Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δείτε πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες - Το σύστημα κινείται προς ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα - Μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν 100 χιλιοστά βροχής στην Αθήνα - Έρχεται κρύο από την Κυριακή
Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα συνεχίστει σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες.

Η έντονη κακοκαιρία που τις προηγούμενες ώρες χτύπησε την Αττική και κυρίως τα δυτικά προάστια προκαλώντας σκηνές χάους στους δρόμους, τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά ειδικά την Αττική ο κ. Κολυδάς είναι καθησυχαστικός για τις επόμενες ώρες καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά  το σύστημα που χτύπησε τις προηγούμενες ώρες την πρωτεύουσα έχει πλέον απομακρυνθεί. «Ήταν δύο συστήματα που κινήθηκαν γρηγορότερα του αναμενομένου και ουσιαστικά έγιναν ένα προκαλώντας μεγάλες ποσότητες βροχής» εξηγεί ο κ. Κολυδάς για ό,τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής κυρίως στη δυτική Αττική. Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου ήταν ότι μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή των Λιοσίων έπεσαν 100 χιλιοστά βροχής. «Είναι πολύ μεγάλη ποσότητα νερού» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Κολυδάς.

Αλλαγή του καιρού προς το ηπιότερο όσον αφορά την ένταση των φαινομένων αναμένεται σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, προσθέτει ο κύριος Κολυδάς. «Το γύρισμα του καιρού από αύριο το απόγευμα προς το βοριά θα φέρει έναν πιο φθινοπωρινό καιρό με ψύχρα και κρύο» προβλέπει με βάση τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία ο κ. Κολυδάς. Οι καταιγίδες θα σημειώνονται μόνο στις θαλάσσιες περιοχές, κάποιες βροχές αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια την Κυριακή ενώ θα σταματήσει και η χιονόπτωση καταλήγει ο κύριος Κολυδάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλημμύρισε σπίτι στα Βάγια-φωτο

Ένα ημιτελές έργο του Δήμου σε συνδυασμό με μια ισχυρή νεροποντή, προκάλεσαν μια αλυσίδα προβλημάτων που έχουν εξαντλήσει την υπομονή των κατοίκων στα Βάγια.
Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει σπίτι,  με τον  ιδιοκτήτη να δίνει  μάχη για να σώσει την  περιουσία του.  Χείμαρροι νερού και λάσπης από το έργο που αφέθηκε στην τύχη του,απο τον εργολάβο όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα, και καθιστούν απροσπέλαστους τους δρόμους των Βαγίων. Περισσότερο αγανακτισμένοι όμως είναι από την μάλλον αδιάφορη στάση του εργολάβου.Ζητούν λύση και μάλιστα άμεσα, πριν υποστούν ζημιές, για μία ακόμη φορά, οι περιουσίες τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Καράμπελα για τον Οργανισμό Κωπαΐδας



Ο κ. Γιάννης Καράμπελας μετά την αποδοχή της τροπολογίας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκκαθάριση του Οργανισμού Κωπαΐδας και την παράταση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων της στην περιφέρεια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Σήμερα μπαίνει οριστικό τέλος στη συνεχόμενη λεηλασία του Οργανισμού Κωπαΐδας απ’ τους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Η τροπολογία, πέρα από την παράταση κατάργησής του, παραδίδει ¨καθαρό¨ τον Οργανισμό στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έτσι διασφαλίζονται οι υπηρεσίες του στους 13 χιλιάδες αγρότες που εξυπηρετεί ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 48χρονος αγρότης από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς. Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του


  

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα 48χρονος αγρότης από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί με τον γεωργικό ελκυστήρα στους πρόποδες του Ελικώνα για δουλειά στο ποιμνιοστάσιό του, κοντά σε μία από τις δεξαμενές της περιοχής.
Κατηφορίζοντας με το τρακτέρ προς το σπίτι του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 48χρονος κατέβηκε από το αγροτικό μηχάνημα αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν τράβηξε όσο έπρεπε το χειρόφρενο ώστε το βαρύ αγροτικό μηχάνημα να ακινητοποιηθεί.
Το τρακτέρ άρχισε να κατηφορίζει και όταν ο άτυχος άνδρας το αντιλήφθηκε επιχείρησε πεζός από το πλάι και μπαίνοντας ανάμεσα στην μπροστινή και την πίσω ρόδα του να τραβήξει το χειρόφρενο.
Το έδαφος στην άκρη του αγροτικού δρόμου υποχώρησε ο 48χρονος γλίστρησε και καταπλακώθηκε από την πίσω ρόδα του τρακτέρ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Οι οικείοι του ανησύχησαν και άρχισαν να αναζητούν τον 48χρονο με το πρώτο φως της ημέρας.
Γύρω στις 3.00 το μεσημέρι εντόπισαν τελικά το τρακτέρ και τον άτυχο άνδρα κοντά στην περιοχή που έχει το ποιμνιοστάσιό του και αμέσως ειδοποίησαν την πυροσβεστική.
Κλιμάκιο με τρία οχήματα και πέντε άνδρες μετέβη άμεσα στο σημείο όπου και απεγκλώβισε τον άτυχο 48χρονο αλλά ήδη ήταν αργά.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια διενεργεί το Τ.Τ. Λιβαδειάς.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλική καταστροφή στη Νίκαια: Δρόμοι-χείμαρροι διέλυσαν 30 αυτοκίνητα -Το ποτάμι πέρασε μέσα από την πόλη

Βιβλική καταστροφή στη Νίκαια όπου το ποτάμι ξεχείλισε και πέρασε κυριολεκτικά μέσα από την πόλη με τις εικόνες να είναι πραγματικά πρωτοφανείς.

Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου υπάρχει μια τεράστια καραμπόλα είκοσι με τριάντα αυτοκινήτων τα οποία παρέσυραν τα ορμητικά νερά και κυριολεκτικά πέταξαν το ένα πάνω στο άλλο.

Το σκηνικό καταστροφής συμπληρώνεται από τις τεράστιες ζημιές που υπάρχουν σε καταστήματα της περιοχής με τους ιδιοκτήτες να κάνουν λόγο για ζημιές από 70 -100.000 ευρώ.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι το νερό έφτασε έως και τους 70 πόντους, ενώ κυριαρχεί η οργή για τα βουλωμένα φρεάτια και τα έργα που δεν έγιναν ποτέ.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και στο κέντρο του Πειραιά:

Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι στη «Λευκή Νύχτα» απο την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς




Το Σάββατο 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδειάς διοργανώνει την περίφημη ‘’ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ’’  με στόχο, όπως λένε την αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης και την τόνωση της αγοράς κρατώντας τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.
Συνάδελφοι για μια τόσο σοβαρή απόφαση που σχετίζεται με την διεύρυνση του ωραρίου  το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου κάλεσε τα μέλη του σε μια  «συζήτηση»  όπου δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλαίσιο ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που έγιναν από τους συναδέλφους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων παραπέμποντας στα ερωτηματολόγια που θα μοιράζονταν στους συναδέλφους μας. Εμείς λέμε ότι:
Κανένα ερωτηματολόγιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαθιστά τη Γ.Σ. του Συλλόγου κάτι που θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι συνάδελφοι του Δ.Σ.
Εντύπωση μας προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής που ενώ θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ και να αποφασίσει τη γνωμοδότηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι το αρμόδιο όργανο για τέτοιες αποφάσεις δεν το έκανε.
Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου μεθοδεύουν την απελευθέρωση του ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, σηματοδοτούν τη θύελλα που έρχεται. Αυτές είναι αποφάσεις που ουσιαστικά στηρίζουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Συνάδελφε έμπορα, επαγγελματία, βιοτέχνη
Δεν πρέπει να δεχθούμε να βάλουμε ράντζα στα μαγαζιά μας για να τονωθεί η αγορά.
Ποιος από εμάς πιστεύει ότι αυτό που λείπει από τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον αυτοαπασχολούμενο είναι ο χρόνος. Πόσο υποκριτικό είναι να μιλάμε για αύξηση  του τζίρου μας όταν έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και  χιλιάδες εργαζόμενους κακοπληρωμένους που θα σκεφτούν δήθεν  τα μεσάνυχτα να κάνουν τα ψώνια τους .
Κάθε άλλο παρά Λευκές είναι οι νύχτες και οι μέρες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων.
Καμία Λευκή Νύχτα δεν θα κρύψει :
    Ότι το 70% των επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.
    Ότι τα μαγαζιά στην πόλη μας κλείνουν κάθε μέρα, οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες αυτοαπασχολούμενους βουτηγμένους στα χρέη και τις υποχρεώσεις.
    Ότι το δικαίωμα στην υγεία για τους ασφαλισμένους αποτελεί όνειρο θερινής και όχι λευκής νυκτός.
Την επερχόμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο εκατοντάδες μικρούς επιχειρηματίες και θα ευνοήσει τα πολυκαταστήματα και τους μεγαλέμπορους.
Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα χιλιάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να βρίσκονται σε επιφυλακή να ματαιώσουν στην πράξη όλες τις μεθοδεύσεις που είναι σε βάρος τους
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 29η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1..Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης (αρ. 22 του Ν.3614/07) μεταξύ ΔΕΠΟΔΑΛ και Δήμου Λεβαδέων για την πράξη «Λειτουργική & Περιβαλλοντική Αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς».

2.Λήψη απόφασης περί του τρόπου  δημοπράτησης εκπόνησης  Μελέτης  με  τίτλο:«Μελέτη στατικής επάρκειας του φορέα στήριξης της πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου»

3.Έγκριση της μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ  T.Κ.  ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

4.Έγκριση μελέτης του έργου: « ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ T. Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ». 

5.Έγκριση μελέτης του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ Τ.Κ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ».

6.Λήψη Απόφασης υποβολής πρότασης  για ένταξη  έργου στα πλαίσια της 3ης  Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER του Άξονα 4 του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»-(ΠΑΑ) της ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.): ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ –Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

7.Λήψη Απόφασης υποβολής πρότασης  για ένταξη  έργου στα πλαίσια της 3ης  Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER του Άξονα 4 του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»-(ΠΑΑ) της ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.): ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ –Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α .

8.Έγκριση  1ου ΑΠΕ  για το έργο: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΥΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ».

9.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Πρωτόκολλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ».

10.Έγκριση  3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΡΙΧΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ».

11.Έγκριση κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.

12.Εξέταση αιτήματος για δωρεάν παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Τσουκαλάδων.

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                          Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για κλοπή ρεύματος στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA , για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Είχαν προβεί σε αυτοσχέδια σύνδεση καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, από στύλο χαμηλής τάσεως της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέληγαν στις οικίες τους

Στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών ελέγχων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικής Βοιωτίας, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, συνελήφθησαν χθες (23-10-2014) το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικία 26 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος .

Ειδικότερα χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, μετέβησαν μαζί με συνεργείο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, σε οικισμό ROMA στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προβεί σε αυτοσχέδια σύνδεση καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μήκους (130) μέτρων, από στύλο χαμηλής τάσεως της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέληγαν στις οικίες τους.

Τα ανωτέρω καλώδια αποσυνδέθηκαν με ασφαλή τρόπο από αρμόδιους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ η απώλεια σε κιλοβατώρες και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πρόγραμμα του Συλλόγου Γυναικών Βαγίων η «ΣΦΙΓΓΑ» για Χειμώνα και Άνοιξη

«ΣΦΙΓΓΑ»
Σύλλογος Γυναικών Βαγίων

Για τα μέλη του Συλλόγου μας και όλες τις γυναίκες του χωριού μας

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση και σας ενημερώνουμε για τις άμεσες δραστηριότητές μας του ερχόμενου χειμώνα και της άνοιξης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ
Πιστεύουμε στην επιτυχία όλων των εκδηλώσεων για να φτάσουμε με τη συμμετοχή και την κατανόηση όλων σας σε έναν τελικό στόχο κάπου τον Μάιο.
Εκδήλωση 1η
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 θα πάμε στο θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ» και θα παρακολουθήσουμε την παράσταση «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας». (Δηλώσεις συμμετοχής από τώρα. ΔΕΝ θα γίνει άλλη ανακοίνωση.) Το κόστος είναι 32Ε (θέατρο και μεταφορά).

Εκδήλωση 2η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε για μία εκδρομή-περίπατο στον Όσιο Λουκά (με εκκλησιασμό) – Δελφούς – Γαλαξίδι.


Εκδήλωση 3η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Η ζωή και το έργο του».

Εκδήλωση 4η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε να διοργανώσουμε ένα Bazaar διαφορετικό, λίγο πριν τα Χριστούγεννα με θέμα:
«ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΣΥ
ΙΣΩΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΓΩ»
Όλες μας έχουμε στα σπίτια μας διάφορα πράγματα που τα αποκτήσαμε από λάθος αγορές, από δώρα κ.λ.π., όπου όμως δεν μας χρειάζονται πια ή τα έχουμε απορρίψει (π.χ. διακοσμητικά – βιβλία – είδη γραφείου – είδη κουζίνας – αξεσουάρ κ.λ.π.). Θα τα εκθέσουμε και σε συμβολικές τιμές πάλι εμείς θα τα αγοράσουμε για να ενισχύσουμε λίγο το Ταμείο μας.

Εκδήλωση 5η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε για μία εκδρομή στην ορεινή Κορινθία (με επίσκεψη σε κάποιο μοναστήρι).

Εκδήλωση 6η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε για επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ.  Ιερωνύμου, με περίπατο και φαγητό στην Πλάκα και επίσκεψη στο Μουσικό Μουσείο «Ανωγιαννάκη».


Εκδήλωση 7η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 να παρακολουθήσουμε την υπερπαραγωγή China Dream στο θέατρο Badminton. Κόστος εκδήλωσης 32Ε (θέατρο και μεταφορά).

Εκδήλωση 8η
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχουμε την κοπή της Βασιλόπιτας.

Εκδήλωση 9η
Τις Απόκριες θα διοργανώσουμε το γνωστό αποκριάτικο πάρτι μας.

Εκδήλωση 10η
Αρχές Μαρτίου θα γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας.

Εκδήλωση 11η
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε την 25η Μαρτίου να παρουσιάσουμε ένα μικρό θεατρικό με σχέση το 1821.
Όπως ξέρετε, οι χορευτικές ομάδες, και των παιδιών, και των γυναικών, είναι δημιούργημα του Συλλόγου μας και υπό την προστασία του. Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με την Δασκάλα μας κ. Θεώνη Κωτσιοπούλου και την βοήθειά σας, θα δουλέψουμε για να πετύχει αυτή η εκδήλωση που είναι και για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν βέβαια τον σκοπό της ψυχαγωγίας μας και της αλλαγής της ψυχολογίας μας λόγω της γενικής κατάστασης της Χώρας μας, αλλά και έναν τελικό στόχο, όπως είπαμε στην αρχή, κάπου τον Μάιο 2015.
Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε να οργανώσουμε μια εκδρομή στην Κρήτη. Αν το Ταμείο μας από όλες αυτές τις εκδηλώσεις ενισχυθεί, θα επιχορηγήσει, όσο είναι δυνατόν, αυτό το ταξίδι.
Σαν δώρο για όλες, και για την προσπάθεια, και για τη δουλειά, και για την συμμετοχή στην επιτυχία των εκδηλώσεων θα είναι ένα εισιτήριο ΔΩΡΕΑΝ για την μεγάλη εκδρομή μέσα από μία ονομαστική λαχειοφόρο αξίας 5Ε, που θα τρέχει μαζί με όλες τις εκδηλώσεις μας.

Προγραμματίζουμε και προσπαθούμε (μην ξεχνάτε αυτές τις δύο λέξεις) και περιμένουμε την ανταπόκριση και τη συμμετοχή όλων σας.

Σας ευχαριστώ



Η Πρόεδρος                             το Δ.Σ.
Βάσω Χαρακόπου



Σημείωση: Το ΔΩΡΕΑΝ εισιτήριο για την μεγάλη εκδρομή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για την Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο στην ένδοξη ελληνική ιστορία, καθώς ένας ολόκληρος λαός αντιστάθηκε με σθένος στο τελεσίγραφο της τότε ιταλικής φασιστικής διοίκησης για μια άνευ όρων υποταγή των Ελλήνων. 
Ο ελληνικός λαός με αυταπάρνηση και ηρωισμό δεν δίστασε ούτε μια στιγμή απέναντι στα ξένα στρατεύματα, αγωνίστηκε μέχρι εσχάτων για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση του, γράφοντας τις θαυμάσιες σελίδες του ηρωικού Έπους του ’40.
Η επέτειος του «ΟΧΙ» θα πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ώστε με τον ίδιο αδιάλλακτο τρόπο να εκφράζουμε την απόλυτη άρνηση μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού και σε κάθε πρακτική ή εντολή που υπονομεύει τη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πλουραλισμό.
               
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Διανομή τροφίμων σε 60 οικογένειες



Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες, πραγματοποίησε, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διανομή τροφίμων σε εξήντα (60) οικογένειες δικαιούχων.

Στους δικαιούχους διανεμήθηκαν τα εξής προϊόντα: σκόρδα, κρεμμύδια, καρότα, αυγά, ζυμαρικά, όσπρια και παιδικό γάλα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο  εξυπηρετεί  άπορες οικογένειες και άτομα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι, να είναι γεμάτα τα ράφια του. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε τη συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  2262350603 και 2262350607.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιακός live στις Skies


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτίριο του ΙΚΑ Λιβαδειάς


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτίριο του ΙΚΑ Λιβαδειάς.
Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΙΚΑ Λιβαδειάς. Το συγκεκριμένο κτίριο, όπως είναι γνωστό, δεν πληροί τις προδιαγραφές, ούτε καν τις ελάχιστες, που προβλέπονται για δημόσια κτίρια, όπως πρόσβαση ΑΜΕΑ, ύπαρξη ανελκυστήρα κ.α. Επιπλέον, το συγκεκριμένο κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο και επικίνδυνο για το προσωπικό και τους συναλλασσόμενους, καθώς έχουν προκληθεί ζημιές και ρωγμές από τους σεισμούς του 1981.
Παρόλο που στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκήρυξε δημόσιο μειοδοτικό επαναληπτικό διαγωνισμό για μίσθωση ακινήτου στη Λιβαδειά για τη στέγαση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιβαδειάς,  καμία ενέργεια δεν έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο για τη μίσθωση του νέου κτιρίου που θα πληροί τις βασικές προϋποθέσεις.
Επίσης, όσον αφορά την ανέγερση νέου κτιρίου ΙΚΑ στο ιδιόκτητο οικόπεδο, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις και εξαγγελίες τόσο των Υπηρεσιών, όσο και της Διοίκησης του ΙΚΑ, δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την ανέγερση, με αποτέλεσμα το οικόπεδο που διαθέτει το ΙΚΑ Λιβαδειάς να παραμένει ανεκμετάλλευτο και να «χάνονται» τα χρήματα των ασφαλισμένων που είχαν επενδυθεί για τις μελέτες και τις σχετικές άδειες ανέγερσης του ιδιόκτητου κτιρίου. Κατά συνέπεια, υπάρχει κίνδυνος οι εργολάβοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για καταγγελία της σύμβασης, σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση, και να επωφεληθούν από την σχετική ρήτρα της σύμβασης.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση κτιρίου στο  ιδιόκτητο οικόπεδο  του ΙΚΑ Λιβαδειάς;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να πραγματοποιηθεί η προσωρινή στέγαση του ΙΚΑ Λιβαδειάς σε νέο μισθωμένο κτίριο που να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας και προσβασιμότητας των δημοσίων κτιρίων μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου στο ιδιόκτητο οικόπεδο;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το μπλοκάρισμα κλεμμένων κινητών -Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Από τη σκέψη, στην πράξη! Η ενημέρωση που έκανε πολύ πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την υποχρέωσή τους να μπλοκάρουν τα κινητά που έχουν κλαπεί πέρασε στη φάση της εφαρμογής.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», ήδη κατατέθηκαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι πρώτες αιτήσεις συνδρομητών των οποίων τα κινητά έχουν κλαπεί και ζητούν να τους τα μπλοκάρουν. Παράλληλα, αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων προσήλθαν στα καταστήματα κυρίως για να ενημερωθούν και κάποιοι για να δηλώσουν τα κλεμμένα τους κινητά.

Η διαδικασία

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι μεν χρονοβόρα, αλλά είναι και η μοναδική που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στους επίδοξους... δράστες.
Σε κάθε συσκευή κινητού τηλεφώνου αντιστοιχεί ένας μοναδικός κωδικός (ΙΜΕΙ). Αυτός είναι γραμμένος συνήθως πίσω από τη συσκευή (στο σημείο όπου μπαίνει η μπαταρία) ή μπορεί να γνωστοποιηθεί εάν ο χρήστης πληκτρολογήσει * # 06 # στη συσκευή του.

Έχοντας στα χέρια του το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής στην Αστυνομία και τον αριθμό ΙΜΕΙ, κάποιος μπορεί να απευθυνθεί στον πάροχο και να ζητήσει το μπλοκάρισμα της συσκευής. Ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει και τα άλλα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε η συσκευή να μην μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα.

«Επειτα από πολλά παράπονα και καταγγελίες καταναλωτών, προωθήσαμε και πλέον εφαρμόζεται από τις εταιρείες η υποχρεωτική απενεργοποίηση στα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, μέσω ΙΜΕΙ, των κινητών τηλεφώνων που έχουν κλαπεί. Πλέον σε περίπτωση κλοπής δεν αχρηστεύεται μόνο η κάρτα SIM, όπως γινόταν έως σήμερα, αλλά και η συσκευή, αρκεί ο ιδιοκτήτης να έχει προνοήσει και να έχει καταγράψει το IMEI, την "ταυτότητα" δηλαδή του κινητού τηλεφώνου», είπε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

Σύμφωνα με εξειδικευμένους τεχνίτες, είναι δύσκολο να παρακαμφθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση από εκείνους που θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένα κινητά, καθώς «προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα θα πρέπει να αντικατασταθεί η πλακέτα, γεγονός που αυξάνει τη δυσκολία και το κόστος», σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Σαδίκης, τεχνικός κινητών τηλεφώνων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ"ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




Η φωτογραφική  λέσχη  Λειβαδιάς  και  η  Ιlissos art  διοργανώνουν  ομαδική  έκθεση  θεατρικής  φωτογραφίας   με τίτλο < ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ….. >  στον εκθεσιακό χώρο της λέσχης .  Με  φωτογραφιίες  των   Θανάση  Φουκά ,   Γιώργο  Χαριτάκη,    Αλέκο Αηδόνη,   Νεφέλη  Καράβα Τζανέτη  αποφοίτων της  LEICA ACADEMY  από θεατρικές παραστάσεις που δόθηκαν  στην Αθήνα τα δυο τελευταία χρόνια.  Επίσης   στην έκθεση  παίρνει μέρος η Ελση Καίλη  με φωτογραφίες από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»

Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 εως 30 Νοεμβρίου . Τα εγκαίνια  θα πραγματοποιηθούν  την  1η  Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30

Με τη χορηγία του περιοδικού  “ Φωτογράφος ”


Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



 Ιωάννης Λεμονής                                                        Μίχου Μαρία    
Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα:Άρπαξαν φορτηγό με γουναρικά ενώ κινούνταν στο δρόμο





Άγνωστοι άρπαξαν νταλίκα την ώρα που κινούνταν στο δρόμο στο ύψος των Οινοφύτων. Πρόκειται για λευκή νταλίκα με ρυμουλκό που μετέφερε γουναρικά. Περίπου στις 7.30 το πρωί ο οδηγός του μεγάλου οχήματος σταμάτησε σε

σήμα ενός μαύρου τζιπ με φάρο πιστεύοντας ότι πρόκειται για αστυνομικούς. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν του φόρεσαν χειροπέδες και τον εγκατέλειψαν σε ορεινή περιοχή αρπάζοντας το φορτηγό. Ο οδηγός περπάτησε μέχρι τη Ριτσώνα και ειδοποίησε την αστυνομία. Το φορτίο μεταφέρονταν από το Ηράκλειο Κρήτης σε επιχειρηματία της Καστοριάς και προφανώς τα γουναρικά ήταν επιστροφές από καταστήματα της Κρήτης. Μεγάλη η κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του φορτηγού και των δραστών
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Θεσπιές Γιορτάζουν τον Άγιο Δημήτριο

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Φλοίσβο: Τραμ παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη

Τραγωδία το πρωί στον Φλοίσβο, όταν συρμός του Τραμ παρέσυρε, διαμέλισε και σκότωσε γυναικα που προσπάθησε να διασχύσει τις γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τις οκτώ το πρωί και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς. Η γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές του τραμ χωρίς προφανώς να αντιληφθεί ότι εκείνη την ώρα πλησίαζε συρμός με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει διαμελισθεί ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της.
Περίπου 10 πυροσβέστες προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα ενώ την περιοχή έχει αποκλείσει η αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είναι 70 με 75 ετών και Αρμενικής καταγωγής.



Διαβάστε Περισσότερα »

24 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάλεσε τα σχολεία όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο».

Την ανάγκη για τέτοιου είδους δράσεις καθιστούν επιτακτική τα αυξανόμενα ποσοστά της παχυσαρκίας τις τελευταίες δεκαετίες διεθνώς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), παχύσαρκος είναι κάθε άνθρωπος που έχει Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 30 kg/m2, ενώ εάν ο ΔΜΣ είναι 25-29,9 kg/m2, τότε θεωρείται υπέρβαρος. Τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ δείχνουν ότι περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι άνω των 15 ετών παγκοσμίως είναι υπέρβαροι και τουλάχιστον 400 εκατ. είναι παχύσαρκοι, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον 20 εκατ. παιδιά εκτιμάται ότι είναι υπέρβαρα. Αυτή την ανησυχητική τάση είδε το 1948 ο ΠΟΥ και χαρακτήρισε την παχυσαρκία νόσο, ορίζοντας την 24η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.

Μία σύνθετη νόσος

Στο ερώτημα τι ευθύνεται για την άνοδο της παχυσαρκίας, η απάντηση ποικίλλει. Η παχυσαρκία είναι αποτέλεσμα περισσότερων από 100 διαφορετικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, το αυξημένο στρες, οι διατροφικές συνήθειες της οικογένειας και η διατροφική διαπαιδαγώγηση, η έλλειψη ύπνου, ορμονικές διαταραχές, γενετικοί παράγοντες κ.ά.
Ο τρόπος ζωής, όπως υποστηρίζουν γιατροί και διατροφολόγοι, έχει αλλάξει σημαντικά, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να επικεντρώνονται στο επίπεδο της ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εργασίας, της μετακίνησης και της ενασχόλησης με το σπίτι. Τα σύγχρονα μέσα μεταφοράς έχουν καταργήσει το περπάτημα ή την ποδηλασία σαν τρόπο μετακίνησης, οι διάφορες οικιακές συσκευές έχουν υποκαταστήσει ή περιορίσει σημαντικά τη σωματική δραστηριότητα κατά τις δουλειές του νοικοκυριού, ενώ και στον εργασιακό χώρο η αυτοματοποίηση έχει μετατρέψει τις περισσότερες δουλειές σε καθιστικού τύπου.

Ενας στους πέντε Έλληνες παχύσαρκος

Τα στοιχεία για την Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικά, καθώς τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ (2014) για την υγεία δείχνουν ότι στη χώρα μας το 19,6% του ενήλικου πληθυσμού (18,5% των γυναικών και 17,7% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι και το 35,2% (30% των γυναικών και περισσότερο από το 40% των ανδρών) είναι υπέρβαροι, ενώ επιπλέον η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας.

Η τάση αυτή συνάδει με τα αποτελέσματα στατιστικών ερευνών για τις συνήθειες σωματικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις οποίες το 90% των ενηλίκων στη χώρα μας αναφέρουν ότι γυμνάζονται λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα και το 37% ότι περπατούν λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα, την ώρα που οι ειδικοί συνιστούν να κινούμαστε τουλάχιστον 30' ημερησίως.

Άσκηση και ισορροπημένη διατροφή

Λύσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν και βρίσκονται στα χέρια μας, αλλά και στα… πόδια μας, και περιλαμβάνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας με περισσότερη κίνηση καθώς και ισορροπία στη διαχείριση των θερμίδων. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε σε σχέση με αυτές που καίμε για να μειώσουμε το σωματικό βάρος, αλλά και να προσέχουμε να τρώμε απ' όλα με μέτρο. Δε χρειάζεται να εξοστρακίσουμε τίποτα από τη διατροφή μας, αυτό που χρειάζεται είναι ποικιλία και ισορροπία, καθώς η στέρηση μπορεί να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση με τελείως αντίθετα αποτελέσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ρουκέτα» στις εκπτώσεις και απαλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ: Στο τσουβάλι όλα τα επιδόματα

Νέο, απίστευτο μπάχαλο προκαλεί η Απόφαση για τον τρόπο εντοπισμού όσων φορολογούμενων δικαιούνται έκπτωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, αφού για πρώτη φορά "τσουβαλιάζονται" όλα τα επιδόματα- ακόμα και της ανεργίας- για να προσδιοριστεί το συνολικό εισόδημα όσων περιμένουν εναγωνίως το "ψαλίδισμα" των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ειδικότερα, με βάση την επίμαχη Απόφαση, που παραπέμπει στα εισοδήματα που δηλώνονται στον Πίνακα 6 του Ε1, προκύπτει σαφώς ότι το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγήσει τις προβλεπόμενες εκπτώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, θα λάβει υπόψιν του όλα τα εισοδήματα, ακόμα και αυτά που απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά, ενώ εάν υπάρχει διαφορά με τα τεκμήρια (π.χ. από Ι.Χ. και το ακίνητο), αυτή θα προστίθεται στο συνολικό εισόδημα! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων, συνυπολογίζονται τα επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τρίτεκνων- πολύτεκνων, η αποζημίωση απόλυσης και τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων!

Από τη ΓΓΔΕ διευκρινίζουν κατ' αρχήν ότι εκ του νόμου (για τον ΕΝΦΙΑ) δεν προκύπτει πως όλα αυτά τα επιδόματα δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν για τον προσδιορισμό του εισοδήματος. Αν η ερμηνεία είναι, όντως, αυτή, τότε και ο πλέον καλόπιστος μπορεί να μιλά για μια ακόμα παραφωνία στο νόμο για τη φορολόγηση των ακινήτων. Η δεύτερη διευκρίνιση είναι ότι όλα αυτά τα επιδόματα είναι χαμηλά, άρα εκ των πραγμάτων αυτοί που τα παίρνουν δεν κινδυνεύουν να περάσουν τον πήχη του εισοδηματικού ορίου για τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ.

«Αγκάθι» τα νέα επιδόματα τέκνων

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει από τα νέα επιδόματα τέκνων, που μπορούν να «σπρώξουν» το συνολικό εισόδημα πάνω από τον πήχη. Από τη ΓΓΔΕ σημειώνουν ότι αυτά τα επιδόματα δεν προσμετρώνται στο εισόδημα με βάση νόμο του 2014 και ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα. Μια προσεκτική ματιά στην επίμαχη Απόφαση αποδεικνύει, όμως, ότι τέτοιου είδους εξαίρεση δεν προκύπτει σαφώς κι ότι απαιτείται ειδική διευκρίνιση- ενδεχομένως με εγκύκλιο- για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, με ευθεία παραπομπή στις απαλλακτικές διατάξεις του ν. 4254.

Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Με βάση τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί, αυτοί που περιμένουν εκπτώσεις- απαλλαγές είναι όσοι χαμηλά εισοδήματα, για παράδειγμα 12.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια, οι τρίτεκνοι- πολύτεκνοι με εισόδημα για παράδειγμα 16.000 ευρώ για 5μελή οικογένεια, οι βαριά ανάπηροι και όσοι είχαν ξενοίκιαστα- μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα το 2013. Όλοι αυτοί θα πρέπει να περιμένουν να περάσουν από τρία... κύματα για να δουν πιο ελαφρύ το εκκαθαριστικό τους. Στην πρώτη φάση (έως την Κυριακή ή την επόμενη Τετάρτη), θα γίνει αυτόματη εκκαθάριση με βάση τις αρχικές δηλώσεις εισοδημάτων- ακινήτων, προκειμένου να εντοπιστούν οι δικαιούχοι εκπτώσεων και απαλλαγών. Το Δεκέμβριο, θα γίνει νέος γύρος εκκαθάρισης, με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις που θα έχουν υποβάλει εν τω μεταξύ οι φορολογούμενοι, έτσι ώστε να διορθώσουν ή να προσθέσουν στοιχεία για τα ακίνητα ή τα εισοδήματα τους. Από Ιανουάριο, όσοι δεν εντοπίστηκαν από το ΚΕΠΥΟ στις δύο προηγούμενες φάσεις και δικαιούνται έκπτωσης ή απαλλαγής φόρου, θα πρέπει να πάνε στις εφορίες και να υποβάλουν αίτηση μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Ποια η διαδικασία για τα «ξενοίκιαστα»

Ειδικά όσον αφορά στον εντοπισμό των «ξενοίκιαστων» ακινήτων, η διαδικασία είναι μάλλον σύνθετη και μπορεί να κρύβει ταλαιπωρία ή παγίδες για τους ιδιοκτήτες, αφού θα μπλέξουν πολλές υπηρεσίες. Σε πρώτη φάση θα γίνει διασταύρωση του αριθμού του ρολογιού παροχής ρεύματος, με βάση τα στοιχεία του Ε9 και του Ε2, με τα στοιχεία της ΔΕΗ. Για να επιβεβαιωθεί, δε, ότι το ακίνητο ήταν "κενό" όλη την περσινή χρονιά, θα ελεγχθούν τα Ε2 που έπρεπε να υποβάλουν τόσοι οι κύριοι όσο και οι επικαρπωτές του ακινήτου. Αναπάντητο μένει το ερώτημα πώς θα έχουν την προβλεπόμενη έκπτωση όσοι έχουν τη ψιλή κυριότητα "ξενοίκιαστου" ακινήτου, από τη στιγμή που δεν υποχρεούνται να υποβάλουν Ε2, άρα η ΓΓΔΕ δεν μπορεί να τους εντοπίσει αυτομάτως.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΕΣΤ: Ο αριθμός του κινητού σας δείχνει πόσο χρονών είστε!


Ένα πραγματικά πολύ έξυπνο μαθηματικό τεστ που αξίζει να κάνετε!

1) Γράψε το τελευταίο ψηφίο του κινητού τηλεφώνου σου.
2) Πολλαπλασιασέ τον επί 2.
3) Μετά πρόσθεσε το 5.
4) Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα επι 50.
5) Στο γινόμενο πρόσθεσε το 1764.
6) Απο το αποτέλεσμα...
αφαίρεσαι το έτος της γέννησής σου.
Τώρα έχεις βρεί ένα 3ψήφιο αριθμό.
Το πρώτο ψηφίο είναι το τελευταίο ψηφίο του κινητού σου. Τα άλλα δυο ψηφία δείχνουν την πραγματική ηλικία σου…

Εντυπωσιακό;
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2014



Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό οτι βγήκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2014 και καλεί τους φοιτητές που εκαναν αίτηση για μετεγγραφή να εισέρχονται από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Καλούνται όσοι αιτήθηκαν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής τους κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 17 Οκτωβρίου 2014 βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4264/2014(ΦΕΚ 118/τεύχος Α΄/2014), όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 38 και 39 του Ν. 4301/2014 (ΦΕΚ 223/τεύχος Α’/2014) και της υπ’ αριθμ. Φ1/161753/Β3/8-10-2014 υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Ειδικών Κατηγοριών» να εισέρχονται από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Επισημαίνεται ότι οι πίνακες όσων αιτήθηκαν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής ανά κατηγορία θα αποσταλούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τα Ιδρύματα στις 23/10/2014, και ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 της προαναφερθείσας υπουργικής απόφασης εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που τα Τμήματα παραλάβουν τους ανωτέρω πίνακες υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγ. Ιωαννικίου στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ακραιφνίου




Πρόγραμμα Υποδοχής Ιερών Λειψάνων Αγ. Ιωαννικίου

Κυριακή 2/11/2014

5.00 μ.μ Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην πλατεία του Ακραιφνίου

5.30 μ.μ Μέγας Εσπερινός, Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα για την εορτή του Α. Γεωργίου (Ανακομιδή Λειψάνων)

Δευτέρα 3/11/2014

7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

5.00 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγ. Ιωαννικίου

Τρίτη 4/11/2014

7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς διάθεση σε δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ 136 κατοικίες-9 στον Δήμο Θηβαίων



Την καταγραφή των δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), προκειμένου να διατεθούν 136 κατοικίες, προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις τις οποίες υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι…
κατοικίες αυτές ανήκουν σε οικισμούς που έχουν κατασκευαστεί από τον τ.ΟΕΚ και ορισμένοι από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί από τον ΟΑΕΔ. Είναι κενές, δεν έχουν διατεθεί σε δικαιούχους, βρίσκονται σε 18 νομούς της χώρας και κατανέμονται ως εξής:

Δύο κατοικίες στον Δήμο Αγρινίου και τρεις στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Τέσσερις στον Δήμο Αλμωπίας, έξι στη Βέροια, τέσσερις στη Ζάκυνθο, εννέα στον Δήμο Θηβαίων, οκτώ στα Ιωάννινα, μία στον οικισμό «Καβάλα VIII», τέσσερις στη Χρυσούπολη, δύο στον Αμυγδαλεώνα και πέντε στις Ελευθερές. Ακόμη, τέσσερις στην Χαλκίδα, τέσσερις στον Πολιχνίτο, 11 κατοικίες στον Δήμο Αλεξάνδρειας, πέντε στην Ορεστιάδα, 16 στον οικισμό «Ξυλαγανή Ι» στο Δήμο Μαρώνειας, 12 στο Λέχοβο Δήμου Αμυνταίου, οκτώ στο Κιάτο Δήμου Σικυωνίων, οκτώ στην Κατερίνη, 12 στην Τρίπολη, δυο στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και έξι στον οικισμό «Ανδραβίδα Ι» στον Δήμο Ανδραβίδας στην Κυλλήνη.

Η διάθεση των κατοικιών θα πραγματοποιηθεί ύστερα από κλήρωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ). Ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Παπακώστας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΑΒ ενημέρωσαν το κλιμάκιο για τις προτεραιότητες της εταιρείας, με έμφαση τις μακροχρόνιες συνεργασίες με την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και τις δυνατότητες της στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ιθύνοντες της εταιρείας επανέλαβαν το ενδιαφέρον της ΕΑΒ για συμμετοχή της, με την ανάληψη έργου, σε συγκεκριμένα προγράμματα του ευρωπαϊκού οργανισμού, σε τομείς όπως:

-Η ανάπτυξη τεχνολογιών σχετιζόμενων με προηγμένα υλικά,
-η ανάπτυξη και κατασκευή αεροδιαστημικών δομών και
- η ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων δορυφόρων, συμπεριλαμβανομένων και των μη επανδρωμένων αυτόνομων συστημάτων.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τη γαλλική και τη γερμανική αντιπροσωπεία, καθώς και μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των δύο χωρών που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και την κατασκευή δορυφόρων.

Βασική αποστολή του ΕΟΔ είναι η υποστήριξη χρηματοδοτούμενων δράσεων για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Ευρώπης στον τομέα του διαστήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα





Σαν σήμερα το 1929 καταρρέει ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ο πανικός οδηγεί στην αναγκαστική εκποίηση 19.000.000 μετοχών. Μέσα σε λίγες ώρες χάνεται υπεραξία 23 δις δολαρίων. Μέσα στη μέρα κλείνουν 50.000 επιχειρήσεις.

1071 - Ο Μιχαήλ Ζ΄ Δούκας γίνεται αυτοκράτορας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

1260 - Εγκαινιάζεται ο Καθεδρικός Ναός της Σαρτρ υπό την παρουσία του βασιλιά Λουδοβίκου Θ' της Γαλλίας. Σήμερα ο ναός αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

1260 - Ο Μαμελούκος σουλτάνος της Αιγύπτου, Κουτούζ, δολοφονείται από τον Μπαϊμπάρ, ο οποίος καταλαμβάνει την εξουσία.

1360 - Επικυρώνεται στο Καλαί η Συνθήκη του Μπρετινί, σηματοδοτώντας το τέλος της πρώτης φάσης του Εκατονταετούς Πολέμου.

1648 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας, με την οποία τερματίζεται ο Τριακονταετής Πόλεμος.

1795 - Διαμελισμός της Πολωνίας: η Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία κατανέμεται πλήρως μεταξύ της Αυστρίας, της Πρωσίας και της Ρωσίας.

1812 - Ναπολεόντειοι Πόλεμοι: Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Μαλογιαροσλάβετς κοντά στη Μόσχα.

1851 - Ο Ουίλιαμ Λάσελ ανακαλύπτει δύο δορυφόρους του πλανήτη Ουρανού: τον Άριελ και τον Ουμβριήλ.

1857 - Ιδρύεται στο Σέφιλντ της Αγγλίας η Σέφιλντ Φ.Κ., το παλαιότερο στον κόσμο ποδοσφαιρικό σωματείο που είναι ακόμα ενεργό.

1861 - Ολοκληρώνεται η πρώτη διηπειρωτική τηλεγραφική γραμμή στις Η.Π.Α., σηματοδοτώντας το τέλος του Πόνυ Εξπρές.

1912 - Α΄ Βαλκανικός πόλεμος: η Μάχη του Κουμάνοβο λήγει με νίκη του σερβικού στρατού.

1917 - Η ημέρα ενάρξεως της «Οκτωβριανής Επανάστασης» κατά το παλαιό ημερολόγιο

1935 - Η Ιταλία εισβάλλει στην Αιθιοπία.

1940 - Συνάντηση Χίτλερ - Πεταίν στο Μοντουάρ-συρ-λε-Λουάρ, όπου ο Χίτλερ ζητά τη συνεργασία των Γάλλων.

1955 - Οι τουρκικές αρχές της Σμύρνης αποδίδουν τιμές στην Γαλανόλευκη μετά από τα έκτροπα που σημειώθηκαν σε βάρος των εκεί Ελλήνων αξιωματικών.

1970 - Ο Έλληνας αθλητής Χρήστος Παπανικολάου με επίδοση 5,49 μ στο άλμα επί κοντώ κερδίζει το παγκόσμιο ρεκόρ.

1973 - Τελειώνει ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά!

Σήμερα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τα ορεινά αρχικά της Μακεδονίας, οι οποίες πάνω από τα 1.200 μέτρα θα είναι πυκνές και από τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 με τάση ενίσχυσης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες πάνω από τα 1.200 μέτρα θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι, ενώ το βράδυ στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17  έως 23  βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Όσον αφορά στην θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σαββατοκύριακο
Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά από βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή.

Δευτέρα
Αστατος θα είναι ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς.

Τρίτη
Ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη, ενώ η θερμοκασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η πτώση 25% της τιμής του πετρελαίου επιστρέφει την τιμή των καυσίμων στα επίπεδα του 2010





    Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που προσεγγίζει το 25%, έχει επιστρέψει τις λιανικές τιμές καυσίμων στην Ελλάδα στα επίπεδα του 2010...



Σύμφωνα με το...υπουργείο Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε χθες σε μέσα επίπεδα κοντά στο 1,55 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποια πρατήρια ήταν κάτω από το 1,50 ευρώ, από το 1,622 ευρώ το λίτρο την περασμένη Παρασκευή.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου κίνησης που έχει υποχωρήσει γύρω στο 1,220 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ, επιστρέφοντας στην τιμή έναρξης της περιόδου 2010-2011

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του Brent, που κυμαίνεται στα 86 δολάρια το βαρέλι, προεξοφλούν μεγαλύτερες μειώσεις και στην εγχώρια αγορά και ενισχύουν τις προσδοκίες για άνοδο της ζήτησης και ανάκτησης μέρους των απωλειών που υπέστη την τελευταία πενταετία η αγορά. Ανέλπιστη ανακούφιση προκαλεί στους καταναλωτές η «χαμηλή πτήση» της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ