Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Μόνη πρώτη η Θήβα. Κόκκινο, Παμβαγιακός ακολουθούν





Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Θήβα αφού κέρδισε 3-0 και τον Επαμεινώνδα ενώ την ίδια στιγμή το Κόκκινο μπορεί να έμεινε στη δεύτερη θέση αλλά πήρε «ηρωϊκό» 0-0 μέσα στην Αράχωβα. Στη δεύτερη  θέση πέρασε και ο Παμβαγιακός που νίκησε 1-0 μέσα στην Αλίαρτο. Η Ένωση πέρασε άνετα από το Ακραίφνιο ενώ το Δήλεσι πήρε τους πρώτους βαθμούς και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία

4η αγωνιστική 

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Κιθαιρώνας   2-1

Ορχομενός – Αναγέννηση           2-2

Δάφνη – Αμβρυσσέας                  4-2

Απόλλων Ακρ. – Ένωση              0-3

Θήβα – Επαμεινώνδας                3-0

Παρνασσός – Κόκκινο                 0-0

Δήλεσι – Ύπατο                           3-1

Παναλίαρτος – Παμβαγιακός       0-1

Βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)

Θήβα                        14-1      12

————————————————

Κόκκινο                   10-3       10

Παμβαγιακός            7-2        10

ΠΑΟ Κυριακίου        5-6          9

Ένωση                   15-2          8

Παρνασσός              6-3          8

Αναγέννηση             7-5          7

Κιθαιρώνας              8-7          6

Δάφνη Ερ.               8-9          6

Αμβρυσσέας            6-9          4

Επαμεινώνδας         4-8          3

Δήλεσι                      3-6          3

—————————————————-

Απόλλων                 2-7          3

Ορχομενός              5-10        1

Παναλίαρτος            0-11        0

Ύπατο                     2-14        0
stereasports.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο blog της ΔΗΚΕΑλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Λύση-ανάσα για τον ΟΕΚ: Πόσο μειώνονται οι δόσεις για 97.000 δάνεια

Ρύθμιση-ανάσα για 97.000 οφειλέτες τραπεζών που πήραν στεγαστικό δάνειο από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μηνιαίες δόσεις, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας με την έκδοση υπουργικής απόφασης αντί κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο της υπουργικής απόφασης προβλέπει τα εξής:

    Ο χρόνος αποπληρωμής δανείων χορηγηθέντων από πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες) με επιδότηση του επιτοκίου αποκλειστικά από τον καταργηθέντα Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) δύναται να επιμηκυνθεί για όσους δικαιούχους είναι ενήμεροι στην καταβολή οφειλομένων.
    Ο ΟΑΕΔ δεν παρεμβάλλεται στη διαπραγμάτευση του χρόνου αποπληρωμής μεταξύ δικαιούχων και τράπεζας, ενώ εξακολουθεί να καταβάλλει το προβλεπόμενο ποσό για την επιδότηση του επιτοκίου, μέχρι τη συμπλήρωση των εννέα ετών από την υπαγωγή του δικαιούχου στο πρόγραμμα δανειοδότησης.
    Το συνολικά καταβληθησόμενο ποσό επιδότησης θα υπολογισθεί με βάση τον αρχικό χρόνο εξόφλησης (15ετία) και με το ισχύον κατά την κατάρτιση της νέας τροποποιητικής του χρόνου αποπληρωμής σύμβασης επιτόκιο της ΕΚΤ.
    Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο έχουν συμβληθεί, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών.

Παραδείγματα -Πόσο θα ελαφρύνουν οι δόσεις

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ με τη ρύθμιση που προωθείται για τα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια:

    Δανειολήπτης με υπόλοιπο 125.138 ευρώ και επιδότηση επιτοκίου για τα επόμενα 5 έτη πληρώνει σήμερα 985 ευρώ. Με επιμήκυνση για 15 έτη η δόση πέφτει στα 380 ευρώ το μήνα.
    Δανειολήπτης με υπόλοιπο 88.313 ευρώ και τρέχουσα δόση 1.000 ευρώ που έχει επιδότηση επιτοκίου για δυο ακόμη έτη. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση και με παράταση για άλλα 10-15 χρόνια, η μηνιαία δόση μπορεί να μειωθεί στα 300 ευρώ.

Σημειώνεται πάντως, πως αν και στην απόφαση δεν προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος που μια οφειλή παύει να καθίσταται ενήμερη και περνάει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πλην όμως, όπως εξήγησαν στον εφημερίδα αρμόδιοι παράγοντες, η οφειλή πέραν του εξαμήνου θεωρείται ληξιπρόθεσμη. Πρακτικά από την ισχύ της υπουργικής απόφασης οι δανειολήπτες που δεν χρωστούν δόσεις πέραν των τελευταίων έξι μηνών, θα μπορούν με αίτησή τους στην τράπεζα από την οποία πήραν το δάνειο να ζητήσουν και να διαπραγματευτούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου υπογράφοντας όμως νέα σύμβαση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας χασίς

Εντοπίσθηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, σπόροι ακατέργαστης κάνναβης, νάιλον και τεμάχια αλουμινόχαρτου, τα οποία χρησίμευαν ως ανακλαστικές επιφάνειες, αυτοσχέδιος εξαερισμός κ.α.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευβοίας, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στη Χαλκίδα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, χθες (17-10-2014) το απόγευμα, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, σχετικά με καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, εντόπισαν τον 34χρονο πλησίον της οικίας του και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι αυτός είχε μετατρέψει δωμάτιο αυτής, σε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του εργαστηρίου και κατασχέθηκαν συνολικά:

    (19) δενδρύλλια κάνναβης, επιμελώς καλλιεργημένα σε γλάστρες και πλαστικά δοχεία, ύψους από (20) έως (120) εκατοστών το καθένα,
    πλήθος σπόρων κάνναβης,
    αυτοσχέδιος εξαερισμός, κατασκευασμένος από χάρτινες συσκευασίες,
    σωλήνας εξαερισμού, μήκους (1,5) περίπου μέτρων,
    νάιλον και (5) τεμάχια αλουμινόχαρτου, τα οποία χρησίμευαν ως ανακλαστικές επιφάνειες,
    (5) λάμπες φθορισμού,
    θερμόμετρο – μετρητής PH χώματος,
    (2) ηλεκτρικοί χρονοδιακόπτες και ένας μετασχηματιστής,
    (2) ανεμιστήρες,
    ποτιστήρι και (2) πλαστικές συσκευασίες ψεκασμού,
    (5) μπουκάλια με υγρό οργανικό λίπασμα,
    (98) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και
    ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Χειροπέδες σε 17χρονο για κλοπή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής από οικία στη Θήβα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας 17χρονου ημεδαπού ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής από οικία, ιδιοκτησίας 51χρονης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε προ διημέρου στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 17χρονου ημεδαπού ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο πατέρας του ανηλίκου, ο οποίος κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδικότερα μεσημβρινές ώρες της 16-10-2014, ο 17χρονος αφού έκοψε συρμάτινη περίφραξη της ανωτέρω οικίας, εισήλθε εντός κτίσματος που υπήρχε στον αύλιο χώρο αυτής και αφαίρεσε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (προβολείς, ασφάλειες από τον ηλεκτρολογικό πίνακα κ.α.) συνολικής αξίας (1.000) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφαρμογή στο κινητό δείχνει πόση απόσταση έχει ο χρήστης από ...κάποιον ασθενή με Έμπολα!




    Η υστερία για τον ιό Έμπολα λαμβάνει κρίσιμες διαστάσεις, με τους πολίτες να χαρακτηρίζουν τον θανατηφόρο ιό ως το νέο Aids την ώρα που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μία σειρά λαθών οδήγησε σε δύο νέα κρούσματα νοσηλευτών τις ΗΠΑ.



Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν...χάσει παγκοσμίως την ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό με τον πανικό να μεταδίδεται και στα social media.

Την ίδια ώρα είναι τέτοιος ο τρόμος για τον ιό που δύο νέες εφαρμογές έχουν γίνει ανάρπαστες. Πρόκειται για το web app με την ονομασία 'Ebola Near Me' και την εφαρμογή για το κινητό 'Ebola Tracker' που δείχνουν σε πόση απόσταση από τον χρήστη βρίσκεται κάποιος που έχει μολυνθεί με τον ιό.

Οι δημιουργοί των εφαρμογών αναφέρουν πως βοηθούν τους χρήστες να ενημερώνουν τους φίλους τους και να προστατεύονται και οι ίδιοι από τον Έμπολα.

Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι χρήστες ενημερώνονται για τα σημεία που έχει εμφανιστεί το πλέον πρόσφατο κρούσμα ενώ τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε 24 ώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνέλαβαν τον ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε 7χρονο αγοράκι και το εγκατέλειψε




Η παράσυρση του μικρού παιδιού έγινε χθες λίγο μετά τις 3:00΄ το μεσημέρι στην οδό Πινδάρου στη Θήβα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 7χρονο αγοράκι προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος.

Το παιδί διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν διέτρεχε κάποιο κίνδυνο και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η Τροχαία της Θήβας από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε και από την έρευνα που ακολούθησε, κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό και να τον συλλάβει.

Πρόκειται για έναν 30χρονο από χωριό της Λιβαδειάς, ο οποίος όπως όλα δείχνουν από τον φόβο και το σοκ δεν σταμάτησε, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος.

lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο "Καθαρίζουμε" Κυριάκι -Αρβανίτσα


Κυριάκι Βοιωτίας, Αρβανίτσα Ελικώνα
Αυτή την Κυριακή συναντιόμαστε στις 10 το πρωί στο Κυριάκι, στα γραφεία του συλλόγου με γάντια και σακούλες, για να μαζέψουμε σκουπίδια στο Δάσος της Αρβανίτσας και στους γύρω δρόμους περιμετρικά του χωριού !

Κάνουμε εκδρομή σε ένα σημείο που θεωρούμε πως είναι από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της περιοχής μας και οφείλουμε να προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού !

Ελάτε μαζί μας σε μια δράση καθαρισμού !

Σας περιμένουμε !
Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Την εμβολιαστική στρατηγική για την αντιμετώπιση της εποχικής επιδημικής έξαρσης της γρίπης, ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως επισημαίνει, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίπης, είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος καλύπτει σε ποσοστό περίπου 80% τους εμβολιασθέντες, συμβάλλει στην αποφυγή εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών σε περίπτωση νόσησης, στην αποφυγή της αποδιοργάνωσης της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής, και στην αποφυγή υπερκατανάλωσης φαρμάκων, νοσηλειών και ιατρικών επισκέψεων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο εμβολιασμός για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως :

1. άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών

2. παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα ή άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως:
- με άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
- με ανοσοκαταστολή λόγω κληρονομικότητας ή επίκτητου νοσήματος ή θεραπείας
- μεταμοσχευμένους
- με κληρονομικές αιμοσφαιρινοπάθειες (μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία κλπ)
- σε χρόνιους νεφροπαθείς
- με σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
- με νευρομυϊκά χρόνια νοσήματα
- έγκυες ανεξαρτήτως ηλικίας κυήσεως, λεχωείδες και θηλάζουσες

4. παχύσαρκα άτομα με δείκτη Μάζας Σώματος > 40kg/m2

5. παιδιά με μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας κλπ χρόνιων νοσημάτων (πχ kawasaki)

6. άτομα που φροντίζουν βρέφη μικρότερα των 6 μηνών, ή ηλικιωμένα άτομα ή νοσούντες

7. «κλειστοί πληθυσμοί» πχ προσωπικό ιδρυμάτων με εσωτερικούς τροφίμους, σε σχολές, ειδικά σχολεία, κλπ.

8. ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους άλλους εργαζόμενους όλων των χώρων παροχής υπηρεσιών Υγείας, όπως και στο προσωπικό παροχής κάθε είδους υπηρεσιών, που επισκέπτεται συχνά αυτούς τους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψη, ότι η κάλυψη (ανοσολογική απάντηση), επιτυγχάνεται περίπου σε δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια του εμβολίου, επισημαίνεται ότι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, σε αντίθεση με τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να παρατηρηθούν σε περίπτωση νόσησης, ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και απολύτως ασφαλή, εφ’ όσον τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες μεταφοράς, αποθήκευσης, φύλαξης και διάθεσης (ψυχρή αλυσίδα και ημερομηνία λήξης).

Να θυμίσουμε ότι τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, έχουν μηδενική συμμετοχή, δηλαδή χορηγούνται δωρεάν στους πολίτες από τα Ιδιωτικά Φαρμακεία, εφ’ όσον έχουν συνταγογραφηθεί.

Οι Γιατροί, τόσο του Δημοσίου, όσο και του Ιδιωτικού τομέα, όλων των Ιατρικών ειδικοτήτων (πλην των εργαστηριακών) έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης αντιγριπικού εμβολίου, στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ο ΕΟΠΥΥ, καλύπτει επομένως το κόστος των αντιγριπικών εμβολίων για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως αυτές προτάθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και εγκρίθηκαν από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό που επιθυμεί να εμβολιασθεί, χωρίς να ανήκει σε μία από τις προαναφερόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου το κόστος του εμβολίου δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Με δεδομένο, όμως το χαμηλό κόστος των εμβολίων που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά, (περίπου 6 ευρώ κατά μέσο όρο), προτρέπεται ο πληθυσμός να εμβολιασθεί, ακόμα και εάν δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ιδιαίτερα τα άτομα που λόγω επαγγελματικών ή άλλων κοινωνικών υποχρεώσεων βρίσκονται συχνά σε κλειστούς χώρους μαζικών εκδηλώσεων ή χρησιμοποιούν καθημερινά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εμβολιασμός μπορεί να διεξαχθεί από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε Νοσοκομεία, Μονάδες ΠΕΔΥ, Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και Ιδιωτικά Ιατρεία. Ο ΕΟΦ έχει ήδη θέσει σε κυκλοφορία μεγάλες ποσότητες αντιγριππικών εμβολίων, ενώ η συνολική ποσότητα θα ανέλθει περίπου σε 2,4 εκατ. εμβόλια έως το τέλος Οκτωβρίου. Το Υπουργείο Υγείας θα διαθέσει περίπου 25.000 εμβόλια για ανασφάλιστους και άπορους των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Εμβολιασμός Υγειονομικού προσωπικού

Το Υγειονομικό προσωπικό (ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό κλπ) θα πρέπει να εμβολιάζεται καθολικά, εκτός εάν συντρέχουν λόγοι τεκμηριωμένων αντενδείξεων, για την αποφυγή ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Ο εμβολιασμός συνιστά ηθική υποχρέωση του προσωπικού απέναντι στο θεμελιώδες δικαίωμα ασφάλειας των ασθενών.

Η καταγραφή του ποσοστού εμβολιασθέντων ανά Νοσοκομειακή ή άλλη Μονάδα αποτελεί δείκτη της επιτήρησης συμμόρφωσης των Επαγγελματιών υγείας στα μέτρα ελέγχου της διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και παράμετρο αξιολόγησης της αποδοτικότητας των Διοικήσεων.

Το ποσοστό των εμβολιασθέντων θα αξιολογείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με την πρόσφατη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την επίτευξη ικανοποιητικής συλλογικής ανοσίας, απαιτείται εμβολιασμός του 75% τουλάχιστον των ατόμων μιας ομάδας υψηλού κινδύνου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Παππούς έπαιρνε το λεωφορείο και πήγαινε στη Λιβαδειά για να αυνανιστεί - Τον συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω!




Απίστευτο κι όμως αληθινό...Ηλικιωμένος συνελήφθη από αστυνομικούς να αυνανίζεται σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Λιβαδειάς....

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ λίγο μετά τις 8:00΄ στο κέντρο της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα στην οδό Γεωργαντά.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 71χρονο, ο οποίος αυνανιζόταν δημοσίως, σοκάροντας περαστικούς, επαγγελματίες και περίοικους.

Τον είχαν ξαναδεί και είχαν ενημερώσει την αστυνομία

Σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών της οδού Γεωργαντά, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 71χρονος αυνανιζόταν δημόσια. «Είναι επιδειξίας, το έχει ξανακάνει. Ερχόταν όταν βράδιαζε εδώ στον πεζόδρομο με ανοιχτά τα μαγαζιά, που περνούν αρκετές γυναίκες για ψώνια στα εμπορικά ή για κομμωτήρια. Έτσι την έβρισκε φαίνεται ο παππούς...», είπε ένας από τους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ηλικιωμένος είναι κάτοικος χωριού της Φωκίδας και το τελευταίο διάστημα έπαιρνε το λεωφορείο και κατέβαινε στην πόλη για να "εκτονωθεί".

Χθες βράδυ όμως ήταν η τελευταία του φορά, τουλάχιστον στη Λιβαδειά, αφού αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.
lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!


    ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 17 Οκτωβρίου 2014
Παρουσία Λαοθάλασσας πιστών !!! πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά των Θηβών  ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος  ,
 και η Λιτάνευση τής Ιερής Θαυματουργής Εικόνας του , και Τμήματος Ιερού Λειψάνου του μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης .
Συλλειτούργησαν : οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος , Αργους κ. Νεκτάριος , οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεθώνης κ. Κλήμης ( Βοηθός Επίσκοπος τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Αρχιγραμματέας τής Ιεράς Συνόδου ) , Τανάγρας κ. Πολύκαρπος , με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων επικεφαλής των οποίων ήταν ο Εφημέριος τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού Πατήρ Σπυρίδωνας .
*** Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά των Θηβών υπάρχει η Ιστορική Λάρνακα του !!! και Τμήμα Ιερού Λειψάνου του !!!
Τίμησαν με την παρουσία τους την Μνήμη τού Αγίου :
Ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος
Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , Σπύρος Κίτσος
Ο Πρόεδρος τής ΔΕΥΑΘ Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέκος Στά'ι'κος
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας  κ.κ. Σπύρος Παπαχριστοδούλου , Γιώργος Ψυχογιός και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι .

*** ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com





Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν ίντερνετ σε 304 δήμους-Ανάμεσά τους και οι Δήμοι της Βοιωτίας

Στα μέσα του 2015 εκτιμά το υπ. Υποδομών ότι θα είναι έτοιμο τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για το έργο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ υπέβαλαν προσφορές τέσσερις εταιρίες:

- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

- ΤΕΛΕΣΤΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε.Π.Ε.

- COSMOS BUSINESS SYSTEMS, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

- ΖΤΕ ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

- ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει το πρωί της Πέμπτη 23 Οκτωβρίου ενώ «μετά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου».

Σύμφωνα με το υπουργείο «αποτελεί το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματα του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στα 15 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.

Στη δεύτερη φάση -που θα ακολουθήσει- αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (π.χ. πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 304 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.
Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.
Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.

Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.

Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Αργότερα, προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2013, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί για δωρεάν ασύρματο wi-fi internet σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου για τη δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Εγώ σήμερα μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi internet. Σε όλη την Ελλάδα σ' ένα χρόνο». Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία θα γίνει πράξη, λέγοντας «θα το κάνουμε. Και γι' αυτό το είπα. Θα γίνει. Το έχω ψάξει για να το πω. Είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και δείχνει στους νέους ότι κάποιος νοιάζεται. Δε λέω ο Σαμαράς, δεν έχει καμία σημασία ο Σαμαράς ή το ποιο κόμμα. Νοιάζεται. Ότι υπάρχει η Ελλάδα που νοιάζεται γι' αυτά τα παιδιά. Διαφορετικά καήκαμε».

Δείτε τους 304 δήμος που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

1 ΑΒΔΗΡΩΝ

2 ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

3 ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 ΑΓΙΑΣ

5 ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

6 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

7 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

8 ΑΓΡΑΦΩΝ

9 ΑΓΡΙΝΙΟΥ

10 ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

11 ΑΙΓΑΛΕΩ

12 ΑΙΓΙΝΑΣ

13 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

14 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

15 ΑΛΙΜΟΥ

16 ΑΛΜΥΡΟΥ

17 ΑΛΜΩΠΙΑΣ

18 ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

19 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

20 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

21 ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

22 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ

23 ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

24 ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

25 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

26 ΑΝΑΦΗΣ

27 Ανδραβίδας – Κυλλήνης

28 ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

29 ΑΝΔΡΟΥ

30 ΑΝΩΓΕΙΩΝ

31 ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

32 ΑΡΓΙΘΕΑΣ

33 ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

34 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

35 ΑΡΡΙΑΝΩΝ

36 ΑΡΤΑΙΩΝ

37 ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

38 ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

39 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

40 ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

41 ΑΧΑΡΝΩΝ

42 ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

43 ΒΕΡΟΙΑΣ

44 ΒΙΑΝΝΟΥ

45 ΒΟΙΟΥ

46 ΒΟΛΒΗΣ

47 ΒΟΛΟΥ

48 ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

49 ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

50 ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

51 ΓΛΥΦΑΔΑΣ

52 ΓΟΡΤΥΝΑΣ

53 ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

54 ΓΡΕΒΕΝΩΝ

55 ΔΕΛΤΑ

56 ΔΕΛΦΩΝ

57 ΔΕΣΚΑΤΗΣ

58 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

59 ΔΙΟΝΥΣΟΥ

60 ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

61 ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΑΠΙΩΝ

62 ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

63 ΔΟΜΟΚΟΥ

64 ΔΟΞΑΤΟΥ

65 ΔΡΑΜΑΣ

66 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

67 ΔΩΔΩΝΗΣ

68 ΔΩΡΙΔΟΣ

69 ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

70 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

71 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ

72 ΕΟΡΔΑΙΑΣ

73 ΕΠΙΔΑΥΡΟY

74 ΕΡΕΤΡΙΑΣ

75 ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

76 ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

77 ΖΑΓΟΡΙΟΥ

78 ΖΑΚΥΝΘΟΥ

79 ΖΗΡΟΥ

80 ΖΙΤΣΑΣ

81 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

82 ΗΛΙΔΑΣ

83 ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

84 ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

85 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

86 ΘΑΣΟΥ

87 ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

88 ΘΕΡΜΟΥ

89 ΘΗΒΑΙΩΝ

90 ΘΗΡΑΣ

91 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

92 ΙΚΑΡΙΑΣ

93 ΙΛΙΟΥ

94 ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

95 ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

96 ΚΑΒΑΛΑΣ

97 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

98 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

99 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

100 ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

101 ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ

102 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

103 ΚΑΡΠΑΘΟΥ

104 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

105 ΚΑΣΟΥ

106 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

107 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

108 ΚΕΑΣ

109 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

110 ΚΗΦΙΣΙΑΣ

111 ΚΙΛΕΛΕΡ

112 ΚΙΛΚΙΣ

113 ΚΟΖΑΝΗΣ

114 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

115 ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ -ΕΥΟΣΜΟΥ

116 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

117 ΚΥΘΝΟΥ

118 ΚΩ

119 ΛΑΜΙΕΩΝ

120 ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

121 ΛΕΒΑΔΕΩΝ

122 ΛΕΡΟΥ

123 ΛΕΣΒΟΥ

124 ΛΕΥΚΑΔΑΣ

125 ΛΗΜΝΟΥ

126 ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

127 ΛΟΚΡΩΝ

128 ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ

129 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

130 ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

131 ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

132 ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

133 ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

134 ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

135 ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

136 ΜΕΣΣΗΝΗΣ

137 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

138 ΜΗΛΟΥ

139 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

140 ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

141 ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

142 ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

143 ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

144 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

145 ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

146 ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

147 ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

148 ΝΕΣΤΟΥ

149 ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

150 ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

151 ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

152 ΤΟΠΕΙΡΟΥ

153 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

154 ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

155 ΟΙΧΑΛΙΑΣ

156 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

157 ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

158 ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


159 ΠΑΙΟΝΙΑΣ

160 Παιονίας

161 ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

162 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

163 ΠΑΡΓΑΣ

164 ΠΑΤΜΟΥ

165 ΠΑΤΡΕΩΝ

166 ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

167 ΠΕΙΡΑΙΩΣ

168 ΠΕΛΛΑΣ

169 ΠΕΝΤΕΛΗΣ

170 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

171 ΠΛΑΤΑΝΙΑ

172 ΠΟΡΟΥ

173 ΠΡΕΒΕΖΑΣ

174 ΠΡΕΣΠΩΝ

175 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

176 ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

177 ΠΩΓΩΝΙΟΥ

178 ΡΕΘΥΜΝΗΣ

179 ΡΟΔΟΥ

180 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

181 ΣΑΜΟΥ

182 ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

183 ΣΗΤΕΙΑΣ

184 ΣΙΚΙΝΟΥ

185 ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

186 ΣΙΦΝΟΥ

187 ΣΚΙΑΘΟΥ

188 ΣΚΟΠΕΛΟΥ

189 ΣΚΥΔΡΑΣ

190 ΣΟΥΛΙΟΥ

191 ΣΟΥΦΛΙΟΥ

192 ΣΟΦΑΔΩΝ

193 ΣΠΑΡΤΗΣ

194 ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

195 ΣΤΥΛΙΔΟΣ

196 ΣΦΑΚΙΩΝ

197 ΤΗΛΟΥ

198 ΤΗΝΟΥ

199 ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

200 ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

201 ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

202 ΦΑΙΣΤΟΥ

203 ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

204 ΦΑΡΣΑΛΩΝ

205 ΦΙΛΙΑΤΩΝ

206 ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

207 ΦΛΩΡΙΝΑΣ

208 ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ

209 ΦΥΛΗΣ

210 ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

211 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

212 ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

213 ΧΑΝΙΩΝ

214 ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

215 ΨΑΡΩΝ

216 ΩΡΩΠΟΥ

217 ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

218 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

219 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

220 ΜΕΓΑΡΕΩΝ

221 ΠΑΙΑΝΙΑΣ

222 ΠΑΛΑΜΑ

223 ΙΛΙΟΝ

224 ΝΑΞΟΥ

225 ΠΑΡΟΥ

226 ΣΠΕΤΣΩΝ

227 ΚΙΜΩΛΟΥ

228 ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

229 ΠΑΛΛΗΝΗΣ

230 ΚΑΡΥΣΤΟΥ

231 ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

232 ΧΙΟΥ

233 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

234 ΙΘΑΚΗΣ

235 ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

236 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

237 ΕΔΕΣΣΑΣ

238 ΤΥΡΝΑΒΟΥ

239 ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

240 ΑΛΙΑΡΤΟΥ

241 ΑΜΑΡΙΟΥ

242 ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

243 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

244 ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

245 ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

246 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

247 ΘΕΡΜΗΣ

248 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

249 ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

250 ΚΕΡΚΥΡΑΣ

251 ΚΥΘΗΡΩΝ

252 ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

253 ΜΥΚΗΣ

254 ΜΥΚΟΝΟΥ

255 ΝΕΜΕΑΣ

256 ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

257 ΠΥΛΗΣ

258 ΠΥΡΓΟΥ

259 ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

260 ΤΡΙΠΟΛΗΣ

261 ΥΔΡΑΣ

262 ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

263 ΣΕΡΡΩΝ

264 ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

265 ΤΑΝΑΓΡΑΣ

266 ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

267 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

268 ΕΥΡΩΤΑ

269 ΙΗΤΩΝ

270 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

271 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

272 ΚΟΝΙΤΣΑΣ

273 ΛΑΓΚΑΔΑ

274 ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

275 ΒΥΡΩΝΟΣ

276 ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

277 ΜΕΤΣΟΒΟΥ

278 ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

279 ΝΙΣΥΡΟΥ

280 ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

281 ΠΑΞΩΝ

282 ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

283 ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

284 ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

285 ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

286 ΣΙΘΩΝΙΑΣ

287 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

288 ΤΕΜΠΩΝ

289 ΑΜΟΡΓΟΥ

290 ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

291 ΜΙΝΩΑ-ΠΕΔΙΑΔΑΣ

292 ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

293 ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

294 ΣΚΥΡΟΥ

295 ΠΑΓΓΑΙΟΥ

296 ΚΙΣΣΑΜΟΥ

297 ΠΗΝΕΙΟΥ

298 ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

299 ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

300 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

301 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

302 ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

303 ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

304 ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Μηδείας & Ισμήνης 39 32100 Λιβαδειά
Τηλ.:6972805779- ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Site: http://xlolivadias.blogspot.com
e-mail: xoreutikosomiloslivadias@gmail.com                                                                                                                  
                                                                   

        ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
   
Λιβαδειά:17-10-2014


Με την παρούσα επιστολή μας σας γνωρίζουμε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας, όπως διαμορφώθηκε κατά την 1η συνεδρίαση, που έγινε στις 17-10-2014, με τη συμμετοχή των νεοεκλεγέντων μελών του, τα οποία προέκυψαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 15/10/2014.


Πρόεδρος: Κουτσούμπας Ανδρέας

Αντιπρόεδρος: Κουκής Ηλίας

Γενική Γραμματέας: Κορογιάννου Σοφία

Ταμίας: Κούσουλας Παναγιώτης

Μέλη: Κατσίκας Παναγιώτης

Μυλωνά Αντιγόνη

Τσιώλη Βάγια



                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας
       Κουτσούμπας Ανδρέας                                                     Κορογιάννου Σοφία                                                   
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για 30.000 επιχειρήσεις

Εκπτώσεις από 2% έως 5,5% προανήγγειλε η ΔΕΗ , από την 1η Ιανουαρίου 2015, για περίπου 30.000 επιχειρήσεις.

Η νέα εκπτωτική πολιτική αφορά εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας με παροχές στη Χαμηλή και Μέση τάση, οι οποίοι καταναλώνουν τουλάχιστον 1Gwh ανά έτος, αφορά δηλαδή σε περίπου 30.000 παροχές ηλεκτρικού ρεύματος επαγγελματικών εγκαταστάσεών τους.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές επιβραβεύονται με κλιμακούμενο ποσοστό έκπτωσης το οποίο ποικίλει ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα κυμαίνεται μεταξύ 2% έως 5,5% στα σημερινά τιμολόγια.

Όπως υποστηρίζει η ΔΕΗ η νέα εκπτωτική πολιτική προστίθεται στη μείωση τιμών που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και που αφορούσε κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σήμερα επιβραβεύει τις μεσαίες, μεγάλες εταιρείες και τους επιχειρηματικούς ομίλους ανάλογα με το συνολικό ύψος της κατανάλωσης τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση από το Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά: Απευθυνθείτε στους ειδικούς και μη κρύβεται το πρόβλημα της εξάρτησης




Έκκληση στις οικογένειες που κάποιο μέλους τους αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά για να απευθυνθούν σε ειδικούς και να μην βάζουν το θέμα κάτω από το «χαλί» έκανε ο Κοινωνικός Ψυχολόγος και υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ Εν δράσει και του συμβουλευτικού Σταθμού Λιβαδειάς Γιάννης Τέντης με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Είμαστε ένα χρόνο στην Λιβαδειά και λειτουργούμε τον σταθμό. Αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι η οικογένεια που έχει το πρόβλημα μέσα στο σπίτι της δεν βγαίνει να ζητήσει βοήθεια. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί όταν σε μια οικογένεια υπάρχει ένας εξαρτημένος αυτό που αναμένουμε είναι η υγιής πλευρά της οικογένειας να αντιδράσει και όχι ο εξαρτημένος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τέντης και πρόσθεσε: «Ο εξαρτημένος έχει στερηθεί και την βούληση του και την ελευθερία του από την εξάρτηση. Αναμέναμε λοιπόν τους γονείς να έρθουν να ζητήσουν βοήθεια, δεν ήρθαν όμως, ήρθαν βέβαια αρκετά παιδιά».

Σύμφωνα με τον Γ. Τέντη στην Βοιωτία το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι καταγράφεται και θα μεγαλώνει συνεχώς όταν μένει κρυμμένο.

«Εμείς με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν κάνουμε έκκληση στις οικογένειες να έρθουν να μάθουν ποια είναι η σωστή στάση απέναντι στους εξαρτημένους, ποια είναι η στάση αυτή που βοηθάει για την θεραπεία και την απεξάρτηση. Η απεξάρτηση δεν είναι εύκολη υπόθεση, υπάρχει όμως λύση», υπογράμμισε και συνέχισε: «Φανταστείτε αν κάποιος παίρνει 5 με 10 χρόνια ναρκωτικά δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση αυτή ούτε σε μια ημέρα, ούτε με ένα απλό φάρμακο. Χρειάζεται καθημερινή και ολοήμερη ψυχοθεραπευτική υποστήριξη έτσι ώστε σε 1 με 2 χρόνια να μπορεί να ξαναγυρίσει ελεύθερος στην κοινωνία, αλλά είναι μια δύσκολη απόφαση».

Όπως υπογράμμισε πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα και είναι πλέον ελεύθεροι.

Μάλιστα από την περιοχή ήδη έχουν πάει πέντε άτομα και αναμένεται την επόμενη χρονιά να γυρίσουν στη Λιβαδειά να κάνουν την επανένταξη τους.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι να έρχονται οι γονείς εδώ στον σταθμό του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής να ζητήσουν βοήθεια και να ενημερωθούν σχετικά. Δεν είναι ντροπή αν κάποιος έχει έναν εξαρτημένο στην οικογένεια του, ντροπή είναι να το κρύβει. Ο σταθμός λειτουργεί με βάση το ιατρικό απόρρητο και δεν βγαίνει προς τα έξω τίποτα για τους ανθρώπους που ζητιάνε τη βοήθειά μας», είπε ο Γιάννης Τέντης.

Σε ότι αφορά την έξαρση που παρουσιάζεται και στην χρήση μεικτών ναρκωτικών ουσιών  υποστήριξε σε αυτό συμβάλει σε μεγάλο βαθμό η κρίση κοινωνική και οικονομική και η έλλειψη χρημάτων που οδηγούν σε μικτή χρήση με ηρωίνη, χάπια, αλκοόλ και άλλες ουσίες που οδηγούν στο θάνατο και ανέφερε χαρακτηριστικά το σίσσα.

«Το καινούριο –που δεν είναι καινούργιο- ναρκωτικό το σίσσα, μια παραλλαγή του κρακ. Φτιάχνεται εύκολα, φτηνά. Είναι μια συνταγή τοξικών υγρών τα οποία δημιουργούν μια γρήγορη ευφορία στον εγκέφαλο με γρήγορα και τα καταστροφικά αποτελέσματα», σημείωσε και έκανε γνωστό πως «ένας άνθρωπος με τακτική χρήση «σίσσα» σε ένα μήνα έχει χάσει τα δόντια, και στην συνέχεια τα νεφρά, το συκώτι και πάει λέγοντας. Αυτές είναι καταστροφές που γίνονται στον οργανισμό χωρίς να έχουν μεταστροφή, δεν θεραπεύονται».

Τέλος αναφέρθηκε και μια ακόμα δράση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο με παιδιά που κάνουν απεξάρτηση στην κοινότητα Εν δράσει στην Αθήνα τα οποία Παρασκευή και Σάββατο στη Λιβαδειά θα κινούνται στους δρόμους της πόλης και θα ενημερώνουν τον κόσμο για την απεξάρτηση.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεση για 32 χωριά του Νομού Βοιωτίας



Οικονομική ανάσα στους κατοίκους 32 χωριών της Βοιωτίας φέρνει το τοπικό πρόγραμμα leader, που επιδοτεί με ποσοστό έως 40% την ίδρυση μικρών βιοτεχνικών μονάδων, οικοτεχνιών, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, όπως και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Η προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων είναι η 31η Οκτωβρίου 2014. Τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της «Ελικώνας - Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ», στη διεύθυνση: Ερκυνας 9, ΤΚ 32100, Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε έξι δήμους και θα καλύψει τα δημοτικά διαμερίσματα:
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων

• Στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας, Αντίκυρας: Τα χωριά Αράχωβα, Δίστομο και Αντίκυρα.

• Στον Δήμο Λεβαδέων, τα δημοτικά διαμερίσματα: Αγίου Βλασίου, Χαιρώνειας, Ρωμαίικου, Λαφυστίου, Αγ. Γεωργίου, Αλαλκομένων και Μαυρονερίου.

• Στον Δήμο Ορχομενού, το δημοτικό διαμέρισμα Ορχομενού (εκτός σχεδίου πόλης) και Διονύσου, Πύργου, Παύλου, Λουτσίου, Καρυάς, Αγ. Σπυρίδωνος, Αγ. Δημητρίου, Κάστρου, Κόκκινου, Ακραιφνίου.

• Στον Δήμο Αλιάρτου, τα δημοτικά διαμερίσματα: Αλιάρτου, Πέτρας, Σωληναρίου, Υψηλάντου, Μαυροματίου, Θεσπιέων.

• Στον Δήμο Θηβαίων, τα δημοτικά διαμερίσματα: Μουρικίου, Υπάτου, Ελεώνος, Αμπελοχωρίου, Βαγίων, Ελλοπίας, Ξηρονομής, Λουτουφίου, Μελισσοχωρίου.

• Στον Δήμο Τανάγρας, τα δημοτικά διαμερίσματα Αρματος, Τανάγρας και Σχηματαρίου (εκτός σχεδίου).

Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που εφαρμόζεται το πρόγραμμα leader υπάρχουν οι εξής προτεραιότητες, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία επιχειρήσεων και συγκεκριμένα δίνεται έμφαση στη:

• Δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για εναλλακτική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τουρισμό της υπαίθρου, με γεωγραφική έμφαση στα πεδινά.

• Ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού της υπαίθρου στην ίδια περιοχή.

• Υποστήριξη της ελκυστικότητας της περιοχής μέσα από τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.

• Ενίσχυση της παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων μέσα από την αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας και τη βελτίωση της εμπορίας τους, σε όλη την περιοχή του προγράμματος.

• Αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρέχει η ύπαρξη δυναμικών πόλων στην περιοχή του προγράμματος, σε όλη την περιοχή παρέμβασης.

• Αναβάθμιση της επιχειρηματικής δράσης μέσα από την προώθηση της διατομεακής και επιχειρηματικής συνεργασίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, σε όλη την περιοχή παρέμβασης.ethnos.gr
Ειδικότερα το leader έχει στόχο να: Αναδείξει την Πολιτιστική και Αγροτική Κληρονομιά της περιοχής, να δημιουργήσει συνθήκες ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπου απασχόλησης και κατοικίας, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, να συμβάλει στην ανάπτυξη τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως και στην αύξηση της τοπικά παραγόμενης προστιθέμενης αξίας. Τα ποσοστά επιδότησης για δράσεις που αφορούν την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων είναι 40% και για την ίδρυση μικρών βιοτεχνικών μονάδων, οικοτεχνιών, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, διατροφής, όπως και μικρής δυναμικότητας τουριστικών μονάδων, το ποσοστό επιδότησης διαμορφώνεται στο 35%.

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ


Ελικώνας - Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ. Διεύθυνση: Ερκυνας 9, ΤΚ 32100, Λιβαδειά, Τηλ.: 22610 80661 και 80662, email: elikona1@otenet.gr, www.elikonas.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μυρίζει» φθινόπωρο ξανά -Αλλάζει ο καιρός, πού θα βρέξει

Μετά από αρκετές «καλοκαιρινές» ημέρες, ο καιρός αρχίζει να θυμίζει και πάλι φθινόπωρο από το Σάββατο. Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν θα λείψουν και οι βροχές σε κάποιες περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορείους 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και στις υποκλοπές περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλεμμένα κινητά ΤΕΛΟΣ


Ανακοινώνεται ότι την 27-09-2014 τέθηκε σε ισχύ απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Με την προαναφερόμενη απόφαση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.
Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.
Επισημαίνεται, ότι χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή κλοπής, ληστείας και απώλειας συσκευών κινητής τηλεφωνίας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατηγορία «Οδηγός του Πολίτη».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ