Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαιούσαι επίδομα τέκνων; Δες πότε θα το εισπράξεις

Βιάζεται το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΓΑ να δώσει το επίδομα στους εκατοντάδες χιλιάδες γονείς. Καλοδεχούμενο βεβαίως ειδικά από όσους καθυστέρησαν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση καθώς αυτό σημαίνει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα εισπράξουν μαζεμένα χρήματα.

Σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, αποφασίστηκε το επίδομα του 3ου τριμήνου να πληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν καν την ολοκλήρωση του τριμήνου. Στην ίδια ημερομηνία αποφασίστηκε να καταβληθεί και το επίδομα του 1ου και του 2ου τριμήνου για όσους δεν το έχουν εισπράξει μέχρι τώρα. Αντίστοιχα, το επίδομα του τελευταίου τριμήνου, θα δοθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της γενικής γραμματέα Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου και του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία η τρίτη δόση αφορά 650.000 οικογένειες ποσό που αντιστοιχεί σε 150 εκατ. περίπου.

Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από την Γενική Γραμματέα κ. Έφη Μπέκου να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι επόμενες καταβολές των επιδομάτων τέκνων και ειδικών επιδομάτων Τριτέκνων – Πολυτέκνων με βάση την αίτηση Α21 να γίνουν ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι προβλέπεται και συγκεκριμένα:

-       Τα επιδόματα για το τρίτο (3ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Σεπτεμβρίου αντί Οκτωβρίου και να περιληφθούν σ’ αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

-       Τα επιδόματα για το τέταρτο (4ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Δεκεμβρίου αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Από τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, ζητήθηκε η προετοιμασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού, προκειμένου η καταβολή να γίνει απρόσκοπτα στις παραπάνω ημερομηνίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσπάθησε να σκοτώσει στη Θήβα και τον έπιασαν στο Αγρίνιο




Σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ένας 28χρονος συνελήφθη στο Αγρίνιο, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Θήβας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου από τον 28χρονο, το 2011 στη Θήβα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίο
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια δικαιολογητικά ζητά ο φάκελος για περονόσπορο ως 30 Σεπτέμβρη




Περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι αμπελοκαλλιεργητές της χώρας να καταθέσουν σειρά δικαιολογητικών στους δήμους όπου υπάγονται οι εκμεταλλεύσεις τους προκειμένου να εισπράξουν μελλοντικά τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους από τον περονόσπορο του 2011.
Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την είσπραξη των αποζημιώσεων.Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την είσπραξη των αποζημιώσεων.

Η ΚΕΟΣΟΕ απέστειλε στις ΕΑΣ της χώρας τη σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, όπου αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την είσπραξη των αποζημιώσεων.

Τα δικαιολογητικά καλούνται να καταθέσουν τα φυσικά πρόσωπα είναι τα εξής:

Με την υποβολή της αίτησης χορήγησης ενίσχυσης και προκειμένου για φυσικά πρόσωπα θα επισυνάπτονται και τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

2. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου, όπου θα φαίνεται ευκρινώς ο αριθμός λογαριασμού.

3. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου Ο.Γ.Α (εφόσον υπάρχει), όπου θα διακρίνονται τα στοιχεία του αιτούντα και η σχετική θεώρηση για το έτος ζημιάς (2011). Σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα εκδοθεί βιβλιάριο θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του Ο.Γ.Α.

4. Φωτοαντίγραφο της  δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του οικονομικού έτους  2011 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2010)  καθώς και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού σημειώματος. Εάν  η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβλήθηκε χειρόγραφα, θα προσκομίζεται ευκρινές φωτοαντίγραφο αυτής από το αντίγραφο που έχει θεωρηθεί από τη Δ.Ο.Υ. Εάν  η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβλήθηκε ηλεκτρονικά, θα προσκομίζεται η εκτύπωση αυτής  από το σύστημα TAXISNET, καθώς και η  βεβαίωση καταχώρησης.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το έτος  2011, πρέπει να προσκομίσει σχετική υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναγράφεται  και το Α.Φ.Μ του.

5. Τίτλοι κατοχής της εκμετάλλευσης και συγκεκριμένα:

Ι.  Για όσες  εκμεταλλεύσεις εντάσσονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛ.Γ.Α, η κατοχή αποδεικνύεται από τη  Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του έτους  2011, όπως αυτή τηρείται στα αρχεία του ΕΛ.Γ.Α και δεν απαιτείται η προσκόμισή της.

 ΙΙ.  Για όσες εκμεταλλεύσεις δεν εντάσσονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛ.Γ.Α η κατοχή αποδεικνύεται από:

α) νόμιμους  τίτλους  ιδιοκτησίας - σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του    αστικού κώδικα, που έχουν μεταγραφεί- συνοδευόμενοι από πρόσφατο αντίγραφο μερίδας από το Υποθηκοφυλακείο, ή/και

β) Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9)

γ)  μισθωτήρια συμβόλαια, ή/και

δ)  χρησιδάνειο, μόνο μεταξύ συζύγων και γονέων –τέκνων.

6. Φωτοαντίγραφο  της απόφασης ένταξης,  για τους νέους αγρότες.

7. Φωτοαντίγραφο  του μητρώου εκμετάλλευσης, για τους παραγωγούς που  υποβάλουν αίτηση για ζημιά που υπέστη η κτηνοτροφική τους μονάδα.

8. Φωτοαντίγραφα των σχετικών αδειών, κατά περίπτωση, για τους παραγωγούς που υποβάλουν αίτηση για ζημιά που υπέστησαν σε πάγιο κεφάλαιο (πχ αδειών λειτουργίας, ίδρυσης, οικοδομική, έγκριση τύπου για τα θερμοκήπια, εγγύηση του κατασκευαστή κλπ).

9. Φωτοαντίγραφο ασφαλιστήριου συμβολαίου, για όσες γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δεν εμπίπτουν στο καθεστώς υποχρεωτικής ασφάλισης από τον ΕΛ.Γ.Α, που να καλύπτει κύρια στοιχεία της εκμετάλλευσης τους κατά τη χρονική περίοδο που ζημιώθηκε η εκμετάλλευση.

10. Υπεύθυνη δήλωση, για ζημιές σε αποθηκευμένα εξ’ αγοράς προϊόντα, με την οποία  θα συνυποβάλλονται τα παραστατικά αγοράς (τιμολόγια, δελτία αποστολής ή ότι άλλο προβλέπεται από τον Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων), με τις ποσότητες των προϊόντων, το είδος αυτών και με ημερομηνία αγοράς προγενέστερης της ζημιάς.  Σημειώνουμε ότι αγοραπωλησίες μεταξύ συζύγων και συγγενών 1ου και 2ου βαθμού δεν λαμβάνονται υπόψη.agronews.gr
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Εγκύκλιο ΚΕΟΣΟΕ για την υποβολή των αιτήσεων για τον περονόσπορο.doc
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα τρόφιμα που έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνα -Υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες

Οπως πολλές έρευνες έχουν δείξει, η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τροφές που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ότι συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.

    Ποπκόρν μικροκυμάτων

Σε κάποια από τα σακουλάκια με το ποπ κορν τα οποία μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων (μαζί με τη σακούλα) έχει βρεθεί να περιέχεται στη συσκευασία η επικίνδυνη ουσία υπερφθορό-οκτανοϊκό οξύ, η οποία έχει συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου και στειρότητας στα ζώα.

    Πατατάκια

Πέρα από πολύ αλάτι, ορισμένα πατατάκια περιέχουν πολλά συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες και αρώματα που είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, όταν τηγανίζονται παράγεται μια ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο.

    Κονσέρβες

Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Τρόφιμα με υψηλή οξύτητα όπως οι τομάτες, απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.

    Εξεργασμένο λευκό αλεύρι

Οι όγκοι «τρέφονται», μεγαλώνουν, κυρίως με σάκχαρα τα οποία περιέχονται σε λευκά αλεύρια που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία.

    Εξεγευνισμένα σάκχαρα

Οπως προαναφέρθηκε τα σάκχαρα «τρέφουν» τους όγκους, με πιο επικίνδυνο να θεωρείται το υψηλό σε ποσοστά φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού που μεταβολίζεται εύκολα.

    Φρούτα

Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.

    Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Θεωρούνται επικίνδυνα καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους στην υγεία.

    Σολωμός ιχθυοτροφείου

Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία σολομών αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού, κατά τα άλλα, αυτού ψαριού.

    Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά περιέχουν πλήθος χημικών και τεχνητών χρωστικών, ενώ είναι γεμάτα ζάχαρη με αποτέλεσμα να έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για την πρόκληση ή επιδείνωση πολλών προβλημάτων υγείας.

    Υδρογονωμένα έλαια

Τα υδρογονωμένα έλαια αλλοιώνονται προκειμένου να φαίνονται πιο ελκυστικά. Προέρχονται από φυτικά έλαια ύστερα από χημική επεξεργασία.

Πηγή: 4allmindsandbodies.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν μικρό οπλοστάσιο σε αποθήκη στη Θήβα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εντοπίσθηκε οπλισμός σε παλαιό κτίριο - αποθήκη και σε οικία 29χρονου ημεδαπού στη Θήβα

Ο 29χρονος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μετά από ένταλμα σύλληψης του 4ου Ανακριτή Αθηνών, κατηγορούμενος για ληστεία

Τόσο στην αποθήκη που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», όσο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, αεροβόλο, (2) κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, περούκα, κουκούλα τύπου full - face κ.α.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 29χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία τον περασμένο Απρίλιο, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Οπλισμός εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε, χθες (01-09-2014) το μεσημέρι, σε παλαιό κτίριο-αποθήκη και οικία 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Θήβας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, από 20-08-2014 στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μετά από ένταλμα σύλληψης του 4ου ειδικού Ανακριτή Αθηνών για ληστεία, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν, στην παραπάνω περιοχή, παλαιό κτίριο – αποθήκη, το οποίο διαχειρίζεται αποκλειστικά ο 29χρονος.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα ο δράστης το χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    ένα (1) περίστροφο,
    δυο (2) πινακίδες κυκλοφορίας δίκυκλων μοτοσικλετών, εκ των οποίων η μία ανήκει σε μοτοσικλέτα που είχε δηλωθεί η κλοπή της, στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, την 21-10-2013,
    ξανθή περούκα με μακριά μαλλιά,
    μαύρη κουκούλα τύπου full - face , καθώς και
    μάλλινος σκούφος και μάλλινο γάντι

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, ομοίως στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

    δυο (2) κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα & δίκαννο),
    ένα (1) αεροβόλο όπλο,
    δέκα (10) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
    ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες,
    τριακόσια τριάντα έξι (336) δισκία και κάψουλες, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται και
    πέντε (5) αχρησιμοποίητες σύριγγες.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 29χρονου είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, την 02-04-2014, δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, είχαν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, τις οποίες ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ενώ σε νομότυπη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τότε στην οικία του, είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων και τέσσερα (4) αρχαία νομίσματα, ανυπολόγιστης αξίας, που ανήκουν χρονολογικά στην Ελληνιστική Περίοδο (σχετικό το από 03-04-2014 Δελτίο Τύπου).

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ΚΕΠ οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας



Στα ΚΕΠ θα μπορούν από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιούν τη μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έτσι, η διαδικασία αυτή, που ήταν αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα γίνεται πιο απλά και γρήγορα μέσω 1060 σημείων σε όλη τη χώρα, όσα και τα ΚΕΠ, και όχι σε 60 σημεία του εν λόγω υπουργείου.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη συγκεκριμένη υπηρεσία (μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης), αιτούνται ετησίως περισσότεροι από 60.000 πολίτες. Επίσης, τα ΚΕΠ ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες στη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 22.000 πολίτες.

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες υπηρεσίες υψηλής ζήτησης εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης ενός πετυχημένου θεσμού, καθώς και επίτευξης της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ΚΕΠ με τα υπουργεία, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι πολίτες σε ελάχιστα λεπτά.

Μάλιστα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, το ερχόμενο Σάββατο, σε ΚΕΠ που θα έχει δημιουργηθεί μέσα στη ΔΕΘ, τις νέες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θα μπορούν να παρέχουν στους πολίτες και θα αποτελούν παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η διαδικασία για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας



Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση για την αλλαγή στη διαδικασία έκδοσης των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Από εδώ και στο εξής, οι αιτούντες για έκδοση νέας ταυτότητας, θα υποβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα αίτηση για «αυτεπάγγελτη αναζήτηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό γέννησης», πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζεται και ο αριθμός των δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ίδιοι.

Ουσιαστικά, η αστυνομία θα συγκεντρώνει τις πληροφορίες, όχι από τα δικαιολογητικά που θα προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος, αλλά μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

«Η αίτηση συμπληρώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή με βάση τα στοιχεία ταυτότητας του ενδιαφερομένου, όπως αυτά προκύπτουν από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του Υπουργείου Εσωτερικών ή από το πιστοποιητικό της περίπτωσης β, εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα σύμφωνα με το άρθρο 4».

Τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων θα εκδίδονται «από το τμήμα ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την περιφέρεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ή Θεσσαλονίκης και από την υποδιεύθυνση ή το τμήμα ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την υπόλοιπη Χώρα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ !!! Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ !!!



Έφυγε την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου από τη Ζωή ένας Μεγάλος Αθλητής τού Θηβαίικου Αθλητισμού τής Ρομαντικής Δεκαετίας τού 1950 ο Γιώργος Τούτουζας  .
Όταν και Ποδοσφαιριστής , αλλά και Αθλητής τού Στίβου στο αγώνισμα τού Άλματος εις ύψος μέ σπουδαίες επιδόσεις για την εποχή του , και στα 2 Αθλήματα  .
Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων τού Πυρίου Θηβών .
*** Παρακάτω ακολουθεί το Αφιέρωμα τού Επίσημου Ιστολογίου τού Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών περίπου δύο χρόνια πριν όταν και Τιμήθηκε
για την προσφορά του στο Θηβαϊκό Ποδόσφαιρο
 και κατ επέκταση στον Αθλητισμό .

ΑΙΩΝΕΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ  !!! ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥΤΟΥΖΑ !!!
ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  .

Δημήτρης Σοβατζής
viotikoperiskopio.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νέος χάρτης με τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ: Ενα εκατ. πολίτες γλιτώνουν το φόρο

Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες που ο ΕΝΦΙΑ έφερε στα εκκαθαριστικά του νέου φόρου ακινήτων, αλλά και τα υπέρογκα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν οι περίπου 600.000 φορολογούμενοι-ιδιοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών.

Με τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί αναμένεται να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ περισσότεροι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ θα χορηγούνται με διαδικασίες-εξπρές και χωρίς την προϋπόθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Εως και 1.000.000 οι κερδισμένοι από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Ως και 100% θα είναι η έκπτωση για τρίτεκνους και πολύτεκνους που έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και περιουσία ως 200.000 ευρώ και 150 τετραγωνικά.

Την έκπτωση κατά 50% του φόρου θα δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ ( με προσαύξηση 1.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και ακίνητα που δεν ξεπερνούν σε αξία τις 150.000 ευρώ και τα 150 τετραγωνικά.

Τι θα γίνει με τα ξενοίκιαστα και τα μη ηλέκτροδοτούμενα

Eκπτωση φόρου θα τύχουν τελικά οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, καθώς από την επεξεργασία των δεδομένων που «έτρεξε» η ΓΓΔΕ τα τελευταία 24ωρα, προέκυψε ότι υπάρχει η δυνατότητα έστω μικρής ελάφρυνσης. Οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν στην επικείμενη τροπολογία, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ισχύσουν και ποιοτικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα το χρονικό διάστημα που έμεινε «κενό» το ακίνητο. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι μιλάμε για έκπτωση 20%.

Αγαμοι και με περιουσία άνω των 200.000 ευρώ οι μεγάλοι χαμένοι

Στις διορθώσεις πάντως θα υπάρχουν και οι μεγάλοι χαμένοι του ΕΝΦΙΑ, οι οποίοι θα κλληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι άγαμοι, με περιουσία άνω των 200.000 ευρώ και με εμβαδόν άνω των 150 τετραγωνικών δεν θα έχουν καμία έκπτωση. Την ίδια τύχη θα έχουν και οι έγγαμοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισόδημα που ξεπερνά τα όρια που θα τεθούν ή περιουσία με εμβαδόν άνω των 150 τετραγωνικών και αξία άνω των 200.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

    Ενας άγαμος ιδοκτήτης σπιτιού με αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ, 140 τμ και με εισόδημα 8.500 ευρώ χάνει την έκπτωση του 50%.
    Τριτεκνος με εισόδημα 8.000 ευρώ, με σπίτι 130 τμ αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές.
    Ιδιοκτήτης ακινήτων τα οποία είναι ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα θα κερδίσουν την έκπτωση του 20%.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνιο Ωδείο-Εγγραφές νέας σχολικής χρονιάς 2014- 15




ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ για τη νέα Σχολική Χρονιά ξεκινούν από την
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Δευτέρα εως Παρασκευή 10.30 π.μ. - 1.00 μ.μ & 6.30 μ.μ- 9.00μ.μ.
Μπουφίδου 39 Λιβαδειά, Τηλ. 2261087570,6976861410

Το Τροφώνιο Ωδείο  ξεκινάει  τη χρονιά 2014-15  με νέα προγράμματα, νέες συνεργασίες νέες δραστηριότητες, με πολύ αγάπη στη μουσική, στο παιδί στην πόλη και τους ανθρώπους της, σε μια εποχή που όλοι έχουμε ανάγκη όλους ...


Οι σπουδές του Τροφώνιου Ωδείου απευθύνονται σε ενδιαφερομένους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4-6 ετών, στη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων θεωρητικών και Σύνθεσης.

Με την πεποίθηση πως η μύηση στο κόσμο της μουσικής συμβάλλει αποφασιστικά στη μόρφωση και εξυπηρετεί την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών,  είμαστε στη διάθεση των γονέων και των παιδιών , προκειμένου να δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τις σπουδές και το πλούσιο φάσμα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Για το Τροφώνιο Ωδείο   ΕΔΩ
Σχολές και Τμήματα        ΕΔΩ Διδάσκουν οι καθηγητές ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1923 από σεισμό 7,9 Ρίχτερ καταστρέφεται εντελώς η Γιοκοχάμα. Σκοτώνονται 142.000 άνθρωποι και 2,5 εκατομμύρια μένουν άστεγοι.

272 π.Χ. - Ο Βασιλεύς της Ηπείρου Πύρρος θανατώνεται στο Άργος.

1462 - Οθωμανικός στόλος φθάνει στη Μυτιλήνη, υπό τον Έλληνα εξωμότη βεζίρη Μαχμούτ πασά όπου και αρχίζει την πολιορκία του κάστρου της Μυτιλήνης που υπερασπίζονται οι Ενετοί.

1859 - Παρατηρείται η πρώτη ηλιακή έκρηξη από τον αστρονόμο Ρίτσαρντ Κάρινγκτον.

1865 - Ο Τζόζεφ Λίστερ πραγματοποιεί την πρώτη επιτυχή εγχείριση με τη χρήση αναισθητικού.

1870 - Διεξάγεται η Μάχη του Σεντάν, κατά τη διάρκεια του Γαλλοπρωσικού πολέμου. Ο Γαλλικός στρατός καταστρέφεται.

1887 - Ο Εμίλ Μπερλίνερ πατεντάρει το γραμμόφωνο.

1902 - Κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι η ταινία του Ζωρζ Μελιέ "Ταξίδι Στη Σελήνη", που θεωρείται η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

1902 - Έκρηξη λάβας από το ηφαίστειο Πελέ στη Μαρτινίκα, με απολογισμό 2.000 νεκρούς.

1914 - Η Αγία Πετρούπολη μετονομάζεται σε Πέτρογκραντ.

1917 - Α' Π.Π.: Οι Ιταλοί εκκενώνουν τα Ιωάννινα και την υπόλοιπη Νότιο Ήπειρο που είχαν καταλάβει.

1918 - Αρχίζει υπό τη διοίκηση Γάλλων η επιθετική ενέργεια ελληνικών μονάδων στον ευρύτερο ελιγμό της διασπάσεως του Μακεδονικού Μετώπου, τρέποντας σε φυγή τους Βουλγάρους.

1920 - Το Φιούμε ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος στην Ιταλία, από τον Γκαμπριέλε ντ' Ανούντσιο.

1926 - Νομιμοποιείται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1939 - Η Γερμανία επιτίθεται στην Πολωνία: Έναρξη του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου.

1944 - Τμήματα ανταρτών του ΕΔΕΣ επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στη θέση Ασπροχάλικο της οδού Φιλιππιάδας - Κεράσοβου και τη διαλύουν, προκαλώντας σ' αυτή σοβαρές απώλειες.

1946 - Οι Έλληνες καλούνται σε δημοψήφισμα και αποφασίζουν με ποσοστό 68% την επάνοδο του Βασιλιά Γεωργίου Β' που βρίσκεται στη Βρετανία. Από την ψηφοφορία απέχει το ΚΚΕ.

1948 - Ιδρύεται από τα Ηνωμένα Έθνη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

1951 - Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία υπογράφουν αμοιβαίο αμυντικό σύμφωνο με την ονομασία Συνθήκη ANZUS.

1956 - Εγκαινιάζεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η γέφυρα Τζων Μακάρθυ (John F. McCarthy), μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, με μήκος 8,8 χλμ.

1961 - Η πρώτη διάσκεψη των αδεσμεύτων κρατών διεξάγεται στο Βελιγράδι. Ιδρύεται το Κίνημα των Αδεσμεύτων.

1968 - Σεισμός πλήττει το Ιράν, με 2.000 νεκρούς (καταστρέφεται η πόλη Φερντόζ).

1969 - Ο συνταγματάρχης Μοαμάρ Καντάφι ανατρέπει με πραξικόπημα τον βασιλιά Ιντρίς, που παραθερίζει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει την εξουσία στη Λιβύη.

1973 - Αποχωρούν τα γαλλικά στρατεύματα από τη Μαδαγασκάρη.

1973- Από πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Χάφνια» στην Κοπεγχάγη χάνουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι.

1973- Αρχίζει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι.

1979-Ο "Πάιονιρ 11" γίνεται το πρώτο διαστημόπλοιο που επισκέπτεται τον πλανήτη Κρόνο όταν περνάει από αυτόν σε απόσταση 21.000 χλμ.

1981 -Ο Αντρέ Κολινγκμπά καταλαμβάνει την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο ανατραπείς πρόεδρος Νταβίντ Ντακό εγκαταλείπει τη χώρα.

1983 - Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένα κορεατικό επιβατικό αεροσκάφος KAL-007 καταρρίπτεται από ένα σοβιετικό μαχητικό όταν το πρώτο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης. Και οι 269 επιβαίνοντες σκοτώνονται

1988 - Δημιουργείται η ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη.

1991 - Το Ουζμπεκιστάν γίνεται ανεξάρτητο από τη Σοβιετική Ένωση.

1997 - Ανακοινώνεται από κοινή ομάδα Αμερικανών και Ρώσων επιστημόνων στις ΗΠΑ, η ανακάλυψη του σωματιδίου εξωτικού μεσονίου (νέο υποατομικό σωματίδιο).

1999 - Η Μιρέγια Μοσκόσο γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος του Παναμά.

2004 - Σφαγή στο Μπεσλάν: Αρχίζει η κρίση στο σχολείο του Μπεσλάν στην Οσετία, με την απαγωγή εκατοντάδων παιδιών από Τσετσένους αντάρτες κατά την εορτή στο σχολείο τους, για την έναρξη τηςνέας σχολικής χρονιάς.

2004- Παραιτείται από την πρωθυπουργία της Ισλανδίας, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ευρώπη, Ντέιβιντ Όντσον (1991-2004).

2006- Το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα που ολοκληρώνει την κίνηση για αποκλειστικές ψηφιακές μεταδόσεις στην τηλεόραση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εχασε τη μάχη με το θάνατο ο Αντώνης Βαρδής σήμερα τα ξημερώματα

Η ασθένεια του ήταν μακρά και δύσκολη. Τελικά ο Αντώνης Βαρδής απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα.

Ο κορυφαίος και εξαιρετικά δημοφιλής Αντώνης Βαρδής νοσηλευόταν επί δυο μήνες στο νοσοκομείο Υγεία, το οποίο και εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση.

Ο Αντώνης Βαρδής είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης. Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948 στο Μοσχάτο. Στα εφηβικά του χρόνια, συμμετείχε στο συγκρότημα "VICKINGS". Γιος του είναι ο επίσης τραγουδιστής, Γιάννης Βαρδής.

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρι. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS". Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.

Έχει συνεργαστεί με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχερίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία ,Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου,Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή. Μερικοί απο τους στιχουργούς που έχει συνεργαστεί είναι : o Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Μάνος Ελευθερίου,Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βασίλης Γιαννόπουλος, Μάνος Τσιλιμίδης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζατος, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Χρήστος Προμοίρας, Ανδρέας Αγγελάκης, Γιούλα Γεωργίου, Λίνα Δημοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου, Όλγα Βλαχοπούλου, Νίκο Παλαβιτσίνη κ.ά.

Το 2013 ο Αντώνης Βαρδής διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι και ξεκίνησε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις θεραπείες που ακολούθησε, χρειάστηκε το 2014 να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, μετά την οποία υπήρξαν ενδείξεις βελτίωσης της υγείας του. Παρ' όλ' αυτά η υγεία του γρήγορα επιδεινώθηκε καθώς η δεξιά πλευρά του παρέλυσε και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον οισοφάγο του. Μέχρι σήμερα ακολουθεί ειδικές θεραπείες και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του και άτομα από το στενό του περιβάλλον.

(βιογραφικό από τη Wikipedia)

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρι.

Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS". Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.

Έχει συνεργαστεί με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Νίκο Ρωμάνο, Λαυρέντη Μαχερίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία ,Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου,Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή. Μερικοί απο τους στιχουργούς που έχει συνεργαστεί είναι : o Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Μάνος Ελευθερίου,Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βασίλης Γιαννόπουλος, Μάνος Τσιλιμίδης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζατος, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Χρήστος Προμοίρας, Ανδρέας Αγγελάκης, Γιούλα Γεωργίου, Λίνα Δημοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου, Όλγα Βλαχοπούλου, Νίκο Παλαβιτσίνη κ.ά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και οι αρμοδιότητές τους


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 54 παρ. 4, 58, 59 και 282 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα
Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα
Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ. Α΄), αναφορικά με τον ορισμό των
Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 87, παρ. 3 του Ν. 3463/2006 ( ΦΕΚ Α’ 114/08-06-2006)
3. Τις διατάξεις του άρθρου 282 παρ. 16 του Ν.3852/2010, αναφορικά με τον
ορισμό της θητείας των αιρετών οργάνων.
4. Τις διατάξεις του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006),
όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με τα άρθρα 94,95 του
Ν.3852/2010
5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος
του δημοτικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι είναι εγγεγραμμένες οι
αντίστοιχες δαπάνες αντιμισθίας αιρετών στον προϋπολογισμό του 2014 και θα
εγγραφούν και στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2015.
6. Την υπ’αριθμ.23/2014 απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που
επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη
δημοτικών Αρχών στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων
7. Το Πρωτόκολλο ορκωμοσίας του Δημάρχου και των Δημοτικών και Τοπικών
Συμβούλων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, της 29ης Αυγούστου 2014
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
4. Ορίζει Διοικητικό Αντιδήμαρχο (Οικονομικών, Προγραμματισμού και Διαφάνειας) από
01/9/2014 μέχρι και 28-2-2017 τον Δημοτικό Σύμβουλο Πλειοψηφίας τον κ. Αραπίτσα
Γεώργιο του Ευαγγέλου, αναθέτοντας σ’ αυτόν τις πιο κάτω αρμοδιότητες:
1. Θα αναπληρώνει πλήρως τον Δήμαρχο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος
2. Συντονισμός Υπηρεσιών – υπαλλήλων
3. Μηχανοργάνωση Δήμου
4. Προγραμματισμός Έργου
5. Δαπάνες Προϋπολογισμού Τοπικών – Δημοτικών Κοινοτητών
6. Προμήθειες Αναλωσίμων
7. Βεβαίωση Δημοτικών Τελών
8. ΚΕΠ, e-ΚΕΠ
9. Βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας
10.Τέλεση πολιτικών γάμων
11.Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
12.Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός
13.Υπογραφή παντός εγγράφου που έχει σχέση με τις προαναφερόμενες στον
αντιδήμαρχο αρμοδιότητες
Σε περίπτωση απουσίας του Διοικητικού Αντιδήμαρχου τις αρμοδιότητές του
τις ασκεί ο Δήμαρχος.
2. Ορίζει Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής (Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πρασίνου)
από 01/9/2014 μέχρι 28-2-2017 τον Δημοτικό Σύμβουλο Πλειοψηφίας κο. Μπουζίκα
Κωνσταντίνο του Μόδεστου αναθέτοντας του τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Καθ’ύλην Αρμοδιότητες
1. Γραφείο κίνησης
2. Έλεγχος ποιότητας νερού
3. Συντήρηση οχημάτων
Κατά τόπο Αρμοδιότητες
(αφορούν την Δημοτική ενότητα Αλιάρτου)
1. Καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων
2. Δίκτυα άρδευσης-ύδρευσης
3. Συντήρηση πρασίνου
4. Συντήρηση παιδικών χαρών
5. Κοιμητήρια
6. Σήμανση, φωτισμός, πινακίδες
7. Εποπτεία τεχνικών έργων
8. Συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου και τις τοπικές κοινότητες
Πέτρας, Υψηλάντη, Σωληναρίου, Ευαγγελιστρίας
9. Υπογραφή παντός εγγράφου που έχει σχέση με τις προαναφερόμενες στον
αντιδήμαρχο αρμοδιότητες
Σε περίπτωση απουσίας του Αντιδήμαρχου Ποιότητας Ζωής τις αρμοδιότητές
του τις ασκεί ο Διοικητικός Αντιδήμαρχος
4. Ορίζει Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας από 01/9/2014 μέχρι 28-2-2017
τον Δημοτικό Σύμβουλο Πλειοψηφίας κο. Μαλέση Κωνσταντίνο του
Βασιλείου αναθέτοντάς του τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Καθ’ύλην Αρμοδιότητες
1. Αντιπυρική-αντιπλημμυρική προστασία
2. Πρόληψη –Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (σεισμός, καύσωνας,
παγετός κτλ)
Κατά τόπο Αρμοδιότητες
(αφορούν την Δημοτική ενότητα Θεσπιέων)
1. Καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων
2. Δίκτυα άρδευσης-ύδρευσης
3. Συντήρηση πρασίνου
4. Συντήρηση παιδικών χαρών
5. Κοιμητήρια
6. Σήμανση, φωτισμός, πινακίδες
7. Εποπτεία τεχνικών έργων
8. Εποπτεία Υπηρεσιών – υπαλλήλων
9. Συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες: Μαυρομματίου, Θεσπιών,
Λεονταρίου, Άσκρης, Νεοχωρίου
10.Υπογραφή παντός εγγράφου που έχει σχέση με τις προαναφερόμενες
στον αντιδήμαρχο αρμοδιότητες
Σε περίπτωση απουσίας του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας τις
αρμοδιότητές του τις ασκεί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και
Πολιτισμού
4. Ορίζει Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού από 01/9/2014 μέχρι 28-2-
2017 την Δημοτικό Σύμβουλο Πλειοψηφίας κα. Μπόγρη Ζαχαρούλα του Ιωάννη
αναθέτοντας της τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου
2. Εποπτεία της λειτουργίας των κοινωνικών Δομών του Δήμου
(ΚΑΠΗ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ)
3. Παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας των κοινωνικών δομών της
επιχείρησης (Βοήθεια στο σπίτι, Δημοτικός βρεφικός σταθμός).
4. Συντονισμός πολιτιστικών Συλλόγων και καταγραφή αναγκών.
5. Προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.
6. Υπογραφή παντός εγγράφου που έχει σχέση με τις προαναφερόμενες στον
αντιδήμαρχο αρμοδιότητες
Σε περίπτωση απουσίας του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και
Πολιτισμού τις αρμοδιότητές του τις ασκεί ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής
Προστασίας.
Από τους Αντιδημάρχους αντιμισθία θα λαμβάνουν οι κκ. Μπουζίκας Κων/νος και
Μαλέσης Κων/νος, και, ενώ δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία οι κ. Αραπίτσας Γεώργιος και
κα.Μπόγρη Ζαχαρούλα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 540 θέσεις μονίμων στον ΔΕΔΔΗΕ -Αναλυτικά οι θέσεις και πώς θα γίνει η μοριοδότηση

Mέσα στο Σεπτέμβριο θα τρέξει ο διαγωνισμός για την πλήρωση 540 θέσεων μόνιμου προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Εταιρεία Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), από τον ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις αφορούν υπερησίες του ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά. Ο φορέας αναζητά συγκεκριμένα:

    100 διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς,
    90 Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και
    283 Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων αποτελεί η εμπειρία αλλά και η εντοπιότητα για τις θέσεις στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές. Συγκεκριμένα, οι 120 απο τις θέσεις ΠΕ, οι 68 από τις ΤΕ και οι 198 από τις ΔΕ έχουν ως κριτήριο την εμπειρία.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 118 θα καλυφθούν από πολύτεκνους, τρίτεκνους και παιδιά αυτών, παλιννοστούντες Ποντίους και γενικά ομογενείς.

Δείτε πατώντας ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές αλλά και επισημάνσεις απο τον Σταμάτη Χαλβατζή




        Με αφορμή την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου 2014 – 2019, ευχόμαστε σε όλους  τους εκλεγμένους  δημοτικούς  και τοπικούς συμβούλους  καλή υγεία και δύναμη, για μια δημιουργική θητεία προς όφελος του Δήμου μας και των συνδημοτών μας.
        Βεβαίως είναι γνωστό σε όλους μας ότι η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ως αποτέλεσμα μιας ανάλγητης και καταστροφικής  πολιτικής  λιτότητας,  έχει περιθωριοποιήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας οικονομικά και εργασιακά, εκτοξεύοντας  την ανεργία, ειδικότερα των νέων, σε εφιαλτικά για την ισορροπία της κοινωνίας νούμερα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα  που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Ελπίζουμε σε μια αγωνιστική και διεκδικητική παρουσία  όλων μας, για την αναστροφή και την ανατροπή αυτής της πορείας εξαθλίωσης .
          Από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι της  δημοτικής  παράταξης  «Δήμος Θηβαίων – Ώρα ευθύνης», έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και των υποχρεώσεων τις οποίες  αναλαμβάνουμε έναντι του Δήμου και των συμπολιτών μας και  δηλώνουμε προσήλωση στα καθήκοντά μας, με καθημερινή παρουσία, συμμετοχή και αγωνιστική διεκδίκηση της  προστασίας  του « γενικότερου συμφέροντος».
         Υπηρετώντας  την  θέση της  « αξιωματικής  αντιπολίτευσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, όχι μόνον έναντι αυτών που μας ψήφισαν, αλλά του συνόλου των συμπολιτών μας να καταθέσουμε προτάσεις και να διεκδικήσουμε  λύσεις  για το σύνολο των θεμάτων που εισηγηθήκαμε κατά την προεκλογική περίοδο, να συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα πλαίσιο κοινής δράσης και αμοιβαίου σεβασμού της διαφορετικής αντίληψης, για το καλό του πολίτη και την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην πρόοδο του Δήμου.
          Παράλληλα όμως θα ελέγχουμε τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής με βάσει τις αρχές  της  διαφάνειας, της ισονομίας, της κοινωνικής μέριμνας  για την προστασία των αδυνάτων, της προστασίας του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος και της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πιστεύω μας είναι ότι, ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν περιορίζεται  σε αρνητικές και καταγγελτικές  συμπεριφορές, αλλά και σε γόνιμο και διεκδικητικό διάλογο, με δημιουργική και προοδευτική κατεύθυνση, όπως επιβάλλει η δημοκρατική ευαισθησία μας.
              Βεβαίως πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε προς τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο, ότι:
-      Η «συμπόρευση»  έχει ως  προαπαιτούμενα:  τον ειλικρινή διάλογο,  την  συναντίληψη  και την συναπόφαση   Χωρίς  αυτά η συμπόρευση είναι όχι απλά αδύνατη, αλλά καταστροφική για τον Δήμο και τους συμπολίτες μας.
-    Η  τελετή  ορκωμοσίας αφορούσε στο σύνολο των νεοεκλεγέντων στο Δήμο και η δημοκρατική συμπεριφορά επιβάλλει συμμετοχή και παρουσίαση όλων των απόψεων αναλογικά. Οι  ηγεμονικές συμπεριφορές αφορούν άλλου τύπου καθεστώτα και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Εν αρχή αυτά  και ελπίζουμε  να  ληφθούν  υπόψιν  για  την  συνέχεια.

«Δήμος Θηβαίων – Ώρα  ευθύνης
   Γραφείο  Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση

Με εξαίρεση τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, στην υπόλοιπη χώρα την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, περιμένουμε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα οι όποιες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Το σκηνικό του καιρού συμπληρώνεται από πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα δυτικότερα τμήματα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Αναλυτικά,η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Τρίτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και αργότερα στην ανατολική, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην Θράκη.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τόκα 6 μποφόρ και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με βαθμιαια εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές η πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές, οι όποιες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ