Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το 60% των καταναλωτών που “κλέβει” τη ΔΕΗ πειράζει τους μετρητές με... κατσαβίδι




    “Εκρηκτική” αύξηση σημείωσαν οι... κλεψιές των Ελλήνων καταναλωτών ρεύματος, καθώς οι ρευματοκλοπές σε σχέση με το 2012 υπερδιπλασιάστηκαν.



Σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρώτο 8μηνο του 2013 βεβαιώθηκαν πανελλαδικά περίπου... 8.400 περιπτώσεις ρευματοκλοπής, από περίπου 4.300 που ήταν το 2012. Μάλιστα, το 60% αυτών των περιπτώσεων αφορά παραβιάσεις μετρητών, κυρίως από οικιακούς καταναλωτές. Δηλαδή, έχουν υπάρξει περιστατικά που έχουν αλλάξει τις ενδείξεις με κατσαβίδι ή άλλα μέσα. Το υπόλοιπο 40% αφορά εκείνους που κλέβουν ρεύμα με άλλο τρόπο, όπως με καλώδιο ή άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ενδεικτικό της ζημιάς που μπορεί να υποστεί η ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η μισθοδοσία του προσωπικού όλης της χώρας, δηλαδή ένα ποσό των 720.000 ευρώ τον μήνα, από τις χαμένες κιλοβατώρες.

Εκτός από τις ρευματοκλοπές, ένα άλλο στοιχείο, ενδεικτικό των κινήσεων των καταναλωτών, είναι ο αριθμός των διακοπών ρεύματος με πρωτοβουλία των ίδιων των ιδιοκτητών. Ο αριθμός αυτός, λοιπόν, είναι περίπου στις 1,3 εκατ. ιδιοκτησίες σε όλη τη χώρα και αφορά στοιχεία που προέκυψαν από το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τους κενούς και μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους, ώστε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να τα χρησιμοποιήσει για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Οι παροχές που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν το 2013 είναι κυρίως διαμερίσματα ή καταστήματα που παραμένουν ανοίκιαστα και εξοχικές κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες επέλεξαν τη διακοπή, καθώς δεν πληρώνουν έτσι δημοτικά τέλη και άλλα πάγια που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση Philoxenia



Στη Philoxenia, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας μας, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από σήμερα Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Πραγματοποιώντας την πρώτη προσπάθεια για την ανάπτυξη της τουριστικής προβολής στον τόπο μας, η νέα Περιφερειακή Αρχή απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τους φορείς του τουρισμού, τους οποίους και φιλοξενεί στο περίπτερό της.
Με τη βαθιά πεποίθηση ότι μέσα από τις συνέργιες, θα επιτευχθούν πολύ περισσότερα, κυρίως σε ότι αφορά την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εμμένει στη δημιουργία ισχυρών δεσμών και στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής.
«Με σύμμαχους από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μία ενιαία εικόνα της Στερεάς Ελλάδας, μίας περιοχής ικανής να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού τουρισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα τουριστικής προβολής, Ηλίας Σανίδας, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της αποστολής στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σανίδας ανέφερε επίσης ότι «σημαντική πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής είναι τα ραντεβού που έκλεισε για τους συμμετέχοντες στο περίπτερό της, φορείς με έναν μεγάλο αριθμό hosted buyers. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων που άπτονται του τουρισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική Περιφέρεια που προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση, αποδεικνύοντας και εμπράκτως τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην στήριξη του τουρισμού, τον οποίο ανάγει σε έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς για την ενίσχυση της οικονομίας της και την ανάπτυξή της.
Επίσης, από την Περιφερειακή Αρχή συμμετείχε και ο κ. Αριστείδης Τασιός, Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.
Με αφετηρία τη Philoxenia, η Στερεά Ελλάδα ξεκινά μία μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση μίας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας και ενός προγράμματος τουριστικής προβολής με στοχευμένες δράσεις που θα τις επιτρέψει να αξιοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση, αγώνας τέννις με καρότσι στη Θήβα


Πρόσκληση
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας σας προσκαλεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στα δημοτικά γήπεδα του Κοντίτο, να παρακολουθήσετε τον αγώνα επίδειξης μεταξύ 2 πρωταθλητών στο άθλημα  του τέννις με καρότσι. Η Είσοδος είναι ελεύθερη. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο «Χρήστος Βουδούρης» κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της Θήβας.

Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια-Κεραυνός σκότωσε 30χρονο ποδοσφαιριστή την ώρα της προπόνησης



Σοκ στη αθλητική κοινωνία με 30χρονο ποδοσφαιριστή να χάνει την ζωή του την ώρα της προπόνησης από κεραυνό.- Θρήνος στην Κήρινθο Ευβοίας από τον ξαφνικό θάνατο του 30χρονου ποδοσφαιριστή
- Ο Γιάννης Συκιώτης χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ αποχωρούσε από την προπόνηση
- Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
- Λίγες στιγμές πριν από το κακό αστειευόταν πως θα ψάξει... αλεξικέραυνο
- Ήταν ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας και στις 23 Οκτωβρίου είχε κλείσει τα 30 του χρόνια

Συγκλονισμένη τοπική κοινωνία της Κηρίνθου στην Εύβοια θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο του 30χρονου Γιάννη Συκιώτη, που χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που έφευγε από την προπόνηση της ομάδας του!

Πέντε συμπαίκτες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας σε κατάσταση σοκ, ενώ ένα 15χρονο παιδί έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων.
Ο 30χρονος Γιάννης Συκιώτης καταγόταν από το Μετόχι και ήταν ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας. Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1984.

Η τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης. Ήταν περίπου στις 18:00 το απόγευμα όταν η ομάδα της Κηρίνθου είχε ξεκινήσει προπόνηση και ξέσπασε καταιγίδα. Οι παίκτες ξεκίνησαν να γυρίσουν στα αποδυτήρια μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα, αλλά ο άτυχος 30χρονος δεν πρόλαβε. Ένας κεραυνός τον χτύπησε και τον σκότωσε.

Είχε μείνει πίσω από τους υπόλοιπους, περίπου στο κέντρο του γηπέδου όταν έγινε το κακό. Οι συμπαίκτες του έτρεξαν αμέσως κοντά του, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο κέντρο Υγείας στο Μαντούδι. Εκεί όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του προέδρου της ομάδας, πως λίγη ώρα πριν τον χτυπήσει κεραυνός, ο άτυχος Γιάννης Συκιώτης είχε, χαριτολογώντας πει, ότι "θα πέσει κανένας κεραυνός...". Επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο...

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου ποδοσφαιριστή, που όταν έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου έμαθαν το θάνατο του παιδιού τους. Και κατέρρευσαν.

"Τέτοια τραγωδία δεν έχω ζήσει στην ζωή μου, πρώτη φορά μου συμβαίνει τέτοιο πράγμα. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Ήμασταν τυχεροί. Πήγαν τα παιδιά στις 17:30 το απόγευμα, ξεκίνησαν την προπόνηση και στις 17:50 - 17:55 έφερε το μπουρίνι. Μόλις άρχισαν οι πρώτες ψιχάλες, ήταν ο γιος μου εκεί και τους είπε άντε πάμε να φύγουμε γιατί θα πέσει και κανένας κεραυνός και χαριτολογώντας ο συγχωρεμένος είπε θα πάει στον Στέργιο που έχει και αλεξικέραυνο και μετά έγινε η τραγωδία", είπε στο eviazoom ο πρόεδρος της ομάδας.







Διαβάστε Περισσότερα »

Τα υπέρ και κατά της ρύθμισης για τις 100 δόσεις




    Τι συμφέρει τους οφειλέτες.



Τα υπέρ και τα κατά της νέας ρύθμισης οφειλών μετρούν ήδη όσοι χρωστούν σε εφορίες και ταμεία. Η ρύθμιση αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και η κυβέρνηση τη θέτει άμεσα σε εφαρμογή, παρά τις..ενστάσεις της τρόικα, για να μπορέσουν ένας στους δύο Έλληνες να εξοφλήσουν σε 72 ως 100 δόσεις τα χρέη τους.
Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά 3,3 εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν περίπου 68 δισ. ευρώ στις εφορίες και περίπου 1 εκατομμύριο επιτηδευματίες που χρωστούν συνολικά 19 δισ. ευρώ σε όλα τα ταμεία.
Υπό την "ομπρέλα" της ρύθμισης τίθενται και οι βεβαιωμένες και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες έως την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή και οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Όσον αφορά στα Ταμεία, μπορούν να υπαχθούν οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις αρχές του προηγούμενου μήνα, δηλαδή οι οφειλές που δημιουργήθηκαν έως τις 31 Αυγούστου.

Διαφορετικοί οι όροι υπαγωγής και η διαδικασία
Αν και τα κίνητρα της ρύθμισης είναι κοινά σε εφορίες και ταμεία, αφού προβλέπεται και στις δύο περιπτώσεις εξόφληση έως 100 δόσεις, "κούρεμα" προσαυξήσεων έως 90% και μείωση επιτοκίου περίπου κατά το ήμισυ, η διαδικασία και οι όροι υπαγωγής είναι διαφορετικοί.

Επί της διαδικασίας:
Για τις οφειλές σε εφορίες έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει ειδική εφαρμογή του TAXIS για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, ενώ
Για οφειλές σε Ταμεία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις επί τόπου στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Σε ό,τι αφορά τους όρους υπαγωγής:
Για τις οφειλές στα Ταμεία είναι προαπαιτούμενο η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ
Για τις οφειλές στις εφορίες μπορεί να γίνει ή καταβολή ή ρύθμιση των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Τι συμφέρει τους οφειλέτες, κατά περίπτωση
Όσοι έχουν παλιές οφειλές, δηλαδή πριν από το 2013, επειδή έχουν συσσωρευθεί πολλές προσαυξήσεις, τους συμφέρει -εάν βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα- να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 60 δόσεις, αφού το "κούρεμα" των προσαυξήσεων είναι 50% και όχι σε 72 δόσεις αφού το "κούρεμα" περιορίζεται στο 30%.
Αντιθέτως, όσοι έχουν οφειλές από το 2013 και μετά, τους συμφέρει να ρυθμίσουν σε 12 ή 24 δόσεις με "κούρεμα" 90% ή 80% αντιστοίχως και όχι να καταβάλουν εφάπαξ με "κούρεμα" 100%, με δεδομένο ότι οι προσαυξήσεις είναι σχετικά περιορισμένες.
Για όσους είναι στη ρύθμιση της Νέα Αρχής και μπορούν να εξυπηρετούν τις 48 δόσεις, συστήνεται η παραμονή σε αυτήν, αφού έχουν ως κίνητρο επιπλέον "κούρεμα" 20% στις προσαυξήσεις, που αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής συσσωρευμένης οφειλής.
Όσοι δεν υπαχθούν στη ρύθμιση έως τις 31 Μαρτίου του 2015 θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απειλή των κατασχέσεων, το ίδιο και όσοι χάσουν τη ρύθμιση είτε επειδή δεν θα έχουν καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές είτε επειδή δεν θα έχουν καταβάλει δόσεις της ρύθμισης. "Ανοχή" θα επιδειχθεί μόνο για όσους δεν καταβάλουν 2 δόσεις ή 1 δόση με καθυστέρηση δύο μηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καράμπελας:Η μόνη λύση η μείωση του αντιτίμου των διοδίων

“ Κατώτερη των περιστάσεων η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με  αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας ”


Το λιγότερο κατώτερη των περιστάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, παρουσία και βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ.,  σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της επιβάρυνσης του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων.

Οι δεσμεύσεις του υπουργού μπορεί να βρίσκουν ευήκοα ώτα, αλλά επί της ουσίας δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα, αφού οι όποιες μικροπαρεμβάσεις εντός των κωμοπόλεων, απ’ όπου διέρχεται η παλαιά εθνική οδός, δεν είναι ικανές να οδηγήσουν σε αποσυμφόρηση του υπόλοιπου επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η δε εξαγγελία για κατασκευή προαστιακού σιδηρόδρομου, που θα διέρχεται από την Βοιωτία με τελικό προορισμό την Αμφίκλεια, την οποία έσπευσαν πολλοί να επικροτήσουν, και ιδιαίτερα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου μέχρι τον Ιούνιο του 2015, δείχνει ότι κάποιοι συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως ιθαγενείς, τάζοντάς τους καθρεφτάκια ως αντίβαρο στα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα.

Όσο οι τιμές των διοδίων παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ατυχήματα και να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, σ΄ ένα απαρχαιωμένο, οδικό δίκτυο, σχεδιασμένο με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές σε σχέση με τη σημερινή του χρήση. Είναι λυπηρό οι μοντέρνοι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάστηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και των απλών πολιτών, διαφυλάσσοντας παράλληλα την περιουσία και την προσωπική τους ασφάλεια, να έχουν καταστεί ασύμφοροι για το μέσο φορολογούμενο.

Πιστεύω ότι μόνη λύση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί η μείωση του αντιτίμου των διοδίων και προς αυτή την κατεύθυνση ο υπουργός θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 55χρονος στη Λιβαδειά για 1.038.273,84 προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ

Συνελήφθη, χθες (12-11-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 55χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των
1.038.273,84 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτό Σεμινάριο "KRAV MAGA" στον Ορχομενό


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών

Ευχαριστήρια επιστολή
  Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημ. Σχ. Θεσπιών, ευχαριστούν θερμά τον κ. Κώστα Μπαμπούλα και την θεατρική ομάδα τέχνης ΄΄Πάροδος΄΄, για την ωραία θεατρική παράσταση που πρόσφεραν δωρεάν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Βαξεβάνης Ευστράτιος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΟΤΑ και ΝΠΔΔ



Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ και ΝΠΔΔ αυτών η οποία έχει καταλυτική ημερομηνία 31 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014.



1.     Με τον ν.4304/2014 χορηγείται νέα προθεσμία έως 30.11.2014 για την Ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.51 ν.4257/2014 όλων των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως την 30.10.2014 οφειλών προς τους ΟΤΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
ΜΕΧΡΙ 31.12.2009 ισχύουν τα παρακάτω:

2.    Από αυτές, όσες είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2009 υπάγονται στον ν.3801/2009. Πιο αναλυτικά:
2.α. Όσοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση για την καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, του φόρου του άρθρου 60 του ν. 2214/1994 και του τέλους των ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λ.π. υπέρ δήμων και κοινοτήτων μπορούν να την υποβάλουν στον οικείο δήμο ή κοινότητα με αρχική ή συμπληρωματική δήλωση, προσκομίζοντας αντίγραφο ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), χωρίς την επιβολή σε βάρος τους προστίμου ή οποιασδήποτε άλλης κύρωσης.
2.β. Φορολογικές διαφορές μεταξύ δήμων και κοινοτήτων και φορολογουμένων ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, για τις οποίες ασκήθηκαν ενώπιον των διοικητικών πρωτοδικείων προσφυγές, οι οποίες εκκρεμούν, μπορεί να περαιωθούν με ρύθμιση της κύριας οφειλής από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και κοινοτήτων χωρίς την καταβολή προστίμου και προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί ή μη. Η ρύθμιση γίνεται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων που υποβάλλεται στον οικείο δήμο ή κοινότητα.
2γ. Οι οφειλές του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης κλπ υπέρ δήμων και κοινοτήτων που έχουν βεβαιωθεί ή μη μέχρι 31.12.1997 στις αρμόδιες οικονομικές εφορίες ή τα αρμόδια δημοτικά ταμεία ρυθμίζονται και καταβάλλονται σε εικοσιτέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις μειωμένου του κεφαλαίου κατά ποσοστό 60% χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Οφειλές από το τέλος ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων ή το φόρο του άρθρου 60 του ν. 2214/1994 που έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μετά από την έναρξη ισχύος του άρθρου 20 του ν. 2539/1997 (1.1.1998) καταβάλλονται σε εικοσιτέσσερις δόσεις (24) μηνιαίες δόσεις χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής»
2.δ. Επίσης με αίτηση των ενδιαφερομένων ρυθμίζονται οφειλές από δημοτικά ή κοινοτικά τέλη, φόρους και εισφορές, καθώς και πρόστιμα του ΚΟΚ, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού στις αρμόδιες οικονομικές εφορίες ή τα δημοτικά ταμεία, σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς την καταβολή του προστίμου και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής
2.ε. Επαναφέρονται σε ισχύ από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και για έξι ακόμη μήνες οι διατάξεις των παραγράφων 3 στοιχ. α"", β"", γ"" και δ"" και 4 του άρθρου 12 του ν. 3074/2002 για τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή μη μέχρι την ανωτέρω δημοσίευση του.
2.στ . Πρόστιμα του άρθρου 5 του ν.2323/1995 καθώς και οφειλές από τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων του άρθρου 3 του ν. 1080/1980, τα οποία έχουν βεβαιωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, μπορούν να ρυθμιστούν και να καταβληθούν, σε εικοσιτέσσερις μηνιαίες δόσεις, μειωμένα σε ποσοστό 70% και χωρίς προσαυξήσεις εκπρόθεσμου καταβολής,
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
ΑΠΟ 1.1.2010 ΕΩΣ 31.10.2014 ισχύουν τα παρακάτω:

3.    Για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μετά την 1.1.2010 έως και την 31.10.2014, ισχύουν οι διατάξεις της περίπτωσης Β της παρ.1 αρ.4257/2014. Στην ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, ως εξής 
α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων. Είναι δυνατή η καταβολή των οφειλών σε λιγότερες των ανωτέρω προβλεπόμενων δόσεων ύστερα από σχετική αίτηση του οφειλέτη και κατά τη διαδικασία της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων και επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, οι οποίες υπολογίζονται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, πλέον οχτώ εκατοστιαίων μονάδων ετησίως υπολογισμένο, το οποίο και παραμένει σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.







                    ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΔΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ



Μιλώντας στη Βουλή ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης  Μπασιάκος σε σχέση με τη συζητούμενη τροπολογία ρύθμισης των χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς Τράπεζες , ζήτησε τη στήριξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση και χωρίς ευθύνη τους αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους.

Το ίδιο ισχύει για την εφαρμογή θετικών ρυθμίσεων χρεών  προς ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία με βάση ψηφισθείσες στη Βουλή ρυθμίσεις, που αφορούν εξόφληση έως 100 δόσεις από κάθε πολίτη που αδυνατεί να εξοφλήσει άμεσα τα χρέη του.

Ο κ.Μπασιάκος αναφέρθηκε ακόμη στη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στην εφαρμογή ρυθμίσεων για εξασφάλιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, άμεσα σε 13 περιοχές και σε λίγους μήνες στο σύνολο των 700.000 περίπου αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Ζήτησε ακόμη την επίσπευση της έγκρισης ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, τα στεγαστικά δάνεια ιδιαίτερα τώρα που οι εμπορικές αξίες των ακινήτων είναι χαμηλότερες ακόμη και από το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό στις Τράπεζες , καθώς και την αποκατάσταση της ζημιάς των ομολογιούχων του Δημοσίου χωρίς ευθύνη τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος της Ασφάλειας Λιβαδειάς σε "διαμέρισμα-εργαστήριο" ηρωίνης - Κατασχέθηκαν 3,5 κιλά καθαρής ηρωίνης και άλλα ναρκωτικά



Σημαντικό πλήγμα στην οργανωμένη εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατάφερε να πετύχει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά τον εντοπισμό ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης σε οικία, σε περιοχή της Αθήνας

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη νεαρός Αλβανός υπήκοος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει στην οικία του οργανωμένο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από -3,3- κιλά ηρωίνης, πάνω από -1,3- κιλά ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από -4,5- κιλά υπό χημική διερεύνηση ουσίαςΟ δράστης, για τη νόθευση και επανατυποποίηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιούσε ηλεκτρικούς αναδευτήρες, υδραυλική πρέσα, φούρνο μικροκυμάτων, ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά κ.ά.

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν να πετύχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι χθες (12.11.2014) το βράδυ, σε οικία σε περιοχή της Αθήνας Αττικής, εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος χρησιμοποιούσε την οικία του ως εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το βράδυ τον 20χρονο, κατά την έξοδό του από διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ανωτέρω περιοχή.

Ακολούθησε έρευνα στη συγκεκριμένη οικία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε αυτήν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και πλήρη εξοπλισμό νόθευσης και επανατυποποίησης των ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

    3 κιλά και 321 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε στέρεα μορφή, αλλά και σε μορφή σκόνης.
    1 κιλό και 352 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης .
    4 κιλά και 647 γραμμάρια, υπό χημική διερεύνηση, ουσίας σε σκόνη.
    Δύο (2) ηλεκτρικοί αναδευτήρες – πολυκόφτες (μπλέντερ).
    Υδραυλική λειτουργική πρέσα, κατάλληλη για την τυποποίηση των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών.
    Ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης.
    Φούρνος μικροκυμάτων, ο οποίος περιείχε ποσότητα ουσίας σε μορφή σκόνης αγνώστου χημικής συστάσεως.
    Δύο (2) κόσκινα, τρία (3) μαχαίρια, σφυρί και ψαλίδι, με υπολείμματα σκόνης αγνώστου χημικής συστάσεως.
    Μάσκα με φίλτρο, κατάλληλη για την αποφυγή εισπνοής αναθυμιάσεων ηρωίνης, κατά την νόθευση και επανατυποποίηση των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων, με ενσωματωμένες κάρτες SIM , οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του 20χρονου, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 20χρονος συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το προανακριτικό έργο για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξεταστεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

(Δεν) πωλούνται διαμερίσματα με... 3.000 ευρώ




    Σε απόλυτη απαξίωση η ακίνητη περιουσία, η οποία ωστόσο φορολογείται ως "χρυσή". Ακίνητα πωλούνται με 3.000 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά κανείς δεν τα θέλει, με αποτέλεσμα επαγγελματίες της αγοράς να υποστηρίζουν ότι συμφερότερη λύση θα είναι... το γκρέμισμα!



Μιλώντας... στην εφημερίδα "Ημερησία" ο κτηματομεσίτης Κωνσταντίνος Παγκάκης αναφέρει:

"Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, δεν αγοράζει απολύτως τίποτε, ακόμη κι αν τους το δώσεις... τζάμπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησα να πουλήσω διαμέρισμα πελάτη αντί 5.000 ευρώ, η τιμή κατέβηκε στα 3.500 ευρώ και η προσφορά που έκανε ο πελάτης ήταν 2.800 ευρώ!".

Ο ίδιος λέει ότι υπάρχουν πλέον εκατοντάδες αγγελίες με τιμές - σοκ για ακίνητα σε εξαιρετική κατάσταση, πλήρως ανακαινισμένα τα οποία, ωστόσο, έχουν απαξιωθεί είτε λόγω της θέσης τους, είτε επειδή δεν υπάρχουν αγοραστές είτε γιατί οι πωλητές είναι σε απόγνωση και θέλουν να τα "ξεφορτωθούν" ώστε να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και άλλα έξοδα.

Τα φτηνά διαμερίσματα στο κέντρο γίνονταν ανάρπαστα από μετανάστες οι οποίοι αναζητούσαν οικονομικά διαμερίσματα και τα αγόραζαν στα επίπεδα των 20-30.000 ευρώ. Τώρα ακόμη και οι μετανάστες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια αυτά και έχουν φύγει για την πατρίδα τους λόγω έλλειψης εργασίας.

Έτσι χάθηκε μια κρίσιμη "μάζα" αγοραστών οι οποίοι έδιναν ζωή σε γειτονιές που τώρα έχουν εγκαταλειφθεί.

Το άρθρο παραθέτει και τις εξής περιπτώσεις:

Στην οδό Σπετσών στην Κυψέλη 45 τ.μ. ημιυπόγειο δίνεται 3.500 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 25-30 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή προσφέρεται με 77 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Στην πλατεία Βικτωρίας ισόγειο 70 τ.μ. σε άριστη κατάσταση πωλείται μόλις 11.000 ευρώ και η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη. Δηλαδή πωλείται 157 ευρώ/τ.μ.

Αποθήκη 50 τ.μ. στην οδό Αλκαμένους και Αγίου Μελετίου έχει αρχική τιμή 5.000 ευρώ, δίνεται σε προσφορά 3.500 ευρώ και η προσφορά που έγινε ήταν 2.800 ευρώ.

Στην Κυψέλη, ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 20 τ.μ. με αυλή έχει αρχική τιμή 3.000 ευρώ, δηλαδή προσφέρεται αντί 150 ευρώ/τ.μ.

Μεγάλη ευκαιρία είναι σπίτι στην οδό Αλκαμένους, 49 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια που δίνεται λόγω ανάγκης μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή με 102 ευρώ/τ.μ.

Στην πλατεία Αμερικής, γκαρσονιέρα 30 τ.μ. ημιυπόγεια ανακαινισμένη με μηδενικά κοινόχρηστα δίνεται μόλις 5.500 ευρώ.

Στον Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ.

Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.

Επίσης:

- Κυψέλη 45 τ.μ. ημιυπόγειο δίνεται 3.500 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 25-30 χιλιάδες ευρώ

- Γκαρσονιέρα πρώτου ορόφου 25 τ.μ. στον Αγιο Νικόλαο πωλείται 8.200 ευρώ

- Ημιυπόγειο 25 τ.μ. στην οδό Υδρας πωλείται 6.500 ευρώ

- Γκαρσονιέρα 27 τ.μ. στο Παγκράτι, σε πολύ καλή κατάσταση δίνεται 9.500 ευρώ

- Δώμα 6ου ορόφου 20 τ.μ. στα Πατήσια με θέα στην Ακρόπολη, ανακαινισμένη και ιδιόκτητη ταράτσα δίνεται 10.900 ευρώ

- Ανακαινισμένο δυάρι με αποθήκη 45 τ.μ. πωλείται 9.000 ευρώ

· Κυψέλη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 18 τ.μ. του 1970 με ανακαίνιση το 2008 έχει τιμή 4.800 ευρώ

· Στην Πλατεία Αμερικής, διαμερίσμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.

· Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε κακλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.

· Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ

· Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.

Στην πλατεία Κολιάτσου γκαρσονιέρα 35 τ.μ., ημιυπόγεια πωλείται 6.500 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μάχη» στο ΙΚΑ Θήβας!




Ασφαλισμένοι εναντίον  υπαλλήλων….

Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου και συνομιλία με υποδιοικητή ΚΕΠΑ…

Δ. Δημητρίου: «Οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας»

Στα παλαιά του υποδήματα έγραψε το Γραφείο του Διοικητή του ΙΚΑ τους πολίτες της Θήβας και της Βοιωτίας γενικότερα, καθώς μέχρι σήμερα, 3η ημέρα μετά την επικοινωνία, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στην Β.Ω, σχετικά με τις απανωτές καταγγελίες ασφαλισμένων για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ Θήβας και το ΚΕΠΑ…

Τέσσερεις υπάλληλη, συμπεριλαμβανομένης και της Δ/ντριας του υποκαταστήματος προσπαθούν καθημερινά να βγάλουν πέρα τις υποθέσεις εκατοντάδων ασφαλισμένων, πολλοί εκ των οποίων, δικαιολογημένα αντιδρούν για τις καθυστερήσεις, αλλά άδικα ξεσπούν, ακόμα και χειροδικούν, εναντί0ον των υπαλλήλων…

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι μόλις προχθές, όταν ασφαλισμένοι βρήκαν την πόρτα του ΚΕΠΑ κλειδωμένη (φωτό) ….

Ανακοίνωση αναρτημένη στην είσοδο του υποκαταστήματος, ενημέρωνε τους ασφαλισμένους ότι η Γραμματεία του ΚΕΠΑ θα παραμείνει κλειστή μέχρι να αντικατασταθεί ο αποχωρήσας υπάλληλος….

Η Γραμματεία του ΚΕΠΑ εξυπηρετεί ολόκληρο τον Ν. Βοιωτίας και μέχρι πρότινος απασχολούσε δυο υπαλλήλους, ο ένας εκ των οποίων αποσπασμένος από το ΣΕΠΕ…

Πριν λίγες ημέρες, η αποσπασμένη υπάλληλος επέστρεψε στο ΣΕΠΕ και η το ΚΕΠΑ απέμεινε με μια μόνο υπάλληλο, η οποία απασχολείται στις επιτροπές, με αποτέλεσμα η γραμματεία να παραμένει κενή….

Να σημειωθεί, ότι καθημερινά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ συμβαίνουν τραγελαφικά γεγονότα, πολλές φορές έχει επέμβει η ΕΛ.ΑΣ, αλλά καμία η διοίκηση του Ιδρύματος….

Δυσκολότερη ημέρα ήταν η χθεσινή, κατά της διάρκεια της οποίας τα πνεύματα οξύνθηκαν και επιτόπου έφτασε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Δημητρίου, ο οποίος κατάφερε να επικοινωνήσει, σε έντονο ύφος, με τον υποδιοικητή του ΚΕΠΑ, ο οποίος τον ενημέρωνε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι υπάλληλοι μπορούν να τα βγάλουν πέρα…

«Οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας» τονίζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας και στέλνοντας ταυτόχρονα επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας, με το οποίο υπενθυμίζει την επανειλημμένη, αλλά αναπάντητη μέχρι σήμερα, αλληλογραφία για  στελέχωση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Θήβας με υπαλλήλους,  περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση  και ζητά την άμεση αξιοποίηση αιτήσεων ενδιαφερομένων υπαλλήλων,  που θέλουν να απασχοληθούν στο υποκατάστημα της Θήβας!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε η απαίτηση της τρόικας: Εκτός των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

  Υποχώρηση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την υπαγωγή του ΕΝΦΙΑ στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων. Η συγκυβέρνηση εξαίρεσε τελικά την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των στελεχών ότι στη νέα «μεγάλη» ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Με μια «λακωνική» ανακοίνωση αναιρέθηκαν όλα.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να ενταχθεί στο σύνολό του στη τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, τονιζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. Μόνο η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου, μπορεί εφόσον δεν έχει πληρωθεί να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι υπόλοιπες δόσεις ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμβόλια σε μαθητές από το Νοσoκομείο Λιβαδειάς





Σας ενημερώνουμε ότι το Γ. Ν. Λιβαδειάς στα πλαίσια των προληπτικών εμβολιασμών, των μαθητών των δύο πρώτων τάξεων των δημοτικών Σχολείων για την φυματίωση έχει καταρτίσει σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα υλοποιηθεί από το Εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου ( Παιδίατρος, Επισκέπτρια Υγείας, Νοσηλευτές) έως τις εορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης το Τμήμα Αιμοδοσίας συνεχίζοντας το πρόγραμμα αιμοληψιών , προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής , επισκέφθηκε αυτή την βδομάδα σε Εργοστασιακή Μονάδα στην Βιομηχανική ζώνη των Θηβών .

Με την αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την σπουδαιότητα του εθελοντή Αιμοδότη , που εκτός από υψίστη ενέργεια ανθρωπισμού , μπορεί να αποτελέσει  καθοριστικό παράγοντα διασφάλισης ανθρώπινης ζωής.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Υφ.Ενέργειας σε Μπασιάκο για την ΛΑΡΚΟ




Σε απάντηση της Ερώτησης του θέματος, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ, Ευάγγελος Μπασιάκος και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

 Η δραστηριότητα της εταιρείας Γ.Μ.Μ.ΑΕ ΛΑΡΚΟ σήμερα αποτελεί πλέον του 50% του μεταλλευτικού κλάδου της χώρας μας. Τα ελληνικά λατερικά μεταλλεύματα που αξιοποιεί και επεξεργάζεται μέχρι τελικού μεταλλουργικού προϊόντος ήτοι κράματος σιδηρονικελίου, εξάγεται κατά 100% στους μεγαλύτερους παραγωγούς ανοξείδωτου χάλυβα του κόσμου.
 Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ, κινούμενη πάντοτε με γνώμονα τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, με την ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου επί του δημόσιου μεταλλείου της Λάρυμνας, προέβη, όπως είναι γνωστό, με τη νομοθετική ρύθμιση της διάταξης του άρθρου 55 παρ. 7 του ν. 4223/2013 (ΦΕΚ Α' 278), στη συνέχιση της υφιστάμενης μίσθωσης του δημόσιου μεταλλείου Λάρυμνας από την εταιρεία Γ.Μ.Μ.ΑΕ ΛΑΡΚΟ, μέχρι την εγκατάσταση του νέου επενδυτή, που θα προκύψει μετά από πλειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία, που θα διενεργηθεί από τη ΓΓΕΚΑ για τη μίσθωση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων του Δημοσίου σ' αυτό.
 Επίσης με την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση παρατείνοντατι μέχρι την εγκατάσταση του νέου επενδυτή και όλες οι διοικητικές πράξεις και λοιπές άδειες και εγκρίσεις που έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία Γ.Μ.Μ.ΑΕ ΛΑΡΚΟ.
 Ως εκ τούτου η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ έκανε και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και κατά συνέπεια Την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας,
 Όμως η ΛΑΡΚΟ είναι μια Α.Ε., με μεγαλύτερο μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο (περίπου 55%) και ως τέτοια η βιωσιμότητά της εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως οι τιμές του νικελίου στη διεθνή αγορά, οι αποφάσεις της Διοίκησης, οι δυνατότητες χρηματοδότησης, οι εν γένει επιλογές της Διοίκησης κ,λ.π., θέματα τα οποία δεν υπάγονται στις αρμοδιότητές μας.

Ο Υφυπουργός
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Ασημάκης Παπαγεωργίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Χάλασε ο καιρός -Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα

Κακός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγιδες. Τα φαινόμενα αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στις ανατολικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα ανατολικά και βόρεια θα ενταθούν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ