Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στη Λιβαδειά

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2014
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργανώνει τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Η Βοιωτία συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση με την ομάδα
   


Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας
( https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/?fref=ts )
και σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην Κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.



Εμείς οι γυναίκες - μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες.  Η ομάδα «Βοιωτία: Ομάδα υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και μητρότητας» δημιουργήθηκε με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.
Στην ομάδα μας, η οποία απαριθμεί πλέον 100 μέλη, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός : Οφέλη για μια ΖΩΗ».
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/?fref=ts
Οι διοργανώτριες και  διαχειρίστριες της Ομάδας
Εθελοντών και Υποστηρικτών Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Φώνης Μελισσάρης:Ένας Αυτοδίδακτος Γλύπτης απο τις Θεσπιές


 Το Permisospress.στο Εργαστήρι (θησαυρός) Γλυπτικής του Ξενοφώντα Μελισσάρη στις Θεσπιές.Ο Φώνης Μελισσάρης γεννήθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας το 1940. Παιδί αγροτικής οικογένειας, μεγαλωμένος μέσα στη φύση και με επιροές από την αγροτική παράδοση.Ανήσυχο πνεύμα από παιδί,ξεκίνησε με τη ζωγραφική αλλά στη πορεία  γοητεύτηκε, ανακαλύπτοντας την πολυποίκιλη συμπεριφορά των φυσικών υλικών (πέτρα, μάρμαρο, πηλό) κατά την επεξεργασία τους.Δημιουργός από ένστικτο, προσωπική ανάγκη και αγάπη προς την τέχνη, ακολουθεί την ψυχή σε αρμονία με το σώμα όπως αναφέρει ο ίδιος.Πάνω απο 300 έργα έχει στο ενεργητικό του απο τα οποία τα 50 κοσμούν δημόσιους χώρους.Πολλά έργα του είναι εμπνευσμένα απο τη Γυναίκα,και απο την Αγροτική Ζωή.Ο Φώνης είναι γνωστό ότι χρόνια υπηρέτησε το Αγροτικό Κίνημα στη Βοιωτία.
Σε ερώτησή μας ποιό έργο έχει στη καρδιά του η απάντηση ήταν αποστομοτική "πάντα το τελευταίο" έργο μου,μέχρι να έρθει το επόμενο!!!Σε ηλικία 75 ετών συνεχίζει να δημιουργεί και όνειρό του είναι να βρεθούν νέα παιδιά να τους μεταδώσει τις γνώσεις του.Το Εργαστήρι Γλυπτικής  βρίσκεται στον κάμπο των Θεσπιών,όπου ο Φώνης περνάει τις περισσότερες ώρες δημιουργώντας και παίζοντας μπουζουκάκι.Ακόμα και τώρα αυτή είναι η ξεκούρασή του..
Τηλ.επικοινωνίας 2262065388













Διαβάστε Περισσότερα »

Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας!




    Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Credit Suisse, στην οποία η ελβετική τράπεζα προειδοποιεί ότι η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσιε σε ύφεση.




Όπως μεταδίδει η Guardian, η έκθεση αναφέρει ότι.. ο παγκόσμιος πλούτος έχει αυξηθεί στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 263 τρισ. δολαρίων, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 20,1 τρισ. δολαρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2007. Ο παγκόσμιος πλούτος βρίσκεται πλέον 20% πάνω από το προ-κρίσης υψηλό και 39% από το χαμηλό του 2008.
Με βάση την έκθεση της Credit Suisse, ένα πρόσωπο χρειάζεται μόλις 3.650 δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της αξίας του σπιτιού και των μετοχών, για να συμπεριληφθεί στο πλουσιότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, χρειάζεται πάνω από 77.000 δολάρια για να γίνει μέλος του πλουσιότερου 10% και 798.000 δολάρια για να μπει στην ομάδα του κορυφαίου 1%.
«Συνολικά, το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει λιγότερο από 1% του συνολικού πλούτου. Στον αντίποδα, το πλουσιότερο 10% κατέχει το 87% του παγκόσμιου πλούτου και το κορυφαίο 1% διαθέτει το 48,2% των παγκόσμιων στοιχείων ενεργητικού» αναφέρεται στην έκθεση.
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας διαπιστώνουν πως κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα η διαφορές στον πλούτο συρρικνώθηκαν στις χώρες με υψηλά εισοδήματα, αλλά η τάση αυτή μπορεί να έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Η ανισότητα υποχώρησε ανεπαίσθητα σε πολλές χώρες πριν από την οικονομική κρίση, αλλά τείνει να αυξάνεται από το 2008 και έπειτα, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Η έρευνα της Credit Suisse παραθέτει στοιχεία για μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2.000 το 54,1% του πλούτου, το 2.007 το 48,6% και το 2.014 το 56,1%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεμβάσεις Μπασιάκου για αγροτικές ζημιές και ζημιές κρεμμυδοπαραγωγών στη Βοιωτία

Προς:
    Βουλή των Ελλήνων
    Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου
    Τμήμα Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ:                  «Ζημιές από βροχόπτωση στην Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  2870/23-9-2014

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 σε διάφορες καλλιέργειες (καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, μηδικές κ.λ.π.) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Βοιωτίας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.
Επισημαίνεται ότι, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι τελευταίοι έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Ευάγγελος Μπασιάκος έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς σε σχέση ειδικά με τις ζημιές σε κρεμμυδοπαραγωγούς της τ. Επαρχίας Θηβών , λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων , καθώς και για τη ρύθμιση χρεών αγροτών στη ΔΕΗ , λόγω της οικονομικής κρίσης τους σε συνάρτηση με τις ανάλογες εξαγγελθείσες κυβερνητικές ρυθμίσεις για χρέη σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δρούσε στη Βοιωτία

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τεσσάρων (4) μελών της ομάδας (τρεις γυναίκες και ένας άνδρας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεων κλοπών

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, επτά (7) κλοπές από οικίες σε περιοχές της Λιβαδειάς και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Βοιωτίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας συνολικά τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 37, 30 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η ταυτοποίηση των μελών της σπείρας και η διακρίβωση της εγκληματικής τους δράσης επετεύχθη μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού και ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ), διέπρατταν συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις από οικίες, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν αρχικά ως υποψήφιους «στόχους» μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και στην συνέχεια προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων.

Συγκεκριμένα οι τρεις γυναίκες, με το πρόσχημα της πώλησης διαφόρων προϊόντων, διενεργούσαν κλήσεις από τα κεντρικά θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών ή τα κουδούνια των διαμερισμάτων και στη συνέχεια όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν με την χρήση πλαστικής κάρτας ανασφάλιστες εισόδους των οικιών και αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Ακολούθως διέφευγαν με όχημα όπου τους ανέμενε ο 41χρονος συνεργός τους, ο οποίος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου».

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής σπείρας ενέχονται σε τουλάχιστον επτά (7) κλοπές από οικίες, σε περιοχές της Λιβαδειάς και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από αρχές Μαρτίου του 2013, έως τις αρχές του τρέχοντος μήνα. Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eπαναλειτουργεί το Οστεοπυκνόμετρο στο Γ.Ν. Θήβας




Μετά από ενέργειες του Διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Κώστα Ρουσόπουλου και του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Σπύρου Δεσύλλα, επαναλειτουργεί το Οστεοπυκνόμετρο στο Γ.Ν. Θήβας. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο μηχάνημα μέτρησης της Οστεοπόρωσης το οποίο είχε λειτουργήσει στο παρελθόν, στην συνέχεια διεκόπη η λειτουργία του και έκτοτε οι πολίτες της Θήβας ήταν αναγκασμένοι να πραγματοποιούν εκτός Νοσοκομείου αυτή την εξέταση. Οι εξετάσεις μέτρησης της Οστεοπόρωσης θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν. Θήβας και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.
Η Διοίκηση  του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας θεωρεί πολύ σημαντικό να προσφέρει στους πολίτες την μέγιστη ιατρική κάλυψη που μπορεί. Το Οστεοπυκνόμετρο που θα λειτουργήσει στο Γ.Ν. Θήβας κάθε Τετάρτη είναι το πρώτο βήμα αναβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου της Θήβας. Στόχος της διοίκησης είναι το Γ.Ν. Θήβας να αλλάξει σελίδα να επαναλειτουργήσει όσες ιατρικές καλύψεις για οποιοδήποτε λόγο είχαν διακοπή και να προσθέσει καινούργιες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κούρσα θανάτου με δύο νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη

Νεκρός ένας 22χρονος Αστυνομικός και μια 35χρονη, η οποία βρισκόταν στην στάση - Ακρωτηριασμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μια 65χρονη πεζή - Στο Τζάνειο ο 35χρονος Αλβανός και υπαίτιος οδηγός του τροχαίου - Πληροφορίες θέλουν τον οδηγό να είχε εμπλακεί σε τροχαίο με ταξί και να έτρεχε για να απομακρυνθεί από το σημείο
Δύο είναι τελικά οι νεκροί και τουλάχιστον τρεις οι τραυματίες από το φριχτό τροχαίο της Πέτρου Ράλλη.



Είναι ο τραγικός απολογισμός της «τρελής» κούρσας ενός ασυνείδητου οδηγού που το πρωί της Τετάρτης έσπειρε το θάνατο στην Πέτρου Ράλλη, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Παπαδοπούλου.



Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες και για ένα ανήλικο κορίτσι που έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση, αλλά τελικά -και ευτυχώς- δεν επιβεβαιώθηκαν. Πηγές της Πυροσβεστικής Αστυνομίας και της Αστυνομίας παρασύρθηκαν από το γεγονός ότι η νεκρή γυναίκα ήταν πολύ μικροκαμωμένη και έμοιαζε με παιδί, με αποτέλεσμα να δώσουν στη δημοσιότητα την είδηση περί νεκρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και την Τροχαία νεκρός είναι ένας 22χρονος Αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική Οδό, με απόσπαση στα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας. Ο άντρας, ο οποίος παρασύρθηκε όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στα σταθμευμένα, είχε μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί σε σεμινάριο για τον Έμπολα.

Νεκρή είναι, επίσης, μια 35χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην στάση, ενώ ακρωτηριασμένη μεταφέρθηκε και εισήχθη άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας 65χρονη πεζή γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, κι ένας ακόμα άνδρας οδηγός.

Κατά το  δυστύχημα τραυματίστηκε και ο υπαίτιος οδηγός του τροχαίου -οδηγός (SMART). Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ η γυναίκα που ακρωτηριάστηκε χειρουργείται αυτή την ώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, το Κέντρο ανταποκρίθηκε μόλις σε 5 λεπτά κατά το σοβαρό τροχαίο, ύστερα από δύο κλήσεις που δέχθηκε σχετικά με το περιστατικό, στις 10:08. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν συνολικά τρία ασθενοφόρα, τρεις κινητές μονάδες με τη συνοδεία γιατρού και 2 Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης. Παρελήφθησαν: δύο νεκροί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (που ήταν εκτός εφημερίας) και 3 τραυματίες (μία ακρωτηριασμένη γυναίκα και 2 πιο ελαφρά), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Η αρχική ενημέρωση από την Αστυνομία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.


Η «τρελή» πορεία θανάτου

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Για υπόθεση δύο λεπτών -όσο θα μπορούσε να περιμένει στο φανάρι μέχρι να γίνει και πάλι πράσινο- έκοψε το νήμα της ζωής τουλάχιστον δύο ανθρώπων με τόσο άδικο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά πριν το φριχτό δυστύχημα, ο οδηγός του Smart είχε συγκρουστεί με ταξί. Στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το σημείο που έγινε η σύγκρουση ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας μάλιστα τον κόκκινο σηματοδότη.

Αμέσως μετά έχασε τον έλεγχο του οχήματος...

Το αυτοκίνητο μάρκας Smart κινούμενο από την Πέτρου Ράλλη προς το Περιστέρι «καρφώθηκε» πρώτα στο περίπτερο. Εκεί βρίσκονταν η άτυχη γυναίκα που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και σκοτώθηκε ακαριαία.

Η τρελή κούρσα, όμως, δε σταμάτησε εδώ. Το Smart στη συνέχεια και αφού πρώτα παρέσυρε ένα μηχανάκι, έπεσε πάνω στη στάση λεωφορείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εκείνη την ώρα στο σημείο βρισκόταν αρκετός κόσμος. Ούτε η στάση, ωστόσο, ήταν αρκετή, για να δώσει ένα τέλος στην κούρσα θανάτου του ΙΧ, που αφού έσπειρε τον θάνατο, έπεσε σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα, ενώ προκάλεσε και καραμπόλα τουλάχιστον τριών οχημάτων. Μάλιστα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους.

Και μετά από όλα αυτά, ο οδηγός του Smart, βρήκε τη δύναμη να απεγκλωβιστεί μόνος του από το αυτοκίνητό του και σε κατάσταση σοκ να αναζητήσει βοήθεια, καθώς έχει τραυματιστεί. Ομως, ο συγκεντρωμένος κόσμος που είχε πάθει σοκ από το φριχτό δυστύχημα του επιτέθηκε και πήγε να τον λιντσάρει. Σώος απεγκλωβίστηκε και ο συνοδηγός του οδηγού του Smart.  Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο μετέβη και όχημα της Ανακριτικής. 

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πέρα για πέρα σοκαριστικές. Συντρίμμια παντού, σπασμένα γυαλιά και πολύ αίμα είχαν γεμίσει την άσφαλτο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το πρωινό της Τρίτης βάφτηκε με αίμα, γιατί ο ασυνείδητος οδηγός αντί να πατήσει το φρένο πίεσε με δύναμη και νεύρο το γκάζι και για ποιο λόγο δύο άνθρωποι έπρεπε να θυσιαστούν με αυτόν τον τρόπο και να αποτίσουν φόρο αίματος στην άσφαλτο. Απαντήσεις για την τραγωδία αναμένεται να δώσει ο ασυνείδητος οδηγός που συνελήφθη και βρίσκεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Βουτιά θανάτου στην Εύβοια





Άνδρας 55 ετών ανέβηκε χθες το μεσημέρι στην ταράτσα του σπιτιού του σε χωριό κοντά στα Ψαχνά.

Ήθελε να κάνει δουλειές στην σκεπή, αλλά δυστυχώς έπεσε στο έδαφος. Από τα ουρλιαχτά των δικών του ανθρώπων όλοι οι γείτονες πήγαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Δυστυχώς όμως ήταν αργά, σύμφωνα με το evianews.com.

Λίγα λεπτά αργότερα στο κέντρο υγείας των Ψαχνών επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταξίδι στην Ελλάδα με παρέα τον Καμύ στο Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Το Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

με αφορμή το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη

σας προσκαλούν σε μία συζήτηση με θέμα:



«Ο Καμύ και η Ελλάδα. Ελληνικοί μύθοι – Καλοκαίρι – Φως – Μεσόγειος».



Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 μμ

στο χώρο του βιβλιοπωλείου




Το ταξίδι στις Κυκλάδες και στο φως ξεκινά ένα καλοκαίρι, στα τέλη του εικοστού αιώνα. Ένας διάσημος νομπελίστας, ο Αλμπέρ Καμύ, επιστρέφει στην πρωτεύουσα του χρόνου, την εποχή μας, και στη Μεσόγειο που αγάπησε. Τον συνοδεύει η νεαρή δημοσιογράφος Αριάδνη Δάριβα, που βλέπει αυτό το ταξίδι σαν μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου ο Γαλλοαλγερινός συγγραφέας να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του Ο πρώτος άνθρωπος.



Κάτω από τον ανίκητο ήλιο, στο διονυσιακό περιβάλλον της καλοκαιρινής Μυκόνου, ο Καμύ θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής του με ένα σήμερα που δεν τον αφορά. Παλινωδώντας ανάμεσα στον έρωτα και στον θάνατο, θέλει να πιαστεί από τη χαρά της ζωής μέσα σ’ έναν κόσμο όπου άνθρωποι, βιβλία και πάθη ζητούν ολοκλήρωση.



Ένα μυθιστόρημα για το ελληνικό καλοκαίρι, για την αιώνια εφηβεία και τη νιότη που δεν κατάφερε να αγγίξει ο χρόνος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικό τέλος για 14χρονο που «κρεμάστηκε» από μπασκέτα και έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος



Ένα αγόρι 14 μόλις ετών έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια παιχνιδιού μπάσκετ σε γήπεδο σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είχε μεταβεί χθες με φίλους του στο γήπεδο του σχολείου που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό για να παίξουν μπάσκετ. Ο 14χρονος κάποια στιγμή παίζοντας, κρεμάστηκε από το στεφάνι της μπασκέτας όμως έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος με το κεφάλι και να τραυματιστεί σοβαρά.

Λίγο αργότερα ο 14χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για το εποχικό επίδομα του οικοδόμου

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Σχετικά με τους οικοδόμους που προσλήφθηκαν το 2013 από ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με συμβάσεις 5μηνης διάρκειας και χάνουν το εποχικό επίδομα του οικοδόμου.
Οι συμβάσεις των οικοδόμων που προσλήφθηκαν  για 5μηνη εργασία από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το 2013 ανέφεραν ότι οι οικοδόμοι που προσλαμβάνονταν θα πραγματοποιούσαν οικοδομικές εργασίες με βάση τα προσόντα που είχε δηλώσει ο καθένας και τα δικαιολογητικά που είχε υποβάλλει.
Πράγματι, οι οικοδόμοι που προσλήφθηκαν  πραγματοποίησαν οικοδομικές εργασίες κατά τους πέντε μήνες της εργασίας τους στους Δήμους, όπως άλλωστε όριζαν και οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει. Τα ένσημα που έπρεπε να «κολληθούν» στους οικοδόμους  είναι οικοδομικά, δηλαδή κωδικός 781. Ωστόσο, δηλώθηκαν με κωδικό 101, με αποτέλεσμα τα 125 ένσημα που έχουν για το έτος  2013 να μην αναγνωρίζονται ως οικοδομικά, γεγονός που αυτόματα συνεπάγεται ότι χάνουν το εποχικό επίδομα του οικοδόμου. 
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποκατασταθεί η προαναφερθείσα αδικία εις βάρος των οικοδόμων που ενώ προσλήφθηκαν για 5μηνη εργασία από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, τα ένσημα που τους «κολλήθηκαν» δεν είναι οικοδομικά με αποτέλεσμα να χάνουν το εποχικό επίδομα του οικοδόμου και, κατ’ επέκταση, να δημιουργείται πρόβλημα και για την συνταξιοδότησή τους;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαχνούς του "ΣΚΡΑΤΣ" και λαχεία θα πωλούν τα ΕΛΤΑ

Λαχνούς του «ΣΚΡΑΤΣ» (ξυστό λαχείο) θα πωλούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ από τον Δεκέμβριο θα αναλάβουν και την πώληση του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συζητούν με την «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την αξιοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν, μέσα από το πανελλαδικό τους δίκτυο, σε πρώτη φάση την πώληση λαχνών του «ΣΚΡΑΤΣ» και στη συνέχεια του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

Στις χώρες της ΕΕ η διάθεση αυτών των προϊόντων από τα ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων των αντίστοιχων παιγνίων να πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στις διαπραγματεύσεις, που είναι σε εξέλιξη, εξετάζεται να γίνεται μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ η διακίνηση του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών «ΣΚΡΑΤΣ» που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.

Στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, η συνεργασία ΕΛΤΑ και Ελληνικών Λαχείων αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ΕΛΤΑ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδυνηρή ήττα της Ελλάδας από τη Β. Ιρλανδία

Το φουλ επιθετικό σχήμα που παρέταξε ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν απέδωσε καρπούς και η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τη διαβασμένη και μαχητική Β. Ιρλανδία με σκορ 2-0 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποτέλεσμα των πειραματισμών του ιταλού κόουτς στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η δεύτερη ήττα στο Φάληρο (είχε προηγηθεί η ήττα από τη Ρουμανία με 1-0) φρενάρει τις ελπίδες της εθνικής μας για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Ο Ρανιέρι ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ακόμα ψάχνεται και αν δεν βρει σύντομα λύσεις η Ελλάδα δεν θα έχει παρουσία στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι φίλοι της Εθνικής απογοητεύτηκαν και αποδοκίμασαν τους διεθνείς.

Η εθνική μας με σύστημα 4-4-2 και με δίδυμο στην επίθεση τους Μήτρογλου, Αθανασιάδη δεν κατόρθωσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Μακλ Ο΄ Νιλ ήταν συμπαγής, οι γραμμές αγωνίστηκαν κοντά, είχε σωστή αμυντική λειτουργία και έπαιξε με υποδειγματικό τρόπο το σύστημα των αντεπιθέσεων με τον ταχύτατο Λάφερτι.

Η ψυχρολουσία στο Γ. Καραϊσκάκης από τους βορειοιρλανδούς ήρθε στο 9΄: Από φάουλ του Νόργουντ, ο Γουόρντ αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε τη γωνία του Καρνέζη (0-1).

Το γκολ αφύπνισε τους διεθνείς μας. Εβαλαν τη μπάλα κάτω, πίεσαν τους φιλοξενούμενους, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατοχή (61%-39%) στο α΄ ημίχρονο , ωστόσο δεν βρήκαν διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να παραβιάσουν την εστία του.

Οι Μήτρογλου- Αθανασιάδης δεν είχαν αρμονική συνεργασία και εγκλωβίστηκαν στο παιχνίδι των ΜακΟλεϊ, Χιούζ.

Η ελληνική ομάδα είχε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Καρέλη (πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ με τον Κάρολ στο 33΄) και ο μοναδικός προωθημένος της Β. Ιρλανδίας Λάφερτι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καρνέζη στο 45΄. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σημείωσε το δεύτερο γκολ , όταν σε ξαφνική αντεπίθεση (οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς είχαν προωθεί) απέφυγε τον Σταφυλλίδη και νίκησε τον Καρνέζη (51΄).

Ο Λάφερτι κλείδωσε τη νίκη των βορειοιρλανδών οι οποίοι προηγούνται στη βαθμολογία στον 6ο όμιλο με 9 βαθμούς (τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς).

Η Ελλάδα ήταν φλύαρη στο β΄ ημίχρονο, οι αλλαγές του Ρανιέρι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μορφή του αγώνα και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 66΄, όταν ο Κάρολ εξουδετέρωσε με υπερένταση το σουτ του Ταχτσίδη.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γάλλος Στεφάν Λανουά. Κίτρινη κάρτα: Σαμαράς, Μανιάτης (συμπλήρωσε κάρτες) Λάφερτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα (16΄ λόγω τραυματισμού Σταφυλλίδης) , Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης, Σαμαράς (67΄ Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου, Αθανασιάδης (46΄ Σάμαρης).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΟλεϊ, Χιούζ, Φέργκιουσον (78΄ Ριβς), Μπέιρντ, Ντέιβις, Νόργουντ, Κ. Εβανς, Γουόρντ (59΄ ΜακΓκίβερν), Λάφερτι ( 72΄ Μαγκένις). 

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Ρουμανία νίκησε 2-0 στο Ελσίνκι την Φινλανδία και η Ουγγαρία 1-0 στα Νησιά Φερόε.
Η βαθμολογία: Β. Ιρλανδία 9, Ρουμανία 7, Ουγγαρία 4, Φινλανδία 4, Ελλάδα 1, Νησιά Φερόε 0.
   


Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Νεανικών Συνάξεων Ι. Ναού Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο ξύλο στο Σερβία Αλβανία

Το μπαρούτι που μύριζε από πριν το Σερβία-Αλβανία δυστυχώς… εξερράγη. Και μάλιστα για μια απίστευτη αφορμή.

Στο 41″ του φορτισμένου αγώνα (εξαιτίας των διαφορών που έχουν οι δυο χώρες από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου)…



ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο πέρασε πάνω απ’ το γήπεδο σέρνοντας μια σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Κάτι που μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο απρόσμενο ήταν -απ’ τη στιγμή που είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών, ενώ η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα συλλαμβάνει όποιον Αλβανό επεδίωκε να προσεγγίσει το στάδιο.

Τα έκτροπα ωστόσο δεν άρχισαν όταν πέρασε η σημαία, αλλά όταν ο Στέφαν Μίτροβιτς πήδηξε, την έπιασε και την κατέβασε. Μια κίνηση που εξαγρίωσε παίκτες της Αλβανίας κι έφερε γενικότερη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο -όπου γρήγορα άρχισαν να εισβάλλουν και οπαδοί.

Υπό την πίεση των γεγονότων λοιπόν και χωρίς καμία εγγύηση ότι τα πνεύματα θα κατευναστούν και ότι για κάποια άλλη αφορμή δεν θα ξεσπάσουν ξανά ταραχές, ο Άγγλος διαιτητής Άτκινσον πήρε αρχικά τις ομάδες στ» αποδυτήρια και κατόπιν αποφάσισε την οριστική διακοπή του ματς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία με αστυνομικό της ΔΙΑΣ - Παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα



Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο αστυνομικός αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά είχε τραυματιστεί βαρύτατα και δεν κατάφερε να αντέξει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αστυνομικός ήταν 30 ετών, υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά και ήταν πατέρας ενός βρέφους έξι μηνών.

Η καταγωγή του ήταν από το Γύθειο.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, στο ύψος του ΙΚΕΑ στο ρεύμα προς Λαμία, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν σταματήσει ένα αυτοκίνητο για έλεγχο.

Τότε διερχόμενο ΙΧ παρέσυρε και χτύπησε τον έναν αστυνομικό, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και παρασύρθηκε και από δεύτερο αυτοκίνητο.


Αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον παρέλαβε. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει και «έφυγε» λίγο μετά τα μεσάνυχτα βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους συναδέλφους του, αλλά ολόκληρη την κοινωνία
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας στην Λιβαδειά :"EΠΙ ΣΚΗΝΗΣ….."



Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και η Ιlissos art διοργανώνουν
ομαδική έκθεση θεατρικής φωτογραφίας με τίτλο "ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ….."
στον εκθεσιακό χώρο της Λέσχης . Με φωτογραφίες των Θανάση
Φούκα , Γιώργο Χαριτάκη, Αλέκο Αηδόνη, Νεφέλη Καραβά Τζανετή
αποφοίτων της LEICA ACADEMY από θεατρικές παραστάσεις που δόθηκαν στην Αθήνα τα δυο τελευταία χρόνια Επίσης στην έκθεση παίρνει μερος η Έλση Κα΄ί΄λη με φωτογραφίες από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου <<Θεατροφρένεια>>.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 έως 30 Νοεμβρίου . Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30
Με τη χορηγία του περιοδικού “ Φωτογράφος ”
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα

Συννεφιά θα επικρατεί στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας σήμερα, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες. Η θεμροκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο σταδιακά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσο θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015

Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να επισκέπτονται της ηλεκτρονική εφαρμογή για να δουν και να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια πληρωμής ή αλλιώς τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. Για τη νέα χρονιά το κόστος των τελών κυκλοφορία για τα οχήματα θα ξεκινάει από από 22 και φτάνει ακόμα και τα 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.

Οι τιμές αυτές είναι για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010. Για τα ΙΧ που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ωστόσο για τον ακριβή υπολογισμό των τελών οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν με ένα κλικ να μάθουν τι θα πληρώσουν. Το money-money.gr έχει μία εφαρμογή στην οποία απλώς εισάγετε πληροφορίες για το πότε αποκτήσατε το ΙΧ σας και πόσα κυβικά είναι ο κινητήρας του ή πόσες είναι οι εκπομπές ρύπων (διοξειδίου του άνθρακα) και αμέσως, θα λάβετε απάντηση για το ποσό που θα υποχρεωθείτε να καταβάλετε.

Υπολογίστε τα τέλη κυκλοφορίας για το δικό σας αυτοκίνητο ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπολογίστε το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που δικαιούστε

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής ένα σημαντικό μέρος του επιδόματος
Από 52,50 έως 1.050 ευρώ θα κυμανθεί η επιδότηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, πιο γνωστή ως «επίδομα θέρμανσης», που θα λάβουν κατά τη νέα χειμερινή περίοδο (από 15-10-2014 έως 30-4-2015) εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης παροχής. Θα έχουν δηλαδή το δικαίωμα να λάβουν το 1/4 του συνολικού ποσού επιδόματος που δικαιούνται πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για τη θέρμανσής τους.

Για να υπολογίσετε αν δικαιούστε επίδομα θέρμανσης και πόσο  είναι το ακριβές ποσό, το money-money.gr έχει ετοιμάσει έναν ηλεκτρονικό οδηγό που σας δίνει ακριβή απάντηση, αφού εισάγετε τα δεδομένα (περιοχή κατοικίας, εισόδημα αντικειμενική αξία κ.λπ.).

Υπολογίστε απλά και γρήγορα πόσο επίδομα θέρμανσης δικαιούστε κάνοντας κλικ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ