Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις στον Υψηλάντη-Όλο το πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΑΓΙΩΝ

Άρχισαν  οι εργασίες  κατασκευής  του Νέου  Κοιμητηρίου  στά  Βάγια. Τό  οικόπεδο  και η αρχική  του  κατασκευή  ειχε  γίνει από άλλη δημοτική αρχή  αλλά  ειχε  καθυστερήσει  η ολοκλήρωση  του. Τό νέο  κοιμητήριο  θα αντικαταστήσει  το παλαιό  που  εχει ηδη  γεμίσει  ασφυκτικά,και  ειναι  στην θέση  ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
 από diaylos 9

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Π. Φύσσα (Video)



Πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε, σε κλίμα συγκίνησης, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στο σημείου που πριν από ένα χρόνο δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία άφησε λουλούδια στο μνημείο λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας ευχαριστώ που ήρθες σε μας». Ο πατέρας του δολοφονηθέντα  ανέφερε ότι «ειμαστε εδω για να σταματήσουμε τον φασισμό και οτι τον γεννά ο Παυλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος.

Για τις 16:00 έχει προγραμματιστεί καλλιτεχνική εκδήλωση και μετά πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στο Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.

Την Παρασκευή στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 καλλιτεχνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό κατάρρευση το ΙΚΑ Θήβας!





«Βοήθεια καταρρέουμε»…

Ζητείται απεγνωσμένα η παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΙΚΑ ΕΤΑΜ…

Δ. Δημητρίου: «Αναπάντητα τα απανωτά έγγραφά μας, δεν κράτησε την υπόσχεση του ο διοικητής του ΙΚΑ, στην κοσμάρα τους οι βουλευτές του Νομού…»
Τρεις και ο κούκος θα μείνουν σε λίγο στο ΙΚΑ της Θήβας, εξαιτίας της αδιαφορίας του αρμόδιου υπουργού, της Διοίκησης  του Ιδρύματος και κυρίως των βουλευτών του Νομού…

Από τους 34 υπαλλήλους, που στελέχωναν το ΙΚΑ το 2010, έχουν απομείνει 14, , καθώς οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν , οι δυο υπηρετούν στο ΚΕΠΑ, δυο είναι προσωπικό ασφαλείας, που σημαίνει δεν εξηπυρετούν ασφαλισμένους και οι εναπομείναντες έχουν επιφορτιστεί  και με αρμοδιότητες γραφείων, που δεν άπτονται των καθηκόντων τους!

Αποτέλσμα; Καθημερινοί διαπληκτισμοί με τους ασφαλισμένους και απειλές, ενώ την τελευταία στιγμή έχουν αποφευχθεί και τα χειρότερα, παρουσία της ΕΛ.ΑΣ, όπως ακριβώς συνέβη και χθές το μεσημέρι, που κλήθηκε η Ομάδα ΔΙΑΣ. (φωτό)…

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, που επικρατεί είναι η διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΙΚΑ Θήβα, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ, με τίτλο «Βοήθεια καταρρέουμε», με την οποία ζητείται απεγνωσμένα η παρέμβαση τους….

Γνώστης της κατάστασης  που επικρατεί, είναι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου,  ο οποίος γίνεται καθημερινά αποδέκτης  εντόνων παραπόνων..

«Έχουμε κάνει επανειλημμένα έγγραφα προς τον Διοικητή του ΙΚΑ, ο οποίος ακόμα δεν έχει απαντήσει σε κανένα από αυτά, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία  ενημερωθήκαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει το υποκατάστημα Θήβας αλλά και θα στελεχωθεί, ωστόσο με την δεδομένη κατάσταση, μάλλον προς κλείσιμο οδεύει» τονίζει ο κ. Δημητρίου…

Το Εργατικό Κέντρο ετοιμάζεται ήδη να μεταβεί στο υπουργείο  για το θέμα, αλλά και στον πρωθυπουργό αν χρειαστεί, προειδοποιώντας πως αν σκοπεύουν να κλείσουν ο ΙΚΑ Θήβας,  θα αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις …

Οι ανάγκες της περιοχής είναι τεράστιες, με το ΙΚΑ Θήβας να εξυπηρετεί και τις ανάγκες των ασφαλισμένων όλης της περιοχής Αλιάρτου, καθώς το εκεί υποκατάστημα έπαψε να λειτουργεί…

«Οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν σιγά – σιγά να επανδρώνονται, λόγω της ανάπτυξης, που μας υπόσχονται καθημερινά οι κυβερνώντες, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι  να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε  τους ασφαλισμένους» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, που μάλλον προσπαθεί να δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον…

Ο κ. Δημητρίου αναφέρεται και στην «περίφημη» συγχώνευση των ταμείων στο ΙΚΑ, αμφιβάλλοντας αν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης έχει συμπεριληφθεί η λογική της αντιμετώπισης των αναγκών που θα προκύψουν…

«Βασιστήκαμε στις υποσχέσεις του διοικητή του ΙΚΑ, τις οποίες φαίνεται να ξέχασε, επομένως αν δεν συμμορφωθούν άμεσα, τότε αρχίζουμε κινητοποιήσεις» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος μάλιστα έχει ενημερώσει για το θέμα και τους βουλευτές του νομού, οι οποίοι αγρόν ηγόρασαν….

Στο μεταξύ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενήμερος για το θέμα είναι και ο Στερεοελλαδίτης αρμόδιος υφυπουργός κ. Παπαθανασίου, που επίσης μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει……

Η κατάσταση όμως, αναμένεται να ξεφύγει παντός ελέγχου τις επόμενες ημέρες, καθώς η υπάλληλος που εξυπηρετεί πάνω από 200 άτομα καθημερινά, πρόκειται να λάβει την κανονική της άδεια κι ευχόμαστε να μην την αντικαταστήσει η Ομάδα ΔΙΑΣ προς αποφυγή των χειρότερων!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ.του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την  22η  Σεπτεμβρίου   2014, ημέρα  Δευτέρα  ώρα 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων για την περίοδο  από 01 – 09 - 2014 έως   05-03-2017.
2.    Καθορισμός τόπου , χρόνου και τρόπου τέλεσης της Εμποροπανήγυρης και συγκρότηση Επιτροπής για το έτος 2014.
3.    ΄Εγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας οργάνων μετά παρατάσεως  για το κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» του κ. Χαραλαμπίου Ιωάννη στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου.
4.    Λήψη απόφασης για υπάρχουσα απότμηση σε πεζοδρόμιο επί της οδού Αριστοφάνους για πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κατόπιν αιτήματος της κ. Ζητουνιάτη Αργυρώς.
5.    Εξέταση αιτήματος κ. Ηλιόπουλου Λάζαρου περί τοποθέτησης ξύλινου κινητού δαπέδου έμπροσθεν του καταστήματός του επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Ι. Λάππα.
6.    Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ) του Γυμνασίου – Λυκείου στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λεβαδέων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 22η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  12.00 π.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    Eκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο από 01/09/2014 έως και 05/03/2017.
2.    Επανακαθορισμός των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
3.    Eξέταση ένστασης κατά της με αριθ. Πρωτ. 19680/8-7-2014 ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ για την μείωση αμοιβής του αναδόχου για τα μη ουσιώδη ελαττώματα που εντοπίσθηκαν στα πλαίσια κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)» , που επιδόθηκε στον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας Λουκάς Π. Γαμβρίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Νικόλαος Ι. Ντελίκος , κ. Λουκά Γαμβρίλη στις 26-08-2014.
4.    Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2014.
5.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 30.996,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ».
6.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 27.800,00 ευρώ για «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Λιβαδειάς και τοπικών διαμερισμάτων».
7.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.400,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ».
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 54.975,00 ευρώ προς την ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. (ΦΟΣΔΑ) για διαχείριση απορριμμάτων.
9.    Διάθεση εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης ποσού 22.745,32 ευρώ, για πληρωμή κεφαλαίου & δικαστικών εξόδων βάσει του από 23/6/2014 κατασχετηρίου του Ε.Δ.Ε. ΛΟΥΚΑ Π.ΓΑΜΒΡΙΛΗ εις χείρας «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση προς τον ορκωτό ελεγκτή Εκκαθαριστή , εγγεγραμμένης πίστωσης ύψους 15.000,00 ευρώ για την εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΕΛ.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 5.055,43 ευρώ για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για το έτος 2014.
12.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 103.200,94 ευρώ που αφορούν υποχρεώσεις του Δήμου Λεβαδέων παρελθόντων ετών.
13.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ύψους 50.000,00 ευρώ που αφορά μέρος της ετήσιας επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών του νέου ΝΠΔΔ «Αθλητικός – Πολιτιστικός  Oργανισμός Δήμου Λεβαδέων».
14.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ύψους 442,80 ευρώ για καταχώρηση στον τοπικό τύπο του ισολογισμού έτους 2013 του Δήμου Λεβαδέων.
15.    ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού δαπάνης 168,67 ευρώ για την μεταγραφή ενός οικοπέδου στο αρμόδιο υποθηκοφυλάκειο.
16.     Απόδοση λογαριασμού.
17.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 500,00 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης ορισμού νέων αντιδημάρχων.
18.    ΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου ποσού 2.007,36 ευρώ για την πληρωμή 6 τριφασικών παροχών για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης.
19.    Αντικατάσταση μελών της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών για τις προμήθειες , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. ΕΚΠΟΤΑ (μετά από κλήρωση) για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2014.
20.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
21.    Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για έργα προϋπολογισμού μέχρι το ανώτατο όριο της 2ης τάξης του ΜΕΕΠ.


                                                 
                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένο κονδύλι για εκρίζωση αμπέλου στο νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης



Έως 1.456 ευρώ ανά στρέμμα φτάνει η ενίσχυση που προβλέπεται για αμπελουργούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα», για τη νέα σεζόν σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.Από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο πίνακα στρεμματικών ενισχύσεων, τα ποσά αυξάνονται για αμπελουργούς όλων των περιοχών, όσον αφορά την εκρίζωση και προετοιμασία του εδάφους και ορίζονται ως εξής:

Περιφέρειες λιγότερο ανεπτυγμένες:

Ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές 1456 ευρώ

Λοιπές περιοχές: 1261 ευρώ

Λοιπές περιφέρειες:

Ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές 1176 ευρώ

Λοιπές περιοχές: 1021 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια ενώ εκτός από τα βιολογικά αμπέλια και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση (Agro 1,2) που μπορούσαν να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι, είχαν ενταχθεί αμπέλια ΠΟΠ/ΠΓΕ υπό την προϋπόθεση ότι παρέδιδαν και προηγουμένως σε οινοποιεία ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Τις αιτήσεις τους προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων καλούνται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί από 1η Μαρτίου μέχρι και 15 Μαΐου.

Αναλυτικά οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα:

α)την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού.

β)την μετεγκατάσταση των αμπελώνων.

γ)τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.

Μέτρα:

Οι ανωτέρω αναφερόμενες δράσεις περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα : α) Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους - αναφύτευση, που επιμερίζεται σε:

i.εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους.

ίί. αναφύτευση (δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 85θ του Καν (ΕΚ) 1234/2007 του Συμβουλίου ή άδεια φύτευσης σύμφωνα με τα άρθρα 61 και 62 του Καν.(Ε.Ε.) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) συμπεριλαμβανομένης και της γεωγραφικής επανατοποθέτησης των αμπελώνων για λόγους ποιοτικής βελτίωσης.

Φύτευση αμπελώνων:

Βάσει δικαιώματος φύτευσης που έχει ήδη αποκτηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 85ι, 85ια και 85Θ του Καν(ΕΚ) 1234/2007, ή άδειας φύτευσης σύμφωνα με τα άρθρα 61 και 62 του Καν.(Ε.Ε.) αριθ. 1308/2013, συμπεριλαμβανομένης και της γεωγραφικής επανατοποθέτησης των αμπελώνων για λόγους ποιοτικής βελτίωσης. γ) Επανεμβολιασμός (για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων)

Βελτίωση ορισμένων τεχνικών διαχείρισης των αμπελουργικών εκτάσεων που αναλύονται σε:

i.              υποστύλωση

ii.             κατασκευή αναβαθμίδων

4.            Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής, δεν καλύπτει την κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής. Ως κανονική ανανέωση των αμπελώνων που προσεγγίζουν το τέλος της φυσικής τους ζωής, νοείται η αναφύτευση του ίδιου αγροτεμαχίου με την ίδια ποικιλία σύμφωνα με το ίδιο σύστημα αμπελοκαλλιέργειας.
Βρείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στα Οινόφυτα

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας και  Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) διοργανώνουν σε συνεργασία με την Boussias Communications, το Συνέδριο
                
«Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας και  το νέο Πρότυπο Επιχειρηματικότητας»

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα.

Στόχος του Συνεδρίου

Το Συνέδριο πραγματεύεται την αναζήτηση στρατηγικών ενίσχυσης της καινοτόμου, ανταγωνιστικής και αποδοτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας και την εξωστρέφεια, που θα βασίζεται σε σύγχρονες υποδομές, διαφανείς θεσμούς, σχέσεις και διαδικασίες.
Επιχειρηματικότητα που θα έχει τη δυναμική συγκράτησης των στελεχών και ταλέντων στη χώρα και θα προσελκύει την υγιή, διαφανή χρηματοδότηση και επένδυση.

Η θεματολογία του Συνεδρίου, διαπνέεται από την ανάδειξη της Επιχειρηματικότητας ως μοχλού επανεκκίνησης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και περιλαμβάνει:

1.    Επενδύσεις σε Υποδομές και Ενεργειακή Επάρκεια – Χρηματοδότηση
•    Οι μεγάλοι Επιχειρηματικοί Όμιλοι της χώρας ως επενδυτές της «επόμενης ημέρας»
•    Προσέλκυση διεθνών επενδυτών – Θεσμικό πλαίσιο
•    Προσιτή και επαρκής ενεργειακή κάλυψη
•    Αναδιάρθρωση του μείγματος ενεργειακών πηγών με προσανατολισμό σε οικολογικά καύσιμα και ήπιες μορφές ενεργειας (Φυσικό Αέριο, ΑΠΕ) ως ορθή και ανατρεπτική λύση για την προοπτική ασφαλούς και επαρκούς κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας.
•    Υποδομές: ολοκλήρωση οδικών αξόνων, δικτύου Φυσικού Αερίου, υδροδοτήσεων & επικοινωνιακών υποδομών με ταχύτατα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
•    Αξιοποίηση των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για οικονομική ευημερία
•    Επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων συγκεκριμένων κλάδων ως βασικούς πυλώνες της: Ενέργεια - φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ, επενδύσεις σε υποδομές ανάπτυξης, ενεργειακή επάρκεια, κοινωνικά τιμολόγια, ενδυνάμωση ελληνικών βιομηχανιών.

2.    Καινοτομία, νέες τεχνολογίες & επιχειρηματικότητα στις Βιομηχανίες, εκπαίδευση και ασφάλιση του Ανθρώπινου Δυναμικού
•    Καινοτομία στο σχεδιασμό προϊόντων (R&D), στη διαφοροποίηση του τρόπου ικανοποίησης των αναγκών των καταναλωτών, στον τρόπο και στις διαδικασίες παραγωγής.
•    Καινοτόμοι τρόποι προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, διαδραστική επικοινωνία με τους καταναλωτές
•    Η ψηφιακή τεχνολογία στο επίκεντρο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων.
•    Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους ως ο βασικότερος παράγοντας αφύπνισης και βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας.

3.    Πρωτογενής παραγωγή, Ποιοτικός τουρισμός και εξωστρέφεια
•    Η αναγκαιότητα για συσπείρωση και συνεργασία των τοπικών δυνάμεων ως παράγοντας επίτευξης οικονομιών κλίμακας και διείσδυσης στις αγορές.
•    Οι επενδύσεις  στην πρωτογενή  παραγωγή με καινοτόμα χαρακτηριστικά ως λύση ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
•    Ο προσανατολισμός στις εξαγωγές ως διέξοδος των εταιριών για την αντιμετώπιση της μείωσης της τοπικής αγοραστικής  δύναμης
•    Η τουριστική ανάπτυξη ως στόχος και αποτέλεσμα επιτυχούς πολιτικής και επιμελούς-εμφατικής προσήλωσης στην ποιότητα.

Απευθύνεται σε:
εκπροσώπους της αγοράς, στελέχη μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, θεσμικούς, κυβερνητικούς, εκπροσώπους των πολιτικών χώρων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη των Επιμελητηρίων.

Η εκδήλωση θα  ολοκληρωθεί  με δεξίωση  προς τιμήν των εκπροσώπων:
της Κυβέρνησης, των πολιτικών χώρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης της ΚΕΕΕ, των Eπιμελητηρίων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.
Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση εκ μέρους των διοργανωτών, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κυρία Δέσποινα Τραυλού, email d.travlou@iea.org.gr  τηλ. 210 5121021, 6976722430. http: //www.viotiachamber.gr
.

                  


Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνια 2014 - Θεατρική Παράσταση "Γυναίκα loser" απο τους Οιπότες του Θεάτρου

«Οιπότες του Θεάτρου»



Η "Γυναίκα loser"  στα πλαίσια των Τροφωνίων από τους "Οιπότες του θεάτρου"

Την Παρασκευή 19 του Σεπτέμβρη και ώρα 8.30.

Στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).

Συγγραφέας: Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Καρφής
Είσοδος: 5 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 – Αλλαγή ημερομηνίας παραστάσεων



Σας ενημερώνουμε ότι οι θεατρικές παραστάσεις του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς και του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, οι οποίες αναβλήθηκαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων κατά τις ημερομηνίες που είχαν προγραμματισθεί να παρουσιαστούν, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:
1.    Η θεατρική παράσταση «Ράφτης Κυριών» του Ζόρζ Φεντό από τη θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας και ώρα 8:30 μ.μ.
2.    Η θεατρική παράσταση «Φαύλος Κύκλος» του Δημήτρη Ψαθά από τη θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας και ώρα 8:30 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 24χρονος στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, χθες (17-09-2014) αργά το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 24χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (3,8) γραμμαρίων, καθώς και δύο ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Κρύα

Σήμερα Τετάρτη 17/9, εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων της περιοχής συναντήθηκαν στο Συνεδριακό Κέκτρο της Κρύας για να συντονίσουν την δράση τους το επόμενο διάστημα που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό για την εργατική τάξη.
Συμμετείχαν τα σωματεία Ιδιωτικών υπαλλήλων, τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ καθώς και μέλη των διοικήσεων άλλων σωματείων που η συμβιβασμένη πλειοψηφία τους δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης.
Εκτός από τα θέματα μισθών και συντάξεων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μεγαλύτερη πληγή της εργατικής τάξης που γιγαντώθηκε με την κρίση κερδοφορίας του κεφαλαίου, την ανεργία. Συζητήθηκαν τρόποι δράσης, τόσο για την πλατιά ενημέρωση, όσο και για την διεκδίκηση μέτρων ανακούφησης των ανέργων και των χαμηλόμισθων/χαμηλοδυνταξιούχων.
Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τους εκλεγμένους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, και με την στήριξη της μαζικής παρουσίας του κινήματος, να απαιτηθεί η ψήφιση απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη και τα έξοδα υδροδότησης των ανέργων και των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Επίσης, αποφασίστηκε, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, να ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου με δράσεις όπως η τοπική συγκέντρωση που θα οργανώσει το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς στις 4 του Οκτώβρη και οι εξορμήσεις των συλλόγων-μελών του, στους χώρους που δραστηριοποιούνται.

Γραμματεία του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική ληστεία τα ξημερώματα στη Θήβα

 Έκαναν "ντου" οι κουκουλοφόροι τη νύχτα και σήκωσαν όλο το "εμπόρευμα"

Κινηματογραφική ληστεία τα ξημερώματα σε καπνοβιομηχανία στην περιοχή της Θήβας...

Πρόκειται για γνωστή καπνοβιομηχανία στη Βοιωτία, η οποία είναι ανενεργή αφού τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης και εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγο μετά τα μεσάνυχτα 8 κουκουλοφόροι με δυο φορτηγάκια "μπούκαραν" στο εργοστάσιο. Έδεσαν το φύλακα και ένα φίλο του που του έκανε παρέα και στη συνέχεια σήκωσαν όλο το "εμπόρευμα".

Μέχρι τις πρωινές ώρες φόρτωσαν όλες τις κούτες με τα τσιγάρα, τα οποία είναι αδασμολόγητα και αφορολόγητα. Στη συνέχεια έφυγαν παίρνοντας και το αυτοκίνητο του φύλακα, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο στο Σχηματάρι.

Γύρω στις 6:00΄ το πρωί ο φύλακας κατάφερε να χυθεί και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ακόμη είναι άγνωστη η ποσότητα των πακέτων που "σήκωσαν", από την καπνοβιομηχανία, αφού πρέπει να γίνει καταμέτρηση από το Τελωνείο που τα είχε δεσμεύσει.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται έλεγχοι «made in USA» από ΣΔΟΕ και εφορίες



Νέα ήθη από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα υιοθετήσει “τεχνικές” και μεθόδους της περίφημης αμερικανικής IRS – Η αρχή θα γίνει με 600 μεγάλους “στόχους”
Τους επόμενους 600 μεγάλους στόχους στους οποίους θα στραφεί η έρευνα στη μάχη κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής, επιλέγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, με «όπλο» τις νέες –αμερικανικής προελεύσεως- τεχνικές ελέγχου τις οποίες εφαρμόζει πρώτο ήδη το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.


Με εντολή εισαγγελέα, το ΣΔΟΕ και φοροελεγκτικός μηχανισμός της ΓΓΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των ελεγχομένων που θα επιλεγούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν πιλοτικά οι έλεγχοι σε 60 υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, κυρίως από ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και κρατικούς λειτουργούς. Η επιλογή στηρίζεται στην πολύμηνη έρευνα που προηγήθηκε (επί σχεδόν ένα χρόνο) με εισαγγελική παραγγελία από τις ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ και το ΚΕΦΟΜΕΠ.


Μέχρι το τέλος του χρόνου όμως θα ξεκινήσουν από την ΓΓΔΕ και οι έλεγχοι με βάση τα στοιχεία που στέλνουν οι τράπεζες για κινήσεις λογαριασμών άνω των 100.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και 500 έλεγχοι σε φορολογούμενους «Μεγάλου Πλούτου», προκειμένου με στόχο να έχει εισπραχθεί έως τέλος Δεκεμβρίου το 65% των φόρων που θα βεβαιωθούν.


Μέθοδοι IRS


Για τις έρευνες αυτές, οι ελεγκτές της Εφορίας θα χρησιμοποιούν νέου τύπου «τεκμήρια» για τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, κατά τα πρότυπα του αμερικανικού IRS. Οι μέθοδοι αυτοί (έλεγχοι τραπεζικών υπολοίπων, ταμειακών διαθεσίμων κλπ) δεν περιορίζονται μόνο στη σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων με τις δαπάνες και την προσαύξηση της περιουσίας (έλεγχοι "πόθεν έσχες") αλλά φτάνουν και στην διερεύνηση κάθε ροής χρημάτων της οποίας δεν δικαιολογείται από νόμιμη προέλευση. Ως αδικαιολόγητος πλουτισμός και φοροδιαφυγή ελέγχονται έτσι ακόμα και η χρήση ή κατάθεση μετρητών.


Με βάση τις νέες μεθόδους, οι φοροελεγκτές θα λαμβάνουν υπόψη τους, για κάθε φορολογούμενο που θα ελέγχουν, στοιχεία που αφορούν:


- τις δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων,


- τις δαπάνες για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών,


- τις δαπάνες για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία,


- τα έξοδα που πραγματοποιούνται, με την καταβολή μετρητών ή μέσω χρεωστικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλίων,


- λοιπά έξοδα διαβίωσης, όπως δαπάνες για ταξίδια, επισκευή και συντήρηση ακινήτων, οχημάτων, σκαφών αναψυχής κ.λπ.


- όλες τις δαπάνες για την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων,


- το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες και τις λοιπές αποταμιεύσεις των φορολογουμένων.


Με τις «έμμεσες τεχνικές ελέγχου» θα προσδιορίζονται με έμμεσο, τεκμαρτό τρόπο όχι μόνο τα καθαρά εισοδήματα αλλά και τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιτηδευματιών, δηλαδή των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Παράλληλα όμως, οι τεχνικές αυτές θα εφαρμόζονται και για τον έμμεσο προσδιορισμό των καθαρών φορολογητέων εισοδημάτων και μισθωτών, συνταξιούχων, εισοδηματιών ή και αγροτών που θα επιλεγούν για έλεγχο, με βάση πληροφορίες και στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Φορολογική Διοίκηση.


Σε όσες περιπτώσεις τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προσδιορίζονται με τις μεθόδους αυτές είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

'' Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ'' από το δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς και τον όμιλο φίλων θεάτρου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα.. σαν σήμερα


Στις 18 Σεπτεμβρίου 1851 εκδίδεται για πρώτη φορά η εφημερίδα «New York Times», ενώ την ίδια ημερομηνία το 1927 βγαίνει στον αέρα το δίκτυο CBS (Columbia Broadcasting System).

96 – Δολοφονείται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Δομιτιανός. Νέος αυτοκράτορας ανακηρύσσεται ο Νέρβας.
324 – Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά τον Λικίνιο στη μάχη της Χρυσόπολης.
1180 – Ο Φίλιππος Β' γίνεται βασιλιάς της Γαλλίας.
1454 – Οι Τεύτονες Ιππότες νικούν τους Πολωνούς στη μάχη του Χοϊνίτσε.
1714 – Ο Γεώργιος Α΄ της Μεγάλης Βρετανίας φτάνει για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία από τότε που έγινε βασιλιάς.
1739 – Υπογράφεται η Συνθήκη του Βελιγραδίου, με την οποία το Βελιγράδι παραχωρείται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1690 – Έλληνες και Ενετοί απελευθερώνουν από τους Τούρκους τον Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου.
1759 – Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν την πόλη του Κεμπέκ.
1810 – Η Χιλή γίνεται ανεξάρτητη από την Ισπανία. Σχηματίζεται η πρώτη κυβέρνηση (εθνική εορτή).
1827 – Ο Άστιγξ καταστρέφει τον τουρκικό στόλο στην Ιτέα Σαλώνων.
1830 – Διοργανώνεται αγώνας 9 μιλίων μεταξύ ενός αλόγου και του Tom Thumb, του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Αμερική. Νικητής ανακηρύσσεται το άλογο με μεγάλη διαφορά, αφού το αυτοκίνητο παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα.
1834 – Η Αθήνα ανακηρύσσεται από τον Βασιλέα Όθωνα Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.
1851 – Η εφημερίδα «Νιού Γιόρκ Τάιμς» εκδίδεται για πρώτη φορά.
1872 – Ο Όσκαρ Β΄ ανέρχεται στο νορβηγικό θρόνο.
1895 – Πρώτη εφαρμογή χειροπρακτικής από τον Ντάνιελ Ντέιβιντ Πάλμερ (στο Harvey Lillard).
1906 – Αποβιβάζεται στη Σούδα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλ. Ζαΐμης, αναλαμβάνοντας (δεύτερος) Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης.
1906 – Τυφώνας και τσουνάμι πλήττει το Χονγκ Κονγκ, με 10.000 νεκρούς.
1915 – Κατασκευάζεται η πρώτη πίστα αγώνων αυτοκινήτου από άσφαλτο στο Κράνστον των ΗΠΑ.
1927 – Στον αέρα βγαίνει το δίκτυο CBS (Columbia Broadcasting System).
1931 – Επεισόδιο στο Μούκδεν. Έπειτα από αυτό, η Ιαπωνία καταλαμβάνει τη Μαντζουρία.
1936 – Ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο Βαλκανίων νικώντας στον 3ο τελικό τη Λέφσκι Σόφιας με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη.
1943 – Σφαγή των Εβραίων του Μινσκ στο Σόμπιμπορ.
1943 – Σφαγή 9.600 Ιταλών από τους Ναζί στην Κεφαλονιά (μόνο 40 κατάφεραν να γλιτώσουν).
1947 – Αρχίζει να λειτουργεί το Αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης.
1954 – Απομακρύνεται ο αρχηγός της αστυνομίας Άγγελος Έβερτ.
1964 – Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας παντρεύεται την Πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα-Μαρία. Οι μοναδικοί βασιλικοί γάμοι που τελέστηκαν στην Αθήνα από εν ενεργεία Βασιλιά.
1970 – Γένοβα: Ο Έλληνας φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στην κεντρική πλατεία της πόλης διαμαρτυρόμενος για τη Δικτατορία στην Ελλάδα.
1972 – 60.538 θεατές παρακολουθούν τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ–Σέλτικ που διοργανώνεται προς τιμήν του Bobby Charlton, το μεγαλύτερο πλήθος που καταγράφεται σε τέτοιου είδους ποδοσφαιρικού αγώνα.
1974 – Από το πέρασμα του τυφώνα «Φίφη» στην Ονδούρα βρίσκουν το θάνατο πάνω από 5.000 άτομα.
1978 – Από σεισμό 7 Ρίχτερ στο Ιράν σκοτώνονται 18.000 άτομα.
1980 – Ο Κουβανέζος Αρμάντο Ταμάγιο Μέντες γίνεται το πρώτο έγχρωμο πρόσωπο και ο πρώτος Λατινοαμερικάνος που εκτοξεύεται στο Διάστημα, με το σοβιετικό «Σογιούζ 38».
1981 – Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.
1989 – Ο τυφώνας Χιούγκο πλήττει το Πουέρτο Ρίκο, με 6 νεκρούς.
1990 – Η Ελλάδα χάνει στο Τόκιο την ευκαιρία να αναλάβει τη διοργάνωση της Χρυσής Ολυμπιάδας, η οποία ανατίθεται στην Ατλάντα.
1990 – Το Λιχτενστάιν γίνεται μέλος του ΟΗΕ.
1991 – Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει στη Λεωφόρο εναντίον του Αθηναϊκού για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Dennis Law είναι σχολιαστής για το BBC. Το παράξενο της μετάδοσης έγκειται στην ύπαρξη δύο τηλεοπτικών συνεργείων στις δύο πλευρές του γηπέδου με σκοπό να φαίνονται διαφορετικές διαφημιστικές πινακίδες στις δύο μεταδόσεις.
1997 – Σε δημοψήφισμα στην Ουαλία, οι κάτοικοι με πλειοψηφία 50,3% έναντι 49,7% αποφασίζουν τη συγκρότηση δικού τους Κοινοβουλίου.
1999 – Τουλάχιστον 30 νεκροί σε εκλογική βία στην Ινδία, κατά τη διεξαγωγή της 3ης φάσης των εκλογών.
1999 – Ενθρονίζεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.
1999 – Γίνεται η πρεμιέρα του 21ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου με τον αγώνα Προοδευτική–Ολυμπιακός 0-3. Το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος σημειώνεται από τον Αλέκο Αλεξανδρή με φάουλ, ο πρώτος παίκτης που αποβάλλεται είναι ο Luciano De Souza, ενώ το μεγαλύτερο σκορ της αγωνιστικής σημειώνεται στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 4-4 στην Τούμπα. Για πρώτη φορά θα “πέσουν” 4 ομάδες ενώ θα “ανέβουν” 2 .
2001 – Μετά από 20 χρόνια ο Γιάννης Ιωαννίδης αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος.
2002 – Αθωώνεται ο Αβραάμ Λεσπέρογλου από την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας αστυνομικού, με 4-3.
2002 – Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας στη Γαλλία ο ναζιστής Μορίς Παπόν.
2003 – Ο τυφώνας Ίζαμπελ φτάνει στις ΗΠΑ.
2004 – Αντιδράσεις προκαλεί στο Χαρτούμ η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να απειλήσει το Σουδάν με κυρώσεις αν δεν επιβληθεί στις παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στο Νταρφούρ, αλλά η σουδανική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα την εφαρμόσει.
2004 – Από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κιρκούκ του Ιράκ, σκοτώνονται 23 άτομα, ενώ δολοφονείται ο Σιίτης κληρικός Σεΐχης Χαντίμ αλ Χανί.
2005 – Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν, για πρώτη φορά έπειτα από 36 χρόνια.
2005 – Το ασημένιο μετάλλιο κερδίζει ο ιστιοπλόος Αιμίλιος Παπαθανασίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Φιν στη Μόσχα.
2005 – Η Θάλεια Κουτρουμανίδου και η Μαρία Τσιαρτσιάνη κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στο όπεν του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ (πετοσφαίρισης στην άμμο) του Μπαλί, μετά τη νίκη τους με 2-1 (21-17, 17-21, 15-13) επί των Βραζιλιάνων, Άννα Πάουλα/Μπάρος (Νο 6).
2005 – Η Ρωσία κατακτά το Κύπελλο Συνομοσπονδίας (Fed Cup) στο τένις (στις γυναίκες) κερδίζοντας στο Παρίσι τη Γαλλία, με 3-2.
2006 – Ο Τζιανλούκα Παλιούκα είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών μεταξύ των τερματοφυλάκων στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στo ματς της Άσκολι με τη Μεσίνα (1-1), ο παλαίμαχος διεθνής γκολκίπερ, κάθισε για 571η φορά κάτω από τα δοκάρια σε αγώνα πρωταθλήματος και «έκλεψε» το σχετικό ρεκόρ από τον Ντίνο Τζοφ.
2006 – Η 40χρονη Αμερικανίδα ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας, Ανουσέχ Ανσαρί γίνεται η πρώτη γυναίκα-τουρίστρια στο Διάστημα, επιβαίνοντας στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz το οποίο εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Ανουσέχ Ανσαρί μάλιστα, δεν έγινε απλώς η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια, αλλά και η πρώτη μουσουλμάνα και Ιρανή που ταξιδεύει στο Διάστημα.
2013 - Δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφές χρημάτων από ΔΕΗ σε 74 χωριά της Ρούμελης από ανεμογεννήτριες!



Καλά- πραγματικά - νέα: Για πρώτη φορά η ΔΕΗ επιστρέφει χρήματα! Θα τα πάρουν συνολικά οι κάτοικοι συνολικά 272 χωριών σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία τα 74 ειναι στην Στερεά Ελλάδα (Ρούμελη), που μας αφορά άμεσα:.

Φέρνουμε ένα παράδειγμα από τον Καλλικρατικό Δήμο Διστόμου, Αραχωβας, Αντίκυρας, όπως προκύπτει από τους πίνακες που έδωσε στην δημοσιότητα ο αρμόδιος Υπουργός κ Γ. Μανιάτης: οι κάτοικοι του Διστόμου θα μοιραστούν 119.006 ευρώ, οι κάτοικοι του Στειρίου 159.851 ευρώ και οι κάτοικοι της Αραχωβας 3.995 ευρώ.

Σε όλη της Ελλάδα , στα 272 χωριά, θα μοιραστούν 35 εκ.ευρώ από τα εσοδα 2011,2012,2013

.Ενδιαφέρον είναι ότι το διπλάσιο, αντίστοιχα, ποσό που πάει στους καλλικρατικούς Δήμους, ο κ. Μανιάτης καλεί τους Δημάρχους να το διαθέσουν για έργα στις Δημοτικές Ενότητες που είναι οι ανεμογεννήτριες και ΟΧΙ στο σύνολο του Δήμου.


Από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ ανακοινώθηκαν σήμερα τα εξης:

Άμεσα, υπογράφεται η επαναδιατύπωση της απόφασης ΥΑΠΕ/Φ1/οικ29287                              (ΦΕΚ Β’/3005/2011), που είχε υπογράψει ως υφυπουργός ο Γιάννης Μανιάτης, της σχετικής με την παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές στις περιοχές όπου εγκαθίστανται ΑΠΕ.

Με βάση αυτή την απόφαση προβλέπεται η παρακράτηση από τους παραγωγούς ποσοστού 1% της αξίας της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά και η απόδοσή του στους οικιακούς καταναλωτές στη Δημοτική Ενότητα των οποίων είναι εγκατεστημένα.

Σχετικά ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ αντί να χρεώνονται, θα πιστώνονται οι οικιακοί καταναλωτές των 272 χωριών της χώρας όπου έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα. Θα κατανεμηθεί ένα συνολικό ποσό άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την αθροιστική αξία των ετών 2011, 2012, 2013. Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί.

Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους Δήμους που ανήκουν οι Δημοτικές αυτές Ενότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, κάνω έκκληση προς τους δημάρχους, υλοποιώντας την πραγματική βούληση του νομοθέτη, να αξιοποιούν τα ποσά αυτά που τους αποδίδονται σε παρεμβάσεις αποκλειστικά στις ίδιες τις Δημοτικές Ενότητες που φιλοξενούν τις ΑΠΕ για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης.

Τα συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ για τα τρία τελευταία έτη αποδίδονται στους κατοίκους των 272 αυτών χωριών και μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση αλλά ταυτόχρονα και μια καλή ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών».



Διαβάστε Περισσότερα »

«Χαστούκι» στους παραχαράκτες με το νέο 10ευρω -Πως θα καταλάβετε αν είναι πλαστό


Φρένο στους παραχαράκτες των ευρώ -όσο αυτό είναι εφικτό- θα βάλουν τα νέα χαρτονομίσματα. Ηδη στην αγορά κυκλοφορεί το νέο 5ευρώ και σειρά έχει το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Το νέο 10ευρω που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου συνοδεύεται με χαρακτηριστικά αυξημένης ασφάλειας, ενσωματώνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα φαινόμενα παραχάραξης.

Το χαρτονόμισμα ανήκει στη σειρά «Ευρώπη», που θα υποκαταστήσει τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης περιόδου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταματούν οι βροχές, ανεβαίνει ο υδράργυρος

Βελτιώνεται σταδιακά από σήμερα ο καιρός, αφού υποχωρούν οι βροχές που ήταν ιδιαίτερα έντονες τις τελευταίες ημέρες και... επανακάμπτει το καλοκαίρι.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες στη Μακεδονία πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι όποιες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ