Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονιστική επιστολή εγκύου προς βουλευτές.




«Εγώ τι πρέπει να κάνω: να αποβάλω, να πεθάνω ή να ζητιανέψω για να γεννήσω σε ένα μήνα».



Μια συγκλονιστική επιστολή απέστειλε στους βουλευτές του Ηρακλείου Κρήτης μια έγκυος γυναίκα, η οποία...αδυνατεί να πληρώσει τα απολύτως αναγκαία για την εγκυμοσύνη της φάρμακα.

Η 28χρονη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας για το οποίο απαιτείται να παίρνει αντιπηκτικά χάπια, μέχρι να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της. Η αξία των απαραίτητων φαρμάκων ανέρχεται στα 120 ευρώ και από αυτά δικαιολογούνται μόνο τα 40 ευρώ.

Στην απόγνωση της, σκέφθηκε να απευθυνθεί στους βουλευτές στέλνοντας τους μια επιστολή, θέτοντας το αφοπλιστικό ερώτημα: «Εγώ τι πρέπει να κάνω: να αποβάλω, να πεθάνω ή να ζητιανέψω για να γεννήσω σε ένα μήνα».

Στην επιστολή της αναφέρει:

«Αναγκάζομαι να σας στείλω την συγκεκριμένη επιστολή για να εκφράσω την οργή και αγανάκτηση μου απέναντι σε όλους τους κυβερνώντες, επειδή έκανα το «λάθος» για την Πολιτεία να μείνω έγκυος.

Μόλις χθες πληροφορήθηκα ότι το μωρό που πρόκειται να φέρω στον κόσμο σε περίπου δύο μήνες, έχει έλλειψη αμνιακού υγρού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για να προλάβω μία δυσάρεστη κατάσταση να κάνω κάθε ημέρα μία ένεση ηπαρίνης που στοιχίζει 4 ευρώ.

Όπως με ενημέρωσε ο γυναικολόγος μου, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου (!) από τη Βουλή των Ελλήνων, στους γυναικολόγους δικαιολογούνται μόλις 40 ευρώ ανά ασθενή τον μήνα.

Αυτό σημαίνει πως μπορώ να πάρω μόλις 10 ενέσεις και μετά είτε να αφήσω το παιδί μου να πεθάνει, είτε να κάνω άμβλωση στον 8ο μήνα της κύησης.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος νόμος δίνει τη δυνατότητα στους γυναικολόγους να γράψουν μόνο 15 εξετάσεις σε ασθενείς. Ως ασφαλισμένη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Συστήματος ΠΕΔΥ έχω πληρώσει από την τσέπη μου πάνω από 1.000 ευρώ σε εξετάσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνω σε αυτά κόστη, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και λοιπών συμπληρωμάτων.

Ο γιατρός μου, μου έδειξε τα απειλητικά μηνύματα του Υπουργείου Υγείας, στα οποία τονίζεται ότι εφόσον κάνει το λάθος (!) και γράψει παραπάνω από αυτά που του επιτρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση, τότε τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Και σας ρωτώ: Ποιος νομοθέτης σε ποια χώρα νομοθετεί να πεθαίνουν παιδιά, χωρίς καν να σκέφτεται το τι συμβαίνει γύρω του; Ποιος βουλευτής συναινεί σ” αυτό το έγκλημα και ποιος Υπουργός βάζει την υπογραφή του;

Αισθάνομαι αηδία και οργή για την κατάσταση και απαιτώ τουλάχιστον από τους βουλευτές του νομού μας (γιατί αυτούς ψηφίσαμε) να μου απαντήσουν κοιτώντας με στα μάτια, αν έχουν συμφωνήσει να πεθάνει το παιδί μου και μαζί μ΄ αυτό κι εγώ!

Σας ευχαριστώ!».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μοιράστηκαν όλα στην Λιβαδειά...

 Το ήθελαν πολύ και το πάλεψαν. Λεβαδειακός και Πανθρακικός έμειναν στο 1-1 στην Βοιωτία, στέλνοντας μήνυμα στους επόμενους αντιπάλους τους πως την επόμενη φορά δεν θα χαριστούν και θα κάνουν σεφτέ.


Μία, δύο, τρεις, πού θα πάει; Θα έρθει η νίκη!

Λεβαδειακός και Πανθρακικός σε ένα πλούσιο ματς στην Βοιωτία δεν κατάφεραν να κάνουν σεφτέ στις νίκες στην Σούπερ Λίγκα και αρκέστηκαν στην ισοπαλία, 1-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Ο Ιγκόρ έγραψε ιστορία για την ομάδα της Κομοτηνής, καθώς με το γκολ που άνοιξε το σκορ στο 9, έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στην ιστορία του στην πρώτη κατηγορία ξεπερνώντας τον Παπαδόπουλο, που είχε 12. Οι Βοιωτοί απάντησαν με υπέροχη κεφαλιά του Βούκσεβιτς στο 36’ και κάπου εκεί… κανείς δεν ήθελε να σκοράρει. Οι τερματοφύλακες κατέβασαν ρολά, οι παίκτες δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια και η πρώτη νίκη δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες.

Το ματς:



Ιδιαίτερα ζωηρές ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Λεβαδειακός είχε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του ματς και προσπαθούσε να πιέσει, ενώ ο Πανθρακικός πλησίαζε την περιοχή του Στρατηλάτη με γρήγορες επιθέσεις από τα άκρα. Το σχέδιο των φιλοξενούμενων έφερε άμεσα αποτελέσματα αφού πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου (9’) ο Ιγκόρ με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.


Οι Βοιωτοί, αν και αιφνιδιάστηκαν δεν έχασαν τη συνοχή τους και προσπάθησαν να φανούν επικίνδυνοι, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν. Το ματς είχε καλό ρυθμό αλλά έλειψαν οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Παντελίδη κατάφερε να γίνει πιο ουσιαστική και τελικά δικαιώθηκε, αφού με κεφαλιά του Μισλοσάβλιεφ έφερε το ματς στα ίσα στο 35’. Μάλιστα, μετά το 1-1 οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν και μπροστά στο σκορ, όμως δεν τα κατάφεραν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Καλύτερο πρόσωπο είχε ο Πανθρακικός στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο ματς, ενώ είχαν «θωρακίσει» τα μετόπισθεν. Η ομάδα του Παντελίδη άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της με το πέρασμα των λεπτών, όμως τα γεμίσματα από τα άκρα αποτέλεσαν εύκολη λύση για τοπυς αντίπαλους αμυντικούς, που τα εξουδετέρωναν με ευκολία πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για τον Φερνάντες.


Όσο κυλούσε ο χρόνος οι δύο ομάδες ήταν αναμενόμενο πως θα γινόντουσαν πιο συντηρητικές με τον κίνδυνο να μην χαθεί ο βαθμός. Έτσι, τα τελευταία λεπτά το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, ενώ ήταν φανερό πως και οι παίκτες χρειάζονταν ανάσες. Οι δύο προπονητές έριξαν το βάρος στην άμυνα κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη.
sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η μεγάλη γιορτή του Σταυρού! Δείτε ποια είναι η ιστορία του

Εσείς γνωρίζετε πώς βρέθηκε το τίμιο ξύλο και πως καθιερώθηκε η σημερινή γιορτή! Η Αγία Ελένη, το 326 μ.Χ. πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της, Μεγάου Κωνσταντίνου. Ο Θείος…



ζήλος, όμως, έκανε την Αγία Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές.Σε κάποιο σημείο βρέθηκαν τρεις σταυροί.

Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιός από τους τρεις ήταν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με ιερείς, αφού έκαναν δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβεστάτης κυρίας που είχε πεθάνει.

Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε!!!

Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ. Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το Τίμιο Ξύλο. Επειδή όμως συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό, ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό, για να μπορέσουν να τονalt δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι.

Αυτή, λοιπόν, την ύψωση καθιέρωσαν οι Άγιοι Πατέρες να γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, για να μπορέσουμε κι εμείς να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας, που αποτελεί το κατ΄εξοχήν όπλο κατά του διαβόλου.

Το μεγαλύτερο τμήμα του Τιμίου Σταυρού που υπάρχει σήμερα στον κόσμο βρίσκεται στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, στο Άγιον Όρος.

Στο κάτω μέρος διακρίνεται επιχρυσωμένη οπή στην οποία υπήρχε ένα από τα καρφιά της Σταυρώσεως. Η γνησιότητα όμως και του πιο ελάχιστου τεμάχιου Τιμίου Ξύλου (έστω και μίας σκλίθρας Ξύλου) φαίνεται και από το εξής:

Είναι το μόνο ξύλο πού δεν στέκεται στην επιφάνεια του νερού όπως όλα τα ξύλα πού ξέρουμε, αλλά πάει και βουλιάζει σαν μολύβι στον πάτο (πχ. μέσα σε ένα ποτήρι νερό), αντίθετα με τους νόμους της βαρύτητας και του ειδικού βάρους των στερεών σωμάτων.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό!


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιτσιρικάδες είχαν ανοίξει επτά σπίτια στην Αλίαρτο



Μικροί αλλά… «θαυματουργοί» ήταν δυο πιτσιρικάδες τσιγγάνοι ηλικίας μόλις 14 χρόνων, που φιλοδοξούσαν να κάνουν… καριέρα στις διαρρήξεις! Από τις αρχές Ιουνίου είχαν διαρρήξει επτά σπίτια στην Αλίαρτο Βοιωτίας, αλλά στην…


παράνομη δράση τους έβαλαν τέλος οι άνδρες της Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Οι έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί έδειξαν ότι οι ίδιοι δράστες είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές και τρεις απόπειρες διάρρηξης σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αλίαρτου και είχαν αρπάξει μικρά χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και άλλα αντικείμενα. Η τελευταία εισβολή είχε γίνει την Πέμπτη κι έτσι οι δύο 14χρονοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς όπου οδηγήθηκαν και τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, οι δύο ανήλικοι συνάντησαν τον 49χρονο πατέρα και τη 43χρονη μητέρα του ενός και τον 57χρονο κηδεμόνα του άλλου, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός Eurovision η Ελλάδα λόγω... ΝΕΡΙΤ



Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν είναι μέλος της EBU και έτσι αποκλείεται από το διαγωνισμό
Εκτός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για το 2015 είναι πολύ πιθανό να βρεθεί η Ελλάδα λόγω... ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU που δημοσιεύουν ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της EBU και έτσι, σύμφωνα με τον κανονισμό, καμία χώρα δεν μπορεί να πάρει μέρος εάν ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της δεν είναι μέλος της EBU.

Το 2014 η χώρα μας μπόρεσε να λάβει μέρος κατ' εξαίρεση.

Η προθεσμία για την επιβεβαίωση της συμμετοχής είναι η 15η Σεπτεμβρίου με δικαίωμα απόσυρσης την 10η Οκτωβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χαλάει απότομα το καλοκαιρινό σκηνικό, αφού προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από σήμερα Κυριακή, ενώ ο καιρός δεν αναμένεται να βελτιωθεί πριν από την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα
Σήμερα Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, αρχικά στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανόν για λίγο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Ιόνιο.

Αύριο Δευτέρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σταδιακά και στην Εύβοια , την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Οπλοστάσιο στο σπίτι ηθικού αυτουργού δολοφονίας

Εκτός από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 83χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη και τον τραυματισμό της 94χρονης κατάκοιτης εξαδέλφης του στη Χαλκίδα
Εκτός από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 83χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη και τον τραυματισμό της 94χρονης κατάκοιτης εξαδέλφης του στη Χαλκίδα, ο 55χρονος «φίλος» του άτυχου ηλικιωμένου θα καθίσει στο «σκαμνί» και για παράνομη οπλοκατοχή! Σε μια αποθήκη της ιδιοκτησίας του βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα στην αποθήκη, κατέσχεσαν ένδεκα κυνηγετικά όπλα από τα οποία μόνο δύο κατείχε νόμιμα, πέντε περίστροφα, δυο πιστόλια, μια απομίμηση πιστολιού, μια κάνη πιστολιού και μια κάνη κυνηγετικού όπλου, έναν κορμό περιστρόφου και έναν κορμό κυνηγετικού όπλου από τα οποία είχαν αφαιρεθεί όλα τα εξαρτήματά τους,  έναν γεμιστήρα πιστολιού , έξι φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και διάφορα εξαρτήματα και ανταλλακτικά περιστρόφου μεταξύ των οποίων βυκία και λαβές!

Σε βάρος του 55χρονου που έχει ήδη προφυλακιστεί για την δολοφονία του ηλικιωμένου, σχηματίστηκε νέα δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας για τρεις μήνες


Λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής των πλευρικών διοδίων Μαλακάσας θα πραγματοποιείται προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 07:30 έως 17:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 07:30 έως 14:30 τα Σάββατα, ως εξής:

• Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από τη χ/θ 45,480 έως χ/θ 44,275, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

• Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), στο τμήμα της από τη χ/θ 43,875 έως χ/θ 44,275, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και το 2015


Σε καθεστώς προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και για το 2015, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ιδιαίτερα για συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται εισηγήσεις από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η προστασία πρώτης κατοικίας λήγει στο τέλος του 2014, ωστόσο πλέον είναι πολύ πιθανό να πάρει παράταση και για το 2015.

Η νέα αυτή παράταση θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων και θα προβλέπει –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας- αυστηρότερα κριτήρια από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Εξάλλου, πολλοί υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ακόμη και μονομερώς αν δεν εξασφαλιστεί η συμφωνία της τρόικας.

Στην προστατευτική ρύθμιση υπάγονται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι αγρότες

Τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος για την προστασία προϋποθέτουν:

-το καθαρό εισόδημα του οφειλέτη, όπως ατό διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων για ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, να μην υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ,
-η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να είναι έως 200.000 ευρώ,
-η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ, και
-το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών που διαθέτει να μην υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Στα ποσά αυτά ισχύουν προσαυξήσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους.

Επιπλέον οι δανειολήπτες κατά τη διάρκεια της προστασίας είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν προς τις τράπεζες το 10% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος τους μέχρι τις 15.000 ευρώ και το 20% για το υπερβάλλον ποσό.

Την αναγκαιότητα της παράτασης της προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχουν θέσει τόσο από τις καταναλωτικές οργανώσεις όσο και οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς μεγάλος αριθμός περιπτώσεων αφορά και εκείνους που λόγω του μεγέθους των επιχειρήσεων τους ενεχυρίασαν στις τράπεζες τις πρώτες τους κατοικίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επτά νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Σχέδιο 7 σημείων έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας ώστε να αντιμετωπίσει τις μετεγγραφές φοιτητών από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα.

Ως δικαιούχοι μετεγγραφών εμφανίζονται περισσότεροι από 40.000 αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πόσοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος.

Έτσι λοιπόν, μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τα συντονιστικά των πρυτάνεων και των προέδρων των ΑΕΙ το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επτά σημείων. Άμεσα θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το σχέδιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Με αυτές θα καθοριστεί:

1. Χρονικό διάστημα κατάθεσης αιτήσεως μετεγγραφής. Στόχος είναι η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

2. Ύπαρξη πλήρους αντιστοίχισης των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων, όπως αυτή καθορίστηκε με γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας. Μετεγγραφή σε συγγενές τμήμα θα απαγορεύεται.

3.Η αναπηρία ως προϋπόθεση μετεγγραφής θα πρέπει να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ και όχι απλώς από γιατρό.

4, Επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετεγγραφές από περιφερειακό πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε κεντρικό.

5. Επί δύο αδελφών η μετεγγραφή του δεύτερου γίνεται στο ίδρυμα που έχει εγγραφεί ο πρώτος. Αν πρόκειται για περιφερειακά ιδρύματα, η μετεγγραφή γίνεται ελεύθερα και στο ίδρυμα του προσφάτως επιτυχόντος.

6. Στα εργαστήρια, όπου υπάρχουν, θα εκπαιδεύονται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές που πέτυχαν στο οικείο τμήμα και στη συνέχεια οι φοιτητές από μετεγγραφή.

7. Όπως αναφέρουν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί, η αντιστοιχία των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ καθορίζεται από απόφαση του υπουργού Παιδείας «λαμβάνοντας υπόψη τους τίτλους των αντιστοίχων σχολών, τμημάτων και των εισαγωγικών κατευθύνσεων αυτών, καθώς και τα παρεχόμενα επαγγελματικά δικαιώματα, όπου αυτά υφίστανται. Η απόφαση εκδίδεται έπειτα από γνώμη της ΑΔΙΠ, η οποία περιέρχεται στον υπουργό εντός της αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την περιέλευση σε αυτήν του ερωτήματος του υπουργού».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 14 Σεπτεμβρίου 1960 ιδρύεται ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), από τα κράτη: Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Βενεζουέλα.



81 - Ο Δομιτιανός γίνεται αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μετά το θάνατο του αδελφού του, Τίτου.

326 - Η Αγία Ελένη ανακαλύπτει το λεγόμενο Τίμιο Σταυρό και τον Πανάγιο Τάφο (τον τάφο του Ιησού) στην Ιερουσαλήμ.

628 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εισέρχεται θριαμβευτικά στην Κωνσταντινούπολη, αφού έχει κατατροπώσει τους Πέρσες και ανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό.

786 - "Η νύχτα των τριών Χαλίφηδων": ο Χαρούν αλ Ρασίντ γίνεται χαλίφης του Χαλιφάτου των Αββασιδών μετά το θάνατο του αδερφού του, αλ-Χαντί. Την ίδια μέρα γεννιέται ο γιος του Χαρούν, Αλ-Μαμούν.

1741 - Ο Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ ολοκληρώνει το ορατόριο Μεσσίας.

1752 - Η Βρετανική Αυτοκρατορία υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο, παρακάμπτοντας 11 ημέρες (η προηγούμενη ημέρα ήταν 2 Σεπτεμβρίου).

1812 - Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες του Ναπολέοντα εισέρχονται στη Μόσχα.

1829 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Ανδριανούπολης ανάμεσα στη Ρωσική και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1890 - Ιδρύεται στη Σμύρνη ο μουσικογυμναστικός σύλλογος Ορφέας, από τα μέλη του οποίου, τρία χρόνια μετά, θα ιδρυθεί ο γυμναστικός σύλλογος Γυμνάσιον. Οι δύο σύλλογοι θα ενωθούν το 1898 και θα δημιουργήσουν τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης.

1944 - Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει το Αγρίνιο. Οι ταγματασφαλίτες κατάθεσαν τα όπλα τους βάση συμφωνίας που επετεύχθη, και απεχώρησαν ανενόχλητοι.

1960 - Ιδρύεται ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), από τα κράτη: Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Βενεζουέλα.

1963 - Συνομολογείται και υπογράφεται στο Τόκιο η ομώνυμη Σύμβαση του Τόκιο, που τέθηκε σε ισχύ στις 4 Δεκεμβρίου του 1969.

2000 - Ο βουλευτής Γεώργιος Καρατζαφέρης ιδρύει το κόμμα ΛΑΟΣ.

2003 - Οι Σουηδοί απορρίπτουν με δημοψήφισμα την ένταξή τους στον «μηχανισμό του ευρώ» και συνεπώς την εισαγωγή του νέου νομίσματος στη χώρα τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στον Διοικητή των Γ. Ν. Λιβαδειάς και Θήβας κ. Ρουσόπουλο Κωνσταντίνο και στον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας AΦΟΙ ΜΑΡΗ Ο.Ε. για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών.

Το έργο που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.

Ταυτόχρονα προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο ίδιο Νοσοκομείο.

Επίσης εγκαταστάθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής με αρμοδιότητα στο Γ. Ν. Θηβών κος Δεσύλας Σπύρος.

Το ανωτέρω χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Στο Γ. Ν. Λιβαδειάς προσελήφθησαν σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού κου Βορίδη δύο (2) επικουρικοί Ιατροί ( 1 Καρδιολόγος , 1 Ακτινοδιαγνώστης ). Σημαντική επίσης είναι η απόσπαση Οφθαλμιάτρου μετά την θετική αντιμετώπιση του θέματος από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κο Λάζαρο Μακρή , ο οποίος δύο φορές εβδομαδιαία ( Τετάρτη – Πέμπτη ) θα δέχεται το κοινό στο Γ. Ν. Λιβαδειάς και μία φορά (Παρασκευή) στο Γ. Ν. Θηβών.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα αποσπασθεί πλήρως και στα δύο Νοσοκομεία .

Ακόμα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στην πρόσφατη συνάντηση των Διοικήσεων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού με ταυτόχρονη επίσπευση της σχετικής διαδικασίας.

Τα δύο Νοσοκομεία έγκαιρα από τα τέλη Απριλίου έχουν αποστείλει τις ανάγκες τους αυτές.

Σχετικά με το Βιομετρικό σύστημα ωρομέτρησης προσπαθούνται εντελώς αναιτιολόγητα (;) με υφέρπουσες φημολογίες προς τα ΜΜΕ να δημιουργηθούν εντυπώσεις την στιγμή που το μηχάνημα δεν έχει παραγγελθεί αφού όπως γνώριζαν όλοι άριστα θα εξεταζόταν πρώτα το Νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διαπιστώθηκε τελικά ότι είναι και ασαφές.

Βέβαια σύστημα ωρομέτρησης άλλου τύπου θα εγκατασταθεί και μάλιστα σύντομα. Όσο για το κόστος , μακάρι όλα η τα εν μέρει οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο να ελύνοντο με μία αντίστοιχη δαπάνη ! Τότε ο εκάστοτε Διοικητής θα είχε διακοσμητικό χαρακτήρα.

Ποια η σκοπιμότητα επομένως και ποιους εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση ενός αβάσιμου γεγονότος ανά το πανελλήνιο;

Και εν πάση περιπτώσει στο έτος 2014 ποιος ειλικρινά πιστεύει ότι τα προσωπικά δεδομένα απειλούνται από ένα παρόμοιο σύστημα ασφαλές καθ΄ όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του; Η ανάδειξη άραγε ανύπαρκτων θεμάτων ωφελεί το Γ. Ν. Λιβαδειάς;

Αλήθεια στο Γ. Ν. Θηβών όπου ήδη λειτουργεί σύστημα ωρομέτρησης, το προσωπικό είναι δεύτερης ταχύτητας;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

1) Γραφείο Τύπου Υπουργού Υγείας

Εκπρόσωπο κο Ιγνατίου Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ

2) 5η ΥΠΕ Διοικητή κο Λάζαρο Μακρή

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Λιβαδειά



Ολοκληρώθηκαν σήμ ερα οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της οργάνωσης Λιβαδειάς της ΚΝΕ ,με την κύρια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, που φέτος είχε θέμα «Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», φράση παρμένη απ’ την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, είχαν προηγηθεί, την Τρίτη 9/9 παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» του Ρ.Π.Ντάτ (έκδοση «Σύγχρονη Εποχή»), από τον σ. Μάκη Μακρή καθώς και αθλητικές δραστηριότητες με θέμα «αγωνίσου, κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου» (11/9, τουρνουά ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο Ζαγαρά).

Την κεντρική εκδήλωση προλόγισε ο σ. Νίκος Κοτρόγιαννος, μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, και κύριος ομιλητής ήταν ο σ. Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στέλεχος του Αγροτικού της Τμήματος.
Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε, εκτός από το μουσικο-αφηγητικό αφιέρωμα στα 45 χρόνια ΚΝΕ & 40 χρόνια φεστιβάλ, παρουσιάσεις DVD, οπτικοποιημένη μαθητική εργασία για την αντικατοχική αντίσταση στην Λιβαδειά και τα 10 κρεμασμένα, απ’ τους φασίστες, παλικάρια, στον ίδιο τον τόπο του φεστιβάλ , εκθέσεις σκίτσου, βιβλίου, περίπτερα νεολαίας, του ΚΕΘΕΑ, συγκροτήματα ροκ & έντεχνου λαϊκού τραγουδιού
Ήταν η δεύτερη χρονιά που η οργάνωση της ΚΝΕ επέλεξε σαν χώρο του φεστιβάλ την κεντρική πλατεία της πόλης και σ’ αυτό συνέβαλε η μαζική παρουσία νεολαίας και εργατόκοσμου πέρσι. Φέτος η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, πράγμα που δείχνει ότι η επαφή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με τον λαό συνέχεια δυναμώνει.
Ας μην υποτιμάται και το γεγονός ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που σε καθημερινή βάση, αλλά και με τις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις όπως τα φεστιβάλ της ΚΝΕ, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια κ.λπ., κάνει αισθητή την παρουσία της και τους αγώνες της στην πόλη, στις γειτονιές της, στους τόπους δουλειάς. Καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει το κουράγιο (και την θέληση) να βγει φανερά και να διακηρύξει τις θέσεις της, για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Ηλιακή καταιγίδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας στην ΔΕΘ: Εκλογές τώρα για να σωθεί η χώρα -Το πρόγραμμά μου

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε το Σάββατο στο Βελλίδειο το πλήρες πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Άσκησε έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βεζινέλο ότι έχουν συμμαχήσει με την Άνγκελα Μέρκελ.

Έκανε λόγο για ακύρωση του Μνημονίου την επομένη που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση, ενώ δεσμεύτηκε για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την ανθρωπιστική κρίση κοστολογείται στα δυο δισ. ευρώ.

Oι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα:



    - Ρύθμιση οφειλών σε 84 δόσεις
    - Κατάργηση της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
    - Επαναφορά της λιανικής τιμής στα 0,9 ευρώ ανά λίτρο
    - Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους
    - Κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
    - Σεισάχθεια για τα «κόκκινα δάνεια»
    - 300.000 νέες θέσεις εργασίας

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε όπως ο ίδιος είπε ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό και κοστολογημένο προγραμματικό περιεχόμενο που βασίζεται, στις βασικές αξίες και αρχές της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΞΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
«Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ:
Κορυφώνοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ο κ. Τσίπρας έθεσε το νέο δίλημμα: "Διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση.Ανάπτυξη ή λιτότητα.ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία" και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη συγκυβέρνηση τονίζοντας πως "Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι έτοιμη για άλλη μια φορά να αποδεχτεί ό,τι οι πιστωτές αποφασίσουν και η μόνη συμμαχία που οικοδομεί είναι με τη γερμανική κυβέρνηση".

"ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Παρουσιάζοντας τους 4 πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, δεσμεύθηκε για την αντικατάσταση το μνημονίου "από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης".

4 ΠΥΛΩΝΕΣ:

Α. ΠΡΩΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο θα περιλαμβάνει:
1. Δωρεάν ρεύμα σε 300000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας
(2). Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
(3). Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
(4). Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης.
(5). Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, με αποκατάσταση αμέσως του δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως €700 ευρώ.
(6). Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
(7). Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Β. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Ο δεύτερος πυλώνας συγκεκριμένα, περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχουν ως προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής στην πραγματική οικονομία, τη νέα σεισάχθεια βαρών, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ζήτησης.
(1)Μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στη πραγματική οικονομία.
i. Συστήνουμε Ειδικές Επιτροπές Εξώδικου Διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την Άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 31.12.2014

(2)Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. "Ο ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να διορθωθεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί – μπορεί μόνον να καταργηθεί" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως "Θεσπίζουμε κοινωνικά δίκαιο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ).Θεσπίζουμε κοινωνικά δίκαιο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ).Δε θα φορολογήσουμε κανένα με πλασματικές αξίες.Αναπροσαρμόζουμε άμεσα τις αντικειμενικές αξίες τουλάχιστον 30% εώς 35%.Ο φόρος αυτός θα έχει προοδευτική κλιμάκωση και υψηλό αφορολόγητο όριο.
Δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία εκτός από περιπτώσεις υπερπολυτελών κατοικιών.Δε θα αφορά τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.

(3) Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ

(4) Θεσμοθετούμε τη «νέα σεισάχθεια» και όπως ο ίδιος είπε: "Συστήνουμε δημόσιο ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως μία «bad bank», αλλά, αντίθετα, ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων".

(5) Επαναφορά κατώτατου μισθού στα €751 για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για επ' αόριστο παράταση της αναστολής στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αξίας έως €300000.Καθώς και νομοθετική απαγόρευση πώλησης ή εκχώρησης σε μη αναγνωρισμένους τραπεζικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις δικαιωμάτων δανειακών συμβάσεων και εμπραγμάτων ασφαλειών.Με δυο λόγια δηλαδή δεν θα επιτρέψουμε στα κοράκια των διεθνών distress funds να κερδοσκοπήσουν δημεύοντας τις κατοικίες των πολιτών.

Γ.​ ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτησης της εργασίας
(1) ¨Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των εργασιακών δικαιωμάτων.
(2)Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.
(3) Διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας

Δ.​ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος.

(α). Προωθούμε την περιφερειακή συγκρότηση του κράτους.
(β). Ενισχύουμε τους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και εισάγουμε νέες θεσμικές εφαρμογές άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
(γ)Επαναχαράσσουμε τον χάρτη λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ:
Απαντώντας στο επίμαχο ερώτημα των τελευταίων ημερών για το από που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως "πρώτα από όλα από τα μέτρα και τις διαδικασίες ρυθμίσεων και εκκαθαρίσεων"που ο ίδιος παρουσίασε.

"Από τα 68 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών στοχεύουμε να επαναβεβαιώσουμε και να εντάξουμε στις ρυθμίσεις τουλάχιστον τα 20, σε βάθος επταετίας" είπε και πρόσθεσε πως "από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπουν τον πρώτο χρόνο στα δημόσια ταμεία, περίπου, €3 δις".

Επιπλέον, προέταξε την αποφασιστική πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,ενώ ειδικότερα για τη λίστα Λαγκάρντ εξήγγειλε ραγδαία επίσπευση των ελέγχων στις ενδοομιλικές συναλλαγές, στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων, offshore εταιρειών και ακινήτων εξωτερικού και προανήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας με την απαραίτητη εξειδίκευση την τεχνολογική υποστήριξη και το προσωπικό.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει απαντήσεις ρεαλιστικές και ανατρεπτικές, σε ό,τι αφορά το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης του δημόσιου, ενδιάμεσου φορέα και το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης της ίδρυσης τραπεζών ειδικού σκοπού, που συνολικά είναι της τάξης των €3 δις, ανέφερε πως θα το χρηματοδοτηθεί από το λεγόμενο «μαξιλάρι» των, περίπου, €11 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες.

Σε ότι αφορά το συνολικό κόστος του σχεδίου για την ανάκτηση της εργασίας, αυτό ανέρχεται στα €5 δις από τα οποία τα €3δις στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του.

Αυτό, το πρώτο χρόνο θα χρηματοδοτηθεί κατά 1 δις από τη γέφυρα του ΕΣΠΑ 2007- 2013, κατά 1,5 δις από τα 2,5 δις του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κατά 500 εκ από άλλα εξειδικευμένα ευρωπαϊκά εργαλεία για την αύξηση της απασχόλησης.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε μετ' επιτάσεως τη φράση" Δεν κάναμε υποθέσεις.Αναλάβαμε δεσμεύσεις.Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις.
Μοιράσαμε ευθύνη" και πρόσθεσε πως "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραλάβει απλά καμένη γη.Αλλά μια χώρα διχασμένη και διαλυμένη, πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά"


Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος παραμένει ο καιρός - Επιμένουν οι βροχές


Βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και από το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα της Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου περιμένουμε την Κυριακή. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι τοπικά έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και κυρίως στα βόρεια τμήματά του.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά και κεντρικά τμήματα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοτέρα τμήματα και τα ορεινά .
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασια: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: σχεδόν αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ