Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

"Σήμερα Γάμος Γίνεται" στη Θίσβη-βίντεο,φωτο


Ένα χωριό με την ιστορία και την παράδοση της Θίσβης, δεν θα μπορούσε παρά να διοργανώσει μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση.Η αυλή του Δημοτικού Σχολείου γέμισε κόσμο ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση.Ο Σύλλογος Γυναικών Θίσβης δραστηριοποιείται από το 1990 στην τοπική κοινότητα Θίσβης  του Καλλικρατικού δήμου  Θηβαίων.
   Κάθε χρόνο κατά τον μήνα Αύγουστο ο Σύλλογος εκπλήσει τους Θίσβιους  μα και τους φίλους του Συλλόγου και του χωριού με τις εκδηλώσεις του.
    Φέτος σε συνεργασία με το Χορευτικό Λαογραφικό Ομιλο Λιβαδειάς  παρουσίασαν γαμήλια     δρώμενα τραγούδια και χορούς από όλη  την Ελλάδα.
        Τα κειμενα  δοσμένα με όμορφο και γλαφυρό τρόπο από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Παναγιώτη Πλαστήρα  αναμείχθηκαν με τους μουσικούς ήχους της καταπληκτικής ορχήστρα του Ηλία Πλάστήρα  και οδήγησαν τους πρευρισκομένους στα μονοπάτια της δημοτικής μας παράδοσης
                    Παρεύρεθηκαν οι σεβαστοί  πατέρες π.Αθανάσιος Χολιασμένος
π.Απόστολος Κτσαβριάς και οπ.Στυλιανός Καλογεράκης
ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μίχας ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου  Δομβραίνας κ. Κιούσης  Γιώργος ο τοπικοός σύμβουλος Χρ.Σάλτας
οι εκπολιτιστικοι σύλλογοι Ξηρονομαίων και Ελλόπίας
οι σύλλογοι Γυναικών Δομβραίνας,Ξηρονομής Ελλοπίας και Λεονταρίου. Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ του συλλόγου ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση και επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρεμάστηκε με τη ζώνη του ο Ρόμπιν Γουίλιαμς -Βρέθηκε με τραύματα στους καρπούς του και έναν σουγιά κοντά του

Την ώρα που τα social media κατακλύζονται από μηνύματα θλίψης για την απώλεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς, άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του. Το γραφείο του σερίφη της περιοχής του Τιμπουρόν, όπου βρίσκεται το σπίτι του ηθοποιού στο οποίο βρέθηκε νεκρός, επιβεβαίωσε την εκδοχή της αυτοκτονίας που από την αρχή φαινόταν ως το πιθανότερο σενάριο για το θάνατό του, που προήλθε από ασφυξία. Ο Γουίλιαμς κρεμάστηκε με τη ζώνη του. Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι είχε επιφανειακά τραύματα στους καρπούς του και ένας σουγιάς βρέθηκε κοντά στο σώμα του. Τον ηθοποιό βρήκε ο προσωπικός βοηθός του, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Ο 63χρονος, που επί χρόνια έδινε μάχη με την κατάθλιψη και τη χρήση ουσιών, εθεάθη τελευταία φορά ζωντανός στο σπίτι του περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής. Λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας το γραφείο του σερίφη έλαβε επείγουσα κλήση από το σπίτι του ηθοποιού. Οπως ανακοινώθηκε, θα διενεργηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών. Σύμφωνα με τον σερίφη, δεν γίνεται λόγος για ύπαρξη σημειώματος του ηθοποιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλίνη-Καρποδίνης στη Λίμνη Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε Βοιωτία, Αττική και Εύβοια



Υψηλός κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις Περιφέρειες Αττικής, νότιας Βοιωτίας και κεντρικής και νότιας Εύβοιας υπάρχει για την Τετάρτη (13/08/2014), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία έχει φροντίσει να ενημερώσει τόσο τις αρμόδιες κρατικές αρχές όσο και τις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν πυρκαγιές που θα εκδηλωθούν.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Κλασικότερα παραδείγματα των παραπάνω περιπτώσεων είναι: η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο 15νθημερο του Σεπτεμβρίου η εξισωτική αποζημίωση σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

Αμεσα θα καταβληθεί στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους το ποσό που απομένει προκειμένου να καλυφθεί η πρώτη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα δοθεί το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διαθέσιμη αρχική πίστωση για την πρώτη δόση ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων καταβλήθηκαν ήδη σε παραγωγούς 60,5 εκατ. ευρώ.


Παράλληλα, το επόμενο διάστημα- και αφού λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με 7.000 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έμειναν εκτός εξισωτικής στην παρούσα φάση- θα πιστωθεί και η δεύτερη δόση της αποζημίωσης ύψους 57 εκατ. Ευρώ.

Στο σύνολό της η εξισωτική αποζημίωση είναι 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν υποβληθεί περίπου 100.000 αιτήσεις. Το πρόβλημα που είχε προκύψει με τους 7.000 κτηνοτρόφους είχε σχέση με τον προσδιορισμό των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, πολλά βοσκοτόπια κρίθηκαν μη επιλέξιμα, λόγω της μη βόσκησης αυτών από κοπάδια κτηνοτρόφων. Αυτό συνέβη λόγω της συμβατικής υποχρέωσης της χώρας έναντι ΕΕ να προχωρήσει στον προσδιορισμό των εκτάσεων βοσκοτόπων που θεωρούνται επιλέξιμοι για την εξισωτική αποζημίωση. Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστούν αιτήσεις με εκτάσεις σε βοσκότοπους που είχαν αλλάξει χαρακτήρα (π.χ βλάστηση με δασικά είδη και άρα μη επιλέξιμες) και ως εκ τούτου να μην μπορούν να γίνουν δεκτές.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) εντατικοποιεί τους διασταυρωτικούς ελέγχους στους κτηνοτρόφους με κριτήριο τον αριθμό των ζώων που κατέχουν και δηλώνουν για να λάβουν εξισωτική καθώς και την ποσότητα του γάλακτος που παραδίδουν στον ΕΛΟΓΑΚ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινό σούπερ party στο Queen Cafe-Bar στα Βάγια

Το Queen Cafe-Bar σας προσκαλει 16 Αυγουστου σε ενα καλοκαιρινο EVENT που φετος θα ειναι κατι ξεχωριστο απο οτι γωριζατε μεχρι τωρα... Σας περιμενουμε ολους για 1 κορυφαιο σαββατοβραδο με μουσικες απο τους Djs: Xampos Merkouris kai Vagelis Pallis
ΟΚ
to pio gero party tou kalokairiou me ton ena dj enantion tou alou se dyo diaforetika idi mousikis

Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για την ενδεχόμενη δημιουργία Ελλληνογερμανικού Ταμείου

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Σχετικά με την δημιουργία του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον».
Η ιδέα της δημιουργίας ενός Ελληνογερμανκού Ταμείου για το Μέλλον, χρηματοδοτούμενο κατά 90% από τη Γερμανία και κατά 10% από την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχει πλέον συμφωνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και διακηρύξεις υψηλόβαθμων στελεχών της Γερμανίας, το «Ελληνογερμανκό Ταμείο για το Μέλλον», το οποίο θα δημιουργηθεί κατά  το πρότυπο της αντίστοιχης Γερμανοτσεχικής συμφωνίας, προβλέπει την ύπαρξη ενός Ταμείου Επείγουσας Βοήθειας με χορηγίες για τα θύματα, καθώς και ένα Ταμείο χορήγησης υποτροφιών για Ελληνίδες και Έλληνες.
Προς επίρρωση των προαναφερθέντων, στη σελ. 404 του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Γερμανίας για το οικονομικό έτος 2014 προβλέπεται για το «Γερμανικό-Ελληνικό Ταμείο για το Μέλλον» (Deutsch-Griechischer Zukunftsfonds) η χρηματοδότηση με 1 εκ. ευρώ, από το οποίο οι 500.000 θα καταβληθούν σε δόσεις μέχρι το 2017. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το 2014 έχουν προβλεφθεί δαπάνες για τις δραστηριότητες,  τα προγράμματα, και για τα διοικητικά έξοδα των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων της Γερμανοελληνικής Συνέλευσης, η οποία στα δύο χρόνια της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, όπως έχει αποδειχθεί από γερμανικής πλευράς, λειτουργεί ως όργανο προώθησης των μνημονιακών  πολιτικών στο χώρο της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και συγκεκριμένων γερμανικών συμφερόντων, κρατικών (οι γερμανικές κρατικές εταιρείες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντίθετα από τις αντίστοιχες ελληνικές, έχουν δικαίωμα επιχορήγησης από το ελληνικά ΕΣΠΑ για δραστηριότητες στην Ελλάδα), αλλά και ιδιωτικών.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ενδεχόμενοι όροι που θα περιλαμβάνει η διακήρυξη και το καταστατικό ίδρυσης του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον -που έχει προαναγγελθεί ότι θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Γερμανίας κ. Γκάουκ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια στις 15 Σεπτεμβρίου 2014-, δεδομένου ότι στην αντίστοιχη συμφωνία με την Τσεχία, η οποία αποτελεί μάλλον το πρότυπο, υπάρχει διάταξη η οποία αναφέρει ότι «Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι δεν θα επιβαρύνουν τις σχέσεις τους με πολιτικά και νομικά ζητήματα που απορρέουν από το παρελθόν». Επίσης, πρέπει  να  σημειωθεί ότι η Γερμανική πλευρά ζητά σήμερα  επιτακτικά από τα Δημοτικά Συμβούλια των Μαρτυρικά Πόλεων να απαντήσουν εάν θα αποδεχτούν ή όχι τους όρους των ιδρυτικών πράξεων του Ταμείου.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Ποια η επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης για το θέμα δημιουργίας του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον»;
-Υφίσταται αυτή τη στιγμή σχέδιο συμφωνίας ίδρυσης  του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον»; Εάν ναι, συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας ίδρυσης οποιαδήποτε διάταξη ανάλογη ή παρεμφερής με την αντίστοιχη της Γερμανοτσεχικής συμφωνίας, με την οποία η  Ελλάδα καλείται να συμφωνήσει, έστω και με τον πιο έμμεσο τρόπο, για τη παραίτησή της από οποιαδήποτε νόμιμη και δίκαιη αξίωσή της σχετικά με τις γερμανικές οφειλές;

Επίσης ζητείται να καταθέσει ο κ.  Υπουργός:
Το προς υπογραφή σχέδιο της συμφωνίας ίδρυσης για το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον».

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
Γιάννης Σταθάς
Νάντια Βαλαβάνη


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς


    Με την υπ’ αριθ.217/30-7-2014 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και λαμβανομένου υπόψη τον από 13-8-2014 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.   (κατηγορία κινδύνου 4),  που ισχύει για την Τετάρτη ,13-8-2014  ,  απαγορεύεται η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 12ης Αυγούστου, ημέρα Τρίτη   έως και την 12η βραδινή της 13ης Ιουλίου,  ημέρα  Τετάρτη  στις  ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκλαάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 – ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ



Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει για τις ακόλουθες ακυρώσεις παραστάσεων που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2014:

1.    Με ευθύνη των συντελεστών της ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Σ’ αγαπώ αλλά… Το Διαζύγιο» που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014.
2.    Ακυρώνεται η συναυλία της Ελένης Βιτάλη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, λόγω αιφνίδιας εκτροπής της υγείας της κας Βιτάλη.                               Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρείας:               «Με λύπη μας ανακοινώνουμε τη ματαίωση της καλοκαιρινής περιοδείας της Ελένης Βιτάλη, σε Κύπρο και Ελλάδα, για λόγους ανωτέρας βίας που οφείλονται σε αιφνίδια εκτροπή της υγείας της. Σύμφωνα, με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κα Βιτάλη βρέθηκε να πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, επεισόδια αναγωγών και εισροφήσεων γαστρικού περιεχομένου. Συνέπεια των επεισοδίων συνέβη χημική λαρυγγίτιδα και ψευδοπολύποδες των φωνητικών χορδών. Συνεστήθη φαρμακευτική αγωγή, αφωνία επί ένα (1) μήνα και επανεξέταση. Στην περίπτωση που η φαρμακευτική αγωγή δεν αποδώσει, προτείνεται και χειρουργική αντιμετώπιση». 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύγουστο... στο Δήμο Θηβαίων !



Ο Δήμος Θηβαίων

σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι

στα μέσα του Αυγούστου!



Η εμποροπανήγυρη!

Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού Επαμεινώνδα και του ποιητή Πίνδαρου, κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) διεξάγεται Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης - υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που κατασκευάζει ο Δήμος στην κεντρική οδό της πόλης, στην Πινδάρου και χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές!
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο λόγω καύσωνα: Δεκαπενταύγουστος με 41 βαθμούς!



Δείτε ποιες περιοχές θα σπάσουν τα ρεκόρ ζέστης αυτού του καλοκαιριού - Πόσο θα κρατήσει το κύμα καύσωνα - Τι να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες
Χρειάστηκε να φτάσουμε στην καρδιά του... αλλοπρόσαλλου φετινού καλοκαιριού για να χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος και το «έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων» από την ΕΜΥ να αφορά στη ζέστη και όχι σε καταρρακτώδεις βροχές.

Πέρα από το παράξενο του πράγματος πάντως, τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και 41 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η άνοδος ξεκινά από σήμερα Τρίτη και θα κορυφωθεί το Δεκαπενταύγουστο.

Η πτώση θα είναι επίσης σταδιακή από το Σάββατο 16 Αυγούστου, ενώ αισθητή θα γίνει σε όλη τη χώρα την Κυριακή, καθώς θα πνέουν και ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει στους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τους 33 στις Κυκλάδες και 35-36 στην υπόλοιπη χώρα.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 39 στα ηπειρωτικά, στους 34 στις Κυκλάδες και στους 37 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η Παρασκευή, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, θα είναι σαφώς η πιο καυτή μέρα. Αναμένεται «40άρι» στα ηπειρωτικά, ενώ σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει και 41, με πιθανότερες «υποψήφιες» περιοχές αυτές της ανατολικής χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι Κυκλάδες θα είναι στη καλύτερη κατάσταση καθώς θα κάνουν Δεκαπενταύγουστο με 35 βαθμούς, ενώ η υπόλοιπη χώρα με 38.

Η Τμηματάρχης Προγνώσεων Επαγρύπνησης της ΕΜΥ Αγγελική Μαρινάκη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι η πρώτη φορά για φέτος που η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. «Υπάρχει μια διάρκεια του φαινομένου, μια εμμονή για 2-3 μέρες, γι αυτό και βγάλαμε έκτακτο δελτίο» αναφέρει η κ. Μαρινάκη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.


Διαβάστε Περισσότερα »

H "Aληθινή Απολογία του Σωκράτη" στη Λιβαδειά

 Κώστα Βάρναλη
Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη

Λιβαδειά, Κυριακή 24 Αυγούστου 2014
Θέατρο Κρύας, Ώρα: 21:00

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο πλαίσιο της θερινής του δραστηριότητας παρουσιάζει το έργο «Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.

Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο που φέρει την υποκριτική σφραγίδα του πρωταγωνιστή Χρίστου Καλαβρούζου.  Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά (με σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Καλαβρούζου), τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.  Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή.

Λίγα λόγια από τον ηθοποιό Χρίστο Καλαβρούζο για το έργο:
«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη δια χειρός Κώστα Βάρναλη, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Η πρώτη παρουσίαση στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Χρ. Σιοπαχά, σκηνικά-κοστούμια Β. Φωτόπουλου και μουσική Μ. Χριστοδουλίδη, μου προσέδωσε ένα δαιμόνιο μεράκι. Τώρα πλέον, ώριμος,  με τραγική πείρα ζωής και τεχνικής, στέκομαι με ευλάβεια, ευθύνη, αγωνία και αγάπη για να αποδώσω και να συμβάλλω να αναγνωρισθεί η πολιτική, κοινωνική, ηθική πνευματική αισθητική που τόσο μας λείπει.  Σε μια εποχή κατάπτωσης και σήψης ο Βαρναλικός λόγος θα βοηθήσει την κοινωνία της αδράνειας και της διαιώνισης του «το του κρείττονος συμφέρον» και θα την σπρώξει προς τα εμπρός».

Με την  παράσταση αυτή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης επιθυμεί να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη καθώς εφέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από το θάνατό του.

 Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικό-φοιτητικό-άνεργοι-πολύτεκνοι)

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-45χρονος απο το Μαυρομμάτι βρέθηκε νεκρός στη Θήβα. Είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες




 

Ένας 45χρονος άνδρας απο το Μαυρομμάτι Θηβών βρέθηκε νεκρός, χθες το μεσημέρι, κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων Θήβας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Όπως, όμως καταγγέλλει ο πρόεδρος του καταυλισμού, Ευάγγελος Μιχαλόπουλος,με αφορμή το περιστατικό και επειδή η συγκεκριμένη περιοχή γίνεται στέκι τοξικομανών χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση.


Νεκρός τοξικομανής Θήβα από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπείρα εξαπατά ανυποψίαστους αγρότες




Θύματα απάτης έχουν πέσει αγρότες στη Λάρισα και γενικότερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, από σπείρα η οποία δρα με συγκεκριμένο τρόπο.

Οι εν λόγω αγρότες έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ και προσπαθούν να κάνουν γνωστή την υπόθεση, ενώ έχουν φυσικά καταθέσει και μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων, προκειμένου να προλάβουν και άλλους συναδέλφους τους για να μην εξαπατηθούν με τον ίδιο τρόπο.



Η συγκεκριμένη σπείρα δρα ως εξής: βρίσκουν αγγελίες τις οποίες βάζουν αγρότες σε εφημερίδες και οι οποίοι έχουν ως στόχο να πουλήσουν μπάλες άχυρου. Τα μέλη της σπείρας λοιπόν τους προσεγγίζουν τηλεφωνικώς αρχικά και κάνουν μεγάλες παραγγελίες με μπάλες άχυρου. Εμφανίζονται λοιπόν με άλλο όνομα χρησιμοποιώντας στοιχεία ανθρώπου που έχει άγνοια για το θέμα, και είτε παίρνουν μέρος του εμπορεύματος λέγοντας πως θα περάσουν να πάρουν άλλη ημέρα το υπόλοιπο προφασιζόμενοι κάποιο λόγο (όπως ότι δεν θα έχουν άλλη μέρα στην διάθεση τους φορτηγά ζητώντας να γίνει η παράδοση αιφνιδιαστικά και νωρίτερα από την κανονισμένη ημερομηνία) και δεν ξαναεμφανίζονται ποτέ, με αποτέλεσμα να μην πληρώσουν ποτέ για το εμπόρευμα που έχουν ήδη πάρει, είτε πληρώνουν με πλαστές επιταγές. Οι αγρότες όμως έχουν κόψει ήδη τις μπάλες ολόκληρης της παραγγελίας και το εμπόρευμα τους μένει, με συνέπεια μεγάλη οικονομική ζημιά.



Όπως καταγγέλλει στην press-a.gr o Λαρισαίος δικηγόρος Στυλιανός Σούρλας ο οποίος είναι συνήγορος ενός εκ’ των εξαπατηθέντων προσώπων, η σπείρα έχει δράσει με τον συγκεκριμένο τρόπο τουλάχιστον τρεις φορές με θύματα ανυποψίαστους αγρότες.



Ο κ. Σούρλας μάλιστα εφιστά την προσοχή στους αγρότες της περιοχής και συνιστά να μην προχωρούνε σε τηλεφωνικές παραγγελίες με άγνωστα άτομα εφόσον δεν διασφαλίσουνε πρώτα την φερεγγυότητα και εξασφαλίσουν την ταυτοποίηση του προσώπου με το οποίο συναλλάσσονται. Σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουνε προκαταβολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και προτού παραλάβουνε κάποια επιταγή από οποιοδήποτε άτομο να ελέγχουν την φερεγγυότητα αυτής στην εκδότρια Τράπεζα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρουμάνος τζογαδόρος έσφαξε τα δύο του παιδιά και την έγκυο σύζυγό του -Για να τους σώσει από τους τοκογλύφους


 
Το πάθος για τον τζόγο ενός άνδρα προκάλεσε οικογενειακή τραγωδία στη Γαλλία.
Ο πατέρας έσφαξε τα δύο ανήλικα παιδιά του και σκότωσε την έγκυο σύζυγό του, για να τους σώσει από τους τοκογλύφους, όπως δήλωσε στην αστυνομία.

Δράστης είναι ο Ρουμάνος οικοδόμος Φλορίν Σεμπαστιάν Μπάλαν, ο οποίος σκότωσε τους δύο του γιους, τον πέντε ετών Τόνι και τον μόλις 18 μηνών Ραφαέλ, αλλά και την μητέρα τους, που περίμενε το τρίτο παιδί της οικογένειας.

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν με κομμένο το λαιμό, ενώ η σύζυγος του δράστη που διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε πολλαπλά τραύματα στο θώρακα και το λαιμό. Τα πτώματά τους βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, όταν οι οικείοι τους άρχισαν να ανησυχούν γιατί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οπως διαπίστωσε η αστυνομία, ο δράστης χρώσταγε 30.000 λίρες σε τοκογλύφους και ζούσε με το φόβο ότι θα απαγάγουν την οικογένειά τους. Συγγενείς του δήλωσαν στην Daily Mail ότι ο Ρουμάνος ήταν εθισμένος στο τζόγο και δεν σταματούσε να δανείζεται χρήματα. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι τοκογλύφοι άρχισαν να τον απειλούν ότι θα βασανίσουν τη σύζυγο και τα παιδιά του αν δεν τους πληρώσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γκάφες με τον ΕΝΦΙΑ, βάζουν στον "πάγο" τις επιστροφές φόρου


Ακόμα ένα χτύπημα για τους Έλληνες φορολογούμενους. Γιατί θα καθυστερήσει η επιστροφή φόρου, ακόμα και αν τη δικαιούνται


Τα λάθη του ΕΝΦΙΑ, πέρα από θυμηδία, προκαλούν έναν ακόμα πονοκέφαλο για εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, μπλοκάρονται οι επιστροφές φόρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής",  όσοι φορολογούμενοι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος και ταυτοχρόνως είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου.

Και αυτό διότι προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιστροφή φόρου θα πρέπει να μην υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές. Σημειώνεται ότι από την 31η Ιουλίου έχει γίνει η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αρκετοί φορολογούμενοι επισκέφθηκαν τις εφορίες τους τις προηγούμενες μέρες για να ενημερωθούν πότε θα γίνει η επιστροφή φόρου. Οι υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό διότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Τους είπαν ακόμα ότι κάποια στιγμή θα γίνει συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν επιστροφή φόρου και είναι υπόχρεοι σε φόρο ακινήτων, πιθανόν να υποχρεωθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση που λήγει τον Σεπτέμβριο και αργότερα θα γίνει ο συμψηφισμός.

Ασφυξία στις επιχειρήσεις

Το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα.

Μέσα στον Αύγουστο οι εφορίες αναμένεται να γεμίσουν από λογιστές και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα διάρκειας ενός μήνα (η ηλεκτρονική ενημερότητα είναι δίμηνη).

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διόρθωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ στους 4.000 και πλέον οικισμούς όπου πολλαπλασιάστηκαν οι αξίες ακινήτων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα γίνουν πολλές εικονικές εκκαθαρίσεις μέχρι να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα τελικά εκκαθαριστικά σημειώματα προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα λάθη.

Όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet προκειμένου όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν ξεχάσει να συμπληρώσουν κάποια στοιχεία στο Ε9 να τα διορθώσουν. Γι’ αυτούς θα γίνει νέα εκκαθάριση μέχρι το τέλος καταβολής των δόσεων προκειμένου να γίνει συμψηφισμός.

Δηλαδή θα ξεκινήσουν να πληρώνουν κανονικά και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει γίνει νέα και η διαφορά του φόρου θα συμψηφιστεί με επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014.

Καθημερινή
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 2004 παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.

30 π.Χ. - Η Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου, η τελευταία ηγεμόνας της δυναστείας των Πτολεμαίων, αυτοκτονεί, σύμφωνα με το θρύλο από τσίμπημα φιδιού.

1099 - Α' Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν νικούν στην Ασκαλώνα τις δυνάμεις των Φατιμιδών του Μαλίκ αλ-Αφντάλ. Αυτή θεωρείται η τελευταία σύγκρουση της Α' Σταυροφορίας.

1323 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και τη ρωσική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.

1376 - Ανέρχεται στον θρόνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ο Ανδρόνικος Δ΄ Παλαιολόγος.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ήττα των Ελλήνων επαναστατών στον Μύλο Ευβοίας.

1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι Αιγύπτιοι ηττώνται στα Τρίκορφα Αρκαδίας από τους Έλληνες αγωνιστές.

1833 - Πεθαίνει στο ζωολογικό κήπο Άρτις Ματζίστα το τελευταίο κουάγκα, σπάνιο είδος ζέβρας.

1851 - Ο Ισαάκ Σίνγκερ κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη ποδοκίνητη ραπτομηχανή. Με κεφάλαιο μόλις 40 δολαρίων, λίγο αργότερα ιδρύει την εταιρεία που φέρει το όνομά του.

1877 - Ο Αμερικανός αστρονόμος Έιζαφ Χωλ ανακαλύπτει τον ένα από τους δυο δορυφόρους του Άρη, τον Δείμο

1879 - Διοργανώνεται το πρώτο πρωτάθλημα τοξοβολίας στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1898 - Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.

1898 - Ο Ισπανοαμερικανικός πόλεμος λήγει έπειτα από ανακωχή.

1908 - Η Ιαπωνία και η Βρετανία καταλήγουν σε συμφωνία για τον καθορισμό των σφαιρών επιρροής στην Άπω Ανατολή. Σύμφωνα με αυτή, η Ινδία παραμένει βρετανική.

1910 - Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ελληνική εθνοσυνέλευση φέρουν ως επιτυχόντες πολλούς λαϊκούς υποψηφίους, που δεν ανήκουν σε κόμματα. Πρώτος επιλαχών στην Αττικοβοιωτία, με μεγάλη πλειοψηφία, εκλέγεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

1914 - Το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Η Χ Μεραρχία καταλαμβάνει μετά από διήμερο σκληρό αγώνα την οχυρή θέση Ιλίτζια.

1923 - Ο Ενρίκο Τιραμπόστσι είναι ο πρώτος που διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας από τη Γαλλία προς την Αγγλία.

1930 - Βρετανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πλήττουν αρκετά χωριά της Ινδίας, με στόχο να τιμωρήσουν τους αντάρτες «Άφριντ».

1932 - Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύπτονται στην Αρχαία Αγορά. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και τα ψηφοδέλτια εξοστρακισμού του Αριστείδη.

1933 - Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών.

1936 - Η Αμερικανίδα Μάρζορι Γκέστρινγκ γίνεται η νεότερη νικήτρια χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου όταν κατακτά την πρώτη θέση στις καταδύσεις από σανίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου σε ηλικία 13 ετών και 286 ημερών.

1942 - Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

1951 - Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.

1953 - Η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

1953 - Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.

1960 - Μπαίνει σε τροχιά ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο Έκο Ι.

1960 - Ο Αμερικανός Ραλφ Μπόστον πηδάει 8.21 στο Γουόλνατ και καταρρίπτει το ρεκόρ του Τζέσε Όουενς (8.13 από τις 25/5/1935). Στους ίδιους αγώνες, την ίδια μέρα, ο επίσης Αμερικανός Μπιλ Νίντερ σπάει το φράγμα των 20 μέτρων στη σφαίρα με 20.06 και ο Χάρολντ Κόνολι αυτό των 70 μέτρων στη σφύρα με 70.33.

1961 - Ανακαλύπτονται μοναδικά ξύλινα αρχαία αγγεία στη Βραυρώνα.

1964 - Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του «απαρτχάιντ». Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.

1969 - Οι Μπόστον Σέλτικς πωλούνται για 6 εκατομμύρια δολάρια, τιμή ρεκόρ για την εποχή. Πέντε όμως χρόνια αργότερα η μεταγραφή ενός μόνον παίκτη θα πλησιάζει το ποσό αυτό μαρτυρώντας την ραγδαία ανάπτυξη του μπάσκετ.

1970 - Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Παρί Σεν Ζερμέν.

1970 - Η Σοβιετική Ένωση υπογράφει σύμφωνο μη επίθεσης με τη Δυτική Γερμανία, ενώ η Βόννη επιφυλάσσεται του δικαιώματος να εργαστεί για την ενοποίηση.

1971 - Η Συρία διακόπτει τις σχέσεις της με την Ιορδανία, σε ενίσχυση των Παλαιστινίων ανταρτών

1973 - Ο γκόλφερ Τζακ Νίκλαους κερδίζει το τρίτο του πρωτάθλημα και 14ο τίτλο του σε μεγάλες διοργανώσεις ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των 14 τίτλων που κατείχε για 50 χρόνια ο Μπόμπυ Τζόουνς.

1979 - Στο Ιράν, η λογοκρισία οδηγεί στην πυρά πολλά βιβλία.

1981 - Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565$.

1983 - Στη Χιλή, 17 πολίτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, χάνουν τη ζωή τους στο Σαντιάγο, καθώς η αστυνομία του Πινοσέτ ανοίγει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών.

1984 - Ολοκληρώνονται οι 23οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου.

1985 - Η Ιαπωνία βιώνει μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες όλων των εποχών, όταν ένα Μπόινγκ 747 των ιαπωνικών αερογραμμών συντρίβεται στο βουνό Ογκούρα με αποτέλεσμα 520 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

1988 - Κάνει πρεμιέρα εν μέσω αντιδράσεων η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Ο Τελευταίος Πειρασμός», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.

1989 - Στο πνεύμα της γκλάσνοστ, η ΕΣΣΔ ανοίγει τα σύνορά της και μουσικά, διοργανώνοντας ροκ συναυλία στη Μόσχα με δυτικά κυρίως συγκροτήματα.

1991 - Η ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ με επιστολή της στον γ.γ. του ΟΗΕ, τόνισε ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει όλους τους δυτικούς ομήρους.

1993 - Συμφωνία επιτυγχάνεται μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ομίλου Περογιαννάκη για την πώληση του ναυπηγείου Νεώριου Σύρου.

1994 - Εορτάζεται η 25η επέτειος του μουσικού φεστιβάλ Γούντστοκ.

1994 - Στην Ιταλία, ο Μπερλουσκόνι παραδέχεται ότι ο επιχειρηματικός του όμιλος δωροδόκησε εφοριακούς.

1995 - Στην Κύπρο, πραγματοποιείται αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Δερύνειας, με αφορμή τα 21 χρόνια από την κατάληψη της Αμμοχώστου.

1995 - Στο Νεπάλ, πάνω από 180 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από επιδημία γαστρεντερίτιδας.

1997 - Στο Ιράν, τη σύνθεση της κυβέρνησής του παρουσιάζει ο νέος Πρόεδρος Μοχάμεντ Χαταμί.

2000 - Βυθίζεται αύτανδρο στη Βόρεια Θάλασσα το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Κουρσκ.

2000 - Η Εθνική Εφήβων του πόλο χάνει από την Γιουγκοσλαβία στον «ξαφνικό θάνατο» με 7-6 και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

2000 - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύττει την Κολομβία ο Πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε για να αντιμετωπίσει κύμα επιθέσεων αριστερών ανταρτών, κατά το οποίο βρήκαν τον θάνατο 115 άνθρωποι. Οι επιθέσεις αποδίδονται στην οργάνωση Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Μύκονο: 10χρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε παιχνίδι στη θάλασσα..




    Ο δεκάχρονος που είχε ανέβει σε φουσκωτό παιχνίδι έπεσε στη θάλασσα και το ταχύπλοο το οποίο το τραβούσε πέρασε από πάνω του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα..



Τραγική κατάληξη είχε για ένα δεκάχρονο αγόρι το παιχνίδι στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου με θαλάσσιο μέσο αναψυχής.
Το περιστατικό συνέβη όταν...ο δεκάχρονος που επέβαινε σε θαλάσσιο παιχνίδι με μορφή μπανάνας και το οποίο τραβούσε ταχύπλοο σκάφος υπό αδιευκρίνιστη αιτία έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό.

Ο χειριστής του ταχύπλοου στην προσπάθειά του να γυρίσει για δει τι συμβαίνει με το άτυχο παιδί, το παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα με την προπέλα του σκάφους.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα δύναμη του λιμεναρχείου Μυκόνου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ συνελήφθη από την οικία λιμενική αρχή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόωρο τέλος της εκδήλωσης του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, με πρόσχημα την ηχορύπανση

Τη βραδιά που όλη η Ελλάδα φωτιζόταν από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, που όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό και διάφορα συγκροτήματα διασκέδαζαν τον κόσμο, στη Θήβα η αστυνομία με το πρόσχημα την ηχορύπανση σταμάτησε το συγκρότημα στην επιτυχημένη εκδήλωση του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", μπροστά
στο κλειστό αρχαιολογικό μουσείο Θηβών.

Τέτοιες πρακτικές, και ειδικά όταν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα όπου ο νόμος εφαρμόζεται κατά το δοκούν, αποτελούν εσκεμμένα τροχοπέδη και οδηγούν την πόλη στην πολιτιστική απομόνωση, κάτι που δεν αρμόζει σε μια πόλη σαν την Θήβα, και επιπλέον θυμίζει άλλες εποχές.

Νίκος Χατζηδούρος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά





Επαφή με το μοναδικό φιδάκι της Παναγίας που έχει έως τώρα εμφανιστεί, είχαν οι πιστοί που βρέθηκαν στην χθεσινή Ιερά παράκληση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Αργινίων στην Κεφαλονιά.







inkefalonia.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Οι βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές της χώρας θα φτάσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου είναι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσ'ια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 13-08-2014

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί 4

μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο

τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ο ηθοποιός Robin Williams

Ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο διάσημος ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στον θάνατο του 63χρονου ηθοποιού, κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Όπως έγινε γνωστό, ο Williams βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Αυτη την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού, ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του Williams, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, «η οποία προκλήθηκε από ασφυξία».

«Ο Robin Williams έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί. Πάλευε με μια σοβαρή μορφή κατάθλιψης το τελευταίο διάστημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο μάνατζέρ του και προστίθεται: «Είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια».



Ο Robin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου, 1951 στo Σικάγο. Ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες: «Καλημέρα Βιετνάμ», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ».

Είχε βραβευτεί με Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο όσκαρ (Τρεις υποφηφίοτητες για όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου).


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ