Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.
Απαράδεκτες παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο Γ.Ν.Λ. όσο και στο Γ.Ν.Θ. παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας  κατά την διάρκεια διευρυμένης συνάντησης με φορείς της Π.Ε. Βοιωτίας στις 23 Ιουνίου 2014, όπου και αυτές αν υλοποιούνταν πάλι δεν θα επιλύονταν τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων. Ωστόσο, καμία από τις δεσμεύσεις του κ. Υπουργού δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Στο Γ.Ν.Λ. υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά την παθολογική κλινική, το αναισθησιολογικό τμήμα, το παιδιατρικό, την ορθοπεδική κλινική, την  μαιευτική κλινική, αλλά και το ακτινολογικό τμήμα. Πιο συγκεκριμένα, στο Γ.Ν.Λ. είναι απαραίτητη η πρόσληψη ιατρών των παρακάτω ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι εφημερίες:
•    Δύο (2) ιατρών παθολόγων.
•    Δύο (2) ιατρών ορθοπεδικής.
•    Δύο (2) ιατρών γυναικολόγων.
•    Ενός (1) παιδιάτρου.
•    Ενός (1) πνευμονολόγου.
•    Ενός (1) νευρολόγου.
•    Ενός (1) αναισθησιολόγου.
Εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι στο Γ.Ν.Λ. υπάρχει γενικότερη έλλειψη και στο Διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Αντίστοιχα, και στο Γ.Ν.Θ. υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης επικουρικού ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη κατεπείγουσων υπηρεσιακών και εφημεριακών αναγκών λόγω συνταξιοδότησης ιατρών κ.α. Ειδικότερα, στο Γ.Ν.Θ. είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθεί ακτινολόγος ιατρός καθώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το Γ.Ν.Θ. στελεχώνεται από δύο (2) μόνο ακτινολόγους οι οποίοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των εφημεριών ολόκληρου του μήνα. Απαραίτητη κρίνεται επίσης και η πρόσληψη δεύτερου μικροβιολόγου προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος.
Συνολικά, το Γ.Ν.Θ. πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με:
•    Ένα (1) ακτινολόγο.
•    Ένα (1) μικροβιολόγο.
•    Ένα (1) ιατρό παθολογικής.
•    Δύο (2) ιατρούς χειρουργικής.
•    Ένα (1) ιατρό ουρολογίας.
•    Ένα (1) ιατρό ορθοπεδικής.
Εκτός από τις ανωτέρω ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, επισημαίνεται ότι στα τέλη του 2015 λήγει η θητεία 27 γενικών ιατρών που υπηρετούν στην περιοχή της Βοιωτίας, οι οποίοι προσλήφθηκαν την 1η Ιανουαρίου 2010 για πενταετή θητεία, και οι οποίοι με το πέρας της πενταετίας θα απολυθούν.
Συνέπεια των ανωτέρω είναι τόσο το Γ.Ν.Λ. όσο και το Γ.Ν.Θ. να αδυνατούν  να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, καθιστώντας, έτσι, επισφαλή και δυνητικά επικίνδυνη την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι προσλήψεις του απαραίτητου  ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία  του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνε να φορτώσουν την τραγωδία με τον όλμο στους νεκρούς; Σενάριο "ανθρώπινου λάθους"

Το 13ο ήταν το μοιραίο βλήμα που έριξε η συγκεκριμένη ομάδα που χειριζόταν τον όλμο των 81 χιλιοστών. Και όσο και αν μια σοβαρή έρευνα δεν λαμβάνει υπόψιν τις προλήψεις το ότι είχαν προηγηθεί πολλές βολές από τον ίδιο χειριστή αλλά - κυρίως - το ότι δίπλα τους άλλες εκπαιδευομενες ομάδες έριχναν αντίστοιχες βολές η κάθε μια, σχεδόν ταυτόχρονα όπως λέει η εμπειρία, δίνει την ευκαιρία σε  αρκετούς ειδήμονες και μη να αρχίσουν να συνθέτουν ένα “βολικό” πιθανό σενάριο με βάσει τα έτσι κι αλλιώς ελλειπή στοιχεία που κυκλοφορούν καθώς επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί καμία  εκδοχή βάση στοιχείων.

Ποιο είναι το “βολικό” σενάριο σ΄ αυτές τις τραγικές περιπτώσεις; Το “ανθρώπινο λάθος” ή για να το πούμε πιο ωμά “χρεώνονται” οι νεκροί την τραγωδία και η υπόθεση κλείνει.

Να εξεταστούν όλα τα σενάρια,όλες οι εκδοχές. Αλλά ας μην ζήσουμε πάλι την ίδια ιστορία.


Τι λέει αυτό το υποθετικό σενάριο; Ότι πιθανώς το τραγικό δυστύχημα να προήλθε από συνδυασμό ανθρώπινου λάθους και αστοχίας υλικού. Και όσοι το υποστηρίζουν λένε ότι πιθανώς μέσα στις συνεχείς και ταχείες βολές (δικές του και άλλων στοιχείων) που είναι και ένα από τα αντικείμενα της άσκησης /εκπαίδευσης, ο χειριστής να μην άκουσε και κατάλαβε ότι το 12ο βλήμα του δεν έφυγε και - με την κεκτημένη ταχύτητα, στρες ''πεδίου μάχης'' και ελλιπούς επίβλεψης ( για τον ίδιο λόγο) - έσπευσε να έβαλε το 13ο βλήμα με το οποίο άρχιζε και τις ''κανονικές'' βολές, καθώς οι πρώτες 12 ρίχνονται για να ρυθμιστεί η σωστή ποσότητα πυρίτιδας κλπ. Πιθανώς το 12ο βλήμα είτε δεν πυροδοτήθηκε καθόλου είτε η πυρίτιδά του από κάποιο λόγο - κακή αποθήκευση, κακή ποιότητα, κλπ- έκανε ατελή/μικρή καύση (είναι δυνατόν , λένε οι ειδικοί).Τότε , λένε όσοι εξετάζουν και αυτό το ενδεχόμενο, η τοποθέτηση/ρίψη μέσα στον σωλήνα του 13ου βλήματος να προκάλεσε την έκρηξη του, (όπως και/ ή  του υπάρχοντος 12ου) μέσα στον σωλήνα.

Βεβαίως, σπεύδουν να προσθέσουν, από μόνη της η τοποθέτηση/ρίψη του βλήματος δεν αρκεί με τίποτα για να προκαλέσει ΄πυροδότηση ή έκρηξη βλήματος.Οι δικλείδες ασφαλείας είναι διπλές εκ κατασκευής!

Οπότε; Εδώ έρχεται να κολλήσει στο ενδεχόμενο αυτό, η εξής εκδοχή: Κατά τραγική σύμπτωση στο αθέλητο ανθρώπινο λάθος να προστέθηκε σωρρευτικά  και η αστοχία υλικού, δηλαδή ένας εκ των πυροσωλήνων του (12ου ή του 13ου) βλήματος να ήταν σε μεγάλο βαθμό κακής ποιότητας, δηλαδή ελαττωματικός. Και μάλιστα, λένε,να υπήρχε αστοχία υλικού όχι σε ένα σημείο αλλά σε όλο το σύστημα ασφαλειών...

Η βιβλιογραφία

Μα είναι δυνατόν να έχουν συμβεί όλα αυτά μαζί, θα ρωτήσει κάποιος ευλόγως. Ναι, θεωρητικά μπορεί να συμβεί, έστω και αν μιλάμε για ''ένα στο εκατομμύριο'' ή ''ένα στο δισεκατομμύριο''. Πάντως ατύχημα από τοποθέτηση του επόμενού βλήματος χωρίς να έχει φύγει το προηγούμενο, υπάρχει στην βιβλιογραφία- έστω και αν ήταν σε άλλη μορφή όλμου που ''επέτρεπε'', υπό προϋποθέσεις,  έκρηξη, όπως και έγινε.
Η εκδοχή αυτή σε συνάρτηση με το δυστύχημα με τους Ελληνες πεζοναύτες, σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο έχει συζητηθεί από ειδικούς της ΠΥΡΚΑΛ, οι οποίοι βέβαια ξεκαθάρισαν ότι το σενάριο είναι καθαρά θεωρητικό διότι δεν έχουν , όπως ειπώθηκε καθαρά, κανένα στοιχείο από την ερεύνα ούτε από το ΓΕΣ. Βεβαίως και στρατιωτικοί δεν αποκλείουν το θεωρητικό αυτό ενδεχόμενο - πάντα με τους περιορισμούς που προαναφέραμε, δηλαδή ως σπανιότατο θεωρητικό ενδεχόμενο.

''Σκέτη'' αστοχία υλικού;

Τι άλλο όμως μπορεί να έχει συμβεί; Αρκετοί στο στράτευμα - χωρίς να δίνουν στοιχεία ( ίσως και γιατί δεν τα έχουν όλα...) αφήνουν να πλανάται ως πιθανότερο το ενδεχόμενο της αστοχίας υλικού. Σημαντική επ αυτού θα είναι η μαρτυρία του επιζώντα υπολοχαγού ο ποίος εξ όσων γνωρίζουμε όμως δεν έχει ακόμα μιλήσει επισήμως και πλήρως ( ολοκληρωμένη κατάθεση)- μόνο με τον Υπουργό Αμυνας κ Αβραμόπουλο μίλησε τηλεφωνικά για ευχές και πιθανότατα με την ηγεσία του ΓΕΣ. Ήδη από την Πέμπτη  συνεχίζει την ανάρρωσή του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, εξερχόμενος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Δέσμευση παρτίδας

Το ΓΕΣ έχει δεσμεύσει από το πρωί της Πέμπης όλη την παρτίδα τόσο των βλημάτων όλμου - πιθανώς δε από σήμερα και της παρτίδας των σωλήνων εκτόξευσης 81 χιλ.. Με δυό λόγια  ολόκληρη η παρτίδα των όλμων και των σωλήνων εκτόξευσης  αποσύρονται και όλα τα στοιχεία θα ελεγχθούν για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους. Τα βλήματα είχαν κατασκευαστεί τον Οκτώβριο του 1984. Από την παρτίδα αυτή δεν υπήρχαν πολλές αφλογιστίες, που να καθιστούν αιτία δέσμευσης της μερίδας, μας ειπώθηκε από το ΓΕΣ όπως και ότι  από τον οπτικό έλεγχο που προηγήθηκε των βολών δεν παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις, εφιδρώσεις ή ρωγμές.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καράμπελας: Με την κυβέρνηση Σαμαρά αρκετοί πολίτες ξαναβρήκαν την όρασή τους




Αίσθηση προκάλεσε η ατάκα του βουλευτή Βοιωτίας, Γιάννη Καράμπελα κατά την τοποθέτησή του, στη συζήτηση της ολομέλειας της βουλής, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. θέλησε μ’ αυτό τον σκωπτικό τρόπο να σχολιάσει τ’ αποτελέσματα των επανέλεγχων του υπουργείου Υγείας, στα επιδόματα τυφλότητας που είχαν δοθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, όπου οι 4 στους 5 όσων τα λάμβαναν δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία.




·         Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας δια μέσου του Συμβουλευτικού σταθμού Νέων και

·         Ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας,

Στα πλαίσια της 10ης Οκτωβρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας*,

Προκηρύσσουν:

τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία, με θέμα:

«Ψυχική Υγεία και Εκπαίδευση: Ανοίγουμε πόρτες και χτίζουμε γέφυρες».



Ημερομηνία έναρξης:
   

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014,

Καταληκτική ημερομηνία:
   

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Βοιωτίας.

Ο διαγωνισμός έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.



*Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας και να προωθήσουν τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Για το 2014 επιλέχθηκε το θέμα: «Ζώντας με την Σχιζοφρένεια».


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα προληπτικά μέτρα που θα λάβει η Ελλάδα για να θωρακιστεί από τον Εμπολα -Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Περισσότερα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού Εμπολα στην Ελλάδα αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στελεχών του ΕΚΕΠΥ.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, πλήρως ενημερωμένο για τον νέο ιό, ενώ πιθανότατα θα σταλούν 30 εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ σε αυτά τα σημεία.

Επίσης, επιβάτες που προέρχονται από «ύποπτες» περιοχές θα συμπληρώνουν μία κάρτα- ερωτηματολόγιο και ανάλογα, θα κρίνεται το επίπεδο επικινδυνότητας για μόλυνση από τον ιό Εμπολα.

Στη σύσκεψη έγινε σαφές ότι θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και σε βάθος για τον ιό, τον τρόπο μετάδοσής του και τα συμπτώματα των ασθενών, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με μετανάστες.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν ακόμη να εκδίδουν επικαιροποιημένες συστάσεις στους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τον ιό Έμπολα σύμφωνα με όλα τα νεότερα δεδομένα που θα προκύπτουν. Ήδη έχει τοποθετηθεί αφίσα στις πύλες εισόδου της χώρας, η οποία αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τον ιό, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επιπλέον, έχουν ήδη καθοριστεί και τελούν σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Εργαστηριακού Ελέγχου για τη διερεύνηση κλινικών δειγμάτων, τα οποία είναι το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και επικουρικά, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών). Εχει ήδη καθοριστεί και τελεί σε πλήρη ετοιμότητα ως νοσοκομείο υποδοχής τυχόν περιστατικών, το Νοσοκομείο «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ».

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση τυχόν ύποπτων περιστατικών, επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή και άλλα συμπτώματα στη χώρα, έχει καταρτιστεί λεπτομερής σχεδιασμός για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης.

Παλαιότερες συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη σε χώρες της Δυτικής Αφρικής όπως, Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ) και αντικείμενα που πιθανόν είναι μολυσμένα, προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ

Τι είναι ο ιός Εμπολα

Ο αιμορραγικός πυρετός Εμπολα (Ebola) είναι ιογενής νόσος, η οποία εμφανίζεται σποραδικά κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Αφρικής. Πρόκειται κατά βάση, για ζωονόσο και τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η δεξαμενή του ιού είναι διάφοροι τύποι νυχτερίδων της Αφρικής. Ο ιός από τις νυχτερίδες μεταφέρεται σε άγρια ζώα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο.

Η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων στην Αφρική συνήθως ακολουθείται από επιδημίες, τόσο στην κοινότητα όσο και στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Η νοσοκομειακή εξάπλωση στις χώρες της Αφρικής σχετίζεται με την πολλαπλή χρήση μη αποστειρωμένων βελονών, όπως και με την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Πώς μεταδίδεται

O ιός Έμπολα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (πχ σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου και κυρίως στο αιμορραγικό στάδιο, αλλά ακόμη και μεταθανάτια, λόγω της συνεχιζόμενης ιαιμίας.
Ο ιός, έπειτα από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία) και προοδευτικά, εμετούς και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια.




Διαβάστε Περισσότερα »

Λιγότερες αλλά καταστροφικότερες ο φετινές πυρκαγιές-Πάνω από 200.000 στρέμματα οι καμένες εκτάσεις




Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ, ε.α, Νομικού


Οδεύει προς το τέλος η αντιπυρική περίοδος έτους 2014, και ένας πρώτος απολογισμός, ενόψη της λήξης αυτής, παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα. Η φετινή αντιπυρική περίοδος, που δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες στον δασοπυροσβεστικό μηχανισμό, όπως υψηλές θερμοκρασίες και για μεγάλα διαστήματα, εκτός από ένα μικρό διάστημα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ξηρασία, και ισχυρούς ανέμους κλπ, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, υπήρξαν βροχοπτώσεις για μεγάλα διαστήματα, συνεπώς μπορούμε να πούμε, ότι εφέτος οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ωστόσο η ίδια εικόνα με τις καιρικές συνθήκες επικράτησαν φέτος και στις άλλες Μεσογειακές χώρες.

Παρά ταύτα, και κάτω υπό τις ανωτέρω ευνοϊκές για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καιρικές συνθήκες, μπορεί μεν να εκδηλώθηκαν λιγότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, όπως ήταν φυσιολογικό, όμως δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί ο μεγάλος αριθμός καμένων αγροτοδασικών εκτάσεων. Ειδικότερα από 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30η Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΣ, αν και εκδηλώθηκαν συνολικά (5.823) αγροτοδασικές πυρκαγιές, ποσοστό μικρότερο κατά 40,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2013, το οποίο είχαν εκδηλωθεί το ίδιο ως άνω διάστημα συνολικά (8.179) δηλαδή λιγότερες πυρκαγιές κατά (2.356), οι καμένες εκτάσεις δεν ήταν καθόλου αμελητέες. Πιο συγκεκριμένα μόνον από τις (45) μεγαλύτερες πυρκαγιές, σύμφωνα με το European Forest Fire Information System (EFFIS), κάηκαν (164.420) στρέμματα, ενώ ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις 200.000 καμένες εκτάσεις αν σε αυτές προστεθούν οι συνολικά καμένες εκτάσεις από τον προαναφερόμενο συνολικό αριθμό πυρκαγιών. Η δριμύτητα των πυρκαγιών εφέτος ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από το 2013, δηλαδή ήταν πιο καταστροφικές εφέτος. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, ο μέσος αριθμός καμένων εκτάσεων ανά πυρκαγιά είναι (34,3) στρέμματα, ενώ το 2013, ήταν (26,5) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά.

Να σημειωθεί, ότι το έτος 2013, εκδηλώθηκαν συνολικά (10.196) αγροτοδασικές πυρκαγιές από τις οποίες κάηκαν συνολικά (270.919,1) στρέμματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας στο Σύνδεσμο Φίλαθλων Ολυμπιακού Θήβας



Ο Δήμος Θηβαίων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστούν θερμά τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού “Θύρα 7” Θήβας, για την έμπρακτη υποστήριξη και την ευαισθησία που δείχνουν σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Τα μέλη της Θύρας 7 Θήβας θέλοντας να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θηβαίων, διοργάνωσαν κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης Θήβας για δεύτερη φορά, bazaar ερυθρόλευκων προϊόντων. Μέρος των εσόδων από την πώληση διατέθηκαν για την αγορά γάλατος για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 οι φίλαθλοι επισκέφτηκαν το Παντοπωλείο και παρέδωσαν 300 κουτιά γάλα.

Ο Δήμος Θηβαίων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο χαιρετίζουν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και εύχονται κάθε επιτυχία στους στόχους του Συνδέσμου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 15η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Έγκριση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά την: «Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 23/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής «Καθορισμός τόπου, χρόνου και τρόπου εκτέλεσης της Εμποροπανήγυρης και συγκρότηση Επιτροπής για το έτος 2014, ως προς το άρθρο 11 αυτής».

2.Έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την: Τροποποίηση απόφασης της 221/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον: «Καθορισμό τέλους χρήσης χώρου εμποροπανήγυρης για το έτος 2014»

3.Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014  μέχρι την 30/9/2014.

4.Έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης».

5.Έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την: «Μείωση Τροφείων στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων».

6.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις Πολιτιστικές, Μορφωτικές και ψυχαγωγικές  εκδηλώσεις « ΤΡΟΦΩΝEΙΑ  2014» του Δήμου Λεβαδέων.

7.Αποδοχή ποσού { 36.900,00€ }  των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2014, ( Σ.Α.Τ.Α.),  και  κατανομή  αυτού. 

8.Έγκριση παραλαβής της   εκπόνησης « ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ (ΧΑΔΑ) ΕΝΤΟΣ  ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.

9.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για την εκτέλεση του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ »

10.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Επισκευή στέγης σχολικών κτιρίων».

11. Έγκριση παράταση χρόνου ολοκλήρωσης της Σύμβασης του έργου : " ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ( ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ, ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ, ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ)

12.Έγκριση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά την αρ. 12/2014 απόφαση της Δ.Κ. Κυριακίου περί Δημιουργίας Παιδικής Χαράς στην Πλ. Αγ. Νικολάου – Δ.Ε. Κυριακίου»

13.Ορισμός εκπροσώπων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελικώνας – Παρνασσός Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

14.Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από καταλόγους. (46 εισηγήσεις)

15.Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

16.Ορισμός επιπλέον εκπροσώπων στο Δ.Σ. ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε.


                                                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ


Διαβάστε Περισσότερα »

17χρονος ROMA ο κλέφτης πρατηρίου στη Θήβα



Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θήβα

Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού, στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 17χρονου ημεδαπού ROMA, σε βάρος το οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 06-10-2014, ο 17χρονος διέρρηξε το ανωτέρω πρατήριο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα αλυσοπρίονο, αξίας (300) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
17χρονου ημεδαπού ROMA
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα 2,5 εκατ. έφτασε ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών

Με «ωρολογιακή βόμβα» που απειλεί τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων και ταυτόχρονα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας μοιάζει ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών ο αριθμός των οποίων υπολογίζονται σε 2,5 εκατομμύρια.

Οπως γράφουν και Τα Νέα, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τον Ιανουάριο έως και τον περασμένο Ιούλιο το κόστος νοσηλείας για απόρους (και άτυπα για ανασφάλιστους αφού δεν δικαιούνταν δωρεάν περίθαλψη μέχρι τότε) στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας ανήλθε στα 65,8 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου, επίσης, ότι το ΕΣΥ δεν κλείνει τις πόρτες του ούτε στους ανασφάλιστους και άπορους αλλοδαπούς, ο λογαριασμός των νοσοκομείων εκτοξεύτηκε για την ίδια περίοδο στο ποσό των 72,3 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Αρχαιολογική Συλλογή" Θεσπιών γίνεται πραγματικότητα

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΘΕΣΠΙΩΝ
Με αφορμή τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στην Κανάβαρη,ένας διακαής πόθος  των Θεσπιών και της ευρύτερης περιοχής γίνεται πραγματικότητα. Το παλιό Λύκειο Θεσπιών
ανακαινίζεται για να φιλοξενήσει αρχαιολογικά ευρήματα που ανέδειξαν οι  εργασίες για την ανάγκη κατασκευής του δρόμου της Κανάβαρης.Την επισκευή και  την εποπτεία του κτιρίου έχει αναλάβει η Θ΄ Εφορία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων,με τη συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιών.Οι φορείς των Θεσπιών,το τοπικό συμβούλιο,ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Δημόφιλος"και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδαιμόνων,εργάζονται εθελοντικά σε καθημερινή βάση για την περάτωση του έργου.
Οι επισκέπτες   θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, να γνωρίσουν,  να θαυμάσουν  την  Αρχαιολογικη Συλλογή  και να κατανοήσουν την πολιτισμική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής των Θεσπιών.
 Τα επίσημα εγκαίνια της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών  σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress προβλέπεται να γίνουν  τον Νοέμβριο και θα λειτουργεί καθημερινά.






Αρχαιολογικά ευρήματα που ανέδειξαν οι ανασκαφικές εργασίες


Διαβάστε Περισσότερα »

4 προσλήψεις σε Λιβαδειά και Αμφίκλεια


Ο ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ∆ΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου,
συνολικά τεσσάρων (4) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών
αναγκών των Μονάδων της Περιοχής Λιβαδειάς( για τις ανάγκες αυτής στην
Έδρα/ Περιοχής Λιβαδειάς και για το Πρακτορείο Αµφίκλειας) που εδρεύει
στην οδό Σοφοκλέους 3-5 Λιβαδειά στο Νοµό Βοιωτίας

3 ∆Ε Ηλεκτροτεχνιτών ∆ικτύων (ΛΙΒΑ∆ΕΙΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
1 ∆Ε Ηλεκτροτεχνιτών ∆ικτύων (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – Ν. ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ)

Υποβολή αιτήσεων συµµετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση , µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ
ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο
εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την
υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη
επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆Ε∆∆ΗΕ
Α.Ε/ ∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ /ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΒΑ∆ΕΙΑΣ, Ο∆ΟΣ
ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 3-5 ΛΙΒΑ∆ΕΙΑ Τ.Κ. 32100 – Λιβαδειά, απευθύνοντάς την στον
Τοµέα Υποστήριξης υπόψη κ.Λίλιου Λουκά. (τηλ. επικοινωνίας: 22610-28089).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδροµικώς το εµπρόθεσµο των
αιτήσεων κρίνεται µε βάση την ηµεροµηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο
οποίος µετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 08/10/2014 έως και 17/10/2014

Ανακοίνωση ΣΟΧ1/2014
Παράρτημα

Διαβάστε Περισσότερα »

3 προσλήψεις στη Θήβα για εργασία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς





Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών
(3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού
Οργανισμού Θήβας, που εδρεύει στη Θήβα – ΒΟΙΩΤΙΑ

1 ΤΕ9 Βρεφονηπιοκόμων
1 ΥΕ16 Προσωπικό Καθαριότητας
1 ΥΕ 14 Βοηθών Μαγείρων

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να
την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο,
εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε
ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη
διεύθυνση: Κύπρου 3, Τ.Κ.: 32200 Θήβα Βοιωτίας, απευθύνοντάς την στον «Δημοτικό
Οργανισμό Θήβας», υπόψιν κου Μπάκα Κων/νου (τηλ. επικοινωνίας: 2262023970).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται
με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του
επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας
προσωπικού ( ΤΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή
περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των
αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες
ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε
τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα
αυτής και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Θηβαίων εφόσον η
ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία
λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο,
εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη
εργάσιμη ημέρα.


Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο θρυλικός «Μητσάρας»



Μια θρυλική μορφή των ελληνικών γηπέδων, ο γνωστός σε όλους Μητσάρας, «έφυγε» δυστυχώς από την ζωή.

Γνωστός φίλος του Πανιωνίου αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, κάποιος μπορούσε να τον συναντήσει είτε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, είτε σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο της Ελλάδας. Αλλά όχι μόνο, διότι έδινε το «παρών» συνεχώς και σε κοινωνικούς αγώνες.

Πάντα χαμογελαστός και ευχάριστος, πάντα φιλικός με όλους. Και πάντα φυσικά με εκείνα τα αξέχαστα πλακάτ του, που έγραψαν ιστορία με τα έξυπνα μηνύματα που «κουβαλούσαν» εδώ και τόσες δεκαετίες.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα το νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους




Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ξεκινά με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Θεόδωρου Αμπατζόγλου, το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, με συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, στις οποίες περιλαμβάνονται:

- Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
- Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
- Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
- Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
- Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Σε αρκετές περιοχές θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και σε ορισμένα σημεία αυξημένες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια ανατολικά και τα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κινητά τηλέφωνα ...ξεπέρασαν τον παγκόσμιο πληθυσμό!




Είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των επικοινωνιών: τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ενεργών καρτών SIM ξεπέρασε για πρώτη φορά τον παγκόσμιο πληθυσμό...

    Περισσότερες SIM παρά άνθρωποι..


Σύμφωνα με την GSMA, την διεθνή ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα... και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένες κατά 6,10% σε ετήσια βάση.

Συγκριτικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, αυξανόμενος κατά 2 άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Απογραφών.

«Καμία τεχνολογία δεν μας έχει επηρεάσει όπως το κινητό τηλέφωνο. Είναι το ταχύτερα αυξανόμενο φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ: από το μηδέν στα 7,2 δισ. μέσα σε τρεις δεκαετίες» δήλωσε ο Κέβιν Κίμπερλινγκ, πρόεδρος της εταιρείας Spencer Trask, σχολιάζοντας το ορόσημο.

Η Spencer Trask είχε επενδύσει στην Millicom, μια εταιρεία που συνεργάζεται με τη Facebook για την προώθηση των κινητών στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Το γεγονός πάντως ότι οι ενεργές κάρτες SIM είναι πια περισσότερες από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κινητό: Οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τα 3,6 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ενεργό χρήστη αντιστοιχούν δύο κάρτες SIM.

Επιπλέον, οι μετρήσεις της GSMA συνυπολογίζουν τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται σε συσκευές που επικοινωνούν με άλλες συσκευές -από έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι έξυπνους μετρητές.

Αυτές οι συνδέσεις «μηχανής με μηχανή» υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια.

Χωρίς τον αριθμό αυτό, οι κάρτες SIM δεν θα είχαν ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Κατά κάποιον τρόπο, επομένως, οι κινητές συσκευές ίσως δεν είναι ακόμα περισσότερες από τους ανθρώπους.

Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να αλλάξει στο κοντινό μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ