Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Παραπλανητικά email για «φθηνά» δάνεια κατακλύζουν το διαδίκτυο



    Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες.
    Έξαρση στην αποστολή παραπλανητικών email μέσω των οποίων επτήδιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, διαπιστώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με...δήθεν χορήγηση δανείων. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, διαπιστώνει έξαρση του φαινομένου με αποστολή μηνυμάτων σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά υπόσχονται στους παραλήπτες, δήθεν άμεσα και εύκολα, χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και γρήγορη χρηματοδότηση.

Τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους πρόθυμους και ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας που δίδονται, υπάρχει μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , ενώ δεν δίδεται ποτέ η διεύθυνση της υποτιθεμένης φυσικής έδρας τους, κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, ή κάποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ειδικά αδειοδοτημένες για αυτό και ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους πρόθυμους και ανυποψίαστους που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν:

-είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) κ.τ.λ.), για να τα χρησιμοποιήσουν περαιτέρω για κακόβουλους σκοπούς,

-είτε προσωπικά τους οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers), αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ)

-είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν αρχικά ένα ποσό, προκειμένου υποτίθεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης του δανείου. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι δεν πρέπει να ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.
Επίσης, να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών τους, μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail).

Επιπρόσθετα, οι χρήστες του διαδικτύου συνιστάται να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στο: 210 – 6476959 και στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε μέρα και μια απόπειρα αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς από την αρχή του χρόνου απέτρεψε συνολικά, εκατόν πενήντα εννέα προθέσεις αυτοκτονίας ατόμων μέσω διαδικτύου.

Μάλιστα από αυτές τις περιπτώσεις, οι τριάντα οκτώ απετράπησαν το χρονικό διάστημα από 1-7-2014 μέχρι και 12-8-2014.

Σε όλες τις περιπτώσεις, στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας και ανάλυσης των ηλεκτρονικών ιχνών,  προηγήθηκε επικοινωνία με τους διαχειριστές του εκάστοτε ιστοτόπου, όπου πραγματοποιούνταν η επίμαχη ανάρτηση. Ύστερα από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών κάθε περίπτωσης, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του εκάστοτε κατόχου της επίμαχης σύνδεσης του διαδικτύου.

Στη συνέχεια, με την άμεση συνδρομή των κατά τόπους αρμόδιων Αστυνομικών Τμημάτων εντοπίστηκαν τα άτομα που προέβησαν στις αναρτήσεις με περιεχόμενο αυτοκτονικού ιδεασμού.

Σε δεκαπέντε περιπτώσεις κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά των εμπλεκομένων ατόμων σε εφημερεύουσες ψυχιατρικές κλινικές, ενώ σε οχτώ περιπτώσεις, εκ των οποίων τρεις τον τελευταίο μήνα, κρίθηκε αναγκαία η παραμονή των ατόμων σε αυτές για νοσηλεία. Σε τέσσερις  περιπτώσεις τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφέρθηκαν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση στα εφημερεύοντα νοσοκομειακά ιδρύματα, κατόπιν κατάποσης ποσότητας χαπιών, και παρέμειναν σε αυτά για νοσηλεία.

Σε δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις, προέκυψε ότι τα εμπλεκόμενα άτομα διέμεναν στο εξωτερικό και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol ή Sirene).

Συγκεκριμένα, δύο περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου σημειώθηκαν στην Κύπρο, τρεις  στη Γερμανία, δύο στην Ιταλία και από μία  σε Αυστρία, Αγγλία, Ισλανδία, Μολδαβία, Ολλανδία, Κροατία και Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της νέας εφαρμογής (Application) «Cyberkid»

· Τηλεφωνικά στον αριθμό : 210-647 64 64

· Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρχονται 1.310 προσλήψεις στο Δημόσιο -Σε ποιους φορείς και περιοχές

Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης προκηρύξεων για την κάλυψη 1.310 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου. Το ΑΣΕΠ έχει στα χέρια του τα σχετικά αιτήματα και αυτό σημαίνει πως τις προσεχείς εβδομάδες να δώσει την έγκριση για να τρέξουν οι προθεσμίες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Νέων, προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) ζητάει η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες που ανέρχονται σε 600 υπαλλήλους. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα βρίσκονται στη συντριπτική τους πλειονότητα στις υπηρεσίες της Εταιρείας στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, Βέροιας, Χανίων, αλλά θα προβλεφθούν και θέσεις στην κεντρική υπηρεσία και σε άλλους σταθμούς παραγωγής.

Μεταξύ των θέσεων που θα προκηρυχθούν θα είναι για προσωπικό σε λιγνιτικά κέντρα, ατμοηλεκτρικούς σταθμούς και διευθύνσεις υδροηλεκτρικής παραγωγής και για ειδικότητες όπως εργοδηγών εναέριων και υπόγειων δικτύων (ΔΕ), χειριστών μηχανημάτων έργων (ΔΕ), οδηγών (ΔΕ), ηλεκτροτεχνιτών και μηχανοτεχνιτών (ΔΕ), τεχνικών ορυχείων (ΔΕ), αλλά και φυλακών (ΥΕ) και εργατών (ΥΕ).

Παράλληλα, θέσεις θα προβλέπονται και για διοικητικό προσωπικό (υπάλληλοι γραφείου ΔΕ) που θα στελεχώσει τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, καθώς κια για επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων, μεταξύ των άλλων, οικονομολόγων ΠΕ και γιατρών ΠΕ. Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Τρίτη οι αιτήσεις για ωρομίσθιους σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ



Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για ωρομίσθιο προσωπικό σε συγκεκριμένες ειδικότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Η προθεσμία για την εν λόγω διαδικασία εκπνέει την Παρασκευή 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Yπουργείο Παιδείας θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση της εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 82 ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167/23.07.2013 τ.Α΄) και κατά το σχολικό έτος 2014-2015, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις καταργημένες ειδικότητες, και να ολοκληρωθεί η φοίτηση στις ως άνω ειδικότητες της Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση των πινάκων ωρομίσθιου προσωπικού στις ανωτέρω ειδικότητες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2014-2015, καλούνται οι υποψήφιοι, οι οποίοι εντάσσονται στις καταργούμενες ειδικότητες των αντίστοιχων κλάδων του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (πλην των υποψηφίων του κλάδου ΠΕ17.13) να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη ως ωρομίσθιο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

H γιορτή του Aγ. Φανουρίου του Νεοφανούς στον Άγιο Βασίλειο Καπαρελλίου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΑΓ. ΕΝΔΟΞΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Σὲ συνέχεια τῆς περυσινῆς πρωτοβουλίας μὲ τὴν τότε Ἐκκλησιαστικὴ Ἐπιτροπὴ, ἡ ἐνορία Ἁγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου θὰ πανηγυρίσῃ καὶ ἐφέτος στὴ μνήμη τοῦ Ἁγίου Φανουρίου τοῦ Νεοφανοῦς στὸν οἰκισμὸ καὶ ὁμώνυμο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Βασιλείου ὡς ἀκολούθως:

26-08-2014 ΩΡΑ 19.00΄ (7η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ): ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

ΩΡΑ 19.45: ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

20.00΄ (8η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ): ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ
ΘΕΙΟΝ ΚΥΡΗΓΜΑ

27-05-2014 ΩΡΑ 07.00΄: ΟΡΘΡΟΣ, ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ &
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ἐνημερώνονται οἱ πιστοὶ ὥστε νὰ δυνηθοῦν νὰ συμμετάσχουν στὶς ἱερὲς συνάξεις πρὸς πνευματική τους ὠφέλεια.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ
Διαβάστε Περισσότερα »

NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Πινδαρείων αναδεικνύουν και εξυψώνουν το πνευματικό επίπεδο του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν καταφύγιο στις δυσκολίες που μας επιφύλαξε η εποχή που διανύουμε σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς ο πολιτισμός είναι η μοναδική οδός που προσβλέπει σ' έναν κόσμο ευτυχίας και δημιουργίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, μεράκι, ενθουσιασμό και εθελοντισμό.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να στηρίξετε και πάλι αυτόν το θεσμό, που για 36η συνεχή χρονιά δίνει ζωή σ' αυτήν την πόλη και κατέχει ξεχωριστή θέση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, με πολλές θεατρικές, μουσικές, χορευτικές και καλλιτεχνικές βραδιές .

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κάηκε" το Νεοχώρι-Ήταν το πανηγύρι του φετινού καλοκαιριού-Βίντεο,φωτο

Ήταν το πανηγύρι του φετινού καλοκαιριού

Αμα σας λέμε κάηκε το πελεκούδι! κάηκε! Ο κακός χαμός στο πανηγύρι της Παναγίας στο Νεοχώρι Βοιωτίας.  Τα καλά του φόρεσε στις 14 Αυγούστου   το βράδυ το Νεοχώρι, καθώς για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου,   ένα από τα πιο… παραδοσιακά και κατά γενική ομολογία το πιο επιτυχημένο  στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.Ολες οι ηλικίες  έδωσαν το παρόν στον χορό, στο κέφι , στην διασκέδαση. Μετά τα εκκλησιαστικά τυπικά στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, το γλέντι στήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού.Να πούμε σε αυτό το σημείο, πως ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" είχε διοργάνώσει άψογα την εκδήλωση και είχε  φροντίσει για όλα αυτά που ζήσαμε αυτή την αξέχαστη βραδιά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!!
 Φαγητό και χορός πάνε πάντα μαζί, γι αυτό και η ορχήστρα  άρχισε  από νωρίς να δίνει το ρυθμό. Όταν, βέβαια, ακούστηκε το Λιβανατέικο  το… ντου  ήταν ακαριαίο μια και όλοι έσπευσαν να περάσουν από την πίστα για να χορέψουν. Περισσότερα από 1.000 άτομα γλέντησαν στο καθιερωμένο πανηγύρι,  ανέβασαν  το κέφι στα ύψη σε σημείο τέτοιο που η πίστα δεν άδειασε ούτε στιγμή  και γι αυτό ξημερώσαμε...Το Permissospress δεν θα μπορούσε να λείψει απο το πανηγύρι του χωριού του,ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα με πλούσιο φωτορεπορτάζ και ένα βίντεο που αξίζει να το δείτε μέχρι  τέλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 ΡΑΝΤΕΒΟΥ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015


 
 



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ θΕΣΠΙΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΦΙΓΓΕΙΟΝ ΟΡΟΣ (ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ),ΟΓΧΗΣΤΟΣ (ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ),ΚΩΠΑΙΔΑ,ΜΙΝΥΕΣ,ΚΗΠΟΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ,ΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ,ΘΕΣΠΙΕΣ.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΗΣΙΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΡΗ,Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ,Η ΠΕΤΡΑ,Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ,Η ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Η ΚΩΠΑΙΔΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ Ο ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.Η ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ?  ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ? (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΤΡΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ). ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ''
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι συλλήψεις για χρέη στην Εφορία



Την αλλαγή του νόμου, βάση του οποίου διώκονταν ποινικά όσοι χρωστούσαν στην εφορία, εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το νέο σχέδιο για την αλλαγή των ποινικών κυρώσεων αναμένεται να κατατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία ισχύει το καθεστώς των συλλήψεων για χρέη στην Εφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας γύρισαν 30 χρόνια πίσω!

Τριάντα χρόνια πίσω έχει γυρίσει η αγοραστική δύναμη των πραγματικών, μέσων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ.



Ο πραγματικός μέσος μισθός μέσα στην τριετία 2010 -2013 μειώθηκε κατά 23%

Σε αντίθεση με τις επικοινωνιακές φανφάρες της κυβέρνησης περί success story η μελέτη καταγράφει τις επιπτώσεις στις αγορά εργασίας κατά την περίοδο 2010-2013 και δείχνει πως ο μέσος πραγματικός μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, είναι στα 750 με 800 ευρώ μεικτά, από 1100 που ήταν στην αρχή της κρίσης, μείον 23%.

Οι κατώτατοι μισθοί υποχώρησαν ακόμη περισσότερο. Από τα 751 ευρώ έπεσαν στα 580 ευρώ μεικτά για όσους είναι άνω των 25 ετών, δηλαδή μειώθηκαν κατά 22%.

Για όσους είναι κάτω των 24 ετών από τα 751 ευρώ, ο κατώτατος μισθός έπεσε στα 510, και μειώθηκε κατά 32%.

Η έρευνα της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, με τις μειώσεις που έχουν υποστεί βρίσκονται βρίσκεται στα επίπεδα του 1980. Δηλαδή κάποιος που παίρνει σήμερα τον κατώτατο μισθό μπορεί να αγοράσει τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που αγόραζε στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Επί της ουσίας η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζει και βιώνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Τον εφιάλτη των μνημονιακών επιλογών που συνέτριψαν το μέσο εισόδημα και το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα





Σαν σήμερα το 1904 ένα σώμα 14 ανταρτών υπό τον Μακεδονομάχο Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την Ελλάδα στη τουρκοκρατούμενη ακόμα Δυτ. Μακεδονία.

1910 – Ο Αμερικανός Τζον Μοϊσάν περνά τα Στενά της Μάγχης με αεροπλάνο.

1916 – Α' Π.Π.: Γερμανο-Βούλγαρικές δυνάμες κυριεύουν την Ηράκλεια.

1920 – Μικρασιατική Εκστρατεία: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τον Συνάο (Σιμάβ), νότια της Προύσας.

1920 – Ψηφίζεται η 19η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που αναγνωρίζει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1921 – Μικρασιατική Εκστρατεία: Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

1932 – Ο Σκοτσέζος αεροπόρος Τζιμ Μόλισον κάνει την πρώτη υπερατλαντική πτήση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, ξεκινώντας από το Πορτμάρνοκ της Ιρλανδίας και καταλήγοντας στο Νιου Μπρούνσγουικ του Καναδά.

1933 – 600 νεκροί είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία σε παραμεθόριες περιοχές.

1937 – Ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA.

1941 – Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες.

1949 – Οι αρχές της Φινλανδίας κινητοποιούν στρατιωτικά τμήματα για να αντιμετωπίσουν τις απεργίες, όπου πρωτοστατούν κομμουνιστές, ενάντια στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας

1957 – Ο Αργεντινός οδηγός Juan Manuel Fangio κερδίζει την τελευταία του κούρσα και κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο της Φόρμουλα 1 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο γερμανικό Grand Prix στην Νίρνμπουργκρινγκ σε ηλικία 46 ετών

1958 – Εκδίδεται στις ΗΠΑ η αμφιλεγόμενη νουβέλα Λολίτα, του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ.

1960 – Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι.

1961 – Ο αμερικανός καθηγητής Πανεπιστημίων Ανδρέας Παπανδρέου καλείται από την ελληνική κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και διορίζεται πρόεδρος και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών.

1963 – Ο Τζέιμς Μέρεντιθ, που αργότερα θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών, γίνεται ο πρώτος αφροαμερικανός, που αποφοιτά από το πανεπιστήμιο του Μισισιπή

1971 – Στο πλαίσιο του πολέμου του Βιετνάμ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα.

1977 – Συλλαμβάνεται ο Στίβεν Μπίκο, για τη δραστηριότητά του κατά του Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής.

1977 – Το συγκρότημα των "Police", με επικεφαλής τον Στινγκ, δίνει την πρώτη του συναυλία στο Μπέρμιγχαμ.

1979 – Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή στο ανατολικό Καζακστάν.

1983 – Ο τυφώνας Αλίσια «χτυπά» το Τέξας, προκαλώντας το θάνατο 22 ανθρώπων και υλικές ζημιές ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

1989 – Τεράστια πυρκαγιά στη Θάσο καταστρέφει 70.000 στρέμματα, ενώ οι φλόγες φτάνουν μέχρι και το λιμάνι.

1990 – Η Κίνα πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή ισχύος 40-150 κιλοτόνων.

1991 – Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τίθεται σε "κατ΄ οίκον περιορισμό" από πραξικοπηματίες.

1991 – Στη νότια Ινδία, 12 άνδρες του κινήματος Ταμίλ της Σρι Λάνκα προτιμούν να αυτοκτονήσουν με κυάνιο, παρά να συλληφθούν από την αστυνομία, στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Ρατζίβ Γκάντι.

1992 – Η εταιρία πληροφορικής Wang κλείνει λόγω χρεοκοπίας.

1992 – Ρώσος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 2.000 ξένοι φυλακίζονταν σε γκουλάγκ της Σιβηρίας, στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΕΣΣΔ από τον Στάλιν.

1993 – Στην Αίγυπτο, εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη με στόχο τον υπουργό Εσωτερικών, έχει ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.

1993 – Φτάνουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι 1.013 Ελληνοπόντιοι από το Σουχούμι της Αμπχαζίας, ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην περιοχή.

1995 – Στην Ισπανία, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίζει την εξέταση του φακέλου της υπόθεσης GAL, που αφορά επιθέσεις εναντίον των βάσκων αυτονομιστών και στην οποία φέρεται αναμεμιγμένος ο πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ.

1995 – Στο Μαρόκο, από τις πλημμύρες στο Μαρακές, χάνουν τη ζωή τους 73 άτομα.

1996 – Στις ΗΠΑ, ο δισεκατομμυριούχος Ρος Περό εκλέγεται υποψήφιος του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θλιβερό «ρεκόρ» πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες φέτος


Μετά τους 15 θανάτους από πνιγμό που σημειώθηκαν το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ο τραγικός απολογισμός των άνθρωποι που έχασαν φέτος το καλοκαίρι τη ζωή τους ανέρχεται πλέον στους 165. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου πνίγηκαν 150 άνθρωποι στις ελληνικές θάλασσες ενώ, το ίδιο διάστημα πέρυσι, είχαν πνιγεί 101 άτομα.

Η ημέρα της Παναγιάς σημαδεύτηκε από ρεκόρ πνιγμών για το 2014, με δέκα ανθρώπους να ανασύρονται νεκροί από τα νερά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε το Σάββατο, όταν ακόμα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μαζί με τους πνιγμούς του τελευταίου διημέρου, οι πνιγμοί φέτος το καλοκαίρι υπερβαίνουν τους 165.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας τέλος! - «Πέφτει» η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Αφήνοντας πίσω τον καύσωνα του τριημέρου που μας ταλαιπώρησε, η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πέφτει αισθητά αυτή την εβδομάδα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον 9 μονάδες
«Παράταση» δείχνει να παίρνει το καλοκαίρι φέτος,  καθώς τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για καλοκαιρία μέχρι και τα τέλη του μηνός με μια πρόσκαιρη αλλαγή την Κυριακή 24 Αυγούστου στα κεντρικά και βόρεια!

Αφήνοντας πίσω τον καύσωνα του τριημέρου που μας ταλαιπώρησε, η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πέφτει αισθητά αυτή την εβδομάδα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον 9 μονάδες.

Ειδικότερα, λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Κρήτη, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, αναμένουμε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 10 έως 29 στη βόρεια Ελλάδα, 16 έως 32 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 30 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 ως 32 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα βόρεια με ένταση στο Ιόνιο από 4 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από 5 έως 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 19-08-2014

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 me 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μισθό -αποφάσισαν και- θα παίρνουν οι δικαστικοί από Σεπτέμβριο



"Τυφλή Δικαιοσύνη" είπατε..;

    Αυξήσεις έως και ...1.100 ευρώ το μήνα!!
    Δείτε παρακάτω πίνακα με όλες τις αποδοχές


-Αποφάσισαν αυξήσεις για τους ...ευατούς τους!
-Όταν έχεις και το καρπούζι και το μαχαίρι,όλα γίνονται.


Από το Σεπτέμβριο οι δικαστικοί λειτουργοί θα δουν και πάλι αυξήσεις στους μισθούς τους καθώς θα αρχίσει η εκτέλεση του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-2013 έκρινε ...αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων (Αρείου Πάγου, ΣτΕ, ΝΑ, κ.λπ.) θα δουν αυξήσεις ακόμη και πάνω από 1.100 ευρώ μηνιαίως. Μικρότερες, 120 ευρώ περίπου το μήνα, θα είναι οι αυξήσεις για τους ειρηνοδίκες ενώ ένας πρωτοδίκης θα πάρει περίπου 300 ευρώ περισσότερα.

Αυξημένα θα είναι και τα επιδόματα, όπως αυτό της βιβλιοθήκης καθώς και η αποζημίωση λόγω παραμονής στην έδρα.

Ετσι, οι επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων θα παίρνουν από τον Σεπτέμβριο μισθό 4.134 ευρώ από 3.023 ευρώ. Οι αντιπρόεδροι των δικαστηρίων θα παίρνουν 3.721 από 2.880 ευρώ. Ο εφέτης θα παίρνει 2.894 ευρώ από 2.258 ευρώ ενώ ο πρόεδρος πρωτοδικείου 2.480 από 2.009 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Εύβοια: 15χρονος «έσβησε» στα χέρια των γονιών του



Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στα Βασιλικά της Εύβοιας. Ένα 15χρονο αγόρι ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και μετά από λίγα λεπτά κατέρρευσε και «έσβησε» στα χέρια των έντρομων γονιών του.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, ο 15χρονος μαζί με τους δύο γονείς του μόλις είχαν γυρίσει από το μπάνιο τους, όταν λίγα λεπτά αργότερα το αγόρι ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε μπροστά στα μάτια τους. Σοκαρισμένοι οι δύο γονείς το έβαλαν αμέσως στο αυτοκίνητο για να το μεταφέρουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Εκεί δυστυχώς το παιδί δεν άντεξε και «έσβησε», πριν προλάβουν οι γιατροί να το εξετάσουν. Ακολούθησαν τραγικές σκηνές.

Στο κέντρο υγείας κατέφθασε και η αστυνομία, ενώ φως στα ακριβή αίτια του θανάτου θα ρίξει η νεκροψία που έχει παραγγελθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ