Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλίας Μπλάνας:Ένας Νέος με Πείσμα





Αναφερόμαστε σήμερα στον 25χρονο Βοιωτό αθλητή-γυμναστή Ηλία Μπλάνα, ο οποίος αν και έχει υποφέρει έως τώρα από δύο σοβαρές εγχειρίσεις στην ωμική ζώνη, καθώς επίσης και τον βραχνά της Ελκώδους Κολίτιδας, -μιας χρόνιας νόσου- βαδίζει σε έναν δρόμο επιτυχίας με σύνεση και εργατικότητα.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του Επιθετικού Χαφ και διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.
Έχει φορέσει τις φανέλες του Απόλλωνα Αθηνών ( παν-παιδικό, παιδικό, εφηβικό, ερασιτεχνικό και Δ’ Εθνική) , του Αγίου Θωμά (Δ’ Εθνική), της Αν.Σχηματαρίου (Α’ τοπικό) και για τρίτο χρόνο του Γ.Α.Ο Αρματηλάτη, με τον οποίο επιθυμεί ένα Πρωτάθλημα. Επίσης έχει συμμετάσχει στο Διεθνές τουρνουά MILK CUP της Β.Ιρλανδίας( Απόλλων Αθ.) ,ενώ έχει βραβευθεί ως τέταρτος στην Ελλάδα με τους Επίλεκτους Βοιωτίας.
Ως προπονητής, παρά το νεαρό της ηλικίας, έχει βραβευθεί ως Δευτεραθλητής Αθήνας( Ορφέας Κ.Πατησίων) στο 7ο τουρνουά του κ.Παχατουρίδη, ως Πρωταθλητής Αθήνας(Ορφέας Κ.Πατησίων) στο 8ο τουρνουά του κ. Παχατουρίδη, τέσσερις Πρώτες θέσεις στο τουρνουά του Ο.Ν.Α επί κ. Κικίλια (Ορφέας Κ.Πατησίων), συμμετοχή στη Δεύτερη θέση Αθήνας με το 20ο Γυμνάσιο Πατησίων. Δύο έτη τώρα ηγείται της Ακαδημίας του Αρματηλάτη με πείσμα και πάθος.
Το Permissospress απευθύνθηκε σε τρεις προπονητές και στον Πρόεδρο του Αρματηλάτη να μας πουν την αποψή τους για τον Ηλία Μπλάνα,οι οποίοι μας απάντησαν:

Γιάννης Καραμπάς : Αθλητικό στολίδι ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Σπουδαίος χαρακτήρας.
Μιχάλης Μεγαρίτης : Αδαμάντινος χαρακτήρας. Φοβερός ποδοσφαιριστής με ήθος.
Βασίλης Τριανταφύλλου : Αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Αγαπάει πολύ τα παιδιά.
Γιάννης Ρόκας   : ''Καλός παιδαγωγός κι επιστήμων, πράγμα σπάνιο για το χώρο. Σου εμπνέει σεβασμό.''
Ο Ηλίας Μπλάνας κατάγεται απο την  Τανάγρα και Άρμα  Βοιωτίας









Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου-βίντεο-φωτογραφίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί μας απασχολεί τόσο τι καιρό θα κάνει -Mια ενδιαφέρουσα ανάλυση

Είναι ένα θέμα που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και απασχολεί τις συζητήσεις όλων μας. Το φθινόπωρο του 2014 δεν θα ξεφύγει από τον κανόνα, γιατί ο καιρός προβλέπεται άστατος.

Ο καιρός είναι το κατεξοχήν θέμα συζητήσεων σε όλο τον πλανήτη. Η Ανούσκα Βαζάκ, καθηγήτρια στην Ecole des Hautes Etudes για το κλίμα δηλώνει στο σάιτ Slate:

«Ο καιρός χρησιμεύει για να θεμελιώσει κάποιος ένα πρώτο κλίμα συζήτησης και επικοινωνίας. Αποτελεί ένα ουδέτερο έδαφος».

Κανένα θέμα συζήτησης δεν είναι τόσο παγκόσμιο. Το να μιλάει κανείς για τη βροχή και για την καλοκαιρία στολίζει ακόμη και τις κάρτες που στέλνουμε, χωρίς να χρειάζεται να σπάμε το μυαλό μας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το μετεωρολογικό δελτίο τόσο φαβορί στις συζητήσεις μας.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που η καλοκαιρία αποτελεί τον κανόνα, η παραμικρή βροχή και σύννεφο απασχολεί τους πάντες. Σύμφωνα με την κ. Βαζάκ, αυτό το πάθος για τον καιρό είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο και έχει να κάνει με τις συνήθειες της εύπορης δυτικής κοινωνίας που φροντίζει για τις ανέσεις, το σώμα και την καλοπέραση στον ήλιο.
Αλλά γιατί μας απασχολεί τόσο πολύ; Στην πραγματικότητα, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι για τους οποίους ο κακός καιρός αποτελεί πρόβλημα, οι ψαράδες, οι βουνήσιοι και οι αγρότες. Για τους άλλους, αστούς στην πλειοψηφία τους, ο καιρός ενδιαφέρει μόνο για να μειώσουν τις συνέπειές του. Ειδικά όταν πρόκειται για διασκέδαση: θα χιονίζει για να πάω για σκι; Θα κάνει ζέστη για να πάω παραλία; Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε πρέπει κάποιος να αλλάξει προορισμό.
Τον υπόλοιπο χρόνο, αυτές που επηρεάζονται είναι οι μετακινήσεις μας: μποτολιαρίσματα που οφείλονται στις καταιγίδες, αεροδρόμια μπλοκαρισμένα από άνεμο ή χιόνι. Ολοι θέλουν να ξέρουν για να οργανωθούν ανάλογα. Η ικανότητά μας να δεχτούμε το αβέβαιο μικραίνει από την ώρα που οι προβλέψεις γίνονται λεπτομερείς, σημειώνει ο  Louis Bodin, μετεωρολόγος παρουσιαστής στη δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας.

«Η κοινωνία γίνεται πιο απαιτητική, σε όλα τα θέματα. Σιχαίνεται την άγνοια. Ολοι θέλουν απαντήσεις γιατί δεν ανέχονται την απώλεια χρόνου».
Το να μην γνωρίζουμε τι καιρό θα κάνει μας εκνευρίζει αφάνταστα. Στον 21ο αιώνα, ενώ η τεχνολογία μας επιτρέπει να ελέγχουμε όλο και περισσότερο την καθημερινότητά μας, ο καιρός είναι ένα πεδίο που δεν ελέγχεται πλήρως. «Η κοινωνία πρέπει να υποστεί τον αέρα που αλλάζει: ζεστός, κρύος, υγρός» προσθέτει ο κ. Μποντέν.
Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και θεωρούμε άδικο να μας κυριαρχεί. Αυτό λοιπόν πλημμυρίζει τις συζητήσεις μας. Γιατί ο καιρός ενδείκνυται και για ένα άλλο πάθος των δυτικών κοινωνιών: να παραπονούνται. Και τι πιο εύκολο από το να παραπονείσαι για το κρύο και τη βροχή;

α τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε για τον καιρό είναι σήμερα απίστευτα. Σύμφωνα με την OJD, ο καιρός είναι η δεύτερη προτίμηση στα κινητά τηλέφωνα και είναι μια εφαρμογή που όλοι έχουν. Ο καιρός είναι επίσης το αγαπημένο θέμα των σάιτ και των ειδικών προγραμμάτων στην τηλεόραση που έχουν μεγάλη τηλεθέαση.

Στα μίντια, ο καιρός έγινε εθνικό θέμα. Οι παρουσιαστές θεωρούνται σχεδόν επώνυμοι και ο τρόπος που παρουσιάζουν τον καιρό αλλάζει και εξελίσσεται. Τους σταματούν στο δρόμο, είναι σχεδόν σταρ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ Θήβας που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ


Σήμερα, που η κρίση είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, η KAMAΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ συνεχίζει να υλοποιεί μια σειρά ουσιαστικών προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  και να συμπαραστέκεται σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες,  τοπικούς συλλόγους και αναξιοπαθούντες. Στηρίζει ενεργά ευπαθείς ομάδες και έχει έντονη συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της, Η ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ προσφέρει βοήθεια  για εθνικούς, κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε ετήσια βάση. Κάθε χρόνο διατίθενται σημαντικά ποσά σε ιδρύματα, σωματεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άτομα, ενώ γίνονται χορηγίες για διάφορες κοινωφελείς εκδηλώσεις.
Η KAMAΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ, συνεχίζοντας με αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας , τις δράσεις στήριξης της ελληνικής κοινωνίας στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας και συμμετέχει στη δράση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ με στόχο να προσφέρει τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες της Θήβας.
Στόχος και όραμα της ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ είναι να υποστηρίζει κάθε ενέργεια  με ουσιαστικό περιεχόμενο για την υποβοήθηση των συνανθρώπων μας και ειδικά των παιδιών . Συνεργάζεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και βραβεύεται για αυτό.

Η συμμετοχή της ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ εντάσσεται στις συντονισμένες δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας και ταυτίζεται απόλυτα με τις αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας για κοινωνική προσφορά .Περιλαμβάνει τη στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, όπως η UNICEF, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, Action aid, Lalibela,WW και άλλους Φιλοζωικούς συλλόγους. Παράλληλα ενισχύει την ανακαίνιση και την επέκταση νηπιαγωγείων και σχολικών συγκροτημάτων .
Η εταιρεία και οι άνθρωποί της ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν  με  σαφή διάθεση συμπαράστασης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τελετή παράδοσης - παραλαβής του Δήμου Λεβαδέων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Λεβαδέων η καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής του Δήμου Λεβαδέων.
Μετά την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Νικόλαο Παπαγγελή στη νέα Δήμαρχο κα Γιώτα Πούλου, η Δήμαρχος Λεβαδέων προέβη σε σύντομες δηλώσεις.
Κατ’ αρχάς, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητα της ως Δημάρχου Λεβαδέων, ευχαρίστησε όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους για τον αγώνα που έδωσαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι η νέα δημοτική αρχή αρχίζει να εργάζεται από σήμερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και έδωσε το στίγμα για το πρόγραμμα εργασιών των δύο πρώτων μηνών. Επεσήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή κάθε μήνα θα επικεντρώνεται σε κάποιο από τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της Διοίκησης του Δήμου με την εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και των εκπροσώπων σε όλα τα όργανα της Διοίκησης και  ταυτόχρονα θα υπάρξει άμεση ενασχόληση με υπηρεσιακά θέματα του Δήμου ώστε οι Υπηρεσίες του να καταστούν πιο αποτελεσματικές προς όφελος των Δημοτών.
Ζήτησε από τους δημότες να είναι αυστηροί στην κριτική τους απέναντι στη νέα δημοτική αρχή σε ότι αφορά στις προγραμματικές δεσμεύσεις της, για τις οποίες ξεκινά να εργάζεται ήδη από σήμερα.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Καλλιαντάσης, καθώς και οι απερχόμενοι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Αποστολίδης και Κωνσταντίνος Ρούτης, καθώς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων κ. Γεώργιος Καραμάνης συνεχάρησαν τη νέα δημοτική αρχή, ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο της και δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται πάντα δίπλα της για να προσφέρουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας της Δημάρχου Λεβαδέων με τους δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου και συζητήθηκαν οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για την έναρξη της υλοποίησης του έργου τους.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου και την υπ' αριθ.  1222/2014 απόφασή του, όρισε τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Θηβαίων, με θητεία από 1-9-2014 μέχρι 28-2-2017, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως παρακάτω:

1. Τον κ. Κίτσο Σπυρίδωνα του Δημητρίου με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
α. Τη λειτουργία και το συντονισμό  των υπηρεσιών :
(1)     Της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών
(2)     Της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
(3)     Του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης – Προγραμματισμού – Οργάνωσης και Πληροφορικής
(4)     Του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
β. Τα θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου.
γ. Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Θήβας.
δ. Τη συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
ε. Το δικαίωμα υπογραφής βεβαιώσεων «Περί χορήγησης αγροτικών αδειών σε στρατεύσιμους». 
   
2. Τον κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα του Δημητρίου με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

α. Τη λειτουργία και το συντονισμό  των υπηρεσιών :
(1)     Της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών
(2)    Της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης
(3)    Της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
(4)     Του Γραφείου Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Προστασίας του Καταναλωτή του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
(5)    Του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
(6)     Του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
β. Την έκδοση και ανανέωση αδειών Πωλητών Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών.
γ. Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Θήβας.
δ. Τη συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
ε. Την τέλεση πολιτικών γάμων της Δημοτικής Ενότητας Θήβας.

3. Τον κ. Τσαραμπάρη Παναγιώτη του Κωνσταντίνου για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων με τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:

α. Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα.
β. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα.
γ. Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
δ. Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
ε. Το δικαίωμα βεβαίωσης του γνήσιου των υπογραφών.
στ. Την επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
ζ. Την έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
η. Την τέλεση των πολιτικών γάμων.
θ. Τη συνεργασία  με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων για την επίλυση των προβλημάτων της.

4. Τον κ. Μητσάκη Γεώργιο του Διαμαντή για τη Δημοτική Ενότητα Πλαταιών με  την παρακάτω καθ' ύλην αρμοδιότητα :

α. Τη λειτουργία και το συντονισμό   των υπηρεσιών:
(1)     Του Γραφείου Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. 
(2)    Του Γραφείου Αλιείας του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. 
(3)     Του Γραφείου Ανάπτυξης Δευτερογενή-Τριτογενή Τομέα και Απασχόλησης του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. 

         Επίσης του μεταβιβάζει τις  παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:   

α. Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.
β. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα.
γ. Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
δ. Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
ε. Το δικαίωμα βεβαίωσης του γνήσιου των υπογραφών.
στ. Την επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
ζ. Την έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
η. Την τέλεση των πολιτικών γάμων.
θ. Τη συνεργασία  με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

5. Τον κ. Σκαλή Γεώργιο του Δημητρίου για τη Δημοτική Ενότητα Θίσβης με  τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:    

α. Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα.
β. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα.
γ. Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα.
δ. Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
ε. Το δικαίωμα βεβαίωσης του γνήσιου των υπογραφών.
στ.. Την επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
ζ.Την έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
η. Την τέλεση των πολιτικών γάμων.
θ. Τη συνεργασία  με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Στερεά





Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα, προσήχθησαν (58) άτομα και συνελήφθησαν συνολικά (16) άτομα για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (782) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (365) παραβάσεις

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές (30-08-2014) από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον εντοπισμό και στη σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.027) άτομα, εκ των οποίων (824) ημεδαποί και (203) αλλοδαποί, καθώς και (782) οχήματα.

Προσήχθησαν : (58) άτομα, εκ των οποίων (44) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (16) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (3) ημεδαποί, για κλοπή
    (2) ημεδαποί, για στέρηση βιβλιαρίου υγείας και άδειας εργασίας
    (1) ημεδαπός , για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
    (2) ημεδαποί, για ηχορύπανση
    (1) ημεδαπός & (1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας
    (1) ημεδαπός & (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο
    (3) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους
    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Κατασχέθηκαν :

    Διάφορα είδη παραεμπορίου (λευκά είδη, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.)
    (87) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CD ’ s & DVD ’ s )
    Μεταλλικά αντικείμενα
    Χρηματικό ποσό των (550) ευρώ

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (365) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (344) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (83) για υπερβολική ταχύτητα, (14) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (9) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (6) για ΚΤΕΟ, (3) για αντικανονικό προσπέρασμα, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου και (219) λοιπές παραβάσεις].
    (10) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    (8) λοιπές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων, με σκοπό στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Έκλεβε σωλήνες αλλά... τον "τσίμπησαν"

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από οικία στη Θήβα

Συνελήφθη, προχθές (30-08-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο, γιατί στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικά αντικείμενα (σωλήνες), τα οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν, από τον αύλιο χώρο οικίας, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, στην περιοχή.

Τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσιγγάνα ... με μάτια πλάνα "ξάφρισε" ηλικιωμένο στη Θήβα

Συνελήφθη 42χρονη ημεδαπή ROMA στη Θήβα, για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθη, προχθές (30-08-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 42χρονη ημεδαπή ROMA , σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, η 42χρονη αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από την τσέπη του παντελονιού 78χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν την 42χρονη. Στη κατοχή της, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον ηλικιωμένο.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε το βράδυ – Θα πέσει και χαλάζι – Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες
Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Τη νύχτα της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ, θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

«Η επιδείνωση είναι η πρώτη φθινοπωρινή και δεδομένου ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ασταθής και ότι η κακοκαιρία έρχεται από τη θάλασσα, που είναι εμπλουτισμένη από υδρατμούς, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Αντώνης Λάλος, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή.

Ο κ. Λάλος σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε ορισμένες περιοχές λόγω της έντασης, ενώ συνέστησε «προσοχή σε όσους βρίσκονται κοντά στη θάλασσα», επισημαίνοντας πως «θα ήταν καλό να αποφύγουν να κάνουν μπάνιο ή να βρίσκονται σε βάρκες όταν καταλαβαίνουν ότι πλησιάζουν έντονα καιρικά φαινόμενα».

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς, πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορείους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Παρασκευή, το Σάββατο (06-09-2014) και την Κυριακή (07-09-2014) ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας. Οι άνεμοι ουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού» ο δρόμος προς τα Τζιμέϊκα

Το όνομα του αείμνηστου Μητροπολίτη Νικοδήμου Γραικού φέρει από σήμερα η οδός που ξεκινάει από τον κόμβο Κ4 (περιφερειακός Λιβαδειάς) έως την περιοχή Τζιμέϊκα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων έλαβε τη σχετική απόφαση και η εκδήλωση έγινε το πρωί παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Ταυτόχρονα το ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων – ΑμεΑ «Άγιος Βλάσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που βρίσκεται στη συγκεκριμένη οδό, ονομάστηκε «Νικοδήμειο».
Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Μητροπολίτης Γεώργιος μίλησαν με θερμά λόγια για τη ζωή και το έργο του Νικόδημου Γραικού, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και το Δ.Σ για την απόφαση του.
DSCN0179Από την πλευρά του Δήμου, ο πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Καλλιαντάσης αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου αλλά και στην πρόθεση του να δώσει όνομα του Αρχιεπισκόπου στην οδό που οδηγεί στο Νοσοκομείο.Έλαβε όμως την αρνητική απάντηση του Αρχιεπισκόπου, καθώς όπως είπε όντας ζωντανός δεν επιθυμεί να βλέπει το όνομα του σε οδό.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής δήλωσε ότι θα παραμείνει στη διάθεση της Βοιωτικής Εκκλησίας και ως απλός πολίτης, ενώ η νέα δήμαρχος Γιώτα Πούλου διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του Δήμου με την εκκλησία θα συνεχιστεί. Πηγή.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φανή Παπαθωμά:Θα υπερασπιστώ τις ιδεολογικές μου αρχές και αξίες

Ενόψει της νέας θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα ήθελα να τονίσω ότι θα εργασθώ με συναινέσεις και συνθέσεις δημιουργικά και παραγωγικά για το καλό του τόπου μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και όλοι μαζί προχωράμε.
Αγαπητοί μου συμπολίτες, «οι καιροί ου μενετοί»

Και βέβαια ως ενεργός πολίτης θα υπερασπιστώ τις ιδεολογικές μου αρχές και αξίες που ενστερνίστηκα και με σθένος υπηρέτησα και υπηρετώ.


Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας




Φανή Παπαθωμά

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Την 1η Σεπτεμβρίου 1902 κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι η ταινία του Ζωρζ Μελιέ "Ταξίδι Στη Σελήνη", που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.



272 π.Χ. - Ο Βασιλεύς της Ηπείρου Πύρρος θανατώνεται στο Άργος.

1462 - Οθωμανικός στόλος φθάνει στη Μυτιλήνη, υπό τον Έλληνα εξωμότη βεζίρη Μαχμούτ πασά όπου και αρχίζει την πολιορκία του κάστρου της Μυτιλήνης που υπερασπίζονται οι Ενετοί.

1859 - Παρατηρείται η πρώτη ηλιακή έκρηξη από τον αστρονόμο Ρίτσαρντ Κάρινγκτον.

1865 - Ο Τζόζεφ Λίστερ πραγματοποιεί την πρώτη επιτυχή εγχείριση με τη χρήση αναισθητικού.

1870 - Διεξάγεται η Μάχη του Σεντάν, κατά τη διάρκεια του Γαλλοπρωσικού πολέμου. Ο Γαλλικός στρατός καταστρέφεται.

1887 - Ο Εμίλ Μπερλίνερ πατεντάρει το γραμμόφωνο.

1902 - Κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι η ταινία του Ζωρζ Μελιέ "Ταξίδι Στη Σελήνη", που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1902 - Έκρηξη λάβας από το ηφαίστειο Πελέ στη Μαρτινίκα, με απολογισμό 2.000 νεκρούς.

1914 - Η Αγία Πετρούπολη μετονομάζεται σε Πέτρογκραντ.

1917 - Α' Π.Π.: Οι Ιταλοί εκκενώνουν τα Ιωάννινα και την υπόλοιπη Νότιο Ήπειρο που είχαν καταλάβει.

1918 - Αρχίζει υπό τη διοίκηση Γάλλων η επιθετική ενέργεια ελληνικών μονάδων στον ευρύτερο ελιγμό της διασπάσεως του Μακεδονικού Μετώπου, τρέποντας σε φυγή τους Βουλγάρους.

1920 - Το Φιούμε ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος στην Ιταλία, από τον Γκαμπριέλε ντ' Ανούντσιο.

1923 - Από σεισμό 7,9 Ρίχτερ καταστρέφεται εντελώς η Γιοκοχάμα. Σκοτώνονται 142.000 άνθρωποι και 2,5 εκατομμύρια μένουν άστεγοι.

1926 - Νομιμοποιείται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1939 - Η Γερμανία επιτίθεται στην Πολωνία: Έναρξη του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου.

1944 - Τμήματα ανταρτών του ΕΔΕΣ επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στη θέση Ασπροχάλικο της οδού Φιλιππιάδας - Κεράσοβου και τη διαλύουν, προκαλώντας σ' αυτή σοβαρές απώλειες.

1946 - Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεωργίου Β' που βρίσκεται στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

1948 - Ιδρύεται από τα Ηνωμένα Έθνη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

1951 - Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία υπογράφουν αμοιβαίο αμυντικό σύμφωνο με την ονομασία Συνθήκη ANZUS.

1956 - Εγκαινιάζεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η γέφυρα Τζων Μακάρθυ (John F. McCarthy), μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, με μήκος 8,8 χλμ.

1961 - Η πρώτη διάσκεψη των αδεσμεύτων κρατών διεξάγεται στο Βελιγράδι. Ιδρύεται το Κίνημα των Αδεσμεύτων.

1968 - Σεισμός πλήττει το Ιράν, με 2.000 νεκρούς και καταστρέφεται η πόλη Φερντόζ.

1969 - Ο συνταγματάρχης Μοαμάρ Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς, που παραθερίζει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη.

1973 - Αποχωρούν τα γαλλικά στρατεύματα από τη Μαδαγασκάρη.

1973- Από πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Χάφνια» στην Κοπεγχάγη χάνουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθνική Ελλάδος: «Λύγισε» τις Φιλιππίνες με 82-70

Μετά τη Σενεγάλη, η Εθνική δεν δυσκολεύτηκε ούτε και κόντρα στις Φιλιππίνες, όπου επικράτησε 82-70 και πλέον σκέφτεται το πιο σοβαρό τεστ στο Μουντομπάσκετ με το Πουέρτο Ρίκο!
Το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα ήταν οι δύο εύκολες νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κι αυτό έγινε!

Μετά την εύκολη επικράτηση κόντρα στη Σενεγάλη, το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη δεν είχε πρόβλημα ούτε και κόντρα στις Φιλιππίνες (82-70) και πλέον επικεντρώνεται για το ροζ φύλλο με το πιο… σοβαρό Πουέρτο Ρίκο.

Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 25 πόντους, ενώ άλλους 12 πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουρούσης. 

Το ματς

Με μία αλλαγή στο «2» σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σενεγάλη -με τον Ζήση αντί του Βασιλειάδη- ξεκίνησε η Εθνική κόντρα στις Φιλιππίνες. Αν και με το… καλημέρα, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πήγε στο 6-1, δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στη συνέχεια, με τους αντιπάλους μας να μένουν κοντά στο σκορ με τον Μπλατς (7-8). Ο Καλάθης ήταν εκτός… κλίματος και με τα δύο φάουλ που έκανε, αποσύρθηκε στον πάγκο και έδωσε τη θέση του στον Βασιλειάδη. Από ‘κει και πέρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε πιο μυαλωμένα σε άμυνα και επίθεση, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (20-10).
sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας Ασιάτης στη Λαμία; Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις... [photos]



Μπορεί η κρίση, μπορεί η ευρηματικότητα του δικυκλιστή, να τον οδήγησε στο να μεταφέρει το τριφύλλι με το μηχανάκι του...
Μια εικόνα που βλέπει κανείς στις ασιατικές χώρες.Γιατί όχι…αντε να επιστρέψουν και τα γαϊδουράκια στις πόλεις. Με αυτή την κρίση, μάλλον προς τα εκεί οδηγούμαστε
tro-ma-ktiko.blogspot.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για οικογενειακό επίδομα




Από σήμερα θα μπορούν οι δικαιούχοι με δύο τέκνα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ 2014 το οποίο αφορά 300.000 οικογένειες ενώ όσοι έχουν ένα παιδί η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ξεκινάει την 1 Οκτωβρίου 2014 με λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στις 31 Ιανουαρίου 2015 εκείνοι με τρία παιδιά και πάνω έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 14 Ιουλίου 2014 και υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Να τονιστεί ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών ενώ η φετινή χρονιά θα είναι και η τελευταία που χορηγείται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ ενώ θα είναι και μειωμένο κατά 50%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Ραγδαία επιδείνωση θα πουρουσιάσει από σημέρα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά. Την ίδια ώρα πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία, πέφτοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμη και κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα παραμείνουν στη δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ