Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σύλληψη στην Κάτω Τιθορέα- Κύκλωμα εκβίαζε ανήλικες με γυμνές φωτογραφίες


  Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 20 και 19 ετών και ένας αλλοδαπός 22 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκαν δικογραφίες που θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Οι συλλήψεις και οι συναφείς δικογραφίες είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ερευνών για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, Λακωνία και Αγρίνιο.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής εφαρμογής, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις προαναφερθείσες περιοχές, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο (2) φορητοί υπολογιστές, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και μία (1) κάρτα μνήμης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

    Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
    Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
    Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ανακάλυψη της μεγαλύτερης αράχνης του κόσμου ...τρόμαξε και εντομολόγους.




Πρόκειται για την "αράχνη Γολιάθ" που μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες για το μέγεθος της.

    Δείτε παρακάτω το ...ανατριχιαστικό video σχετικά με την ανακάλυψή της.


Ο Πιότρ Νασκρέκι, εντομολόγος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, περπατούσε πριν μερικές μέρες στη ζούγκλα της Γουιάνας όταν άκουσε ένα ...θρόισμα στα φύλλα, σαν από μικρό θηλαστικό. Όταν άναψε το φακό, αντίκρισε ένα μαλλιαρό τέρας. «Όταν άναψα το φως δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι ήταν αυτό που έβλεπα» αναφέρει ο ερευνητής στο ιστολόγιό του.

Γρήγορα όμως κατάλαβε ότι επρόκειτο για μια αράχνη Γολιάθ (Theraphosa blondi), τη βαρύτερη αράχνη του κόσμου σύμφωνα και με τα Ρεκόρ Guinness. Το γιγάντιο αραχνίδιο, με άνοιγμα ποδιών μέχρι 28 εκατοστά και βάρος μέχρι 170 γραμμάρια, «έχει πόδια με σκληρά άκρα που παράγουν έναν χαρακτηριστικό ήχο σαν οπλές αλόγου που χτυπούν το έδαφος» λέει ο εντομολόγος.

Ο Νασκρέκι είδε την αράχνη να τρίβει τα πίσω πόδια της στην κοιλιά της. Στην αρχή θεώρησε αυτή την κίνηση «χαριτωμένη», γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι το τέρας εκτόξευε στον αέρα τριχίδια με μικροσκοπικά άγκιστρα, τα οποία προκαλούν πόνο και φαγούρα αν μπουν στα μάτια ή τους βλεννογόνους.

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, η αράχνη προειδοποιεί τον αντίπαλο τρίβοντας τριχίδια στο μπροστινό μέρος του σώματός τους, τα οποία παράγουν έναν ήχο «σαν να ανοίγει κανείς Velcro». Το οπλοστάσιο της αράχνης συμπληρώνει ένα ζευγάρι αιχμηρών δοντιών μήκους 5 εκατοστών. Το δάγκωμά της δεν είναι δηλητηριώδες, θα ήταν όμως οδυνηρό «σαν να περνάς καρφί μέσα από το χέρι σου».

Στην πραγματικότητα όμως η αράχνη Γολιάθ δεν είναι απειλή για τον άνθρωπο. Τρέφεται με ασπόνδυλα τη νύχτα, αν και δεν χάνει την ευκαιρία να τρυπήσει αβγά πουλιών ή και να σκοτώσει μικρά θηλαστικά. Η κύρια τροφή της είναι οι «πολύ θρεπτικοί» γεωσκώληκες, λέει ο Νασκρέκι. Η αράχνη Γολιάθ κατέχει το ρεκόρ της βαρύτερης αράχνης, ωστόσο το ρεκόρ της μεγαλύτερης αράχνης ως προς το άνοιγμα των ποδιών ανήκει στο είδος Heteropoda maxima του Λάος, με άνοιγμα 30 εκατοστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς αμείβεται η 28η Οκτωβρίου


H 28η Οκτωβρίου, (φέτος συμπίπτει με ημέρα Τρίτη) σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 του Β.Δ. 748/1966 ανήκει στις ημέρες προαιρετικής αργίας (εκτός αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από ΣΣΕ, Δ.Α, ή Νόμο). Έτσι λοιπόν, η λειτουργία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση η απασχόληση των μισθωτών σ’ αυτές ανήκουν αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, οπότε οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν εφόσον αποφασισθεί αυτό.
Σε ό, τι αφορά την αμοιβή της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθό και τους ημερομίσθιους και λαμβάνοντας υπόψη αν θα απασχοληθούν ή όχι κατά την ημέρα αυτή.

Έτσι ισχύουν τα εξής:
·         Περίπτωση απασχόλησης-Εργαζόμενος που αμείβεται με μισθό

1.       Αν πρόκειται για επιχείρηση που λειτουργεί συνήθως την 28η Οκτωβρίου η ημέρα αυτή θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στις εργάσιμες ημέρες  του μηνός, τις οποίες καλύπτει ο μηνιαίος μισθός και έτσι δεν οφείλεται αμοιβή πέραν του μηνιαίου μισθού, οφείλεται όμως η προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη επί του νόμιμου ωρομισθίου για όσες ώρες απασχοληθεί κατά την ημέρα αυτή.

2.       Αν πρόκειται για επιχείρηση που παραμένει συνήθως κλειστή κατά την 28η Οκτωβρίου και εκτάκτως θα λειτουργήσει τότε οφείλεται αμοιβή (1 επιπλέον καταβαλλόμενο ημερομίσθιο αφού η αμοιβή της που αφορά εργασία σε μη εργάσιμη ημέρα δεν περιλαμβάνεται στον μηνιαίο μισθό) και προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη επί του νόμιμου ωρομισθίου για όσες ώρες απασχοληθεί κατά την ημέρα αυτή.

Αν η επιχείρηση λειτουργήσει και οι μισθωτοί δεν προσέλθουν αδικαιολόγητα στην εργασία τους, δεν δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους ή το 1/25 του μηνιαίου μισθού τους.

Περίπτωση απασχόλησης-Ημερομίσθιος
Στον αμειβόμενο με ημερομίσθιο οφείλεται το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και επιπλέον προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη επί του νομίμου ωρομισθίου για όσες ώρες απασχοληθεί κατά την ημέρα αυτή.



Περίπτωση μη απασχολήσεως


1.Εργαζόμενος που αμείβεται με μισθό: Καταβάλλεται κανονικά ο συμφωνηθέν μισθός.

2.Ημερομίσθιος: Οφείλεται από τον εργοδότη το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιορτή του Αγίου Δημητρίου στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Πετάει το ελαιόλαδο – στα 3,44 ευρώ η πρώτη δημοπρασία


Συνεταιρισμοί,  Καταναλωτής
Οι υψηλές προσδοκίες για την εφετινή τιμή του ελαιολάδου επιβεβαιώθηκαν με την προχθεσινή δημοπρασία της Λακωνίας, που αποτελεί βαρόμετρο για τη συνέχεια.

Συγκεκριμένα  στη δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής έπιασε 3,44 ευρώ το κιλό, με το προϊόν να πωλείται σε εμπόρους από την Ιταλία.

Στη δημοπρασία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων έβγαλε ένα βυτίο 0,36 οξύτητας και άλλα τρία βυτία 0,31.
Στη διαδικασία προσήλθαν εννέα έμποροι, ένας εκ των οποίων από την Ιεράπετρα. Οι προσφορές που έδωσαν οι 9 έμποροι κυμάνθηκαν από 3,11 έως 3,44 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαστούκι στους φορολογούμενους: Για 2 χρόνια παρατείνεται η έκτακτη εισφορά

Τελικά η σιωπή και η... θολούρα για το τι πρόκειται να γίνει ακριβώς με την έκτακτη εισφορά, είχε αιτία και μάλιστα πολύ σοβαρή. Το αποκαλούμενο χαράτσι στα εισοδήματα, που κανονικά εξέπνεε ως μέτρο στο τέλος του 2014, δεν παρατείνεται μόνο για μια ακόμα χρονιά αλλά για δύο, δηλαδή όπως ακριβώς απαιτούσε η Τρόικα στις τελευταίες Εκθέσεις αξιολόγησης!

Οπως προκύπτει από την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τη ρύθμιση οφειλών, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης παρατείνεται στη διετία 2015- 2016 με προσδοκία εσόδων 1,530 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου 765 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα καλύψει δημοσιονομικά και το οικονομικό έτος 2017, αφού τότε θα εκκαθαριστούν τα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα επί των οποίων δεν γίνεται μηνιαία παρακράτηση όπως συμβαίνει με τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις.

Εκλεισε στο 30% το «ψαλίδι» παρά τις φήμες για παραπάνω μείωση

Η δυσάρεστη έκπληξη είναι διπλή, αφού πέρα από τη διετή παράταση, το «ψαλίδισμα» στην εισφορά θα είναι 30%, χωρίς περαιτέρω μείωση όπως ανέφεραν πληροφορίες τις προηγούμενες εβδομάδες κι αυτό αν μη τι άλλο αναδεικνύει τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για τον Προϋπολογισμό, που θα ξεκινήσει επί της ουσίας μόλις επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα.

Αναλυτικά ο τρόπος υπλογισμού της έκτακτης εισφοράς και οι συντελεστές:

Για καθαρό εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7 (από 1%) σε ολόκληρο το ποσό. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.

Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.

Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Για το συνολικό καθαρό εισόδημα, των μελών της κυβέρνησης, ευρωβουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα υπολογίζεται με συντελεστή 3,5% (από 5%) επί ολόκληρου του ποσού.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλήρως εξοπλισμένος ήταν ο πρώην Δήμαρχος - «καπνέμπορος»απο τη Φθιώτιδα-φωτο


Πλήρως εξοπλισμένη ήταν η αποθήκη του πρώην δημάρχου από τη Φθιώτιδα, ο οποίος συνελήφθη, όταν στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 736 κιλά λαθραίου καπνού.
Μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητου καπνού εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, σε αποθηκευτικούς χώρους και οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -736- κιλά αδασμολόγητου καπνού

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν επίσης μία συσκευή για την αεροστεγή σφράγιση - συσκευασία των ποσοτήτων καπνού, δύο ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές, πλήθος νάιλον συσκευασιών κ.α.

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο άτομα στη Λιβαδειά, τα οποία είχαν προμηθευτεί ποσότητα αδασμολόγητου καπνού από τον 55χρονο

Συνελήφθη, χθες (22-10-2014) το μεσημέρι στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία οικήματα, τα οποία ο 55χρονος χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (736) κιλών και (750) γραμμαρίων περίπου.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται επίσης δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, εντόπισαν στη Λιβαδειά ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 50χρονος και ο 40χρονος και σε έρευνα που διενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατάσχεσαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.060) γραμμαρίων, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 55χρονο.

Σε έρευνες που επακολούθησαν χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους και στην οικία του 55χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    ποσότητα μη βιομηχανοποιημένου καπνού (άκοπα και ακατέργαστα φύλλα καπνού), συνολικού βάρους (720) περίπου κιλών,
    ποσότητα κομμένου και έτοιμου προς πώληση καπνού, συνολικού βάρους (16) κιλών και (750) γραμμαρίων περίπου,
    μία συσκευή, κατάλληλη για την αεροστεγή σφράγιση - συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων καπνού,
    δύο (2) ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές και
    μία πλατφόρμα, παλέτες και πλήθος νάιλον συσκευασιών και χάρτινων κιβωτίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και φύλλων καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


 


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 29χρονος στη Λιβαδειά για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (22-10-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή (200) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνελήφθη 78χρονος με όπλο και σφαίρες

Συνελήφθη, χθες (22-10-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 78χρονος, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και έξι φυσίγγια περιστρόφου.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανός Ακτιβιστής την Παρασκευή στο Δίστομο μετά από πορεία 3.000 χιλ. κατά του Ναζισμού

Αύριο Παρασκευή 24/10/2014 έρχεται στο ΔΙΣΤΟΜΟ ο  Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιστορίας κ. Στέφαν Μακνήλ που ξεκίνησε από την Γερμανία και προχωρά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του<<από το Λίντετσε στο Δίστομο>> - μια κίνηση κατά του Ναζισμού και προώθησης του αγώνα για δικαίωση!

Η υποδοχή θα γίνει στις 10:30 η ώρα το πρωί, στο χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας θα τιμήσει τον ακτιβιστή με το Μετάλλιο της Πόλης του Μαρτυρικού Διστόμου, το οποίο θα του απονείμει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γεωργακός.  

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του Δήμου ''ο κ. Μακνήλ,πριν 37 ημέρες με αφετηρία το Μαρτυρικό Λίντετζε της Τσεχίας (που είχε την ίδια τύχη με εκείνη του Διστόμου από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου του 1942), ξεκίνησε το πεζοπόρο ταξίδι του μέχρι το Δίστομο σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων τόσο του Διστόμου όσο και των άλλων Μαρτυρικών πόλεων και χωριών, από το Γερμανικό κράτος''.

Η δράση του κ. Στέφαν Μακνήλ αφορά όλα τα Μαρτυρικά χωριά , αλλά η πρωτοβουλία του Γερμανού ιστορικού - που εξελίσσεται και θα συνεχιστεί!- τιμά ιδιαίτερα το Δίστομο Βοιωτίας, αφού το επέλεξε να καταλήξει - συμβολικά, στον τίτλο - σε αυτό!

Στην φωτογραφία ο γερμανός καθηγητής στο Μνημείο Θυμάτων στα Κερδύλια Σερών πριν μερικές ήμερες.-



Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2014-2015


Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το «Μυθολογικό εργαστήρι» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς που  απευθύνεται σε μαθητές/τριες   των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του είναι  να έρθουν τα παιδιά σε επαφή μέσω της αφήγησης με τους αξεπέραστους αρχαιοελληνικούς μύθους. Πρόκειται για μια προσπάθεια κινητοποίησης της φαντασίας και της ευρηματικότητας των παιδιών, καθώς είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής μυθολογίας.

Υπεύθυνη του «Μυθολογικού Εργαστηρίου» είναι η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ανά τρεις βδομάδες, ημέρα Σάββατο από τις  11.00 π.μ. έως 12.30 μμ.

Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.



Δηλώσεις συμμετοχής:  στα τηλ. 2261089970 ή 2261081340
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίκλεια, Πρέσπες και Σίφνος είναι οι δήμοι με τον υψηλότερο δείκτη θανάτων σε τροχαία

Αντίθετα, οι δήμοι Νέας Σμύρνης - Ηλιούπολης, Νέαπολης - Συκεών και Καλαμαριάς έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων
Υψηλό δείκτη θανάτων σε τροχαία (D-rate) -σχεδόν οκταπλάσιο από τον μέσο όρο της ελληνικής επικράτειας- παρουσιάζουν οι δήμοι Αμφίκλειας - Ελάτειας, Πρεσπών και Σίφνου.
  
Αντίθετα, οι δήμοι Νέας Σμύρνης - Ηλιούπολης, Νέαπολης - Συκεών και Καλαμαριάς έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τη μελέτη και επεξεργασία των στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας για τους θανάτους σε τροχαία το 2012, που παρουσίασε ο απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, γεωγράφος Μιχάλης Πρωτόγερος, στο 10ο Διεθνές Συνέδριο, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Τομέας Φυσικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Πρωτόγερο, είναι περιορισμένη η μελέτη της χωρικής διάστασης των τροχαίων ατυχημάτων, η οποία όμως δύναται να συμβάλλει στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών πρόληψης σε τοπικό επίπεδο.
  
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης, συνολικά στην ελληνική επικράτεια, όπως αποτυπώνεται αριθμητικά, με τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων από το 2008 και διαχρονικά μέχρι το 2012.
  
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων το 2011 ήταν 1.011 ατυχήματα, ενώ το επόμενο έτος μειώθηκαν στα 899 ατυχήματα, παρατηρήθηκε δηλαδή μία μείωση της τάξης του 11,1%. Οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τα σημεία τροχαίων το 2011 ανήλθαν σε 1.092, ενώ το αμέσως επόμενο έτος έφθασαν τους 976, ήτοι μία μείωση της τάξης του 1,6%.
  
Ο μέσος όρος θανάτων σε τροχαία το 2012 ήταν 9,83 θάνατοι ανά πληθυσμό 100.000 ατόμων. Σε επίπεδο δήμων, οι μέγιστες τιμές καταγράφηκαν στους δήμους Σίφνου (υπάρχει ωστόσο στρέβλωση, καθώς ο πληθυσμός του δήμου είναι πολύ μικρός, μόλις 2.625 άτομα) και Αμφίκλειας - Ελάτειας, με 76,19 και 73,24 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό αντίστοιχα.
  
Συμπερασματικά, σύμφωνα με τον κ. Πρωτόγερο, "παρατηρείται μία συγκέντρωση υψηλών τιμών του δείκτη D-rate κυρίως στους δήμους που βρέχονται από τον Μαλιακό Κόλπο, στην Κεντρική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Βορειοανατολική Κρήτη". Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα για τη Ρόδο, ένα νησί με αρκετά μεγάλη έκταση, όπου η υψηλή τιμή του δείκτη D-rate, οφείλεται πιθανότατα στον υψηλό αριθμό των τροχαίων κατά την τουριστική σεζόν.
  
Η εκτροπή είναι το είδος θανατηφόρου τροχαίου με το μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η σύγκρουση. Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα γίνονται στο λοιπό οδικό δίκτυο και σε κατοικημένες περιοχές, ενώ τα λιγότερα τροχαία σημειώνονται στην Εγνατία Οδό, καθώς και στις νέες Εθνικές Οδούς Αθηνών - Πατρών και Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τις ώρες εκδήλωσης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, τα περισσότερα σημειώνονται το χρονικό διάστημα από 12:00 έως 07:00.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρικό Νεανικό Εργαστήρι στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλείδωσαν» ρύθμιση οφειλών και μείωση της έκτακτης εισφοράς -Αναλυτικά οι δόσεις

Αφού πέρασε από... σαράντα κύματα, η πολυσυζητημένη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, με πρόβλεψη άμεσης εφαρμογής, δηλαδή από τον Νοέμβριο. Υπό την «ομπρέλα» της ρύθμισης μπορούν να τεθούν οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ βασική προϋπόθεση υπαγωγής είναι να έχουν καλυφθεί όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του Οκτωβρίου.

Το... βασικό ζητούμενο, δηλαδή οι 100 δόσεις, θα ισχύσουν για οφειλές έως 15.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ο πήχης φτάνει μέχρι τις 72 δόσεις. Οσον αφορά στο «κούρεμα» των προσαυξήσεων, διαμορφώνεται ως εξής:

-100% για εφάπαξ καταβολή
-90% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις
-80% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις
-70% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 36 δόσεις
-60% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 48 δόσεις
-50% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 60 δόσεις
-30% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 72 δόσεις
-20% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 100 δόσεις

Κατά τα αλλά, το ετήσιο επιτόκιο ορίζεται σε 4,56% και το κατώτερο ποσό δόσης ορίζεται στα 50 ευρώ το μήνα. Σημαντικό είναι επίσης ότι το όριο του 1 εκατ. ευρώ για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση δεν αφορά στο σύνολο της οφειλής αλλά στο αρχικό κεφάλαιο.
Απλοποιώντας το ισχύον πλαίσιο, για τη νέα ρύθμιση δεν προβλέπεται η κατάθεση εγγυητικών επιστολών, ενώ εκτός ρύθμισης θα τίθενται όσοι σε διάστημα 12 μηνών δεν καταβάλουν δύο δόσεις.

Η νέα ρύθμιση θα παραμείνει «ανοικτή» για τρεις μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, και για όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην παλαιά ρύθμιση προβλέπεται υπολογισμός της αρχικής οφειλής με τις νέες μειωμένες προσαυξήσεις, συν επιπλέον μπόνους -20%.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή η παράταση της έκτακτης εισφοράς αλλά με «ψαλίδισμά» της κατά 30%, όπως επίσης η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση.

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

9 προσλήψεις για εργασία στο δήμο Λεβαδέων

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί
δίμηνο, συνολικά εννιά (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των
παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λεβαδέων στη Λιβαδειά
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

Ένα (1) άτομο ειδικότητας βρεφονηπιοκόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Έξη (6) άτομα ειδικότητας βοηθών βρεφοκόμων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Δύο (2) άτομα Βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μαζί με
βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφο του πτυχίου τους, όπου απαιτείται, στο Δήμο
Λεβαδέων, μέχρι και την Τετάρτη 29-10-2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγ. Δημητρίου Λιβαδειάς



Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Δημητρίου Λιβαδειάς

Λειτουργικό Πρόγραμμα Εορτής Αγ. Δημητρίου

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

7.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός & Λιτάνευση Ιερής Εικόνας

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

7.00 π.μ. Όρθρος & Θεία Λειτουργία
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ρυθμούς χελώνας οι εργασίες στον πεζόδρομο Θήβας!




Παρεμβάσεις ΟΤΕ, ΔΕΗ , ΔΕΥΑΘ….

Ν. Στρατέλος: ««Ελπίζουμε μέχρι τις γιορτές να έχουν στρωθεί οι κυβόλιθοι , ώστε να είναι προσβάσιμος ο δρόμος.. »

Συνάντηση με την επιτροπή, που παρακολουθεί τα έργα στον κεντρικό πεζόδρομο Θήβας είχε ο Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου να ενημερωθεί  για την πορεία των εργασιών, καθώς οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΘ, φέρνουν καθυστερήσεις και  οι επαγγελματίες της οδού Επαμεινώνδα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα…

«Από την μια  κρίση και τεράστια υπερφορολόγηση και από την άλλη η αναδουλειά λόγω της αδυναμίας του καταναλωτή να έχει πρόσβαση στα καταστήματα του κεντρικού πεζόδρομου, έχουν φέρει σε απόγνωση τους καταστηματάρχες» τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, επισημαίνοντας πως τα μέλη της επιτροπής διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των Εμπόρων ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του ΟΤΕ και στην συνέχεια θα γίνει τσιμεντοποίηση δυο περίπου μέτρων,  δεξιά και αριστερά  του δρόμου, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορεί,  τουλάχιστον σε πρώτη φάση,   να επισκέπτεται τα καταστήματα

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων πληροφορήθηκαν ότι σύντομα  θα φτάσουν και οι κυβόλιθοι,  που προβλέπονται  από την μελέτη, ώστε να ξεκινήσει το έργο . «Ελπίζουμε μέχρι τις γιορτές να έχουν στρωθεί οι κυβόλιθοι , ώστε να είναι προσβάσιμος ο δρόμος » σημειώνει ο κ. Στρατέλος, απευθύνοντας έκκληση στον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να δουν το ζήτημα ακόμη πιο ζεστά!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 2002 Τσετσένοι τρομοκράτες καταλαμβάνουν το θέατρο Μόσχας κρατώντας 700 ομήρους.

42 π.Χ. - Δεύτερη Μάχη των Φιλίππων: Ο Μάρκος Αντώνιος και ο Οκταβιανός νικούν το στρατό του Βρούτου. Ο Βρούτος αυτοκτονεί.

425 - Ο Βαλεντινιανός Γ' γίνεται Ρωμαίος αυτοκράτορας σε ηλικία 6 ετών.

501 - Η Σύνοδος Παλμάρις, η οποία συγκλήθηκε από τον Γότθο βασιλιά Θευδέριχο τον Μέγα, απαλλάσσει τον Πάπα Σύμμαχο απ' όλες τις κατηγορίες, τερματίζοντας έτσι το σχίσμα του Αντίπαπα Λαυρέντιου.

1295 - Η Σκωτία και η Γαλλία υπογράφουν στο Παρίσι συνθήκη, με την οποία συνάπτουν συμμαχία εναντίον της Αγγλίας.

1641 - Ξεσπά η Ιρλανδική Επανάσταση του 1641.

1707 - Συνεδριάζει για πρώτη φορά το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας.

1739 - Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει πόλεμο στην Ισπανία.

1812 - Ο Γάλλος στρατηγός Κλοντ-Φρανσουά ντε Μαλέ αρχίζει μία συνωμοσία για την ανατροπή του Ναπολέοντα Α' της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι ο αυτοκράτορας πέθανε στη Ρωσία.

1906 - Ο Αλμπέρτου Σάντους-Ντουμό πραγματοποιεί στο Παρίσι την πρώτη πτήση στην Ευρώπη αεροπλάνου βαρύτερου από τον αέρα.

1911 - Πρώτη χρήση αεροσκάφους σε πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του ιταλοτουρκικού πολέμου, ένας Ιταλός πιλότος απογειώνεται από τη Λιβύη για να παρατηρήσει τις γραμμές του τουρκικού στρατού.

1912 - Α΄ Βαλκανικός πόλεμος: αρχίζει η Μάχη του Κουμάνοβο μεταξύ των σερβικών και των οθωμανικών στρατευμάτων.

1915 - Τριάντα πέντε χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.

1917 - Ο Λένιν προσκαλεί για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

1929 - Αρχίζει το μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ακολουθεί η κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.

1942 - 2η μάχη του Ελ Αλααμέιν.

1944 - Ο ρωσικός στρατός εισέρχεται στην Ουγγαρία.

1956: Αρχίζει η αντικομουνιστική εξέγερση στην Ουγγαρία. Θα κατασταλεί από τα σοβιετικά τανκς στις 4 Νοεμβρίου.

1973 - Με παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών επέρχεται κατάπαυση του πυρός με επίσημη λήξη του πολέμου Γιομ Κιπούρ μεταξύ Ισραήλ και Συρίας.

1989 - Ανατροπή της κομουνιστικής λαϊκής δημοκρατίας της Ουγγαρίας.

1991 - Ο Βαρθολομαίος A' εκλέγεται Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανανοίγουν μέχρι τις 31 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για αναδιάρθρωση αμπελιών




Αν και η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων 2014-2015 έχει λήξει από τις 15 Μαΐου, όπως γίνεται γνωστό από υπουργική απόφαση που είχε μοιραστεί σε κατά τόπους περιφέρειες και ΔΑΟΚ, το πρόγραμμα ξανανοίγει λόγω αδιάθετων κονδυλίων, με τις αιτήσει να «τρέχουν» έως τις 31 Νοεμβρίου.
Μια αίτηση υπεύθυνη δήλωση και 23 δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλιε ο ενδιαφερόμενος αμπελουργός.Μια αίτηση υπεύθυνη δήλωση και 23 δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλιε ο ενδιαφερόμενος αμπελουργός.
Σύμφωνα με την απόφαση το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

- Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους - αναφύτευση.

- Φύτευση αμπελώνων (εφόσον ο παραγωγός διαθέτει νόμιμο δικαίωμα).

- Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης.

Για την ένταξή στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, υποβάλλει Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Οικονομίας, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Απαραίτητα δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, τα οποία πρέπει να τηρούνται στο αρχείο του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Οικονομίας, με σκοπό να είναι διαθέσιμα σε κάθε εθνικό ή κοινοτικό έλεγχο και να αποτελούν το φάκελο κάθε παραγωγού - δικαιούχου, καθορίζονται τα ακόλουθα:

1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα

2. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο.

3. Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού.

4. Δήλωση εκμετάλλευσης στο πλαίσιο της βασικής ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα οκτώ (8) έτη.

Στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν.

5.Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

6. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.

7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και ειδικότερα:

α. Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κυριότητας ως εξής:

• Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,

• Αποδοχή κληρονομιάς,

• Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,

• Κτήση με προσκύρωση,

• Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,

• Κληρονομητήριο.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου υπάρχει αδυναμία προσκόμισης από τον ιδιοκτήτη οποιουδήποτε από τους παραπάνω τίτλους κυριότητας, τότε αυτός μπορεί να προσκομίσει αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής του δήλωσης του αμέσως προηγούμενου οικονομικού έτους, στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό είναι αληθή.

β. Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια, τα οποία πρέπει να:

• αναγράφουν υποχρεωτικά τον Α.Φ.Μ. τόσο του ιδιοκτήτη, όσο και του ενοικιαστή,

• αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων (τοποθεσία, έκταση, χαρτογραφικό κωδικό όπου είναι διαθέσιμος, κλπ) και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης,

• έχουν θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών (αφορά τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης που δε θεωρούνται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τα χρησιδάνεια).

Κατά την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης για ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται δεκτό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου μπορεί να είναι μέχρι και εννέα (9) έτη.

Μετά την έγκριση ένταξης του παραγωγού στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίζεται ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου θα πρέπει να είναι άνω των εννέα (9) ετών.

Στις περιπτώσεις αυτές, υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου στο Υποθηκοφυλακείο. Τα μισθωτήρια έγγραφα πρέπει να είναι θεωρημένα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν. 2238/1994 (Φ.Ε.Κ 151/Β/1994) «Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος». Μισθωτήρια που δε θεωρούνται από τη Δ.Ο.Υ. για συγκεκριμένους λόγους (μίσθωμα μικρότερο από ορισμένη αξία κλπ), θα γίνονται δεκτά με την προϋπόθεση ότι η αρμόδια Δ.Ο.Υ. βεβαιώνει ότι δεν θεωρεί ενοικιαστήρια για τους συγκεκριμένους αυτούς λόγους.

Παραστατικά κατοχής για μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια, τα οποία υπεγράφησαν σε παρελθόντα χρόνο γίνονται δεκτά, εφόσον η διάρκεια νόμιμης κατοχής που αναγράφουν σε σχέση με την ημερομηνία υπογραφής τους, καλύπτει και το ανωτέρω χρονικό διάστημα των άνω των εννέα (9) ετών.

9. Απόφαση έγκρισης ένταξης του δικαιούχου - παραγωγού στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 3).

10. Πρακτικό πρωτοβάθμιου διοικητικού ελέγχου (Υπόδειγμα 5).

11.Αίτηση γνωστοποίησης υλοποίησης του μέτρου/ δράσης, ή και καταβολής οικονομικής ενίσχυσης από τον παραγωγό (Υπόδειγμα 2).

12. Πρακτικό επιτόπιου ελέγχου ή πιστοποίησης ολοκλήρωσης του μέτρου/ δράσης (Υπόδειγμα 4α).

13. Προεκτυπωμένο πρακτικό επιτόπιου ελέγχου δήλωσης αμπελοκαλλιέργειας της αίτησης, ή και πιστοποίησης ολοκλήρωσης του μέτρου/ δράσης (Υπόδειγμα 4β).

14. Αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων αναφύτευσης (Υπόδειγμα 2).

15.Δικαίωμα φύτευσης (από το αποθεματικό) ή αναφύτευσης (που κατέχουν ήδη οι παραγωγοί)

16.  Το πολλαπλασιαστικό υλικό πρέπει να συνοδεύεται από :

A) i) τριπλότυπο διάθεσης, στην περίπτωση προμήθειάς του από επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού της Χώρας μας ή

ii) τιμολόγιο αγοράς-δελτίο αποστολής, στην περίπτωση προμήθειάς του από επιχείρηση εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού της Χώρας μας ή άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή από επιχείρηση που παρέχει στη Χώρα μας, χωρίς να έχει εγκατάσταση στην Ελληνική επικράτεια, διασυνοριακά ανάλογες υπηρεσίες, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 196033/30-12-2011 (ΦΕΚ 51/Β’/2012) και

B) αντίγραφο πληρωμής ανταποδοτικού τέλους, μόνον στην περίπτωση προμήθειάς του από επιχείρηση άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υ.Α. 104400/132326/30-10-2013 (ΦΕΚ 2949/Β72013).

17. Αδεια εγκατάστασης αμπελώνα και προμήθειας αντιφυλλοξηρικών μοσχευμάτων αμπέλου

18. Φωτοαντίγραφο εγγυητικής επιστολής, σε περιπτώσεις προκαταβολής οικονομικής ενίσχυσης.

19. Αίτηση αποδέσμευσης εγγυητικής επιστολής, σε περιπτώσεις προκαταβολής οικονομικής ενίσχυσης Επιπλέον των προαναφερομένων δικαιολογητικών, σε περίπτωση ανάκτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, θα πρέπει να προστεθούν τα εξής:

20. Έγγραφη ειδοποίηση παραγωγού - οφειλέτη

21.Αποδεικτικό κατάθεσης οφειλόμενου ποσού.

22. Έκθεση ελέγχου για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

23. Εισηγητική έκθεση για Αντιπεριφερειάρχη

24.Απόφαση καταλογισμού


Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Τι βλέπει ένας αετός πάνω από το Παρίσι

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ενημερωτική εκδήλωση,
«Πνευματικά & Συγγενικά Δικαιώματα.
Επιθετική πολιτική των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης και προστασία των επιχειρήσεων.»


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σε συνεργασία με τις επαγγελματικές οργανώσεις της Βοιωτίας, και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς έχει την χαρά να σας προσκαλέσει σε μια εκδήλωση ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων, αναφορικά με το καθεστώς των πνευματικών & συγγενικών δικαιωμάτων, κατά την δημόσια εκτέλεση. Επίσης, θα εξεταστεί η  επιθετική πολιτική των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης και θα προταθούν μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων.

Στην διαμόρφωση απαντήσεων σε αυτό και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα θα μας βοηθήσουν,
ο Νομικός Σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Σταύρος Βαρδαλάς καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Βασίλειος Δαλαμάγκας.

Η εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μμ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά,
(Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη του Επιμελητηρίου.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Συγκλονίζει το δράμα νεαρού αστυνομικού



Ο νεαρός αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Εύβοιας, ζει ένα δράμα καθώς η μητέρα του πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια.

Η άτυχη γυναίκα παλεύει με την ασθένεια και υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία, όμως χρειάζεται άμεσα μεταγγίσεις αιμοπεταλίων.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι μπορούν να βοηθήσουν να καλέσουν στην Γραμματεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας στο τηλέφωνο: 22210 83333.

eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει στην χώρα τις επόμενες ημέρες.



Σήμερα, τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τις πρωινές ώρες ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν κατά τόπους και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθουν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ από τις βραδινές ώρες πολύ ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανότατα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις εντάσεως 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Σάββατο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, ενώ από την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ