Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρουμάνος ήθελε να βιάσει δύο γυναίκες στην Λαμία

Συνελήφθη, σήμερα (23-08-2014) το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, ένας 31χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρες βιασμών και ληστεία.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ο δράστης αποπειράθηκε αρχικά, με την άσκηση σωματικής βίας, να ασελγήσει σε βάρος διερχόμενης 37χρονης ημεδαπής, πλην όμως η ίδια αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει.

Ακολούθως ο δράστης επιτέθηκε σε άλλη διερχόμενη γυναίκα, 23χρονη ημεδαπή, και ασκώντας σωματική βία, αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα, ενώ παράλληλα προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος της.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις στην περιοχή με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, ο οποίος για να αποφύγει τη σύλληψή του είχε κρυφτεί σε ξερή βλάστηση, κοντά στο σημείο επίθεσης της 23χρονης.

Στο σημείο της σύλληψης βρέθηκε η τσάντα που είχε αφαιρέσει προηγουμένως ο δράστης από την 23χρονη και στη κατοχή του το χρηματικό ποσό που αυτή περιείχε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 31χρονου δράστη είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα μας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τις δύο γυναίκες, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "κόκκινο"την Κυριακή η Βοιωτία- Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (δυτική)
- Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης
- Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
- Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
- Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις του "Δημόφιλου" Θεσπιών για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014!!!




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές του Διστόμου -Η ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζει» την Πελοπόννησο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου. Ανδρες  της Αστυνομίας χτενίζουν την Κορινθία και την Αργολίδα, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στον πρώτο νομό,  για τον εντοπισμό τους.

Οπως έγινε γνωστό το Σάββατο το δεκάμετρο φουσκωτό με το οποίο διέφυγαν από την παραλία του Διστόμου είχε κλαπεί από  την περιοχή της Καλαμάτας πριν από δύο χρόνια, ενώ κλεμμένο ήταν και το ασημί τζιπ RAV με το οποίο έφυγαν αρχικά από την τράπεζα και το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο σε παραλία της περιοχής.

Το φουσκωτό ανήκει σε κάτοικο Αθηνών ο οποίος τον Αύγουστο του 2012 είχε κατέβει στην Καλαμάτα για διακοπές με την οικογένειά του. Το τζιπ είχε κλαπεί το 2012 από την Αττική.

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. Και η αντιτρομοκρατική ερευνούν πέρα από τις δύο προαναφερθέντες περιοχές και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, ενώ ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το φουσκωτό για τον εντοπισμό είτε αποτυπωμάτων, είτε κάποιου ίχνους DNA.

Σημειώνεται ότι οι ληστές αφού πέταξαν τον ταμία στη θάλασσα, έβγαλαν κυριολεκτικά στην ακτή Λουτρό του Ξυλοκάστρου το σκάφος και προσπάθησαν ανεπυτυχώς να το κάψουν.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι από το σημείο που άφησαν το ταχύπλοο οι δράστες διέφυγαν με δύο τζιπ προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής Αντίκυρα αναφέρουν ότι το φουσκωτό βρισκόταν στην παραλία από το βράδυ της Πέμπτης κάτι που τους είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, καθώς, στην εν λόγω παραλία σπανίως εμφανίζονται σκάφη.

Τι κατέθεσε ο ταμίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος ταμίας, τον οποίον πήραν μαζί τους ως όμηρο οι ληστές της τράπεζας του Διστόμου είπε στους αστυνομικούς ότι  όσο ήταν ακόμη μέσα στο τραπεζικό κατάστημα τον ρωτούσαν αν είναι αστυνομικός, ενώ στη συνέχεια τον πήραν μαζί τους πιστεύοντας ότι έχει πατηθεί το κρυφό κουμπί του συναγερμού. Επίσης, ο 35χρονος ανέφερε ότι κακοποιοί, μόλις επιβιβάστηκαν στο τζιπ  τον έψαξαν για να δουν αν έχει όπλο. Σύμφωνα με τον ταμία όμηρο οι δράστες καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής αντάλλασσαν πολύ λίγες κουβέντες μεταξύ τους, που είχαν να κάνουν με τον τρόπο διαφυγής.

Όταν οι ληστές με τον όμηρο πλησίαζαν στην ακτή του Λουτρού, ο ένας από τους δράστες του είπε «ξέρεις μπάνιο;» . Ο 35χρονος του απάντησε «ναι» και αφού τον έγδυσαν και τον άφησαν με τα εσώρουχά του, του είπαν «τότε πήδα και κολύμπα» και τον πέταξαν στη θάλασσα  σε απόσταση δύο μιλίων από την ακτή, προφανώς για να μην δει τα οχήματα με τα οποία θα διέφευγαν στη συνέχεια.

Ο διάλογος με τους πελάτες την ώρα της ληστείας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές έμειναν τουλάχιστον 25 λεπτά εντός της Τράπεζας καθώς το χρηματοκιβώτιο λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση. Ο ένας εκ των τριών δραστών που βρίσκονταν εντός του καταστήματος (υπήρχε ένας ακόμη που εκτελούσε χρέη οδηγού για να διαφύγουν γρηγορότερα) προσπάθησε να καθησυχάσει τους επτά πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην τράπεζα λέγοντάς τους «μην ανησυχείτε, δεν θα σας πειράξει κανείς, θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας, κι εμείς πολίτες είμαστε». Μάλιστα, είπε ότι θα μοιράσουν τα μισά λεφτά στους φτωχούς, ωστόσο, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δίστασε να τους δείξει το αλεξίσφαιρο γιλέκο δηλώνοντάς τους πώς είναι έτοιμος για όλα.

Είναι επίσης σίγουρο ότι η ληστεία είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια, αφού μόνο τυχάια δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος που δεν φρουρείτε και στο οποίο κάθε 20 του μηνός γίνεται μια μεγάλη χρηματαποστολή για τις μισθοδοσίες εργαζομένων επιχείρησης της περιοχής.
Γιατί η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» ομάδα Μαζιώτη

Από την πρώτη στιγμή και εξαιτίας της πολύ καλά σχεδιασμένης ληστείας, η Αντιτρομοκρατική έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, καθώς, θυμίζει έντονα μια ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες το 2012 από την ομάδα Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές βλέπουν πίσω από την κινηματογραφική ληστεία ασύλληπτους υπόπτους για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως μέλη της παράλληλης ομάδας που υποστήριζε τον Νίκο Μαζιώτη.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο στην ληστεία να προκύψει εμπλοκή του καταζητούμενου συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου, ενώ η λεία -μαμούθ των 300.000 ευρώ πιθανότατα να προορίζονται για αγορά όπλων ή διατήρηση των σπιτιών που διατηρούν οι οργανώσεις, ακόμη και για νέα επίθεση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπές στις βάσεις -8 στους 10 δεν θα μπουν στη σχολή πρώτης προτίμησης -Σε ποια ΑΕΙ ο ανταγωνισμός είναι σκληρός

Μεγάλες ανατροπές κρύβουν οι φετινές φάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου, με πάνω από 40.000 υποψηφίους να βρίσκονται εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ και περίπου οκτώ στους 10 αριστούχους να μην καταφέρνουν να εισαχθούν στη σχολή πρώτης προτίμησης.

Στις φετινές εξετάσεις συμμετείχαν 78.284 υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια και τα ΕΠΑΛ ομάδα Β' και 16.259 από την ομάδα Α', ενώ σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 20.000 απόφοιτοι των δυο τελευταίων ετών στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό και να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε 114.000 ενώ οι θέσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι μόλις 71.500.

Την ίδια ώρα οι καλύτερες επιδόσεις σχεδόν στο σύνολο των μαθημάτων, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος» δημιουργεί αυξημένο ανταγωνισμό, τόσο στις υψηλές σχολές, όσο και στις μεσαίου επιπέδου, αφού πολλοί αριστούχοι προκειμένου να μην απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους θα διεκδικήσουν μια θέση σε κάποια από αυτές.

Σύμφωνα με το «Εθνος» αναλυτές εκτιμούν ότι η σειρά επιλογής των σχολών στα μηχανογραφικά των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών, όπως αυτά των πολυτέκνων, μπορεί να φέρει ανατροπές και εκπλήξεις στις βάσεις των τμημάτων περιφερειακών ιδρυμάτων υψηλών και μεσαίων βαθμολογιών, στα οποία μπορεί οι βάσεις να εκτοξευτούν.

Σε ποια τμήματα ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός

Σύμφωνα με το Εθνος και όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών από τις βαθμολογίες, τα ποσοστά των αριστούχων αλλά και τις προτιμήσεις των υποψηφίων, περίπου οκτώ στους 10 αναμένεται να μείνουν εκτός πρώτης σχολής προτίμησης. Σε κάποια, μάλιστα, αναμένεται να είναι ακόμη χαμηλότερα, όπως στην Ιατρική Αθηνών όπου θα μπει μόλις ένας στους 10 από όσους τη δηλώνουν ως πρώτη επιλογή. Στην Νομική Αθηνών το ποσοστό θα φθάσει το 15%, στη Νομική Θεσσαλονίκης το 20%, ενώ στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης μόνο ένας στους τέσσερις από όσους το έχουν σημειώσει ως πρώτη επιλογή θα καταφέρει να μπει. Επίσης, δύο στους 10 θα μπουν στην Αγγλική φιλολογία Αθηνών και Θεσσαλονίκης ενώ λίγο μεγαλύτερα θα είναι τα ποσοστά στις υπόλοιπες φιλολογίες. Αύξηση του ανταγωνισμού, όμως, αναμένεται να σημειωθεί και σε μια σειρά Πολυτεχνικών Σχολών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αρχόντισσα της Ρούμελης,η Παναγία η Προυσιώτισσα


Εμείς οι 'Ελληνες στα δύσκολα καταφεύγουμε στα Θεία!
Οταν όλα πάνε καλά κανένας μας δεν θυμάται ούτε το Χριστό,ούτε την Παναγία!Μόλις όμως τα πράγματα ξεφύγουν από τα ανθρώπινα όρια αυθόρμητα προβάλει το θρησκευτικό μας συναίσθημα.

Πόσες φορές δεν είπαμε "βοήθα Παναγιά μου"!

Και τώρα σε τούτες τις δύσκολες ώρες,που περνάμε ως άτομα αλλά και ως χώρα,ίσως η  μόνη πραγματική  βοήθεια μπορεί να έρθει από ψηλά.


Η Παναγία η Προυσιώτισσα,η επονομαζόμενη και Αρχόντισσα της Ρούμελης, που γιορτάζει σήμερα ας βάλει το χέρι της κι ας κάνει ένα ακόμα θαύμα!

Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται σ' ένα καταπληκτικό μέροςστον Προυσσό της Ευρυτανίας,περίπου 30 χλμ από το Καρπενήσι και 70 χλμ από το Αγρίνιο.Και οι δύο διαδρομές είναι καταπληκτικές!



Διαβάστε Περισσότερα »

Νησάκι στην Εύβοια πωλείται… όπως είναι επιπλωμένο


Η επιγραφή «πωλείται» έχει μπει εδώ και καιρό στη χώρα. Εν προκειμένω η προς πώληση περιοχή είναι αν μη τι άλλο ιδιωτική. Κοστίζει 15 εκατ. ευρώ και είναι το νησάκι Αγία Τριάδα στον κόλπο της Εύβοιας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εταιρεία real estate που το διαχειρίζεται βρίσκεται πλέον στην κατηγορία των προς πώληση και κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αγία Τρίαδα βρίσκεται κοντά στον κόλπο της Εύβοιας, έχει έκταση 13 στρέμματα, διαθέτει δύο παραλίες, εκκλησία, 350 ελαιόδεντρα, οπωροφόρα δέντρα, ένα παρατηρητήριο του 17ου αιώνα, δικό του μπαρ, παιδική χαρά και μια κύρια κατοικία τεσσάρων δωματίων, αλλά και ένα σπίτι δύο δωματίων για το προσωπικό.

Επίσης διαθέτει μια μεγάλη ψησταριά που μπορεί να φιλοξενήσει 30 επισκέπτες, αλλά και ένα πλωτό σπίτι που χωράει έως και τρία μικρά ταχύπλοα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα: «Φανταστείτε αυτή την όαση σαν να είναι το δικό σας μεσογειακό καταφύγιο. Αυτό το καταφύγιο είναι το απόλυτο μέρος για ήρεμες διακοπές σε μια την ειδυλλιακή τοποθεσία. Ένα νησί στο οποίο βασιλιάς θα είναι αυτός που θα το αγοράσει».

Το νησί βρίσκεται μόλις μισή ώρα από την Αθήνα και είναι προσβάσιμο τόσο με πλοίο ή ελικόπτερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε σε ηλικία 108 ετών ο σπουδαίος φιλόλογος και καθηγητής, Εμμανουήλ Κριαράς



Πλήρης ημερών σε ηλικία 108 ετών πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κριαράς.

Ο Εμμανουήλ Κριαράς γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1906 στον Πειραιά από οικογένεια κρητικής καταγωγής, ενώ τα πρώτα παιδικά του χρόνια έζησε στη Μήλο.

Το 1914 με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1924 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1929. Από το 1930 έως το 1950 εργάστηκε στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, αρχικά ως συνεργάτης και από το 1939 ως διευθυντής.
Παράλληλα με την εργασία του στο Μεσαιωνικό Αρχείο συνέχισε τις σπουδές του και το 1930 μετέβη στο Μόναχο με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών για να ενημερωθεί σε θεωρητικά και τεχνικά ζητήματα της λεξικογραφίας στο περιβάλλον του Thesaurus Linguae Latinae.

Το 1938-1939 και το 1945-1948, ως διδάκτορας πλέον, φεύγει για μετεκπαίδευση στο Παρίσι, την πρώτη φορά στη βυζαντινολογία και τη δεύτερη στη συγκριτική γραμματολογία. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1938 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη διατριβή Μελετήματα περί τας πηγάς του Ερωτοκρίτου.

Το 1948 ήταν υποψήφιος για την έδρα της νέας ελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την οποία όμως κατέλαβε ο Λίνος Πολίτης. Δύο χρόνια αργότερα, εκλέχτηκε στην θέση του τακτικού καθηγητή της μεσαιωνικής ελληνικής φιλολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Στην Θεσσαλονίκη δίδαξε κυρίως μεσαιωνική φιλολογία, εκτάκτως μεσαιωνική ελληνική ιστορία, νεοελληνική φιλολογία, αλλά και γενική και συγκριτική γραμματολογία, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες ιδρύθηκε (το 1965) η πρώτη -και για πολλά χρόνια μοναδική στην Ελλάδα- έκτακτη αυτοτελής έδρα της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Το διδακτικό έργο του Εμμανουήλ Κριαρά διακόπηκε βίαια τον Ιανουάριο του 1968, όταν η Χούντα των Συνταγματαρχών αποφάσισε να τον απολύσει για τα δημοκρατικά του φρονήματα. Η απόλυσή του από το Πανεπιστήμιο τον έστρεψε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη σύνταξη του '«Λεξικού της μεσαιωνικής ελληνικής δημώδους γραμματείας (1100-1669)».

Η σύζυγός του, καθηγήτρια της ψυχοτεχνικής στη Βιομηχανική Σχολή της Θεσσαλονίκης (σημερινό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Αικατερίνη Στριφτού-Κριαρά, με την οποία είχε παντρευτεί το 1936, απεβίωσε την 1η Μαΐου του 2000.

Η κηδεία του Εμμανουήλ Κριαρά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 32 καινούργια «χαρτιά» που θα μπορείς να αποκτήσεις μέσω ΚΕΠ



Έχασες το δίπλωμα οδήγησης και πρέπει να εκδώσεις καινούργιο; Σου έκλεψαν το πορτοφόλι; Σκίστηκε το δίπλωμά σου; Στο εξής δεν θα χρειάζεται να τρέχεις από υπηρεσία σε υπηρεσία για να εκδώσεις καινούργιο. Η ανανέωση και έκδοση διπλωματος ΙΧ, περιλαμβάνεται στις 32 καινούργιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα μπορείς να ολοκληρώνεις μέσω ΚΕΠ.

Ήδη υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση έχει φτάσει στα ΚΕΠ κάτι απαραίτητο καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται όλες οι αιτήσεις που θα πρέπει να συμπληρώνει κάποιος ανάλογα με τη διαδικασία που θα θέλει να ολοκληρώσει. Το fpressεπεξεργάστηκε την απόφαση και δημοσιεύει τον κατάλογο με τις 32 γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα μπορείτε να διεκπεραιώνετε από εδώ και στο εξής μέσα από το ΚΕΠ της γειτονιάς σας:

Α. άδειες οδήγησης

1. Αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης κατηγορίας ΑΜ, Α1, Α2, Α.

2. Αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης κατηγορίας Β.

3. Προσθήκη σε ισχύουσα άδεια οδήγησης κατηγορίας Β του κωδικού 96.

4. Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης εντός των κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, ΒΕ.

5. Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης κατηγορίας Β στις κατηγορίες C1 ή C ή D1 ή D με ή χωρίς πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.).

6. Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης από τις κατηγορίες C1, C, D1, D σε C1E, CE, D1E, DE αντίστοιχα και εντός των ανωτέρω κατηγοριών με ή χωρίς Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.).

7. Χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) αρχικής επιμόρφωσης.

8. Ανανέωση άδειας οδήγησης (κάθε κατηγορίας).

9. Ανταλλαγή άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από κράτος μέλος της Ε.Ε. με ελληνική αντίστοιχης κατηγορίας.

10. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική και Νότια Κορέα σε αντίστοιχη ελληνική.

11. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης που εκδόθηκε από την Ελβετία σε αντίστοιχης κατηγορίας άδεια οδήγησης ελληνική χωρίς θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.

12. Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης

13. Χορήγηση αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης.

14. Περιορισμός κατηγοριών ισχύουσας άδειας οδήγησης για λόγους υγείας ή συνταξιοδότησης λόγω γήρατος.

15. Επαναχορήγηση κατηγοριών άδειας οδήγησης που περιορίστηκαν για λόγους υγείας ή συνταξιοδότησης λόγω γήρατος.

Β. Ειδικές άδειες οδήγησης

1. Χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.

2. Χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων.

3. Ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτου.

4. Χορήγηση αντιγράφου ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου λόγω απώλειας ή φθοράς ή κλοπής.

5. Επέκταση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.

Γ. Οχήματα ιδιωτικής χρήσης

1. Έκδοση άδειας κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτου Μ.Β. μέχρι 4.000 χιλ/μα.

2. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.).

3. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) λόγω κληρονομιάς.

4. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) στο όνομα κληρονόμων.

5. Μεταβίβαση φορτηγού ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) μέχρι 4 τόνων.

6. Επικύρωση συμφωνίας μεταβίβασης φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) άνω των 4 τόνων.

7. Χορήγηση βεβαίωσης ακινησίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης.

8. Χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.

9. Άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.).

Δ. ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (Δ.Χ.)

1. Επικύρωση συμφωνίας μεταβίβασης φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας (Φ.Δ.Χ.).

2. Έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) λόγω μεταβίβασης.

3. Αποχαρακτηρισμός φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας (Φ.Δ.Χ.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές οι 5 εταιρείες πλουτίζουν κάθε φορά που ένας διάσημος μπουγελώνεται



Τα μπουγελώματα για καλό σκοπό έχουν γίνει η νέα μόδα, με διάσημους ανά την υφήλιο να αναρτούν στο ίντερνετ τα βίντεο όπου λούζονται με έναν κουβά παγωμένο νερό. Στόχος της καμπάνιας, η επιτυχία της οποίας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της νόσου ALS (της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ή αλλιώς νόσου του Lou Gehrig).

Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια για το ALS τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς μόνο την Τρίτη που μας πέρασε, δωρήθηκαν 8,6 εκατ. δολάρια.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αυτή τη στιγμή, μια σειρά από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικές κλινικές και πανεπιστήμια αναζητούν μία θεραπεία για το ALS. Οι μεγάλες δωρεές μπορεί να βοηθήσουν να βρεθεί.

Τον Αύγουστο, το ALS Association άρχισε να χρησιμοποιεί τις δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί, δίνοντας 21 πακέτα χρηματοδότησης σε επιστήμονες, το ύψος των οποίων ανερχόταν σε 3,5 εκατ. δολάρια.

Αλλά και πέραν της απευθείας χρηματοδότησης όσων δουλεύουν πάνω στη συγκεκριμένη νόσο, η αυξημένη δημοσιότητα που παίρνει το ALS ενθαρρύνει τις μεγάλες φαρμακευτικές να αναζητήσουν τη θεραπεία.

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς:

* Biogen: Η εταιρεία εντείνει τις έρευνές της για το ALS, αφότου ένα πειραματικό φάρμακο απέτυχε σε τελικό στάδιο των δοκιμών του, στις αρχές του 2013. Τώρα, επιχειρεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία της προηγούμενης έρευνας για να κάνει μία νέα προσπάθεια.

* Avanir Pharmaceuticals: Αυτή η φαρμακευτική ανακοίνωσε φέτος θετικά αποτελέσματα στις έρευνες γύρω από το φάρμακο Nuedexta, το οποίο έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη νευρολογική κατάσταση PBA, που χαρακτηρίζεται από ξαφνικά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα κλάματος και γέλιου, που αποτελούν επίσης ένα σημαντικό σύμπτωμα του ALS. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 69% από τις αρχές του έτους.

* Isis Pharmaceuticals: Πραγματοποιεί έρευνες για το ALS από το 2010 και πέρυσι ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά της να “απενεργοποιήσει” το μεταλλαγμένο γονίδιο που προκαλεί τη νόσο. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 20% τον τελευταίο μήνα.

* Sanofi: Έχει το μοναδικό φάρμακο αντιμετώπισης του ALS που έχει εγκριθεί από την αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων. Το Rilutek, που έχει αποδειχθεί ότι επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής όσων πάσχουν από τη νόσο, πουλήθηκε στην ελβετική Covis Pharma το 2013. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 4% αυτό το μήνα.

* Bristol-Meyers Squibb: Τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τις διαφοροποιήσεις του ανοσοποιητικού, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κάτι για τη θεραπεία του ALS. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 2% τον τελευταίο μήνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα





Σαν σήμερα το 1943 ολοκληρώνεται η μάχη του Κουρσκ, η μεγαλύτερη αρματομαχία στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

634 - Πεθαίνει στη Μεδίνα ο Αμπού Μπακρ. Τον διαδέχεται ο Ουμάρ ιμπν αλ-Χαττάμπ, ο οποίος γίνεται ο δεύτερος χαλίφης του Χαλιφάτου Ρασιντούν.

1268 - Ο Κάρολος ο Ανδεγαυός νικά στη μάχη του Ταλιακότσο τους Γιβελίνους οπαδούς του Κορραδίνου των Χοενστάουφεν, σηματοδοτώντας την πτώση του Οίκου των Χοενστάουφεν από τους θρόνους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Σικελίας.

1305 - Ο Σκωτσέζος επαναστάτης Γουίλιαμ Γουάλας εκτελείται στο Λονδίνο για εσχάτη προδοσία.

1328 - Μάχη του Κασέλ: ο γαλλικός στρατός τερματίζει εξέγερση των Φλαμανδών αγροτών.

1382 - Πολιορκία της Μόσχας: η Χρυσή Ορδή με επικεφαλής τον Τοχταμίς πολιορκεί την πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου της Μόσχας.

1514 - Ο σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Σελίμ Α΄, νικά το σάχη Ισμαήλ Α' στη Μάχη του Τσαλντιράν.

1521 - Ο Χριστιανός Β' της Δανίας καθαιρείται από βασιλιάς της Σουηδίας και ο Γουσταύος Βάσα εκλέγεται αντιβασιλιάς.

1614 - Εκδιώχνονται από τη Φραγκφούρτη οι Εβραίοι.

1614 - Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία.

1712 - Ανακωχή της Ουτρέχτης, ανάμεσα σε Γαλλία και Αγγλία.

1812 - Ο Νικόλαος Κοκοβίλας αναλαμβάνει Κυβερνήτης της Ύδρας

1817 - Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Αίγιο σκοτώνει 65 άτομα.

1821 - Μετά από δεκαετή αγώνα κατά των Ισπανών αποικιοκρατών, το Μεξικό κηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος με τη συνθήκη της Κόρντοβα.

1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Η φρουρά του Μεσολογγίου ανατινάζει τα χαρακώματα του Κιουταχή. Οι Έλληνες αγωνιστές νικούν τους Τούρκους σε μάχη στα Σκούρτα Βοιωτίας.

1833 - Καταργείται η δουλεία στις αποικίες της Βρετανίας.

1839 - Η Βρετανία καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.

1866 - Λήγει ο Αυστρο-πρωσικός πόλεμος με τη συνθήκη της Πράγας.

1872 - Ανακάλυψη του αστεροειδή 124 Άλκηστις από τον Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς.

1889 - Λαμβάνεται το πρώτο ασύρματο μήνυμα από πλοίο σε ακτή.

1906 - Μακεδονικός Αγώνας Ο Μακεδονομάχος Κωνσταντίνος Γαρέφης σκοτώνεται επιτιθέμενος εναντίον κομιτατζήδων στα Καλύβια, κοντά στο Τσερνέσοβο (Γαρέφη).

1910 - Η Κορέα προσαρτάται υπό την Ιαπωνία.

1910 - Σε πανηγυρική συγκέντρωση ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος του Ελευθέριου Βενιζέλου, με το όνομα «Κόμμα των Φιλελευθέρων».

1914 - Η Ιαπωνία εξέρχεται της ουδετερότητος παρά το πλευρό της Αντάντ (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας) και κηρύσσει το πόλεμο κατά της Γερμανίας.

1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Αρχίζει η μεγάλη μάχη του Τάνενμπεργκ όπου οι Γερμανοί υπό τον Χίντεμπουργκ επιφέρουν αποφασιστική νίκη κατά των Ρώσων, ο στρατηγός των οποίων, Σανσόνωφ, αυτοκτονεί. Η μάχη τελικά θα λήξει στις 31 Αυγούστου.

1916 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Ρουμανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.

1922 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Τμήμα εκ των υποχωρούντων στη Μικρά Ασία ελληνικών στρατευμάτων αποκρούει επίθεση των Τούρκων για την κατάληψη του σταθμού Σαλιχλή.

1923 - Αρχίζει η εκκένωση της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα, μετά την επικύρωση της Συνθήκης της Λωζάνης από την Εθνοσυνέλευση της Άγκυρας. Επίσης, αρχίζει η εκκένωση των νησιών Ίμβρου και Τενέδου.

1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.

1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης. Σε μυστική ρήτρα του συμφώνου, οι βαλτικές χώρες, η Φινλανδία και η Πολωνία μοιράζονται στις δύο χώρες

1942 - Αρχίζει η Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι Γερμανοί ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς την πόλη, ωστόσο οι Σοβιετικοί ανταποδίδουν στις επιθέσεις και μετά από έξι μήνες οι Γερμανοί παραδίνονται.

1943 - Μεγάλη απεργία δημοσίων υπαλλήλων στην κατεχόμενη Αθήνα.

1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Βασιλεύς της Ρουμανίας Μιχαήλ συνθηκολογεί άνευ όρων προς τους Συμμάχους και διατάζει κατάπαυση του πυρός.

1944 - Πτώση αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους σε σχολείο στο Φρέκελτον της Αγγλίας, με 76 νεκρούς.

1948 - Ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, από 147 Εκκλησίες 44 χωρών.

1962 - Πραγματοποιείται η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, μέσω του δορυφόρου Τέλσταρ.

1963 - Η Συρία και το Ισραήλ δέχονται την πρόταση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στις μάχες βόρεια της λίμνης Τιβεριάδας.

1966 - Λαμβάνεται από τον τεχνητό δορυφόρο της Σελήνης Lunar Orbiter 1 η πρώτη φωτογραφία του Φεγγαριού.

1967 - Με αναγκαστικό νόμο το σκάκι αναγνωρίζεται ως πνευματικό άθλημα.

1969 - Πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Γκάνα.

1974 - Ο Γεώργιος Δασκαλάκης Διορίζεται Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή

1975 - Πραγματοποιείται κομμουνιστικό πραξικόπημα στο Λάος.

1976 - Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε μεγάλο σεισμό στην Κίνα.

1979 - Ο Σοβιετικός χορευτής Αλεξάντερ Γκοντούνοφ αυτομολεί στις ΗΠΑ.

1980 - Ξεκινά την λειτουργία της η ΕΥΔΑΠ.

1982 - Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα (ν.1285/1982 ΦΕΚ 115, τ. Α΄).

1989 - Η Επανάσταση του Τραγουδιού λαμβάνει χώρα στις βαλτικές χώρες. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία στέκονται πιασμένοι χέρι χέρι στο δρόμο από το Βίλνιους ως το Ταλίν, ζητώντας απόσχιση των κρατών τους από τη Σοβιετική Ένωση.

1990 - Η Αρμενία ζητάει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.

1991 - Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπόρις Γέλτσιν εγκρίνει το διάταγμα αναστολής των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρά την αντίδραση του προέδρου της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

1997 - Η Εθνική Παίδων Ελλάδας κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης στην Τεχεράνη.

1998 - Ολοκληρώνεται το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη το οποίο ξεκίνησε στις 18/8. Η Όλγα Βασδέκη ανακηρύσσεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν με 14.55 (20/8) ενώ η Κατερίνα Θάνου με 10.87 και ο Χάρης Παπαδιάς με 10.17 παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ γυναικών και ανδρών αντίστοιχα (19/8).

1999 - Εγκαθίσταται μόνιμα στο Βερολίνο η κυβέρνηση της Γερμανίας.

1999 - Η Αναστασία Κελεσίδου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία με 66.05 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη. Πρώτη αναδεικνύεται η Γερμανίδα Franka Dietzsch με 68.14 και τρίτη η Ρουμάνα Nicoleta Grasu με 65.35

2000 - Εθνικό πένθος στη Ρωσία για τα 118 θύματα της ναυτικής τραγωδίας του «Κουρσκ».

2000 - Συντριβή αεροσκάφους Airbus 320, με νεκρούς και τους 143 επιβαίνοντες στο Μπαχρέιν.

2004 - Aπαλλάσσεται από γερμανικό δικαστήριο ο Γιοχάνες Bάινριχ, ο θεωρούμενος ως δεξί χέρι του θρυλικού τρομοκράτη Kάρλος. Eναντίον του Bάινριχ εκκρεμούσαν κατηγορίες για βομβιστικές επιθέσεις και ανθρωποκτονία στη Γαλλία πριν από είκοσι χρόνια.

2004 - Τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιτρέπει τη διακίνηση προϊόντων από και προς την κατεχόμενη Κύπρο μέσω της Πράσινης Γραμμής

2004 - Το πέμπτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είναι γεγονός. Η Αθανασία Τσουμελέκα παίρνει την πρώτη θέση στα 20χλμ. βάδην με χρόνο 1:29.12. Η Πηγή Δεβετζή κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν με επίδοση 15.25μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται «μίνι» καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού - Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» - Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή
Αυξημένη θα είναι η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από σήμερα, Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει κατά τόπους και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα και από τη Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα.

Συγκεκριμένα, για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα κεντρικά και νότια θα αγγίξει τους 38 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα είναι δύο βαθμούς πιο χαμηλή.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημείωση μικρή άνοδο κυρίως στη νότια και κεντρική Ελλάδα όπου κατά τόπους το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη βόρειο Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα του 36 με 37 βαθμούς, στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και την Αττική τους 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη του τμήματος προβλέψεων της ΕΜΥ Χρυσούλα Πέτρου, σε πολλές περιοχές λόγω της άπνοιας και των υψηλών ποσοστών υγρασίας ο βαθμός δυσφορίας θα είναι μεγαλύτερος από τις πραγματικές τιμές της θερμοκρασίας, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι βιώνουν συνθήκες καύσωνα.

Παρήγορο στη νέα άνοδο του θερμόμετρο το γεγονός ότι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν είναι υψηλές καθώς η διάρκεια της νύχτας έχει μεγαλώσει.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ