Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

«Βούλιαξε» το Μαυρομμάτι από κόσμο για χάρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Παρουσία πλήθος κόσμου, Δημοτικών  αρχόντων,βουλευτών  τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκκλήσι της  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαυρομμάτι.
Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιος,ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Μαυρομματίου Σιλουανός και ο εφημέριος του χωριού  π.Παναγιώτης.Ο Μητροπολίτης μας χαιρέτησε τους πιστούς και μίλησε για την σημασία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Μετά το πέρας του Εσπερινού,έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στο Μαυρομμάτι και μοιράστηκε άρτος στους πιστούς απο τον Σεβασμιώτατο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ
 









 





 






Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλαξε ημέρα το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός



Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το Champions League και η συμμετοχή του στα πλέι οφ του Europa League, ανάγκασε τη Super League να αλλάξει ημέρα στην αναμέτρηση των «πράσινων» με τον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική.

Το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας στις 24 Αυγούστου και όχι στις 23, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, ενώ το Σάββατο θα γίνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νίκη Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ. της Super League που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2014 και της συμμετοχής της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο UEFA Europa League, ο αγώνας ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα 21:30 και ο αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 21:30».
Διαβάστε Περισσότερα »

3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΣΟΝΙΑ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ  31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30

3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ
3 DAYS TO KILL


Σκηνοθεσία:    ΜΑΚ ΤΖΙ
Σενάριο:    ΑΝΤΙ ΧΑΣΑΚ, ΛΟΥΚ ΜΠΕΣΟΝ
Ηθοποιοί:    ΚΕΒΙΝ ΚΟΣΤΝΕΡ, ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ, ΧΕΪΛΙ ΣΤΑΪΝΦΙΛΝΤ
Διάρκεια:    117 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2014
Είδος ταινίας:    ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΩΣΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Ρένερ (Κέβιν Κόστνερ) ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και ότι έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής. Λίγο πριν αποσυρθεί, αποφασίζει να αποκαταστήσει τη σχέση του με την - εδώ και χρόνια - αποξενωμένη κόρη του (Χέιλι Στάινφιλντ), ενώ παράλληλα αναλαμβάνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή στο Παρίσι, με αντάλλαγμα μια πειραματική θεραπεία που ίσως τον θεραπεύσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ΣΕ ΣΤΑΘΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΧΑΔΑ Δ Τανάγρας

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Τανάγρας
Αξιότιμοι
Κυρία & Κύριε
Βουλευτές

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο αφορά ερώτησή σας για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Τανάγρας θα ήθελα να σας ενημερώσω με τα παρακάτω:
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Δ.Ε) Ν. Βοιωτίας και σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 3536/2007 έχει την αρμοδιότητα της προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, αξιοποίησης και διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ λειτουργεί τον ΧΥΤΑ Θήβας και έχει δρομολογήσει σειρά δράσεων για την μείωση του όγκου των αστικών στερεών αποβλήτων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή (Οδηγία ΕΚ/98/2008) και την Ελληνική (Ν. 4042/2012) νομοθεσία.
Στα πλαίσια της χρηματοδότησης και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ από το ΥΠΕΚΑ, οι Δήμοι Θηβαίων & Τανάγρας, με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, ανέθεσαν στην τελευταία την διαδικασία υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, των 2 προαναφερόμενων Δήμων.
Η ανάθεση αφορά συνολικά 7 ΧΑΔΑ, 3 του Δήμου Θηβαίων και 4 του Δήμου Τανάγρας.
Σημειώνεται ότι και οι 7 ΧΑΔΑ είναι ανενεργοί από την 1η Απριλίου 2009, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Θήβας.
Η ανάθεση της αποκατάστασης των 7 ΧΑΔΑ προς την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, η οποία σύμφωνα με τον νόμο έχει αυτήν την δυνατότητα και διαθέτει την Διαχειριστική Επάρκεια, έγινε προκειμένου να υπάρχει εξοικονόμηση δυνάμεων και ενιαία αντιμετώπιση για το ίδιο αντικείμενο. (απασχόληση μιας Υπηρεσίας αντί των 2 Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων)
Στην συγκεκριμένη περίπτωση Κύριος του έργου, δηλαδή ο ιδιοκτήτης είναι οι Δήμοι Θηβαίων & Τανάγρας και Φορέας Υλοποίησης του έργου, δηλαδή αυτός που θα το εκτελέσει, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, σε εφαρμογή των προαναφερόμενων αποφάσεων, προχώρησε στην υποβολή πρότασης, ένταξης των έργων καθώς και στην έκδοση της απαιτούμενης περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Οι σχετικές μελέτες έτυχαν των εγκρίσεων του ΥΠΕΚΑ.
Στην συνέχεια προχώρησε στην διενέργεια του διαγωνισμού, όπου επελέγη ο ανάδοχος των έργων αποκατάστασης των 7 ΧΑΔΑ.
Στις 20/02/2014 (αριθ. πρωτ. 228) λαμβάνουμε επιστολή από φορείς και πολίτες της περιοχής της ανατολικής Βοιωτίας (η επιστολή στάλθηκε προς τον Δήμο Τανάγρας και κοινοποιήθηκε στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και το ΥΠΕΚΑ), όπου τίθενται ερωτήματα ως προς τον τρόπο αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Οινοφύτων & Σχηματαρίου.
Στην ίδια επιστολή ζητείται να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να τεκμηριωθεί επαρκώς το ποιοτικό και ποσοτικό περιεχόμενο των ΧΑΔΑ, πριν γίνει οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης.
Σε περίπτωση δε που αποδειχθεί πως οι ΧΑΔΑ περιέχουν επικίνδυνα απόβλητα να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ 13588/725/2006.
Για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί ερώτηση 3 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κας Χαρά Καφαντάρη, κ. Γιάννη Σταθά & κ. Βαγγέλη Αποστόλου, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα, «Ανεπαρκείς και στερούμενες τεκμηρίωσης οι εκτιμήσεις για το είδος των αποβλήτων που καταλήγουν σε ΧΑΔΑ του Δήμου Τανάγρας» – Φόβοι για επιλογή αναποτελεσματικής μεθόδου αποκατάστασης.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, σε έκτακτη συνεδρίασή του (1ο θέμα), αποφασίζει ομόφωνα (απόφαση Νο 35/25.02.2014) όπως σταλεί επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ και πιο συγκεκριμένα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», η οποία χρηματοδοτεί το έργο και ζητά ενημέρωση για την αντιμετώπιση του θέματος. (επιστολή αριθ. πρωτ. 280/28.02.2014)
Παράλληλα ζητά από τον εργολάβο αποκατάστασης του έργου να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες αποκατάστασης, έως ότου λάβουμε σχετικές οδηγίες από την αρμόδια αρχή. (επιστολή αριθ. πρωτ. 285/04.03.2014)
Επιπλέον με το έγγραφό μας αριθ. πρωτ. 302/05.03.2014, ενημερώνουμε τον Κύριο του έργου, δηλαδή τον Δήμο Τανάγρας, για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, κοινοποιώντας την απόφαση, την επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ καθώς και την επιστολή προς την ανάδοχο εταιρία.
Στις 28/03/2014 (αριθ. πρωτ. 430) λαμβάνουμε γνώση της απάντησης του ΥΠΕΚΑ στην ερώτηση των 3 Βουλευτών και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με το ΥΠΕΚΑ ζητούμε απάντηση στο έγγραφό μας από 28/02/2014.
Στις 23/04/2014 με το υπ΄αριθ. οικ. 124816 έγγραφο  και θέμα «Προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ΔΕΕ για την υπόθεση των ΧΑΔΑ», το ΥΠΕΚΑ ζητά κατεπειγόντως ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των ΧΑΔΑ μέχρι τις 30/04/2014, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και να αποφευχθούν τα επικείμενα πρόστιμα από της Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις 30/04/2014 (αριθ. πρωτ. 597) η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ στέλνει επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ (απάντηση στο έγγραφό της από 23/04/2014), όπου αποτυπώνει την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των 5 ΧΑΔΑ ενώ επαναφέρει το ζήτημα των 2 ΧΑΔΑ (Οινοφύτων & Σχηματαρίου), θυμίζοντας ότι αναμένει την απάντηση για τον τρόπο αντιμετώπισης.
Στην 17/06/2014, μετά από αίτημα της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, πραγματοποιείται συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, όπου παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας του ΕΠΠΕΡΡΑ, στέλεχος της Μονάδας Β’ Διαχείρισης και παρακολούθησης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Τανάγρας, ο νέος Δήμαρχος Τανάγρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΟΔΑΘ, οι δύο επιβλέποντες μηχανικοί του έργου από τη Τεχνική Υπηρεσία του Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωπος από την μελετητική εταιρεία ΕΠΕΜ, η οποία είχε συντάξει τις σχετικές μελέτες,  προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο αποκατάστασης των 2 ΧΑΔΑ.
Οι αρμόδιοι από το ΥΠΕΚΑ μας ενημέρωσαν ότι σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει τόσο από την επιστολή φορέων & πολιτών καθώς και του ερωτήματος Βουλευτών, για τον τρόπο αποκατάστασης των 2 ΧΑΔΑ, η θέση τους είναι να προχωρήσει η αποκατάσταση όπως προβλέπεται στην μελέτη.
Με την θέση αυτή συμφώνησαν και οι Δήμαρχοι Τανάγρας.
Παράλληλα τόνισαν ότι στις 3 Ιουνίου 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε την οριστική καταδίκη της χώρας για τους μη αποκατεστημένους ΧΑΔΑ και από το Σεπτέμβριο του 2014 τα δυσβάσταχτα πρόστιμα για τους μη αποκατεστημένους ΧΑΔΑ θα βαρύνουν τους Δήμους.
Στις 18/06/2014 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, με θέμα «Λήψη απόφασης για  την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ» λαμβάνοντας υπόψη την θέση τόσο του ΥΠΕΚΑ όσο και του Δήμου Τανάγρας, αποφασίζει την συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης των 2 ΧΑΔΑ (Οινοφύτων & Σχηματαρίου), όπως προβλέπεται στην μελέτη.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απόφαση για τον ΧΑΔΑ Σχηματαρίου, όπου η αποκατάσταση αποφασίζεται να προχωρήσει, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θηβών και σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, λόγω δενδροφύτευσης που έχει ήδη πραγματοποιήσει το Δασαρχείο (αριθ. απόφασης 108/18.06.2014).
Στις 20/06/2014 (αριθ. πρωτ. 990) στέλνεται επιστολή προς την ανάδοχο εταιρία για συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης.
Συνοψίζοντας, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ έχοντας εντολή από τον κύριο του έργου, δηλαδή τον Δήμο Τανάγρας προχώρησε στις προαναφερόμενες διαδικασίες, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.
Όταν εγέρθηκε ζήτημα από την επιστολή των πολιτών και φορέων, απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ για διευκρίνιση του θέματος.
Μέχρι σήμερα η μοναδική και έγγραφη εντολή που υπάρχει προς τον Φο.Δ.Σ.Α είναι αυτή του κύριου του έργου, δηλαδή του Δήμου Τανάγρας, για αποκατάσταση των 4 ΧΑΔΑ.
Κυρία Καφαντάρη
Κύριε Σταθά
Εκτιμώ ότι πλέον έχετε μια σφαιρική εικόνα, η οποία σας επιτρέπει να σχηματίσετε άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.
Επειδή όμως στην επιστολή σας θίγεται ένα μείζον ζήτημα της περιοχής μας, αυτό των βιομηχανικών (επικινδύνων & μη βιομηχανικών στερεών αποβλήτων) και επειδή όπως είναι γνωστό στην περιοχή δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης για καμία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια υγεία και το περιβάλλον, θέλω να σας ενημερώσω ότι ο Φο.Δ.Σ.Α, παρόλο που δεν έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης αυτών των κατηγοριών αποβλήτων έχει κατ΄ επανάληψη πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθεί λύση.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ δραστηριοποιείται λοιπόν σε μια περιοχή με έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα, διαχειριζόμενη ένα σύνθετο έργο ενώ παράλληλα έχει δρομολογήσει όλες εκείνες τις δράσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται από την Ευρωπαϊκή & Ελληνική νομοθεσία.
Είναι γνωστό ότι έχει διασφαλίσει δημόσια χρηματοδότηση για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με προδιαλογή στην πηγή, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου προκρίνονται τα ΣΔΙΤ.
Η ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ καθώς και η Περιφερειακή αλλά Πανελλήνια αποδοχή του Φο.Δ.Σ.Α για την περιβαλλοντική του δράση, την στιγμή μάλιστα που όλοι μας γνωρίζουμε τα προβλήματα που βιώνουν άλλες περιοχές για την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια κατάκτηση της περιοχής μας, την οποία όλοι θα πρέπει να διαφυλάξουμε.
Υπ΄ αυτήν την έννοια είναι άδικο να εγκαλείται ο Φο.Δ.Σ.Α, μη έχοντας την αρμοδιότητα και την ευθύνη, για το συγκεκριμένο θέμα.
Μια πρωτογενής ενημέρωση εκτιμούμε ότι θα συνέβαλλε θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση και θα είμαστε στην διάθεσή σας, όποτε το επιθυμείτε.
Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινισθεί, επειδή στην ανακοίνωσή σας αναφέρεστε και στον ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Τανάγρας, εάν τίθεται υπό αίρεση και η αποκατάσταση και αυτού του ΧΑΔΑ, εκτός των ΧΑΔΑ Οινοφύτων & Σχηματαρίου.
    Με εκτίμηση
   Ο Πρόεδρος


Σπυρίδων Νικολάου
Δήμαρχος Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιτσαρία -Μεζεδοπωλείο "TRIK" στα Βάγια Βοιωτίας


Εμείς στο "TRIK" πιστεύουμε στις παλιές καλές αξίες όπως η φιλία και η περιποίηση των επισκεπτών μας γι΄αυτό περιμένουμε πάντα να καλωσορίσουμε τους φίλους μας με ξεχωριστές γεύσεις και καταπληκτικό σέρβις.

Ένας χώρος ονειρικός με ζεστή ατμόσφαιρα, ντυμένος με πέτρα και ξύλο, για μουσικά ταξίδια, είναι αυτά που αρμόζουν για την περιγραφή στην Πιτσαρία-Μεζεδοπωλείο  "ΤRIK" στα Βάγια Βοιωτίας.
Πολύ νόστιμα και ποιοτικά πιάτα, όλα με σπιτική φροντίδα. Θα τολμούσαμε να πούμε   ότι έχει την καλύτερη πίτσα στην περιοχή μας.Ζύμη λεπτή, τραγανή απ'έξω και αφράτη από μέσα σε φάση που παθαίνεις αμοκ και την τρως όλη μονοκόμματα, χωρίς να σε βαραίνει.Zωντανή μουσική κάθε Κυριακή μεσημέρι.Διοργανώνουμε επίσης με μεράκι  παιδικά πάρτυ και άλλες εκδηλώσεις.
 Θα μας βρείτε στην πλατεία των Βαγίων απέναντι απο το Υποθηκοφυλακείο.

Όλα τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα και ψήνονται την στιγμή που τα παραγγέλνετε!


Προσφέρουμε και υπηρεσία delivery: 2262061561-6987122205



Σας περιμένουμε να διασκεδάσετε μαζί μας με μουσικές συναντήσεις, να οργανώσετε τις εκδηλώσεις σας αλλά και όλες τις σημαντικές σας στιγμές.







 

 
ΕΠΙΣΚΕΦ
ΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. -Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους.

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.

Σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ


 Ηλιοθεραπεία με μέτρο συνιστούν οι δερματολόγοι, γιατί ο ήλιος προσφέρει όμορφο μαύρισμα αλλά μπορεί να προκαλέσει και εγκαύματα!

«Προσοχή λοιπόν όσοι βρίσκεστε στις παραλίες αλλά και όσοι ετοιμάζεστε για τα αυγουστιάτικα μπάνια σας, γιατί ένα έγκαυμα μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές», συνιστά η δερματολόγος-αφροδισιολόγος  Δρ.Θεοδώρα Φατσέα.

«Δυστυχώς, συνεχίζει η Δρ. Φατσέαχιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο στην προσπάθειά τους να επιτύχουν ένα γρήγορο μαύρισμα καταλήγουν στις πρώτες βοήθειες, αλλά και στα ιατρεία των δερματολόγων». 

Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι από ελαφρύ μέχρι πολύ σοβαρό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Αποτελεί οξεία βλάβη του δέρματος από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και συγκεκριμένα της υπεριώδους ακτινοβολίας UV-B, που διαπερνά την επιδερμίδα.



       ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ   ΚΑΙ   ΜΟΡΦΕΣ   ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ

Τα συμπτώματα  είναι ανάλογα του βαθμού του ηλιακού εγκαύματος  και εμφανίζονται μετά την απότομη και αλόγιστη παραμονή στον ήλιο χωρίς μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα μπορεί να έχουμε:

Øαπλό τοπικό κοκκίνισμα

Øοίδημα

Øδημιουργία φυσαλίδων και έντονο πόνο

Øρίγη

Øπυρετός

Øναυτία

Øεμετός

Øσυμπτώματα ίωσης

Øαπώλεια δέρματος μετά από 4-7 ημέρες από την έκθεση

Μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν και εξάνθημα, το οποίο ενδέχεται να συνοδεύεται και από φαγούρα.                                            

Τα ηλιακά εγκαύματα κατατάσσονται σε δυο βαθμίδες.

1ου βαθμού:Κοκκίνισμα του δέρματος με συνοδεία καψίματος και ήπιου πόνου,  λίγες ώρες μετά την  έκθεση στον ήλιο.

2ου βαθμού:Έντονο κοκκίνισμα συνοδευόμενοαπό πρήξιμο και φουσκάλες.



        ΜΕΤΡΑ   ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ   ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ

«Αν κάποιος, εξηγεί η Δρ. Φατσέα, διαπιστώσει ότι έχει τα συμπτώματα  ηλιακού εγκαύματος 1ου βαθμού για να ανακουφιστεί και για να μην επιδεινώσει την κατάστασή του θα πρέπει άμεσα να:

Øαπομακρυνθεί από τον ήλιο πηγαίνοντας σε σκιερό ή κλειστό χώρο και να αποφύγει την έκθεσή του τις επόμενες ημέρες

Øξεπλύνει το σημείο με δροσερό νερό βρύσης για τουλάχιστον πέντε λεπτά

Øσκουπίσει με καθαρές γάζες ταμποναριστά, χωρίς  τρίψιμο στην περιοχή που έχουν εμφανιστεί φουσκάλες. Για την αποφυγή μόλυνσης τοπικά ήπια κορτιζονούχα κρέμα με αντιβιοτικό

Øπίνει άφθονα υγρά (χωρίς ζάχαρη) για να αποφύγει την αφυδάτωση

Øτοποθετήσει κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία του εγκαύματος

Øβάλει καταπραϋντικές κρέμες με aloeveraή πανθενόλη και στη συνέχεια ενυδατικές για να αποφύγει τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα

Øμη φορά στενά η ρούχα από συνθετικά υφάσματα.

Στην περίπτωση που έχει συμπτώματα 2ου βαθμού θα πρέπει να επισκεφθεί δερματολόγο ή τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου».

         ΑΣΦΑΛΕΣ  ΜΑΥΡΙΣΜΑ  ΧΩΡΙΣ  ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τους δερματολόγους για να επιτύχει κάποιος ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα θα πρέπει να:



Øαποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο 12.00 – 16.00.

Øχρησιμοποιεί πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας >30 SPFκαι ανάλογα με τον τύπο δέρματος, το οποίο να ανανεώνετε συχνά κατά την παραμονή του στον ήλιο (τουλάχιστον ανά 2ωρο), αλλά και αφού βγει από το νερό ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο

Øφορά καπέλα και μπλούζες με μακρύ μανίκι -  πάντα όμως και με τη χρήση αντηλιακού. Τα σκουρόχρωμα ρούχα με πυκνή ύφανση προστατεύουν πολύ περισσότερο από τα ανοιχτόχρωμα αραιά υφάσματα

Øχρησιμοποιεί αντηλιακό όταν κάθετε κάτω από  ομπρέλα  δέντρο, καθώς τόσο η άμμος, όσο και η θάλασσα αντανακλούν πάνω από το μισό της ακτινοβολίας του ήλιου!

Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος, κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, ή έχουν εκτεθεί στο ηλιακό φως αρκετά, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία.

Αν κάποιος παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο σπίλο (ελιά), να επισκεφθεί άμεσα τον δερματολόγο του.Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν!

«Μεγάλη προσοχή, καταλήγει η Δρ Φατσέα θα πρέπει να δίνουμε στα ΠΑΙΔΙΑ. Κι αυτό γιατί πάνω από το 50% του συνόλου της ακτινοβολίας που λαμβάνει ένα άτομο στη ζωή του, το δέχεται μέχρι την ηλικία των πρώτων 18 χρόνων. Αν τα χρόνια αυτά δεν προστατευθούμε σωστά, ακόμη και η καλύτερη μετέπειτα φροντίδα του δέρματος δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα εκδηλωθεί καρκίνος του δέρματος».

www.abh-medicalgroup.com, www.athens-beverlyhills.com

τηλ.210 8949090


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα καταστήματα στις 16 Αυγούστου στη Λιβαδειά

“ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ”
Σύμφωνα με πρόταση του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ υπό μορφή ερωτηματολογίου τα μέλη μας αποφάσισαν με ποσοστό που φτάνει το 95% το Σάββατο 16/08/2014 τα καταστήματα στην πόλη μας να παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλη Κορκίδη.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ε.Σ.Ε.Ε. παρόντες ήταν επίσης ο Γ.Γ. της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Καρανίκας, ο νομικός σύμβουλος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Μέγκουλης και ο υπεύθυνος προγραμμάτων του Κ.Α.ΕΛ.Ε. κ. Πρίφτης.  
Ο Πρόεδρος συνεχάρη το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την εκλογή του και έδωσε τη διαβεβαίωση του για τη στήριξη της Ε.Σ.Ε.Ε. στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει το Δ.Σ. για την ανάπτυξη και το καλό του εμπορικού κόσμου της Λιβαδειάς.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των Εμπορικών Συλλόγων.
    Το φορολογικό που κατατέθηκε με το άδικο σύστημα φορολόγησης από το πρώτο ευρώ που θα εξαφανίσει την μικρομεσαία επιχείρησης.
    Το ασφαλιστικό και τα συσσωρευμένα χρέη των εμπόρων στον ΟΑΕΕ που έχουν ως αποτέλεσμα την μη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μελών με παράλληλη χρέωση και ανατοκισμό των ποσών δίχως παροχές.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πρόθεση στήριξης δικαστικών αγώνων οποιουδήποτε φορέα ενάντια στο ΟΑΕΕ.
Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα των Κυριακάτικων αργιών, συγχαίροντας πρωτίστως τον Πρόεδρο για τις θέσεις της Ε.Σ.Ε.Ε. και την προσωπική του απόφαση για παραίτηση από τις κομματικές θέσεις εκφράζοντας έτσι την πλήρη αντίθεση του Εμπορικού κόσμου στις κυβερνητικές αποφάσεις.
Ζητήθηκε η στήριξη του γραφείου Κ.Α.ΕΛ.Ε. Λιβαδειάς με την υλοποίηση προγραμμάτων προς όφελος εργοδοτών και εργαζομένων.
Τέλος, συζητήθηκε η εξεύρεση λύσης για τις δανειακές υποχρεώσεις και την βιωσιμότητα του κτιρίου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και την αναβάθμιση προβολής μέσω ψηφιοποίησης του Μουσείου Παλαιών Επαγγελμάτων.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Πάρκο Λέοντος Χαιρώνειας


Διαβάστε Περισσότερα »

3o Aθλητικό Τουρνουά στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση για την Πανελλαδική Έρευνα για τις Δεξιότητες των Ενηλίκων στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος PIAAC.


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του για το Πρόγραμμα για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC- Programme for the International Assessment of Adult Competencies), στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα.

Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την αποτίμηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ενηλίκων 16-65 ετών. Στο PIAAC  συμμετέχουν 33 χώρες.

Η έρευνα που γίνεται για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, αποτιμά τις βασικές δεξιότητες που χρησιμοποιούν οι ενήλικες στο εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον δηλαδή τον γραμματισμό, τον αριθμητισμό και την επίλυση προβλημάτων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Επίσης παρακολουθεί την ανάπτυξη, τη διατήρηση ή την απώλεια μέρους των δεξιοτήτων αυτών κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής .

Στην Ελλάδα το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) είναι υπεύθυνο για την οργάνωση, προετοιμασία και επιστημονική υποστήριξη της διενέργειας της έρευνας PIAAC και τον ποιοτικό έλεγχο και την παρακολούθηση της υλοποίησης της εμπειρικής έρευνας από τον ανάδοχο φορέα και η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι  υπεύθυνη για την δειγματοληψία.

 Η Πανελλαδική Έρευνα PIAAC  διενεργείται μέσω προσωπικών συνεντεύξεων βάσει των διεθνών προδιαγραφών και εργαλείων του PIAAC και περιλαμβάνει ερωτήματα κατανόησης εννοιών και κειμένων, απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς και χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή. Τα ερωτήματα συμπληρώνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που φέρει μαζί του ο ερευνητής ή στα έντυπα φυλλάδια της έρευνας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αναλυθούν  με στόχο την καταγραφή των αναγκών του ενήλικου πληθυσμού σε βασικές δεξιότητες για να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Η κύρια έρευνα PIAAC θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και πρέπει να  συμπληρωθούν 5.000 ερωτηματολόγια. O ερευνώμενος πληθυσμός στην Ελλάδα αποτελείται από το σύνολο των ενηλίκων ηλικίας 16- 65 ετών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Αυτά επιλέγονται τυχαία από ένα ευρύτερο αντιπροσωπευτικό δείγμα περιοχών της χώρας μας ώστε να αντιπροσωπεύονται διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και άλλες κατηγορίες του γενικού πληθυσμού.

Είναι σημαντικό να διευκολύνουμε τους ερευνητές στην υλοποίηση αυτής της έρευνας και να συμμετέχουμε, διότι μέσω αυτής θα γίνουν γνωστά, στοιχεία σημαντικά για υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης του τόπου μας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και συγχρηματοδοτείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρο το πρόγραμμα voucher για 12.000 νέους 18 έως 24 ετών






Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενεργώντας ως Δικαιούχος κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α), αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Η δράση συγχρηματοδοτείται από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και ειδικότερα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία».

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Η ενέργεια διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων ανέργων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες της.

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

Για την ομάδα ωφελουμένων «νέοι από 18 έως 24 ετών που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ» :

    Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 8ο ωρών
    Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 42ο ωρών σε 2 φάσεις (180 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης – α” φάση και 240 ώρες θα αφορούν τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής- β’φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α και β φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
    Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής

Για την ομάδα ωφελουμένων «νέοι από 18 έως 24 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτι κής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης » :

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών

Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 380 ωρών σε 2 φάσεις (ι8ο ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης – α” φάση και 200 ώρες θα αφορούν τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής- β’φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α και β φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε εξαρτημένη σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής

Στο πλαίσιο μελλοντικής δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελουμένου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύνανται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσας.

Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6/2016.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 43.200.000€ .

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών, εκ των οποίων

    3.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ
    9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Σε περίπτωση μη κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων για μία εκπαιδευτική κατηγορία, με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δύνανται να καλυφθούν οι θέσεις με ωφελούμενους κατηγορίας άλλου εκπαιδευτικού επιπέδου.

Η πρόσκληση τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, η οποία και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 23.59μ.μ. στο σχετικό σύνδεσμο http://195.167.92.159:8443/voucher18/ΔημοσιαΔιαβουλευση.aspx

Κατεβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014-ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΙTE
ΕΔΩ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάνε οι έλεγχοι στις ΔΑΟΚ για την πληρωμή του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης


Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων του Μέτρου 214, Δράση Μείωση της Νιτρορύπανσης, για το έτος 2012, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο Οργανισμός διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την πραγματοποίηση των ελέγχων διασταύρωσης στοιχείων, στους υπαλλήλους στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών της χώρας, όπου υπάρχουν ενταγμένοι παραγωγοί στο πρόγραμμα. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 - 30 Ιουλίου 2014. Παρόμοια σεμινάρια - εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και για τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αν και για αυτά τα προγράμματα οι πληρωμές αναμένονται από τον Σεπτέμβριο.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:

«Στα πλαίσια της διαδικασίας πληρωμής του μέτρου 214, Δράση Μείωση της Νιτρορύπανσης, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και ειδικότερα οι διευθύνσεις Πληροφορικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα (Δομοκού 5), το διήμερο 29-30 Ιουλίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο με συμμετέχοντες τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), των Περιφερειών της χώρας όπου υπάρχουν ενταγμένοι παραγωγοί στο πρόγραμμα.
Στους απεσταλμένους των ΔΑΟΚ έγινε αναλυτική παρουσίαση και εκμάθηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στην πληρωμή της Δράσης Μείωσης Νιτρορύπανσης, προκειμένου οι ΔΑΟΚ να προχωρήσουν στα προβλεπόμενα στάδια για την πληρωμή των δικαιούχων.
Παρόμοιες παρουσιάσεις-εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και για τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Πιο συγκεκριμένα δίδεται πρόσβαση στις ΔΑΟΚ στην εκτέλεση πληρωμής προκειμένου να ελεγχθεί η ορθότητα των καταχωρηθέντων στοιχείων με βάση τα οποία προκύπτει το τελικό ποσό πληρωμής.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται μια μακροχρόνια διαδικασία που αφορά στις εντάξεις και στις πληρωμές των δικαιούχων για τα έτη 2012-2013».agrotypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβείο για την ΕΑΒ

Με ένα σημαντικό βραβείο για την ποιότητα των υπηρεσιών της τίμησε η Lockheed Martin την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) Α.Ε. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο Αεροκατασκευών της ΕΑΒ με την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Δημήτριου Παπακώστα, στελεχών της Lockheed Martin και όλων των εργαζομένων της εταιρείας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα C130, o Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin κ. Kevin E. McGagin, επικεφαλής των Λειτουργιών Παραγωγής C130, απένειμε μετάλλιο ποιότητας στους τεχνικούς του εργοστασίου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του προγράμματος και την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Με εταιρικό γνώμονα την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη, η ΕΑΒ επιδιώκει συνεχώς το άριστο ποιοτικά αποτέλεσμα εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα Διεθνή Πρότυπα και τους Κρατικούς Κανονισμούς. Το σύστημα αυτό καλύπτει το σύνολο της δραστηριότητάς της και επιτρέπει την παρακολούθηση και έλεγχο όλων των επιχειρησιακών λειτουργιών.

Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτυπώνεται εύγλωττα στο σύνολο των πιστοποιήσεων που διαθέτει η εταιρεία αλλά και των εξουσιοδοτήσεων από κατασκευαστές αεροπορικών κινητήρων και αεροσκαφών, ανάμεσα στους οποίους και η Lockheed Martin.onalert.gr

«Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η ΕΑΒ τόσο στο Πρόγραμμα C-130 όσο και σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς της. Η έμπρακτη ικανοποίηση του πελάτη είναι για όλους εμάς στην ΕΑΒ κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με το ίδιο σθένος την επιχειρηματική αριστεία» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Αναστενάζουν τα χωριά στην περιφέρεια - Τα παράδοξα του φόρου ακινήτων

Διαβάστε χαρακτηριστικές περιπτώσεις που φέρνουν σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες. Το απόλυτο αλαλούμ

Φορολογούμενος στα Τρίκαλα καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3.900 ευρώ για ένα στρέμμα οικόπεδο με αγροικία 50 τ.μ. Η εφορία ζητεί 3.400 ευρώ για χωράφι 7 στρεμμάτων με στάρι. Και τα παράδοξα δεν έχουν τέλος.

Όπως γράφουν σήμερα "Τα Νέα", μόλις λίγο μετά το πρώτο σοκ από τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος πήρε την θέση του χαρατσιού, το οποίο να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα προσωρινό μέτρο, τα λάθη που βλέπουν το φως και είναι φυσικά εις βάρος της τσέπης των φορολογουμένων είναι άπειρα.

Η κατάσταση ειδικά στην περιφέρεια είναι δραματική με τους ψηφοφόρους να περιμένουν τους βουλευτές με "ανοικτές αγκάλες".

Πολλά λάθη έγιναν και από παραλείψεις των φορολογουμένων. Για παράδειγμα κάποιοι ξέχασαν να δηλώσουν τον όροφο του διαμερίσματος και αυτό είναι πολύ κακό αφού ο φόρος σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται σαν να είναι το διαμέρισμα στον 6ο όροφο και έτσι να φορολογείται με τον υψηλότερο συντελεστή.

Όμως, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που σε ακίνητα που είναι στα μπετά δεν έχει περάσει η έκπτωση 60% για ημιτελή κτίσματα.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις συνιδιοκτησίας που τα εκατοστά συμμετοχής στο ακίνητο αθροιζόμενα ξεπερνούν το 100%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε προϊστάμενο εφορίας στο κέντρο της Αθήνας για ένα σπίτι που κατέχει 50-50 με την σύζυγό του χρεώθηκε ΕΝΦΙΑ για το 50% στην σύζυγο και 100% για τον ίδιο.

Σε γονείς που έχουν περάσει την ψιλή κυριότητα στα παιδιά τους ο νόμος ορίζει πως ο φόρος επιμερίζεται στον επικαρπωτή και στον έχοντα την ψιλή κυριότητα του ακινήτου.

Σε πολλές περιπτώσεις ο φόρος έχει χρεωθεί διπλός.

Όμως η μεγάλη σφαγή γίνεται στα οικόπεδα της περιφέρειας.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει συντελεστής οικοπέδου, ή συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου ο φόρος υπολογίστηκε με βάση τις αντικειμενικές αξίες των πιο κοντινών πόλεων και εκτοξεύθηκε στα ύψη!

Σε απόγνωση τα χωριά στην Περιφέρεια

Πολλά είναι τα παραδείγματα στην περιφέρεια που αγρότες με ελάχιστον εισόδημα το χρόνο καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.

Αγρότης στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων είδε ότι η εφορία υπολόγισε το χωράφι των 7 στρεμμάτων που σπέρνει σιτάρι να έχει αντικειμενική αξία από την εφορία 815.569,60 ευρώ. Πέρυσι η αντικειμενική αξία του ήταν 98.670,60 ευρώ.

Έτσι, ως μεγαλοϊδιοκτήτης που βαφτίστηκε φέτος θα πληρώσει 1.254 ευρώ κύριο φόρο και 2.159 ευρω συμπληρωματικό αφού η ακίνητη περιουσία του ξεπερνά το όριο των 300.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τα 7 στρέμματα σιτάρι έβγαλε δυόμισι τόνους και το κέρδος του ήταν γύρω στα 300 ευρώ.

Πάλι στα Τρίκαλα, ένας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3.900 ευρώ για ένα στρέμμα οικόπεδο με αγροικία 50 τ.μ.

Στον Άγιο Προκόπιο Τρικάλων, σε σπίτι 40 τ.μ. η αντικειμενική αξία από τα 8.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος έφτασε τις 38.000 ευρώ.

Κάτοικος ορεινού χωριού της βόρειας Κεφαλλονιάς ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει 10πλάσιο φόρο για το ακίνητο που διαθέτει. Συγκεκριμένα, για οίκημα 75 τ.μ. ο φόρος είναι 3.636 ευρώ από 323 ευρώ που πλήρωσε το 2013.

Αγρότης από τους Γόμφους Τρικάλων καλείται να πληρώσει 3.900 ευρώ για αγροικία 50 τ.μ. που βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο ενός στρέμματος. Στον Άγιο Προκόπιο Τρικάλων παλιό σπίτι 40 τ.μ. εμφανίζεται με αντικειμενική αξία 38.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες φορολογούμενων που επηρεάστηκαν

- Ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων: Έως σήμερα πλήρωναν φόρο ακίνητης περιουσίας, αν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ.

- Ιδιοκτήτες οικοπέδων με κτίσματα τα οποία δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης.

- Ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων που έως τώρα απαλλάσσονταν πλήρως από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

- Ιδιοκτήτες που νομιμοποίησαν το 2013 αυθαίρετα κτίσματα και ιδιοκτήτες κατοικιών που «τακτοποίησαν» ημιυπαίθριους χώρους. Η επιφάνεια του ακινήτου τους αυξήθηκε, έτσι διογκώθηκε και η φορολογική επιβάρυνση.

- Οι εκτός σχεδίου εκτάσεις που φορολογούνται για πρώτη φορά με τον ΕΝΦΙΑ.

- Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της πιλοτής ως πάρκινγκ.

- Περιπτώσεις «φουσκωμένων» λογαριασμών, εξαιτίας λαθών στη συμπλήρωση του Ε9.

Εξάλειψη των αδικιών στον ΕΝΦΙΑ υπόσχεται το ΥΠΟΙΚ

Επαναλαμβάνοντας ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποκτήσουν σύντομα τη δυνατότητητα να διορθώσουν τα λάθη στο Ε9 που οδήγησαν και σε καταλογισμό περισσότερου φόρου αλλά και δίνοντας την υπόσχεση ότι οι όποιες αδικίες θα αποκατασταθούν, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στην ιστοσελίδα του Taxis.

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι πρόθυμο να προχωρήσει ακόμη και σε νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αποκαταστήσει αδικίες.

Ήδη, «φωτογραφίζονται» τα οικόπεδα στην περιφέρεια ως πηγή σημαντικής φορολογικής επιβάρυνσης για τους ιδιοκτήτες τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έχει ως εξής:

Για πρώτη φορά φέτος έγινε μια μεγάλη φορολογική αλλαγή. Με τη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας με βάση ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων.

Όπως, όμως, είναι φυσικό για τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις.  Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν, πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι δύο κατηγοριών:

-Σφάλματα και παραλείψεις στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων. Όπως, για παράδειγμα, όπου δεν έγινε σαφής καταγραφή ψιλής κυριότητας και επικαρπίας ή όπου έγιναν λάθη σε επιφάνειες, ορόφους, προσόψεις και έτος κατασκευής ή λανθασμένη συμπλήρωση στοιχείων οικοπέδου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

-Στρεβλώσεις και προβλήματα, που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου.

Έτσι προέκυψαν υπερβολικές επιβαρύνσεις, ειδικά σε μερικές περιπτώσεις οικοπέδων στην Περιφέρεια. Και αναδείχθηκαν τώρα που έγινε για πρώτη φορά λεπτομερής ηλεκτρονική επεξεργασία όλων των δεδομένων.

Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν ως εξής:

-Σφάλματα ή και παραλείψεις που έγιναν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των φορολογουμένων, μπορούν να διορθωθούν με τροποποιητικές δηλώσεις τους μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω.  Η ημερομηνία πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα ανακοινωθεί σύντομα από την Γ.Γ.Δ.Ε.

-Αντίστοιχα, όπου υπάρχουν στρεβλώσεις από κενά ή παραλείψεις της Διοίκησης, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις το ταχύτερο, όπως και συνέβη προ δεκαπενθημέρου με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, όπου διορθώθηκε παράλειψη του αρχικού φορολογικού νόμου, που αφορούσε σε περισσότερο από δύο εκατομμύρια φορολογούμενους.          

Τελικός στόχος να εξαλειφθούν ταχύτατα και πλήρως όλες οι πιθανές αδικίες.

(Με πληροφορίες από "Τα Νέα", ΑΜΠΕ, Real)
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 6 Αυγούστου 1945, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, η ατομική βόμβα με την ονομασία “Little Boy” ρίχνεται από το αμερικανικό αεροσκάφος “Enola Gay” στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 8:16 π.μ.

1806 – Ο Φραγκίσκος Β´ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έχασε την αυτοκρατορία μετά την ήττα του από τον Μέγα Ναπολέοντα στη Μάχη του Άουστερλιτς.

1825 – Η Βολιβία κερδίζει την ανεξαρτησία της από το Περού.

1826 – Η Μάχη του Χαϊδαρίου. Νίκη των Ελλήνων υπό τους Γ.Καραϊσκάκη, Φαβιέρο, Περραιβό κ.ά.

1890 – Στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται η πρώτη εκτέλεση με ηλεκτρική καρέκλα.

1914 – Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας και η Σερβία κατά της Γερμανίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος).

1945 – Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: ατομική βόμβα ρίχνεται από αμερικανικό αεροσκάφος στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 8:16 π.μ..

1960 – Σε απάντηση στο εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κούβα εθνικοποιεί όλες τις αμερικανικές και ξένες ιδιοκτησίες στη χώρα.

2012 – H Κύπρος κατακτά το πρώτο μετάλλιο της στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Laser στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ