Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Λαϊκό, ρεμπέτικο, έντεχνο live στα Βάγια


  Κάθε  Σάββατο γλεντάμε στo TRIK με ζωντανή μουσική και σας ταξιδεύουμε σε νότες ελληνικές!


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Σας περιμένουμε σε ενα μουσικό ταξίδι
τηλ.22620 61561
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες ημερομηνίες διακοπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος




    Από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου θα διακοπεί το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα σε 21 περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια σύμφωνα με κοινή απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, αλλά και της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σοφίας Βούλτεψη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.


Όπως προκύπτει από την απόφαση:
-Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται να διακοπεί το σήμα στη Θεσσαλονίκη, στη...Χαλκιδική, Στη Λάρισα, στον Βόλο, στη Λαμία και στο Καρπενήσι.
-Στις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να διακοπεί το σήμα στη Δυτ.Μακεδονία στα Ιωάννινα, στην Θεσπρωτία, στην Κέρκυρα, στα Ακαρνανικά και στον Αίνο.
-Στις 29/12 αναμένεται να διακοπεί το σήμα στη Δυτική Κρήτη, στην Κεντρική Κρήτη, στην Ανατολική Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στην Σάμο και στον Καστελόριζο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στο Σχηματάρι για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (30-10-2014) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή (200) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές Αποφάσεις για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών

Συνελήφθη, χθες (30-10-2014) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα οκτώ (38) μηνών και συνολική χρηματική ποινή (3.600) ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο.
Το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στην 11η συνεδρίαση του την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 συζήτησε, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αυξημένη κίνηση βαρέου τύπου οχημάτων στην Π.Ε.Ο. και ειδικότερα στο τμήμα που διασχίζει την πόλη της Αλιάρτου (περίπου 2 χλμ. ανά κατεύθυνση).
Το πρόβλημα έχει αφετηρία στην ληστρική αύξηση των διοδίων της Νέας Εθνικής Οδού, η οποία έγινε με χρήματα του Ελληνικού Λαού, ακριβώς για να αντιμετωπίσει αυτή την βαριά κίνηση και να κάνει πιο ασφαλείς τις μεταφορές.
Λαμβάνοντας υπόψη μας :
•    Το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι κατασκευασμένος για τέτοια φορτία και δεν τα αντέχει.
•    Το τμήμα που διέρχεται από τον οικιστικό ιστό είναι ευθύνη του Δήμου να το συντηρήσει χωρίς όμως να έχουν μεταβιβαστεί και οι αντίστοιχοι πόροι.
•    Ειδικά για την πόλη της Αλιάρτου την έλλειψη παράλληλου ή περιφερειακού  δρόμου
•    Την  παντελή έλλειψη αστυνόμευσης
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για:
•    Την αφόρητη κατάσταση,(θόρυβο, ρύπανση) που επικρατεί  στο κέντρο της πόλης, δεδομένου ότι η Π.Ε.Ο. είναι εσωτερικός δρόμος
•    Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην ομαλή κυκλοφορία και εξυπηρέτηση των κατοίκων εντός της πόλης
•    Τις συνθήκες ατυχημάτων που δημιουργούνται λόγω αυξημένης ταχύτητας, και επικίνδυνου φορτίου
•    Και κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ανυπεράσπιστων πεζών, ηλικιωμένων και των 700 περίπου, μαθητών που κινούνται από και προς τα σχολεία τους.
Επειδή υποχρέωσή μας είναι να αναδείξουμε το Θέμα και να αναζητήσουμε λύση
Αποφασίζουμε oμόφωνα:
1.    Την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος και την αποστολή του σε κάθε αρμόδιο, με το οποίο καταδικάζει την εισπρακτική πολιτική των διοδίων που είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος.
2.    Τον συντονισμό των ενεργειών, με άλλους θιγόμενους Δήμους και την από κοινού Δράση.
3.    Την διοργάνωση λαϊκής συνέλευσης την Τετάρτη 5-11-2014 για τον προγραμματισμό περαιτέρω κινητοποιήσεων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων σε τροχαία στην ΕΕ

Με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στα τροχαία ατυχήματα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σε ανακοίνωση της Allianz Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μια νέα μελέτη του Κέντρου Τεχνολογίας της Allianz (Allianz Zentrum für Technik, ή AZT) δείχνει ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους νέους, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής ευημερίας της κάθε χώρας.

Ένα συγκλονιστικό 31% επί του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 400.000 ζωές που χάνονται ετησίως, ένας αριθμός που υπερβαίνει τους θανάτους των νέων που προκαλούνται από ασθένειες, χρήση ναρκωτικών, αυτοκτονία, βία ή γεγονότα που σχετίζονται με πόλεμο.

Το αν ένας θάνατος νέου από τροχαίο συμβαίνει σε χώρα χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού εισοδήματος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Σύμφωνα με το ΑΖΤ, τα ποσοστά θανάτου των νέων από τροχαίο ατύχημα, εμφανίζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις αγγίζοντας το 31,5% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, 32,0% σε χώρες μεσαίου εισοδήματος και το 28,5% σε χώρες υψηλού εισοδήματος.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων και περισσότερα από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται, καθιστώντας την οδική ασφάλεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα. Ανά 100.000 κατοίκους, 18 χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα. Αυτό τοποθετεί τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα στην 9η θέση στη λίστα των κορυφαίων αιτιών θανάτου, σύμφωνα με την τελευταία Παγκόσμια Έκθεση για την Οδική Ασφάλεια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Οι πρόσφατες εξελίξεις, όμως, δείχνουν πως θα γίνει η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως μέχρι το 2030, αν δεν ληφθούν κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα κατά των τροχαίων ατυχημάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Σύνοδος: Χωρίς μνημόσυνο και νεκρώσιμο ακολουθία όσοι επιλέγουν αποτέφρωση



Η Εκκλησία δεν θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος και γνωστοποίησε με εγκύκλιο που έστειλε στις ιερές μητροπόλεις.

Η Σύνοδος προσθέτει ωστόσο στην εγκύκλιό της ότι «παρά ταύτα επαφίεται στην ποιμαντική σύνεση και τη διακριτική ευχέρεια του οικείου μητροπολίτου η τέλεση απλώς τρισαγίου».

Στην ίδια εγκύκλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σύνοδος τονίζει πως «Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος». Και προσθέτει ότι «η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους».

Ακόμη, η Σύνοδος αναφέρει πως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε, θεολογική, κανονική, ανθρωπολογική εκτροπή «απαραίτητος είναι ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων και η διακρίβωση της οικείας βουλήσεως του κεκοιμημένου και όχι η βούληση ή η δήλωση των οικείων του».

Η ΔΙΣ επισημαίνει ότι με τα άρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 «ο νομοθετης δεν λαμβάνει υπ΄όψιν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του νεκρού». Εάν ο θανών, λέει, δεν είχε εκφραστεί εν ζωή περί της μετα θάνατον επιθυμίας ταφής ή αποτρεφρώσεως του σώματός του, «η αποτέφρωση δύναται να λάβει χώρα με μόνη τη δήλωση του/της συζύγου ή "συντρόφου", μετά του/της οποίου έχει συνάψει σύμφωνο "συμβίωσης" ή τη δήλωση των συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού». Το παραπάνω η Σύνοδος το χαρακτηρίζει «καταστρατήγηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων τουκεκοιμημένου μέλους της Εκκλησίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ-Tρομερό τέρας η ΑΕΠΙ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  δια του Προέδρου της  Κου  Χαρατσή  Χρήστου  συμμετείχε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με θέμα :

« ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Η  ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ               ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ».

Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη – καταχρηστική- ληστρική συμπεριφορά της ΑΕΠΙ.
Δυστυχώς η Ελληνική  Πολιτεία φαντάζει αδύνατη μπροστά της……..
Αγνοεί  αποφάσεις όπως:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
«Καταχράστηκε το μονοπώλειο της αγοράς»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ :
«Συστάσεις για μείωση αμειβολογίων – δημοσίευση ρεπερτορίου » 

Αποχωρεί από την  ¨ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ¨  του Υπουργείου Πολιτισμού  ύστερα από ευρωπαϊκή οδηγία όταν νιώθει ότι χάνει το παιχνίδι και για να μην εκδοθεί   απόφαση ως δια μαγείας αλλάζει ο Υπουργός…. 

Προς τιμήν του  ο Κος  Παναγιωτόπουλος ήταν ο μόνος που τους κάθισε όλους σε ένα τραπέζι και έφθασε στο 95%.

Ο νέος   Υπουργός  πέρα  βρέχει……..


Ο  Πρόεδρος  της  ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  Κος  ΧΑΡΑΤΣΗΣ  τόνισε μεταξύ άλλων: 

¨ Όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι  ελπίζουμε και περιμένουμε την απόφαση της  Εθνικής  Επιτροπής  Διαλόγου  του  Υπουργείου  Πολιτισμού ,η οποία θα καθορίζει ποιος δικαιούται να εισπράττει – σε ποιό ποσοστό – κάθε πότε και με ποιο τρόπο.

Δυστυχώς η ΑΕΠΙ  που εμείς αναθρέψαμε μεγάλωσε τόσο που έγινε ένα τρομερό τέρας που καταβροχθίζει  αυτούς που την συντηρούνε.

-Κάνει πάρτυ με τα δικά μας λεφτά 
-Μοιράζει  35 εκατομμύρια το χρόνο κέρδη
-Δίνει αμοιβές  δικηγόρων  2 εκατομμύρια το χρόνο
-ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΑΝΤΕΣ ¨


                 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   
 
   ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ           
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεσημασμένοι οι οι δύο διαρρήκτες που "άνοιγαν" φορτηγά στις Πλαταιές



Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο Έλληνες, ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, από 40χρονο, ότι άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, το οποίο είχε σταθμεύσει σε αυλή αποθήκης που διατηρεί σε αγροτική περιοχή των Πλαταιών Βοιωτίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκε αρχικά εγκαταλελειμμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλησίον της περιοχής όπου έλαβε χώρα η απόπειρα κλοπής και το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε στον 60χρονο. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν επίσης στην ανωτέρω αγροτική περιοχή και προσήχθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή τους στην καταγγελθείσα απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τρεις μπαταρίες φορτηγών αυτοκινήτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η προέλευση τους καθώς και

πλήθος διαρρηκτικών και λοιπών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, πένσες, κάβουρας, γρύλοι, φανοί, ζεύγη γαντιών κ.α.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Γίνεται μνεία ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ' επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Κασνεσίου Βαγίων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η                  
Ο Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΝΕΣΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ
σας προσκαλεί
την Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 στο καφενείο ΜΕΡΚΟΥΡΗ
για την ενίσχυση του Ιερού Ναού μας.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Τιμή εισόδου: 3,00 € (τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 72χρονος στο Δήλεσι για λαθραίο καπνό

Συνελήφθη ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.630- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, χθες (30-10-2014) το πρωί στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 72χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 72χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Ευβοίας, βρέθηκαν εντός ειδικής κρύπτης και κατασχέθηκαν, δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.630) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ



Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) προβλέπεται η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:
1.    των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
2.    των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
3.    των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
4.    των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
5.    των ενώσεων και συλλόγων γονέων
6.    των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
7.    των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
8.    άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
9.    εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
10.    δημότες

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.
Παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως μέλη στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όπως δηλώσουν εγγράφως την επιθυμία τους, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου Λεβαδέων μέχρι τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014. Για πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κα Παναγιώτα Τσάντα, τηλ. 22613-50802
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (3/11/14)


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο

Μαθησιακές Δυσκολίες;

Η απάντηση: ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να τεθεί το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών στη σωστή παιδαγωγική διάσταση, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση του, και την έμφαση στο ότι: σχεδόν για κάθε παιδί που παρατηρούνται αδυναμίες/μειονεξίες, υπάρχουν και προτερήματα, όπου σ’ αυτά τα προτερήματα ο εκπαιδευτικός κι ο γονιός θα πατήσει, θα στηριχθεί για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες.

Ένας διαφορετικός τρόπος, μια άλλη αντίληψη, που θα συνεισφέρει σε γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να προσεγγίζουν το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών με δημιουργικότητα.

Η ανάδειξη-προσέγγιση του θέματος και η συντονισμένη συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού εκπαιδευτικοί και γονείς, θα γίνει από τον Μαθηματικό-Ειδικό Παιδαγωγό κ. Γιάννη Νικολόπουλο*.

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μμ.

Στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

---------------

*Ο Γιάννης Νικολόπουλος είναι Μαθηματικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας και μέλος της Ερευνητικής ομάδας του ΕΚΠΑ "Μαθηματικά, πέρα από τους... κανόνες"

"…για ένα φυσιολογικό παιδί που προσπαθεί και δεν καταλαβαίνει, δεν ευθύνεται το παιδί αλλά ο/η εκπαιδευτικός που δεν βρήκε τον τρόπο/μέθοδο για να περάσει, να μεταδώσει το θέμα στο παιδί. Αυτό είναι το πνεύμα της Σύγχρονης Παιδαγωγικής."
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορχομενός: Ρομά ξυλοφόρτωσαν Πακιστανό για 230 ευρώ!

 Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος αλλοδαπού στον Ορχομενό Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ληστεία που διαπράχθηκε χθες (30-10-2014) το μεσημέρι, από δύο δράστες, σε βάρος 32χρονου υπηκόου Πακιστάν, στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 23 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του Ορχομενού.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι, οι δύο δράστες επιτέθηκαν στον 32χρονο και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός του, με γροθιές και λακτίσματα, αλλά και με σιδερολοστό που κρατούσε ένας εξ αυτών, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ.

Ο 32χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αστυνομικοί του οποίου μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, εντόπισαν χθες το απόγευμα και προσήγαγαν τους δύο δράστες.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.





Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα οι συντάξεις του ΟΓΑ



Tη Δευτέρα θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου σε 694.528 δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 310.878.911,14 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Χρυσοχοίδη σε Μπασιάκο για τα EΛΤΑ Οινοφύτων

Απάντηση Χρυσοχοίδη και Διοίκησης ΕΛΤΑ σε Μπασιάκο για την ομαλή λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Οινοφύτων σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τανάγρας.

«Απαντώντας στο υπ΄αριθμ. Β-1624/29-09-2014 έγγραφό σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε αντίγραφο της  υπ΄αριθμ.  2872/23-09-14 Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον  Βουλευτή   κ. Ευάγγελο  Μπασιάκο,  σας πληροφορούμε τα εξής:
 Η Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.
Ο ΕΛΤΑ, ο οποίος λειτουργεί σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αναπτύσσει και υποστηρίζει το Ταχυδρομικό Δίκτυο με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ειδικότερα, ο ΕΛΤΑ παρακολουθεί πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογεί τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζει και επανασχεδιάζει τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς κλπ, στοχεύοντας  πάντα στη βέλτιστη Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Οινοφύτων του Ν. Βοιωτίας, το οποίο λειτουργεί στον ίδιο χώρο, ως Θυρίδα Συναλλαγής υπαγόμενη στο Κατάστημα Σχηματαρίου, το ίδιο ωράριο συναλλαγής 07.30-14.30,  καθημερινά.
Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων των Οινοφύτων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του έργου της διανομής ταχυδρομικών αντικειμένων, θα συνεχίσει να παρέχεται όπως και μέχρι σήμερα, χωρίς να μειωθεί το επίπεδο των παρεχομένων ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι, πρωταρχικός στόχος του ΕΛΤΑ, ως Φορέα Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, είναι να διασφαλίζει πάντοτε την ποιοτική ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε όλους τους κατοίκους της  περιοχής.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει για τα παιδιά του Δημοτικού -Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η βαριά τσάντα των μικρών μαθητών του Δημοτικού σχολείου φαίνεται πως με το νέο πλαίσιο που επίκειται να περάσει το υπουργείο Παιδείας, θα ελαφρύνει σημαντικά.

Και τούτο διότι στόχος των αλλαγών είναι να μειωθούν τα αντικείμενα που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία, αλλά και να μειωθεί η ύλη στα βασικά μαθήματα, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα «μελέτης» των μαθητών στο σχολείο ώστε να έχουν προετοιμαστεί σωστά όταν έχουν πλέον επιστρέψει στο σπίτι και να μην έχουν επιπλέον φόρτο εργασίας.

Όπως αναφέρει και το Vima.gr, με θέμα τις αλλαγές στο δημοτικό συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας υπό την προεδρία του πρώην πρύτανη, καθηγητή πανεπιστημίου κ. Σωκράτη Κάτσικα.

Στη συνεδρίαση όλες οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας (δάσκαλοι, καθηγητές, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις αλλαγές που θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που επίσης θα συζητηθεί στο ΕΣΥΠ.

Η μελέτη στο σχολείο

Ένας από τους προβληματισμούς του υπουργείου, αλλά και της διδασκαλικής κοινότητας έχει να κάνει με την μελέτη στο σχολείο. Ήτοι: πώς το σχολείο θα προετοιμάζει τον μαθητή με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να μελετάει με τις ώρες στο σπίτι.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται ότι θα προταθεί μια μορφή «μελέτης» στα δημοτικά σχολεία που θα γίνεται στη διάρκεια του διδακτικού χρόνου και όχι ως εξωσχολική δραστηριότητα.

Οπως λένε πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο «Βήμα», αν ενταχθεί κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων των σχολείων, δεν έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει καθώς οι μαθητές θα είναι κουρασμένοι από την ημέρα τους στο σχολείο.

Παράλληλα με τη μείωση της ύλης που σχεδιάζεται στα δημοτικά θα αυξηθούν οι εξωσχολικές δραστηριότητες έτσι ώστε τα παιδιά να παραμένουν με ευχαρίστηση στα σχολεία τους και να χαλαρώνουν μετά την ολοκλήρωση των μαθησιακών υποχρεώσεών τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσής του, όπου και θα κατατεθούν οι προτάσεις του υπουργείου για τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα των δημοτικών.

Στη συνέχεια θα γίνει διάλογος και με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας ώστε έως το τέλος του χρόνου να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και τον Ιανουάριο του 2015 να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το σχετικό σχέδιο νόμου.

Μειώνονται τα διδασκόμενα αντικείμενα

Τα μαθήματα που διδάσκονται στο δημοτικό δεν αναμένεται να μειωθούν αλλά αναμένεται να μειωθούν τα διδασκόμενα αντικείμενα, τα οποία σήμερα είναι 17.
Πάντως, εκπαιδευτικοί αλλά και επιστημονικές ενώσεις έχουν ζητήσει στο παρελθόν αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Γεωγραφίας στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Και ειδικά σε συγκεκριμένα διδακτικά κεφάλαια τα οποία κρίνονται δυσνόητα ή επουσιώδη και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναλαμβάνονται σε διάφορες τάξεις. Επίσης στόχος είναι ο συγχρονισμός της ύλης συναφών μαθημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαφιόζικη εκτέλεση άνδρα στην Ομόνοια



Άγνωστοι που επέβαιναν σε όχημα, πιθανότατα τζιπ, περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα, πυροβόλησαν εν κινήσει εναντίον ενός άνδρα που βρισκόταν σε καφέ-μπαρ στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει νεκρός, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και μια γυναίκα, πιθανότατα σοβαρά.

Το κατάστημα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες σε όλη την περιοχή, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η αιτία της δολοφονικής επίθεσης ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα εκδίδονται οι άδειες χρήσης νερού



Τις διατάξεις βάσει των οποίων θα γίνεται η έκδοση των αδειών χρήσης νερού για πότισμα αλλά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθορίζει σχετική ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Η ΚΥΑ μεταξύ άλλων προβλέπει πως για τον καθορισμό της χορηγούμενης ποσότητας ύδατος η αδειοδοτούσα αρχή θα λαμβάνει πλέον υπόψη τη χρήση των τελευταίων 5 ετών, όπως αυτή αναγράφεται στις σχετικές δηλώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ για αγροτικές χρήσεις που δεν είναι καταγεγραμμένες στον ΟΣΔΕ, η αδειοδοτούσα αρχή λαμβάνει υπόψη την αγροτική χρήση σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου παραγωγού.
Ολόκληρη η ΚΥΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η Λευκή Νύχτα στη Λιβαδειά




Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας και ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό event.

Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους από της πέντε το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα για να κάνετε τις αγορές σας, ενώ τα παιδιά θα έχουν ατέλειωτη διασκέδαση στα φουσκωτά παιχνίδια παρέα με κλόουν, ξυλοπόδαρους και αγαπημένους παιδικούς ήρωες!

Πίστα αναρρίχησης, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από σχολές χορού και ο ΑΠΟΛΛΩΝ θα κάνει τη Λεωφόρο Αθηνών ένα πρωτότυπο γήπεδο μπάσκετ.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Όλγα Λαφαζάνη ενώ οι Κings θα δώσουν ρυθμό στη βραδιά με ένα ξεχωριστό live στην κεντρική πλατεία της πόλης, ξεσηκώνοντας το κοινό με τις επιτυχίες τους!

Θα γίνει μια μεγάλη κλήρωση με δώρο τέσσερα μοναδικά ταξίδια για όλους εσάς που θα πάρετε λαχνούς από τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Τη βραδιά θα κλείσει ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ ενώ το party θα συνεχιστεί στα μπαρ της πόλης!

Σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

17:00 – 20:00

•Ατέλειωτη διασκέδαση για τα παιδιά στα φουσκωτά παιχνίδια εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

•Μεγάλη τσουλήθρα στο «Δάσος του Μόγλη»

•Χοροπηδητό και μικρή τσουλήθρα στο «Τρενάκι» και στο «Καστράκι»

•Χοροπηδητό στο τραμπολίνο

•Ο ξυλοπόδαρος ΠΑΦ ΠΟΥΦ θα σκορπίσει κέφι και χαρά. Μαζί μας ο Ελεφαντούλης Ντούλης αλλά και η Πίπι Κλόουν, που θα μοιράζει κέφι και πολύχρωμα μπαλόνια

•Face Painting σε διάφορα σημεία της πόλης από τις σχολές « Art House» και «Εικαστικό Εργαστήρι»

•3on3 στο Ζάππειο με τέσσερις μπασκέτες από τον Α.Σ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ( ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός)

•Η πίστα αναρρίχησης στο «BUZZIN STORE» θα σας περιμένει

•Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη Σχολή «Burn The Floor»

20:00 – 22:00

•Παρουσίαση της εκδήλωσης από την Όλγα Λαφαζάνη

•Live από τους KINGS

22:00

Μεγάλη κλήρωση για τέσσερα ταξίδια

22:30 – 00:00

Τη βραδιά θα κλείσει ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπτώσεις από αύριο - Ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή

Τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 20:00 - Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens» στις 10:30, προκειμένου να διαδηλώσει κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας
Ξεκινά αύριο το δεκαήμερο εκπτώσεων, που θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, καθώς η ερχόμενη θα είναι η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Έτσι, τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Και αυτή φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για το εμπόριο, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά».

Η Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens» στις 10:30, προκειμένου να διαδηλώσει κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας.

Στρέφεται μάλιστα κατά του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ που κατέθεσαν νομική παρέμβαση στο ΣτΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που αναστέλλει την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε εννέα περιοχές της χώρας..

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου παντελώς άσχετοι με έναν κλάδο εργοδότες, να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αρμόδιες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις, και να παρεμβαίνουν υπέρ της κυβέρνησης με τέτοιο απροσχημάτιστο τρόπο στα δικαστήρια, ώστε να διασφαλίσουν τη γενίκευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».


Διαβάστε Περισσότερα »

Καρέ καρέ η μοιραία πορεία του 13χρονου που σκοτώθηκε κάνοντας παρκούρ σε ταράτσες πολυκατοικιών

Σοκ προκάλεσε η είδηση του τραγικού θανάτου ενός 13χρονου αγοριού το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη ενώ έκανε παρκούρ και στην προσπάθειά του να περάσει από τον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας σε μια άλλη.

Ο 13χρονος, όπως σημειώνει το seleo.gr, δεν ήταν μόνος του. Ηταν μια ολόκληρη παρέα παιδιών που ανέβηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας της οδού Μητροπόλεως και πηδώντας από κτίριο σε κτίριο βρέθηκαν στην ταράτσα της οικοδομής στην Αγίας Σοφίας 5. Από την τελευταία, και από λάθος χειρισμό, ο 13χρονος μαθητής βρέθηκε στο κενό, έπεσε σε φωτογωγό, το τζάμι έσπασε και βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Δείτε εδώ την μοιραία πορεία του τραγικού εφήβου καθώς και δηλώσεις από τον επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης που έσπευσε στο σημείο:


Διαβάστε Περισσότερα »

Το κτίριο της Μεραρχίας Υποστηρίξεως παραδίδεται στην Περιφέρεια Στερεάς



Άνοιξε ο δρόμος για την παραχώρηση του κτηρίου της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να στεγαστεί το νέο διοικητήριο της έδρας της, έπειτα από την υπογραφή, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, της θετικής συμβουλευτικής γνώμης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Έτσι η διαδικασία παραχώρησης του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται πως η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, καθώς ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του είχε δρομολογήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με επιστολή του προς τον κ. Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς η απόκτηση του διοικητηρίου είναι απαραίτητη για την ορθότερη λειτουργία της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα επιλύσει το μεγάλο ζήτημα της στέγασης όλων των υπηρεσιών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μισθωμένα κτήρια.

Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί τόσο η μείωση του λειτουργικού κόστους, η οποία θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ ετησίως, όσο και η αποτελεσματικότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος και σήμερα ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Παρασκευή, ενώ, ο καιρός θα παραμείνει ιδιαίτερα βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωη

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ηπειρο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά στα βόρεια αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 7 εκατομμυρίων της πολυεθνικής Unilever, έσβησε το διοικητικό εφετείο Αθηνών!




    Στη διαγραφή προστίμου επτά εκατομμυρίων ευρώ από τον πολυεθνικό κολοσσό Unilever που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβίαση κανόνων του ανταγωνισμού, εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας..



Πρόκειται για την... υπ΄αριθμόν 3807/2014 απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η εταιρία μετά την επιβολή του προστίμου που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ΄αριθμόν 441/V/2009 απόφασή του.
Το πρόστιμο αφορούσε τις ενέργειες της εταιρείας κατά τα έτη 2000-2002 όταν σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε συνάψει συμφωνίες με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Κυψέλη Α.Ε., Ατλάντικ ΑΕ, Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος, Ορα, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, MAKRO C&C, Βερόπουλος, Μασούτης ΑΕ) και με «παράνομες ρήτρες απαγόρευαν το παράλληλο εμπόριο στα απορρυπαντικά». Απέκλειαν δηλαδή άλλες εταιρείες.

Στη συνέχεια ο πολυεθνικός κολοσσός προσέφυγε στην δοιηκητική δικαιοσύνη και κατάφερε να διαγράψει το πρόστιμο, αφού το δικαστήριο αναγνώρισε περίπου... ελαφρυντικά!
Όπως αναφέρει δηλαδή η απόφαση η εταιρεία δεν εφάρμοσε τις παράνομες ρήτρες σε όλες τις συμβάσεις, την επίμαχη παράνομη ρήτρα την αφαίρεσε οικειοθελώς, και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.
Επιπλέον στην απόφαση σημειώνεται ότι παρήλθε πολύς καιρός μέχρι να διαπιστωθεί η παράβαση!

Χαρακτηριστικό πάντως είναι τι έγραφε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη δική της απόφαση:
"Η απαγόρευση των παράλληλων εισαγωγών εντάσσεται στις λεγόμενες per se παραβάσεις του κοινοτικού δικαίου του ανταγωνισμού και θεωρείται -μαζί με τα καρτέλ- η πιο επαχθής αντιανταγωνιστική πρακτική από πλευράς κοινοτικού δικαίου".
Είσης η Επιτροπή υπογράμμιζε ότι "επειδή η πρακτική της απαγόρευσης των παράλληλων εισαγωγών θεωρείται ότι εδραιώνει ουσιαστικά μία γεωγραφική κατανομή της κοινοτικής αγοράς, αντιμετωπίζεται αυστηρά τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την κοινοτική νομολογία".


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ