Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αύγουστος, στην Κοιλάδα των Μουσών-βίντεο

   Τα τελευταία χρόνια η Άσκρη, χαρίζει ποιότητα και ομορφιά, με τις μοναδικές εκδηλώσεις στην Κοιλάδα των Μουσών, στην πλατεία του χωριού και στο Πνευματικό Κέντρο, χαρίζει ποιότητα και ομορφιά, εκδηλώσεις που τόσο ανάγκη έχει η εποχή μας.

      Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου, τα λεγόμενα “Μουσεία”, ήταν απόλυτα επιτυχείς, όπως τούτο εκφράσθηκε από όσους τις παρακολούθησαν. Παρουσιάσθηκε μειωμένη σχετικά προσέλευση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οφειλομένη κυρίως στον χωματόδρομο.  Στην εκδήλωση όμως της πλατείας, για την Άσκρη του Ησιόδου, συμμετείχαν όλοι.

      Οι εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο, 9 Αυγούστου, με την αναφορά στις Μούσες. Εννέα κοπέλες από την Άσκρη και τα γύρω χωριά, με την ομορφιά, τη χάρη, την καθαρότητα λόγου και το χορό καθήλωσαν το αρχαίο θέατρο. Μαζί τους και οι άλλοι συντελεστές της παράστασης, από διάφορα μέρη της Βοιωτίας.

Δείτε το video.



      Μετά την αναφορά στις Μούσες, ακολούθησε η παρουσίαση του Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, όπου με ένα διδακτικό και λυρικό τρόπο παρουσίασε τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής.

      Την Κυριακή ο Φιλάργυρος του Μολιέρου. Μία καταπληκτική κωμωδία που πρόσφερε τόσο γέλιο.

      Τη Δευτέρα η Αντιγόνη. Η κατάρρευση του Κρέοντα, όταν πάνω από την ηθική έβαλε τα συμφέροντα, πρέπει να προβληματίζει τους άρχοντες.

      Την Κυριακή, 17 Αυγούστου η Άσκρη του Ησιόδου. Το ενδιαφέρον θέμα, η αναλυτική παρουσίαση και το διδακτικό στυλ, καθήλωσαν κυριολεκτικά το ακροατήριο.

      Χορηγοί των εκδηλώσεων τα “Σωληνουργεία Κορίνθου” και τα “Οινοποιεία Ζαχαρία”.

      Το ραντεβού δόθηκε για τον Αύγουστο του 2015. Μέχρι τότε συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα.

      Οργάνωση: Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών.





   
Διαβάστε Περισσότερα »

4 προσλήψεις στον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,
συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού
προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του ΝΠΔΔ «Δημοτικός
Οργανισμός Θήβας», που εδρεύει στη Θήβα – ΒΟΙΩΤΙΑ

2 ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
1 ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
1 ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3
και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς
πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια
αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην
ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ 3, Τ.Κ. 32 200
ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, υπόψιν κ. Μπάκα Κων/νου (τηλ. επικοινωνίας: 2262023970).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων
κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την
αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο
κατηγορίας προσωπικού (ΤΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών
προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση
ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω
διαδικασία.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες
ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της
παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας,
στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του
δήμου Θήβας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις
εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας
ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η
λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού




Με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014 – 2015 από την 15.09.2014 στην 01.10.2014.

Αντιστοίχως, η ημερομηνία λήξης του προγράμματος παρατείνεται μέχρι την 30.09.2015.
Δικαιούχοι και όροι του προγράμματος

1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:

α) εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρ. 3 του ν.678/1977, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (συνεισπραττόμενη με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορά 0,35%),

β) άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),

γ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.

2. Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015:

α) οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία και

β) οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρ. 4 της παρούσας.

3. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:

α) τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,

β) τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως,

γ) τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα. Για τα τέκνα της κατηγορίας αυτής η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού του άρθρου 5 της παρούσας που τα αφορά ενεργοποιείται από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και έπειτα,

δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,

ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α΄ έως δ΄ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής της Δημόσιας Πρόσκλησης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα: Η μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία

Η Μάχη της Πέτρας υπήρξε η τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς. Την εποχή εκείνη ήταν μία στενή δίοδος, που σχημάτιζαν οι όχθες της Λίμνης Κωπαΐδας και το βουνό Ζαγαρά (Ελικών). Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, που κατά περίεργη συγκυρία έθεσε τέρμα στον Αγώνα, τον οποίον είχε αρχίσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος, με τη διάβαση του Προύθου στις 24 Φεβρουαρίου 1821.

Το καλοκαίρι του 1829, η Πελοπόννησος με τα νησιά και μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας είχαν απελευθερωθεί. Τη διακυβέρνηση των περιοχών αυτών είχε αναλάβει με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ο Ιωάννης Καποδίστριας. Πρώτο μέλημα του Κυβερνήτη ήταν η δημιουργία τακτικού στρατού και η εκκαθάριση της Στερεάς Ελλάδας από τα υπολείμματα των Οθωμανών. Ο Καποδίστριας είχε πληροφορίες ότι στο μελλοντικό ελληνικό κράτος θα συμπεριλαμβάνονταν όσες περιοχές θα είχαν απελευθερωθεί δι' ιδίων δυνάμεων.

Οι Έλληνες ήταν απογοητευμένοι με τη Συνθήκη του Λονδίνου (10/3/1829), που προέβλεπε ελληνικό κράτος με σύνορα τη γραμμή Παγασητικού - Αμβρακικού, υπό την επικυριαρχία του σουλτάνου. Όμως, το ξέσπασμα του ρωσοτουρκικού πολέμου τούς αναπτέρωσε το ηθικό, καθώς πίστευαν ότι η φορά των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική και η εθνική ανεξαρτησία δεν θα αργούσε.

Τον Αύγουστο του 1829 ο τουρκαλβανός πολέμαρχος Ασλάν Μπέης Μουχουρδάρης, σταλμένος από τη Λάρισα με 4.000 άνδρες, προέλασε ανενόχλητος και διαμέσου Λαμίας και Θήβας έφθασε στην Αθήνα. Στόχος του, να ανεφοδιάσει τη φρουρά της Ακροπόλεως και στη συνέχεια να οδηγήσει στη Θράκη όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για την αντιμετώπιση του ρωσικού κινδύνου. Αφού συγκέντρωσε περί τους 7.000 άνδρες, άρχισε την προς βορρά πορεία του. Μαζί του ήταν και ο Οσμάναγας Ουτσιάκαγας, επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων της Αττικής.

Ο Υψηλάντης είχε πληροφορηθεί έγκαιρα τις προθέσεις των Τούρκων και επέλεξε τη στενή δίοδο της Πέτρας για να εμποδίσει το πέρασμα του εχθρού, που διέθετε πυροβολικό και ισχυρές δυνάμεις πεζικού και ιππικού. Η ελληνική δύναμη εμφανίσθηκε στην περιοχή στις 28 Αυγούστου. Ανερχόταν σε περίπου 3.000 άνδρες και ήταν χωρισμένη σε 4 χιλιαρχίες. Για πρώτη, ίσως, φορά οι Έλληνες παρουσίασαν τακτικό στρατό, που οφείλεται στις στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις του Καποδίστρια, με τη δημιουργία το 1828 του Λόχου των Ευελπίδων. Ο Υψηλάντης είχε σχέδιο για τη μάχη, προχωρώντας σε πρώτη φάση στην κατασκευή οχυρωματικών έργων.

Το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου φάνηκε, επιτέλους, ο τουρκικός στρατός, που στρατοπέδευσε σε μικρή απόσταση από τις ελληνικές δυνάμεις. Τα χαράματα της 12ης Σεπτεμβρίου το σύνολο των τουρκικών δυνάμεων κινήθηκε εναντίον των ελληνικών οχυρωματικών θέσεων. Ένα βήμα πριν από την εισπήδηση των οχυρωμάτων, οι Τούρκοι δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από τους Έλληνες, οι οποίοι στη συνέχεια βγήκαν από τα χαρακώματα και με τα ξίφη τους επέπεσαν επί των επιτιθεμένων. Οι τουρκαλβανοί άτακτοι γρήγορα υποχώρησαν, παρασύροντας και τους υπόλοιπους Τούρκους, που κινδύνευαν να περικυκλωθούν.

Η Μάχη της Πέτρας, παρότι δεν επέφερε την τελειωτική ήττα του εχθρού, αποτελεί οπωσδήποτε λαμπρή νίκη των ελληνικών όπλων. Το ηθικό των Τούρκών καταρρακώθηκε, ενώ δεν πέτυχαν και τον στόχο τους να διαβούν το στενά. Οι απώλειες και από τις δύο πλευρές δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. Οι Έλληνες είχαν 3 νεκρούς και 12 τραυματίες, ενώ οι Τούρκοι άφησαν στο πεδίο της μάχης περίπου 100 νεκρούς και 4 σημαίες.

Την επομένη της μάχης (13 Σεπτεμβρίου) ο τούρκος διοικητής Οσμάναγας Ουτσιάκαγας, που ενδιαφερόταν να εκτελέσει τις διαταγές της Πύλης και να βρεθεί στη Θράκη, προσφέρθηκε να συνθηκολογήσει με τους Έλληνες, προκειμένου να περάσει τα στενά της Πέτρας. Οι Έλληνες δέχθηκαν, υπό τον όρο να παραδώσουν την περιοχή από τη Λιβαδιά ως τις Θερμοπύλες και την Αλαμάνα. Έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν όλη τη μέρα, η συνθήκη υπογράφηκε τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Σεπτεμβρίου.

Οι Τούρκοι θα παραχωρούσαν όλη την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και τη Χαλκίδα. Οι Έλληνες, από την πλευρά τους, ανέλαβαν την υποχρέωση να αφήσουν τον εχθρό να διέλθει ακωλύτως από το στενό της Πέτρας. Και εκτέλεσαν στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου 1829. Την ίδια ημέρα οι ηττημένοι του ρωσσοτουρκικού πολέμου, Τούρκοι, υπέγραφαν τη συνθήκη της Ανδριανουπόλεως με την οποία ουσιαστικά αναγνώριζαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Η Μάχη της Πέτρας έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί ήταν η πρώτη και μοναδική φορά κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του '21, που μία επίλεκτη τουρκική στρατιά συνθηκολόγησε επί του πεδίου της μάχης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου, ζει μέσα στις στάχτες


Η απίστευτη ιστορία του Ludvik Dolezal. Ένα βράδυ έκαψε τα πράγματά του και από τότε κοιμάται στις στάχτες

Ο Ludvik Dolezal, είναι ένας 58χρονος Τσέχος. Πριν από χρόνια είχε μια φυσιολογική ζωή σαν όλους τους άλλους ανθρώπους. Δούλευε ως επόπτης τροφίμων και είχε έναν ικανοποιητικό μισθό. Όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος εντελώς ξαφνικά (λένε οι παλιοί του φίλοι) ένα βράδυ έκαψε τα πράγματα του, παράτησε το σπιτικό του και εξαφανίστηκε.

Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, χάθηκε από όλους. Φίλους, γνωστούς, συγγενείς. Μέχρι που εντελώς ξαφνικά μετά από πάρα πολύ καιρό, σχεδόν ενάμιση χρόνο, τον είδε ένας ξάδερφος του, να τριγυρνά ρακένδυτος σε μια κακόφημη συνοικία της Οστράβας. Έτρεξε αμέσως και του μίλησε. Ο Dolezal, αρχικά αιφνιδιάστηκε μέχρι που κάθισε και είπε ολόκληρη την ιστορία του και γιατί τα παράτησε.

Ο Dolezal, είναι πυρομανής. Ό, τι βρει το καίει. Ακόμη και εκεί που κοιμάται, έχει κάψει τα πάντα και ξαπλώνει πάνω στις στάχτες: «Δεν μπορώ να αντισταθώ στο να καίω πράγματα. Μου αρέσει η θράκα, μου αρέσει να κοιμάμαι στις στάχτες. Με κρατάνε ζεστό τις κρύες νύχτες.»

Ο ξάδερφος του ενημέρωσε τις αρχές και ύστερα από λίγες εβδομάδες ο Dolezal, εξετάστηκε από την Πρόνοια και ειδικούς ψυχολόγους. Μάταια προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να κάνει μπάνιο. Ο Dolezal, «είναι μια κινητή εστία μικροβίων» θα πει στην daily mail, ένας γιατρός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Τελικά η Πρόνοια του έβγαλε ένα κονδύλι 100 ευρώ το μήνα προκειμένου να έχει κάτι να τρώει. Τους πρώτους μήνες τα λεφτά έγιναν προσάναμα για τη φωτιά και τα κατάπιαν οι στάχτες.

Μέχρι που η κοινωνική λειτουργός αποφάσισε τα χρήματα να δίδονται σε ένα τοπικό εστιατόριο κοντά στη γέφυρα που μένει, έτσι ώστε ο Dolezal, να έχει ένα πιάτο φαγητό και να μην υπάρχει ο φόβος να κάψει τα λεφτά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε Σηφάκη ο Λεβαδειακός!


Σε συμφωνία με τον Μιχάλη Σηφάκη ήρθε ο Λεβαδειακός την τελευταία μέρα των μεταγραφών ελεύθερων παικτών. Υπέγραψε για 1+1 χρόνο ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Σημαντική ενίσχυση της τελευταίας στιγμής από τον Λεβαδειακό.

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών (ελεύθερων παικτών) οι Βοιωτοί ήρθαν σε συμφωνία με τον διεθνή τερματοφύλακα, Μιχάλη Σηφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, με την προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

15η Τακτική Συνεδρίαση ΔΣ Δήμου Θηβαίων

    Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 26916/11-9-2014 πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  17  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.    Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία : «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.)».

2.    Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.).

3.    Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Θήβας (ΔΗΚΕΘ).

4.    Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ.Θηβαίων και επιλογή παραγωγικών τάξεων που θα συμμετάσχουν στη σύνθεσή της.

5.    Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Σχολική Επιτροπή των  Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου αυτής.

6.    Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Σχολική Επιτροπή των  Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου  αυτής.

7.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος για τον ΕΝΦΙΑ μετά από πρόταση του συνδυασμού «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ».

8.    Oρισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

9.    Ορισμός εκπροσώπου του Δ.Θηβαίων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β.  Α.Ε.» (Διαχείριση & Διοίκησης Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Ανώνυμη Εταιρεία), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2545/97 και των αρθ.21, 22 του καταστατικού της «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.».

10.    Απόφαση περί συμμετοχής του νέου διευρυμένου Δήμου Θηβαίων ως μέλος στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων με την επωνυμία «Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» και εκλογής τριών (3) αντιπροσώπων του Δήμου Θηβαίων στο Σύνδεσμο».

11.    Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου ως εκπροσώπου στην Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας».

12.    Ορισμός δυο (2) Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κληροδοτήματος ΣΤΑΜΑΤΗ».

13.    Oρισμός εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην Επιτροπή καταλληλότητας για την επιλογή οικοπέδου ανέγερσης διδακτηρίου ή μίσθωσης σχολικών ακινήτων.

14.    Ορισμός δυο (2) Δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Εκποίησης κινητών και ακινήτων πραγμάτων του Δήμου Θηβαίων.

15.    Ορισμός δυο (2) Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του τοπικού συντονιστικού οργάνου της «Πολιτικής Προστασίας».

16.    Έγκριση νέας παράτασης εργασιών για το έργο : «Δημοτική Οδοποία» στη Δ.Ε. Βαγίων του Δήμου Θηβαίων.

17.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών  για το έργο : «Βελτίωση – ανάπλασης Κεντρικής Πλατείας Τοπ. Κοιν.Λεύκτρων Δ.Θηβαίων».

18.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 39.500,00€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά 8η εντολή ΣΑΤΑ 2014 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες (χρηματ.εντολη 31828/2014).

19.    Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών  στον Γεώργιο Ζήση του Κων/νου, κατοίκου Μελισσοχωρίου.

20.    Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών  στην Σοφία Ρόκα του Παναγιώτη, κατοίκου Λεύκτρων.

21.    Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών  στην Ευαγγελία Κόντου του Παναγιώτη, κατοίκου  Λεύκτρων.


                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μισθό πιστεύεις ότι παίρνει τώρα ο Στουρνάρας;


Φανταστείτε ο μισθός που λαμβάνει σήμερα είναι μειωμένος κατά 30 τις εκατό

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο από την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι:

Οι αποδοχές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με το άρθρο 29 του έχοντος ισχύ νόμου Καταστατικού της και επισημαίνεται ότι «ο νέος διοικητής Γιάννης Στουρνάρας ακολουθεί την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Γ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και ακολούθως 30% των αποδοχών του, με αποτέλεσμα ο καθαρός μισθός του να είχε διαμορφωθεί προ της αποχωρήσεως του σε 7.342 ευρώ μηνιαίως».

Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι «ο διοικητής της ΤτΕ λαμβάνει εκ παραλλήλου την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του οργάνου, η οποία ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ καθαρά, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτονται απολογιστικά βάσει παραστατικών».
parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος που βούτηξε από τη γέφυρα της Χαλκίδας: Θέλω να εργαστώ και δεν με αφήνουν

«Είμαι στην Ελλάδα νόμιμα και ζητώ να εργαστώ» λέει, μεταξύ άλλων, ο 27χρονος Πακιστάνος, που πήδηξε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
Το θάνατο φαίνεται να ξεγέλασε ο 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος, χθες το βράδυ, προέβη στο απονενοημένο διάβημα, πηδώντας από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

Την πράξη του την σκεφτόταν έντονα το τελευταίο διάστημα αφού, όπως ανέφερε στο protothema.gr, αν και βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, έχοντας πολιτικό άσυλο, οι Αρχές δεν του δίνουν κάρτα εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει.

Η ιστορία του συγκλονίζει, καθώς ο αποφασισμένος Σουφιάν Αρσχάν προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του, πηδώντας στις 10 το βράδυ της Πέμπτης από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

Πριν πάρει την απόφασή του και ενώ βρισκόταν στη γέφυρα, ο 27χρονος τηλεφωνούσε επίμονα στον 22χρονο αδερφό του, για να του ανακοινώσει την απόφασή του, όμως εκείνος είχε κλειστό το κινητό τηλέφωνό του.



Ο Σουφιάν τότε τηλεφώνησε στη σπιτονοικοκυρά του: «Έγω φεύγω τώρα, είμαι στη γέφυρα και θα πέσω... Θέλω να πεθάνω!» είπε ο απελπισμένος Πακιστανός και συνέχισε, λέγοντάς της: «Μην ανησυχείς για τα ενοίκια, θα στα δώσει ο αδερφός μου», πριν της κλείσει το τηλέφωνο.

Στις δηλώσεις του ο 27χρονος τονίζει πως η γυναίκα, ακούγοντας τα λόγια του, αμέσως προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά μάταια, καθώς εκείνος είχε πάρει την απόφασή του και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Αφού έπεσε στο κρύο νερό και κατάφερε να ζήσει, ο Σουφιάν κολύμπησε μέχρι το νησί όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Χαλκίδας.

Περίπου στη 1 τα ξημερώματα βρήκε το νυχτοφύλακα των εγκαταστάσεων, από τον οποίο ζήτησε νερό.

Ο άνθρωπος ξαφνιαφνιάστηκε από τον... απρόσμενο επισκέπτη, τον περιποιήθηκε και του έδωσε νερό. Αμέσως μετά, τον μετέφερε απέναντι στη Χαλκίδα, περίπου στις 5 τα ξημερώματα.



Ο Σουφιάν γύρισε με τα πόδια στο σπίτι του και έπεσε για ύπνο, ενώ το λιμενικό της Χαλκίδας τον έψαχνε στα νερά κάτω απο τη γέφυρα...

Το πρωί, αφού ξύπνησε, μετέβη με τη σπιτονοικοκυρά του στο λιμεναρχείο, προκειμένου να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.



Ο Σουφιάν Αρσχάν τόνισε στο protothema.gr πως, ενώ ζει νόμιμα στη χώρα μας, δεν μπορεί να εργαστεί: «Έχω διαβατήριο, έχω ΑΜΚΑ, έχω ΑΦΜ και δεν μου δίνουν κάρτα εργασίας. Ζω σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν άντεξα άλλο».

«Έκανα προσπάθειες να βγάλω κάρτα εργασίας, αλλά από το 2012 έχουν σταματήσει να δίνουν» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο 27χρονος Πακιστανός.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Αλίαρτο και Σχηματάρι για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Αλίαρτο Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (11-09-2014) το βράδυ στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθη, χθες (11-09-2014) το βράδυ στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς νερό τα Βάγια-Αγανακτισμένοι οι πολίτες από τις διακοπές που δεν έχουν τελειωμό



Χαμός γίνεται στα Βάγια  με τις συνεχόμενες και απαράδεκτες διακοπές στην υδροδότηση.Δεκάδες είναι οι καταγγελίες στο Permissospress από αγανακτισμένους πολίτες των  Bαγίων.  Οι δημότες  είναι εξοργισμένοι με τις συνεχείς διακοπές νερού και χωρίς ενημέρωση  καθώς κάθε τρεις και λίγο σταματά η παροχή νερού εξαιτίας όπως λένε οι υπεύθυνοι  βλαβών του δικτύου.

Ο Δήμος Θηβαίων πρέπει να βγει  και να εξηγήσει  επιτέλους τι τελικά συμβαίνει αλλά και άμεσα να δώσει  λύση στο τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα και να αφήσουν τις ιστορίες βλάβες και άλλα τέτοια πανηγύρια…καταγγέλουν οι κάτοικοι των Βαγίων



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 – Ακύρωση Παράστασης



Σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Λιβαδειάς «Η Ωραία Μαμά» του Γρηγορίου Ξενόπουλου που είχε προγραμματισθεί να παρουσιαστεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου εξαιτίας σοβαρού κωλύματος ενός εκ των πρωταγωνιστών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται σιτάρι Ζέα

Πωλείται σιτάρι Ζέα εσοδείας 2014


Τηλ. για   παραγγελίες 6948090909
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ηλιακές καταιγίδες κατευθύνονται στη Γη

Δεν θα προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στις τηλεπικοινωνίες
Δύο ηλιακές καταιγίδες αναμένεται να χτυπήσουν τη Γη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο για τις προβλέψεις του διαστημικού καιρού, χωρίς όμως να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις τηλεπικοινωνίες.

Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της γεωμαγνητικής έντασης που αναμένεται, αυτές οι καταιγίδες «θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στις ραδιοεπικοινωνίες και τα σήματα GPS, καθώς και προβλήματα στην τάση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο Τόμς Μπέργκερ διευθυντής του Κέντρου Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού. Αλλά «τα προβλήματα που θα επιφέρουν οι διαστημικές καταιγίδες θα είναι διαχειρίσιμα χωρίς να προκαλούν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» συμπλήρωσε

Αυτές οι καταιγίδες είναι το αποτέλεσμα των δύο στεφανιαίων εκρήξεων μάζας στην επιφάνεια του ήλιου με την πρώτη να σημειώνεται το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ενώ η δεύτερη και πιο ισχυρή ακολούθησε δυο ημέρες αργότερα. Από τις δυο διαστημικές καταιγίδες αναμένεται να δημιουργηθούν εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον ουρανό της Βόρειας Αμερικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά το βράδυ της Παρασκευής.

Το 2012, μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πέρασε στενά από τη Γη και θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά όλα τα ηλεκτρικά δίκτυα του «σύγχρονου πολιτισμού και να τα φέρει πίσω στο δέκατο όγδοο αιώνα» αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο NASA. Η καταιγίδα, πέρασε στις 23 Ιουλίου του 2012, ήταν η πιο ισχυρή τα τελευταία 150 χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 λαμβάνει χώρα η Μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία, η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.



1185 - Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος γίνεται αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1675 - Οι Μανιάτες καταλαμβάνουν από τους Τούρκους το φρούριο του Πασαβά Λακωνίας.

1683 - Συνασπισμός ευρωπαϊκών δυνάμεων νικά τον οθωμανικό στρατό στη μάχη της Βιέννης.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει στρατό στο Αίγιο.

1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι Υδραίοι πλοίαρχοι Τζερεμές και Θεόδωρος συλλαμβάνουν τουρκικό πλοίο που μετέφερε τροφές στο πολιορκούμενο Ναύπλιο.

1829 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Μάχη της Πέτρας με περιφανή νίκη των Ελλήνων στο στενό Πέτρας (μεταξύ Θηβών και Λιβαδειάς). Αυτή ήταν και η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.

1885 - Κηρύσσεται επιστράτευση και κινητοποίηση του Ελληνικού Στρατού προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα Θεσσαλίας-Μακεδονίας.

1906 - Παραιτείται ο αρμοστής της Κρήτης πρίγκιπας Γεώργιος και αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.

1916 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Ναύαρχο Κουντουριώτη φθάνουν στα Χανιά.

1943 - Τμήματα ανταρτών υπό τον Καπετάν Μπαντουβά, μετά οκτάωρο σκληρό αγώνα, αποκρούουν ισχυρές γερμανικές επιθέσεις στη Σύμη Βιάνου του Νομού Ηρακλείου, προκαλώντας σ' αυτές σοβαρές απώλειες.

1944 - Οι αντάρτες του Άρη Βελουχιώτη σφαγιάζουν 1.450 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στον Μελιγαλά Κορινθίας.

1953 - Ο Νικήτας Σεργκέγιεβιτς Χρουτσώφ αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα του Κ.Κ.Σ.Ε..

1980 - Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόφαση του ΣτΕ «κλείνει» -προσωρινά- τα καταστήματα την Κυριακή




    Δεκτή έκανε το ΣτΕ την αίτηση εμπόρων και υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κρίνοντας ότι έμποροι, καταστηματάρχες και υπάλληλοι «θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη».


Κατά συνέπεια τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να... εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει επαγγελματικές Ομοσπονδίες εμπόρων, ιδιωτικών υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στην Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης (7.7.2014) που επιτρέπει πιλοτικά για ένα έτος την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατά συνέπεια, προσωρινά, τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει οι έμποροι, κλπ, η οποία θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Η οριστική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κλπ θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη.

Πιο αναλυτικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Μαρία Καρακανώφ, έκρινε ότι η ηθική βλάβη των εμπόρων, υπαλλήλων, κλπ που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».

Ακόμη, αναφέρεται ότι η οικονομική βλάβη όσων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ «πιθανολογείται επίσης ως ανεπανόρθωτη, ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη, από τα προσκομισθέντα από αυτούς στοιχεία και μελέτες αρμοδίων ερευνητικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκτιμώμενα υπό το φως της κοινώς γνωστής οικονομικής κρίσεως, τα στοιχεία δε αυτά δεν αμφισβητούνται ούτε αποκρούονται από τη διοίκηση».

Παράλληλα, οι δικαστές σημειώνουν ότι «η επίκληση εκ μέρους της διοικήσεως της εξαγωγής συμπερασμάτων από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ως λόγου δημοσίου συμφέροντος κωλύοντος τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, δεν δύναται να αντισταθμίσει την πιθανολογούμενη βλάβη των αιτούντων (εμπόρων, κλπ), πολλώ μάλλον καθ' όσον η διοίκηση δεν επικαλείται ούτε προσκομίζει στοιχεία ή μελέτες επί των οποίων δύναται να θεμελιωθεί προσδοκία θετικών αποτελεσμάτων από το επίμαχο μέτρο».

Επίσης οι δικαστές επικαλούνται στην απόφασή τους στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση κατά τις Κυριακές, αλλά και στατιστικά στοιχεία από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για την απασχόληση εργαζομένων, την πορεία της κερδοφορίας κατά την λειτουργία των καταστημάτων την εβδόμη ημέρα, από έρευνα του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ (τα στοιχεία προσκομίσθηκαν από τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ).

Αντίθετα, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τονίζεται ότι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί των εμπόρων, κλπ, δεν κρίνονται «προδήλως βάσιμοι».

Μεταξύ αυτών των ισχυρισμών είναι ότι παραβιάζεται η υπερνομοθετικής ισχύος διεθνής σύμβασης της Γενεύης που καθιερώνει την Κυριακή ως ημέρα αργίας και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 94/104/1993) και ότι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ως προς την ανάγκη εξυπηρέτησης του αυξημένου αριθμού τουριστών και τις Κυριακές, ότι μπορεί με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να οριστούν οι περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τμ και υπό τον όρο να μην ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, να μη λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εκπτωτικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλαλούμ με το συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ -Πώς θα πληρώσουν όσοι δικαιούνται έκπτωση

Από μια μακροσκελή ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις που θα γίνουν, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο ούτε στη μια ούτε στην άλλη υπάρχει η πληροφορία που «καίει» όσους περιμένουν την επανεκκαθάριση του φόρου τους: Το πότε θα γίνει ο συμψηφισμός με τις δόσεις που θα αρχίσουν να πληρώνουν σε κάθε περίπτωση από τις 29 του μήνα!

Αν και το ερώτημα έχει τεθεί από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστό ότι μεταφέρεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, όπως και το ότι οι διορθώσεις στο Ε9 θα γίνουν εκ των υστέρων, η ΓΓΔΕ δεν έχει απαντήσει ακόμα γιατί πολύ απλά δεν ξέρει! Αν ανατρέξει, δε, κανείς στην ανακοίνωση που αποτυπώνει βήμα- βήμα τη διαδικασία των διορθώσεων και «απλώνει» το χρονοδιάγραμμα έως το τέλος Νοεμβρίου, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πριν από το Δεκέμβριο δεν θα πρέπει να αναμένονται συμψηφισμοί, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποφασιστεί ο συμψηφισμός να γίνει με την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή στο τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διασταυρώσεις που απαιτούνται (π.χ. για το ποια ακίνητα ήταν πράγματι μη ηλεκτροδοτούμενα την περασμένη χρονιά).

Σε εκκρεμότητα είναι, επίσης, οι οδηγίες της ΓΓΔΕ για το πώς θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι τις διορθώσεις στο Ε9, όταν ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων. Το κρίσιμο είναι αφενός η ορθή συμπλήρωση των στοιχείων για τα ημιτελή κτίσματα, τα οποία έχουν έκπτωση 60% αφετέρου η συμπλήρωση των στοιχείων των «κενών» που έχουν έκπτωση 20%. Επανέλεγχος θα χρειαστεί, επίσης, στα στοιχεία που αφορούν στα χαρακτηριστικά των ακινήτων- όπως ο όροφος, οι προσόψεις, ο ακριβής γεωγραφικός προσδιορισμός τους- αλλά και στα εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων, καθώς παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις η επιβολή ακέραιου του φόρου σε δύο υπόχρεους που έχουν το 50% της κυριότητας έκαστος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Κ. ΦΟΥΧΤΕΛ
 Με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας(Α.Ρ.Κ.Θ.), δηλώνει:
“Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, η τελευταία πρωτοβουλία της, κατ’ ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ξεπερνά κάθε όριο. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της ορκωμοσίας τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα του Δήμου.

Τη στιγμή που ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Υπουργός Εσωτερικών πρέπει να απαντήσει : Πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των Ελληνικών Δήμων και Περιφερειών;
Το Α.Ρ.Κ. Θήβας απευθυνόμενο προς τον Δήμαρχο Θήβας, ζητά να επαληθεύσει την ύπαρξη η όχι ενός τέτοιου ερωτηματολογίου και πως θα τοποθετηθεί πάνω σε αυτήν την πρωτοβουλία, που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο «φιλίας» του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την Ελληνική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της.

Μόνο ένα πράγμα μπορούμε να σχολιάσουμε: Υπάρχουν και όρια! Και τα όρια αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας, πρώτα και κύρια από τους πολίτες και τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Τοπική αυτοδιοίκηση – και, ελπίζουμε, από το σύνολο των αιρετών – που θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά αγαθά της περιοχής τους. Δεν πουλάμε, κύριοι…”
ΘΗΒΑ     11/9/2014
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμένουν οι καταιγίδες - Βροχερό και το Σαββατοκύριακο

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης
Ταλαιπωρία περιμένει τουλάχιστον μέχρί το μεσημέρι τους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας καθώς παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που προβλέπει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες την ώρα που η θερμοκρασία δεν θα σημεικώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχερό και δύσκολο όμως θα είναι και το Σαββατοκύριακο καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία βροχές και καταιγίδες αναμένονται και το Σάββατο και την Κυριακή με την κακοκαιρία να επιμενει έως και την Τετάρτη όποτε αναμένεται ουσιαστική βελτίωση.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οπού τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στη νότια Πελοπόννησο δυτικοι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών η σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 13-09-2014
Καιρός: στα δυτικα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεπρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ εκτός της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 14-09-2014 και Δευτέρα 15-09-2014
Καιρός: στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τρίτη 16-09-2014 και Τετάρτη 17-09-2014
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέπαφες πληρωμές και με κινητά παντού έως το 2020




Συνεχής είναι η τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο των υπηρεσιών πληρωμών, με τις ανέπαφες πληρωμές να αποτελούν τη νέα «μόδα», δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών ακόμη και με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού, χωρίς να βγει η κάρτα από το πορτοφόλι.

    Τα σχέδια για την τεχνολογία NFC

Τόσο η Visa, όσο και η Mastercard σε συνεργασία με...τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αναβαθμίζουν τα συστήματά τους με στόχο σε λίγα χρόνια όλα τα σημεία πληρωμών να υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες.

Η Visa επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληρωμών καταναλωτών με τις συσκευές iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch, ενώ η Mastercard έκανε γνωστό ότι έως το 2020 η αποδοχή των ανέπαφων καρτών στα συστήματά της θα είναι καθολική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Visa, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στις ΗΠΑ και σταδιακά και στις υπόλοιπες αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa στην υπηρεσία Apple Pay, προσφέροντας στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές με ευκολία και ασφάλεια σε επιλεγμένους εμπόρους, τόσο σε καταστήματα όσο και μέσω εφαρμογών.

Ο Steve Perry, Chief Digital Officer της Visa Europe δήλωσε ότι «η είσοδος της Apple στη συγκεκριμένη αγορά αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ των πληρωμών μέσω κινητού. Πρόκειται για ένα ορόσημο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που αποτυπώνει τη δυναμική των πληρωμών μέσω κινητού και μέσω καρτών ανέπαφων συναλλαγών»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Visa Europe έχει οδηγήσει τις εξελίξεις στον τομέα των NFC πληρωμών ήδη από το λανσάρισμα των πρώτων καρτών και τερματικών ανέπαφων πληρωμών το 2007. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια τερματικά Visa για ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, έτοιμα να δεχθούν πληρωμές μέσω κινητού. Η απόφαση της Apple να μπει στη συγκεκριμένη αγορά αντικατοπτρίζει το περιθώριο ευκαιριών που υπάρχει σήμερα στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Η υποστήριξη εκ μέρους της Apple θα ενισχύσει τη χρήση των ανέπαφων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για όλους τους εμπλεκόμενους στο οικοσύστημα των πληρωμών μέσω κινητού».

Η MasterCard από την πλευρά ανακοίνωσε ότι καθιερώνει την αποδοχή των ανέπαφων συναλλαγών ως κοινή πρακτική έως το 2020 για συναλλαγές με εμπόρους που χρησιμοποιούν MasterCard® και Maestro® στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών και με τις συσκευές τους που διαθέτουν τεχνολογία NFC σε όλα τα τερματικά αποδοχής καρτών (POS).

«Οι Ευρωπαίοι μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών ή τις συσκευές τους τεχνολογίας NFC σε 36 χώρες στην Ευρώπη και ο ενθουσιασμός τους γι' αυτόν τον ασφαλή και απλό τρόπο πληρωμής είναι εμφανής» σχολίασε ο Javier Perez, Πρόεδρος της MasterCard Europe.

«Οι παραγγελίες κινητών τεχνολογίας NFC θα τετραπλασιαστούν στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την IHS Technology. Η MasterCard θέλει να εξασφαλίσει ότι οι ανέπαφες συναλλαγές και οι συναλλαγές με κινητό τηλέφωνο είναι ασφαλείς και απλές οπουδήποτε και αν είστε στην Ευρώπη, διευκολύνοντας την πληρωμή όπως θέλετε και όταν το θέλετε».

Η MasterCard θέτει προθεσμίες προσαρμογής με επαρκές χρονικό περιθώριο με σκοπό την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των τερματικών:

Τα ήδη υπάρχοντα τερματικά σημεία πωλήσεων θα αντικατασταθούν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, αλλά το αργότερο έως την 1η Ιανουαρίου 2020.
Τα νέα τερματικά αποδοχής καρτών πρέπει να έχουν προσαρμοστεί στη νέα πρακτική, κατόπιν της εγκατάστασής τους, από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Μια μελέτη για τις ανέπαφες συναλλαγές, που διεξήχθη από την PRIME Research μεταξύ της 1η Νοεμβρίου 2013 και της 30ής Απριλίου 2014, αποδεικνύει το πόσο γρήγορα η τεχνολογία αυτή υιοθετήθηκε από τους καταναλωτές και επιβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών και αναμένουν από τους εμπόρους να συμβαδίσουν με τη νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με την Έρευνα της PRIME, οι κορυφαίες χώρες στην Ευρώπη, όπου οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν τις ανέπαφες πληρωμές και να τις ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Γαλλία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι καταναλωτές βλέπουν την αποδοχή των ανέπαφων πληρωμών και την ταχύτητα έγκρισης από τους εμπόρους ως παράγοντα διαφοροποίησης. Οι κάτοικοι της Μόσχας απολαμβάνουν την ευκολία του να είναι σε θέση να πληρώσουν για το μετρό με την κάρτα τους MasterCard® PayPass ™. Οι καταναλωτές προσμένουν επίσης μεγαλύτερη αποδοχή από τους εμπόρους.

Ο Chris Kangas, επικεφαλής των ανέπαφων πληρωμών για τη MasterCard Ευρώπης τόνισε πως «μόνο το 2013 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών της MasterCard και της Μaestro στην Ευρώπη τριπλασιάστηκε ενώ παράλληλα ο όγκος των δαπανών των εν λόγω συναλλαγών αυξήθηκε τέσσερις φορές».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «οι χρήστες των ανέπαφων συναλλαγών μας λένε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λατρεύουν να κάνουν ''tapping'' και πως θέλουν να το κάνουν όλο και περισσότερο. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί την απαραίτητη δέσμευσή μας και σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο για τις ανέπαφες συναλλαγές».



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα



Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης στη Χαλκίδα καθώς ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, έπεσε από την υψηλή γέφυρα της πόλης.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στγμής συνθήκες, ο άτυχος άνδρας έπεσε από την γέφυρα στα νερά της θάλασσας.

Σύμφωνα με το evianews.gr, εκείνη την ώρα, στο σημείο ήταν ψαράδες, οι οποίοι άκουσαν τον θόρυβο από την πτώση και πάγωσαν.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και αυτή την ώρα, ανδρες της αστυνομίας και του λιμενικού βρίσκονται στο σημείο και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα στη θαλάσσια περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνδρα νεαρής ηλικίας.

 ΝΕΟΤΕΡΑ
Σώος και αβλαβής εντοπίστηκε ο 27χρονος, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε χθες το βράδυ από τη γέφυρα της Χαλκίδας, από συνεργείο της εταιρείας του βιολογικού καθαρισμού.

Ο νεαρός άνδρας παρά την πτώση του κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει σώος σε μια νησίδα στη θαλάσσια περιοχή, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ