Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ανατροπή στα ΕΛΤΑ: Τα Ταχυδρομεία γίνονται... τράπεζες, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ!




    Αλλάζει η... λειτουργία του ταχυδρομείου στη χώρα μας, που μετατρέπεται σε «τράπεζα» ή ακόμα και σε... φαρμακείο ή μαγαζί της γειτονιάς!



Στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που αναπτύσσουν, θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση..συνταγών και την παράδοσή τους στον χώρο επιλογής του πελάτη. Η νέα υπηρεσία με την επωνυμία ''παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον'', ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία τη Δευτέρα από τον Κορωπί όπου αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους.

Ο ταχυδρόμος που θα φτάνει για να παραδώσει τα γράμματα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που θα γίνεται σε νέο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ θα παραλαμβάνει τη συνταγή φαρμάκων, θα την εκτελεί στο κοντινότερο φαρμακείο και θα την παραδίδει στο σημείο που θα του υποδεικνύεται. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι θα είναι μόλις 3 ευρώ.


Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων «εμπορόδεμα» με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη. Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ από το κινητό, δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που θα πληρώνονται το κόστος των προϊόντων της παραγγελίας άμεσα. Ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της παραγγελίας του και είτε θα μπορεί να την παραλαμβάνει από το κοντινότερο στην κατοικία του ταχυδρομικό κατάστημα είτε με επιβάρυνση μόλις ένα ευρώ στο σπίτι του. Στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της υπηρεσίας σημαντικό ρόλο έχει παίξει, σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, η σημαντική συμφωνία που υλοποιείται από τις 9 Δεκεμβρίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μειώνει θεαματικά τις δαπάνες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καθημερινά αποστέλλουν τέσσερα κοντέινερ, εξοικονομώντας πάνω από 2,3 χιλιάδες ευρώ για καθένα από αυτά. Ειδικότερα το κόστος των ΕΛΤΑ για τη δρομολόγηση ενός φορτηγού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ, όταν το τελικό κόστος για την αποστολή ενός κοντέινερ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ξεπερνά τα 630 ευρώ. Έτσι καθημερινά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξοικονομούν τουλάχιστον 9.000 ευρώ από την αποστολή των τεσσάρων κοντέινερ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της διακίνησης δεμάτων, προς τον οποίο στοχεύουν οι κινήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, είναι ο μοναδικός που τα τελευταία χρόνια καταγράφει σημαντική αύξηση στη χώρα μας ως συνέπεια της πολύ μεγάλης αύξησης των πωλήσεων από απόσταση.

Κάρτες

Σύντομα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν από το διαδίκτυο.

Ο πελάτης των ΕΛΤΑ θα μπορεί να καταθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και θα λαμβάνει έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό θα μπορεί να προχωρά σε αγορές μέσα από το διαδίκτυο μέχρι να «αδειάσει» το αρχικό ποσό.

Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται για όλους η έκδοση μιας prepaid card που μέχρι σήμερα γινόταν αποκλειστικά από τις τράπεζες ή τα περίπτερα όσον αφορά τις safe card.

Πίστωση χωρίς τόκους

Μία νέα κάρτα που θα λειτουργεί ως πιστωτική αλλά θα έχει τη συνατότητα άτοκων δόσεων εκδίδουν τα ΕΛΤΑ. Η κάρτα «ELTA Club».απευθύνεται αποκλειστικά στους 1 εκατ. συνταξιούχους σε όλη τη χώρα που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους στο σπίτι μέσω των ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η κάρτα εκδίδεται σε συνεργασία με την εταιρεία Μαρινόπουλος με τους συνταξιούχους να αποκτούν άτοκα πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των ομώνυμων σουπερμάρκετ.

Οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι, μπορούν να προμηθευτούν από τις 25 Οκτωβρίου 2014 και αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων ΕΛΤΑ, την ειδική προνομιακή κάρτα με την οποία αποκτούν άτοκα πίστωση που θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Παράλληλα προωθείται και η διακίνηση προϊόντων ειδικού χαρακτήρα όπως προϊόντα ΠΟΠ, προϊόντα ομάδων παραγωγών, εμπόρων. Ημερησία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σημαντικά ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικηθύρων.




    Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις.



Νέοι θησαυροί αλλά και σημαντικά ευρηματα που ίσως οδηγήσουν σε ένα καινούργιο ανασκαφικό μέτωπο προέκυψαν, κατά τη διάρκεια της υπερσύγχρονης υποβρύχιας έρευνας που συντελείται από τις.. 15 Σεπτεμβρίου στο ναυάγιο των Αντικηθύρων υπό την εποπτεία της διευθυνσης εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων, με την συμμετοχή διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων.
Ευρήματα που ωστόσο παραμένουν στο σκοτάδι ωσότου ανακοινωθούν από...επίσημα χείλη, όπως δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», στη χθεσινή εκδήλωση στο Καψάλι των Κηθύρων, ο οποίος αποκάλυψε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στα νέα ευρήματα κάνωντας λόγο ακόμη και για καθεστώς λογοκρισίας από πλευράς της πολιτείας που καθυστερεί σκοπίμως τις ανακοινώσεις.

«Βρισκόμαστε σε καθεστώς λογοκρισίας. Η πολιτεία δεν μας επιτρέπει να ανακοινωσουμε τα ευρήματα ης έρευνας. Οι λόγοι είνια πολλοί κια διάφοροι. Από τις καλύτερες των προθέσεων μέχρι και λόγοι τους οποίους φαντάζεστε», είπε ο κ Λασκαρίδης που έχει διαθέσει το σκάφος του «Γλάρος» για τις ανάγκες της αποστολής.

Τις δηλώσεις του κ. Λασκαρίδη περί ύπαρξης επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και η διευθύντρια της εφορίας ενάλιων ανασκαφών Αγγελική Σίμωση, που έχει και την εποπτεία όλης της αποστολής, και παρακάλεσε να κάνουμε υπομονή, καθώς, όπως συγκεκριμένα δήλωσε, η διαφορά της εδώ ανασκαφής με την Αμφίπολη, όπου γίνονται διαρκώς ανακοινώσεις, είναι ότι εδώ είναι θάλασσα.

«Εδώ οι άνθρωποι βουτούν στα 50 μέτρα. Υπάρχουν ευρήματα σημαντικά θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα μετά το τέλος της ανασκαφής όπως θα έχουμε μπορέσει να αναλύσουμε τις νέες ανακαλύψεις» είπε η κ. Σίμωση.

Η παρουσίαση της αποστολής «Επιστροφή στα αντικήθυρα», που έγινε με τη χορηγία του OTE και της Cosmote παρουσία του μητροπολίτη Σεραφείμ, του ελβετού πρέσβη, του δημάρχο κυθήρων και εκπροσώπων του Υπουργείου πολιτισμού καθώς και των μελών του ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woodshole της Μασαχουσέτης, θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί, στο σκάφος «Γλάρος» όπου πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της υπερσύγχρονης στολής Exosuit.
Η exosuit, που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και αναμένεται να καταδυθεί στα νερά των Αντικυθήρων την Τρίτη ίσως μπορέσει να προσσεγγίσει τους πέντε εντοπισμένους στόχους των αρχαιολόγων.
Αγάλματα και σιδερένια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τις πρώτες μελέτες του βυθού εικάζεται πως είναι ανάμεσα στα πρώτα ευρήματα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχετίζονται με τον περίφημο μηχανισμό των αντικυθήρων.
Η ανασκαφή πρόκειται να διαρκέσει ως τις 15 Οκτωβρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πατέρας και γιος είχαν ρημάξει τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας




Είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους Αλβανούς και άνοιγαν σπίτια, κυρίως εξοχικά, σε διαφορά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και όχι μόνο…

Ο πατέρας 53 ετών, έμαθε τη “δουλειά” και στον 23χρονο γιό και μαζί με ένα τουλάχιστον ακόμη συνεργό βάλθηκαν να “επισκεφτούν” όλα τα εξοχικά στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας. Πατέρας και γιος συνελήφθησαν, αναζητείται ο συνεργός, ενώ δικογραφία για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός 48χρονου Αλβανού, ο οποίος έπαιρνε και πουλούσε τα κλεμμένα.

Το τελευταίο διάστημα είχαν διαπράξει τουλάχιστον οκτώ κλοπές σε διάφορα περιοχές (Κωσταλέξι, Κομποτάδες, Πουγκάκια, Σπερχειάδας και Βαρδάτες), ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, συνεχίζουν την έρευνα για να δουν αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά και διάφορα κλοπιμαία (ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλα αντικείμενα), όπλα και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα
Η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου
Ραγδαία αναμένεται να είναι τις επόμενες ώρες η επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ από το βράδυ του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς και από χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα αναμένονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα και στη Δυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε όλες αυτές τις περιοχές και την Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα φωτογραφία του 31χρονου συνεργού του Μαζιώτη

Νέα και πιο πρόσφατη φωτογραφία του 31χρονου σκληρού συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Αντώνη Σταμπούλου έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Ανιτρομοκρατική, ο οποίος αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια των αστυνομικών να τον φωτογραφίσουν.

Αλλωστε, ακόμη και η ταυτότητά του προδόθηκε από τα κλειδιά της μοτοσικλέτας με την οποία είχε πάει στο επίμαχο γκαράζ στο Βύρωνα, όπου και συνελήφθη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη μοτοσικλέτα και από τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας ανέδειξε τον κάτοχο.

Σημειώνεται ότι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Οπως φαίνεται και στην εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η φωτογραφία φαίνεται να είναι πρόσφατη, αλλά δεν φαίνεται να έχει ληφθεί στη ΓΑΔΑ, καθώς ο 31χρονους προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική, ο Σταμπούλος προβάλλει τέτοια αντίσταση που κάθε φορά που επιχειρείται να φωτογραφηθεί, επιστρατεύονται 10 αστυνομικοί προκειμένου να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν. Εκείνος, ωστόσο, κάνει γκριμάτσες και σκύβει για να μην απαθανατιστεί.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σε συνέχεια χθεσινής μας Ανακοίνωσης, δίνεται στη δημοσιότητα πρόσφατη φωτογραφία του συλληφθέντα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ Αντώνη.

Σημειώνεται ότι η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί του Σαββάτου, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί νέες εφόδους σε τρία σημεία, αναζητώντας το οπλοστάσιο που εκτιμάται ότι έχουν τα μέλη του «Επαναστατικού αγώνα» που παραμένουν ελεύθερα, αλλά και τις βόμβες που θα χρησιμοποιούσαν στο χτύπημα που σχεδίαζαν, όπως αποκάλυψε η σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου.



Την ίδια ώρα, ο 31χρονος δεν μιλά σε κανέναν παρά μόνο στη δικηγόρο του και μόνο στα ιταλικά, ενώ το πρωί του Σαββάτου προχώρησε και σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, στο οποίο αναφέρει ότι είναι αιχμάλωτος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Στη φυλακή δημοσιογράφος για παιδεραστία


Σοκ έχει προκαλέσει στη Χαλκίδα η υπόθεση παιδεραστίας με φερόμενο δράστη τον 60χρονο δημοσιογράφο και πρώην ιδιοκτήτη τοπικού τηλεoπτικού σταθμού, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης κόρης της συντρόφου του...

Όλα αποκαλύφθηκαν μετά την καταγγελία της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού στην αστυνομία.

Ο δημοσιογράφος είχε φύγει από την πόλη της Χαλκίδας και τα τελευταία δύο χρόνια διέμενε μαζί με τη διαζευγμένη γυναίκα και την 8χρονη κόρη της στον Ωρωπό.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, την υπόθεση την ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και άμεσα ο δημοσιογράφος συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Ανακριτή και μετά την απoλογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Στείρι Βοιωτίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας
και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) &
το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ)
του Παντείου Πανεπιστημίου

διοργανώνουν το:
Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο


Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου:
ΟΗΕ - 70 χρόνια στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας


Το Πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό την κατάρτιση 21 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών στο αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της Αειφορίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επιπλέον γίνονται δεκτοί λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα απασχολούμενοι στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδάς, ιδίοις εξόδοις. Το Πρόγραμμα διαρκεί τέσσερις ημέρες, από 23 Οκτωβρίου έως και 26 Οκτωβρίου 2014 και θα λάβει χώρα στο

Στείρι της Βοιωτίας.
Το Πρόγραμμα στηρίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση και στη διερεύνηση της διεθνούς πολιτικής στα ζητήματα διασύνδεσης περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητημάτων κοινωνικής ισότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ σε διακηρυκτικό και συντονιστικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα αναλυθούν ζητήματα νομικής και πολιτικής φύσεως, από ερευνητές του ΕΚεΠΕΚ και του ΕΚΕΚΔΑΑΔ, αλλά και ερευνητές και στελέχη συνεργαζομένων φορέων. Το Πρόγραμμα εμπεριέχει το θεωρητικό σκέλος σε συνδυασμό με την εμπειρική μελέτη συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων σχετικών με τις σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές.
Σε επίπεδο κατάρτισης, στόχος είναι ο συνδυασμός θεωρητικής και πρακτικής εξειδίκευσης. Σε επίπεδο ενημέρωσης/ πληροφόρησης, έχει προβλεφθεί η διεξαγωγή εκπαιδευτικών επισκέψεων σε περιοχές φυσικού κάλλους και Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών και Μονή Οσίου Λουκά). Επιπλέον το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τη συμμετοχή σε Επιστημονική Ημερίδα με θεματολογία που παραπέμπει στο μαρτυρικό Δίστομο.
Το Πρόγραμμα αποτελεί επίσημη συμβολή του Παντείου Πανεπιστημίου στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας United Nations Academic Impact.
Προβλέπεται ελάχιστη συμβολική συνδρομή των συμμετεχόντων (100 ευρώ), η οποία αφορά στην κάλυψη εξόδων μετάβασης τους (από και προς την Αθήνα καθώς και εσωτερικές μετακινήσεις) και φιλοξενίας τους (διαμονή & διατροφή). Με την περάτωση του Προγράμματος χορηγείται επίσημο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Στους Διδάσκοντες περιλαμβάνονται Μέλη Δ.Ε.Π. Ελληνικών Α.Ε.Ι., καθώς και ερευνητές των δύο Κέντρων, εμπειρογνώμονες και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης αλλά και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εκπροσώπων Μ.Μ.Ε.
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από την Επιστημονική Επιτροπή του Προγράμματος. Ο φάκελος δικαιολογητικών θα πρέπει να περιλαμβάνει: α) Αίτηση Συμμετοχής- Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, 400 λέξεων (βλ. σελ. 3), β) αντίγραφο πτυχίου ή σχετικών πιστοποιητικών σπουδών, γ) αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσεως μίας ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά), δ) αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 29η Σεπτεμβρίου με 10η Οκτωβρίου 2014. Η υποβολή γίνεται μόνον ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ekepek@panteion.gr (Αίτηση Συμμετοχής-Επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Βιογραφικό σε αρχείο .doc ή .pdf και τα υπόλοιπα σε αρχείο .jpg).
Πληροφορίες καθημερινώς (κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων) από τις 12:00 έως τις 15:00, στο τηλέφωνο 210 9201832, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ekepek@panteion.gr και στις ιστοσελίδες www.ekepek.gr και http://www.ekekdaad.org .


Ο Διευθυντής Σπουδών του Προγράμματος

Καθηγητής Γρηγόρης Ι. Τσάλτας
Διευθυντής ΕΚεΠΕΚ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αράχωβα





Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (03-10-2014) το μεσημέρι στην Αράχοβα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (11,1) γραμμαρίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ποσότητα της ανωτέρω ναρκωτικής ουσίας, μεικτού βάρους (0,5) του γραμμαρίου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Ιστοσελίδα Α.Ο.Μαυροματίου Βοιωτίας

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα της ομάδας μας.
Καλή περιήγηση
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η οποία θα περιλαμβάνει «κούρεμα» στις οφειλές προς τις τράπεζες και διαγραφή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Κούρεμα των κόκκινων δανείων προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησηςΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα αφορά μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με τζίρο έως 900.000 ευρώ.

Όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για την εξόφληση των χρεών έχει κλείσει στις έως 120 δόσεις για αρκετές προβληματικές επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο δεν προσδιορίζει το ύψος της διαγραφής απαίτησης που θα κάνουν οι τράπεζες (αυτό θα είναι προϊόν συμφωνίας με το πιστωτικό ίδρυμα), δίνει ωστόσο φορολογικό κίνητρο για έκπτωση, με τη μορφή ζημίας, του 50% της συνολικής απαίτησης που έχουν οι τράπεζες από τον οφειλέτη.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο:

- Επιλέξιμες οφειλές είναι χρέη από επιχειρηματικά δάνεια, εφόσον βρίσκονται σε καθυστέρηση για έξι μήνες και μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015, και εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.

- Επιλέξιμοι πελάτες είναι μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες με τζίρο έως 900.000 ευρώ και ανώτατο αριθμό εργαζομένων έως 9 άτομα.

Προϋποθέσεις είναι:

- η δραστηριότητά τους να έχει υποστεί μείωση τζίρου κατά 20% τουλάχιστον από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου

- να μην έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869, δηλαδή στον νόμο Κατσέλη, ή έστω να έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτή.

Η διαδικασία υπαγωγής προβλέπει τη συμφωνία των δύο μερών, πιστωτών και οφειλετών, για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών χρεών, με την προϋπόθεση ότι το σχέδιο εξυγίανσης φέρει την έγκριση του 60% των πιστωτών, στο οποίο περιλαμβάνεται το 40% των τυχόν εμπράγματων εξασφαλίσεων.

Πρόκειται για ρύθμιση που δεσμεύει το σύνολο των πιστωτών της επιχείρησης, οι απαιτήσεις των οποίων ρυθμίζονται ακόμη και αν δεν είναι συμβαλλόμενοι στη συμφωνία.

Οι επιχειρηματίες που έχουν καταλήξει σε σχετική συμφωνία με τους πιστωτές μπορούν να κάνουν αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015. Η αίτηση θα πρέπει να συζητηθεί εντός διμήνου από την υποβολή της και το δικαστήριο θα πρέπει εντός ενός μήνα από τη συζήτηση να αποδεχθεί την αίτηση και να εκδώσει την απόφαση.

Το δικαστήριο δύναται να απορρίψει την αίτηση σε περίπτωση που δεν του έχουν παρασχεθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, ενώ κατά της απορριπτικής απόφασης επιτρέπεται η υποβολή έφεσης εντός 30 ημερών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελικώνας: Το Βουνό των Μουσών

Η Αγία Αννα (άλλοτε Κούκουρα) είναι ένα από τα παλιότερα ορεινά χωριά του Ελικώνα. Ελατα, καθαρός αέρας, κακοτράχαλοι χωματόδρομοι που προσφέρονται για ιδιαίτερες διαδρομές, αλλά και άνετοι ξενώνες και εύκολη διέξοδος στις κρυστάλλινες παραλίες του Κορινθιακού.

Δεν διαθέτει την επιβλητικότητα του γειτονικού Παρνασσού, ούτε βεβαίως τη φήμη του, ως «in» ταξιδιωτικού προορισμού. Παρ' όλα αυτά ο Ελικώνας, καθώς υψώνει το ανάστημά του ανάμεσα στον Κορινθιακό Κόλπο και στις πεδιάδες της Βοιωτίας, δύσκολα περνά απαρατήρητος. Τα χωριά Αγία Αννα και Ελικώνας ή αλλιώς Ζερίκι μαζί με το κεφαλοχώρι Κυριάκι διαθέτουν υποδομή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία για εξορμήσεις στην ευρύτερη ορεινή περιοχή. Και οι τρεις οικισμοί προσεγγίζονται από το οδικό άξονα που συνδέει τη Θήβα με τη Λιβαδειά και την Αράχοβα.
Η Αγία Αννα (άλλοτε Κούκουρα) είναι ένα από τα παλιότερα ορεινά χωριά του Ελικώνα.
Αν και υπάρχουν πλέον αρκετοί καλοί ξενώνες για διαμονή, δεν θα πρέπει να έχετε μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά τις επιλογές φαγητού και διασκέδασης που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τις αντίστοιχες της γειτονικής Αράχοβας. Ο Ελικώνας είναι ένα ήσυχο βουνό που προσφέρεται για πεζοπορία, «τζιποπεριπέτειες», αλλά και για γρήγορες αποδράσεις στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου με τις υπέροχες παραλίες.
Ερχόμενοι από Θήβα μετά την Αλίαρτο θα στρίψετε αριστερά προς Αγιο Γεώργιο και Αγία Αννα, όπως υποδεικνύουν οι πινακίδες.
Ο δρόμος είναι καλός, αλλά με αρκετές στροφές και θα σας φέρει σύντομα (έπειτα από 15 χλμ.) στο οροπέδιο του Ελικώνα, σε ύψος 700 μέτρων όπου βρίσκεται κτισμένη η Αγία Αννα (άλλοτε Κούκουρα), ένα από τα παλαιότερα χωριά του βουνού των Μουσών.
Κάποτε ήταν ένα απομονωμένο ορεινό χωριό και αποτελούσε καταφύγιο των κλεφτών την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αλλά και κρησφύγετο των ανταρτών κατά τη γερμανοϊταλική κατοχή. Διατηρεί ελάχιστα αρχιτεκτονικά στοιχεία από την αρχική του μορφή, όμως, καθώς περιβάλλεται από όμορφο ελατοδάσος κερδίζει τις εντυπώσεις.
Την ώρα του δειλινού στο βουνό των Μουσών ακόμη και ένα ασήμαντο ρυάκι αποκτά μυθική υπόσταση.
Την ώρα του δειλινού στο βουνό των Μουσών ακόμη και ένα ασήμαντο ρυάκι αποκτά μυθική υπόσταση.
Λίγο βορειότερα από την Αγία Αννα και σε ύψος 850 μέτρων βρίσκεται το χωριό Ελικώνας (Ζερίκι παλαιότερα), το οποίο όμως προσεγγίζεται πιο εύκολα από τη Λιβαδειά. Χρησιμοποιώντας τον περιφερειακό δρόμο της Λιβαδειάς, θα συνεχίσετε για Αράχοβα, ώσπου να δείτε τον ασφάλτινο δρόμο αριστερά που θα σας φέρει στην πλατεία του χωριού (17 χιλιόμετρα). Το χωριό περιβάλλεται από πυκνό ελατοδάσος ενώ μια μικρή λιμνούλα και καταπράσινα ορεινά λιβάδια καλωσορίζουν τους επισκέπτες που άρχισαν να καταφτάνουν και πάλι τα σαββατοκύριακα μετά από μακρά περίοδο εγκατάλειψης.
Από την Αγία Αννα πολύ ευχάριστη είναι η ασφάλτινη διαδρομή που οδηγεί στο χωριό Κυριάκι (14 χλμ.). Αν ο καιρός το ευνοεί προτείνουμε να κάνετε μια στάση στην τοποθεσία «Αρβανίτσα» με τα θεόρατα έλατα για να απολαύσετε τη θέα στην ψηλότερη κορφή του βουνού, την όμορφη Παλιοβούνα. Στο σημείο υπάρχουν χώροι αναψυχής και τα σαββατοκύριακα λειτουργεί αναψυκτήριο. Από το Κυριάκι που είναι το μεγαλοχώρι της περιοχής, μπορείτε εύκολα ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο να ανηφορίσετε προς το χωριό Ελικώνας.
Η τοποθεσία «Αρβανίτσα» με τα θεόρατα έλατα και τα καταπράσινα λιβάδια.
Η τοποθεσία «Αρβανίτσα» με τα θεόρατα έλατα και τα καταπράσινα λιβάδια.
Αρμονική συνύπαρξη βουνού και θάλασσας
Ο Ελικώνας λόγω της γεωγραφικής του θέσης προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προς τις ακτές του Κορινθιακού όπου μπορείτε, αν ο καιρός είναι καλός, να επιχειρήσετε τις πρώτες βουτιές στα βαθυγάλανα νερά. Από το Κυριάκι θα κατηφορίσετε προς Αντίκυρα (26 χλμ.), ακολουθώντας τον αρκετά κουραστικό δρόμο με τις μπόλικες στροφές. Από την Αγία Αννα η πρόσβαση στις παραλίες του Σαράντη και της Δόμβραινας είναι ακόμη πιο εύκολη (20 χλμ.).
Η παραλία Σαράντη απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το χωριό Πρόδρομος, ενώ αξίζει τον κόπο να διανύσετε μερικά χιλιόμετρα ακόμη (σε χωμάτινο δρόμο) μέχρι την αμμουδιά Ζάλτσα. Ειδικά η παραλία Σαράντη με τα ταβερνάκια που παρατάσσονται κατά μήκος της προκυμαίας είναι ιδανική περίπτωση για όσους θέλουν να συνδυάσουν μέσα σε ελάχιστη ώρα το βουνό με τη θάλασσα.
Πανοραμική άποψη των εκτεταμένων δασών ελάτης του Ελικώνα. Στο βάθος ξεχωρίζει ο χιονισμένος μέχρι τον Μάη Παρνασσός.
Πανοραμική άποψη των εκτεταμένων δασών ελάτης του Ελικώνα. Στο βάθος ξεχωρίζει ο χιονισμένος μέχρι τον Μάη Παρνασσός.
1.200 είδη φυτών
Το όμορφο βουνό είναι γνωστό με αυτό το όνομα από τα πανάρχαιά χρόνια. Εδώ σύμφωνα με τη μυθολογία είχαν την κατοικία τους οι εννέα Μούσες, κόρες του Δία και της Μνημοσύνης. Σήμερα ενδιαφέρον παρουσιάζει η βιοποικιλότητα του βουνού και κυρίως η χλωρίδα του. Στα ανατολικά αναπτύσσονται εκτεταμένα δάση ελάτων σε ύψος πάνω από 500 μέτρα, ενώ χαμηλότερα υπάρχουν πυκνά δρυοδάση. Εχουν καταγραφεί 1.200 είδη φυτών, ανάμεσά τους και πολλά απειλούμενα με εξαφάνιση. Για τους ορειβάτες ο Ελικώνας αποτελούσε ανέκαθεν ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον πεδίο για σύντομες πεζοπορικές εξορμήσεις. Μάλιστα το καλοκαίρι, συχνά συνδυάζονται με μια βουτιά στα δροσερά νερά του Κορινθιακού. Στην ψηλότερη κορφή του Ελικώνα, την ανεμοδαρμένη Παλιοβούνα (1748 υψομ.), οδηγεί μονοπάτι που ξεκινά από την Αγία Αννα (η πορεία διαρκεί 3 ώρες).
Η κτηνοτροφία είναι μία από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων του ορεινού Ελικώνα.
Η κτηνοτροφία είναι μία από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων του ορεινού Ελικώνα.
Τετρακίνητες αποδράσεις
Λίγο ψηλότερα από την Αρβανίτσα -οδηγώντας από την Αγία Αννα προς το Κυριάκι- θα δείτε στα αριστερά στενό χωματόδρομο που εισχωρεί μέσα στο ελατοδάσος. Ακολουθήστε τον άφοβα, εφόσον όμως τα ελαστικά σας είναι σε καλή κατάσταση, καθώς οι πέτρες είναι κοφτερές.
Θα περάσετε από εγκαταλειμμένα λατομεία και θα βγείτε μετά από 6 χιλιόμετρα έντονης ανάβασης σε χαρακτηριστικό ανεμοδαρμένο αυχένα, σε ύψος 1.300 μέτρων με εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο. Από εδώ θα κατηφορίσετε με άφθονες «κορδέλες» προς τα παράλια.
Τα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου όπως τα βλέπουμε κατηφορίζοντας από τη Μονή Δομβούς.
Τα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου όπως τα βλέπουμε κατηφορίζοντας από τη Μονή Δομβούς.
Στην πορεία σας θα δείτε το μοναστήρι του Αγίου Σεραφείμ ή Μονή της Δομβούς που χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στα 600 υψόμετρο, σε προνομιακή θέση με θέα στη θάλασσα.
Το καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ενώ στον πρόναό του βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Σεραφείμ. Αμέσως μετά θα φτάσετε στην αμμουδερή παραλία της Ζάλτσας. Η επιστροφή σας μπορεί να γίνει μέσω Προδρόμου - Δόμβραινας από όπου θα βγείτε στον δρόμο Θήβας - Λιβαδειάς.
Η παραλία Σαράντη απλώνεται στα ριζά του Ελικώνα.
Η παραλία Σαράντη απλώνεται στα ριζά του Ελικώνα.
Μονή Οσίου Λουκά
Από το χωριό Κυριάκι, αν ακολουθήσετε τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο Δίστομο, θα περάσετε από το χωριό Στείρι, απ' όπου εύκολα θα προσεγγίσετε την ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά. Ιδρυτής του παμπάλαιου αυτού μοναστηριού της Βοιωτίας ήταν ο Οσιος Λουκάς που ασκήτεψε και πέθανε εδώ το 923. Το μοναστήρι θεωρείται από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας με μοναδική αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες, σπουδαία ψηφιδωτά και πολύχρωμα μάρμαρα. Το καθολικό του που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, χτίστηκε το 1020 από τους διαδόχους του Οσίου Λουκά και θεωρείται από τα ομορφότερα δείγματα οκταγωνικού ναού με τρούλο. Για αιώνες, τόσο κατά τη βυζαντινή περίοδο όσο και κατά την τουρκοκρατία, ήταν ένα ζωντανό πνευματικό και μοναστικό κέντρο.
Γύρω από την Αρβανίτσα μπορούν να πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες διαδρομές με όχημα 4x4.
Γύρω από την Αρβανίτσα μπορούν να πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες διαδρομές με όχημα 4x4.
Κυριάκι
Το χωριό είναι χτισμένο στη θέση όπου βρισκόταν η αρχαία φωκική πόλη Φλυγόνιο (υπολείμματά της διασώζονται στη θέση Παλιόκαστρο) που καταστράφηκε από τον Φίλιππο Β' τον Μακεδόνα, το 348 π.Χ. Στη διάρκεια της Κατοχής το Κυριάκι όπως και πολλά χωριά του Ελικώνα πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και κάηκε από τους Ιταλούς και δύο φορές από τους Γερμανούς, το 1943 και το 1944. Οσοι κάτοικοι δεν έφυγαν οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η Μονή Οσίου Λουκά θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας.
Η Μονή Οσίου Λουκά θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας.

Κυριάκι. Στον λόφο Παλιόκαστρο έχει εντοπιστεί η θέση της αρχαίας πόλης Φλυγόνιο.
Κυριάκι. Στον λόφο Παλιόκαστρο έχει εντοπιστεί η θέση της αρχαίας πόλης Φλυγόνιο.
«ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

 το 1974 ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία.

23 - Επαναστάτες καταλαμβάνουν και λεηλατούν την κινεζική πρωτεύουσα Τσανγκάν κατά τη διάρκεια μίας εξέγερσης αγροτών. Δύο μέρες αργότερα θα εκτελέσουν τον αυτοκράτορα Γουάνγκ Μανγκ.

610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Φωκά.

1363 - Οι κινέζικες επαναστατικές δυνάμεις των Κόκκινων Σαρικιών με επικεφαλής τον Τσου Γιουαντσάνγκ νικούν στη ναυμαχία της λίμνης Πογιάνγκ, σε μία από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες της ιστορίας.

1582 - Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ΄ εφαρμόζει το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Στην Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, η επόμενη ημέρα είναι η 15η Οκτωβρίου.

1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.

1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.

1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).

1930 - Ίδρυση του αθλητικού συλλόγου Αθλητική Ένωση Λεμεσού.

1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.

1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.

1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.

1999 - Από τη σύγκρουση πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ και ενός φορτηγού στα Τέμπη, ανατρέπεται το πούλμαν και πέφτει σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 φίλαθλοι και άλλοι 27 να τραυματιστούν.

2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σπύρος Λεμπέσης επέστρεψε στις ...ρίζες του!!!




Η μεγαλούπολη δεν του άρεσε ποτέ. Μπορεί να συμβιβάστηκε με την …λύση της Αθήνας, όμως, στην άκρη του μυαλού του είχε πάντα την στιγμή που θα πάρει και πάλι το δρόμο για την επαρχία.  Και η στιγμή αυτή ήρθε. Ο Σπύρος Λεμπέσης θα συνεχίσει την καριέρα του από εκεί που την ξεκίνησε δίπλα στον Θοδωρή Ξυδώνα στο στάδιο της Θήβας, στην ηρεμία του χωριού του, το Μαυρομάτι.
Ο πρωταθλητής του ακοντισμού αποφάσισε να συνεχίσει με το ίδιο ζήλο και πάθος την πορεία του, όμως, μακριά από το άγχος της πόλης. «Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέληξα  σε αυτή την απόφαση. Θεωρώ πως είναι η σωστή απόφαση για εμένα», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Η πόλη έχει πολύ άγχος, ένας αθλητής πρέπει να έχει λυμένα αρκετά ζητήματα για να μπορεί να γυμναστεί σε υψηλό επίπεδο. Στο σπίτι μου θα έχω λυμένα και διαδικαστικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις, το φαγητό και άλλα». Ο 27χρονος συνεχίζει να έχει ψηλά τον πήχη και να στοχεύει σε διακρίσεις. «Οι στόχοι παραμένουν υψηλοί, μόνο σοβαρά μπορώ να ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό, θέλω να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο που με φοβίζει είναι οι τραυματισμοί. Την τελευταία χρονιά ταλαιπωρήθηκα πολύ με το γόνατο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια ενόχληση, ωστόσο δεν έχω βάλει ένταση στην προπόνηση για να αξιολογηθεί η κατάσταση. Ο Ξυδώνας με ξέρει καλά και πιστεύει σε μένα, θεωρεί πως μπορώ να πάω πολύ καλά και το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Εννοείται πως στην επαρχία θα μου λείψουν κάποια πράγματα, όπως οι φυσιοθεραπευτές του Αγίου Κοσμά, που με έχουν βοηθήσει πολύ. Γι΄αυτό και θα φροντίσω να συνεχίσω να πηγαίνω στην Αθήνα, όποτε χρειάζεται», είπε.
Ο Λεμπέσης τα τελευταία δύο χρόνια γυμνάστηκε με τον Πέτρο Ακριβάκη. «Από τον καθένα προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκα πήρα πράγματα, όμως, τον Πέτρο (σ.σ Ακριβάκη) τον έχω μέσα στην καρδιά μου είναι εξαιρετικός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής».eas-segas-viotias-evias
Ο Λεμπέσης ξεκίνησε σταδιακά την προετοιμασία του με στόχο το καλοκαίρι να είναι σε θέση να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Ο έμπειρος αθλητής ήταν έβδομος το 2012 στο Λονδίνο και έχει ατομικό ρεκόρ 83,02 μ., ενώ φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν με καλύτερη βολή στα 80, 64 μέτρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι φόροι μειώνονται από το 2015


Πακέτο με 8 φορο-ανάσες για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά από το 2015.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενσωμάτωση των φοροελαφρύνσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με ανοχή της τρόικας, καθώς οι δανειστές έδωσαν μεν το πράσινο φως, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις για το ακριβές δημοσιονομικό κόστος των ρυθμίσεων.

Όπως έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο προσχέδιο θα περιγράφονται οι βασικοί άξονες των μέτρων, χωρίς να προσδιορίζονται ο τρόπος και ο ακριβής χρόνος εφαρμογής τους και χωρίς να υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν και θα εξειδικευτούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

Το πρώτο βήμα στην υλοποίηση του πακέτου με τις μειώσεις στη φορολογία έγινε με την τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και τώρα σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.



 Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ με προσφορά εργασίας μέσω διαδικτύου!! - Πώς να ΜΗΝ την πατήσετε;;



H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες ότι ...

το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται, τόσο μέσω Διαδικτύου όσο και με φυσικό τρόπο, πολίτες - χρήστες διαδικτύου, κυρίως εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί κ.α., για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ημεδαπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολέγια κ.λ.π., με υψηλές αποδοχές.

Παράλληλα, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσού ύψους από διακόσια (200) έως πεντακόσια (500) ευρώ, με πρόσχημα της κάλυψης των εξόδων, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο.
Επισημαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα – έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας, έχουν απατηλό περιεχόμενο, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών για δήθεν κάλυψη εξόδων, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση εργασίας.
Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, είτε με φυσικό τρόπο είτε μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα - προσφορές, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 210-6476464
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERALERT

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταρακουνήθηκαν σε Πελοπόννησο και Κρήτη -Διπλή σεισμική δόνηση

Ανήσυχο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις.

Ο πρώτος σεισμός που καταγράφηκε ήταν στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης. Η δόνηση σημειώθηκε στη 01:20 και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Περίπου δύο ώρες αργότερα έγινε σεισμός στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, στις 03:12, σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, με εστιακό βάθος δύο χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμωνιάτικος καιρός -Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Χειροτερεύει ο καιρός το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να πέφτει, αλλά και την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 α 5 και στο Ιόνιο 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις βορειότερες περιοχές ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάμε το Φθινόπωρο Δυναμικά-ΤRIK Live

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ