Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με άδεια χέρια γυρνάει ο Σαμαράς




Σε τεράστιο πολιτικό φιάσκο εξελίχθηκε η συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά στο Βερολίνο. Η καγκελάριος δεν δεσμεύτηκε για την οποιαδήποτε χαλάρωση του Μνημονίου, ενώ ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την αέναη συνέχιση της λιτότητας.


Με άδεια χέρια γυρίζει στην Αθήνα ο Αντώνης  ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Πέρα από τις αναμενόμενες φιλοφρονήσεις που δεν έχουν πολιτική ουσία, η καγκελάριος δεν έκανε την παραμικρή συγκεκριμένη νύξη για χαλάρωση του Μνημονίου ή για ρύθμιση του χρέους. Από τη μεριά του o έλληνας πρωθυπουργός έπαιξε για μια ακόμα φορά το ρόλο του καλού μνημονιακού μαθητή, δεσμευόμενος ότι θα επιμείνει στη λιτότητα και θα προχωρήσει σε νέες νεοφιλελεύθερες αντι-μεταρρυθμίσεις.

Μέρκελ: Φιλοφρονήσεις άνευ πολιτικής ουσίας

Μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών, στην κοινή συνέντευξη Τύπου η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα ανάκαμψης κι έχει κάνει σημαντικές προόδους στην υλοποίηση του προγράμματος της τρόικας. Υπογράμμισε τις πολύ καλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. Σύμφωνα  με την καγκελάριο, η ανάκαμψη θα έρθει με τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, και τη χρηματοδοτική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Η Γερμανία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της» για να βοηθήσει την Ελλάδα, είπε η κα Μέρκελ. Τόνισε μάλιστα τη γερμανική συμβολή στη πρόγραμμα δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εν ολίγοις, ενθαρρυντικά λόγια, χωρίς συγκεκριμένες παραχωρήσεις.

Σαμαράς: Επιμονή στο μνημονιακό πλαίσιο

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο έλληνας πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαρά είπε ότι η Ελλάδα πέτυχε δύσκολους στόχους, εστιάζοντας στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ένα χρόνο πριν από τη μνημονιακή πρόβλεψη, καθώς και στην «έξοδο στις αγορές» δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα της τρόικας. Επισήμανε επίσης τις καλές (όπως τις χαρακτήρισε) αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα, τη μείωση της ανεργίας (που την έχει δει μάλλον μόνο ο ίδιος), καθώς και το ότι σύντομα θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» τις οποίες, όπως είπε, θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας, χωρίς πίεση από το εξωτερικό. Προσέθεσε ότι έχουμε ανάγκη φοροελαφρύνσεων και ρύθμισης του χρέους. Ενδεικτική της πολιτικής ασφυξίας που αισθάνεται, ήταν η αποστροφή του ότι «χρειαζόμαστε στιγμές ανάσας».

Ο κ. Σαμαράς ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στο ζήτημα των αγωγών φυσικού αερίου που θα περάσουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αναβαθμίζεται ο γεωστρατηγικός ρόλος της χώρας που μετατρέπεται σε «συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας».

Για πρώτη φορά, πάντως, ο Α. Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα περί "βελούδινου διαζυγίου" με το Ταμείο.

Ο Σαμαράς δεν ζήτησε χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

Μετά το τέλος των αρχικών δηλώσεων, οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι υπέβαλαν ερωτήσεις Απαντώντας, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση καθώς και ότι δεν έχει ανάγκη νέο μνημόνιο και νέο αναγκαστικό δανεισμό.

Είναι χαρακτηριστική του βαθμού υποταγής της κυβέρνηση στην πολιτική Μέρκελ, η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση αν η Ελλάδα υποστηρίζει το γαλλικό αίτημα για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας. «Μέτρον άριστον», απάντησε ο κος Σαμαράς μην παίρνοντας ανοιχτά θέση.

Συνοψίζοντας, ο πρωθυπουργός γυρνάει από το Βερολίνο με άδεια χέρια αφού στην εποχή της τρόικας η υποταγή όχι μόνο δεν ανταμείβεται, αλλά αποτελεί εφαλτήριο για περισσότερες απαιτήσεις.

________
ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ αναφέρονται τα εξής:

Η θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του με την κ. Μέρκελ εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα. Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα. Εξάλλου, η άρνησή του να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς



Ερώτηση Γιάννη  Σταθά
Προς τον Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας



Θέμα: Απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς.

Στο  Νομό Βοιωτίας υπάρχει η «ιδιορρυθμία» να υπάρχουν δύο πόλεις, Λιβαδειά και Θήβα, με τις ίδιες ακριβώς ανάγκες, καθώς έχουν τόσο τον ίδιο πληθυσμό, όσο και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες Υπηρεσίες υπάρχουν και στις δύο πόλεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε στον Νομό Βοιωτίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο, προτεινόμενο οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας φαίνεται ότι καταργείται η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς, γεγονός απαράδεκτο διότι:
•    Έχει υπό την εποπτεία της μία από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της χώρας, την «Αλουμίνιον Α.Ε.» στην οποία δραστηριοποιούνται δεκάδες εργολαβικές επιχειρήσεις.
•    Εποπτεύει την περιοχή του Παρνασσού και το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως εστιατόρια – ξενοδοχεία κ.α...
•    Εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων της Λιβαδειάς, του Ορχομενού, του Αλιάρτου – Θεσπιών και Δ.Α.Α., στην οποία υπάρχουν δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και βιοτεχνίες,  οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
Από την παράθεση των ανωτέρω ευκόλως προκύπτει ότι σε περίπτωση που κλείσει η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα όπως:
•    Θα δημιουργήσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τόσο στους εργαζομένους των επιχειρήσεων, όσο στους επιχειρηματίες, στους λογιστές και δικηγόρους, διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στη Θήβα για την διευθέτηση των υποθέσεών  τους, όπως επί παραδείγματι καταστάσεις ή καταγγελίες κ.α.
•    Θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων, διότι δεν θα γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα εκτοξευθεί η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Όσον αφορά την Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας, είναι δεδομένο ότι πρέπει να παραμείνει και αυτή, δεδομένου ότι εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, αυτή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Πρέπει δε  να ενισχυθούν περαιτέρω και οι δύο υπηρεσίες ώστε να είναι σε θέση να επιτελέσουν αποτελεσματικότερα το δύσκολο έργο τους, το οποίο συνίσταται στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου όπως και σε ολόκληρο τον Νομό Βοιωτίας, εν όψει μάλιστα της επικείμενης συνταξιοδότησης επιθεωρητών και στις δύο υπηρεσίες.

Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για την κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς και να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό τόσο η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς όσο και η Κοινωνική Επιθεώρησης Εργασίας  Θηβών;

                                                   Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου- Στη δημοσιότητα εικόνες από το «χτύπημα» στην τράπεζα



Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την οποία πραγματοποίησαν με κινηματογραφικό τρόπο οι καταζητούμενοι κακοποιοί.

Η ΕΛΑΣ δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το χτύπημα, καθώς, οι συμμετέχοντες είναι γνωστοί στις αρχές για τη δράση τους, ενώ έχουν και σχέση με τον Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε και φωτογραφίες από μια άλλη ληστεία στον Μαραθώνα στην οποία συμμετείχαν οι κατζητούμενοι

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο-Οι μισθοί θα ξεκινούν από 586 ευρώ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νεοπροσλαμβανόμενους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.

Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ θα διαμορφώνονται:

    Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
    Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
    Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
    Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ

Χωρίς μονιμότητα οι νέοι

Η πρόσληψη στο δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ

Ηδη η πρόταση του προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι αιτήσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών



Από την Τετάρτη 24/09/2014 και ώρα 10:00 π.μ. έως και τις 30/09/2014 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους (στο site του ΟΑΕΔ) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΣΕΚ) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, σε ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (άρθρο 3 παρ.2 και 3 του Ν. 2336/95 και άρθρο 16 του Ν. 2643/98), για το σχολικό έτος 2014-2015.

Η Προκήρυξη αφορά τις Εκπαιδευτικές Μονάδες ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, Σ.Ε.Κ./ΠΣ.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ., του Οργανισμού, και οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής ή τις Εκπαιδευτικές Μονάδες μιας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Σχολικό έτος 2014-2015.

Σε περίπτωση που στην ίδια Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα λειτουργούν Εκπαιδευτικές Μονάδες διαφορετικής βαθμίδας εκπαίδευσης π.χ. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, Σ.Ε.Κ./ ΠΣ.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., ο υποψήφιος για να αξιολογηθεί σε Εκπαιδευτικές Μονάδες διαφορετικής βαθμίδας εκπαίδευσης, θα πρέπει να υποβάλει ξεχωριστές αιτήσεις για καθεμία.

Εάν στην ίδια Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα λειτουργούν πλέον της μίας Εκπαιδευτικής Μονάδας μιας συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, ο υποψήφιος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός ή εκπαιδευτής έχει δικαίωμα στην αίτηση που υποβάλλει να ζητήσει να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και στις άλλες Εκπαιδευτικές Μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. της Περιφέρειας Αττικής ή για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. μιας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας της υπόλοιπης Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λαμπαδηδρομία Ειρήνης το Σάββατο στη Λιβαδειά

To Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 η μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία του κόσμου για την ειρήνη που συνδέει όλη την Ευρώπη από τη Λισαβόνα μέχρι το Βελιγράδι θα διέλθει από την πόλη της Λιβαδειάς.
Το ταξίδι της φλόγας της ειρήνης ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 από τη Λισαβόνα, οι δρομείς που συμμετέχουν σε αυτή θα διανύσουν 24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες για να τερματίσουν στο Βελιγράδι στις 7 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής των δρομέων στην πόλη μας θα ακολουθηθεί το εξής πρόγραμμα:
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των δρομέων.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10:00 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των δρομέων στην πόλη με χαιρετισμό της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου και σύντομο χαιρετισμό από εκπρόσωπο της διοργανώτριας επιτροπής της πορείας στην Ελλάδα.  Θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία των δρομέων με συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της πόλης μας. Η πορεία που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι:
Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη – Μπουφίδου – Κουτσοπετάλου – Ιωάννη Λάππα – Στρατηγού Ιωάννου – Κρύα (ΞΕΝΙΑ) – Ελευθερίου Βενιζέλου –  Κουτσοπετάλου – Μπουφίδου - Σπυρίδωνος – Ικάρου - Σοφοκλέους – Ορχομενού - Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.
11:00 – 11:30 Άφιξη στο Κλειστό Γυμναστήριο και πραγματοποίηση της γιορτής των λαμπαδηδρόμων με παιδιά αθλητικών σωματείων.
11:30 Αναχώρηση αποστολής
Το μήνυμα που θέλουν να μοιραστούν οι δρομείς, κυρίως με τους νέους των πόλεων από τις οποίες διέρχονται, είναι τα ιδεώδη της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή. Ο οραματιστής της ειρήνης Sri Chinmoy θέσπισε το γύρο της Ειρήνης το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα.
Πολλές παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Mandela, ο Πρόεδρος Mikhail Gorbachev, η Μητέρα Τερέζα και ο  Carl Lewis υπήρξαν υποστηρικτές του γύρου.
Ο γύρος είναι ένα αθλητικό γεγονός μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντές με μοναδικό σκοπό του αγώνα την ενίσχυση της καλής θέλησης μεταξύ των λαών από όλα τα έθνη. Ο γύρος Ειρήνης δε στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων ή την προβολή πολιτικών σκοπών. Μπορεί να συμμετέχει ο καθένας ανεξαρτήτως ηλικίας είτε είναι αθλητής είτε όχι. Μεταφέρετε τη δάδα λίγα βήματα, κάποια μέτρα, μερικά χιλιόμετρα ή απλά βγείτε στο δρόμο και επευφημήστε τους δρομείς που τρέχουν.
Για περισσότερες πληροφορίες για το γύρο της Ειρήνης και την πρόοδο των ομάδων που τρέχουν επισκεφτείτε το “Live from the road” στην ιστοσελίδα www.peacerun.org.





Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονομικές ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ την Τετάρτη



Οικονομικές ενισχύσεις ύψους 750.078 ευρώ θα καταβάλει την Τετάρτη ο ΕΛΓΑ σε 539 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά σε ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου, για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου (συμπληρωματική ενίσχυση) και για απώλεια της ηρτημένης παραγωγής (δηλαδή τα προϊόντα που δεν έχουν ωριμάσει και δεν έχουν ακόμη συγκομισθεί από τα φυτά).

Τις εν λόγω ενισχύσεις θα λάβουν αγρότες των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Κιλκίς, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Χανίων και Χίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

    
        Την Τετάρτη  1 Οκτωβρίου 2014  και ώρα  6.30΄ το απόγευμα ,
στο Επιμελητήριο Λιβαδειάς  θα  πραγματοποιηθεί   εκδήλωση με τον ΙΩΝΑΘΑΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Δικηγόρο  και άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες,  καθώς και με τη Δικηγόρο Λιβαδειάς  κ. Λαμπρινή Γερονικολού  με θέμα:
 « Υπερχρέωση – Κόκκινα Δάνεια   Η ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ »

Συνδιοργανωτές :

-    ΕΛΜΕ  Νομού Βοιωτίας
-    Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς
-    Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
-    Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
-    Σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ Επαρχίας Λιβαδειάς
-    Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς



                                            Για       το         Δ.Σ.

                  Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 51χρονος στη Λιβαδειά για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 150.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (22-09-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 51χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 155.339,68 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών-Μελέτη Σχεδιασμός- Mexis-Βάγια Βοιωτίας

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Φαντάροι στα κέντρα εκπαίδευσης Θήβας και Αυλώνας πεινάνε...




Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος... "Οι καταγγελίες που φτάνουν συνεχώς στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα ΚΕΝ καθώς οι φαντάροι πεινάνε.

Οι μερίδες είναι λειψές, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στις ανάγκες των χιλιάδων νέων ανθρώπων που υποχρεώθηκαν να ντυθούν στο χακί και πλέον μπαίνουν σε μια πιο έντονη και κουραστική εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη πρώτη περίπτωση, οι νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν ότι στο ΚΕΝ Θήβας οι μερίδες φαγητού που προσφέρονται είναι μικρές, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ουρά στο Ιδιωτικό ΚΨΜ που πραγματικά γδέρνει τους νεοσύλλεκτους με τις ακριβές τιμές. Μάλιστα, οι νεοσύλλεκτοι όχι μόνο αισθάνονται μεγάλη αγανάκτηση αλλά συνδέουν άμεσα το γεγονός της ανεπαρκούς σίτισης τους με τη δραστηριότητα του ιδιωτικού ΚΨΜ.

Αντίστοιχη κατάσταση μεταφέρουν και οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι στο ΚΕΤΘ Αυλώνας. Επίσης καταγγέλλουν ότι υπάρχει οδηγία μη χορήγησης επιπλέον μερίδας φαγητού στους συναδέλφους που το ζητούν, σύμφωνα με τις αρνητικές απαντήσεις των φαντάρων που εκτελούν αγγαρεία μαγειρείων. Και σε αυτή την περίπτωση, κυρίως οι φαντάροι που έχουν μια οικονομική δυνατότητα, μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από το ΚΨΜ.

Επίσης ανεπαρκές κρίνεται το πρωινό που προσφέρεται στο ΚΕΤΘ.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι την Πέμπτη 18/9 τους μοιράστηκε ένα μελάκι και τσάι!
Όλα αυτά αποκαλύπτουν τις προτεραιότητες του Υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου και του ΑΓΕΣ Μανωλά, οι οποίοι ενώ δίνουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ (από το 2011 έως σήμερα έχουν δοθεί 16 δις ευρώ ως ελληνική συμμετοχή στον προυπολογισμό του ΝΑΤΟ) οι φαντάροι πεινάνε.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να απαιτήσουν τη χορήγηση φαγητού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Να προσφέρεται κάθε φορά που ζητείται και δεύτερη μερίδα φαγητού.

Δεν είναι λύση η αγορά φαγώσιμων από τα ΚΨΜ, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές.
Μάλιστα, καλούμε τους γονείς να παρέμβουν, να σπάσουν τα τηλέφωνα των διοικητών στα ΚΕΝ αλλά και στο ΓΕΣ. Σε καμιά περίπτωση να μην αποδεχτούν αυτή την άθλια κατάσταση που θίγει τα παιδιά τους, με τον στρατό να εκμεταλλεύεται τους ίδιους, φορτώνοντας τους το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ευχαριστούμε το Λοχία Κουτέλα (ΙΛΗ 2-1 στο ΚΕΤΘ Αυλώνα) για τα καλά του λόγια και του τα ανταποδίδουμε!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Γράφει η Δεβενέ Σωτηρία-Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25- Λιβαδειά. Τηλ: 2261-301142, 6947321102

Τόσο η ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ),όσο και η κατάθλιψη
είναι διαδεδομένες σοβαρές και συνηπάρχουσες νόσοι.
Τα συμπτώματα της νόσου της ΧΑΠ και οι απαιτήσεις για παραγωγή έργου
δημιουργούν καθημερινά πρακτικά προβλήματα στους ασθενείς αυτούς.Το άγχος για
τις ανάγκες της ζωής επιδεινώνει περισσότερο τα συμπτώματα της ΧΑΠ, έτσι η
δύσπνοια, η ταχύπνοια, ο περιορισμός της δραστηριότητας, έχουν σαν
αποτέλεσμα την αποστροφή ακόμη και από ευχάριστες ενασχολήσεις,τη κατάθλιψη,
την αυτοαπομόνωση.
Στα πλαίσια της κατάθλιψης αρκετοί ασθενείς συνεχίζουν να καπνίζουν,αρνούνται
να βήξουν, και κάποιοι αναπτύσουν ακόμα και αυτοκτονικό ιδεασμό. Ο φόβος των
επιπλοκών που πιθανόν έχει παρουσιάσει ο ασθενής στο παρελθόν του προκαλεί
πρόσθετο άγχος και ευερεθιστότητα.Οι πάσχοντες αναπτύσουν επιθετική
συμπεριφορά προς το οικογενειακό αλλά και ιατρο-νοσηλευτικό περιβάλλον.
Η μείωση ψυχαγωγικών-κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλοιώνει τη ψυχοσωματική
του ισορροπία και οδηγεί σε προσωπική απομόνωση και αρνητισμό.
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης και της ΧΑΠ πολλές φορές αλληλεπικαλύπτονται.
Μάλιστα εμφανίζεται συσχέτιση ανάμεσα στο στάδιο της ΧΑΠ και το επίπεδο
της κατάθλιψης.
Εκτός από τη θεραπεία με τα φαρμακευτικά μέσα της ΧΑΠ, πρέπει να αχοληθούμε
και μετα κοινωνικά-ψυχικά προβλήματα του ασθενούς.
Πολύ μεγάλη σημασία έχει η ενεργοποίηση και ενθάρρυνση του ατόμου αυτού για
ζωή. Η άσκηση και εξάσκηση των ασθενών αυξάνει τη δραστηριότητα και μειώνει τη
νοσηρότητα, υπό την έννοια των παροξύνσεων της νόσου, καθώς και τη θνητότητα.
Οι ασθενείς ως χρόνιοι πάσχοντες πρέπει να ακολουθούν ειδικά προγράμματα
σωματικής και ψυχικής αποκατάστασης που καταρτίζονται από ειδικούς
επιστήμονες.
Η κατάθλιψη απαντάται συχνά σε ασθενείς με ΧΑΠ και απαιτεί την αναγνώριση,
τη διάγνωση και τη θεραπεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο παντού! Εκβιάζουν και στέλνουν γυναίκες στο νοσοκομείο – Μορφή επιδημίας παίρνουν οι εκβιασμοί και στην Ελλάδα

- Σοκάρουν οι περιπτώσεις μιας φοιτήτριας και μιας μαθήτριας λυκείου
- Ειδική γραμμή καταγγελιών ετοιμάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Δεκάδες τα θύματα εκβιασμού στην Ελλάδα

Κόκκινο έχουν χτυπήσει οι καταγγελίες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σεξουαλική παρενόχληση, εκβιασμό και δημόσιο εξευτελισμό -μέσω διαδικτύου- ανυποψίαστων πολιτών, που κάποια στιγμή της ζωής τους αποτύπωσαν στο φωτογραφικό φακό προσωπικές τους στιγμές με τους ερωτικούς τους συντρόφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις δημοσιοποίησης φωτογραφιών πρώην ερωτικών συντρόφων και όχι μόνο, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό το δημόσιο εξευτελισμό του θύματος και την συκοφάντησή του, έχουν λάβει διαστάσεις... επιδημίας, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Μάλιστα, λόγω του έντονου προβλήματος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εισήγηση του Διοικητή της, Μανώλη Σφακιανάκη, θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, όπου τα θύματα θα μπορούν να καταγγείλουν και τηλεφωνικά τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί.

Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικές δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία όλης της χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και οι μαθητές με σκοπό την αποτροπή εκβιασμού μαθητών από άλλους μαθητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφθασαν στα χέρια τους φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές του θύματος.


Τις εκβίαζαν και έπαθαν νευρικό κλονισμό

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις που κλήθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν η περίπτωση φοιτήτριας σε Πανεπιστήμιο της Αττικής.

Μάλιστα η υπόθεση ήταν τόσο σοβαρή που η κοπέλα υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα έχασε τις εξετάσεις για το πτυχίο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Espresso”, η 25χρονη φοιτήτρια είχε μακροχρόνιο ερωτικό δεσμό με συμφοιτητή της, όμως έδωσε τέλος πριν από μερικούς μήνες. Ο νεαρός φαίνεται πως δεν συγχώρησε ποτέ την φίλη του για την διακοπή του δεσμού τους, με αποτέλεσμα να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο.

Τις ημέρες που η κοπέλα ήταν έτοιμη να δώσει τις τελικές εξετάσεις για το πτυχίο, ο νεαρός φοιτητής έστειλε στους καθηγητές της στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, δεκάδες φωτογραφίες της νεαρής που είχαν τραβηχτεί κατά την διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων που είχε με τον πρώην σύντροφό της.

Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν η κοπέλα να μην καταφέρει να δώσει τις εξετάσεις, καθώς είχε υποστεί νευρικό κλονισμό από την δημοσιοποίηση των προσωπικών της στιγμών και τελικά να μην πάρει το πτυχίο, ενώ παράλληλα χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Βέβαια ο δράστης του εκδικητικού εκβιασμού εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς της φοιτήτριας και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία.

Παρόμοιο εκβιασμό υπέστη μέσα στο 2014 και μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου σε σχολείο της Αττικής και μάλιστα δυο μήνες πριν δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις, όπου είχε πολλές πιθανότητες να περάσει σε ΑΕΙ, καθώς ήταν η καλύτερη μαθήτρια της τάξης της.

Δυο μήνες, λοιπόν, πριν κλείσει η σχολική χρονιά, άρχισαν να κυκλοφορούν στο σχολείο της φωτογραφίες της μαθήτριας που είχαν τραβηχτεί εν αγνοία της, την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες για την φυσική της ανάγκη.

Το παιδί, επίσης, υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να αλλάξει, λίγο πριν το τέλος τις χρονιάς, σχολικό περιβάλλον καθώς δεν ήθελε να πάει στην τάξη της, έπειτα από την δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών και μάλιστα από συμμαθητή της. Πλέον θα προετοιμαστεί τη νέα χρονιά προκειμένου να δώσει Πανελλήνιες και βέβαια να ξεπεράσει την περιπέτεια που υπέστη.

Το παιδί ακόμα και σήμερα παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ ο ανήλικος που έστησε αυτό το σατανικό εκβιασμό, έχει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη, καθώς οι γονείς της μαθήτριας κατήγγειλαν το περιστατικό και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε πως αυτός είναι ο χρήστης του διαδικτύου που ανήρτησε αυτές τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τις έκανε “φέιγ βολάν”.

Σε βάρος του συγκεκριμένου μαθητή σχηματίστηκε Δικογραφία η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στων αρμόδιο Εισαγγελέα.
 newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ANAKOINΩΣΗ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟN ΔΡΟΜΟ 2014




Tην Παρασκευή και το Σάββατο 26-27 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί ο 32ος Σπάρταθλος δρόμος,που διοργανώνει ο Διεθνής Σύνδεσμος ''Σπάρταθλον'' από το 1984.Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα δρόμου,246 χλμ,από την Αθήνα έως τη Σπάρτη,στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη το 490 π.Χ

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 364 δρομείς υπεραποστάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας θα τιμήσει με την παρουσία του και αυτόν τον ιστορικό υπεραγώνα με τη συμμετοχή δύο διακεκριμένων δρομέων του, που έχουν ξανασυμμετάσχει και διακριθεί σε παλαιότερους Σπάρταθλους δρόμους.Πρόκειται για τους:Κώνστα Λουκά,τερματίσαντα επιτυχώς 5 φορές στην ιστορική διαδρομή(2006-7-8-11-12)και Κοφίνη Κων/νο,Σπαρταθλητή το 2013.

Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας με εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των αθλητών,στο δυναμισμό και την αγωνιστικότητά τους,εύχεται να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στην τιτάνια υπερπροσπάθειά τους πραγματώνοντας ο καθένας τον προσωπικό του στόχο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Και επισήμως Φθινόπωρο τα ξημερώματα




    Την έναρξη του φετινού Φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο σηματοδότησε η φθινοπωρινή ισημερία που ξεκίνησε στις 05.29 τα ξημερώματα, ενώ αντιστοίχως στο νότιο θα αρχίσει η Άνοιξη.



Στην ισημερία, σε όλο τον.. κόσμο, η νύχτα και η ημέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η ημέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, αποτελούν περιοδικά (ανά εξάμηνο) αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της που βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 3.224 επιλαχόντες «τρέχει» το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών






Ενισχύσεις ύψους 194, 3 εκατ. ευρώ για μια πενταετία θα λάβουν 11.116 Νέοι Αγρότες ηλικίας έως 40 ετών, ενώ στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης θα ενταχθούν και 3.224 επιλαχόντες καθώς, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξασφαλίστηκε κονδύλι της τάξης των 54,4 εκατ. ευρώ.
Στόχος του υπουργείου είναι να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, δηλαδή ποσό 136 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2014.Στόχος του υπουργείου είναι να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, δηλαδή ποσό 136 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με το υπουργείο στόχος είναι να αποδοθεί το 70% του πριμ πρώτης εγκατάστασης, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 136 εκατ. ευρώ, μέσα στο 2014, ενώ οι δυο επόμενες δόσεις (15% εκάστη) θα καταβληθούν μέσα στην πενταετία.

Στο καινούργιο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 έχουν προβλεφθεί κοινοτικά κονδύλια ύψους 240 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Νέων Αγροτών ενώ -σύμφωνα πάντα με το υπουργείο- ο στόχος είναι οι νέες προκηρύξεις να αρχίσουν να ανακοινώνονται από το 2015.

«Η προσπάθεια για την ηλικιακή ανανέωση της ελληνικής υπαίθρου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης μιλώντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε:

«Oι νέοι παραγωγοί είναι το μέλλον και η ελπίδα για την ελληνική γεωργία και η συμμετοχή τους στον πρωτογενή τομέα, μέσα από το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, συμβάλλει καθοριστικά στο ζωντάνεμα της υπαίθρου, ενισχύει τη ρευστότητα σε διαπεριφερειακό επίπεδο, και δυναμώνει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Με  τους νέους αγρότες είμαστε συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει προκειμένου να καταστήσουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή μοχλό ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας μας. Αυτό φαίνεται άλλωστε με τις αποφάσεις μας στον Εθνικό φάκελο για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, όπου οι νέοι αγρότες θα έχουν 25% αύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους για μια πενταετία, καθώς και σειρά από μέτρα και εργαλεία που θα τους διευκολύνουν στην παραγωγική τους διαδικασία».

Μέχρι τέλος του χρόνου η έγκριση του εθνικού φακέλου της ΚΑΠ
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης, ο υπουργός αναφέρθηκε στα εξής:

Ρωσικό εμπάργκο:Για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και το σοβαρό πρόβλημα διάθεσής τους, υπεραμύνθηκε των προσπαθειών του υπουργείου  να δοθεί λύση. Στάθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο που προηγήθηκε του εμπάργκο όταν ήδη η πρόσβαση των εμπορευμάτων στη νότια Ρωσία ήταν σχεδόν αδύνατη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επεσήμανε το πρόβλημα σε επίπεδο ΕΕ, ενώ χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία συντάχθηκαν μαζί μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι «εντέλει οι όψιμες ποικιλίες πωλήθηκαν σε ικανοποιητικές τιμές, σε αντίθεση με τις πρώιμες ποικιλίες, οι οποίες έπιασαν πολύ χαμηλές τιμές, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία».

Ερωτηθείς δε για τις ποσότητες των ροδάκινων τα οποία διοχετεύτηκαν με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα,  έκανε λόγο για 1.500 τόνους που διατέθηκαν για δωρεάν διανομή και 1.600 τόνους που διατέθηκαν για χυμοποίηση.

Το θέμα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της άτυπης συνόδου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 – 30 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο. Στο τραπέζι θα τεθούν θέματα αποζημίωσης των αγροτών, όχι μόνο για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, αλλά και για τα υπόλοιπα φρούτα που επηρεάζονται από το εμπάργκο (φράουλες, ακτινίδια, μήλα). Τα χρήματα του αγροτικού ταμείου δεν επαρκούν για τις παραπάνω αποζημιώσεις και είναι πιθανό να αποφασιστεί να εκταμιευτούν από το ταμείο διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ.

«Ήδη έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας στην Ε.Ε. που αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις για το δεύτερο πακέτο αποζημιώσεων των παραγωγών», σημείωσε.

Νέα ΚΑΠ: Ο κ. Καρασμάνης υπογράμμισε ότι «αλλάζουν πολλά» σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Εκτίμησε δε ότι, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει εγκριθεί εκτός απροότπου ο φάκελος που έχει καταθέσει η χώρα μας.

Πακέτο Χατζηγάκη: Ο υπουργός επανέλαβε αυτά που είχε δηλώσει ως βουλευτής, ενώ ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης την προηγούμενη εβδομάδα και μάλλον θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εφαρμογή της απόφασης. Χαρακτήρισε το θέμα δύσκολο, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ζητηθούν εντέλει τα χρήματα από τους αγρότες.

Αντιβαίνει στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς η παρακράτηση επιδοτήσεων

Συμψηφισμός ενισχύσεων αγροτών: Για το μείζον θέμα της παρακράτησης κοινοτικών επιδοτήσεων για χρέη προς τον ΟΓΑ (σ.σ. όπως έχει γράψει το Agronews, υπάρχει και σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση), ο υπουργός είπε ότι η πρακτική αυτή σκοντάφτει στους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δεδομένου ότι οι παρακρατήσεις γίνονται χωρίς τη συναίνεση του παραγωγού. Συμπλήρωσε ότι το υπουργείο διερευνά το θέμα.

Τιμή του γάλακτος: Όσον αφορά στην τιμή του γάλακτος επανέλαβε ότι, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, εάν υπήρχε υγιής αγορά, η τιμή του γάλακτος θα ήταν χαμηλότερη.
Oμάδες Παραγωγών: Υπογράμμισε την ανάγκη «να οργανωθούν οι αγρότες σε Ομάδες Παραγωγών, ώστε να αυξηθεί η διαπραγματευτική τους δύναμη». «Ήρθε η ώρα της ανασυγκρότησης, πρέπει να στηριχτεί η ηλικιακή αναδιάρθρωση της υπαίθρου. Δεν πρέπει να συνεχιστεί η ανοργανωσιά και η νέα ΚΑΠ θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Οικονομικός έλεγχος σε ΠΑΣΕΓΕΣ και οργανώσεις: Σχετικά με το πόρισμα για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις που ελάμβαναν οι Αγροτικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, ο υπουργός παρέπεμψε στον αναπληρωτή υπουργό, Π. Κοκουλόπουλο ο οποίος "χειρίζεται το θέμα" και αρνήθηκε να κάνει άλλη δήλωση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ -Τι διαφορετικό έχει στη μορφή και την υφή


Σήμερα, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου τίθεται σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και νέα εμφάνιση. Το ολόγραμμα και το υδατογράφημά του περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, στον γυαλιστερό αριθμό δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα.

Επίσης, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε. Χάρη σε αυτά και άλλα χαρακτηριστικά η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ επαληθεύεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία), αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ διαβεβαίωσαν την ΕΚΤ ότι κατέβαλαν κάθε εύλογη προσπάθεια στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, προκειμένου να διευκολύνουν την προσαρμογή του εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων στις χώρες τους, ώστε όλα τα μηχανήματα να δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο. «Έχει μεγάλη σημασία όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα τραπεζογραμμάτια ευρώ να συνεχίσουν να το κάνουν με απόλυτη εμπιστοσύνη. Γι' αυτό ακριβώς εισάγουμε τη σειρά "Ευρώπη"» δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, που είναι υπεύθυνος για τα τραπεζογραμμάτια. «Για να διασφαλίσουμε ότι η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα, καλώ όλους τους ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων να βεβαιωθούν ότι τα μηχανήματά τους δέχονται τα νέα τραπεζογραμμάτια», συμπλήρωσε ο κ. Μερς.

Τα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να εκδίδονται, ούτως ώστε να εξαντληθούν τα αποθέματα. Θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» και αργότερα θα αποσυρθούν σταδιακά και θα πάψουν να έχουν ισχύ νόμιμου χρήματος. Αυτή η αλλαγή θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ένα βίντεο με τίτλο «Ανακαλύψτε το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ», διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu σε 23 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το νέο τραπεζογραμμάτιο και τους τρόπους επαλήθευσης της γνησιότητάς του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο -Ανοίγουν 3.070 θέσεις

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν έξι διαφορετικοί διαγωνισμοί για 3.070 προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ θα προκηρυχθεί και ένας ακόμη κλειστός αυτή τη φορά διαγωνισμός που θα αφορά σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αναμένεται να οι διαγωνισμοί να έχουν προκηρυχθεί και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους. Πρόκειται για:

    500 προσλήψεις ειδικών φρουρών σε δικαστήρια και φυλακές
    600 τεχνικών και μηχανικών στη ΔΕΗ
    400 εφοριακών
    260 λιμενοφυλάκων
    450 οδηγών και τεχνικών στις Οδικές Συγκοινωνίες
    70 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Παράλληλα θα γίνει διαγωνισμός κλειστού τύπου για 790 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ διαφόρων ειδικοτήτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τρίτη
Νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη.

Τις μεσημεριανές ώρες βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα Ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι όποιες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους στα νότια ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς στα δυτικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 7 και πιθανώς στις Σποράδες 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα από τα βόρεια βόρειοι πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βόρειους.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και πιθανώς το απόγευμα 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ