Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Βοιωτία: Έβαλε το μαχαίρι στην κοιλιά του αδερφού του



Αδέλφια λογομάχησαν χθες βράδυ και ο ένας εκ των δύο επιτέθηκε στον άλλο με αιχμηρό αντικείμενο.

Τον τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.
viotianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο: Πώς βλέπει ένας άνθρωπος που χάνει την όρασή του


Ο Marc Muszynski πήγαινε ακόμη νηπιαγωγείο όταν ο οφθαλμίατρος
διαπίστωσε ότι θα έχανε τελικά την όρασή του λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Ο νεαρός παρουσιάζει εκ γενετής μετάλλαξη στο γονίδιο ABCA4, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια των κυτταρικών φωτοϋποδοχέων.

Όπως εξηγεί ο 29χρονος Marc, ο γιατρός διέγνωσε δυστροφία κωνίων-ραβδίων. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι στο κέντρο του οπτικού του πεδίου βλέπει ένα τεράστιο θολό κύκλο, μια μείξη χρωμάτων, και γύρω από αυτόν θαμπές φιγούρες.

Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά στις μετακινήσεις του, ο νεαρός αναφέρει επίσης πως τα μάτια του είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο φως.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Marc εξηγεί με το δικό του μοναδικό τρόπο τι αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του αλλά παρουσιάζεται με τρόπο παραστατικό η ζωή μέσα από τα δικά του μάτια.
Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στο Δήλεσι Πακιστανός με ναρκωτικά και στιλέτα

Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Πακιστάν στο Δήλεσι Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και -2- στιλέτα

Συνελήφθη, χθες (29-08-2014) το βράδυ στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση - αξιολόγηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 27χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (20) γραμμαρίων και
    δύο (2) στιλέτα, με μήκος λάμας (9) & (8) εκατοστά αντίστοιχα.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το Party του Α.Ο. Μαυρομματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να προστατεύσετε τον κωδικό του τραπεζικού σας λογαριασμού από επίδοξους κλέφτες

Μπορεί να νομίζετε ότι με το να κρύβετε το πληκτρολόγιο την ώρα που γράφετε το PIN σας είστε προστατευμένοι, ωστόσο οι κλέφτες έχουν την τεχνολογία με το μέρος τους. Δείτε ποια είναι τα νέα κόλπα που χρησιμοποιούν και πώς να προστατευθείτε.

Στο κανάλι του Creativity Design Science ο Μαρκ Ρόμπερ εξηγεί, ότι κάθε μας κίνηση, έχει ένα θερμικό αποτύπωμα. Ουσιαστικά οπουδήποτε ακουμπήσουμε, μένει το θερμικό μας αποτύπωμα για μερικά λεφτά.

Με μία ειδική προσθήκη θερμικής κάμερας στα smartphone οι κλέφτες μπορούν να δουν ποια πλήκτρα πατήσατε στο ΑΤΜ, ακόμα και με ποια σειρά, παρατηρώντας σε ποιους αριθμούς το θερμικό αποτύπωμα είναι πιο πρόσφατο και πιο έντονο.

Προκειμένου να τους «χαλάσετε τη δουλειά» ο Ρόμπερ προτείνει να ακουμπάτε τα δάχτυλά σας σε όλα τα κουμπιά του ΑΤΜ ακόμα κι αν δε τα πατάτε, προκειμένου το θερμικό αποτύπωμα να είναι ίδιο σε όλα, αχρηστεύοντας έτσι τη μέθοδο τους.

Δείτε τον Ρόμπερ να αναλύει την θεωρία του στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Οι ακρίδες έκρυψαν τον ήλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νέος χάρτης των αγροτικών επιδοτήσεων -Πως θα μοιραστεί η πίτα των 20 δισ. ευρώ

Σημαντικές αλλαγές στις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιδοτήσεις θα φέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς το νέο σύστημα χορήγησης κοινοτικών κονδυλίων θα συνδέεται με την παραγωγή προϊόντων για την περίοδο 2014 -2020.

Σύμφωνα με το «Εθνος», ο εθνικός φάκελος για τη νέα ΚΑΠ προβλέπει την αναδιανομή της πίτας των 20 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος των ενισχύσεων θα είναι στρεμματικό και ανάλογο με το είδος του προϊόντος για τους αγρότες ή την εκτροφή ζώων για τους κτηνοτρόφους.

Τα ποσά επιδότησης από το 2014 μέχρι το 2020 ξεκινούν από 3,6 ευω και φθάνουν τα 41,6 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ στη λίστα με τις επιδοτήσεις μπαίνουν 13 προϊόντα. Αναφορικά με τους κτηνοτρόφους, η ενίσχυση ανά ζώο ανέρχεται έως 7 ευρώ για τα αιγοπρόβατα και έως 128 ευρώ για τις αγελάδες. Οι καπνοπαραγωγοί μένουν εκτός επιδοτήσεων ενώ οι ελαιοπαραγωγοί θα ενισχυθούν από τη δεξαμενή των 100 εκ. ευρώ που αφορά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Αναλυτικά τα προϊόντα:



    Ρύζι
    Δημητριακά
    Βοοειδή
    Βιομηχανική ντομάτα
    Πορτοκάλια
    Αιγοπρόβατα
    Οσπρια
    Ψυχανθή για ζωοτροφές
    Σπόροι
    Σπαράγγια
    Μεταξοσκώληκες
    Τεύτλα
    Συμπύρηνα ροδάκινα



Πως λειτουργεί το νέο σύστημα

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, με το νέο σύστημα, ο αγρότης θα λαμβάνει ενίσχυση με βάση τις παραγωγικές επιλογές του και τα συστήματα ποιότητας που θα χρησιμοποιεί, αξιοποιώντας όλη την εκμετάλλευση και το είδος των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Το ύψος της επιδότησης θα καθορίζεται πλέον από το είδος της παραγωγής, την περιοχή στην οποία καλλιεργείται το προϊόν, τις περιβαλλοντικές πρακτικές που σχετίζονται με το "πρασίνισμα", καθώς και την κατηγορία του αγρότη.

Κάθε χρόνο οι αγρότες θα μοιράζονται 2 δισ. ευρώ που αποτελούν την πίτα των άμεσων ενισχύσεων. Η βασική (54%) και η "πράσινη" (30%) θα αποτελούν το 84% του συνόλου που μπορεί να πάρει ένας γεωργός. Ο αγρότης εφόσον καλλιεργεί ή παράγει ένα από τα 13 προϊόντα, η παραγωγή των οποίων συνδέεται πλέον με την παραγωγή, θα δικαιούται επιπλέον ένα ποσοστό 9%.

Σε ποσοστό 5% της επιδότησης αναλογεί η δραστηριότητα σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές (φυσικοί περιορισμοί), ενώ το υπόλοιπο 2% αφορά τους νέους αγρότες έως 40 ετών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από την Δευτέρα οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα για δύο παιδιά



Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορούν οι δικαιούχοι με δύο τέκνα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ 2014 το οποίο αφορά 300.000 οικογένειες ενώ, για όσους έχουν ένα παιδί, η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ξεκινά την 1 Οκτωβρίου 2014 με λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στις 31 Ιανουαρίου 2015/

Να τονιστεί ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών ενώ η φετινή χρονιά θα είναι και η τελευταία που χορηγείται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ το οποίο θα είναι και μειωμένο κατά 50%.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στην Άσκρη-βίντεο,φωτο



Το Permissospress στο σημείο της φωτιάς -Συνεχής ενημέρωση

ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8:00΄ το βράδυ απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χορτολιβαδική έκταση στη περιοχή Σπάτη Μαυρομματίου κοντά στην Αλίαρτο.

Με τη βοήθεια του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που δημοσιεύεουμε.

Στην Π.Υ. σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα απο Λιβαδειά, Θήβα και Οινόφυτα,στη συνέχεια λόγω της μεγάλης έκτασης ηρθαν ενισχύσεις απο Καρπενήσι,Μακρακώμη,Αμφίκλεια,Άμφισσα,με 15 οχήματα 30 άνδρες,πεζοπόρα τμήματα.Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων ρίχτηκε στη μάχη για τη κατάσβεση της φωτιάς με τα μηχανήματά του,και με μια υδροφόρα. Κινδύνεψαν μαντριά στην Άσκρη,αλλά ευτυχώς με την τεράστια προσπάθεια που έκανε η πυροσβεστική τα ζώα σώθηκαν και φυλάσσονται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.NEOTEΡΑ-Το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατευθυνόταν προς την Άσκρη έχει περιοριστεί,αλλά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται προς το βουνό. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα μπορέσουν να πετάξουν με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην κατάσβεση. ΝΕΟΤΕΡΑ-Έσβησε η φωτιά πριν απο λίγο με την επέμβαση των εναέριων μέσων,πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.Να σημειώσουμε εδώ  οτι ήταν τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,επίσης σημαντική συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας με υδροφόρες και οχήματα.Απο τη πρώτη στιγμή ηταν στο τόπο της φωτιάς η νέα αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά,ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς,ο οποίος ήθελε να δώσει δια μέσου του Permissospress πολλά συγχαρητήρια στην ηγεσία της Πυροσβεστικής για τον άψογο συντονισμό τους και στους άνδρες του σώματος για τον επαγγελματισμό τους και την αυτοθυσία τους.













Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Μεγάλη φωτιά στη περιοχή του Μαυρομματίου-ΦΩΤΟ


Το Permissospress στο σημείο της φωτιάς -Συνεχής ενημέρωση
 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10:00΄ το βράδυ σε χορτολιβαδική έκταση στη περιοχή Σπάτη Μαυρομματίου κοντά στην Αλίαρτο.

Με τη βοήθεια του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που δημοσιεύεουμε.

Στην Π.Υ. σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν 10 οχήματα απο Λιβαδειά και Θήβα με 15 πυροσβέστες  και λόγω της έκτασης που έχει η φωτιά έρχονται ενισχύσεις απο όλη τη Στερεά. Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή  κατευθύνεται προς τα παλιά σκουπίδια της Άσκρης. Απο την φωτιά δεν απειλούνται οικισμοί.ΝΕΟΤΕΡΑ πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ύψος της Λίμνης κοντά στην Άσκρη,πυροσβεστικά οχήματα απο όλη τη Στερεά,υδροφόρες του Δήμου Αλιάρτου έχουν ριχτεί στη μάχη για το σβήσιμο της.Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΡΟΣ ΠΑΛΙΟΠΑΝΑΓΙΑ(ΑΣΚΡΗ)......ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ