Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

1η Νοεμβρίου πάμε όλοι στη Λευκή Νύχτα Λιβαδειάς!



ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Ετοιμαστείτε! Η πρώτη Λευκή Νύχτα της Λιβαδειάς είναι γεγονός!

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014,ο Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας και ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό event, με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Η πόλη θα πλημμυρίσει  από φώτα, street events, γέλια και χαρά!

Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους από της πέντε  το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα για να κάνετε τις αγορές σας, ενώ τα παιδιά θα έχουν ατέλειωτη διασκέδαση στα φουσκωτά παιχνίδια παρέα με κλόουν, ξυλοπόδαρους και αγαπημένους παιδικούς ήρωες!

Και αυτά είναι μόνο η αρχή! Πίστα αναρρίχησης, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από σχολές χορού και ο ΑΠΟΛΛΩΝ θα κάνει τη Λεωφόρο Αθηνών ένα πρωτότυπο γήπεδο μπάσκετ!

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η γνωστή παρουσιάστρια Όλγα Λαφαζάνη ενώ οι Κings θα δώσουν ρυθμό στη βραδιά με ένα ξεχωριστό live στην κεντρική πλατεία της πόλης, ξεσηκώνοντας  το κοινό με τις επιτυχίες τους!

Θα γίνει μια μεγάλη κλήρωση με δώρο τέσσερα μοναδικά ταξίδια για όλους εσάς που θα πάρετε λαχνούς από τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Τη βραδιά θα κλείσει ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ ενώ το party θα συνεχιστεί στα μπαρ της πόλης!

Σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

17:00 – 20:00

•    Ατέλειωτη διασκέδαση για τα παιδιά στα φουσκωτά παιχνίδια εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

•    Μεγάλη τσουλήθρα στο «Δάσος του Μόγλη»

•    Χοροπηδητό και μικρή τσουλήθρα στο «Τρενάκι» και στο «Καστράκι»

•    Χοροπηδητό στο τραμπολίνο

•    Ο ξυλοπόδαρος ΠΑΦ ΠΟΥΦ θα σκορπίσει κέφι και χαρά. Μαζί μας ο Ελεφαντούλης Ντούλης αλλά και η Πίπι Κλόουν, που θα μοιράζει κέφι και πολύχρωμα μπαλόνια

•    Face Painting σε διάφορα σημεία της πόλης από τις σχολές « Art House» και «Εικαστικό Εργαστήρι»

•    3on3 στο Ζάππειο με τέσσερις μπασκέτες  από τον Α.Σ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ( ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός)

•    Η πίστα αναρρίχησης στο «BUZZIN STORE» θα σας περιμένει

•    Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη Σχολή «Burn The Floor»



20:00 – 22:00

•    Παρουσίαση της εκδήλωσης από την Όλγα Λαφαζάνη

•    Live από τους KINGS


22:00

Μεγάλη κλήρωση για τέσσερα ταξίδια


22:30 – 00:00

Τη βραδιά θα κλείσει ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ


1 Νοεμβρίου πάμε όλοι στη Λευκή Νύχτα Λιβαδειάς!



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΥ''Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ''

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8ΜΜ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΣ
Η ταινία βραβεύτηκε στο 43ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τα βραβεία ΓΑ Καλύτερης Ταινίας, ΑΑ Ανδρικού ρόλου, Σκηνογραφίας και Ήχου.
Σκηνοθεσία Νίκου Γραμματικού με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Ζουγανέλη
Ο 35χρονος Βαγγέλης μόλις αποφυλακίζεται, εγκαταλείπει την Αθήνα και την εμπλοκή του με τον κόσμο των ναρκωτικών και επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Συναντά όμως την ξενοφοβία των συγχωριανών του οι οποίοι εμποδίζουν το νέο του ξεκίνημα. Τέσσερα κρατικά βραβεία ποιότητας, για μια ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το φινάλε της, ωστόσο, ξενίζει.

ΕΙΣΟΔΟΣ. 3 ΕΥΡΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καλούν τους νηστικούς να χαρούν ψωνίζοντας»




Η Δήμαρχος Λιβαδειάς και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς πιστοί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης δείχνουν τις προθέσεις τους και οδηγούν τους εκατοντάδες εργαζόμενους της πόλης μας να δουλεύουν 15ωρα .
Καλούν τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους να
«επισκεφθούν την τοπική αγορά και να διασκεδάσουν, ψωνίζοντας »
Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι «νηστικό αρκούδι δε χορεύει»; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;
Η συγκυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχες «ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ» στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, «απασχολούνται» με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Απόρροια των παραπάνω είναι και οι «Λευκές νύκτες» που έχουν αρχίσει να οργανώνουν διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι μαζί με δημαρχαίους και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Όλοι αυτοί που πριμοδοτούν και ενισχύουν το πολυεθνικό κεφάλαιο μεθοδεύοντας την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, είτε είναι δημοτική αρχή, είτε εμπορικός σύλλογος, είτε περιφερειακό συμβούλιο ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν θα εκβιάζονται για πολύ, θα έρθει η στιγμή που η αγανάκτηση μας θα γίνει οργανωμένη δράση για να πετάξουμε τα παράσιτα από πάνω μας.
Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο :
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το σωματείο : 6973311744
Διαβάστε Περισσότερα »

6 έξυπνα tips για φτηνή θέρμανση -Τι συμφέρει για τα μεγάλα και τι για τα μικρά σπίτια

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι φθηνότερο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Στο φυσικό αέριο οι τιμές κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα, αλλά ενεργοποιήθηκε πρόγραμμα επιδότησης για την εγκατάσταση. Το ηλεκτρικό ρεύμα ακρίβυνε και πάλι. Ετοιμάζονται αλλαγές στους κανονισμούς των πολυκατοικιών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την «αυτονόμηση» των διαμερισμάτων, ενώ αναζητούνται κρατικά κονδύλια και κοινοτικοί πόροι για να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους.

Ποιος όμως είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος θέρμανσης ανά περίπτωση; Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», αυτά είναι τα 6 έξυπνα tips για φθηνή θέρμανση:

    Η θέρμανση με ηλεκτρικά καλοριφέρ, αερόθερμα κ.λπ. είναι η πλέον ασύμφορη λύση. Για να ζεστάνεις ένα τριάρι, καταναλώνεις περίπου 690 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, τα οποία κοστίζουν περίπου 725 €. Με τα ηλεκτρικά καλοριφέρ ο λογαριασμός της ΔΕΗ μπορεί να ξεπεράσει τα 1.300 €. Οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης αποτελούν αναγκαστικές λύσεις, π.χ. για πολυκατοικίες όπου δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, για εξοχικά όπου οι ανάγκες είναι περιορισμένες, για θέρμανση μεμονωμένων χώρων κ.λπ.
    Αλλο τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και άλλο τα κλιματιστικά. Τα πρώτα καταναλώνουν μία μονάδα ενέργειας και παράγουν μία μονάδα θερμότητας (δηλαδή έχουν συντελεστή μετατροπής 100%). Τα κλιματιστικά, ειδικά αυτά που ανήκουν στην κατηγορία inverter, μπορεί να καταναλώνουν μία μονάδα ενέργειας και να παράγουν 2,5 ή και 3 μονάδες θερμότητας. Μπορεί η μία συσκευή να κοστίζει έως 100 € και η δεύτερη να φτάνει πάνω από τα 600-700 €, ωστόσο η «φθηνή» συσκευή καταναλώνει τρεις φορές περισσότερη ενέργεια.
    Για τις μικρές κατοικίες δεν συμφέρει να επενδύσετε για να αλλάξετε καύσιμο. Ενα μικρό δυάρι των 50-60 τ.μ. χρειάζεται 350 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε ετήσια βάση. Αυτή η ποσότητα κοστίζει φέτος περίπου 370 €. Ενας ατομικός λέβητας φυσικού αερίου θα ρίξει το κόστος στα 270-300 € και μια αντλία θερμότητας στα 170-185 €. Ομως, για να μπει ο λέβητας αερίου, απαιτούνται τουλάχιστον 2.000 ευρώ, ενώ για την αντλία θερμότητας το κόστος ξεπερνά τις 5.000-6.000 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα η επένδυση μπορεί να αποσβεστεί ύστερα από 10 ή 15 χρόνια.
    Το «ενεργειακό τζάκι» εκπέμπει δύο ή και τρεις φορές περισσότερη θερμική ενέργεια σε σχέση με το «ανοικτό». Αυτό σημαίνει ότι το παραδοσιακό τζάκι έχει τριπλάσιο κόστος (σε καύσιμο) από το ενεργειακό, ενώ ως λύση θέρμανσης είναι ακριβότερη και από το πετρέλαιο θέρμανσης. Αντίθετα, το ενεργειακό τζάκι παραμένει φθηνότερη λύση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
    Οι αντλίες θερμότητας παραμένουν η οικονομικότερη λύση για τη θέρμανση. Ενδείκνυνται για μονοκατοικίες και μεγάλα διαμερίσματα άνω των 120 τ.μ., όπου το ετήσιο κόστος θέρμανσης με το πετρέλαιο μπορεί να ξεπερνάει τα 1.800-2.000 € το χρόνο. Το ίδιο αποτέλεσμα με την αντλία θερμότητας μπορεί να πέσει κάτω από τα 1.100 €.
    Οσο πιo καινούργια είναι μια τεχνολογία, τόσο ακριβότερη είναι η εγκατάσταση. Με την πάροδο του χρόνου οι τιμές πέφτουν, ενώ και η τεχνολογία βελτιώνεται. Οι αντλίες θερμότητας σήμερα αποτελούν τη φθηνότερη λύση όσον αφορά το κόστος χρήσης και έχουν εμφανιστεί στην αγορά την τελευταία επταετία. Ηδη οι καινούργιες συσκευές μπορούν να συνδεθούν και με εναλλακτικές πηγές θέρμανσης πέραν του ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. με ενεργειακό τζάκι), ενώ θεωρείται βέβαιο ότι με την πάροδο του χρόνου οι τιμές για την εγκατάσταση θα πέσουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτικό Ωδείο Θήβας: Έναρξη σχολικής περιόδου 2014-2015


Λειτουργούν Τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων, μπαλέτου και μουσικής προπαιδείας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, για τη σχολική περίοδο 2014 – 2015.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο (Λαϊου 1 – Θήβα), τηλ. επικοινωνίας- πληροφορίες 22620 29984, 22620 28532 .

Λειτουργούν τμήματα :
1)    Eκμάθησης μουσικών οργάνων ( Κιθάρα, Μπουζούκι, Βιολί, Πιάνο, Αρμόνιο)
2)    Παραδοσιακών κρουστών
3)    Μπαλέτου
4)    Μουσικής προπαιδείας


Το Δημοτικό Ωδείο Θήβας είναι αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού και πέρα από τη μουσική κατάρτιση για την ερασιτεχνική ενασχόληση με τη μουσική , απονέμει στους μαθητές του και με τις καθοριζόμενες προϋποθέσεις Πτυχία και Διπλώματα τα οποία αποτελούν εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση, ως μουσικοί επαγγελματίες, ως καθηγητές σε Ωδεία, Δημοτικά Σχολεία και Μουσικά Γυμνάσια.

Υπεύθυνη Δημοτικού Ωδείου: Νίκη Πανταζάτου – Καλλιτεχνική Διευθύντρια 
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση στη Λιβαδειά απο την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, είναι μια αναγνωρισμένη Ένωση Καταναλωτών και έχει χωρική αρμοδιότητα την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου εκπροσωπεί όχι μόνοι τα μέλη της,  αλλά το σύνολο των καταναλωτών, δραστηριοποιείται από το 2012 και έχει ως έδρα της την Χαλκίδα.                                                                                                           Μέχρι σήμερα, έχει στο ενεργητικό της, σημαντική δραστηριότητα για την υπεράσπιση των  συμφερόντων των καταναλωτών, τόσο από τις τράπεζες όσο και από άλλες οικονομικές-εμπορικές πράξεις.                                         
1)    Στα πλαίσια της δράσης  «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή»  Κ.Α. ΟΠΣ:425658, του Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»  της υλοποιεί  δύο προγράμματα «Υπερχρεωμένοι Καταναλωτές της Στερεάς Ελλάδας» και «Καταναλωτικές συνήθειες των νέων»
Την Παρασκευή 31/10/2014  και ώρα 06,00 μ.μ.                              διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση  στη Λιβαδειά                                                                                   στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος" Πηγές Κρύας με θέματα :
1)    Ο ρόλος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ και οι δυνατότητες παρέμβασης στα προβλήματα των καταναλωτών από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Μητροπέτρο –Οικονομολόγο.
2)    Παρουσίαση της έρευνας για τις καταναλωτικές συνήθειες των νέων της Στ. Ελλάδας, από τον                                                                                                     Κο Χρήστο Νικολούδη finance manager στην ResNovae, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Ε.Μ.Π.-Υποψήφιο Διδάκτωρ Ε.Μ.Π.
3)    Ανάλυση του νόμου 3869/10 (νόμος Κατσέλη) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, από τις Κες: Ιοκάστη Θαλάσση και Νάντια Παρασκευά Συνεργάτες -Δικηγόροι της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ,                                                              Οι εισηγητές θα αναπτύξουν τα θέματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.                                      Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Γιώργος Μητροπέτρος                                     Αναστάσιος Μπελίτσος

   
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Τα τραγούδια που γράφτηκαν για το έπος του '40





Με τις φωνές τους έδιναν κουράγιο και δύναμη στους Έλληνες που αγωνίζονταν στον πόλεμο του ‘40. Ήταν οι φωνές και τα τραγούδια τους, που ταξίδευαν σε πάρα πολλά μέτωπα ανά την Ελλάδα, εμψυχώνοντας το ηθικό των Ελλήνων που πολεμούσαν για την πατρίδα τους. Σοφία Βέμπο, Δανάη Στρατηγοπούλου, Ρόζα Εσκενάζυ, Ρίτα Δημητρίου, Κούλα Νικολαΐδου, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Γούναρης είναι μερικά από τα ονόματα των τραγουδιστών της εποχής που επισκέπτονταν ραδιοφωνικούς σταθμούς, ακόμη και νοσοκομεία και από εκεί πήγαιναν σε κάποιο χωριό ή μέτωπο, για να τραγουδήσουν αυτά τα θρυλικά πλέον πολεμικά τραγούδια.

«Σ' αυτά τα χρόνια άλλαξε του τραγουδιού η μορφή. Ο έρωτας ξεχάστηκε, μπήκε ξανά στην μπάντα. Και μες σε πόλεις και χωριά και σε κάθε κορφή νέα τραγούδια ακούστηκαν: τραγούδια του σαράντα». Αυτό είναι το τετράστιχο με το οποίο η Σοφία Βέμπο προλόγιζε τα πολεμικά της τραγούδια στις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις εκείνου του σκληρού χειμώνα, του 1940-41.

Εξάλλου, από τα πρώτα χρόνια του πολέμου, που ξεκίνησε με την εισβολή των Ιταλών το 1940, το τραγούδι ήταν αυτό που συντρόφευε όχι μόνο όσους έμεναν πίσω, στις πόλεις και περίμεναν τους δικούς τους με αγωνία, αλλά έφτανε ως τα μέτωπα, στους ηρωικούς στρατιώτες.

Αναμφισβήτητα ένα τραγούδι που έχει συνδεθεί με το έπος του '40 είναι το «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», από τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, σε στίχους του Μίμη Τραϊφόρου και σε μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ. Το τραγούδι αυτό στάθηκε η αφορμή για τη μακροχρόνια συνεργασία της Βέμπο με τον Τραϊφόρο που ξεκίνησε από τα πολεμικά τραγούδια εκείνου του χειμώνα και συνεχίστηκε με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια.

Τραγούδια επίσης όπως το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Κορόιδο Μουσολίνι», «Στον πόλεμο βγαίνει ο Ιταλός», «Μας χωρίζει ο πόλεμος», είναι μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσε η μεγάλη τραγουδίστρια «της Νίκης». Η Σοφία Βέμπο, άλλωστε από τα μέσα του '30, είχε καταξιωθεί ως η πρώτη τραγουδίστρια του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού, ενώ ήταν η ερμηνεύτρια που η φωνή της έγινε ένα με τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, και μέχρι σήμερα είναι ταυτισμένη με τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών.

Αυτό ίσως που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, είναι πως το πασίγνωστο τραγούδι «Κορόιδο Μουσολίνι», δεν είναι ελληνικό, αλλά ιταλικό. Τους στίχους «πείραξε» αριστοτεχνικά ο στιχουργός του Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος πήρε ένα πολύ γνωστό ιταλικό τραγούδι, το «Reginella-campagnolla» και πάνω στη μουσική του (που είχε γράψει ο Eldo Di Lazzaro) προσάρμοσε ελληνικούς στίχους με σατιρικό για τους Ιταλούς μήνυμα.

Τραγούδια επίσης που προέρχονταν από την ίδια την παράδοση από άγνωστους όμως δημιουργούς είναι το πολύ γνωστό «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», οι «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», το «Ακορντεόν» και άλλα που αναφέρονται όλα στον πόλεμο του 40.

Και επειδή το τραγούδι του πολέμου διακρινόταν κυρίως στο ρεμπέτικο, χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά ρεμπέτικα της περιόδου 1940-1949, κυρίως αντιπολεμικά και ηρωικά, γραμμοφωνήθηκαν για να διασωθούν με αλληγορικούς - συμβολικούς στίχους κι όχι τους πραγματικούς, για να αποφύγουν τη λογοκρισία, ενώ κάποια κυκλοφόρησαν πολλά χρόνια αργότερα.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης είναι από τους πιο γνωστούς εκφραστές του ρεμπέτικου τραγουδιού στον πόλεμο, ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια όπως το «Μουσολίνι άλλαξε γνώμη», «Ο Αγύμναστος» αλλά και ο Σπύρος Περιστέρης που έγραφε με στίχους προσαρμοσμένους στο δοξασμένο ελληνοϊταλικό έπος («Γεια σας φανταράκια μας», «Το όνειρο του Μπενίτο» κ.α.), ο Απόστολος Χατζηχρήστος, ο Γιώργος Παπασιδέρης («Μέρα και νύχτα με το ντουφέκι», «Με δόξα να γυρίσετε» κ.α.), ο Στελλάκης Περπινιάδης («Άκου Ντούτσε μου τα νέα», «Δε με φοβίζει ο πόλεμος») ο Δημήτρης Γκόγκος ή αλλιώς Μπαγιαντέρας («Τους Κενταύρους δε φοβάμαι», καθώς Κενταύρους αποκαλούσαν τους στρατιώτες της 131ης μεραρχίας αρμάτων του ιταλικού στρατού) και πολλοί άλλοι των οποίων τα ονόματα δεν μπόρεσαν να διασωθούν εξαιτίας της λογοκρισίας των ρεμπέτικων τραγουδιών.

Τα δύσκολα εκείνα χρόνια, η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή αυτού του είδους τραγουδιών ήταν τόσο μεγάλη, που η τάση έφερνε τα περισσότερα πολεμικά τραγούδια να γράφονται πάνω σε ήδη γνωστές μελωδίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται στα 50 πλήρη σύνταξη -Οι 15 «κρυφές» διατάξεις

Πολλαπλά οφέλη για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών κρύβουν οι συνταξιοδοτικές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς ανοίγουν παράθυρο για έξοδο με πλήρη σύνταξη στα 50 και με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης.

Υπάρχουν τουλάχιστον 15 ειδικές και «κρυφές» διατάξεις που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι για να προλάβουν την έξοδο με τα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι διατάξεις είναι οι εξής:

ΔΕΚΟ-Τράπεζες

1. Μητέρες ασφαλισμένες από το 1983-1992. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη από τα 50, αρκεί να συμπληρώσουν 25 έτη ασφάλισης με ανήλικο ως το 2010. Επίσης, υπάρχει μια «κρυφή» διάταξη για έξοδο και με 18,3 έτη για τις μητέρες που είναι ασφαλισμένες σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς μπορούν να πάρουν μισή σύνταξη με διατάξεις ΙΚΑ, εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στα18,3 έτη ασφάλισης και όχι στην 25ετία. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση συνταξιοδοτούνται με τα όρια ηλικίας μητέρων που ισχύουν στο ΙΚΑ.

2. Οι ασφαλισμένες πριν από το 1983 στα Ταμεία της Εθνικής Τράπεζας, ΑΤΕ και ΟΤΕ βγαίνουν στη σύνταξη στα 50, αρκεί να είχαν ανήλικο παιδί όταν συμπλήρωσαν από 17,5 έως 22,5 έτη ασφάλισης μέχρι το 2012. Από το 2013 ως το 2017, ο χρόνος ασφάλισης αυξάνεται σταδιακά στα 25 έτη και το όριο ηλικίας για σύνταξη πάει στα 52.

3. Οι γυναίκες με ασφάλιση πριν από το 1983 στα Ταμεία της Τραπέζης της Ελλάδος, της ΔΕΗ, της πρώην Ιωνικής, της Alpha Bank και της πρώην ΕΤΒΑ βγαίνουν στη σύνταξη είτε στα 50 είτε στα 52 με ανήλικο παιδί, εφόσον συμπληρώσουν 20-25 έτη ασφάλισης ως το 2017.

4. Μητέρες με 3 παιδιά σε ΔΕΚΟ-τράπεζες (ασφαλισμένες μέχρι το 1992). Οσες έχουν 20ετία ως το 2010 βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς όλιο ηλικίας.

5. Γυναίκες που συμπληρώνουν το 55ο έτος για μειωμένη σύνταξη (ασφαλισμένες μέχρι το 1992). Μέχρι το 2012 κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι γυναίκες που συμπλήρωσαν το 55οέτος και 25ετία για μειωμένη σύνταξη.

Δημόσιο

6. Γυναίκες με σύνταξη στα 55. Οσες συμπληρώνουν τα 25 έτη ως το 2010,μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη από τα 55. Κέρδος με μικρότερη μείωση: Διατηρείται το παλιό καθεστώς και η περικοπή της σύνταξης είναι 4,5% αντί 6% για κάθε έτος που υπολείπεται από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που είναι το 60ο.

7. Δάσκαλοι και καθηγητές που διορίστηκαν μέχρι την 31/12/1982 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βγαίνουν στη σύνταξη από τα 55 εφόσον συμπληρώσουν τα 30 έτη υπηρεσίας οποτεδήποτε. Συνταξιοδοτούνται, όμως και με προϋποθέσεις που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους.

8. Ανδρες και γυναίκες που συμπληρώνουν 25ετία τα έτη 2011 και 2012 βγαίνουν στη σύνταξη με τις ίδιες προϋποθέσεις και μπορούν να αποχωρήσουν από τα 56 με μειωμένη σύνταξη.

9. Τρίτεκνοι γονείς με 20ετία το 2010 (ασφαλισμένοι μέχρι το 1992). Οι γυναίκες συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας, ενώ στους άνδρες η σύνταξη με 20ετία ως το 2010 ισχύει μόνο αν είναι χήροι ή διαζευγμένοι και έχουν την επιμέλεια των τριών παιδιών με δικαστική απόφαση. Κρυφή διάταξη με 23 έτη: Κατ' εξαίρεση οι τρίτεκνοι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 23 έτη ως το 2010 βγαίνουν στη σύνταξη από τα 55 χωρίς να είναι χήροι ή διαζευγμένοι.

10. Τρίτεκνοι γονείς με 20ετία το 2011-2012. Από το 2011, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με τρία παιδιά συνταξιοδοτούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και με όριο ηλικίας 52 κιαι 55 ετών, εφόσον έχουν 20ετία το 2011 και το 2012. Κατά τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να έχουν 21 και 23 έτη αντίστοιχα. Από το 2011, αναγνωρίζεται χρόνος ασφάλισης και πέραν της 20ετίας.

11. Μητέρες με ανήλικο παιδί και 25ετία ως το 2010. Βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 εφόσον έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με ανήλικο παιδί και συμπληρωμένα 25 έτη υπηρεσίας ως το 2010.

12. Γονείς (άνδρες-γυναίκες) με ανήλικο παιδί. Από το 2011, η έξοδος από το Δημόσιο με ανήλικο ισχύει και για τους δύο γονείς. Ετσι, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώσουν 25ετία το 2011 ή το 2012, κι έχουν ανήλικο παιδί, συνταξιοδοτούνται στα 52 και τα 55 αντίστοιχα με πλήρη σύνταξή.

13. Εξοδος και χωρίς όριο ηλικίας για μητέρες με πρόσληψη στο Δημόσιο πριν από το 1983. «Κλειδώνουν» τη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας είτε με 24,5 έτη είτε με 27,5 έτΠοιοι δικαιούνται στα 50 πλήρη σύνταξη -Οι 15 «κρυφές» διατάξεις [λίστα]η συνολικής υπηρεσίας, εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στη 15ετία και συμπλήρωσαν 17,5 έτη υπηρεσίας ως το 2010 ή μετά το 2011 αντίστοιχα. «Κρυφή» διάταξη και για πλήρη σύνταξη στα 50-55 μόνο με 17,5 έτη και ανήλικο: Οι γυναίκες αυτές μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και στα 50-55 πριν συμπληρώσουν τα 24,5 ή 27,5 έτη υπηρεσίας.

Γυναίκες υπάλληλοι σε ΝΠΔΔ

14. Με διατάξεις ΙΚΑ ή διατάξεις Δημοσίου μπορούν να πάρουν σύνταξη οι γυναίκες υπάλληλοι σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, όπως είναι τα ασφαλιστικά ταμεία,ο ΟΑΕΔ και άλλοι οργανισμοί. «Κρυφό» μπόνους στη διάταξη: Με την επιλογή των διατάξεων ΙΚΑ κερδίζουν μεγαλύτερη σύνταξη έως και 20% επειδή ο τρόπος υπολογισμού λαμβάνει υπόψη το σύνολο των αποδοχών τους.

15. Μητέρες με ανήλικο παιδί ασφαλισμένες στο Ταμείο Νομικών. Βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 εφόσον το 2010 συμπληρώσουν 21,5έτη ασφάλισης με ανήλικο παιδί.

.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εμπλοκή. Το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς διακόπτει τα μαθητικά δρομολόγια





Οι απαράδεκτες αποφάσεις και ενέργειες των αρμοδίων παραγόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και χρηστής διοίκησης, τινάζουν στον αέρα τη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, με άμεση συνέπεια να υποστούν αδικαιολόγητη ταλαιπωρία οι μαθητές και οι οικογένειές τους.


Έχουμε ήδη καταγγείλει, τις αλλεπάλληλες παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις και ενέργειες, οι οποίες δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα και διενεργούνται κατά παράβαση των καθηκόντων των «υπευθύνων», πιστεύοντας ότι θα αναλογιστούν τις βαρύτατες ευθύνες τους και θα τηρήσουν, έστω την ύστατη ώρα, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Η εταιρεία μας, ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στην ανάγκη εξυπηρέτησης των μαθητών και των οικογενειών τους, ανέλαβε την εκτέλεση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προσδοκώντας από τη νέα Περιφερειακή Αρχή τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών.
Όμως, με μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση, διαπιστώνουμε ότι οι σκανδαλώδεις, αυθαίρετες, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμες ενέργειες των «υπευθύνων», διαδέχονται η μία την άλλη, παραβιάζοντας κατά συρροή την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.
Κατόπιν τούτων, η εταιρεία μας είναι πλέον υποχρεωμένη, αφενός να διακόψει την εκτέλεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών από τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, αφετέρου, να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά της και να αναζητήσει την απόδοση ευθυνών σε βάρος όλων των αρμοδίων παραγόντων.

Εκ του
Διοικητικού Συμβουλίου
ΚΤΕΛ Επ. Λιβαδειάς Α.Ε.
 lamiastar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στις 18:30 η επετειακή εκδήλωση Δήμου Θηβαίων και Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξ/κων Θήβας

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας

ο “ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ”

σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940

που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

Ομιλητής με θέμα :

“28η Οκτωβρίου 1940- Επιτάφιος Αετών- Εθνικά Νοήματα”

ο Λουκάς Κυριάκου έφεδρος λοχαγός.



Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας “ΛΑΪΟΣ”





Ο Δήμαρχος Θηβαίων
   Σπυρίδων Νικολάου    

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων


       

& Εφέδρων Αξ/κων Θήβας
       
       

Δημήτριος Μπατσιούλας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί πάχυναν στην κρίση τα Ελληνόπουλα;




    Το μνημόνιο δεν έφερε μόνο ανεργία, φόρους και φτώχεια αλλά «γέννησε» και παχύσαρκα Ελληνόπουλα. Η φτώχεια που εξαπλώθηκε στις ελληνικές οικογένειες, οδήγησε στην κατανάλωση φτηνών τροφών πλούσιων σε θερμίδες...



Και για του λόγου του αληθές... έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανακήρυξε τα Ελληνόπουλα 6-9 χρόνων τα πιο υπέρβαρα, μεταξύ των συνομηλίκων τους από 16 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Πανελλήνια μελέτη που έγινε από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), σε 2.758 παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών, έδειξε ότι το ποσοστό παχυσαρκίας και σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, είναι το υψηλότερο στις ευρωπαϊκές χώρες όπου διεξήχθη η μελέτη.

Σύμφωνα με αποτελέσματα της μελέτης της ΕΙΕΠ, ο δείκτης μάζας σώματος αγοριών ηλικίας 7 ετών και ετήσιου προσδιοριζόμενου οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ευρώ ήταν 17,27 kg/m2, σαφώς χαμηλότερος.

Στα κορίτσια ηλικίας 7 ετών, ο δείκτης μάζας σώματος ήταν 17,83 kg/m2 και 16,75 kg/m2 για τα αντίστοιχα εισοδήματα. Η μελέτη, επίσης, κατέδειξε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας σε αγόρια ηλικίας 7 ετών ήταν 25,5% για ετήσιο προσδιοριζόμενο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ . Τα αντίστοιχα ποσοστά στα κορίτσια της ίδιας ηλικίας ήταν 26,4% για 30.000 ευρώ . Δηλαδή η παιδική παχυσαρκία έχει αυξημένη συχνότητα σε χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Οπως επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Καπάνταης, «το υψηλό ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας οφείλει να ενεργοποιήσει την πολιτεία, τους φορείς υγείας, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους όσοι μπορούν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς η υγεία των αυριανών ενηλίκων θα είναι πολύ επισφαλής, με όλες τις συνέπειες που προδικάζονται».

Στη σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση αναφέρθηκε και το μέλος του Δ.Σ. Γεώργιος Βαλσαμάκης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, λόγω της λήψης θερμιδογόνου φθηνής τροφής, φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους εφήβους και στους ενήλικες, με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία τους σε αυξημένο κίνδυνο


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα... σαν σήμερα




Στις 27 Οκτωβρίου 312 ο Μέγας Κωνσταντίνος υψώνει ως έμβλημά του τον σταυρό ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.



312 - Ο Μέγας Κωνσταντίνος υψώνει ως έμβλημά του τον σταυρό ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.

710 - Οι Σαρακηνοί εισβάλουν στη Σαρδηνία.

1275 - Ιδρύεται η πόλη του Άμστερνταμ.

1524 - Ιταλικοί πόλεμοι: Τα γαλλικά στρατεύματα πολιορκούν την Παβία.

1682 - Ιδρύεται η Φιλαδέλφεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1795 - ΗΠΑ και Ισπανία συνομολογούν τη Συνθήκη της Μαδρίτης (1795), όπου και καθορίζονται τα σύνορα στις ισπανικές αποικίες.

1806 - Γαλλικά στρατεύματα εισέρχονται στο Βερολίνο, μετά την ιστορική μάχη της Ιένας.

1904 - Ξεκινά τη λειτουργία του το υπόγειο Μετρό της Νέας Υόρκης το δίκτυο του οποίου θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο του κόσμου.

1912 - Α' Βαλκανικός πόλεμος: Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα καταλαμβάνουν την πόλη μετά την παράδοσή της.

1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το βρετανικό βαρύ θωρηκτό "Τολμηρός" (23.400 τόνοι), βυθίζεται ΒΔ. της Ιρλανδίας, σε γερμανικό θαλάσσιο ναρκοπέδιο.

1930 - Επικυρώνεται στο Λονδίνο η πρώτη Ναυτική Συνθήκη του Λονδίνου που τροποποιεί την Ναυτική Συνθήκη της Ουάσιγκτον και αφορά περιορισμό των ναυτικών εξοπλισμών.

1951 - Ελλάδα: Ο Νικόλαος Πλαστήρας (πρόεδρος του ΕΠΕΚ) αναλαμβάνει πρωθυπουργός.

1958 - Ο Ισκαντέρ Μίρζα, πρώτος Πρόεδρος του Πακιστάν, καθαιρείται από αναίμακτο πραξικόπημα του στρατηγού Αγιούμπ Χαν.

1961 - Η NASA εκτοξεύει τον πρώτο πύραυλο Κρόνο στην αποστολή Apollo 1.

1961 - Μαυριτανία και Μογγολία γίνονται μέλη του ΟΗΕ.

1971 - Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετονομάζεται Ζαΐρ.

1979 - Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες κερδίζουν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

1981 - Το σοβιετικό υποβρύχιο U 137 προσάραξε στην ανατολική ακτή της Σουηδίας.

1986 - Η βρετανική κυβέρνηση αναδιοργανώνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές θέτοντας σ΄ εφαρμογή το οικονομικό πρόγραμμα Μπιγκ-Μπανγκ.

1988 - Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν αποφασίζει την κατεδάφιση της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα, μετά τον εντοπισμό σοβιετικών συσκευών υποκλοπής - ακρόασης στην δομή του κτιρίου.

1991 - Το Τουρκμενιστάν ανεξαρτητοποιείται από τη Σοβιετική Ένωση.

1995 - Η Λετονία υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1995 - Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μπετίνο Κράξι καταδικάζεται ερήμην για διαφθορά.

1997 - Μεγάλη πτώση των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο λόγω φόβων μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης. Ο δείκτης Dow Jones πέφτει κατά 554,26 μονάδες φθάνοντας τις 7.161,15.

1999 - Ένοπλοι ανοίγουν πυρ στο αρμενικό Κοινοβούλιο, σκοτώνοντας τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και 6 άλλα μέλη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος θα γίνει εκατομμυριούχος; Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ -Πάνω από 9 εκατ. ευρώ θα κληρωθούν την Πέμπτη

Πάνω από εννέα εκατομμύρια ευρώ  θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση του Τζόκερ την προσεχή Πέμπτη, καθώς ούτε στην κλήρωση της Κυριακής βρέθηκε κάποιος που να έχει κάνει το... μαγικό συνδυασμό.

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:  5, 7, 13, 17, 37

ΤΖΟΚΕΡ: 2

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ    ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ       ΚΕΡΔΗ

       5+1              -       ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
        5               24       29.698,78
       4+1           204        2.500,00
        4            5.407           50,00
       3+1         7.397           50,00
        3          176.638            2,00
       2+1          69.874            2,00
       1+1         266.805            1,50



Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός -Βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες

Αστατος θα παραμείνει και τη Δευτέρα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα θυελλώδεις άνεμοι έως οκτώ μποφόρ αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια οπού είναι πιθανό πρόσκαιρα να εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 που Βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ