Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ολες οι αλλαγές για τους ένστολους: Σε τρια χρόνια θα πάρουν όλα τα αναδρομικά τους

Στο... ακουστικό τους για 36 ακόμα μήνες θα πρέπει να παραμείνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να πάρουν πίσω όσα τους "κόπηκαν" την προηγούμενη διετία και μάλιστα "ψαλιδισμένα" κατά το ήμισυ, αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αποκαταστήσει το 50% των εισοδηματικών απωλειών που προκάλεσε ο εφαρμοστικός νόμος 4093 του 2012.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η επικείμενη υπουργική Απόφαση, στις αποδοχές του Δεκεμβρίου θα ενσωματωθεί και η αύξηση του μισθού και τα αναδρομικά της περιόδου Ιουλίου- Νοεμβρίου, αλλά για τα αναδρομικά της προηγούμενης διετίας, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2012 που έγιναν οι περικοπές έως το φετινό Ιούνιο, οι ένστολοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή 3 χρόνια, αφού θα τα εισπράξουν σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Η αναπροσαρμογή, που σημειωτέον δεν γνωρίζει κανείς εάν θα κριθεί συνταγματική εφόσον υπάρξουν νέες προσφυγές, φέρνει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς από 7 έως 232 ευρώ και αναπροσαρμογή σε όλα τα επιδόματα, που φτάνει έως τα 212 ευρώ για τους ανώτατους αξιωματικούς. Ενδεικτικά:

    ο βασικός μισθός Λοχαγού και του αντίστοιχου βαθμού στα Σώματα Ασφαλείας, θα διαμορφωθεί στα 972 ευρώ από 928 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 44 ευρώ
    ο βασικός μισθού Συνταγματάρχη θα αυξηθεί κατά 75 ευρώ και θα φτάσει στα 1.221 ευρώ από 1.146 ευρώ
    ο βασικός μισθός Υποστράτηγου θα φτάσει στα 1.523 ευρώ από 1.400 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 123 ευρώ.

Με δεδομένο ότι και η αποκατάσταση των περικοπών στα επιδόματα θα είναι οριζόντια κατά 50%, αυτά ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση, θα διαμορφωθούν ως εξής:

    Εξομάλυνσης: έως + 13 ευρώ
    Ειδικής απασχόλησης: έως + 44 ευρώ
    Θέσης ευθύνης: έως + 89 ευρώ
    Έξοδα παράστασης: έως + 42 ευρώ
    Διοίκησης: έως + 12 ευρώ
    Επιχειρησιακής ετοιμότητας: 51 ευρώ από 43 ευρώ
    Ειδικών συνθηκών: 69 ευρώ από 65 ευρώ

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί με την Απόφαση είναι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα οι εσωτερικοί συντελεστές, με βάση τους οποίους κλιμακώνονται οι βασικοί μισθοί, αφού σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι οι μισθολογικές προαγωγές θα έχουν, πλέον, πολύ μικρότερο κόστος για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Πετσοκόβουν συντάξεις, μετατρέπουν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, βάζουν πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις για καρκίνο, καρδιά, PSA, τεστ ΠΑΠ και άλλες.

Βάζουν όριο στους γιατρούς για συνταγογράφηση φαρμάκων ανάλογα με την ασθένεια ! Αυξάνουν τη συμμετοχή μας στα φάρμακα.

Στην παιδεία συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία, λείπουν χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές.

Εντείνουν τη φοροληστεία του λαού και τώρα, ακόμα πιο πολύ, με τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Την Πέμπτη 16 Οκτώβρη, ώρα 1100 πμ, στο Επιμελητήριο Λιβαδειάς, θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη Συνταξιουχικών Σωματείων των νομών ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ και ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με θέμα την προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητήριου της 1ης Νοέμβρη, στην Αθήνα



Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Χ.Ε.Ν. Θήβας-Αύριο η πρώτη συνάντηση

Αύριο η πρώτη συνάντηση, 5.30 μ.μ. στο χώρο της Χ.Ε.Ν. Θήβας, Κάδμου 60
Η Χ.Ε.Ν Θήβας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα: ΄΄Γνωρίζω την πόλη μου΄΄, εισηγήτρια του οποίου θα είναι η κ. Αναστασίου Χ. Ειρήνη, βιολόγος. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γνωρίσουμε την πόλη της Θήβας, ως ένα ζωντανό και συνεχώς εξελισσόμενο λειτουργικό ιστό ανθρώπων και φυσικού, κοινωνικού, οικονομικού, ιστορικού, αρχαιολογικού περιβάλλοντος, με έμφαση στη περιβαλλοντική διάσταση των επί μέρους στοιχείων της. Στόχοι του προγράμματος: Να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση και την αλληλεξάρτηση ανθρώπου - φύσης μέσα στην πόλη μας, να γνωρίσουμε τις διάφορες μορφές ρύπανσης του περιβάλλοντος, να αγαπήσουμε το περιβάλλον, διαμορφώνοντας στάσεις, αξίες και τρόπο ζωής με σκοπό την προστασία του και τέλος να κατανοήσουμε την ανάγκη για προσωπική υπευθυνότητα και δράση για χάρη του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των επόμενων γενεών. Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εφαρμογή του προγράμματος είναι: παρουσίαση με διαφάνειες (power point), μελέτη πεδίου: άμεση παρατήρηση, απόκτηση γνώσεων για το περιβάλλον (λ.χ. επισκέψεις σε Μοσχοπόδι, Υλίκη, κ.ά.) και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες / εκπροσώπους αρμοδίων φορέων. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη, και ώρες 5.30-7.00 μ.μ., στον χώρο της Χ.Ε.Ν. (Κάδμου 60). Έναρξη: Τετάρτη 15/10/2014.
χεν Θηβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδειες για δέκα χρόνια στα υπεραστικά ΚΤΕΛ





    Τι προβλέπει το σχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών.




Στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το τελικό σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς των ΚΤΕΛ καθώς... δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι βασικοί άξονες να παρουσιαστούν στο τέλος Οκτωβρίου σε κλιμάκιο της τρόικας.
Η Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών η οποία συστήθηκε σε σώμα από τις αρχές του καλοκαιριού βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης και εφαρμογής για το συνολικό σχέδιο που θα οδηγήσει σε μία νέα αγορά δημόσιων επιβατικών μεταφορών είναι η επόμενη πενταετία.
Η Αρχή θα αναθέτει, θα ελέγχει ή και θα διακόπτει τις συμβάσεις, εάν αυτές παραβιάζονται.
Αδειες για δέκα χρόνια στα υπεραστικά ΚΤΕΛ
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου θα παίξουν οι Περιφέρειες που θα εισηγούνται στη νέα ρυθμιστική αρχή τον καθορισμό των γραμμών, τη χορήγηση αποκλειστικών δικαιωμάτων, τη χορήγηση αποζημίωσης, ενώ θα μπορούν να αναθέτουν απευθείας μεταφορικό έργο, σε περιπτώσεις που αυτό είναι πολύ μικρό, όπως σε μεμονωμένα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Επίσης, θα κληθούν να εποπτεύουν τους φορείς που εκτελούν μεταφορικό έργο.
Οι φορείς θα επιλέγουν ελεύθερα την εταιρική μορφή οργάνωσης των σχετικών επιχειρήσεων με την πρόθεση να δημιουργηθούν οικονομικά βιώσιμα εταιρικά σχήματα. Σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, ωστόσο, το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που ζητήθηκε ως ετήσια επιδότηση χαρακτηρίστηκε υψηλό και η ρυθμιστική αρχή επιβατικών μεταφορών (ΡΑΕΜ) θα καθορίζει τις γραμμές του δικτύου των δημόσιων υπεραστικών μεταφορών που θα επιδοτούνται. Αλλά και το ποσό με το οποίο θα επιχορηγούνται.
Η ΡΑΕΜ θα έχει επίσης την αρμοδιότητα για την ένταξη των υφιστάμενων γραμμών σε τρεις κατηγορίες με γεωγραφικά αλλά και οικονομικά κριτήρια.
Οι τρεις κατηγορίες:
1 Υπεραστικές γραμμές χωρίς αποζημίωση: Για τις γραμμές αυτές υφίσταται υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας γενικού οικονομικού συμφέροντος. Για τον καθορισμό των υπεραστικών γραμμών δημοσίων οδικών μεταφορών επιβατών λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των Περιφερειών και όλα τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα, οι υφιστάμενες οδικές συνδέσεις, οι κοινωνικές και επιβατικές ανάγκες, αλλά και η επιβατική κίνηση, καθώς και τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία.
Για κάθε υπεραστική γραμμή δημοσίων οδικών υπεραστικών μεταφορών επιβατών η Ρυθμιστική Αρχή καθορίζει, αν θα ανατεθεί με αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης, μετά από διαγωνισμό ή σε έκτακτες περιπτώσεις μετά από ανάθεση.
2 Υπεραστικές γραμμές με αποζημίωση: Είναι γραμμές με τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως οι πιο πάνω κατηγορία (1), αλλά για λόγους ευρύτερης κοινωνικής μέριμνας, η Ρυθμιστική Αρχή προβλέπει και σχετική αποζημίωση.
3 Υπεραστικές γραμμές ελεύθερης επιλογής: Πρόκειται για δρομολόγια πέραν του δικτύου δημοσίων οδικών υπεραστικών μεταφορών επιβατών, για τα οποία χορηγείται άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής και διεξάγονται σε καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού με λεωφορεία υπεραστικού τύπου.
Οι Περιφέρειες αυτεπαγγέλτως ή μετά από πρόταση επιχειρήσεων μεταφοράς επιβατών οποιασδήποτε νομικής μορφής, μπορούν να υποβάλουν στη Ρυθμιστική Αρχή φάκελο με τεκμηριωμένη πρόταση για τη δημιουργία νέας γραμμής υπεραστικών οδικών μεταφορών επιβατών, για την οποία δεν έχει χορηγηθεί αποκλειστικό δικαίωμα ή και δικαίωμα αποζημίωσης ή δεν έχει γίνει απευθείας ανάθεση ή δεν παρέχεται από δημόσια υπηρεσία.
Οι υπεραστικές γραμμές ελεύθερης επιλογής συμπληρώνουν τις δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών και υπόκεινται στην εποπτεία και τον έλεγχο της Ρυθμιστικής Αρχής.
Αγονες γραμμές
Στις άγονες και στις γραμμές με αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης των δύο πρώτων κατηγοριών η ανάθεση έργου θα γίνεται με διαγωνισμό, ενώ θα μπορεί να γίνει και απευθείας αν η μέση ετήσια αξία της σύμβασης είναι κάτω του 1 εκατ. ευρώ ή αφορά εκτέλεση του μεταφορικού έργου που δεν υπερβαίνει τα 300.000 χιλιόμετρα.
Οι άδειες θα ισχύουν για 10 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε ενώ θα προβλέπεται πλαφόν στα κόμιστρα.
Σημειώνεται ότι σήμερα ανά την Ελλάδα λειτουργούν 62 ΚΤΕΛ με στόλο 4.199 λεωφορείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/10/2014 , με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ όπου συζητήθηκε το από 16/09/2014 αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , που ζητούνταν να υπάρξει δέσμευση τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα , όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» για το προσωπικό του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , ομόφωνα έχει να καταθέσει τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και όλοι οι συνάδελφοι – μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ,πρέπει να ενημερωθούν με ποιους έχουν να κάνουν. Στο χθεσινό ( 13/10/2014 ) Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν , το αίτημα του Συλλόγου μας που προαναφέραμε με ψήφους 10 υπέρ ( υπέρ ψήφισαν οι κ.κ. Αλεξανδράκος – Αλμπάνης Χαράλαμπος ,Τρομπούκη-Βαρσάμη Χαρίκλεια ,  Ζήσης Λουκάς ,Λαγός Δημήτριος ,  Οικονόμου Κωνσταντίνος , Αγγελόπουλος Γεώργιος , Καστρίτης Ευστάθιος , Μπέλλος Θεόδωρος , Βαλαούρας Νικόλαος και Ζάκκας Λουκάς ) , 10 κατά ( κατά ψήφισαν οι κ.κ. Γιαννέλος Ευστάθιος , Καπλάνης Παναγιώτης , Σύρος Ιωάννης , Ράπτης Ανδρέας , Πατσαντάρας Ιωάννης , Κεφάλας Γεώργιος , Μίχος Ιωάννης , Πανουργιάς Αθανάσιος , Γαλάνης Παναγιώτης , Μπακούρος Δημήτριος ) και 1 παρόν ( παρούσα δήλωσε η κ. Φουντά-Κοτρογιάνου Παναγιώτα ) το οποίο προσμετράται στις αρνητικές ψήφους , καταψηφίσθηκε.
Αξίζει να σημειώσουμε  και τη στάση του Δημάρχου κ. Γεωργακού , ο οποίος ούτε καν τοποθετήθηκε επί του θέματος!
Συνάδελφοι , οι μάσκες έπεσαν! Οι ίδιοι άνθρωποι που κατέκριναν τη μείωση προσωπικού στους Ο.Τ.Α. ,η οποία είχε ως  συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο χάρη στο φιλότιμο και στις προσπάθειες των εργαζομένων , οι ίδιοι άνθρωποι συντάχθηκαν απροκάλυπτα εναντίον των εργαζομένων και στο πλευρό της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των στοχεύσεων της για περαιτέρω απολύσεις εργαζομένων , αποδόμηση και απαξίωση των κοινωνικών δομών και του κοινωνικού χαρακτήρα των Δημόσιων Υπηρεσιών  και παράδοσή τους στα εργολαβικά συμφέροντα.
Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους σε εγρήγορση για την προάσπιση του Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς επίσης και των εργασιακών δικαιωμάτων τους και των ίδιων των θέσεων εργασίας τους.
Συγκαλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16/10/2014 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό κατάστημα Διστόμου , για τον καθορισμό των περαιτέρω κινήσεων και δράσεων μας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α.  Επαρχίας Λιβαδειάς , πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του , δηλώνει ότι η συνεχής συκοφάντηση των εργαζόμενων , ο εντεινόμενος αυταρχισμός και οι κάθε είδους μεθοδεύσεις ,δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α. Οι πολιτικές της λιτότητας , της ανεργίας , της κατάργησης των Δημόσιων Κοινωνικών υπηρεσιών και της παράδοσης τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο , θα ανατραπούν με τους εργατικους,συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-'Εγκλημα στη Θήβα-Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου



Ο καβγάς και η διαφωνία για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών μεταξύ δυο φίλων τοξικομανών κατέληξε σε άγρια δολοφονία - Πως έγινε το φονικό στη Θήβα.

Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να βρουν το δολοφόνο του 40χρονου που βρέθηκε το πρωί νεκρός μέσα σε ένα πρόχειρο ιδιόκτητο πάρκινγκ σε οικόπεδο της οδού Κάδμου στη Θήβα.

Οι αστυνομικοί από τους πρώτους υπόπτους που προσήγαγαν για ανάκριση ήταν και ο 29χρονος δράστης, το σπίτι του οποίου είναι πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος και ήταν φίλος του θύματος αφού έκαναν και παρέα, έχοντας κοινό παρανομαστή την εξάρτηση από τις ουσίες.

Πως έγινε το φονικό

Οι δυο φίλοι είχαν δώσει ραντεβού κοντά στο σπίτι του δράστη, στο απόμερο αυτοσχέδιο πάρκινγκ, όπου βρέθηκε το πτώμα του 40χρονο σήμερα το πρωί από έναν περίοικο, που πήγαινε βόλτα το σκύλο του.

Το μοιραίο ραντεβού ήταν γύρω στις 11:00΄ για την αγοραπωλησία ναρκωτικών χαπιών, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά και δυο φίλοι τσακώθηκαν μεταξύ τους.

Τότε ο 29χρονος έβγαλε έναν μαχαίρι και κάρφωσε τον 40χρονο αρκετές φορές στο λαιμό, το θώρακα και την κοιλιά. Στη συνέχεια επέτρεψε στο σπίτι και προσπάθησε να εξαφανίσει το μαχαίρι και τα ματωμένα ρούχα.

Το πρωί όμως μόλις ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς ως βασικός ύποπτος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και έτσι λίγη ώρα αργότερα αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι αυτός σκότωσε τον 40χρονο.

Είχε πετάξει το μαχαίρι στο φωταγωγό

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στο σπίτι του 29χρονου βρήκαν το κινητό του θύματος, τα ρούχα που φορούσε ο δράστης όταν μαχαίρωσε τον 40χρονο, ενώ βρήκαν και το φονικό όπλο το οποίο είχε σπάσει και είχε πατάξει στο φωταγωγό.

Ο 29χρονος δολοφόνος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΗΒΑ από LAMIASTARGR
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου ημεδαπού στη Θήβα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σήμερα και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα, χθες το βράδυ, το θύμα εντός υπαίθριου χώρου στάθμευσης οικοπέδου στη Θήβα

Κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι)

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ανθρωποκτονία 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε σήμερα (14-10-2014) το πρωί νεκρός, σε περιοχή της Θήβας.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες και αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα, που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Όπως διακριβώθηκε, δράστης της ανθρωποκτονίας του 39χρονου είναι ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη σήμερα από περιοχή της Θήβας και εξεταζόμενος ομολόγησε την εγκληματική του πράξη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες περίπου στις 22:30΄το βράδυ, εντός υπαίθριου χώρου στάθμευσης οικοπέδου στη Θήβα, ο 29χρονος έπληξε με μαχαίρι τον 39χρονο στο λαιμό και στην θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι), το οποίο ο 29χρονος είχε επιμελώς κρύψει σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του.
    Ρούχα και υποδήματα που φορούσε ο δράστης, κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας.
    Ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκει στο θύμα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 47χρονη στη Θήβα για οφειλές στο Δημόσιο ...

Συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή στη Θήβα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών

Συνελήφθη, χθες (14-10-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 47χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και χρηματική ποινή (200) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Παιδία Παίζει…με τον Μίκυ Μάους στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια δολοφονία στη Θήβα : Βρήκαν 40χρονο χτυπημένο και μαχαιρωμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ - Έπιασαν τον δολοφόνο


 

Τσακώθηκαν, πάλεψαν, τον χτύπησε στο κεφάλι και τον μαχαίρωσε - Ομολόγησε ένας 26χρονος ότι τον δολοφόνησε.

Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί στη Θήβα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρωί εντοπίστηκε νεκρός σε υπαίθριο πάρκινγκ της οδού Κάδμου, ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος έφερε τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναγνώρισαν αμέσως τον 40χρονο αφού πρόκειται για εξαρτημένο άτομο που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

Από την πρώτη ματιά στον τόπο του εγκλήματος κατάλαβαν ότι στο σημείο υπήρξε πάλη μεταξύ δράστη και θύματος με αποτέλεσμα ο 26χρονος δράστης να χτυπήσει στο κεφάλι με άγνωστο αντικείμενο τον 40χρονο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το σώμα του υπήρχαν και χτυπήματα από μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν άμεσα κάποιες προσαγωγές από τις παρέες του 40χρονου και από την προανάκριση που ακολούθησε βρήκαν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε, ότι σκότωσε τον 40χρονο μετά από τσακωμό που είχαν τα ξημερώματα στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Σε λίγο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και περισσότερες λεπτομέρειες από την ΕΛ.ΑΣ.
 lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ



Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25- Λιβαδειά. Τηλ: 2261-301142, 6947321102

Ξεκινάει βήχας,πτέρνισμα, δύσπνοια, και ως εκ τούτου ψάχνουμε
απεγνωσμένα για ανακούφιση.Έτσι αρχίζουμε να παίζουμε το γιατρό με τη
πεποίθηση ότι θα προσγειωθούμε πάνω σε οτιδήποτε θα κάνει τα
συμπτώματα να φύγουν το συντομότερο δυνατό.
Το απλό κρυολόγημα είναι μια αυτοπεριοριζόμενη νόσος και το σώμα μας
είναι φυσικά σχεδιασμένο ώστε να απαλάσσεται από τη μόλυνση από μόνο
του.Τα συνήθη λάθη που γίνονται είναι:
1) Υπερφόρτωση με φάρμακα για το κρυολόγημα.
Ο ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πραγματικά πότε ένα φάρμακο ξεκινάει τη
δράση του,και πολλά από αυτά θέλουν 30 λεπτά με 1 ώρα μέχρι την έναρξη
της δράσης τους.Στο μυαλό αρκετών υπάρχει η σκέψη,όσο πιο πολλά
φάρμακα,τόσο πιο γρήγορη η ανακούφιση.Αυτό όμως που πραγματικά
συμβαίνει είναι ότι με την υπερδοσολογία θα αναπτυχθεί ένα νέο σύνολο
συμπτωμάτων ή θα επιδεινωθούν τα ήδη υπάρχοντα.
2) Λήψη περισεύματος αντιβιοτικών που υπάρχουν στο ντουλάπι του
φαρμακείου του σπιτιού.
Όταν τα φάρμακα κατά του κρυολογήματος δεν έχουν αποτέλεσμα,η επόμενη
κίνηση είναι το ψαχούλεμα στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα προς ανεύρεση
κάποιου αντιβιοτικού.Τα αντιβιοτικά αφορούν στη θεραπεία των βακτηριακών
λοιμώξεων,όχι του κοινού κρυολογήματος.Λαμβάνοντας οι ίδιοι ότι αντιβιοτικό
έχει απομείνει,αν αναπτύξετε ταυτόχρονα με το κρυολόγημα σας π.χ μια
λοίμωξη των κόλπων,εμποδίζετε το γιατρό να κάνει τη δουλεία του.
3) Αγνόηση των οδηγιών χρήσεως των ρινικών σπρέι.
Μην προσπερνάτε τη συνιστώμενη δοσολογία και τις μέρες χορήγησης.
Με τη παρατεταμένη χρήση το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή,
ατροφία και να ξαναγυρίσουμε στη προηγούμενη άβολη κατάσταση.
4) Κατεβάζω ένα φλυτζάνι δυνατό καφέ και συνεχίζω
Το να πιείτε ένα λίτρο καφέ,δεν θα δώσει περισσότερη ενέργεια,αντιθέτως
η υπερβολική καφεϊνη μπορεί να σας αφυδατώσει.Στο κρυολόγημα και τη
γρίπη,το σώμα θέλει χρόνο για να ανακάμψει,χρειάζεται ξεκούραση και
ενυδάτωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων-Πρόσκληση για την επετειακή εκδήλωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας
ο “ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ”
σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.
Ομιλητής με θέμα :
“28η Οκτωβρίου 1940- Επιτάφιος Αετών- Εθνικά Νοήματα”
ο Λουκάς Κυριάκου έφεδρος λοχαγός.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας “ΛΑΪΟΣ”


Ο Δήμαρχος Θηβαίων         Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων
Σπυρίδων Νικολάου        & Εφέδρων Αξ/κων Θήβας
       
        Δημήτριος Μπατσιούλας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ιερώνυμος προειδοποιεί τον Βαρθολομαίο


    «Οι εκκλησιαστικές έριδες οδηγούν σε εθνικές καταστροφές»

 

Τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργείται από την απαίτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να περάσουν διοικητικά στο Φανάρι οι 36 Μητροπόλεις των Νέων Χωρών -που καλύπτουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και πάνω και από τα Ιωάννινα μέχρι τον Έβρο- έκρουσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την περασμένη Τρίτη.

Επικαλούμενος την ανάγκη εκκλησιαστικής ενότητας, ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ανησυχία του, στέλνοντας μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στις μεταξύ μας σχέσεις. Διότι κατά το παρελθόν εκκλησιαστικές έριδες συνετέλεσαν στο να επανακολουθήσουν εθνικές καταστροφές».

Η κραυγή αγωνίας του Αρχιεπισκόπου έρχεται να επιβεβαιώσει το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Π» της 28ης Σεπτεμβρίου με τίτλο «Διασπά την Εκκλησία ο Βαρθολομαίος», με αναφορά στα «περίεργα παιγνίδια του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Η δήλωση του κ. Ιερώνυμου ήταν η μετριοπαθής απάντησή του στα... πολεμικά τελεσίγραφα που απηύθυνε ο κ. Βαρθολομαίος από τον Ίασμο της Θράκης, όπου σε σκληρή γλώσσα προειδοποιούσε την Ελληνική Εκκλησία: «Εις ουδένα επιτρέπομεν να αμφισβητήση τα από αιώνων απαράγραπτα δικαιώματα του Οικουμενικού Θρόνου επί των περί ων πρόκειται Μητροπόλεων, αι οποίαι αποτελούν την ενδοχώραν αυτού»! Και για να μην υπάρξει... παρανόηση για το τι εννοούσε, πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να απεμπολήσωμεν ποτέ τα δικαιώματα της Μητρός Εκκλησίας επί των Ιερών αυτής Μητροπόλεων»!

Ο... καβγάς είναι ξεκάθαρος και ο στόχος είναι να υπαχθούν στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριάρχη οι 36 Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, κάτι που αν γίνει θα σημάνει αυτόματα την παραδοχή-ομολογία ότι η Ελλάδα δεν είναι ενιαίο κράτος.

Γιατί δεν διεκδικεί τη Χάλκη;
Είναι αυτονόητα τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν για τις επιδιώξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, που κάθε άλλο παρά υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων είναι. Και προβληματίζει η επιμονή του, ιδιαίτερα σε ώρες που η Ελλάδα σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου, με όλους τους... φίλους της απέναντι και με την Τουρκία να απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζοντας την ΑΟΖ της. Θα πούμε ευθέως ότι ο κ. Βαρθολομαίος, με όλο τον σεβασμό που έχουμε στο αξίωμά του, ανάβει φωτιές με το θέμα της... απεξάρτησης των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.

Και ο μόνος κερδισμένος από την αναταραχή που προκαλείται είναι η Τουρκία. Έχουμε την πολυτέλεια, Παναγιώτατε, για μια τέτοια σύγκρουση;

Ήδη άρχισαν οι αντιπαραθέσεις στην Ιεραρχία με αφορμή την επιστολή, σε σκληρό ύφος, που έστειλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στην οποία τον επικρίνει για την παρέμβασή του στο Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Άμεση ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου -η Μητρόπολή του υπάγεται στις Νέες Χώρες-, ο οποίος χαρακτήρισε την επιστολή «επαίσχυντη», με τον Αμβρόσιο να ξεπερνά τα όρια λέγοντάς του: «Αν δεν αισθάνεστε Έλληνας και μέλος της Ιεραρχίας, να πάτε στην Τουρκία»!

Είναι μια γεύση τού πού οδηγεί η τελεσιγραφική απαίτησή σας, Παναγιώτατε, και ποια μπορεί να είναι η συνέχεια. Και αυτό προκαλεί ανησυχία στον Αρχιεπίσκοπο, που έφθασε στο σημείο να σας διαμηνύσει ότι οι εκκλησιαστικές έριδες οδηγούν σε εθνικές καταστροφές...

Γιατί, κύριε Βαρθολομαίε, δεν απαιτείτε με το ίδιο πάθος να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης και όλες οι Εκκλησίες που υπάρχουν στην Τουρκία και έχουν γίνει... ουρητήρια; Λύστε τα μεγάλα προβλήματα που έχετε εκεί στο Φανάρι και αφήστε στην ησυχία τους τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, αφού θα πρέπει να είναι μία η Ελληνική Εκκλησία, όπως είναι ενιαίο και το κράτος μας.
paron.gr
Τακτοποίησε τον Αμφιλόχιο!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φροντίζει να τακτοποιεί τους ανθρώπους του. Τον εκλεκτό του Αμφιλόχιο Στεργίου -με τον οποίο επιχείρησε να καταλάβει τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, προκειμένου να γίνει το... κάστρο στη μάχη για την υπαγωγή στο Φανάρι των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών- μετά τη δεινή ήττα (μόνο 7 ψήφους πήρε) τον έκανε Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως και ταυτόχρονα τον όρισε διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου στην Αθήνα για να κινεί τα νήματα και να οργανώσει την επόμενη διεκδίκηση, που είναι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης!


Διαβάστε Περισσότερα »

Προβάδισμα 6,5% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει η GPO


Στην τρίτη θέση το Ποτάμι με 6%
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 26,7% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 20,2% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με (από) 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,7% των ερωτηθέντων και Λευκό/ Άκυρο το 2,1%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 18,2% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 17,9%.

Σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55,7% θεωρεί ότι τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, ενώ το 40,3% θεωρεί ότι πρέπει να καταψηφιστεί όποια πρόταση γίνει και να πάμε σε εκλογές. Το 4% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας, το 48,9% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές, ενώ το 42,5% θεωρεί ότι πρέπει να την κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Το 8,6% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 - 13 Οκτωβρίου 2014.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα... σαν σήμερα




Στις 14 Οκτωβρίου του 1828 κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης έγινε μάχη στην Λομποτινά Ναυπάκτου και νίκη των Ελλήνων.

1849 - Αθήνα: Νυκτερινές ώρες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στη κατάσβεση της οποίας συμμετείχε και ο Βασιλεύς Όθων «υδρεύων προς εμψύχωσιν των αντληστών». 120 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε πλησιέστερες οικίες.

1904 - Πυρπολείται μέσα στο σπίτι της, μαζί με 5 άλλους συμπολεμιστές της, η δασκάλα του χωριού Γκρήτσιστα της Γευγελής Αικατερίνη Χατζηγεωργίου.

1912 - Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός διανοίγει μετά από αγώνα τις διαβάσεις του Βερμίου στον άξονα Κοζάνη-Βέροια.

1914 - Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει τη Βόρεια Ήπειρο.

1915 - Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

1944 - Αποβιβάζονται στον Πειραιά τα πρώτα τμήματα του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής με πρώτο τον Ιερό Λόχο

1950 - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν και ο στρατηγός Ντάγκλας Μακάρθουρ συναντιούνται στη νήσο Γουαίηκ του Ειρηνικού και λαμβάνουν βαρυσήμαντες αποφάσεις για την άμυνα της Άπω Ανατολής κατά του κομμουνιστικού κινδύνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρυστος: Νεκρός εργάτης από ηλεκτροπληξία


Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κάρυστο.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, ένας 35χρονος εργάτης από τη Νότια Εύβοια, βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία, την ώρα που βρισκόταν πάνω σε δέντρο.

Προανάκριση για το θλιβερό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Καρύστου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ τροφές που θα έπρεπε να τρώτε κάθε ημέρα -Θωρακίζουν και ενισχύουν τον οργανισμό

Κάλε, κινόα και άλλα παρόμοια. Οι σούπερ τροφές που έχει μάθει όλος ο κόσμος τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύτιμες, σύμφωνα με έρευνες, αλλά υπάρχει και απλός τρόπος για να θωρακίσει κανείς τον οργανισμό του.

Απλά τρόφιμα, λαχανικά, δημητριακά ή όσπρια, τα οποία βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να προστατευθεί κανείς από ασθένειες και να ενισχύσει το μυικό σύστημα ή το μυαλό του. Αυτές οι οχτώ τροφές, είναι εκείνες που θα έπρεπε να τρώνε όλοι κάθε ημέρα, σύμφωνα με την Huffington Post.


Σπανάκι
Πλούσιο σε ωμέγα-3 και φυλλικό οξύ, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και οστεοπόρωσης. Παράλληλα, ενισχύοντας τη ροή του αίματος, έχει «αντιγηραντικές» ιδιότητες σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές επιδόσεις. Συνίσταται 1 κούπα φρέσκο ή μισή κούπα βρασμένο σπανάκι, κάθε ημέρα.

Γιαούρτι
Η ζύμωση γεννά εκατοντάδες εκατομμύρια προβιοτικών οργανισμών που προστατεύουν τον οργανισμό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Δεν είναι όμως όλα τα γιαούρτια είναι προβιοτικά, καθώς πρέπει να υπάρχει η επισήμανση «ζωντανό». Συνίσταται 1 φλιτζάνι την ημέρα.

Ντομάτες
Οσο πιο κόκκινες είναι, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά έχουν. Προστατεύει από καρκίνο του προστάτη, των πνευμόνων, του δέρματος και του στομάχου. Μειώνει την πιθανότητα αρτηριακών ασθενειών. Συνίσταται κατανάλωση ενός φλιτζανιού την ημέρα.

Καρότα
Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, άσθμα και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Συνίσταται κατανάλωση μισή κούπα την ημέρα.

Μύρτιλα
Εχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα φρούτα, προστατεύει από τον καρκίνο, το διαβήτη και προβλήματα μνήμης. Ερευνες έχουν δείξει ότι επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία. Συνίσταται κατανάλωση μίας κούπας φρέσκα μύρτιλα την ημέρα, ή μισή κούπα κατεψυγμένα ή ξερά.

Μαύρα φασόλια
Ολα τα είδη φασολιών είναι καλά για την καρδιά, αλλά κανένα δεν μπορεί να ενισχύσει το μυαλό τόσο όσο τα μαύρα φασόλια. Επιπλέον, έχουν ελάχιστες θερμίδες και δεν έχουν κορεσμένα λίπη. Συνίσταται κατανάλωση μισής κούπας την ημέρα.

Καρύδια
Πιο πλούσια σε ωμέγα-3, που βοηθούν την καρδιά, από ότι ο σολομός, διαθέτουν περισσότερες πολυφαινόλες από το κόκκινο κρασί και ξεπερνά σε πρωτεΐνη το κοτόπουλο. Συνίσταται κατανάλωση επτά καρυδιών κάθε ημέρα και κατά προτίμηση μετά από τη γυμναστική.

Βρώμη
Εχει διαλυτές φυτικές ίνες, που μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα, έχει υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Συνίσταται κατανάλωση μισής κούπας κάθε ημέρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες

Αλλη εποχή θα θυμίζει ο καιρός και την Τρίτη. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουν λιακάδα και το θερμόμετρο εξακολουθεί να ανεβαίνει ψηλά. Τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά, στον Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια νοτιοανατολικοί και στα νοτιά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα Δωδεκάνησα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ