Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πωλείται σιτάρι Ζέα

Πωλείται σιτάρι Ζέα εσοδείας 2014

1.80 το κιλό
Τηλ. για   παραγγελίες 6948090909


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι 10 χώρες που έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού






    Συνολικά, τα επίσημα αποθέματα χρυσού φθάνουν τους 31.812 τόνους, τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του World Gold Council.



Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει ο σοφός λαός, ωστόσο, στην εποχή της οικονομικής αστάθειας όποιος έχει χρυσό είναι... πλούσιος. Ειδικά οι...περισσότερο ασφαλείς τα τελευταία χρόνια που το πολύτιμο μέταλλο έχει κάνει ράλι τιμών.

Το Business Insider δημοσίευσε μία λίστα με τις 10 χώρες, που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού. Όπως επισημαίνει ενδεικτικά, η Ρωσία αύξησε κατά πολύ τα αποθέματα της σε χρυσό από το Φεβρουάριο του 2014, ανεβαίνοντας δύο θέσεις στη σχετική κάταταξη.
Συνολικά, τα επίσημα αποθέματα χρυσού φθάνουν τους 31.812 τόνους, τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του World Gold Council.
Οι 10 χώρες με τους περισσότερους τόνους χρυσού είναι:

1. ΗΠΑ: 8.133,5 τόνοι - 71,9% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
2. Γερμανία: 3.384,2 τόνοι - 68,4% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
3. Ιταλία: 2.451,8 τόνοι - 67% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
4. Γαλλία: 2.435,4 τόνοι - 65,1% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
5. Ρωσία: 1.094,7 τόνοι -9,7% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
6. Κίνα: 1.054,1 τόνοι -1,1% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
7. Ελβετία: 1,040 τόνοι - 8% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
8. Ιαπωνία: 765,2 τόνοι - 2,5% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
9. Ολλανδία: 612,5 τόνοι - 54,3% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
10. Ινδία: 557,7 τόνοι -7,3% ποσοστό σε συναλλαγματικά διαθέσιμα

Σε γενικές γραμμές οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν 118 τόνους καθαρού χρυσού στο β' τρίμηνο του 2014, γεγονός που συνιστά αύξηση 28% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το World Gold Council.
Το Μάιο του 2014, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης υπέγραψαν την τέταρτη συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα Χρυσού (CBGA).
Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι οι κεντρικές τράπεζες «επί του παρόντος δεν έχουν σχέδια να πωλούν σημαντικές ποσότητες χρυσού», και αυτό θα διαρκέσει για 5 έτη, αρχής γενομένης από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε στις Ερυθρές ο Ηλίας Πρεβεζάνος

Βρέθηκε πριν λίγο ο
Ηλίας Πρεβεζάνος στις Ερυθρές (Κριεκούκι) που εξαφανίστηκε απο χθες το πρωί απο τη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας  τον βρήκε ενας βοσκός σε μία στάνη.Είναι σε καλή κατάσταση και αυτή τη στιγμή είναι με την οικογενειά του στη Θήβα.Το Permissospress επικοινώνησε με την οικογενειά του και μας δήλωσαν ότι είναι καλά ο Ηλίας, εξαντλημένος απο τη διήμερη ταλαιπωρία,τον έχουμε σπίτι μας, μας είπαν χαρακτηριστικά.Οι συγγενείς του βρέθηκαν απο το πρωί στο Κριεκούκι και με  φωτογραφίες στα χέρια ρωτούσαν τους κατοίκους μήπως γνωρίζουν κάτι,κάποιος τον αναγνώρισε απο τη φωτογραφία και τους οδήγησε στη στάνη.Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στον εντοπισμό του!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες στην Αρχαία Αμφίπολη




    Τόσο οι Σφίγγες όσο και ο γνωστός "Λέων της Αμφίπολης" φαίνεται να προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο.



Την εξέλιξη των αρχαιολογικών ανασκαφών στον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης παρακολουθεί η... γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία έφτασε στην περιοχή, γύρω στις 8 το πρωί, συνοδευόμενη από στενή συνεργάτη της.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαρμάρινοι λίθοι - βάρους 500 κιλών έκαστος - απομακρύνονται δεξιά και αριστερά από το νέο αρχαιολογικό εύρημα, ενώ από χθες το απόγευμα στήνεται ειδικό ξύλινο σκέπαστρο προκειμένου να προστατευτούν οι Σφίγγες από τυχόν αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το ύψος των αγαλμάτων είναι 1.45 μέτρα. Το συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου. Στους κορμούς τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο, αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4ου π.Χ αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών- που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους.

Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη του αγάλματος του Λέοντος της Αμφίπολης. Τόσο οι Σφίγγες όσο και ο Λέων φαίνεται να προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο. Με την αφαίρεση των χωμάτων, εμφανίστηκε, επίσης, μικρό τμήμα της ανωδομής του μνημείου, που φέρει ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, σε δυο αποχρώσεις αντίστοιχα. Οι εργασίες συνεχίζονται στη στάθμη του εσωρραχίου της θόλου, με την στερέωση και στήριξη των λίθων της καθώς και την αφαίρεση των χωμάτων.

Την ίδια ώρα, ένα ιδιότυπο «κυνηγητό» βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου και επισκεπτών που, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής, ανεβαίνουν με τζιπ στους γύρω λόφους προκειμένου να αποσπάσουν έστω και μια μακρινή φωτογραφία από τα ευρήματα, που παραμένουν καλυμμένα.​


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ραντεβού» με τον δολοφόνο τους είχαν οι δύο φίλοι που βρέθηκαν νεκροί στη Μάνη -Σοκ από τις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος

Ραντεβού με το δολοφόνο τους όπως προκύπτει από νεώτερες πληροφορίες για το άγριο έγκλημα στη Μάνη, είχαν οι Κωνσταντίνος Σγούρος και Γιάννης Κομμάτης που βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι σε χαράδρα στην περιοχή Κάμπος στη δυτική Μάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί έφυγαν γύρω στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας από το κλαμπ που διασκέδαζαν μαζί με τις κοπέλες τους στην Καρδαμύλη λέγοντάς τους «πάμε σε μια δουλειά».

Μια ώρα αργότερα, γύρω στις 2 τη νύχτα ο Γιάννης Κομμάτης τηλεφώνησε στη φίλη του και της είπε ότι θα αργήσουν. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν τα δύο παιδιά. Εκτοτε τα ίχνη τους  χάθηκαν και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας δηλώθηκε η εξαφάνισή τους.

Αμέσως κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ άρχισαν έρευνες σε συγκεκριμένη περιοχή με βάση το στίγμα που έδιναν τα κινητά τηλέφωνα των δύο νεαρών τα οποία στο μεταξύ είχαν απενεργοποιηθεί.

Λίγο πριν σουρουπώσει, το βράδυ της Τρίτης, τελικά, εντοπίστηκαν άγρια δολοφονημένοι κάτω από μια γέφυρα σε χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων στην περιοχή Κάμπος της δυτικής Μάνης.

Οι δύο νεαροί, που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία είχαν ραντεβού με τον δολοφόνο τους, έχουν κυριολεκτικά γαζωθεί από σφαίρες στα κορμιά τους και τα κεφάλια τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα χτυπήματα ήταν πισώπλατα και από κοντινή απόσταση, ενώ ενδέχεται να δέχθηκαν σφαίρες από δύο και όχι μόνο από ένα κυνηγετικό όπλο.

Η ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να δείξει αν οι δύο νεαροί είχαν ξυλοκοπηθεί πριν δολοφονηθούν, ενώ όπως όλα δείχνουν το σημείο όπου βρέθηκαν δεν ήταν και το σημείο όπου δολοφονήθηκαν. Το πιθανότερο είναι ότι δολοφονήθηκαν σε άλλο σημείο, κοντινό και εν συνεχεία οι δράστες μετέφεραν τα άψυχα σώματά τους και τα πέταξαν στη χαράδρα κάτω από τη γέφυρα στον Κάμπο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ανδρες κτενίζουν την περιοχή για να βρουν το οποιοδήποτε στοιχείο αλλά και τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δυο νεαροί δολοφονηθέντες, ενώ την έρευνά τους συνδράμουν και άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο άτυχους νεαρούς δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάει… ΟΑΚΑ το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός


Μετά τη μη παραχώρηση του γηπέδου της Λιβαδειάς στον Λεβαδειακό, ο αγώνας της Κυριακής για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Παναθηναϊκό θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΑΠΟΔΗΛ (Αθλητικός Πολιτιστικός Δημοτικός Οργανισμός Λειβαδιάς) που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα σχετικά με τα γήπεδα, ενημέρωσε τη διοίκηση της ΠΑΕ της Βοιωτίας πως εάν δεν υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή νέα σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, δεν πρόκειται να δώσει έγκριση για να πραγματοποιηθούν αγώνες και κατά συνέπεια το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Λεβαδειακού υποστηρίζουν πως η παρούσα σύμβαση προβλέπει παραχώρηση της χρήσης στην ομάδα μέχρι το 2021, οπότε δεν μπήκε καν σε συζητήσεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένος φιλικός αγώνας στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ρόμα. Μόλις μια μέρα δηλαδή πριν τον αγώνα για το πρωτάθλημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλίγο τραγωδία το πρωί στις γραμμές του τρένου στην Αμφίκλεια....


Νταλίκα συγκρούστηκε με τρένο - "Από τύχη δεν μετράμε πτώματα", είπε αυτόπτης μάρτυρας

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα το πρωί στην σιδηροδρομική διάβαση που βρίσκεται στο δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς, έξω από την Αμφίκλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι μπάρες είχαν κατέβει και δυο Ι.Χ. είχαν σταματήσει για να περάσει η αμαξοστοιχία. Πίσω από τα ΙΧ. έρχεται μια νταλίκα με κατεύθυνση από Λαμία προς Λιβαδειά.

Ο οδηγός προσπαθεί να σταματήσει, αλλά δεν πιάνουν τα φρένα. Προσπαθεί να μην πέσει πάνω στα αυτοκίνητα και ενστικτωδώς ρίχνει τη νταλίκα αριστερά. Για καλή του τύχη σκάει το λάστιχο και η ζάντα μπαίνει μέσα στο χώμα και "φρενάρει" το βαρύ όχημα.



Η νταλίκα φτάνει στις γραμμές την ώρα που περνάει το τρένο και χτυπάει στη γωνία από τα πίσω βαγόνια, αλλά ευτυχώς δεν βγάζει το τρένο εκτός, αφού η ταχύτητά της είχε ανακοπεί από τη αυτοσχέδιο φρενάρισμα.

Από την ψύχραιμη αντίδραση του οδηγού να το ρίξει αριστερά και από καθαρή τύχη δεν μετράμε πτώματα, αφού το τρένο ήταν γεμάτο κόσμο. Θα μπορούσε να πάρει "σβάρνα" τα δυο Ι.Χ. που ήταν μπροστά και να τα ρίξει πάνω στο τρένο και να γίνει χαμός. Αν δεν έσκαγε το λάστιχο και συνέχιζε θα είχαμε πολύνεκρο δυστύχημα. Να πάνε όλοι τους να ανάψουν από μια μεγάλη λαμπάδα...., είπε επαγγελματίας οδηγός που περίμενε και αυτός από την απέναντι πλευρά να περάσει το τρένο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεύμα από τα… απόβλητα στη Βοιωτία



Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιώντας την ύλη των αποβλήτων με σκοπό θετικές οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους της ετοιμάζει η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας, ένας από τους τρεις βραβευμένους Φορείς με λειτουργία ΧΥΤΑ και συναφείς δράσεις (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.ά.), για τις οποίες βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος μέσω του θεσμού του European Business Awards for the Enviromment.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 Καλλικρατικοί δήμοι (11 πρώην Καποδιστριακοί): Θήβας, Τανάγρας, Αλιάρτου και η Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού. Η επιχείρηση έχει δρομολογήσει σειρά έργων, με σημαντικότερο αυτό της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ με 100% δημόσια χρηματοδότηση, η οποία θα ελαχιστοποιήσει τα απορρίμματα, που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή, με ανάκτηση πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών. Για αυτόν τον σκοπό στους υπάρχοντες κάδους (μπλε για τα ανακυκλώσιμα και πράσινους για τα σύμμεικτα απορρίμματα) θα προστεθεί και ένας καφέ, όπου θα συγκεντρώνονται τα οργανικά απορρίμματα, εφαρμόζοντας πλήρως τη διαλογή στην πηγή. Στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα διαχωρίζονται περαιτέρω τα απορρίμματα και με την πλέον φυσική μέθοδο, αυτή της αναερόβιας αερόβιας διαδικασίας, θα παράγονται ηλεκτρική ενέργεια και κομπόστ.

«Η κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας», λέει ο Χαράλαμπος Τσοκανής, γενικός διευθυντής της Διαδημοτικής Επιχείρησης της Θήβας, εμπνευστής και εκτελεστής αυτού του σχεδίου, οικονομολόγος, «χωρίς δηλαδή τη συμμετοχή των ιδιωτών, δείχνει πώς ένας δημόσιος φορέας μπορεί να εκτελεί σύνθετα έργα και να τα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Αυτό το πετύχαμε χάρη στο σχεδιασμό, την καλή οργάνωση της επιχείρησης αλλά κυρίως χάρη στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θεωρεί αυτή τη δημόσια επιχείρηση ως δική του. Η σύσταση Διαδημοτικής Επιχείρησης ήταν η προϋπόθεση σύμφωνα με όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ξεκινήσουμε την κατασκευή του χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων, ένα έργο που ήταν για μας κάτι παραπάνω από αναγκαίο, σε μια περιοχή, αυτήν της ανατολικής Βοιωτίας, που χαρακτηρίζεται ως βιομηχανική και αγροτική ταυτόχρονα, με έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η επιχείρηση φροντίζει όχι μόνο για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ αλλά και συναφών δράσεων όπως αποκομιδή των απορριμμάτων των δήμων μελών της, πλύσιμο του συνόλου των κάδων, συγκέντρωση ογκωδών απορριμμάτων (στρώματα, έπιπλα κ.ά.), καθώς και την αποκατάσταση των τελευταίων ανενεργών χωματερών».

Η επιχείρηση έχει εγκαινιάσει τον θεσμό της Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω του οποίου 31 φορείς ενημερώνονται συστηματικά για τις δράσεις της επιχείρησης. Διαρκής είναι επίσης και η ενημέρωση των δήμων και π πραγματοποίηση ημερίδων, ομιλιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία. Το προηγούμενο μόλις έτος ενημερώθηκαν 3.000 μαθητές. Η ενημέρωση αυτή, που γίνεται με όλα τα διαθέσιμα σύγχρονα μέσα, με έντυπο υλικό και με ηλεκτρονικούς τρόπους παρουσίασης, προσελκύει πολλούς νέους, αλλά και ενήλικες που φαίνεται πως όλο και περισσότερο αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους και για την αναζήτηση λύσης για την ανάπτυξη του τόπου μας.

«Έχουμε δημιουργήσει από το 2007 ένα Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων το οποίο εκπροσωπεί 48 φορείς απ' όλη τη χώρα», προσθέτει ο κ. Τσοκανής.

«Στους φορείς αυτούς μετέχουν πάνω από 180 δήμοι οι οποίοι προσφέρουν, σε περίπου 5.000.000 πολίτες, υπηρεσίες όπως: Υγειονομική ταφή απορριμμάτων αλλά και συναφείς δράσεις όπως ανακύκλωση, προγράμματα κομποστοποίησης, αποκαταστάσεις ανενεργών χωματερών κ.ά. Το δίκτυο αυτό που έχει την έδρα του στη Θήβα έχει πραγματοποιήσει από το 2007 έως σήμερα 8 πανελλήνιες συνόδους στις εξής πόλεις: Θήβα, Ρόδο, Χανιά, Ζάκυνθο, Κοζάνη, Βόλο, Χίο, Σύρο».

Ελευθεροτυπία


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-50 Χρόνια Α.Ο Θεσπιακός-Ανοικτό party στο Fisheye στον Άγιο Νικόλαο-Θα είμαστε και εμείς εκεί...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον «αέρα» το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός!


Θέμα προέκυψε ξαφνικά με την έδρα του αγώνα Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός, καθώς η αρμόδια δημοτική αρχή απέστειλε έγγραφο στο οποίο τονίζει πως δεν παραχωρεί το γήπεδο της πόλης!


Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η διεξαγωγή της αναμέτρησης Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός την προσεχή Κυριακή για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Με έγγραφο που απέστειλε ο ΑΠΟΔΗΛ (Αθλητικός Πολιτιστικός Δημοτικός Οργανισμός Λειβαδιάς) που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα σχετικά με τα γήπεδα, ενημέρωσε τη διοίκηση της ΠΑΕ της Βοιωτίας πως εάν δεν υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή νέα σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, δεν πρόκειται να δώσει έγκριση για να πραγματοποιηθούν αγώνες και κατά συνέπεια το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Λεβαδειακού υποστηρίζουν πως η παρούσα σύμβαση προβλέπει παραχώρηση της χρήσης στην ομάδα μέχρι το 2021, οπότε δεν μπαίνει καν σε συζητήσεις. Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία του ισχυρού άνδρα της ομάδας, κ. Κομπότη με τη δήμαρχο της πόλης, κα Πούλου, η οποία δήλωσε άγνοια για τις κινήσεις του ΑΠΟΔΗΛ!

Πάντως, αν τελικά ο δημοτικός οργανισμός είναι αυτός που έχει δίκιο, προκύπτει θέμα με την έδρα που θα φιλοξενήσει το ματς, για το οποίο ως γνωστόν ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει και εισιτήρια για τους δικούς του οπαδούς.

sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνη -Γάζωσαν με σφαίρες δύο νεαρούς και τους πέταξαν στο γκρεμό

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τους δυο νεαρούς νεκρούς στην Καρδαμύλη, αφού όπως έγινε γνωστό, οι άγνωστοι που τους επιτέθηκαν τους γάζωσαν με σφαίρες και τους πέταξαν στο γκρεμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δυο νεαροί, ηλικίας 26 και 25 ετών αντίστοιχα διασκέδαζαν με την παρέα τους στην Καρδαμύλη μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Τότε,  ενημέρωσαν τους δικούς τους ότι ξεκίνησαν με μοτοσικλέτα για την Καλαμάτα. Από τη στιγμή εκείνη χάθηκαν τα ίχνη τους. Καθώς δεν έδιναν κανένα σημείο ζωής, οι γονείς του πρώτου που κατάγεται από την Καλαμάτα ανησύχησαν και ενημέρωσαν του συγγενείς του δεύτερου που κατάγεται από τη Σάμο. Ομως, ούτε εκείνοι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον 25χρονο. Με το φόβο ότι οι δύο νεαροί μπορεί να είχαν πέσει θύματα τροχαίου, καθώς η διαδρομή είναι δύσκολη, οι συγγενείς δήλωσαν την εξαφάνισή τους στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Αμέσως άρχισαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με δύο άνδρες που έφτασαν από την Ελευσίνα μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο.

Τελικά, οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν νεκροί, γαζωμένοι με σφαίρες από πιστόλι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας, μέσα σε μια χαράδρα από όπου και τους ανέσυραν οι άνδρες της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανή των δυο νεαρών δεν έχει βρεθεί, ενώ κανένα από τους δύο δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία. Ο ένας από τους  δυο νεαρούς ήταν άνεργος, ενώ ο άλλος στρατιωτικός.

Περισσότερες πληροφορίες για το ακριβώς συνέβη θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή που βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από αυτούς που είδαν τελευταίοι ζωντανούς τους δυο φίλους και από άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους, ενώ αναζητούν τους δράστες και τα κίνητρα της δολοφονίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Κρήτη ανεμένονται σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αφαίρεσαν άμεσα το στηθαίο-θάνατος από τον δρόμο Διστόμου!

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει! Ή μάλλον ...φοβέρα και ...ενημέρωση! Δεν πέρασαν καλά - καλά 48 ώρες από την καταγγελία  για την <<παγίδα θανάτου>> με το παλιό μεταλλικό στηθαίο στον δρόμο Δίστομο -Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) που είχε εγκαταλειφθεί εκεί και <<περίμενε>> σαν άλλο δρεπάνι του χάρου, και μια  υπηρεσία ενεργοποιήθηκε: Η Υπηρεσία Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,είδε για την καταγγελία  ( την δημοσίευσαν αρκετά σάιτ της Βοιωτίας) και έστειλε προσωπικό της και μάζεψαν το στηθαίο σε ασφαλέστερη θέση για τους οδηγούς.
Μάλιστα ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γ. Μουλκιώτης ενημέρωσε τον καταγγέλλοντα συμπατριώτη μας ενόψει της οριστικής λύσης που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, επειδή, όπως του είπε, τώρα λείπει ο εργολάβος που είχε χρεωθεί το έργο.Ελπίζουμε να του γίνουν  οι κατάλληλοι έλεγχοι και συστάσεις ώστε άλλη φορά να μην αφήνει <<λαιμητόμους>> στο δρόμο ούτε δευτερόλεπτο!


Δημοσιεύοντας  τις φωτογραφίες πριν και μετά την μετακίνηση του παλαιού στηθαίου,  ότι πριν δυο ημέρες η καταγγελία έλεγε :Δεν είναι κακοτεχνία, αλλά εγκληματική παράλειψη, είναι παγίδα θανάτου! Αν ''φύγει'' αυτοκίνητο αντί να σωθεί,θα καρφωθεί στο στηθαίο που εξέχει σαν τεράστιο καρφί!Ποιος είναι αρμόδιος για την άφεση του παλαιού στηθαίου σε στροφή της οδού Διστόμου -Παραλίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), μετά την τοποθέτηση του καινούργιου; Ο κανονισμός λέει ότι τα στηθαία πρέπει να κατασκεύαζονται με τα άκρα να κατεβαίνουν ομαλά ( να σβήνουν'') προς το έδαφος, για να μην ''καρφώνονται'' τυχόν εκτρεπόμενα της κυκλοφορίας αυτοκίνητα ( δείτε το νέο στηθαίο) Αυτό ισχύει και για τα αντικατασταθέντα, φυσικά! Δεν τα αφήνουμε στην άκρη του ρήθρου, μετατρέποντας τα σε παγίδες, σε δολοφόνους!Έτσι είναι εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες!

Ποιος έφτιαξε το έργο;
Ποιος το παρέλαβε;
Ποιος είναι αρμόδιος για την απομάκρυνση του παλαιού στηθαίου;
ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΕΙ ΔΕΊ ΚΑΝΈΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΌ ΤΗΣ ΕΛΑΣ;ΚΑΝΈΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ;ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

Τελικά - μετά τον ντόρο - κινητοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα και ο επικεφαλής της Αντιπεριφερειάρχης.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ