Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τι σημαίνει η συμφωνία συγχώνευσης της ''Μύθος'' με τη ''Fix''




    Αλλάζει η αγορά μπύρας στην Ελλάδα.



Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, που έχει την μάρκα Mythos, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην Ελλάδα, μέσω της συμφωνίας συγχώνευσής της με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία με την μάρκα Fix είχε την.. τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην ελληνική αγορά μπύρας.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό της τόπο, η Carlsberg θα έχει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 49%.
Η Carlsberg αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα κατέχει μία ισχυρή δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά μπύρας, με ένα ποσοστό περίπου 29%. Ο συνδυασμός της ισχυρής τοπικής μάρκας Fix της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με την ισχυρή τοπική μάρκα Mythos του ομίλου Carlsberg και το διεθνές ποιοτικό μας σύνολο θα δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό σύνολο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία πολύ ελκυστική για τους Έλληνες λιανέμπορους και χονδρέμπορους. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός των εταιρειών θα προκαλέσει συνέργειες σε τομείς, όπως οι προμήθειες, η παραγωγή και η διανομή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη: «Η μελλοντική σχέση μεταξύ του ομίλου Carlsberg και των σημερινών μετόχων της Ελληνικής Ζυθοποιίας θα ρυθμισθεί με μία συμφωνία μετόχων. Πρόεδρος της νέας Ελληνικής Ζυθοποιίας θα είναι ο κ. Λαρς Λέμαν από τoν όμιλο της Carlsberg και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, επίσης από τον όμιλο Carlsberg. Η συμφωνία τελεί υπό τον όρο των αναγκαίων ρυθμιστικών εγκρίσεων της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Το τίμημα της συμφωνίας όπως και άλλα στοιχεία της συγχώνευσης αναμένεται να γίνουν γνωστά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένο να παραχωρήσουν αργότερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιία Α.Καραφυλλίδης και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Ι.Χήτος.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΜΕΓΑΣ SECURITY-Όπως λέμε Ασφάλεια


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ


Συστήματα ασφαλείας, κάμερες παρακολούθησης, συναγερμοί
ΤΩΡΑ η ασφάλειά σας δεν είναι τυχαία επιλογή

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, την συνεχόμενη εγκληματικότητα και αναγνωρίζοντας το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας συνεχίζει το όραμά της για ποιοτική και προσιτή οχύρωση του χώρου σας, μέσα από μια μεγάλη και σύγχρονη γκάμα συστημάτων συναγερμού, καμερών και πυρανίχνευσης.

Είμαστε πάντα δίπλα σας για να αισθάνεστε εσείς ασφαλείς!
 Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2262067164-6932871484-6973497686 και εξειδικευμένο προσωπικό θα σας εξυπηρετήσει και θα βρει την πιο έγκυρη λύση για το πρόβλημά σας.
Το προσωπικό της εταιρείας μας είναι σε ετοιμότητα να επιλύσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Φύλαξη φωτοβολταικών
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ





Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αστραδενή το Σάββατο 22 Νοεμβρίου οι ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς



Η Αστραδενή το Σάββατο 22 Νοεμβρίου έχει τη χαρά να φιλοξενεί τις ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς. Ένα εξαιρετικό συγκρότημα που θα παρουσιάσει τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο με γενικό τίτλο "Στον παλμό του χρόνου" που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης καθώς και πολλά αγαπημένα τραγούδια σε διασκευή με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Οι ΜοΥσΙκΕς ΣτιχΟγΡιΦιΕς λίγο πριν την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, ξεκινούν ένα μουσικό ταξίδι και μοιράζονται μαζί μας μέσα από τα τραγούδια τους, ένα κομμάτι της ψυχής τους. Κινούνται στον alternative χώρο και συνθέτουν μια κατάσταση αναζήτησης, του λόγου του γρίφου και της ποίησης, ντυμένα με μουσική από ethnic, παραδοσιακές και rock αποχρώσεις.

Τις ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς συνθέτουν:
Ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα, φωνή, Γιάννης Αστριδάκης.
Φωνή, στιχουργός, ποιήτρια, Αλεξάνδρα Σαφάκα.
Φωνή, πλήκτρα. Λάμπρος Αστριδάκης.
Μαζί τους ο:
Ερμής Σουλτανόπουλος – Ηλεκτρική κιθάρα.

«Σκοπός μας είναι μέσα από τις δημιουργίες μας να ανοίξουμε ότι σφραγισμένο παράθυρο έχει η ψυχή να πάρει ανάσες και να συνεχίζει να φωνάζει.»
ΜοΥσΙκΕς ΣτιχΟγΡιΦιΕς



Art Cafe Αστραδενή, Ι. Λάππα 9 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς:Δεν υπάρχουν ζημιές απο τον σεισμό-Παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας

 Σχετικά με τον σεισμό της 18ης Νοεμβρίου στην Εύβοια
Ως γνωστόν,  στις 18/11/2014 και ώρα 1:05 έγινε σεισμική δόνηση εντάσεως 5,2 R στον Β. Ευβοϊκό, 30 χλμ. περίπου Β.Δ. της Χαλκίδας. Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, στις 1:09.
Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ήταν άμεση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα πολιτικής προστασίας κινητοποίησε τις υπηρεσίες, εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.
Υπήρξε ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα με την Διεύθυνση Π.Π. της Περιφέρειας και τη Διεύθυνση Π.Π. της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Ακολούθησε ενδελεχής επικοινωνία με τους Δημάρχους και τους υπευθύνους Π.Π. των Δήμων Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας,  Διρφύων – Μεσσαπίων, Ιστιαίας - Αιδηψού και Χαλκιδέων  και συνεννόηση για τις απαιτούμενες ενέργειες σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης σεισμού.
Σε καμία περιοχή της Εύβοιας δεν καταγράφηκαν ή αναφέρθηκαν εμφανείς βλάβες σε κτίρια και άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές υποδομές.
Προκλήθηκε μικρή πτώση βράχων στη θέση «Παναγιά» της επαρχιακής οδού Στροφυλιάς – Λίμνης και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο, αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία.
Τις πρώτες πρωινές ώρες  έγιναν έλεγχοι στα σχολεία των  Δήμων της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας από τους μηχανικούς των Δήμων, από τους οποίους δεν προέκυψαν κάποιες ζημιές. Παράλληλα έγινε μακροσκοπικός έλεγχος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Η κατάσταση ετοιμότητας, αλλά και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα παραμείνει μέχρι να επέλθει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς με το σχέδιο Αθανασίου



    Μείωση της έννομης προστασίας των οφειλετών απέναντι στους πλειστηριασμούς επιφέρουν οι αλλαγές στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

    Γιατί πρέπει να ανησυχούν οι δανειολήπτες



Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τίθεται προς διαβούλευση όλες οι πράξεις κατά της...αναγκαστικής εκτέλεσης θα συγκεντρώνονται σε μια πράξη (ανακοπή) για την άσκηση της οποίας προβλέπονται πλέον μόνο δύο στάδια, ένα πριν και ένα μετά τον πλειστηριασμό, επομένως η διαδικασία θα προχωρά ταχύτερα εις βάρος των οφειλετών, που με τη διαδικασία των ανακοπών έδιναν τη νομική μάχη μέχρι τέλους προκειμένου να γλιτώσουν τα ακίνητα τους.
Επιπρόσθετα προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού το αργότερο εντός 8 μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης.

Τα ακίνητα μάλιστα θα βγαίνουν στο "σφυρί" ακόμα και στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας αν αποβαίνουν άκαρποι οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης στον πρώτο πλειστηριασμό θα καθορίζεται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Στο δεύτερο διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης θα υποχωρεί στο 1/2 της αντικειμενικής. Από εκεί και έπειτα η τιμή πλέον θα υποχωρεί στο 1/3.

Με τις νέες διατάξεις θα επιτρέπονται πλέον πολλαπλές κατασχέσεις στην κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, κάτι που δεν ίσχυε έως σήμερα. Πλέον θα επιτρέπεται ο καθένας να επιβάλει κατάσχεση στο ίδιο ακίνητο. Έτσι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο ένα ακίνητο να βαρύνεται με τόσες κατασχέσεις όσες και οι πιστωτές. Ακολούθως θα γίνονται πλειστηριασμοί από οποιονδήποτε και όποιος το πάρει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να σταματήσει ένας οφειλέτης τον πλειστηριασμό θα πρέπει να στραφεί σε περισσότερους από έναν πιστωτές με τα ανάλογα δικαστικά έξοδα.

Επιπλέον αυξάνονται οι υποχρεώσεις του οφειλέτη ως προς τον υποβαλλόμενο από αυτόν κατάλογο περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την "απλοποίηση υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό" με την ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων του σχετικού ενδιαφέροντος που "θα εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια και τον αποκλεισμό της χειραγώγησης". Αυτό από την άλλη όμως σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να "χτυπήσει" ένα ακίνητο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα σήμερα, Τρίτη, στη βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Τετάρτη βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

1. Αύριο Τετάρτη (19-11-2014), βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόνησσο και από τις απογευματινες ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης και από τα βόρεια.

2. Μεθαύριο Πέμπτη (20-11-2014), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για χρέη προς το Δημόσιο και παράνομο καπνό

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (17-11-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 24-04-2012 Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση τεσσάρων (4) μηνών, για μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 31 υπήκοος Πακιστάν στη Θήβα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.670- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, χθες (17-11-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.670) γραμμαρίων.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 29χρονος στη Θήβα με πιστόλι κρότου και ναρκωτικά

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράβαση του τελωνειακού κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν ένα περίστροφο κρότου, -638- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (17-11-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 29χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

     Ένα περίστροφο κρότου.
     (638) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
     (5,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ταινίας στη Βιβλιοθήκη Ιερωνύμου στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Βυζαντινό τροπάρι – Δημοτικό τραγούδι» στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Βυζαντινό τροπάρι – Δημοτικό τραγούδι» την οποία συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «ο Ευαγγελιστής Λουκάς» και ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών, στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, παρουσιάστηκαν στην ίδια εκδήλωση μαζί θρησκευτικοί ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια, με σκοπό να καταδειχθεί η άρρηκτη συνέχεια και συνοχή της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο ιατρός κ. Λουκάς Ανανίκας. Μετά την προσφώνηση εκ μέρους του εκπροσώπου του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών από τον ταμία του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Θεοδοσίου, επακολούθησε εισαγωγική ομιλία για τους μουσικούς ήχους και δρόμους στην ανατολική Μεσόγειο από τον Γραμματέα του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Ιωάννη Θανάσου.
Στην συνέχεια, στο μουσικό μέρος εψάλησαν ύμνοι από την χορωδία του Συλλόγου μας υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου και Χοράρχου κ. Αντ. Τσαρουχά, και κάθε ύμνος συνοδευόταν από ένα ομόηχο τραγούδι. Τα τραγούδια ερμήνευσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής κ. Σωτήριος Παπαναστασίου, ιατρός-ιεροψάλτης, με την συνοδεία ορχήστρας αποτελουμένης από τον κ. Γεώργιο Κυριάκου (κλαρίνο), κ. Άγγελο Κυριάκο (λαούτο) και κ. Αγησίλαο Πανουσάκη (τουμπελέκι).
Η όλη εκδήλωση κατέληξε με την βράβευση του αιδεσιμολογιωτάτου και μουσικολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρίστου Κυριακόπουλου, θεολόγου-μουσικολόγου, Γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Την βράβευση έκανε – εκ μέρους του απουσιάζοντος Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου – ο αιδεσιμολογιώτατος σταυροφόρος Οικονόμος π. Μιχαήλ Κατσίνας. Ο π. Χρίστος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ιεροψαλτών και τον πρόεδρό του κ. Τσαρουχά, για την διαγενομένη τιμή, και στην συνέχεια απέδωσε ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών π. Γεώργιος Τουλουμάκος, οι εφημέριοι του Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών, ο Εξοχώτατος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου – ο οποίος και ομίλησε στο τέλος της εκδηλώσεως -, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καράμπελας: Δεν θα ψηφίσω την άρση ασυλίας του Γιάννη Σταθά




Την Τετάρτη, 19.11.2014 έρχεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, η άρση ασυλίας του βουλευτή Βοιωτίας, Γιάννη Σταθά.

Ο κ. Καράμπελας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την άρση ασυλίας του βοιωτού βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι η ενεργή παρουσία του κ. Σταθά στις κινητοποιήσεις του κινήματος κατά των διοδίων, εμπίπτει στην πολιτική του δραστηριότητα, οπότε δεν θα πρέπει να διωχθεί ποινικά.

Επίσης ενημερώνει ότι θα παραστεί, εάν τελικά αποφασιστεί ακροαματική διαδικασία για τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς και απλούς πολίτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης ο σεισμός – Κανονικά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, 25 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 76 χλμ βόρεια της Αθήνας, δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ιστιτούτο, Γιώργος Δρακάτος.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες σε 700 με 800 χρόνια μπορεί να δώσει έναν τέτοιο μεγάλο σεισμό.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους οι δύο σχεδόν ταυτόχρονοι σεισμοί ήταν οι κύριοι και η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

Τσελέντης: Ο κόσμος πρέπει να προσέχει

Δεν αποκλείει έναν νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης όπως δήλωσε σήμερα το πρωί. Ο κόσμος πρέπει να προσέχει, σημείωσε, γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλης σεισμικότητας. Πάντως ο Άκης Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι πολύ κοντά σ' αυτό όμως. Εκτίμησε, επίσης, ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου του νέου στις 20 Νοεμβρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Είκοσι έξι θέσεις κοινωφελούς εργασίας για τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων



Είκοσι έξι (26) θέσεις εργασίας εγκρίθηκαν για το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων στο πρόγραμμα «Προώθηση
της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2014 - 2015», στο πλαίσιο συνεχούς λήψης
ανακουφιστικών μέτρων για την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας σε
ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του ΟΑΕΔ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω πρόσληψης προσωπικού
(ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες
υπηρεσίες, με στόχο:
· τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων,
· την αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κυρίως των οικογενειών χωρίς
κανένα εργαζόμενο
· την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και
· την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η δημοτική αρχή Αλιάρτου - Θεσπιέων κατέγραψε τις ανάγκες του Δήμου και ζήτησε εξήντα ένα (61) θέσεις
εργασίας σε 14 διαφορετικές ειδικότητες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του και την καλύτερη
εξυπηρέτηση των δημοτών, εγκρίθηκαν όμως είκοσι έξι (26) θέσεις. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των θέσεων
που κατανεμήθηκαν στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων, εξαρτήθηκε από το συνολικό αριθμό αιτημάτων όλων των
Δημόσιων φορέων στη χώρα που κατέθεσαν πρόταση, καθώς και από τις δεσμεύσεις των πόρων που υπάρχουν
σε επίπεδο περιφέρειας, στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020.
Ο αριθμός και οι θέσεις απασχόλησης που εγκρίθηκαν για το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων αναλυτικά
αναγράφεται στον παρακάτω πίνακα:
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Καλούνται όσοι δημότες επιθυμούν να μετέχουν στην εν λόγω προκήρυξη, η οποία αναμένεται να
ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να εκδώσουν δελτίο ανεργίας άμεσα ώστε να μπορούν
να διεκδικήσουν και εκείνοι μία θέση εργασίας στο εν λόγω πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν Έλληνες πολίτες, πολίτες Κρατών μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες,
Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα Νησιά Ίμβρο και
Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως
Ελλήνων κατά το γένος και την συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι
ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται
κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες
δεν εργάζεται κανείς,
3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων
του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών .
Υπηρεσία Τοποθέτησης Αριθμός Θέσεων
Επίπεδο
Εκπαίδευσης
Ειδικότητα
Σύνολο: 26 θέσεις απασχόλησης
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 3 ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 2 ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΥΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΔΕ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ –
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 8 ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΤΕ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ – ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΤΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 4 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΔΕ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1 ΠΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση ορισμένα από τα λεγόμενα «κοινωνικά κριτήρια», όπως
ενδεικτικά προβλέπονται και στη σχετική υποπαράγραφο ΙΔ1 του ν. 4152/2013. Αυτά είναι τα ακόλουθα:
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36
μήνες
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης
κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό
4. Ηλικία
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά, κατόπιν σχετικής
δημόσιας πρόσκλησης. Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού
(www.oaed.gr) και μετά την συμπλήρωση της, οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστέλλουν μέσω του
συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον ΟΑΕΔ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με σκόνη από την Αφρική

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, στα βόρεια και ενδεχομένως σε περιοχές του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

H αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές. Πρωινές ομίχλες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5, βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6, τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στις βορειότερες περιοχές. Πρωινές ομίχλες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Πρωινές ομίχλες
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


    Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου


    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια-Ιδιαίτερα αισθητός στη Βοιωτία

Τρόμο μέσα στη νύχτα προκάλεσαν οι δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο αναγκάζοντας τους κατοίκους σε Χαλκίδα και Μαλεσίνα να βγουν από τα σπίτια τους.
Ο διπλός σεισμός έγινε αισθητός  στη  Βοιωτία, αλλά και στους νομούς Αττικής και Εύβοιας, καθώς και στην περιοχή της Φθιώτιδας.
Συγκεκριμένα διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο περιοχή 80 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αθήνας και 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας προς την Τρίτη σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του υποστήριξε εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι: «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό». Πάντως ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί, είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες σε 700 με 800 χρόνια μπορεί να δώσει έναν τέτοιο μεγάλο σεισμό.

 Τσελέντης: Ισως και να μην είναι ο κύριος σεισμός

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM υποστήριξε πως κρατάει μερικές επιφυλάξεις για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό και γι αυτό ζήτησε την προσοχή όλων.

Δεν αποκλείει έναν νέο μεγαλύτερο σεισμό από την περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης όπως δήλωσε σήμερα το πρωί. Ο κόσμος πρέπει να προσέχει, σημείωσε, γιατί η περιοχή που έδωσε τις δύο δονήσεις τα ξημερώματα είναι μεγάλη είναι μεγάλης σεισμικότητας. Πάντως ο κ.Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, είναι πολύ κοντά σ' αυτό όμως. Εκτίμησε, επίσης, ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.

Δρακάτος: Το επίκεντρο των σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης

Την άποψη ότι το επίκεντρο των σημερινών σεισμών δεν βρίσκεται στο ρήγμα της Αταλάντης αλλά λίγο νοτιότερα και κοντά σε αυτό, διατύπωσε και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ιστιτούτου, Γιώργος Δρακάτος.

Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:05 τα ξημερώματα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας. Η διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση που αναστάτωσε την Αττική και τους όμορους νομούς της Εύβοιας και της Βοιωτίας καθώς και την περιοχή της Φθιώτιδας είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και μέχρι στιγμής εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν μικρότερες δονήσεις μεγέθους λίγο πάνω από τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας. Ειδικότερα στην περιοχή της Λαμίας επικράτησε αναστάτωση καθώς το επίκεντρο της διπλής ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο βόρειο Ευβοϊκό και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλεσίνας του νομού Φθιώτιδας και του Προκοπίου στο γειτονικό νομό της Εύβοιας.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μονάδες της οποίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Αγνωστο αν ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της Αταλάντης

Στο γνωστό ρήγμα της Αταλάντης εντοπίζεται η διπλή σεισμική δραστηριότητα που αναστάτωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας καθώς επίσης τους νομούς Βοιωτίας Φθιώτιδας, Ευβοίας ενώ ταρακούνησε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Το μέγεθος των δυο σεισμών σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκαν ο ένας από τον άλλο με χρονική απόκλιση μόλις τεσσάρων λεπτών. Στη 01:05 ο πρώτος και στη 01:09 τα ξημερώματα της Τρίτης ο δεύτερος.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, το επίκεντρο της διπλής ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα του βορείου Ευβοϊκού στη νότια προέκταση του ρήγματος της Αταλάντης. Συμπλήρωσε δε σε δηλώσεις του ότι η διπλή σεισμική δραστηριότητα προήλθε από υποθαλάσσιο ρήγμα του οποίου οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τις ακριβείς διαστάσεις και γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούν επισταμένα το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η εξέλιξη των διπλών σεισμών δεν προκαλεί σοβαρή ανησυχία καθώς το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί και πάλι ενώ οι επιστήμονες θεωρούν θετική τη σεισμική ακολουθία με τους αρκετούς μικρούς μετασεισμούς που είναι σημάδι εκτόνωσης της σεισμικής δραστηριότητας.

Από τις δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο περιοχή 80 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αθήνας και 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Παραταύτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει βοήθεια όπου κρινόταν αναγκαίο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ισχυροί σεισμοί εντάσεως 5,2R στην Εύβοια-Ταρακουνήθηκε η Βοιωτία


Είχε μεγάλη ένταση και διάρκεια 

Σεισμική δόνηση μεγάλης έντασης και διάρκειας σημειώθηκε στις 01:05 με επίκεντρο περιοχή 76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.



Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική, αλλά και στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.
Τον πρώτο σεισμό ακολούθησε στις 01:09 νέα σεισμική δόνηση που είχε το ίδιο μέγεθος, δηλαδή 5,2 Ρίχτερ και έγινε επίσης αισθητή στις ανωτέρω περιοχές.

Μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν ακόμη δύο μετασεισμοί των 3,8 Ρίχτερ στις 01:13 και 3,4 Ρίχτερ στις 01:18.





Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κλήσεις για καταγγελία βλαβών ή υλικών ζημιών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ισχυρή Σεισμική δόνηση 5,3-ταρακουνήθηκε η Βοιωτία

Ισχυρής σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1.09 το βράδυ της Δευτέρας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την αυτόματη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο υπολογίζεται 26 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 78 χλμ βόρεια της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στο 1 χλμ.

.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικονική πραγματικότητα στις τιμές των καυσίμων..



    Οι διεθνείς τιμές έχουν καταρρεύσει αλλά οι τιμές στα ελληνικά πρατήρια εξακολουθούν να αντιστέκονται.
    Αν βέβαια ανέβουν οι τιμές ..έστω και ένα δολάριο, όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα φανεί αυτό στη μάνικα.
    Κατά τ'άλλα κάποιοι -εντελώς γραφικοί- υπουργοί υπόσχονται πως θα χτυπήσουν την ακρίβεια και πως ο ανταγωνισμός λειτουργεί!


Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου το τελευταίο πεντάμηνο έχουν κάνει πραγματική «βουτιά», σχεδόν 35%. Η τιμή του brent από... τα 115 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο Ιούνιο έχει υποχωρήσει στα 76 δολάρια το βαρέλι.
Την ίδια στιγμή περίπου 8% έχει υποχωρήσει και η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Οι τιμές όμως στα πρατήρια καυσίμων έχουν μειωθεί μόνο 10 λεπτά περίπου. Και μπορεί κάποιος να πει ότι οι φόροι στην τρέχουσα τιμή είναι περίπου ένα ευρώ, αλλά η πτώση παραμένει να είναι δυσανάλογα μικρή.
Κάποια στιγμή η πολιτεία θα πρέπει να αφήσει τις φανφάρες και τα μεγάλα λόγια να βρει έναν τρόπο, ώστε επιτέλους να αλλάξει αυτή η κατάσταση και οι τιμές να κινούνται ανάλογα με το ό,τι συμβαίνει στην αγορά.
Γνώστες της αγοράς σημειώνουν ότι μία λογική τιμή στη βενζίνη αυτή την περίοδο θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10 λεπτά χαμηλότερα, κοντά στο 1,4 ευρώ...
Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2014 πάντως-σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ.Οικονομικών- η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν € 1,601,με το φθηνότερο πρατήριο της χώρας να πουλάει € 1,468 και το ακριβότερο ...€ 1,95!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ