Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση σε Μπασιάκο και Σταθά για ζημιές κρεμμυδιών στη Βοιωτία

«Ζημιές από βροχόπτωση στην Π.Ε. Βοιωτίας»               



Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Σταθάς και Ε. Μπασιάκος και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου 2014 στην Π.Ε. Βοιωτίας και συγκεκριμένα στις 8/9 και 16/9 υποβλήθηκαν 22 δηλώσεις ζημιάς που αφορούν 355 στρέμματα ξηρών κρεμμυδιών. Επίσης σημειώνεται ότι, στις 7 Οκτωβρίου  έγινε  και δεύτερη αναγγελία ζημιάς η οποία είναι σε εξέλιξη.
Για τις ζημιές αυτές διενεργούνται εκτιμήσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ







Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς για την αυτοκτονία του Σχολικού φύλακα


Θλίψη και οργή είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στον κόσμο της εργασίας , για ένα ακόμη θύμα της ανθρωποκτόνας αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων , που εφαρμόζει πιστά , κυνικά και αδίστακτα η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ .

Ο συνάδελφος σχολικός φύλακας που αυτοκτόνησε στην Πάτρα ήταν το πιο πρόσφατο θύμα ενός καταλόγου συναδέλφων μας που , δυστυχώς , συνεχώς μεγαλώνει.

Κι όμως , η μνημονιακή συγκυβέρνησης , ο ηθικός αυτουργός για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στη χώρα μας , συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια απάνθρωπη , αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική , ετοιμάζοντας και νέες απολύσεις , καταργήσεις υπηρεσιών προκειμένου να δοθούν βορρά στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στους μεγαλοεργολάβους , στερώντας το δικαίωμα στην εργασία , το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Φτάνει πια! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς δηλώνει ότι θα είναι πάντα παρών στους αγώνες των εργαζομένων , με αγωνιστική διάθεση  , στην καθημερινή και οργανωμένη πάλη για να ανατραπούν οι απάνθρωποι σχεδιασμοί συγκυβέρνησης και τρόικας και καλεί όλα τα τμήματα της κοινωνίας που πιστεύουν σε αυτή την αναγκαιότητα , να συστρατευτούν μαζί του.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ



                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ





        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ







     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά Ελλάδα: Πρέπει να κάνουν απογραφή οι κτηνοτρόφοι

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Ο κάτοχος εκτροφής αιγοπροβάτων, ακόμα και με μηδενικό αριθμό ζώων, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει όλα τα αιγοπρόβατα που υπάρχουν στην εκτροφή του και να καταχωρήσει το αποτέλεσμα της απογραφής στο   ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ, συμπληρώνοντας με ευθύνη του τα αντίστοιχα πεδία.
Στη συνέχεια εντός 30 ημερών και όχι πέραν της 15ης Δεκεμβρίου οι κτηνοτρόφοι έχοντας μαζί τους τα σχετικά έγγραφα της εκτροφής (άδειες διακίνησης ζώων, εγκεκριμένες παραγγελίες μέσων σήμανσης, φαρμακευτικό μητρώο κ.λ.π.) πρέπει να προσκομίσουν το ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ στα Τμήματα Κτηνιατρικής ή στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής στην οποία υπάγονται για την θεώρησή του και την καταχώρηση της απογραφής στην Ηλεκτρονική Βάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παράλειψη διενέργειας ή κοινοποίησης απογραφής, αδικαιολόγητη μεταβολή (αύξηση ή μείωση ) του ζωικού κεφαλαίου και ελλείψεις στην συμπλήρωση του μητρώου, αποτελούν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο και επιβολή διοικητικών μέτρων (περιορισμούς, πρόστιμα κ.λ.π.) και περικοπές αποζημιώσεων από την αρμόδια αρχή πληρωμής (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στις προαναφερόμενες ενέργειες.,
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα



Στην παροχή διευκρινίσεων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων προέβη ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίδης, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) σε όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση Α21 μέχρι 18/11/2014 θα πραγματοποιηθεί μαζί με την πληρωμή του δ΄ τριμήνου στις 18/12/2014.

Παράλληλα, ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι:

- οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το α΄ τρίμηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το έτος 2014, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν
- οι πολίτες πρέπει να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει, και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις να προχωρούν άμεσα σε διόρθωση - τροποποίηση του Α21, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους
- οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχάριστα νέα για το Δημοτικό Σχολείο του Δηλεσίου




Για αρκετά χρόνια υπήρχε μια βασική εκκρεμότητα όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο του Δηλεσίου . Δεν είχε πάρει έγκριση η γεωλογική μελέτη του οικοπέδου και θα έμενε στο χρονοντούλαπο για αρκετά ακόμα χρόνια καθώς στο υπουργείο εκκρεμούν αρκετές χιλιάδες παρόμοιες αιτήσεις για έγκριση σχολικών μονάδων .

Χάρη στην άμεση παρέμβαση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερώνυμου Β ' και στην γνωστή σε όλους μας ευαισθησία του όσον αφορά τα παιδιά , την μάθηση και την περιοχή μας το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε και άνοιξε ο δρόμος για την αποπεράτωση του έργου .

Μακαριότατε , ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Περγάλιας Βασίλειος οι αντιδήμαρχοι οι δημοτικοί σύμβουλοι οι γονείς και ιδιαιτέρως τα παιδιά του Δηλεσίου σας ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και συμπαράσταση σας στο τόσο επείγον θέμα για την περιοχή μας .

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον κύριο Tσούρα Βασίλειο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου και τον κύριο Ράπτη Σταμάτη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή του θέματος .

Δήμαρχος Τανάγρας

Βασίλειος Περγάλιας
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαική συνέλευση στην Αλίαρτο για τα φορτηγά


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την  Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μμ, 
θα γίνει ανοικτή λαϊκή συνέλευση, στο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου (κεντρική πλατεία), με θέμα:
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΟΔΟΥ ΜΕ ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΑ

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέλθουν

Εκ του Δήμου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.ΘΗΒΑΣ


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας, με πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών ανακοινώνει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταναλωτών σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης θα μπορεί να φτάσει τις σαράντα (40) ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από σαράντα ευρώ (40€). Οι οφειλές θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί και εκδοθεί έως και 30/9/2014. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής παρέχεται απαλλαγή (100%) των προσαυξήσεων.
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 14/11/2014.
Όσοι είναι ήδη σε διακανονισμό έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτημα για να υπαχθούν στις νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις για το ανεξόφλητο υπόλοιπό τους.
Πληροφορίες στο Τμήμα Καταναλωτών, τηλ. 2262022547.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014 οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα, με αίτησή τους να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα των Δήμων.
Ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από είκοσι τέσσερις (24) έως εκατό (100) ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο θα απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.
Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές βεβαιώθηκαν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2014. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οφειλές (πριν την 01-01-2010).
Ανάλογη ρύθμιση θα ισχύσει και για τις οφειλές των πολιτών προς τις Δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), με αίτησή τους έως τις 14-11-2014.
Για περισσότερες πληροφορίες στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Τανάγρας.


                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                               ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Η ρύθμιση προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα
Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που υπολογίζονται σε περίπου 27 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ.



Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα. Το κυρίως τμήμα του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά στην τράπεζα και το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο μέλλον, τοκιζόμενο ή όχι, τουλάχιστον μία δεκαετία ή δεκαπενταετία και θα επαναξιολογείται τότε κατόπιν αναδιαπραγμάτευσης με βάση την αξία του ακινήτου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο υπουργός είπε ότι ήδη έχει ενημερωθεί η τρόικα και υπάρχει συζήτηση με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες η μία εκ των οποίων φαίνεται να συμφωνεί. Υπογράμμισε δε, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δεδομένη.

Δείτε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Το ν/σ για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια οι ρυθμίσεις όπως είπε ο κ. Δένδιας αφορούν 180.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων ο συντριπτικός όγκος που ωφελούνται είναι μικρές (περίπου 165.000) και περίπου 900 είναι οι πολύ μεγάλες και μεταξύ αυτών είναι και αγροτικές επιχειρήσεις. Όλες όμως, όπως σημείωσε ο υπουργός, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και διασώζονται τουλάχιστον 350.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, με μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την είσπραξη μελλοντικών φόρων αλλά και την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών.

Σχετικά με την έγκριση του νομοθετήματος από την τρόικα, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ήδη μία ρητή γραμμένη, επί της αρχής, κατανόηση με την τρόικα και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ σχολίασε ότι «βρίσκεται σε σύγχυση η τρόικα» σχετικά με τα δύο νομοθετήματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας. Η τιμωρητική αντίληψη για τον έντιμο οφειλέτη δεν είναι δίκαιη είπε ο υπουργός.


Δείτε το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση για τη διευθέτηση χρεών των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελμάτων

Η ρύθμιση

Η υποβολή αιτήματος για υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει έως τις 30 Ιουνίου 2016 για οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες στις 30 Ιουνίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο δανειολήπτης που έχει ταυτοχρόνως υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει με βάση το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να υπαχθεί στη ρύθμιση έως το τέλος Μαρτίου 2015. Στη περίπτωση που επιλέξει να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τις τράπεζες μετά τον Μάρτιο του 2015, θα μπορεί να κάνει χρήση του ευεργετήματος για «κούρεμα» του 20% των οφειλών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα προβλέπεται επανένταξή του συνδυαστικά και στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Η ρύθμιση προβλέπει τη διαγραφή του 50% του συνόλου των οφειλών και μέχρι ποσού 500.000 ανά πιστωτικό ίδρυμα. Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση που αφορά χρέη περίπου 40 δισ. ευρώ έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που:

- Κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.

- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3869/2010 ή έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτή.

- Δεν έχουν παύσει τις εργασίες τους.

- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

- Δεν έχουν καταδικαστεί οι φορείς των επιχειρήσεων.

Στο νομοθέτημα περιλαμβάνονται και τα χρέη της κακής Αγροτικής Τράπεζας ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ και τα χρέη με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου.


Κατέθεσε τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ο Νίκος Δένδιας   

Στη Βουλή με την μορφή τροπολογίας κατέθεσε την τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Η ρύθμιση εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενσωματώνει ευρωπαϊκές οδηγίες στο ελληνικό Δίκαιο και αναμένεται να ψηφιστεί εως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Κατά την παρουσίαση της τροπολογίας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η ρύθμιση αφορά περίπου 165.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με ετήσιο τζίρο εως 2,5 εκατ. ευρώ οι οποίες συνολικά απασχολούν 700.000 εργαζόμενους. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε πιθανή ένταξη των αγροτικών δανείων στην ρύθμιση αν και σημείωσε ότι θα λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των βουλευτών.
 protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση το Εργ.Κέντρου Λιβαδειάς για τις Λευκές Νύχτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    
     Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει πρακτικές, όπως οι Λευκές Νύχτες, οι οποίες είναι προάγγελος στο να καταστρατηγήσουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων από τη μνημονιακή λαίλαπα των τελευταίων ετών .
Μόνο σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τα Μονοπώλια και να οδηγήσουν σε κλείσιμο μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία .



                                                             Το  Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εορτή των Πολιούχων της πόλης του Σχηματαρίου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Τανάγρας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εορτή των ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ Δ.Κ. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :

Παρασκευή  7  Νοεμβρίου 2014

    Ώρα 18:00  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο
                      Κήρυγμα. 
    Ώρα 20:00  Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.


Θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος  Σχηματαρίου.


Σάββατο  8  Νοεμβρίου  2014

    Ώρα  07:00  π.μ.  Όρθρος
    Ώρα  08:30  π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


                                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
          
                                                                 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο θετικά από τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στη Λιβαδειά-Βίντεο

Αυξημένοι τζίροι στα ταμεία των εμπόρων που συμμετείχαν και εκτίναξη της επισκεψιμότητας στην πόλη είναι τα αποτελέσματα της 1ης διοργάνωσης Λευκής Νύχτας στη Λιβαδειά από τον εμπορικό σύλλογο.


Τα μέλη του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου ευχαρίστησαν τους χιλιάδες επισκέπτες από τις διάφορες περιοχές της Στερεάς που στήριξαν την προσπάθειά τους αλλά και τους εργαζόμενους που προαιρετικά συμμετείχαν σε αυτή και δεσμεύτηκαν οι εκδηλώσεις αυτές να συνεχιστούν και να επεκταθούν σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Επόμενο στοίχημα για τον εμπορικό σύλλογο της Λιβαδειάς είναι οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Λευκή νύχτα στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR

Μόνο θετικά απο τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος εποχής για 3.362 αγροτικούς συνεταιρισμούς -Σε ποιους μπαίνει λουκέτο

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου όλοι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί θα πρέπει να αποδείξουν πως είναι ενεργοί, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κλείσουν. Το ξεκαθάρισμα των υγιών συνεταιρισμών εκκρεμεί από το 2011. Ωστόσο από το Μάρτιο που θα γίνει η πρώτη ετήσια αξιολόγηση τους για να χαρακτηριστεί ένας συνεταιρισμός υγιής θα πρέπει να έχει τζίρο πάνω από 30.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα και 10.000 στα νησιά (εκτός από Εύβοια και Κρήτη). Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ αν αυτό εφαρμοζόταν τώρα οι ενεργοί συνεταιρισμοί θα έφταναν μόλις τους; 380.

Τι είχε δείξει η αξιολόγηση των συνεταιρισμών

    Στο Μητρώο του υπουργείου Ανάπτυξης είχαν εγγραφεί μέχρι τις 31/10/2014 3.861 αγροτικοί συνεταιρισμοί
    3.362 δεν πληρούν τα κριτήρια και κινδυνεύουν με λουκέτο
    499 είναι ενεργοί πανελλαδικά και διαθέτουν πάνω από 123.000 μέλη
    Οι 424 είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα
    Οι 75 είναι σε νησιά



Διαβάστε Περισσότερα »

15 Νοεμβρίου η Αράχωβα Γιορτάζει

ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας: Το λάθος που φέρνει διπλή χρέωση

Οι συνιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μπουν στην εφαρμογή του Taxis για να δουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν, καθώς μπορεί να χρεωθούν δύο φορές.

Συγκεκριμένα εάν ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες του οχήματος μπει στην εφαρμογή του taxis για τα τέλη κάνοντας χρήση του ΑΦΜ τότε εμφανίζεται ολόκληρη η χρέωση και όχι το μισό ποσό, μόνο εάν μπει κανείς με τον αριθμό της άδειας κυκλοφορίας εμφανίζεται και δεύτερος ιδιοκτήτης.

Στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο υπάρχει μια παγίδα για όσους έχουν δηλωμένο ένα όχημα (συνήθως σύζυγοι) με ποσοστό 50%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αποχή διαρκείας προχωρούν οι ανταποκριτές του ΟΓΑ

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποζημιώσεις τους και απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις
Αποχή διαρκείας ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των αποζημιώσεών τους από τη διοίκηση του οργανισμού.



Οι ανταποκριτές καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΓΑ για «κοροϊδία» καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «επί μήνες προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τη δήθεν αποκατάσταση των αποδοχών τους μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί, τέλος, τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α. να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του προβλήματος καθώς «σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, καθώς το επόμενο βήμα των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. είναι να υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο Μετάλλια στο 2ο φεστιβαλ Kim & Liu της ΕΤΑΝΕ οι αθλήτριες της Ελένης Ανδρέου

Με 2 μετάλλια επιστρέφουν οι αθλήτριες Τάεκβοντο της Ελένης Ανδρέου  που συμμετείχαν στο
2ο Φεστιβάλ Ταεκβοντο "Kim & Liu",διοργάνωση της ΕΤΑΝΕ - "Ευ Αγωνίζεσθαι" αυτο το 1ο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στην Αθήνα !!!

Χρυσό Μετάλλιο : Αργυρούλα Βούλγαρη.
Χάλκινο Μετάλλιο : Χρυσαντίνα Λινάρδου.

Οι κοπελιές μας ΈΣΚΙΣΑΝ :D !!!!!!!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχωρούν οι άνεμοι - Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία

Με καλό καιρό ξεκινά η εβδομάδα - Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη σε όλη τη χώρα
Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός σε όλη την επικράτεια την Τρίτη καθώς οι μόνες ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένται σε Μακεδονία και Θράκη. Παράλληλα λόγω και της υποχώρησης των βορειάδων αναμένεται να ανέβει και λίγο η θερμοκρασία ειδικά όσον αφορά τα υψηλά. Όσοι όμως κινούνται στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια τμήματα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνεται το προσδόκιμο ζωής των γυναικών





    Φαίνεται ότι οι γυναίκες χάνουν την «υπεροχή» τους σε ό,τι αφορά το προσδόκιμο ζωής έναντι των ανδρών, εξαιτίας της εισόδου τους στην αγορά εργασίας.



Το εργασιακό στρες –και η σχετιζόμενη αύξηση των ποσοστών των γυναικών που... πίνουν και καπνίζουν- είναι το τίμημα που «πληρώνουν» οι γυναίκες, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Μ. Βρετανίας (ONS).

Το 1963 οι άντρες εμφάνιζαν διπλάσια ποσοστά πρόωρου θανάτου σε σχέση με τις γυναίκες. Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, την περασμένη χρονιά ο κίνδυνο πρόωρου θανάτου έπεσε κατά 1,5 φορά και το χάσμα στον προσδόκιμο όρο ζωής –ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες- έπεσε από έξι χρόνια σε λιγότερα από τέσσερα.

Σύμφωνα με την έρευνα της ONS, πρόκειται για την πρώτη επίσημη αναγνώριση του γεγονότος, ότι οι γυναίκες που εγκατέλειψαν τη «ζωή της νοικοκυράς» αντιμετωπίζουν τώρα μικρότερο όρο ζωής έναντι των ανδρών.

«Οι ιθύνοντες θέλουν οι γυναίκες να εργάζονται πολλές ώρες όταν έχουν παιδιά, όμως αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να οδηγούν σε προβλήματα δημόσιας υγείας» ανέφερε στην εφημερίδα η Laura Perrins από την οργάνωση «Mothers at Home Matter».

Τα υψηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου για τις γυναίκες καταγράφονται στις ηλικίες 55-69 ετών.

«Η αύξηση του ποσοστού των γυναικών που εισήλθαν στην αγορά εργασίας κατά τα τελευταία 50 χρόνια, θεωρείται ότι είχε αντίκτυπο στα επίπεδα του στρες, του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, παράγοντες που προκαλούν αλλαγές στην υγεία τους» αναφέρει ακόμη η ίδια έρευνα.

Οι γυναίκες «απολάμβαναν» πάντοτε μεγαλύτερο προσδόκιμο όρο ζωής. Όμως, τα τελευταία χρόνια, παρότι ο προσδόκιμος όρος ζωής έχει αυξηθεί, το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στα δύο φύλα έχει μικρύνει (3,8 χρόνια από 6 χρόνια).

«Αυτές μπορεί αν είναι οι ακούσιες συνέπειες της οικονομικής πίεσης που ασκείται στις γυναίκες, οι οποίες καλούνται να κάνουν όσα έκαναν και οι γυναίκες προηγούμενων γενεών, αλλά και να εργάζονται σε όλη τους τη ζωή» σχολίασε από την πλευρά της η ερευνήτρια Patricia Morgan .

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ