από 400 έως και 2.000 ευρώ ανάλογα με το περιστατικό. Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις οι γιατροί είναι έτοιμοι να κάνουν και παζάρια όπως στην τραγική περίπτωση του Ευαγγελισμού όπου ο ασθενής τελικά κατέληξε. Τότε ο καρδιοχειρουργός είχε ζητήσει φακελάκι 1.500€ αλλά στο τέλος η τιμή διαμορφώθηκε στα 500.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1925 γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

238 - O Γορδιανός Γ΄ ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε ηλικία 13 ετών.

904 - Άλωση της Θεσσαλονίκης: Μετά από μία σύντομη πολιορκία, Σαρακηνοί επιδρομείς με επικεφαλής τον Λέοντα τον Τριπολίτη λεηλατούν τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1014 - Μάχη του Κλειδίου. Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Βασίλειος Β´ συντρίβει το βουλγαρικό στρατό και παίρνει 15.000 αιχμαλώτους.

1565 - Η Μαρία Α΄ της Σκωτίας παντρεύεται τον Ερρίκο Στιούαρτ, γνωστό και ως Λόρδο Ντάρνλεϊ, στο Εδιμβούργο.

1567 - Ο Ιάκωβος ΣΤ' στέφεται βασιλιάς της Σκωτίας.

1588 - Αγγλο-Ισπανικός Πόλεμος: Ναυμαχία του Γκράβελιν. Οι αγγλικές ναυτικές δυνάμεις υπό τη διοίκηση του λόρδου Τσαρλς Χάουαρντ και του Φράνσις Ντρέικ νικούν την Ισπανική Αρμάδα στα ανοικτά των ακτών του Γκράβελιν στη Γαλλία.

1836 - Εγκαίνια της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι.

1851 - Ο Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις ανακαλύπτει τον αστεροειδή 15 Ευνομία.

1900 - O βασιλιάς της Ιταλίας Ουμβέρτος Α΄ δολοφονείται από τον αναρχικό Γκαετάνο Μπρέσι.

1907 - Ο Ρόμπερτ Μπέηντεν-Πάουελ στήνει το Κατασκηνωτικό κέντρο του νησιού Μπράουνσι στη νότια ακτή της Αγγλίας. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει από την 1η Αυγούστου έως τις 9 Αυγούστου του 1907 και το γεγονός θεωρείται ως η ίδρυση του Προσκοπισμού.

1913 - Στο Λονδίνο υπογράφεται το πρωτόκολλο ίδρυσης αυτόνομου κράτους με το όνομα Αλβανία.

1919 - Υπογράφεται μυστική συμφωνία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ελ. Βενιζέλο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κόμη Θ. Τιττόνι. Με αυτή καθορίζεται διαχωριστική γραμμή κατοχής στη Μ. Ασία μεταξύ των στρατευμάτων τους, παραχωρούνται στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα, παρέχεται πλήρης υποστήριξη στις ελληνικές διεκδικήσεις στην Α. και Δ. Θράκη και γίνεται αποδεκτή η απαίτηση ενσωματώσεως της Β. Ηπείρου στην Ελλάδα (Συμφωνία Βενιζέλου - Τιττόνι). Η συμφωνία αυτή τελικά δεν εφαρμόστηκε.

1921 - O Αδόλφος Χίτλερ γίνεται πρόεδρος του Εθνικοσοσιαλιστικoύ Κόμματος των Γερμανών Εργατών.

1943 - Β' Π.Π. Επιχείρηση Γόμορρα: 2ος Μεγάλος βομβαρδισμός του Αμβούργου.

1948 - Έναρξη της 14ης Θερινής Ολυμπιάδας.

1973 - Ελλάδα - Δικτατορία: Το καθεστώς διενεργεί δημοψήφισμα μεταβολής πολιτεύματος σε προεδρευομένη δημοκρατία με χαλκευμένο αποτέλεσμα "ΝΑΙ" 78,4% και "ΟΧΙ" 21,6%.

1981 - Στο αβαείο Γουέστμινστερ του Λονδίνου ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος νυμφεύεται την εικοσάχρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας λαίδη Νταϊάνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Παγώνει» προσωρινά το πλαφόν στη συνταγογράφηση



Με προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου, σταματάει προσωρινά η εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη και η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών..



Το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε, ζήτησε την ανάκληση της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου, η...οποία εκδόθηκε επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ χθες κατατέθηκε αντίστοιχη προσφυγή και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ειδικότερα, οι γιατροί ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας για «τον καθορισμό ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και καθορισμό ορίου δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων».

Στις προσφυγές τους οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, πλέον της αντισυνταγματικότητας, οι δύο επίμαχες προσβαλλόμενες αποφάσεις επιφέρουν σημαντικούς φραγμούς κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος σε όλη την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ είναι αντίθετες στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Παράλληλα, οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και καταλήγουν ότι για να διαφυλαχθεί η προστασία της δημόσιας υγείας, η συνταγογράφηση των φαρμάκων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνον από τον έχοντα την ευθύνη της επιλογής του καταλληλότερου για τον κάθε ασθενή φαρμάκου, θεράποντα γιατρό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερές Παρακλήσεις στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων




AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,<<ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ >> ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΤΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ
ΕΝΩ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ,
ΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.
Aυτές τις ημέρες λοιπόν, να ζητάμε την βοήθεια της Παναγίας μας μέσα από τις Ιερές Παρακλήσεις Της, να λειτουργούμαστε τακτικά, να μεταλαμβάνουμε των Αχράντων Μυστηρίων, να νηστέψουμε και να προετοιμασθούμε όλοι ψυχοσωματικά και να προσπαθήσουμε να αφιερώσουμε το Δεκαπενθήμερο αυτό με την προσευχή και την Νηστεία μας ,στην Μεγαλόχαρη Κυρά μας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Oδηγίες για συζύγους και κατόχους πολλών λογαριασμών

Ανοίγει από σήμερα η εφαρμογή στο σύστημα Taxis , για να δηλωθούν από τους φορολογουμένους ο τραπεζικός λογαριασμός που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί από την εφορία.

Προϋπόθεση φυσικά, είναι να υπάρχει χρέος του φορολογουμένου το οποίο δεν έχει πληρώσει, ενώ με βάση το νόμο, το δημόσιο δεν μπορεί να βάλει "χέρι" σε λογαριασμούς που έχουν ποσά κάτω από 1.500 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ποιον λογαριασμό θέλουν να έχει το ακατάσχετο, με τη γενική γραμματεία εσόδων στη συνέχεια να ενημερώνει τις τράπεζες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει εντός 24 ωρών να απαντήσει στη γραμματεία οτι έκανε δεκτό το αίτημα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες φοροτεχνικοί στέλνουν σήμα "SOS": η σύζυγος πρέπει να βγάλει η ίδια κλειδάριθμο και να μπει στο Taxis για να δηλώσει τον δικό της ακατάσχετο λογαριασμό.

Όσοι έχουν πάνω από ενα λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που δεν θα μπορεί να αγγίξει το δημόσιο. Προσοχή όμως! Αν ένας από τους λογαριασμούς είναι μισθοδοσίας θα πρέπει να επιλεχθεί αυτός! Ειδάλλως, το αίτημά του δεν θα γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογικός Γολγοθάς -Κάθε μήνα και ένα ραβασάκι για εκατομμύρια πολίτες

Από τις 31 Ιουλίου και για πέντε μήνες, δηλαδή έως και τις 31 Δεκεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν κάθε μήνα και ένα ραβασάκι της εφορίας.

Η αρχή γίνεται με την πρώτη δίοση του φόρου εισοδήματος την ερχόμενη Πέμπτη και συνεχίζεται με ΕΝΦΙΑ, φόρο πολυτελούς διαβίωσης ή τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα»:

    Την Πέμπτη 31 Ιουλίου είναι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Σημειώνεται ότι ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.
    Την Παρασκευή 1η Αυγούστου κάνει «πρεμιέρα» ο νέος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις. Τα σχετικά ραβασάκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisnet.
    Μέχρι τις 29 Αυγούστου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
    Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.
    Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
    Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
    Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση για την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς



Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους αγρότες αλλά και τους συμπολίτες μας για όσα συμβαίνουν στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς :

Στις 21/7/2014 πραγματοποιήθηκε τακτική Γενική Συνέλευση. Στην συνέλευση αυτή, η μοναδική απόφαση που λήφθηκε ήταν να μπει η Ένωση σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ένωσης επιχειρούσε εδώ και μήνες να πετύχει αυτή την απόφαση. Από τις αρχές του χρόνου είχαμε δεχθεί αλλεπάλληλες προσκλήσεις σε συνελεύσεις που αναβάλλονταν διαρκώς λόγω της επιμονής μας να ζητάμε το αυτονόητο: να υπάρχει απαρτία για να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Τελικά η  απόφαση λήφθηκε χωρίς όμως να απαντηθεί κανένα από τα σοβαρά μας ερωτήματα για αδιευκρίνιστα και αναπάντητα θέματα, όπως :
-    Γιατί δεν έγινε διαχειριστικός έλεγχος από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας και αν έγινε γιατί δεν δόθηκε σε όλους Αντιπροσώπους – μέλη της γενικής συνέλευσης της Ένωσης για να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα;
-    Αυξήθηκαν ή όχι τα χρέη της Ένωσης κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής διοίκησης και αν ναι πόσο;
-    Πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν μεγάλες οφειλές ορισμένων αγροτών προς την Ε.Α.Σ Ισχύει ; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί οι αγρότες, πόσες είναι αυτές οι οφειλές και γιατί δεν φρόντισε το Δ.Σ. να εισπραχθούν, ώστε με αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και άλλες υποχρεώσεις;
-    Φέτος η Ε.Α.Σ. στερείται τα έσοδά της από δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών όπως δηλώσεις ΟΣΔΕ και άλλες υπηρεσίες γιατί μεταφέρθηκαν σε ένα νέο συνεταιρισμό, τον ΑΙΧΜΕΑ που εκπροσωπεί περιορισμένο αριθμό ατόμων και όχι όλους τους αγρότες. Για να γίνει αυτή η μεταφορά, η διοίκηση της Ένωσης έπεισε σε παλαιότερη Γενική Συνέλευση τους Αντιπροσώπους ότι η Ένωση λόγω χρεών δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση. Όμως μαθαίνουμε σήμερα, ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι άλλες Ενώσεις στη χώρα, ωστόσο πιστοποιούνται και παρέχουν τις υπηρεσίες που η διοίκηση μετέφερε στον ΑΙΧΜΕΑ. Τι συνέβη; Γιατί δεν μας δίνουν εξηγήσεις;
-    Η Ένωση έχει σημαντικά ακίνητα στην κατοχή της (εκκοκκιστήρια, εγκαταστάσεις κλπ) Γιατί από το 2003 το Δ. Σ. δεν μπορούσε να νοικιάσει όλα αυτά τα ακίνητα ώστε να πληρώνονται δόσεις των δανείων της; Γιατί σήμερα επισπεύδουν την εκκαθάριση λέγοντας ότι «υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» χωρίς να μας πουν ποιοι είναι αυτοί και με τι όρους ενδιαφέρονται;
-    Απαξιώνεται ή όχι η Ένωση με τους παραπάνω χειρισμούς της διοίκησης; Αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης θα είναι ή όχι να ωφεληθεί ο νέος συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, που παίρνει τις δραστηριότητες που έχουν έσοδα, χωρίς να έχει χρέη;

Γι αυτούς λοιπόν τους λόγους και πολλούς άλλους στη Γενική Συνέλευση τέσσερις Αντιπρόσωποι ψηφίσαμε ΟΧΙ. Με όποιο τρόπο μπορούμε, θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε ξεπούλημα της περιουσίας της Ένωσης και να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους που τους οφείλονται δεδουλευμένα 1,5 χρόνου.
Καλούμε τους φορείς του τόπου μας και κυρίως τους αγρότες συναδέλφους να κινητοποιηθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις για αυτά που γίνονται στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς. 

Υπογράφουν οι:

Βελιτζέλου Ακτίνα
Δημητριάδης Γιώργος
Καστρίτης Στάθης
Χριστοδούλου Νώντας
Διαβάστε Περισσότερα »

Μίνι καύσωνας! - Έρχονται τα πρώτα 35άρια

Ήλιος και ζέστη στην Αττική, νεφώσεις και βροχές στα βόρεια και δυτικά
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ